Τα ξεφτισμένα ρετάλια της “Δημοκρατίας”…Φθηνοί φερετζέδες ιδεών, παρανοϊκών Δικτατορίσκων.

       Αθήνα  20/12/2012

      Στο περιβόλι της πολιτικής ζωής του τόπου μας, παρατηρούσαμε από καιρού εις καιρόν, να αναδύονται ενοχλητικές, δυσάρεστες, ενίοτε αποκρουστικές μέχρις αηδίας οσμές, αναμεμειγμένες με ένα περίεργο αντίγραφο αρώματος “Δημοκρατίας”, το οποίο εξέπεμπαν τα “Πραγματικά” φυτά του ευρύτερου πολιτικού μας χώρου. (Κάτι περίπου, σαν τη δυσάρεστη οσμή που εκπέμπουν οι βρωμούσες, μπερδεμένη με το ανεπιτυχώς παρασκευασμένο άρωμα, της απομίμησης ενός ευωδιαστού Μαγιάτικου τριαντάφυλλου).

      Έρευνες απέδειξαν ό, τι η έντονη δυσοσμία, δεν προέρχονταν από ακίνδυνα χαριτωμένα έντομα, αλλά από άκρως επικίνδυνα κλωνοποιημένα, η και μεταλλαγμένα από το σάπιο σύστημα πολιτικά τρωκτικά, τα οποία ροκανίζοντας κατά την προσφιλή τους μέθοδο, τα θεμέλια της έτσι κι αλλιώς αποσαθρωμένης “Δημοκρατίας” μας, γιγαντώθηκαν επιβλητικά, και εδραίωσαν την παρουσία τους στους σκοτεινούς διαδρόμους του λαβυρίνθου, της αθεράπευτα διαβρωμένης, διαπλεγμένης και αυταρχικής εξουσίας, κατάφεραν να περιχαρακώσουν το δικό τους μαντρί και να δημιουργήσουν τη δική τους ελεγχόμενη αγέλη μέσα στο περιβόλι, με την αρωγή η την ένοχη ανοχή, των άβουλων και κακόβουλων πολιτικών φυτών που τα περιβάλουν.

      Τα προαναφερόμενα τρωκτικά, “περιέργως πώς”, κατάφεραν να πείσουν τα ανεγκέφαλα πολιτικά φυτά, ότι διαθέτουν πιο ανεπτυγμένη νοημοσύνη από αυτά, και άρα έχουν την ικανότητα να πάρουν σωστές αποφάσεις, αρκεί να τα εμπιστευτούν δίνοντάς τους εν λευκώ την εξουσιοδότησή τους να κυβερνήσουν. Επικαλούνται φυσικά τις περγαμηνές τους, τα βαρύγδουπα πτυχία τους, από τα διεθνώς ανεγνωρισμένα Ευρωπαϊκά και Υπερατλαντικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα που έχουν “περάσει” και τα περίεργα “Δικτατορικά” που έχουν αποκτήσει. (Μεταξύ μας και μην το πείτε πουθενά, πολλά από αυτά, είναι πτυχία διανεμόμενα (ντελίβερι). Δηλ. τηλεφωνείς και ζητάς να σου στείλουν ένα οικονομολόγου, ένα συνταγματολόγου και το τρίτο έρχεται δωρεάν σαν τις πίτσες, αρκεί να είσαι ο υιός, ο εγγονός, ο ανιψιός, ο εξάδελφος, κλπ. του “Κουμπάρου του Ξεφτίλα” και να διαθέτεις το απαραίτητο “λαδάκι απ’ το χωριό”, η να είσαι έτοιμος να υπογράψεις συμβόλαιο με το “Διάβολο”).

