Vergiss es… angela!!!____ Forget it … wolfgang!!!

Το δίδυμο της Αγ. Παρασκευής...     Αθήνα 5/2/2015

 Με εμπρηστικές δηλώσεις, πριν καλά καλά συναντηθούν με τους Έλληνες ομολόγους τους, Αλέξη Τσίπρα και Γιάννη Βαρουφάκη, η Άγγελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόϊπλε αντίστοιχα, πυροδοτούν το κλίμα των διαπραγματεύσεων θέλοντας να επιβάλουν μονομερώς τις αποφάσεις τους, αγνοώντας την ρητή εντολή που έδωσε ο Ελληνικός Λαός πριν από λίγες μόλις ημέρες δια της ψήφου του στην νέα Ελληνική Κυβέρνηση, για άμεσες ριζικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι ακόλουθες :

.

     “Επαναπατρισμό” της Δημοκρατίας στη Γενέτειρά της, την Ελλάδα μας!!!

.

     Τερματισμό της υποτέλειας!!!

.

     Ανάκτηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας!!!

.

     Ανάκτηση της Εθνικής μας αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας!!!

.

    Κατάργηση των μνημονιακών νόμων και γενικά του μνημονιακού καθεστώτος!!!

.

   Επαναφορά του Κράτους δικαίου και εφαρμογή του Ελληνικού Συντάγματος!!!

.

     Τερματισμό της λιτότητας και στροφή στην ανάπτυξη!!!

.

   Εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου περί Ανθρωπίνων δικαιωμάτων!!!

.

     Ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων Ελλήνων πολιτών!!!

.

    Επαναφορά των εργασιακών συνθηκών, σε Ανθρώπινα Ευρωπαϊκά επίπεδα!!!

.

     Προστασία της Εθνικής μας περιουσίας!!!

.

   Δικαστική διερεύνηση πάσης φύσεως σκανδάλων και απόδοση ευθυνών με παραδειγματικές τιμωρίες, (κατασχέσεις, φυλακίσεις, κλπ.), σε όλους όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, σε όσο υψηλά αξιώματα και αν έχουν θητεύσει!!!

.

     Διενέργεια λογιστικού ελέγχου για την εξακρίβωση του πραγματικού ύψους του χρέους!!!

.

  Κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και σκληρή διαπραγμάτευση για την αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης!!!

.

   Διεκδίκηση άμεσης αποπληρωμής του επονομαζόμενου “κατοχικού δανείου” – ληστείας και των αποζημιώσεων για τις θηριωδίες που διέπραξαν οι βάρβαροι ναζιστές Γερμανοί στην Ελλάδα μας!!!

 

   Σύμφωνα λοιπόν με έγγραφο που διέρρευσε στο Reuters, διαρκούσης της συνάντησης Τσίπρα – Ολάντ, το Βερολίνο απορρίπτει όλο το σχέδιο Βαρουφάκη και προχωρώντας ένα ακόμη βήμα παραπάνω ζητά συνέχιση λιτότητας, απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεων και εφαρμογή όλων των μέτρων που είχε πάρει η απελθούσα κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

   Το, γερμανικής πατρότητας, έγγραφο, θα κατατεθεί και θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του EuroWorking Group, όπως αποκαλύπτει το Reuters.

.

   Επί της ουσίας, τα όσα αναγράφονται στο έγγραφο έρχονται σε αντίθεση με το τι έχει δηλώσει η κυβέρνηση ότι είναι στις προθέσεις της. Σύμφωνα με το έγγραφο η θέση της Γερμανίας είναι:

.

     – Η τρόικα πρέπει να παραμείνει στη θέση της.

.

    – Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθεί την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, του ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που είναι το μαξιλάρι ασφαλείας για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς και των φορολογικών και στατιστικών αρχών.

.

    – Η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% του ΑΕΠ το 2016, καθώς επίσης και να κλείσει το υπόλοιπο κενό στον προϋπολογισμό του 2015 για να επιτύχει τον συμφωνημένο στόχο.

.

    – Πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία για τη μείωση της απασχόλησης στη γενική κυβέρνηση κατά 150.000, να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος που δημιουργεί μία στενή σχέση μεταξύ των εισφορών και των παροχών, να καταργηθεί ο μειωμένος κατώτατος μισθός και να γίνει ευρύτερη χρήση των αποκεντρωμένων μισθολογικών διαπραγματεύσεων.

.

  – Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των ενεργειακών εταιρειών κοινής ωφελείας και των ακινήτων και την προώθηση των άμεσων ξένων επενδύσεων με στόχο να λάβει 2,2 δις. ευρώ σε έσοδα το 2015.

.

     Εφόσον η νέα κυβέρνηση δεσμευτεί για όλα τα παραπάνω τότε «είμαστε έτοιμοι να εντείνουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με την Ελλάδα για την προώθηση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Χρειάζονται περισσότερα και πρέπει να γίνουν περισσότερα, σε διμερή βάση καθώς και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο» σύμφωνα με το γερμανικό έγγραφο.

 

    Μήνυμα προς το δίδυμο της συμφοράς της Ευρώπης και των Λαών της!

 

   Επειδή όπως θα γνωρίζετε καλά, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης, είναι απλά εκπρόσωποί μου, (και όταν λέω εκπρόσωποί μου, αντιλαμβάνεστε πως εγώ που σας ομιλώ είμαι ο Ελληνικός Λαός), η εξουσιοδότηση που έχουν από ‘μένα, είναι να μην παρεκκλίνουν της αυστηρής εντολής μου, ούτε στο ελάχιστο!!!

.

    Γι’ αυτό, ότι αιτήματα έχετε να θέσετε εξωθεσμικά πριν από την επίσημη συνάντησή σας μαζί τους στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλό θα είναι να τα απευθύνετε σ’ εμένα και θα παίρνετε από ‘μένα τις ανάλογες απαντήσεις που σας αρμόζουν!!!

.

  Οι εντολοδόχοι μου έχουν περιορισμένη αρμοδιότητα, να διαπραγματεύονται σύμφωνα με τις εντολές που έλαβαν από εμένα, μόνο στις επίσημες συναντήσεις με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι με οποιονδήποτε άλλον, ούτε με κάθε έναν ομόλογό τους από τα Κράτη Μέλη αυτής, τους οποίους επισκέπτονται για εθιμοτυπικούς λόγους και για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους!

.

   Διαφορετικά, εάν παραβούν τις ρητές εντολές μου έστω και στο ελάχιστο…

…θα τους συμβούλευα να μην επιστρέψουν στην Ελλάδα μας… για το καλό τους!!!

.

     Επομένως, λαμβάνοντας τις δηλώσεις σας ως αιτήματα με αποδέκτη εμένα, για αναδίπλωσή μου στις εντολές που έδωσα στην νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Χώρας μου…

…ένα μόνο μπορώ να σας απαντήσω!

,

.

Vergiss es… angela!!!

.

Forget it wolfgang!!!

 

Ο Ελληνικός Λαός!!!

 

Ιωάννης Αχιλ. Χάρχαλος

Αέναος Έλληνας Μαχητής

10 comments

 1. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  ” Άρχισαν τα όργανα! ”
  Όπως είναι και ήταν αναμενόμενο, η χιτλερική γερμανία ξαναζεί το “όνειρό” της, το οποίο ταυτόχρονα αποτελεί τον εφιάλτη εκατομμυρίων ανθρώπων κυρίως στην “γηραιά ήπειρο” την οποία και κατοικούν μαζί με τα ανθρωπόμορφα κτήνη, τους ναζιστές-φασίστες γερμανούς.
  Τα σκουλήκια λεονταρίζουν!…..Αισθάνονται έτοιμοι να ξανά αιματοκυλίσουν τον πλανήτη, καθώς και να ξανά χάσουν έναν πόλεμο, διότι είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι αυτός ο αιμοσταγής λαός δεν διαθέτει αντανακλαστικά της αποκαλούμενης κοινής λογικής, καθώς επίσης στον αντίποδα το ισχυρό φασιστικό ντι-εν-ει τους, τους ωθεί σε θηριωδίες και ανικανότητα σε κρίσιμη σκέψη.
  Ασφαλώς, κάθε νοήμων άνθρωπος που διαθέτει και δημοκρατικά αντανακλαστικά, απεύχεται οποιανδήποτε τέτοια εξέλιξη, μα είναι μαθηματικά βέβαιο πως η φασιστική πρακτική των απογόνων του χίτλερ, δεν αφήνει “χώρο” στην ψυχραιμία, στην λογική και στην ομαλότητα.
  -Δεν γνωρίζω εάν ανάμεσά τους σήμερα έχουν έναν “ρόμελ” να συμβουλέψει την χιλερμέρκελ, “ότι πρώτα να κατακτήσουν την Αφρική και κατόπιν να κτυπήσουν την παγωμένη Ρωσία”…. που ασφαλώς, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, ακόμα και να τον έχουν πάλι δεν τον άκουσαν!
  -Ακόμα, δεν γνωρίζω εάν στην λήξη του πολέμου θα μάθουμε για κάποιους “αξιωματικούς” που προσπάθησαν να δολοφονήσουν το “κτήνος” (πιασάρικη ιστοριούλα βρέ αδελφέ, “αποδείκνυε” ότι είχαν και “καλούς” ανάμεσά τους, ανάμεσα στα κτήνη)!
  -Ακόμα-ακόμα, δεν γνωρίζω τους λόγους που θα χρειαστούν για το καινούριο άλλοθι, ώστε να ξαναστήσουν μια φαρσοκωμωδία ως νέα “δίκη της Νυρεμβέργης”, μετά την λήξη του πολέμου!
  -Εκείνο που γνωρίζω σίγουρα είναι πως, ο πόλεμος είχε ξεκινήσει πρίν 5 χρόνια, εμείς έτσι και αλλιώς μετρήσαμε θύματα και απώλειες και τώρα είναι η σειρά τους.
  Το συμπέρασμα από το χθεσινό “μπαράζ” επιθέσεων εκθέτει τους Ευρωπαίους, τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και το ποιάν Ευρώπη θέλουμε στο πλευρό μας.
  Και…. και εάν πρακτικά και στην ουσία αντιλαμβάνομαι (ως λαός), το παιχνίδι των Ευρωπαίων “φίλων” μας εκείνο που με ενδιαφέρει (ως λαό), είναι το πόσον οι κυβερνήτες μου θα σεβαστούν τους κόπους μου, τις θυσίες μου και τα βάσανά μου ώστε να δώσει τις απαντήσεις που αξίζουν και στα ανθρωπόμορφα κτήνη τους γερμανούς, αλλά και στους καλοθελητές “φίλους” Ευρωπαίους.
  ΤΟ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!
  ———
  Ύστερη Γραφή: Πληροφορήστε επίσημα αυτόν τον πολιτικό αλήτη τον “φιλέλληνα” σούλτς, ότι είναι ανεπιθύμητος στην Ελλάδα.

 2. Κώστας Ναξάκης /

  Και ας ενημερώσουμε ότι ως λαός χρησιμοποιούμε την παροιμία.

  ¨Οταν πεθαίνει ο γάιδαρος καυ..νει¨.

  Ρε λες να την ξέρουν και οι γερμανοί και ¨γαυγίζουν¨ λίγο πριν το τέλος τους;

 3. ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

  ΄Καλά πληροφορημένες πηγές΄ λένε ότι μέρκελ και σόιμπλε φωνάζουν τσαντισμένοι γιατί στην συνάντηση αξιωματικού τους με τον Γιάννη, ο δικός τους με ύφος Τζέιμς Μποντ, συστήθηκε.

  Μπλουμ…….Νταισεμπλουμ.

  Και ο δικός μας του απάντησε.

  Φάκερ….Βαρουφάκερ

 4. Ανδρέας Αέναος /

  Από χθές βράδυ, παρακολουθώ με προσοχή το ειδησεογραφικό και την “ατμόσφαιρα” που διαχέουν οι δημοσιογράφοι, προς το τηλεοπτικό κοινό.
  Όλη η θεματολογία, μα όλη η θεματολογία του γερμανόδουλου κατεστημένου, αποφεύγει-όπως ο διάβολος το λιβάνι-κάποιες μικρές “λεπτομέρειες”!
  1) Η γερμανία δεν διέψευσε την διαρροή!
  -Ως εκ τούτου αποτελεί και επισήμως υιοθετημένη θέση της.
  2) Αυτές οι θέσεις, αποτελούν ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!
  -Ως εκ τούτου να μην μας τα πρήζουν με την αποφυγή των μονομερών ενεργειών που δεν πρέπει να κάνουμε ως χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης!
  3) Οι θέσεις αυτές δεν αποτελούν τον τάχα “μαξιμαλισμό” της γερμανίας και προκειμένου να διαπραγματευθεί, αντιθέτως επιτελούν την κατάφωρη και ωμή παραβίαση στα εσωτερικά ζητήματα ενός ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
  -Ως εκ τούτου πρέπει να σου περισσεύει το γερμανόδουλο συναίσθημα και προκειμένου να μην στηλιτεύσεις, ως Έλληνας, την ωμή αυτή παρέμβαση του επίδοξου κατακτητή.
  4)Ξεχάσαν, όλως “περιέργως” και όλοι οι δημοσιογράφοι-σχολιαστές-καθηγητάδες-και λοιπά εδώδιμα και αποικιακά του γερμανοτραφούς τύπου, την περίφημη χθεσινή δήλωση της υπουργού άμυνας του χίτλερ-ωπ συμπαθάτε με- της γερμανίας ήθελα να γράψω, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ καθόρισε και σε ποιό σημείο βρίσκονται τα σύνορα της Ελλάδας μας!
  -Ως εκ τούτου, είναι φανερό πως θεωρούν την Ελλάδα προτεκτοράτο τους και διαβεβαιώνουν, τους συμμάχους τους τούρκους, πως δεν θα παραβιάζουν τα όρια και θα τιμωρούν τους παραβάτες!
  Σαν Έλληνας πολίτης, ΑΠΑΙΤΩ από Έλληνες δημοσιογράφους-σχολιαστές-καθηγητές να με ενημερώνουν και για αυτές τις “λεπτομέρειες” και εάν κάνω λάθος να μου το υποδείξουν.
  Εάν θεωρείτε ότι το ζήτημα είναι μόνο τα οικονομικά, πλανάστε πλάνην οικτράν!

 5. Έκτωρ /

  Μνημόνιο = λιτότητα-περικοπή μισθών, συντάξεων, επιδομάτων.
  Η φράση του Βαρουφάκη για το περι συμφωνίας στο 67% του μνημονίου και το άλλο περί λιτής ζωής….μου γεννούν την απορία.

  Αν έπαιρνα 1500 ευρώ πριν την κρίση πχ..
  Το 67% που είναι 1005 με κάνει χαρούμενο?

  Ουάου…

 6. Ανδρέας Αέναος /

  ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  ουουουουφφφ!!!!
  Ουάου……

 7. Κώστας Ναξάκης /

  Χαρούμενος δεν μπορεί να είναι κανένας που δεν καλύπτει τις ανάγκες του όπως καθορίζονται κατ ελάχιστο από τις επίσημες αρχές (στατιστικά υπηρεσία κλπ), ανεξάρτητα από το ύψος των ονομαστικών αποδοχών του. Θεμελιώδης όμως είναι η ανάγκη του ανθρώπου να είναι ελεύθερος και να διεκδικεί .

