Όταν η υπερβολή σκοτώνει το μέτρο… οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες!

     Αθήνα  1/7/2014

.

     “Ο παπάς, τα γένια του ευλογεί”!

.

     Αυτό λέει μια λαϊκή ρήση, η οποία θα έλεγα, επιβεβαιώνεται καθημερινά δυστυχώς μέσα από τις πρακτικές που ακολουθούν τ’ απομεινάρια, (τα λύματα), των “αρίστων του έθνους” που έχουν “ιππεύσει” τα ύπατα αξιώματα των εξουσιών και επιβάλουν δια της βίας στους Έλληνες πολίτες, την σύγχρονη μορφή του “νεοραγιαδισμού”, όπως ακριβώς τους την έχουν “υπαγορεύσει” οι βάρβαροι ναζί ανθέλληνες επικυρίαρχοι… τα αφεντικά τους.

     Φυσικά όλα έχουν ένα όριο, ακόμα και οι γνωστές σε όλους μας ρήσεις, το λεγόμενο “μέτρο”, το οποίο όμως μάλλον δείχνουν να μην θέλουν να το “αντιληφθούν” οι προαναφερόμενοι και το υπερβαίνουν με αναίδεια, σταθερά και απροκάλυπτα, εξ’ αιτίας της επίσης υπέρμετρης αλαζονείας που τους διακατέχει και της σιγουριάς που τους εμπνέει το σάπιο διεφθαρμένο σύστημα που υπηρετούν!

     Με νύχια και με δόντια, τα αισχρά ανδρείκελα, οι επιβήτορες όλων των μορφών της εξουσίας, προσπαθούν απεγνωσμένα να διατηρήσουν τα οφίτσια και τα προνόμια που έχουν καταφέρει να ιδιοποιηθούν εις βάρος του Ελληνικού Λαού επί σειράς δεκαετιών μέχρι σήμερα.

     Μεμονωμένα ως αυτόνομοι εγκληματίες, αλλά και ομαδικά ως συμμορίες, τα πρόσωπα που έχουν τον απόλυτο έλεγχο της κάθε μίας από τις εξουσίες ξεχωριστά, κάνουν ότι περνά από τις αρμοδιότητές τους προκειμένου να καλλιεργήσουν κατάλληλες συνθήκες για την παραμονή τους στις θέσεις τους, απομυζώντας και την τελευταία σταγόνα αίματος από τους πολίτες, συνεπικουρούμενες δε η μία από την άλλη, “λειτουργούν” συλλογικά και οδηγούν μεθοδευμένα έναν ολόκληρο Λαό στον μαρασμό.

     Η νομοθετική εξουσία, “παράγει” νόμους με εντολές των δυνάμεων κατοχής, που συρρικνώνουν καθημερινά στο έσχατο τα εισοδήματα των χαμηλοσυνταξιούχων, των μισθωτών, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, γκρεμίζουν βασικά εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών, δημιουργούν στρατιές ανέργων, αστέγων, πεινασμένων, επαναφέρουν εργασιακό μεσαίωνα, επιβάλουν φόρους και χαράτσια δυσανάλογα των οικονομικών δυνατοτήτων των πολιτών αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπιες, προβαίνουν σε κατασχέσεις ακινήτων για μικροοφειλές, κατασχέσεις συντάξεων, μισθών, επιδομάτων χωρίς προειδοποίηση, προβαίνουν σε προσωποκρατήσεις ακόμη και όταν υπάρχει αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής φόρων και οδηγούν τους πολίτες σε απόγνωση, για την σωτηρία της Πατρίδας, όπως επικαλούνται οι άθλιοι, εξαιρώντας τις δικές τους οικονομικές απολαβές, λες και η πατρίδα μπορεί και πρέπει να σωθεί μόνο με τις περικοπές των εσόδων των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών!

     Την ίδια ώρα, με νόμους επίσης απαλλάσσουν από τις ευθύνες όλα τα “ευγενή” λαμόγια της συνομοταξίας τους που καταχράστηκαν, η βοήθησαν στην καταλήστευση του ιδρώτα του Ελληνικού Λαού, ενώ κλείνουν για καλοκαίρι πρόωρα και αιφνίδια την ολομέλεια της βουλής, για να παραγραφούν όλα τα σκάνδαλα από τις μίζες και όχι μόνο, των ημετέρων και συνεταίρων, αντί να προβούν στη δίωξή τους και σε δέσμευση του παράνομου πλούτου τους.

     Από την άλλη πλευρά, η “ετέρα” εξουσία, η δικαστική, αποφασίζει πως όλοι οι νόμοι, οι διατάξεις και οι ενέργειες που στρέφονται εις βάρος των οικονομικά αδύναμων πολιτών, είναι συνταγματικές, είναι καθ’ όλα νόμιμες και είναι δίκαιες αφού γίνονται για λόγους “Υπέρτερου Εθνικού συμφέροντος”, ενώ οι περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών είναι εντελώς παράνομες και αντισυνταγματικές, (Γιάννης κερνάει και Γιάννης… πίνει), καθ’ ότι πρώτον, οι δικές τους αποδοχές είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες, όπως μας υπενθυμίζουν διαρκώς και ανελλιπώς, (αυτό δα έλειπε… τι το ‘χουνε το… μαγαζάκι;;;), και δεύτερον, δεν είναι δυνατόν να υποβαθμίζεται η αξιοπρέπειά τους! (Τρομάρα τους που φαντασιώνονται ότι προστατεύουν την δήθεν “αξιοπρέπειά” τους ευτελίζοντας στον έσχατο βαθμό τον θεσμό της δικαιοσύνης)!!!

     Οφείλουμε ασφαλώς να αναγνωρίσουμε, πως υπάρχουν δικαστικοί λειτουργοί, (χαμηλόβαθμοι), οι οποίοι μάχονται για την προστασία του κύρους της δικαιοσύνης τιμώντας τον όρκο τους και το αποδεικνύουν έμπρακτα με αποφάσεις που κατακεραυνώνουν την ασυδοσία της πολιτείας εις βάρος των κατατρεγμένων αδύναμων πολιτών, αλλά δυστυχώς αποκεφαλίζονται στεγνά, από τους υψηλόβαθμους “Αδέκαστους” συναδέλφους τους, για λόγους… “Υπέρτερου Εθνικού συμφέροντος”(;;;), ακυρώνοντας τις αποφάσεις τους σε “Ανώτερο” και “Ανώτατο” επίπεδο! (Τώρα εάν αυτό είναι το ανώτατο… πιο είναι το… κατώτατο επίπεδο;;;… μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν ίσως, πόσο είναι διατεθειμένοι να… σκύψουν, να πέσουν στα γόνατα, η ακόμα πιο χαμηλά… να έρπουν)!!!

     Η τρίτη, η… κατασταλτική, (ναι δεν κάνω λάθος… έτσι πρέπει να ονομάζεται στα δικτατορικά καθεστώτα όπως είναι αυτό που επικρατεί στη Χώρα μας και όχι… εκτελεστική), λαμβάνει εντολές από τις άλλες δύο και τις εκτελεί με υπερβάλλοντα ζήλο, (με μίσος θα έλεγα), ανοίγοντας διάπλατα τα “κεφάλια” των πολιτών, οι οποίοι σαστισμένοι προσπαθούν να καταλάβουν, ποιά από τις τρείς εξουσίες που οι ίδιοι στερούμενοι οικονομικά πληρώνουν πλουσιοπάροχα για να τους προστατεύουν, είναι η πιο επικίνδυνη γι’ αυτούς, η αν είναι εξ’ ίσου όλες!

.

     Για παράδειγμα :

.

     Έχουμε μία απόφαση πρωτοδικείου που επιβάλλει στο Υπ. Οικονομικών την επαναπρόσληψη των καθαριστριών που οδήγησαν σε διαθεσιμότητα και εν συνεχεία στην ανεργία, την οποία οι αρμόδιοι γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και δεν την υλοποιούν ως όφειλαν, διατάσσοντας μάλιστα την κατασταλτική εξουσία, να ξυλοφορτώσει άγρια και να ψεκάσει με χημικά τις δικαιωμένες που διαμαρτύρονται, αλλά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρακολουθεί εξ’ αποστάσεως τον “αγώνα”, σφυρίζοντας αδιάφορα αφού έτσι κι αλλιώς το αποτέλεσμα για τον ίδιο είναι γνωστό!

     «Ακύρωση της απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο για λόγους “Υπέρτερου Εθνικού Συμφέροντος”»!!!

     Και καπάκι μία θρασύτατη απόφαση του ΣτΕ, που κρίνει ως αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών των δικαστικών και των ενστόλων, επιβάλλοντας εκτός από την επανόρθωση των μισθών και την καταβολή αναδρομικών από τον Αύγουστο του 2012!!!

     «Στην υγειά, η στην “μνήμη” των υποδούλων αστέγων, πεινασμένων και του 1,500,000 (ενάμισι εκατομμυρίου) ανέργων που δημιούργησαν οι ίδιοι και τους αρμέγουν μέχρι θανάτου»!!!

.

     Και ερωτώ :

.

     Εάν αρχίσουμε όλοι οι πολίτες από σήμερα να μην εφαρμόζουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων, τι μέλει γενέσθαι κύριε Εισαγγελέυ;;;

.

     Όπως γίνεται κατανοητό, στον δύσμοιρο πολίτη μένει να αναζητήσει μέσα από το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στην Χώρα μας, νόμους που να προστατεύουν τα δίκαια συμφέροντά του, δηλαδή νομικά όπλα, που θα τον προστατέψουν από το άδικο και ανελέητο κυνηγητό των εξουσιών εις βάρος του, στρέφοντάς τα εναντίον τους, (και αλλοίμονο στη νομοθετική εξουσία που θα είχε τα… “Κότσια”… το “θάρρος”… τη “λεβεντιά”, να βάλει το κεφάλι της στην καρμανιόλα ψηφίζοντας έστω και έναν τέτοιο νόμο) και να προσπαθήσει να διεκδικήσει τη δικαίωσή του καταφεύγοντας σε ένα θεσμό της δικαιοσύνης διαβρωμένο και πέρα για πέρα μεροληπτικό εις βάρος του πολίτη, που ενδιαφέρεται μόνο για τα “συνταγματικά κατοχυρωμένα” οικονομικά του δικαιώματά, τα οποία όλως τυχαίως, (καλύπτονται) προέρχονται επιβάλλοντας τα άδικα οικονομικά μέτρα στον πολίτη που έχει καταφύγει σ’ αυτόν για δικαίωση και που τελικά δικαιωθεί δεν δικαιωθεί, τον περιμένει ανελέητο ξύλο και χημικά από την κατασταλτική εξουσία που καιροφυλακτεί στη γωνία για να τον… “συνετίσει”.

     Με την τελευταία παράγραφο ίσως διαμαρτυρηθείτε ότι σας μπέρδεψα, αλλά πιστέψτε με, σας περιγράφω την εικόνα που αντικρίζω καθημερινά στα μάτια των πολιτών που συναντιέται το βλέμμα μας και με πολλούς από αυτούς ανταλλάσσουμε και απόψεις.

.

     Προσέξτε καλά Αγύρτες των εξουσιών.

.

     Με τις μεθοδεύσεις, τις αποφάσεις και τις πρακτικές σας, μας έχετε οδηγήσει σε πλήρη απόγνωση, που στην προσπάθειά μας να δικαιωθούμε, υπάρχει πιθανότητα να καταφύγουμε σε ενέργειες που δυστυχώς, δεν θα είναι καθόλου ευχάριστες σε κανέναν μας και πολύ περισσότερο σας διαβεβαιώ, σ’ εσάς που με την αλαζονεία και την προκλητικότητά σας τις δρομολογείτε.

     Με τις πιέσεις που ασφυκτικά ασκείτε εις βάρος μας, φοβάμαι πως δύο μόνο λύσεις μας απομένουν για την εκτόνωση της βαριά ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας που επικρατεί στη ζωή μας, αλλά και οι δύο είναι εξ’ ίσου οδυνηρές και επικίνδυνες.

     Μία από αυτές είναι, να αναζητήσουμε τη δικαίωσή μας μέσα από το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, όπου αυτό μας επιτρέπει να την διακρίνουμε και διεκδικώντας την, να την επιβάλλουμε μονομερώς, έστω και διά της… βίας! (Αυτοδικία)!!! (ελεύθερη ερμηνεία)!

     Η άλλη είναι, να δημιουργήσουμε συντεταγμένα το δικό μας Λαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, βασισμένο στο άρθρο 120 του υφισταμένου Συντάγματος και ν’ αρχίσουμε ν’ αποδίδουμε οι ίδιοι δικαιοσύνη, από της οποίας το “σκαμνί” δεν θα γλυτώσει κανένας σας, με ότι συνεπάγεται αυτό, γιατί απλούστατα οι δικοί σας νόμοι πλέον, δεν θα ισχύουν…

…κοινώς, θα έχουν… “Παραγραφεί”!!!