       Βέβαια τα τρωκτικά, εξήγησαν στα φυτά, ότι όσα από αυτά επιχειρήσουν να διαφωνήσουν με τις επιλογές τους, επιβάλλεται να ξεριζωθούν, προκειμένου να επιτευχθεί η εθνική ομοψυχία για το καλό της “Πατρίδας.” (Της πολιτικής τους παρουσίας, της οικονομικής τους εξασφάλισης, της νομικής τους ασυλίας για τα ειδεχθή εγκλήματα που έχουν διαπράξει εις βάρος της Πατρίδας μας και του συνόλου του Ελληνικού Λαού και όχι μόνο, αντιλαμβάνομαι εγώ).

      Άλλωστε, το συνονθύλευμα που μας επιβάλουν να δεχόμαστε ως “Δημοκρατία” στο “Εθνικό μας Περιβόλι”, το οποίο παρεμπιπτόντως, έχει μαγειρευτεί και κονσερβοποιηθεί μέσα σε κενά περιεχομένου κεφάλια από τους εγχώριους βοηθούς μαγείρους, με την επιμέλεια των ποιο διεστραμμένων διεθνών σεφ “Δημοκρατικών Πολιτευμάτων”, μόνο από τέτοιου φυράματος πολιτικά “Τρωκτικά” και “Φυτά”, είναι δυνατό να απαρτίζεται.

      Εσχάτως, μεταξύ των υποχθόνιων τρωκτικών, μας προέκυψαν μερικά, τα οποία επιδιώκουν επίσης να υποδυθούν, το ρόλο του ποδηγέτη αυτόκλητου υπερασπιστή και τιμητή της τάχα μου ανυπεράσπιστης “Δημοκρατίας”, που απειλείται από όσους έχουν διαφορετική ιδεολογική τοποθέτηση από αυτά και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να τους εκπαραθυρώσουν από το Εθνικό μας περιβόλι.

      Δεν μας εξηγούν όμως τι θα συμβεί και το χειρότερο δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη, στην περίπτωση που το εγχείρημά τους έχει αντίθετα ακριβώς αποτελέσματα από αυτά που ίσως επιδιώκουν.

      Εάν λόγου χάρη συμβεί το αντίθετο και αντί να απομακρυνθούν οι αντισυνταγματικοί κατά την άποψή τους “Εχθροί” της “Δημοκρατίας”, μας θρονιαστούν ένα πρωί στην εξουσία, ποιό από τα “Δημοκρατικά” μας τρωκτικά έχει τη δύναμη να αναλάβει την ευθύνη να τους αποκαθηλώσει ;

      Ένα από αυτά, έχει αναδειχθεί ως διαπρεπείς “Παπαρολόγος Φαφλατάς” του Εθνικού περιβολιού, λαμβάνοντας από τα Φυτά το προσωνύμιο “Ευφυής”, (τι άλλο προσωνύμιο τάχα θα μπορούσε να λάβει από τα Φυτά; αφού κατά το κοινώς λεγόμενο, «Μεταξύ των τυφλών, βασιλεύει ο μονόφθαλμος») και διεκδικεί για λογαριασμό του τις δάφνες της δόξας του Εθνικού “Προστάτη” της “Δημοκρατίας”, σηκώνοντας το λάβαρο του αγώνα για την κήρυξη σε παρανομία, μαντριού που έχει υπερσκελίσει κατά πολύ το δικό του, το οποίο κινδυνεύει στο επόμενο ξεσκαρτάρισμα, να εξαφανιστεί από το περιβόλι με πρωτοβουλία του “Περιβολάρη” Ελληνικού Λαού.

      Έχουμε ακούσει και έχουμε δει στο παρελθόν, να αυτοχρίζεται “Αυριανός ηγέτης” “μεγάλης” τότε ακόμα πολιτικής παράταξης, να μοιράζει ως Καίσαρας “Φιλεύσπλαχνα χάρη” σε κάποιον που τον αμφισβήτησε,  έχουμε ακούσει από του βήματος του Εθνικού περιβολιού, να καλεί να τον ακολουθήσουν στις αποφάσεις του οι υπόλοιποι, με “Αυστηρή Στρατιωτική Πειθαρχεία”, έχουμε δει σε προεκλογική διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή, να αφηνιάζει και να κτυπά με δύναμη τα χέρια του στο τραπέζι με απύθμενο θράσος, (αντί να κτυπά το κεφάλι του στον τοίχο, για τα δεινά που φόρτωσε στις πλάτες ενός ολόκληρου Λαού, καταστρατηγώντας κάθε έννοια λογικής, δικαίου και ηθικής), αδιαφορώντας για την εικόνα που προέβαλε στους τηλεθεατές και τους παρευρισκομένους, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και υποψήφιοι ψηφοφόροι του, να ωρύεται και να υβρίζει μιλώντας απευθυνόμενος σε πολίτες και άλλα πολλά.

      Σε ό, τι αφορά την προσωπική του εικόνα και τις προσωπικές του φιλοδοξίες, νομίζω πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να του απαγορεύσει, να συμπεριφέρεται εντός των ορίων της δικής του αποκλειστικά και μόνο ιδιόμορφης “λογικής”. Μάλλον θα έλεγα μας εξυπηρετεί, εάν κρίνουμε από τις μέχρι σήμερα  εξελίξεις, αφού έχει καταφέρει αρκετές φορές να κάνει “Πολιτικό Χαρακίρι”, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε πολιτική απαξία.

      Όταν όμως η παρανοϊκή συμπεριφορά του, επηρεάζει άκρως αρνητικά την πολιτική και κοινωνική ειρήνη του Εθνικού μας Περιβολιού, σπέρνοντας και καλλιεργώντας διχόνοια, υπό συνθήκες ικανές να δημιουργήσουν εκρηκτικό κλήμα, το οποίο ενδεχομένως θα οδηγήσει σε εμφύλια σύρραξη, τότε αναδεικνύεται το αδίστακτο του χαρακτήρα του και η επικινδυνότητά του.

      Στην επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά του, μία και μόνη ερμηνεία μπορεί να δοθεί. Αντιλαμβάνεται το πολιτικό τέλος του μαντριού που ηγείται, αντιλαμβάνεται ότι θα βρεθεί πολύ σύντομα εκτός Εθνικού Περιβολιού, με αποτέλεσμα την απώλεια της ασυλίας του και με ό, τι αυτό συνεπάγεται, για τις διώξεις που θα ακολουθήσουν, για τα ειδεχθή εγκλήματα που έχει διαπράξει εις βάρος της Πατρίδας και του συνόλου του Ελληνικού Λαού και επιχειρεί να αποχωρήσει εφαρμόζοντας το “Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων”.

      Παρά το γεγονός ό, τι η επιστήμη έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια, θα προέτρεπα την Ελληνική ψυχιατρική κοινότητα, να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με την περίπτωσή του, τουλάχιστον για όσο διάστημα μας κάνει την “Τιμή” να ασχολείται με την πολιτική, διότι διακατέχεται από ένα περίεργο και επικίνδυνο μείγμα, Άκρατης Αρχομανίας, Υπέρμετρης Αλαζονείας, Υπερμεγέθους Εγωισμού και Μοναρχικού Αυταρχισμού, τα οποία σε συνδυασμό με την ιλιγγιώδη προπέτεια που τον διακρίνει, φανερώνουν τη σταθερή του τροχιά, εκτός των ορίων όχι πλέον της λογικής, αλλά της πιο διεστραμμένης φαντασίας.

      Τέλος, ίσως πρέπει να ενημερώσουμε όσους δεν το γνωρίζουν, ότι η πραγματική Δημοκρατία, αυτή που γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα, που διδάχθηκε σε όλο τον πλανήτη, (και όχι το άθλιο κακέκτυπο εξάμβλωμα που μας έχουν σερβίρει ως “Δημοκρατία”, ενώπιον του οποίου ωχριούν και υποκλίνονται τα σκληρότερα Χουντικά καθεστώτα), δεν έχει καμία απολύτως ανάγκη από αυτόκλητους επίδοξους προστάτες, (κοινώς Νταβατζήδες).

      Οι πραγματικά Ευφυείς αρχαίοι προγονοί μας φρόντισαν, όταν η Δημοκρατία λειτουργεί με τους όρους και τους κανόνες που την έχουν πλαισιώσει, να προστατεύεται από το μηχανισμό αυτοάμυνας με τον οποίο είναι θωρακισμένη.

      Έτσι λοιπόν θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι, στη Δημοκρατία, αυτός που όχι μόνο έχει δικαίωμα, αλλά είναι επιφορτισμένος με το καθήκον και την ευθύνη για την είσοδο η την έξοδο μεμονωμένων ατόμων, η οργανωμένων ομάδων, (κομμάτων), στο Ναό της, είναι Μόνο και το τονίζω, Μόνο ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός.!!!

      Όλοι οι υπόλοιποι, είναι παρανοϊκοί Δικτατορίσκοι, που χρησιμοποιούν για τις ιδέες τους ως φθηνούς φερετζέδες, τα ξεφτισμένα… ρετάλια της.

Ιωάννης Αχιλ. Χάρχαλος

Αέναος  Έλληνας  Μαχητής .

19 comments

 1. ΜΑΡΙΑ /

  Ὁ παρανοϊκός δικτατορίσκος,δέν εἶναι ὁ πρῶτος.
  Σχιζοφρενῆς ἦταν ὁ ἱδρυτής τοῦ “κινήματος”,συμπλεγματικό ὕπουλο καί δειλό ἀνθρωπάκι,ὁ δεύτερος καί ἐκδικητικό καθυστερημένο,ὁ τρίτος.
  Καί ὅμως ὁ Ἑλληνικός λαός τούς τίμησε-ἐπανειλημμένως-μέ τήν ψῆφο του….
  Βαρύτατες οἱ εὐθῦνες του!!

  • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

   Μαρία καλωσόρισες.
   Σ’ ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιό σου.
   Συμφωνώ με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησες, για κάθε μία από τις απόλυτα διεφθαρμένες “φυσιογνωμίες” του συγκεκριμένου χώρου.
   Δεν νομίζω ότι θα εύρισκα ευστοχότερους χαρακτηρισμούς να τους περιγράψω.
   Θέλω μόνο να επισημάνω για τους Έλληνες πολίτες, τους οποίους δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω, ότι δυστυχώς, η ελπίδα και η απόγνωση, αν και έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες έννοιες, εν τούτοις και οι δύο είναι ικανές, να σε οδηγήσουν πολλές φορές σε εντελώς λανθασμένα μονοπάτια.
   Ας ελπίσουμε τουλάχιστον τώρα, όπως λέει και ο θυμόσοφος Λαός μας, το Πάθημα να έχει γίνει Μάθημα…

   • ΜΑΡΙΑ /

    Καλῶς σᾶς βρῆκα, στό πολύ καλαίσθητο ἱστολόγιο μέ τό ἐξαιρετικῆς ἐμπνεύσεως,ὄνομα.
    Θά συμφωνήσω σέ αὐτό πού λες γιά τούς Ἕλληνες πολίτες,ἀλλά θά διαφωνήσω ὥς πρός τό ποσοστό τους.
    Φοβᾶμαι ὅτι ἡ μειοψηφία ψήφιζε μέ ἐλπίδα ἤ ἀπόγνωση….ἡ πλειοψηφία συμμετεῖχε ὥς συνένοχος στήν λεηλασία τῆς Ἑλλάδας,εἴτε μέ διορισμούς ἀπό τό παράθυρο ὁλόκληρων οἰκογενειῶν,εἴτε μέ παράνομες “ἀντιστασιακές” καί “ἀναπηρικές” συντάξεις κ.λ.π.
    Δέν πρόκειται νά ξεχάσω-ὄσο ζῶ-ὅτι μετά τήν ἐσχάτη προδοσία τῶν Ἰμίων,ὁ λαός ἐπιβράβευσε τούς προδότες.
    Καί τώρα οἱ ἀντιδράσεις ἐπικεντρώνονται στό οἰκονομικό πρόβλημα,δυστυχῶς!!!
    Τό Ἔθνος τό ξεχάσαμε….

    • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

     Μαρία καλημέρα.
     Και πάλι συμφωνώ μαζί σου, στην περιγραφή που κάνεις, για τον τρόπο που ψήφιζαν πλειοψηφία και μειοψηφίες.
     Θα επαναλάβω πως δεν προτίθεμαι, να υπερασπιστώ η να δικαιολογήσω, τους πολίτες που στήριξαν με οποιοδήποτε τρόπο, τους διεφθαρμένους εγκληματίες της δύσμοιρης χώρας μας.
     Θα προσπαθήσω τουλάχιστον, όσο μου είναι δυνατό, να αναλάβω και να αποδώσω σε όλους μας, την ευθύνη που πραγματικά μας αναλογεί, αλλά θα αποφύγω να καταλογίσω αυτή, που επιδέξια προσπαθεί το σύστημα να μας… επιβάλει.
     Αυτό τους εξυπηρετεί.
     Αλλά εγώ προσωπικά, δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ όμως, να τους χαρίσω ένα τόσο βολικό γι αυτούς άλλοθι. Για μένα θα είναι πάντα, οι εκ προμελέτης εγκληματίες της Πατρίδας μου!!!
     Πίστεψέ με όμως, έχω σημαντική πολυετή και κακή εμπειρία, για τον τρόπο που έχει το άθλιο εγχώριο, αυτόνομο αλλά και χειραγωγούμενο σύστημα, το οποίο παρεμπιπτόντως, διδάσκεται και εκτελεί κατά γράμμα, πολλές από τις εντολές που λαμβάνει από το διεθνές παρανοϊκό διδασκαλείο του, στο να καθοδηγεί, να πλάθει και να διαχειρίζεται, τις πολυπληθείς ομάδες ενός λαού. (τις επονομαζόμενες μάζες)
     Δεν είπε τυχαία η από μόνος του τη φράση, “μαζί τα φάγαμε”, o παμπόνηρος αλλά όχι έξυπνος Πάγκαλος. Του είπαν να την πει.
     Θα αναφέρω παραβολικά ένα παράδειγμα και θα κάνω ρητορική ερώτηση.
     Είναι δυνατόν, όταν κλέψεις ένα καρβέλι από ένα φούρνο και κατευθυνόμενος προς το σπίτι σου, το πετσοκόβεις και το τρως λαίμαργα, μόλις φθάσεις στην εξώπορτα, να γυρίσεις και να ζητήσεις ευθύνες, από τα μυρμήγκια που σε ακολουθούν, προσπαθώντας να επιβιώσουν με τα ψίχουλα που σου πέφτουν ;
     Σίγουρα όμως, εάν δεν πήγαινες σπίτι σου και κατευθυνόσουν προς το γραφείο σου, εκεί… θα σε ακολουθούσαν τα μυρμήγκια.
     Εδώ υποθέτω, πως αντιλαμβάνεσαι ότι χρίζει μεγάλης συζήτησης το θέμα.
     Ελπίζω και εύχομαι, κάποια στιγμή, οι δρόμοι μας να συναντηθούν, να τα πούμε από κοντά, γιατί διαπιστώνω με χαρά μου, την ανιδιοτέλεια της σκέψης σου.
     Σ’ ευχαριστώ για τις πολύτιμες παρεμβάσεις σου!!!

     • ΜΑΡΙΑ /

      Μ’ἄρεσε ἡ παραβολή 😉 Φυσικά καί δέν ἐξομοιώνω καταστάσεις…τό μόνο πού λέω εἶναι,ὅτι πρέπει νά ὐπάρξη κάθαρση καί ἀπόδοση δικαιοσύνης,ἀπό τήν κορφή ὥς τά νύχια.
      Ἄν πραγματικά θέλουμε νά σώσουμε τήν Πατρίδα μας,πρέπει νά τήν ξαναθεμελιώσουμε,διότι χωρίς σωστά θεμέλια…δεεεεεέν!!
      Καί εἶμαι ὁπαδός φανατικός,τοῦ: “ὅποιος δέν σέβεται,πρέπει νά φοβᾶται”.
      Ἱσχύει καί γιά τούς ἐντός καί γιά τούς ἐκτός συνόρων.

      Θά τά ποῦμε καί ἀπό κοντά πιστεύω,διότι τήν ἴδια ἐντύπωση ἔχω σχηματίσει καί ἐγώ γιά σένα.
      Κάποτε ἀναρωτιόμουν,ποῦ πῆγαν οἱ Ἕλληνες Πατριῶτες…εὐτυχῶς λόγῳ διαδικτύου,τούς βρίσκω σιγά-σιγά :)

     • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

      Μαρία καλησπέρα.
      Δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω το σχόλιό σου.
      Όλα τα λεφτάααα!!!!!
      Είμαι σαφέστατα υπέρ της άποψης, όχι απλά γκρέμισμα, αλλά πλήρης εκσκαφή, πέταμα τα “μπάζα” και τα “σκουπίδια”, θεμέλια από την αρχή, σταθερά και καλά οπλισμένα, σαφής διακριτή κατοχύρωση των δικαιωμάτων των “ενοίκων”, με αποφάσεις που θα λαμβάνονται με πλειοψηφία από (Εθνο)συνελεύσεις, με διαχειριστές που θα αλλάζουν τακτικά για να μη κλέβουν στα κοινόχρηστα, με υπόγειες αποθήκες έτοιμες να τους δεχθούν εάν δεν υπακούν στους ιδιοκτήτες, κλπ. κλπ. κλπ….
      Σαφέστατα εάν κάποιοι, δεν έμαθαν να σέβονται τις αποφάσεις των (Εθνο)συνελεύσεων των “ιδιοκτητών”, θα τους μάθουμε εμείς να τις… Φοβούνταιαιαιαι!!!
      Και σίγουρα αυτό πρέπει να ισχύει για όλους, μηδενός εξαιρουμένου, αρχής γενομένης από τους ίδιους τους “Ιδιοκτήτες”, τους “διαχειριστές”, τους “επισκέπτες”, τους “Γείτονες”, μέχρι και τους “περαστικούς” μη σου πώ….
      Και όσο για το είδος υπό εξαφάνιση, τους Πατριώτες που αναφέρεις, σιγά σιγά θα βρούμε όσους έχουν απομείνει και θα προσπαθήσουμε να καλλιεργήσουμε, νέα φυντάνια δροσερά, με φρέσκα μυαλά, απαλλαγμένα από παραφυάδες και μιάσματα…
      Καλό ξημέρωμαααα!!!!

    • ΜΑΡΙΑ /

     Ἐντάξει τό παραδέχομαι,στίς παραβολές δέν πιάνεσαι…μαίτρ τοῦ εἴδους :)
     Πραγματικά εἶμαι αἰσιόδοξη,δέν μέ ἀπασχολεῖ καθόλου ἠ ποσότητα,ΜΟΝΟ ἡ ποιότητα τῶν Ἑλλήνων μέ πίστη στό Ἔθνος καί τά ἰδανικά του.
     Λίγοι-ἀλλά ἐκλεκτοί καί ἀποφασισμένοι-ἔκαναν πάντα τήν διαφορά, σ’αὐτά τ’ Ἁγια Χώματα.
     Οἱ πολλοί ἀκολουθοῦν,νομοτελειακά….
     Καλό ξημέρωμα καί σέ σένα :)

