«ΤΡΟΪΚΑ»: ΛΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!

     Αθήνα 2/12/2013

     Αναδημοσίευση : από

     http://www.paron.gr

     Είναι σίγουροι πως όλοι οι Έλληνες έχουν μαύρο χρήμα και θέλουν να τα αρπάξουν με κάθε τρόπο.

     Δεν τους ενδιαφέρει αν χιλιάδες επιχειρήσεις κλείσουν και ο κόσμος πεινάειΔεν τους ενδιαφέρει αν χιλιάδες επιχειρήσεις κλείσουν και ο κόσμος πεινάει.

 
 
  Αυτή είναι, σε μια φράση, το σκεπτικό με το οποίο η «τρόικα» λειτουργεί στην   Ελλάδα και δείχνει πόσο ανάλγητοι και απάνθρωποι είναι. Σύμφωνα με μαρτυρία   ανώτατου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, οι «τροϊκανοί» εμφανίζονται να   είναι απολύτως πεπεισμένοι ότι οι πάντες στην Ελλάδα έχουν μαύρο χρήμα και   κυρίως όλες οι επιχειρήσεις -ανεξαρτήτως μεγέθους- και αποφεύγουν να   πληρώσουν τα χρέη τους στην Εφορία, στο ΙΚΑ, στα άλλα ασφαλιστικά ταμεία και   τα δάνειά τους στις Τράπεζες.

  Ακολουθούν μια πολιτική «απόλυτης εξουθένωσης», όπως τη χαρακτηρίζουν, με την   οποία και οι ίδιοι μαρτυρούν ότι κάτω από οποιαδήποτε λογικά κριτήρια δεν   μπορούν οι επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν αλλά θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο   οι επιχειρηματίες θα βγάλουν από τα «μαύρα που έχουν κρύψει» για να τις   στηρίξουν. Σε περίπτωση δε που κάποιος το κάνει, αποτελεί για την «τρόικα»   τεκμήριο ενοχής και οι εκπρόσωποί της προχωρούν στην υιοθέτηση ακόμα πιο   σκληρών και αδίστακτων πολιτικών για να φτάσουν στο «μαύρο χρήμα» και να   βάλουν χέρι. Το αν στην πορεία θα αναγκαστούν να κλείσουν χιλιάδες   επιχειρήσεις, αυτό δεν τους απασχολεί, καθώς πιστεύουν ότι όλα αυτά τα μέτρα,   που στην ουσία δεν είναι τίποτε λιγότερο από να σου βάζουν το μαχαίρι στον   λαιμό, τελικά θα οδηγήσουν σε μια πιο «υγιή», κατά τα δικά τους πρότυπα,   Ελλάδα!, αδιάφορο πόσοι θα μείνουν ζωντανοί.
 
  Το αν για έναν ακόμα μήνα οι καταθέσεις των τραπεζών παρουσιάζουν συνεχή και   μάλιστα… σταθερή μείωση (από τα 161 στα 160 δισ.) προκειμένου να μπορέσουν   επιχειρήσεις και ιδιώτες να αποπληρώσουν φόρους και χαράτσια, όχι μόνο δεν   τους ανησυχεί αλλά αντίθετα φαίνεται ότι τα όσα οι «τροϊκανοί» δεν έκαναν   στην Κύπρο, όπου μέσα σε ένα βράδυ πήραν το 35% των καταθέσεων, το έχουν ήδη   καταφέρει εδώ, όπου μέσα σε τέσσερα χρόνια, με τις συνεχείς μειώσεις στους   μισθούς και τις συντάξεις, την στρατιά των ανέργων εξ αιτίας των απολύσεων   και των λουκέτων στην αγορά και της πρωτοφανούς ύφεσης, οι καταθέσεις από 240   δις που ήταν το 2009 να έχουν κατέβει στα 160 δισ. ευρώ, χάθηκαν δηλαδή 80   δισ. ευρώ. Αυτό είναι το έργο των «τροϊκανών».
 
  Στραβωμάρα έχουν;
 
  Καταντούν αστείοι και εντελώς άσχετοι με την οδυνηρή πραγματικότητα που ζει   το κάθε σπίτι και η κάθε επιχείρηση όταν σκέπτονται ότι οι Έλληνες έχουν   μαύρο χρήμα, αλλά προτιμούν να πεινάνε και να κλείνουν τα μαγαζιά τους παρά   να χαλάσουν τα λεφτά που έχουν. Δεν βλέπουν ότι αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα τον   Οκτώβριο κατά 1,2 δισ. ευρώ, ότι οι συνολικές οφειλές που δημιουργήθηκαν στο   δεκάμηνο έφθασαν στα 7,284 δισ. ευρώ;
 
  Δεν βλέπουν ότι στις ρυθμίσεις για την πληρωμή σε δόσεις των χρεών που έχουν   στις Εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία ένα πολύ μικρό ποσοστό επιχειρηματιών   μπόρεσε να υπαχθεί;
 
  Δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι όλα τα Επιμελητήρια της χώρας και οι Ομοσπονδίες   Επαγγελματιών και Εμπόρων κάνουν εκκλήσεις προς τον πρωθυπουργό και τους   αρμόδιους υπουργούς να αυξηθούν οι δόσεις σε 100 και πάνω, και χωρίς καμία   προϋπόθεση ή όρο ο κάθε οφειλέτης να μπαίνει στη ρύθμιση; Ο κόσμος θέλει να   πληρώσει, αλλά να είναι στο πλαίσιο των τωρινών οικονομικών δυνατοτήτων του   το ύψος της δόσης, σε σχέση και με τις τρέχουσες εισφορές που πρέπει να   καταβάλλει. Έχουμε εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση, λένε όλοι με μια φωνή.
 
  Σε όλα αυτά οι «τροϊκανοί» λένε «όχι». Τόσο ανάλγητοι είναι. Εμείς θέλουμε να   αυξηθούν οι δόσεις, η «τρόικα» δεν μας αφήνει, μέχρι και ο υπουργός   Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας το έλεγε την Τετάρτη σε δημοσιογράφους στη   Βουλή.
 
  Εξήγηση υπάρχει. Είναι αυτό που αποκαλύπτουμε σήμερα στο κύριο θέμα μας:   Λιώστε τους, για να πάρουμε από τους Έλληνες τα πάντα και έτσι να γίνει…   υγιής η ελληνική οικονομία. Μέχρι τώρα το έχουν καταφέρει, να δούμε όμως   ποιος θα γελάσει τελευταίος…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *