Υπερψηφίστηκε με 168 «ναι» το πολυνομοσχέδιο. 123 «ΟΧΙ» ΚΑΙ 1 «ΠΑΡΩΝ»

Αθήνα  29/4/2013

Αναδημοσίευση από:  www.ethnos.gr

Σε σύνολο 292 βουλευτών, 168 ψήφισαν «ναι» στο πολυνομοσχέδιο και τις τροπολόγιες που συμπεριλήφθησαν σε αυτό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής. «Όχι» είπαν 123 βουλευτές και ένας δήλωσε «παρών».

Στην κυβερνητική πλειοψηφία εντάχθηκαν και δυο ανεξάρτητοι βουλευτές ο Κώστας Μαρκόπουλος που είχε διαγραφεί από τη ΝΔ είχε ενταχθεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τώρα είναι ανεξάρτητος και ο Θεοδ. Σολδάτος βουλευτής Λευκάδας, ο οποίος και αυτός είχε διαγραφεί από τη ΝΔ.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής διεξήχθη με συγκρούσεις και υψηλούς τόνους από τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για “στρατηγική υποταγής της κυβέρνησης” και λέγοντας ότι “χάνουμε “πολύτιμο έδαφος και εργαλεία για την ανάταξη της οικονομίας”.

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας για “κρεσέντο ανευθυνότητας” και απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης τόνισε ότι “δεν λειτουργείτε ως αντίπαλοι αλλά ως εχθροί”.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος από την Χρυσή Αυγή υποστήριξε ότι η χώρα “πάει δεκαετίες πίσω” και απευθυνόμενος στον Γ. Στουρνάρα δήλωσε: “Είπε προηγουμένως ο κ. Υπουργός των Οικονομικών ότι εάν δεν προχωρήσουμε θα επιστρέψουμε στη δραχμή και έτσι θα πάμε δεκαετίες πίσω. Έχουμε πάει δεκαετίες πίσω κύριε υπουργέ των Οικονομικών. Εσείς μάλλον δεν το αντιλαμβάνεστε. Δεν το αντιλαμβάνεστε γιατί όπως είπατε και προηγουμένως οι New York Times και ο Economist λένε ότι προοδεύουμε. Δεν λένε όμως τα ίδια οι Έλληνες πολίτες είτε στην Αθήνα είτε στην Θεσσαλονίκη είτε στις γειτονιές των μεγαλουπόλεων είτε στα χωριά”.

Από την πλευρά του ΚΚΕ η πρόεδρος της ΚΟ, Αλέκα Παπαρήγα έστρεψε τα πυρά κατά της τρικομματικής κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. “Σαφώς η ΝΔ συντάσσεται αυτή τη στιγμή με την κυρίαρχη συνταγή. Που βεβαίως φέρνει την σφραγίδα της Γερμανίας, της Γαλλίας, του συμβιβασμού των δυο… ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συστρατευθεί με την άλλη συνταγή. Η ΝΔ λέει πρώτα θα έχουμε σφιχτούς δημοσιονομικούς δείκτες για να έχουμε πλεονάσματα για να γίνει ανάπτυξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι, πιο χαλαρή και έτσι θα έρθει καλύτερα η ανάπτυξη. Υπάρχουν διαφορές; Επιμέρους. Απ’ την σκοπιά του λαού καμία” είπε μεταξύ άλλων.

Όχι στο πολυνομοσχέδιο είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος λέγοντας χαρακτηριστικά: “Και ήρθε η ώρα έχοντας πίστη σε αυτά που έχουμε πει κατά καιρούς, συνάδελφοι από την εθνική αντιπροσωπεία, εγώ αυτή τη στιγμή αναφέρομαι στον εαυτό μου, να πούμε όχι. Να πούμε όχι σε αυτή την νομοθετική πρωτοβουλία και η κυβέρνηση να το λάβει σοβαρά υπόψιν. Αν σήμερα είμαστε δύο σε λίγες εβδομάδες λίγους μήνες, αυτή η πρακτική θα βρει απέναντί τους και άλλους”.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63819844

4 comments

 1. Κώστας Ναξάκης /

  Καλημέρα σας.

  Η ΜΙΑ πρόταση Βενιζέλου, δείχνει την κατάντια των σημερινών εκπροσώπων του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
  Σε κανένα θέμα δεν έχω εγώ τουλάχιστον αντιληφθεί, ότι υπάρχει Εθνική ομοψυχία. Στο βωμό της κομματικής πειθαρχίας και επιρροής στο εκλογικό σώμα, θυσιάζονται Εθνικά θέματα.

  Η λειτουργία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης γιατί θεωρείται αντιπαλότητα?
  Είναι δυνατό να χαρακτηρίζονται εχθρικές οι διαφορετικές τοποθετήσεις, όπου και αν προέρχονται και απευθύνονται?
  Ποιόν εξυπηρετεί η δημιουργία κλίματος εχθρικού?
  Θα εξυπηρετήσουν ποτέ τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού?

  • Ανδρέας Αέναος /

   Καλημέρα σας.
   Αγαπητέ Κώστα, φαντάζομαι ότι ρητορική είναι η απορία σου.
   Η συνεπής πορεία, όλων αυτών (των τάχα μου εκπροσώπων του λαού και του τόπου), πρός την ακολασία (μίζες,σκάνδαλα,ρεμούλες,διαφθορά, εκφασισμένη και φασίζουσα συμπεριφορά,χρησιμοποίηση της αστυνομίας ως μπράβους των πολιτικών,δικαστικές αποφάσεις κατά το δοκούν,νόμοι προστασίας των βολευτών,και,και,και…θέλεις και άλλα??), δίνει απάντηση στην,ξανά λέω, ρητορική ερώτησή σου.
   Πάντως και για να είμαι πιό συγκεκριμένος, θα έλεγα πως για να υπάρχει //εθνική ομοψυχία// θα έπρεπε πρωτίστως να υπήρχε εθνικός προσδιορισμός-ταυτότητα.
   -Μήν και μπορείς να μου προσδιορίσεις την εθνικότητα αυτών εκεί μέσα??????????
   Ελπίζω, αυτή η ερώτηση,να σου δίνει απάντηση στο γιατί ο βενζέλος βλέπει οχθρούς.

 2. Κώστας Ναξάκης /

  Ανδρέα μου καλησπέρα

  Οι ρητορικές ερωτήσεις μου, θέτουν ευθέως το περί ακολασίας της παρατήρησής σου, αφού τα νούμερα λένε από μόνα τους:
  Όλοι της κυβερνητικής συμπολίτευσης, ψήφισαν ΝΑΙ.

  Δύο ¨ανεξάρτητοι¨ που έχουν διαγραφεί γιατί τόλμησαν παλαιότερα να ψηφίσουν όχι, τώρα που ξανακοιτάνε την στάνη ψήφισαν ΝΑΙ.

  Όλοι της αντιπολίτευσης ψήφισαν ΟΧΙ.

  Ο νέος μεσσίας ψήφισε ΠΑΡΩΝ.

  Κύριοι βουλευτές, κανένας από εσάς δεν έχει διαφορετική γνώμη από την κομματική?
  Πότε επιτέλους θα αφήσετε την πολιτική σημαία για να ενταχθείτε στη γαλανόλευκη?

 3. Κώστας Ναξάκης /

  Καλησπέρα Ανδρέα

  -Μήν και μπορείς να μου προσδιορίσεις την εθνικότητα αυτών εκεί μέσα??????????.

  Το ¨ερώτημά¨ σου θα έπρεπε να γίνει φωνή όλων μας, μήπως τελικά και οργιστούμε.
  Ναι θα έπρεπε να έχουμε ήδη εξοργιστεί με τους απαράδεκτους υπαλλήλους διαφόρων κέντρων (Μασονία, μπιντελμπεργκ, κλπ).
  Να εξοργιστούμε όταν ακούμε τον Τζέφρυ να ζητάει διεθνή οικονομική διακυβέρνηση. Και εμείς να τον «έχουμε επιλέξει» να υπερασπιστεί τα εθνικά μας θέματα.

  Κάποιος δεν θυμάμαι ποιος, έχει σχολιάσει «Έλληνας δεν είναι όποιος έχει Ελληνικά ταυτότητα».
  Βάλε τώρα με το μυαλό σου πόσο δύσκολο είναι να προσδιορίσω την εθνικότητα.