 2. φωτεινη /

  καλησπερα κι απο μενα.
  θα συμφωνησω με τη Μαρια.
  δυστυχως οι «μαζες»υπηρχαν,υπαρχουν και θα υπαρχουν.
  επισης εντεχνως «καλλιεργουνται»,ανα τους αιωνες,ειτε απο τους σοφιστες,ρητορες,φιλοσοφους,δασκαλους η οπως ανα την περιπτωση ονομαζονται.
  ομως ολοι αυτοι κατι εκμεταλευονται.
  το ακρατο προσωπικο συμφερον, σε αντιπαραθεση με το «κοινωνικο» καλο,του πολιτικου οντος.
  ειναι αυτο που θα ονομαζαμε τα κατακαθια της κοινωνιας.
  για αυτο και δεν χρειαζονται ποτε επιβραβευση,αλλα τιμωρια.
  για την μη επαναλειψι και τον στιγματισμο.
  οπως λεμε Δαχτυλοδεικτουμενος…

  • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

   Φωτεινή καλησπέρα.
   Καλωσόρισες και εσύ στην παρέα μας
   Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω, ούτε με σένα, ούτε με τη Μαρία.
   Για επιβράβευση, δεν έκανα κουβέντα και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν το συζητώ.
   Μην αμφιβάλεις για το ότι θέλω κι εγώ, την παραδειγματική τιμωρία, όλων όσων συνετέλεσαν, ενεργητικά, παθητικά, η με την ανοχή τους, για τη βίαιη, βάρβαρη και σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφής της Πατρίδας μας.
   Απλά επιθυμώ και προσπαθώ, να αποδώσω κατά το δυνατό, τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
   Είμαι χαρούμενος που συναντώ καθαρά, Πατριωτικά μυαλά και μου δίνεται η δυνατότητα να ανταλλάξω απόψεις μαζί σας.
   Σ’ ευχαριστώ που αφιέρωσες μέρος του χρόνου σου για να επικοινωνήσεις μαζί μας.

   • φωτεινη /

    λυπαμαι αν δειχνω σκληρη η εκδικητικη.
    ισως να ειμαι και αυτο,δεν ξερω…
    ομως ειμαι απολυτως βεβαιη, οτι δεν μπορουμε να βγουμε απο αυτο το βουρκο,εξ αιτιας αυτων των καταστασεων.
    ονομαζεται πελατειακο κρατος,ρουσφετι,ιδιωτια,η κατα την διαλεκτο του Δουρειου Γαιδαρου,Κοπροι.
    και καταστρεφει ολους εμας και πανω απο ολα την Ελλαδα την ιδια.
    ερχεται απο πολυ παλια αυτη η ιστορια,δυστυχως..
    θα πω επισης οτι η τιμωρια,αν και εξοβελιστηκε απο την παιδαγωγικη μετα το μαη του 68,επανερχεται δριμυτερη να διεκδικησει τον ρολο της.
    η ατιμωρησια καταστρεφει και δεν παιδαγωγει.

    • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

     Σε προτιμώ σκληρή, εάν έτσι εσύ το τοποθετείς, αλλά όχι εκδικητική.
     Όπως μόνη σου αναφέρεις, η τιμωρία επιστρέφει δριμύτερη, όχι η εκδίκηση.
     Η πραγματική Δημοκρατία, τιμωρεί μεν αυστηρά, αλλά ποτέ δεν πρέπει να εκδικείται.
     Δεν νομίζω ότι έχουμε κάτι να ζηλέψουμε εμείς από αυτούς.
     Σε κάθε περίπτωση σέβομαι τις απόψεις σου και δεν έχω παρά να σ’ ευχαριστήσω που τις ανταλλάσεις μαζί μου.

     • φωτεινη /

      με εκανες να αναρωτηθω..
      ποια η διαφορα τιμωριας ,εκδικησης,;
      και ποια η σχεση τους με τη δικαιοσυνη;

     • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

      Αυτή είναι η διαφορετικότητά μας και πρέπει να αναδεικνύεται.
      Αυτή καθ’ αυτή η εκδίκηση, έχει σαν κίνητρο την προσωπική ικανοποίηση κάποιου, αδιαφορώντας για το εάν θα αποδοθεί δικαιοσύνη η όχι.
      Όταν λέω ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από αυτούς, εννοώ ότι αυτοί λειτουργούν εκτός πλαισίων δικαίου και ηθικής, ακριβώς όπως εσύ παρατήρησες.
      Δεν νομίζω ότι μας αξίζει αυτή η εικόνα και… η ρετσινιά…

     • φωτεινη /

      δεν θελω να γινω βαρια κι ασηκωτη(το ξερω οτι γινομαι),δεν ειναι ιδια η ριζα τους;
      εκδικηση-δικαιοσυνη;

     • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

      Με την εκδίκηση ανταποδίδεις υποτιθέμενη επίπλαστη “δικαιοσύνη” από μίσος κακία κλπ.
      Η πραγματική δικαιοσύνη, τιμωρεί μέσα στα πλαίσια ενός κράτους δικαίου και ηθικής, εντός μιας ευνομούμενης δημοκρατικής κοινωνίας.
      Επίσης η δικαιοσύνη διαθέτει και ένα ζεστό πιάτο στο μενού της…το αυτόφωρο…
      Ενώ η εκδίκηση προσφέρεται πάντοτε κρύα….
      Εάν αυτό δεν σε καλύπτει, δεν ξέρω με τι άλλο θα μπορούσα να σε διαφωτίσω.

     • φωτεινη /

      δικιο εχεις.
      το ειπα.
      ειμαι βαρια κι ασηκωτη…
      εγινα μαλλον.

      σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου.

     • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

      Φωτεινή μου στο ύψος σου!!!
      Σε θέλω Σκληρή και δυνατή!!!
      Δεν προσπαθώ να σε αποφύγω.
      Απλά θα αισθανθώ ικανοποιημένος, εάν κατάφερα να καλύψω με τις απαντήσεις μου, το θέμα για το οποίο συζητήσαμε.
      Σ’ ευχαριστώ που προβληματίζεσαι με τις δικές μου απόψεις.

     • ΜΑΡΙΑ /

      Μεγάλη κουβέντα ἀνοίξατε,βρέ παιδιά!
      Ἠ ἀλήθεια εἶναι,ὅτι ἡ λέξη ἐκδίκηση εἶναι λίγο παρεξηγημένη.
      Ὅταν καταντᾶ γινάτι,ἄστα νά πᾶνε…ἀλλά σκεφτεῖτε τήν ἔκφραση “νά ἐκδικηθοῦμε τό αἷμα τῶν ἀθώων…”,ἐκεῖ ἔχει τήν ἔννοια τῆς ἀποδόσεως δικαιοσύνης,γιά κάτι ἄδικο.
      Δέν εἶμαι γλωσσολόγος,ἀλλά νομίζω ὅτι ἡ λέξη ἐκδίκηση,ἀναφέρεται στήν ἀδικία,ἐνῶ ἡ ἀπονομή δικαιοσύνης στήν παρανομία.

 3. Ανδρεας /

  Καλησπερα φιλοι,παρακολουθησα την κουβεντα που ειχατε και θα ηθελα να προσθεσω ενα,εστω καθυστερημενα,σχολιο.

  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ
  ΔΙΟΤΙ ΕΜΑΘΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΕΙΑ ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
  ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ.
  ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ 436π.χ.-338π.χ.
  Ανδρεας Αεναος