 8. Ανδρέας Αέναος /

  Καλησπέρα σας.
  Φίλε μου Κώστα, “ξεφεύγοντας” από το θέμα του άρθρου, ανοίγουμε μία συζήτηση που μας “καίει” τα σωθικά και αναταράζει τα στήθη μας το γεγονός πως καταπνίγουμε τις κραυγές μας, για όλα όσα λέγονται και συμβαίνουν αυτές τις τελευταίες ημέρες.
  Για τον λόγο αυτό θα “υποκλιθώ” στην εύστοχη και σωστή τοποθέτησή σου.
  Τώρα όμως και με την αφορμή θα ήθελα να προσθέσω κάποιες σκέψεις.
  Ειλικρινά σου μιλάω πως θεωρώ άκρος υποκριτικό και ακόμα περισσότερο υποκινούμενο να “βγώ” κραδαίνοντας το χατζάρι της κριτικής και της απόρριψης, προτού ακόμα διαπιστώσω την πορεία των όσων συμβαίνουν.
  -Στον αντίποδα και η ολοσχερής αποδοχή του νέου, θα ήταν εξίσου υποκρισία και ακόμα-ακόμα κατευθυνόμενη.
  Ασφαλώς όμως θεωρώ γελοιότητα να προσπαθεί κάποιος να με πείσει πως, ενόσω τράβηξα και βίωσα τόσα δεινά και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχω υπομονή να περιμένω ένα χρονικό διάστημα ώστε να διαπιστώσω εάν όσα θα γίνουν απο εδώ και έπειτα, με βλάπτουν είτε με ωφελούν.
  Και επειδή και διότι το “φιλοσόφημα” εκπέμπεται από τον γερμανόδουλο και με αποδείξεις γερμανοθρεμμένο δημοσιογραφικό κατεστημένο, εεεε, ε τότε δεν θεωρώ απλά ανόητο αυτόν που το επικαλείται, αλλά τον θεωρώ υποκινούμενο και ιδιοτελή, καθώς και του “εύχομαι” να κονομάει το κάτι τί του και να μην κάνει άδικα τον κόπο, το ότι κάνει να το κάνει “ρομαντικά”.

  • Κώστας Ναξάκης /

   Είναι αλήθεια ότι ξεφεύγουμε από το θέμα, όμως η ελευθερία έκφρασης ξεπερνάει το θέμα. Με ικανοποίηση ακούω ότι αποσύρεται η μνημονιακή μπέμπα. Με ανακούφιση ακούω ότι δεν θα υποστώ επιπλέον περικοπή. Με χαρά ακούω ότι θα ενισχυθούν οι αδύναμοι. Αν εγωιστικά μείνω σε ότι έχασα, κινδυνεύουμε όλοι. Η ύπαρξη τριών κυβερνητικών αεροσκαφών δεν μας κάνει καλύτερη κοινωνία.

 9. Ανδρέας Αέναος /

  Καλησπέρα σας.
  Φίλε μου Κώστα και μιας και κάνεις αναφορά στην ελευθερία της έκφρασης, μου δίνεις την ευκαιρία να προσθέσω και τις δικές μου σκέψεις, έξω και πέρα από το άρθρο.
  Στα όσα γράφεις εγώ θα προσθέσω και κάποια ακόμη όπως: μείωση συμβούλων από το Μαξίμου και προς τα κάτω, μείωση προσωπικού “σωματοφυλάκων”, μείωση του “στόλου” των υπουργικών αυτοκινήτων και άλλα που περιλαμβάνονται στον “ελαφρύτερο” καταλογισμό της εξ αδίκου και ντροπιαστικής αλόγιστης σπατάλης, από κτήνη που καθημερινά μας κουνούσαν το δάχτυλο απειλητικά, όταν διαμαρτυρόμασταν και μας έλεγαν πως η χώρα έχει πτωχεύσει!
  Επίσης θα προσθέσω και κάποια “βαρύτερα” και άμεσης ανάγκης, τα οποία θα εφαρμοσθούν στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με την δέσμευση της κυβέρνησης: ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά, κανένας άνθρωπος χωρίς ένα πιάτο φαγητό, κανένας χωρίς κάπου να κοιμηθεί και διάφορα άλλα κοινωνικού χαρακτήρα μέτρα.
  Όλα τα παραπάνω ασφαλώς και μου δημιουργούν μια αισιοδοξία για το “αύριο”, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τα θεωρήσω ως το φάρμακο που θα γιατρέψει το νόσημα.
  -Απλά αυτά είναι τα αναλγητικά, τα οποία όμως μου δίνουν την δυνατότητα να σκεφθώ ότι πράγματι αυτός που τα χορηγεί έχει κατά νού και την χρήση του φαρμάκου.
  Έχω υπομονή και περιμένω το επόμενο βήμα.