(Λαϊκό δικαστήριο… εάν έχετε ακουστά)!!!   (ακόμα πιό ελεύθερη ερμηνεία)!

.

     Πρέπει να γνωρίζετε όμως, ότι όποια εκ των δύο λύσεων επιλέξουμε να εφαρμόσουμε στην πράξη, την ευθύνη για την απρόβλεπτη εξέλιξη των γεγονότων θα φέρετε αποκλειστικά και μόνο εσείς, γιατί με τις μεθοδεύσεις, τις αποφάσεις και τις πρακτικές σας, απαξιώσατε το αρχαίο ρητό, “Παν Μέτρον Άριστον” και θα κληθείτε να την αναλάβετε και να πληρώσετε, (σας συμβουλεύω “αδιαμαρτύρητα”), για λόγους πραγματικά…

.

…Υπέρτερου   Εθνικού   Συμφέροντος!!!

 

Ιωάννης Αχιλ. Χάρχαλος

Αέναος Έλληνας Μαχητής

5 comments

 1. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Φίλε μου Γιάννη, ασφαλώς και μετά από το άρθρο σου για το ξεφτιλόμετρο, η αναφορά σου-για “μέτρο”- μάλλον έχει σημειολογική σημασία και προκειμένου να προσδιορίσεις το μέγεθος.
  Επίτρεψέ μου να συμπληρώσω και δυό-τρείς δικές μου σκέψεις.
  Έχοντας κατά νού αυτό που μου είπες παλαιότερα ( αφού δεν κατάφεραν, τόσα χρόνια, να εξαφανίσουν την Ελληνική γλώσσα, εξαφάνισαν και αλλοίωσαν τις έννοιες αυτής).
  Με αυτήν την αναφορά, θέλω να καταστήσω σαφές ότι και παρά που το άρθρο σου “ασχολείται” με τις τρείς “επιφανείς” εξουσίες, την μερίδα του λέοντος την “δικαιούται” μια άλλη εξουσία, αυτή της συμμορίας των εκπαιδευτικών.
  -Η συμμορία αυτή είναι που “γαλούχησε” και “άνδρωσε” διεστραμένους και ξεπουλημένους απάτριδες, τους εφοδίασε δε με όλο το νομιμοφανές υπόβαθρο που τους ήταν αναγκαίο για την αναρρίχηση τους σε ύπατα αξιώματα ( πρόεδρος, πρωθυπουργός, υπουργοί, δικαστές, αρχηγοί σωμάτων ασφαλείας κλπ.).
  Επίκουρος και συνεργάτης, στην πρώτη γραμμή μάλιστα, μία άλλη εξουσία-θεσμός-λειτούργημα, οι απάτριδες εκπρόσωποι του χιτλεροφασιστικού τύπου, οι μόνο τον μαμμωνά ως θεό προσκυνούντες δημοσιογράφοι.

 2. Ναξάκης Κώστας /

  Και για να μην ξεχνάμε! Τι σύμπτωση! Από 1η Ιουλίου μειώνονται επιπλέον οι επικουρικές συντάξεις κατά 5,1%. Καλά βρε αθεόφοβοι τα χρήματα που ξόδεψαν οι γονείς σας για να σπουδάσετε δεν τα εκτιμάτε. Την αξιοπρέπεια τους την έχετε γραμμένη, αρκεί να είστε εσείς ¨αξιοπρεπείς¨. Τις εισφορές τους τις κρίνατε λίγες και επομένως τους τιμωρήσατε με την ερμηνεία σας περί συντάγματος. Τον κόπο τους και την αγωνία τους για επιβίωση δεν σκέφτεστε καθόλου; Σας έχει μείνει ελάχιστη τσίπα για να τους αντιμετωπίσετε χωρίς να τους προκαλείτε;
  ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

 3. ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

  Εγώ πάλε απορίες έχω

  Αν αυτές οι ματσακουνιές είναι λειτουργίες συνταγματικές που λέει και ο Βαγγέλας, και αν έτσι πρέπει να αντιμετωπίζετε το λαικό εστημα από το κράτος.

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

  • Ανδρέας Αέναος /

   Καλησπέρα σας.
   Φίλε ΚΑΧΥΠΟΠΤΕ η ερώτηση σου έχει δύο απαντήσεις.
   Η πρώτη είναι πάρα πολύ απλή, παρακράτος είσαι εσύ, εγώ και όσοι βλέπουν με “καχύποπτο” βλέμμα τις προσπάθειες των απάτριδων δοσίλογων να μας “σώσουν”, από όσα αυτοί δημιούργησαν.
   -Μα να μην λές να σωθείς με τίποτα; βρε αδελφέ! νισάφι πιά!
   Η δεύτερη απάντηση είναι λίγο περίπλοκη και χρειάζεται: επανάληψη των μαθητικών μας χρόνων και επανα-εγγραφή, με νέο περιεχόμενο, εκείνου του παλαιού βιβλίου που είχε τίτλο “Αγωγή του Πολίτου”.
   -Το μάλλον κάτι περίεργα, θυμάμαι, διάβαζα περί: Πολιτείας, τον ρόλο και τις υποχρεώσεις του κράτους, τον ρόλο και τις υποχρεώσεις των θεσμών και των θεσμικών κλπ. κλπ. κλπ. κλπ.
   Αλλά φαίνηται πως, εγώ και η υπερβολική αγάπη που “έδειχνα” για το διάλειμμα φταίμε……….

 4. Βελζεβούλης /

  Όχι… τώρα φταίω εγώ???

  …ξέρω… και μόνο που σας τα σέρνω… με βρίζετε…

  …αφήστε ρε τις δικαιολογίες τώρααα… ξέρω σας είπα… ξέρωωωω…

  …αφού σας βγαίνει ρε… και το ακούω που το λέτε…

  …να, νααα… σας ακούω σας λέω, όλοι μαζί εν χορό…

  …«δουλειά δεν είχε ο διάολος και… μπιιιιιιιιιιπ… τα παιδιά του».

  Όχι ρε… και πάλι όχι.

  Σας το ξεκαθαρίζω πως δεν είναι παιδιά μου όλοι αυτοί εκεί πάνω που σας πασπατεύουν τα οπίσθια… καλά το λέω???

  Ρε τα παιδιά μου είναι καθ’ όλα έντιμα… διαβολάκια… δεν κάνουν τίποτα χωρίς συμφωνία σε κανένα… όπως αυτοί οι αλητήριοι απατεώνες που σας έχουν παραμυθιάσει πως είναι… «αδέκαστοι» και η… αρπαχτική πάει σύννεφο!

  Ήθελα να ‘ξερα τι παίρνετε όλοι εσείς εκεί πάνω και είσαστε…

  …τρείς λαλούν κι εφτά χορεύουν???

  Κατάλαβα μη μου πείτε… το βρήκα… το πολύ λιβάνι θα είναι…

  …αμ δεν ξέρετε ότι το πολύ λιβάνι δεν το θέλει ούτε… ο επουράνιος αντίπαλός μου???

  Αλλά τι να σας πω και τι να καταλάβετε…

  …αφού βγήκατε από κατασκευής με αστοχία υλικού…

  …έφτυσε και σας έφτιαξε!

  Ρε σεις… που ζείτε ρεεεεε…

  …δεν μάθατε ακόμα πως στο όνομα της θρησκείας, της δημοκρατίας αλλά προ παντός της… δικαιοσύνης…

  …έχουν γίνει τα μεγαλύτερα και τα πιο αποτρόπαια… εγκλήματα… ρεεεεεεε???

  …ξυπνάτε ρεεεεεεεεεε…

  Και περιμένετε να σεβαστούν αυτοί τους γονείς τους ρεεεεεεεε???

  Ρε σεις… ο καλύτερος από αυτούς, έχει πηδήξει…

  …όχι άλμα επί κοντό…

  …ούτε άλμα εις μήκος…

  …το άλλο ρεεε… πως το λέτε εσείς εκεί πάνωωωω…

  …τέλος πάντων… κάτι επιτέλους πρέπει να καταλάβετε κι από μόνοι σας!

  Και ψάχνετε να βρείτε τσίπα επάνω τους ρεεεεεεε???

  Αν θέλετε καλά και ντε κάποτε όλοι αυτοί ν’ αποκτήσουν έστω και λίγη τσίπα…

  …την επόμενη φορά… πριν έλθετε σε συνάντηση μαζί τους…

  …ειδοποιήστε με να σας πω εγώ που θα βρείτε τα καλύτερα… γιαούρτια ρεεεεεε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *