Die Welt: Τα σφάλματα της Ελλάδας

     Αθήνα  15/3/2014

     Αναδημοσίευση από :

     http://www.naftemporiki.gr

     «Δεν θα πρέπει να αναμένονται μεγάλα δώρα»

   «Τα σφάλματα της Ελλάδας» είναι ο τίτλος σχολίου στην εφημερίδα Die Welt, με αφορμή τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας.

     «Εδώ και μισό χρόνο η ελληνική κυβέρνηση παίζει το εξής παιχνίδι: αφήνει την τρόικα των χρηματοδοτών της να έλθει, να ελέγξει τα βιβλία της και να διαπιστώσει ότι τα συμπεφωνημένα για τις περικοπές και τις μεταρρυθμίσεις δεν υλοποιούνται πλήρως και έτσι τους στέλνει και πάλι στα σπίτια τους χωρίς να έχουν καταφέρει τίποτα. Ήταν καιρός Eurogroup και Κομισιόν να βάλουν τα πράγματα σε τάξη, όπως το κάνουν τώρα», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

     Σύμφωνα με τη Die Welt, στα σχεδόν τέσσερα χρόνια διάσωσης της Ελλάδας από τη χρεοκοπία, η κυβέρνηση στην Αθήνα έχει υποπέσει σε μερικά σφάλματα.

     Όπως λέει, το πρώτο σφάλμα έγκειται στο να πιστεύει κανείς ότι η τρόικα είναι ένα διαπραγματευτικός εταίρος. «Όχι. Η κυβέρνηση έκλεισε μια δουλειά με τους ευρωπαίους εταίρους. Έλαβε τα μέσα για να γλυτώσει την παραπαίουσα κρατική μηχανή από την κατάρρευση. Ήταν μια άνευ προηγουμένου κίνηση αλληλεγγύης των χωρών της Ευρωζώνης. Σε αντάλλαγμα η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα αναγκαία προκειμένου οι χρηματοδότες της να λάβουν κάποια στιγμή τα χρήματά τους. Δουλειά της τρόικας είναι να ελέγχει την Ελλάδα σε αυτή της την προσπάθεια. Έχει ευθύνη έναντι των χωρών μελών που ανέλαβαν ένα ρίσκο. Συνεπώς διαθέτει επαρκή δημοκρατική νομιμοποίηση για να ζητά μέτρα λιτότητας και περικοπές, οι οποίες θα κάνουν το ελληνικό κράτος και πάλι λειτουργικό».

     Το δεύτερο σφάλμα των Ελλήνων, σύμφωνα με τη Die Welt, είναι η πεποίθηση ότι μπορεί να υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημά τους για μια νέα – χωρίς ανταλλάγματα – βοήθεια. «Τα κυβερνώντα κόμματα δέχονται πιέσεις πανταχόθεν, θέλουν παραχωρήσεις από την Ε.Ε., καθώς οι ακραίοι θα μπορούσαν να ενισχυθούν στις ευρωεκλογές. Ένας μεγάλος αριθμός “κλόουν” και λαϊκιστών δεν κάνει καλό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ωστόσο και οι ίδιοι οι ευρωπαίοι εταίροι βρίσκονται αντιμέτωποι με εκλογικές αναμετρήσεις. Μεγάλα δώρα λοιπόν έναντι της Ελλάδας δεν ενδείκνυνται και δεν θα πρέπει και να αναμένονται», αναφέρει η εφημερίδα.

     Σημειώνει, μάλιστα, πως υπάρχει και ένα τρίτο σφάλμα που παραγνωρίζει η κυβέρνηση: «Έχει κάνει και πετύχει αρκετά, έχει ενισχύσει τη φορολογική δικαιοσύνη και μειώσει τις δαπάνες, ενώ έχει ξεκινήσει με τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι πιθανότητες εκμετάλλευσης των κοινωνικών συστημάτων (…) έχουν μειωθεί. Η δημόσια διοίκηση πλησιάζει τα ευρωπαϊκά στάνταρ – όλα αυτά όμως στο πιο χαμηλό δυνατό επίπεδο. Ο δρόμος που οδήγησε εδώ ήταν μακρύς και κοπιαστικός. Η Ελλάδα έχει όμως μπροστά της ένα εξίσου μεγάλο κομμάτι».

