Τα σέβη μας δωσιλογιώτατε!..

Αθήνα  28/12/2013

Αναδημοσίευση από :

http://mandatoforos.blogspot.gr

     Οφείλουμε να ασχοληθούμε, έστω και μία φορά, μ’ έναν Πήλιο Γούση ”υπεράνω υποψίας”..
     Τον άνθρωπο που τα τελευταία εννέα χρόνια προσωποποιεί τον θεσμό (σιγά τον θεσμό, όπως τον κατάντησε ο ιδρυτής του ΠαΣοΚ) του Προέδρου της (κάποιας) Δημοκρατίας!

     Είναι ο άνθρωπος-συνοδοιπόρος του Μεγάλου Τυχοδιώκτη, αυτός που πάντα στήριξε και υπηρέτησε πιστά τον πασοκισμό..
..τα ”σα εκ των σων” του βαθέως ΠαΣοΚ, ο άνθρωπος φαινόμενο, αφού στην ηλικία των 11 ετών εμφανίζεται, κατά τα λεγόμενά του, σαν αντάρτης στην Αντίσταση κατά των γερμανών..
     ..ο άνθρωπος που διετέλεσε επί σειρά πολλών ετών υφυπουργός και υπουργός Εξωτερικών, χωρίς να γνωρίζει γρί αγγλικά(!)..
     ..ο άνθρωπος που πρόθυμα και απρόκλητα εμφανίστηκε σαν ”δανειστής” του αφεντικού του, προσπαθώντας να τον διασώσει από άλλο ένα μεγάλο του σκάνδαλο, αυτό της ροζ βίλλας της Εκάλης..
..ο άνθρωπος που από την αρχή μέχρι το τέλος της πολιτικής του καριέρας υπήρξε μία πειθήνια μαριονέτα της εξουσίας γενικότερα, και του ”συστήματος ΠαΣοΚ” ειδικότερα.
Ο απολύτως συνυπεύθυνος για την πορεία και την κατάντια της χώρας τα τελευταία τριάντα χρόνια!

     Τα χρόνια των μνημονίων και της οικονομικής και πολιτικής κατοχής,  ακριβοπληρωμένος, δυσθεώρητος και μεγαλοπρεπής, παρακολουθεί  απ’ τον θρόνο της Προεδρίας άβουλος και αμέτοχος την καταστροφή της χώρας, τον βιασμό του λαού του, την παρέλαση πιθηκοειδών στα κυβερνητικά έδρανα, και κυρίως..

     ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ, κάθε πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που του παρουσιάζουν οι νενέκοι της κυβέρνησης,
..επικυρώνοντας με την υπογραφή του σαν άλλος Χίντενμπουργκ της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, την πράξη θανάτου της δημοκρατίας που ορκίστηκε να φυλάσσει!

     Αυτός ο άνθρωπος σε λίγες μέρες θα ευχηθεί και πάλι στον ελληνικό λαό, με διάγγελμά του για το νέο έτος, ειρήνη, υπομονή και ευτυχία!

     Είναι ντροπή για την ‘Ηπειρο του Ζάππα, του Αρσάκη του Αβέρωφ, των Ζωσιμάδων, του Σίνα, του Ριζάρη, του ΣΚΟΥΦΑ και του  ΤΣΑΚΑΛΩΦ,
     ..των Σουλιωτών ηρώων και των νεκρών του Κομμένου..

     Και είναι κρίμα για την Ελλάδα, ένα τόσο μικρό ανθρωπάκι να βρίσκεται στην θέση του ανώτατου αξιώματος..
Κρίμα..

4 comments

 1. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας και χρόνια πολλά, καλή λευτεριά στην πατρίδα μας.
  Θέλοντας να “συγκρατήσω” το είθισται των ημερών, το οποίο ασφαλώς θα έπρεπε να είναι χαρούμενο και όχι κατάμαυρο, θα σχολιάσω με “ελαφρύ” έως και ιλαρό τρόπο το άρθρο για το χαμερπές υποκείμενο που παριστάνει τον θεσμό.
  Γιάννη φίλε μου γράφει ο αρθρογράφος: ( ο άνθρωπος που διετέλεσε επί σειρά πολλών ετών υφυπουργός και υπουργός Εξωτερικών, χωρίς να γνωρίζει γρί αγγλικά(!)… μα… άτοπο, τι χρειάζεται τα αγγλικά από την στιγμή που κατέχει “φαρσί” δύο “πολύτιμες” γλώσσες, τα εβραϊκά λόγω γένους και τα αλβανικά λόγω έθνους!
  Επίσης γράφει: ( ο άνθρωπος φαινόμενο, αφού στην ηλικία των 11 ετών εμφανίζεται, κατά τα λεγόμενά του, σαν αντάρτης στην Αντίσταση κατά των γερμανών..)…. δεν ξέρω…. μάλλον αλήθεια είπε…. δεν ήμουν εκεί.
  Τον πιστεύω όμως γιατί; ….διότι λόγω που ξεκίνησε την “αντίσταση” με κοντά παντελονάκια, του ήλθε εύκολο να τα κατεβάσει στις επικύψεις του στους αφέντες του, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου!
  – Γενικά πάντως και σε σοβαρό λόγο αρνούμαι να ασχοληθώ σοβαρά με αυτήν την ανθρώπινη ακαθαρσία που ονομάζεται παπούλιας και τον έχουν τοποθετήσει οι αφέντες του, να παριστάνει τον πρόεδρο της δικής τους “δημοκρατίας”…. ούστ με τον ελεεινό, λέρωσα και την σκέψη μου……..

 2. Βασίλειος /

  Κιμ εγώ θα πρόσθετα με την σιερά μου- και νομίζω πως θα φανώ και επειικής- πως θα πρέπει κάποια στιγμή να τον δούμε και στο εδώλειο ..Οταν και Αμα πάρει μπρός και ξαναλειτουργήσει αυτή φουκαριάρα η Δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο.

  • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

   Βασίλειε καλησπέρα και καλωσόρισες στην παρέα μας!

   Σύμφωνα με τα εγκλήματα που έχει διαπράξει εις βάρος της Ελλάδας μας, του Ελληνικού Έθνους και γενικότερα της Δημοκρατίας, ασφαλώς και είσαι επιεικείς…

   …λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας πως εάν όχι όλα, τα περισσότερα επισείουν την κατηγορία για εσχάτη προδοσία, (κι ας διαμαρτυρόταν όταν τον αποκάλεσαν προδότη στα επεισόδια της παρέλασης της 28/10/2012), η οποία σε περίοδο “πολέμου”, (κι όταν λέμε πόλεμο, δεν εννοούμε απαραίτητα τον συμβατικό, αλλά οποιαδήποτε εισβολή εχθρών της Πατρίδας μας που θέτει σε κίνδυνο την Εθνική μας ασφάλεια, τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τα συμφέροντα της), τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών χωρίς χάρη και με συνοπτικές διαδικασίες.
   Κοντολογίς, δεν είναι απαραίτητο να γεμίζουμε τα κελιά, η να χρειαστεί να… κατασκευάσουμε και επί πλέον… (Ελεύθερη ερμηνεία)!

   Φυσικά “Όταν και Άμα πάρει μπρος και ξαναλειτουργήσει αυτή η φουκαριάρα η Δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο”, όπως επισημαίνεις, αλλά ένα έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου…

   …”και ξανά προς τη Δόξα τραβά”…

   …που λέει και ο Εθνικός μας ποιητής!!!

  • Κώστας Ναξάκης /

   Καλημέρα Βασίλειε.

   Καλώς ήλθες, με την καθαρή θέση σου, την εντυπωσιακή ειλικρίνειά σου, που θα μας βοηθήσει να δούμε τα πράγματα από μια επιπλέον οπτική γωνία.