Πηγή: Deutsche Welle

One comment

 1. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Η πλήρης αξίωση των λεκτικά βίαιων ξεσπασμάτων μου.
  -Και λίγα και σεμνά λέω και γράφω.
  Ξεκινάω…. τα αποβράσματα, τα ελεεινά ανθρωπόμορφα φασιστοειδή, οι και αυτάρεσκα αποκαλούντες εαυτόν ως φίλοι-εταίροι μας και άνθρωποι, όλα όσα συμφωνούν μεταξύ τους και διατάζουν τα δουλικά τους να εφαρμόσουν ( γιαβόλ-αντώνηδες, φον-τούρκογλου-στουρναραίους και λοιπούς ξεφτιλισμένους), όσα λοιπόν συμφωνούν μεταξύ τους, τα “πασάρουν” στα “έγκριτα” έντυπα μέσα τους, να μας τα σερβίρουν με τρόπο τα αόκνως και σκληρά εργαζόμενα τσιράκια τους, οι δημοσιογράφοι.
  —- “” «Δεν θα πρέπει να αναμένονται μεγάλα δώρα» “” !!!!!!!
  —- “” «Τα σφάλματα της Ελλάδας» “” !!!!!!!!!!!!!!
  —- “” Ήταν μια άνευ προηγουμένου κίνηση αλληλεγγύης των χωρών της Ευρωζώνης. Σε αντάλλαγμα η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα αναγκαία προκειμένου οι χρηματοδότες της να λάβουν κάποια στιγμή τα χρήματά τους. “” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  —- “” «Έχει κάνει και πετύχει αρκετά, έχει ενισχύσει τη φορολογική δικαιοσύνη και μειώσει τις δαπάνες, ενώ έχει ξεκινήσει με τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι πιθανότητες εκμετάλλευσης των κοινωνικών συστημάτων (…) έχουν μειωθεί.”” !!!!!!!!!!!!
  —————————————————————
  Χρειάζονται σχόλια επ-αυτών;;;; είναι κάτι που ο καθένας δεν καταλαβαίνει;;;;;;; όσο θυμό και όποια έκφραση να ξεστομίσεις σε αδικεί;;;;;; εάν και εφ-όσον επιτέλους ζητήσω το δίκαιό μου, θα με χαρακτηρίσουν πώς; φασίστα;;; επαναστάτη;;; λαϊκιστή;;; αντικοινωνικό;;; ρεμάλι;;; αντί-εξουσιαστή;;; δολοφόνο;;; αναρχικό;;; ακραίο;;; …….. ταμπέλες όσες θέλεις, με νόημα και περιεχόμενο! πώς; ποιοί;
  — Επιτρέψτε μου να σας “κουράσω” λίγο με μία περιληπτική ανασκόπηση, που θα περιλαμβάνει τα “στοιχειώδη” και όπως “είδα” την ιστορία εγώ.
  Μου επέβαλαν ένα κατοχικό στάτους πλέον των δύο δεκαετιών…… καθιέρωσαν και επέβαλαν την “κυβέρνηση” παπα(τζή)νδρέου, εκ του Καΐρου ερχόμενη και “άκαπνη” από πόλεμο, με την βοήθεια των πολυβόλων του Σκόμπυ και το άφθονο-κλεμμένο από εμάς χρυσάφι- που σκόρπισε η αγγλική “βοήθεια” σε “δεξιούς” και “αριστερούς” αγωνιστάδες του βουνού και του λόγγου κατά τον εμφύλιο μαρασμό της Πατρίδας μας.
  Καθιέρωσαν τον δοσίλογο αλήτη καραμανλή, με δύο κύριους στόχους: α) την εξαφάνιση των αρχείων της πολεμικής περιόδου, όπου υπήρχε η αναφορά όλων των συνεργατών των ες-ες και κατοπινών κυβερνήσεων και κυβερνητών.
  β) την εφαρμογή του σχεδίου Βάν Φλίτ ( αμερικανός στρατηγός ), που στόχο και σκοπό είχε την εξόντωση της Ελληνικής υπαίθρου και την σαλαμοποίηση του Ελληνικού πληθυσμού στις μεγάλες πόλεις έτσι ώστε να μας “αφοπλίσουν”-εν καιρώ- από την δυνατότητα να συντηρούμαστε από την αγροτική οικονομία μας.
  – Και όλα αυτά με την άφθονα προσφερόμενη βοήθεια ( από τους “αριστερούς” δοσίλογους της ηγεσίας του Κ.Κ.Ε. που υπάκουσαν στις εντολές του “πατερούλη” στάλιν).
  – Έτσι βρέ αδελφέ, γιατί το “μέλλον” σου-μου είναι “κάτι” που “απασχόλησε” τους “μεγάλους” στην Γιάλτα! εσένα και εμένα δεν μας “αφορά”!!!!!!!
  Με το “τέλος” της μεταπολεμικής περιόδου και αφού εφάρμοσαν το εκπονημένο επιμελώς σχέδιό τους, χρειάσθηκε η βία που θα επέβαλλε τα όσα είχαν σχεδιάσει για το μέλλον και εκεί χρειασθήκανε την “βοήθεια” του πέραν του ατλαντικού αφέντη.
  Και εγένετο δικτατορία, εύκολο ήσυχο και αποδοτικό.
  Είχαν αρκετούς γερμανοτσολιάδες στρατολογημένους από το “ευαγές” ίδρυμα Σ.Ι.Α. και όλους σε νευραλγικές θέσεις και στηριζόμενους από “ευεργέτες” κατοχικούς δημοσιογράφους ( π.χ. λαμπράκης και σία), καθώς και στηριζόμενους από το “ευεργετηθέν” από αυτούς, κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής, κεφάλαιο των “υγειών” κουκουλοφόρων και μαυραγοριτών.
  – Και προπαντός, όλοι “καθαροί” και “αγνοί” μιας και ο δοσίλογος καραμανλής είχε εξαφανίσει τα αρχεία!
  Όλοι σήμερα μιλάνε-με με θά, ίσως, μπορεί, πιθανώς διότι δεν έχουμε στοιχεία ( βέβαια εάν ήθελαν στοιχεία, μπορούσαν να δημοσιεύσουν τα αρχεία της Βέρμαχτ, που και υπάρχουν και κανένα δικαστήριο δεν θα αρνηθεί διαλεύκανση εγκλημάτων πολέμου….
  έτσι για να ξέρουμε και τί παπάρες εμπιστευόμαστε να μας λένε οι διάφοροι “αρχηγοί” των παρατάξεων που “ανήκουμε”ιδεολογικά).
  – Ίσως έτσι μάθουμε και τί ακριβώς “θελήματα” έκανε ο πατέρας του σόιμπλε (ξέρετε, αυτουνού του σακάτικου κτήνους που παριστάνει τον θιγμένο όταν μιλάει για την Ελλάδα και τους Έλληνες και χρησιμοποιεί τα λόγια του κτήνους-δολοφόνου γεννήτορα του), στον πόλεμο!
  -Βλέπεις, η “ταπεινή” Ελλάδα δεν “κατάφερε” να προσφέρει στην ανθρωπότητα τέτοιους και τόσο “μεγάλους” όπως οι: χίτλερ, χές, γκαίμπελς, μένγκελε, φρίτζιδες και γκέρτες!…. συμπαθάτε την!!
  Με αυτά και αυτά ήλθε και η ώρα να “καταργήσουν” την δικτατορία και να επιβάλουν δημοκρατία.
  Ο “άνδρας” “σωτήρας” έτοιμος, “αυτοεξόριστος” στο Παρίσι, απείρακτος και προπαντός με τις πέραν του ατλαντικού ευλογίες.
  Αναπληρωματικός και στο “πόδι” αυτουνού ( του καραμανλή), ο αλλοεθνής-αλλογενής παπα(τζής)νδρέου, έτοιμος από καιρού και σπουδαγμένος-μεγαλωμένος και αμειβόμενος πλουσιοπάροχα στην πέραν του ατλαντικού ήπειρο.
  – Ε..Ε..Έρχεται, ο δοσίλογος καραμανλής, με ναυλωμένο από την Σ.Ι.Α. αεροσκάφος από το Παρίσι, με μία κύρια εντολή από τους αφέντες του: “να βγάλει την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του Ν.Α.Τ.Ο., προκειμένου να επωφεληθεί η Τουρκία αναλαμβάνοντας την στρατιωτική ηγεσία του συμφώνου στην περιοχή και… και να δημιουργηθεί και το καθεστώς των “γκρίζων ζωνών”!
  -Γνωστές και οι κατοπινές παροχές, με τις υπογραφές των φόν-παπούλιεν και παπα(τζή)νδρέου στο θέμα “γκρίζες ζώνες του Αιγαίου”, χωρίς να αναφέρω τις “επιμέρους” βοήθειες στην υπόθεση, από παρατάξεις, με αναφορές του τύπου: ” το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του “!!!!!
  Παρά το γεγονός της πολύτιμης προσφοράς του δοσίλογου καραμανλή στους αφέντες του και ενάντια στην Ελλάδας μας, αυτοί οι “αχάριστοι” δεν τον εμπιστεύονταν για το “κλείσιμο”-αποπεράτωση των σχέδιών τους και τα ανάθεσαν στον “καθ-ύλην” αρμόδιο, τον και από το γένος τους προερχόμενο παπα(τζή)νδρέου.
  Ο “χαρισματικός” ανάλαβε να: α) στραγγαλίσει με τα χέρια του την Ελληνική παιδεία ( ή καλύτερα, ότι από την Ελληνική παιδεία διεσώζετο από τα ελεεινά χέρια τυχάρπαστων που χρημάτιζαν ειδήμονες και ασελγούσαν στο σώμα της).
  β) δημιουργήσει οικονομικό “εκτραχηλισμό” και συνειδησιακή “έκπτωση” ( τριπλασιασμός, εν μία νυκτί και χωρίς ανάλογη υποδομή, των μισθών και συντάξεων, αλόγιστη σπατάλη με χορό τρισεκατομμυρίων στους εξοπλισμούς, χωρίς τον ανάλογο στόχο-υποδομή και εξυπηρέτηση του σκοπού, δημιουργία “νέων τζακιών” με καναλάρχες-μεγαλοεργολάβους δημοσίων έργων-“λαδωμένους” διοικητές δημοσίων επιχειρήσεων-συντεχνίες εργατοαγροτοπατέρων και διάφορα “τέτοια” ώστε να καλύπτουν όλο το φάσμα της οικονομικής διάρρηξης).
  γ) πλήρη αποσύνθεση της πρωτογενούς αγροτικής οικονομίας ( με επιδοτήσεις χωρίς αντίκρισμα, με παράλογη “εύνοια” και ικανοποίηση τάχα μου αγροτικών αιτημάτων, με επιδοτήσεις-παράλογα και απάνθρωπα- για το θάψιμο αγροτικής παραγωγής, την “στιγμή” που σε άλλες χώρες άνθρωποι πέθαιναν από την πείνα εμείς είχαμε την απάνθρωπη “πολυτέλεια” να θάβουμε τροφές!!!!!
  με επιδοτήσεις για το “ξήλωμα” πρωτογενούς καλλιέργειας και με Ε.Ο.Κ.ικές εντολές για πού, πότε, πόσο και τί θα παράγουμε.
  δ) με πλήρη “αποψίλωση-αποξήλωση” της οποιας-δήποτε αναπτυξιακής παραγωγής και προσπάθειας ( ας μην ξεχνάμε την ” χρυσή” εννιαετία του “αείμνηστου”, με πόσες επιχορηγήσεις και με πόσες επιδοτήσεις, πόσες επιχειρήσεις παραγωγής έκλεισαν στην χώρα μας και άνοιξαν στην αλλοδαπή-σε φθηνότερες παραγωγικά χώρες.
  -Και να μήν ξεχνάμε σε αυτό και την “συν εισφορά-προσφορά” του Εφιάλτη όλων των Ελλήνων, ότι άφησε όρθιο ο “αείμνηστος”, φρόντισε ο Εφιάλτης να το ισοπεδώσει!
  ——————————————
  Κλείνοντας λοιπόν αυτήν την “αναγκαία” περίληψη θα ήθελα να ρωτήσω, αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη που παριστάνουν τους “φίλους” και εταίρους μας:
  Όλα όσα περιέγραψα παραπάνω και πολλά άλλα ακόμα συνέβησαν με, την ανοχή σας, το γνωρίζατε, το επιβάλλατε και προπάντων συμμετείχατε ενεργά.
  Τί ακριβώς λοιπόν ζητάτε από εμάς και τί ακριβώς υπολείπεστε να πράξετε για να μας αποτελειώσετε και να συμπληρωθεί πλήρως το μακροχρόνιο σχέδιό σας;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *