Συνταγματικό το τέλος επιτηδεύματος, σύμφωνα με το ΣτΕ

Αθήνα 23/7/2013

«Υπέρ της συνταγματικότητας του του τέλους επιτηδεύματος για τους ελέυθερους επαγγελματίες τάχθηκε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Με πέντε αποφάσεις τους οι ανώτατοι δικαστές με πέντε αποφάσεις τους απέρριψαν προσφυγές των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Βόλου και Χαλκίδας,αλλά και του Σωματείου Έλληνες Φορολογούμενοι και ιδιωτών επιτηδευματιών, με τις οποίες ζητούσαν να κριθεί αντισυνταγματικό το τέλος επιτηδεύματος που επιβλήθηκε το 2011 στους επιτηδευματίες και τους ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα, που τηρούν βιβλία Βʼ ή Γʼ κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επίμαχη οικονομική επιβάρυνση «επιβλήθηκε για την αύξηση των δημοσίων εσόδων και επομένως προς εξυπηρέτηση κρατικών εν γένει σκοπών και δεν καταβάλλεται έναντι ειδικής αντιπαροχής».

Επιπλέον, οι δικαστές υπογραμμίζουν ότι «η επιβολή του εν λόγω φόρου βάσει κριτηρίων (χρονικών, τοπικών και πληθυσμιακών) δεν υπερβαίνει τα όρια της διακριτικής ευχέρειας του νομοθέτη να καθορίζει τον ενδεδειγμένο εκάστοτε τρόπο φορολογήσεως διαφόρων κατηγοριών φορολογουμένων» και κατά συνέπεια δεν παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις και αρχές.»

της Μίνας Μουστάκα

http://www.tanea.gr/news/economy/ article/5030715/syntagmatiko-to-telos-epithdeymatos-symfwna-me-to-ste/

………………………………………………………………………………………………………………………………

        Πώς   θα   μπορούσε   να   κριθεί   αντισυνταγματικό   το   ειδικό   τέλος   
επιτηδεύματος,   αφού:

.

     Η Ολομέλεια του ΣτΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επίμαχη οικονομική επιβάρυνση «επιβλήθηκε για την αύξηση των δημοσίων εσόδων και επομένως προς εξυπηρέτηση κρατικών εν γένει σκοπών και δεν καταβάλλεται έναντι ειδικής αντιπαροχής».

Κύριοι δικαστές:

Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που είχατε προβεί σε κινητοποιήσεις διαρκείας, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές τον εργασιακών και συνταξιοδοτικών αμοιβών σας, επικαλούμενοι την αξιοπρέπειά σας, (δικαίως θα πω εγώ), η οποία καταρρακώνεται και ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσατε να αφοσιωθείτε απερίσπαστοι στο καθήκον σας, για την απονομή της δικαιοσύνης.

Σχετικό.

Όταν η Δικαιοσύνη ανακτά την “Τυφλότητά” της… τότε οι Λαοί ατενίζουν με ελπίδα το μέλλον.!

Ποιάς δικαιοσύνης όμως;

Μιας δικαιοσύνης αλλήθωρης, όχι “τυφλής”, μιας δικαιοσύνης εικονικής, μιας δικαιοσύνης επίπλαστης, που δημιουργεί υποδεέστερες κατηγορίες πολιτών, κατηγορίες καταδικασμένες από τη δική σας δικαστική συντεχνία, σε εξαθλίωση, σε υποδούλωση, σε μαρασμό, σε εξαφάνιση!

Μιας δικαστικής συντεχνίας που έμαθε να “κλέβει” με υπαγορευμένες αποφάσεις, την αποκτηθείσα με κόπο, ιδρώτα, πόνο και αίμα ελάχιστη αξιοπρέπεια των υπολοίπων πολιτών, προκειμένου να ζει εκείνη… “αξιοπρεπώς”!

Μιας δικαιοσύνης που θεωρεί συνταγματική, την εξίσωση των αποδοχών των μελών της συντεχνίας της με τις αποδοχές των “εθνοπατέρων” μας, που συμπτωματικά έχουν αποφασίσει από μόνοι τους, (χωρίς την άδεια του εργοδότη τους), οι αποδοχές αυτές να υπερβαίνουν κατά πολύ, το δεκαπλάσιο των αποδοχών του μέσου εργαζόμενου πολίτη, ο οποίος καλείται να σας τις εξασφαλίσει!

Σχετικό.

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι νέες μειώσεις αποδοχών των δικαστών
Πηγή:http://www.skai.gr/news/greece/article/216603/areios-pagos-adisudagmatikes-oi-nees-meioseis-dikastikon-apodohon/#ixzz2ZoU3iZnP

Μιας δικαιοσύνης που δεν είναι πλέον ανεξάρτητη, αφού δέχεται να την επισκέπτεται και να ενημερώνεται για θέματα που άπτονται της αποκλειστικής αρμοδιότητάς της, ο ύπατος αρμοστής των κατοχικών δυνάμεων στην Ελλάδα μας,   Χόρστ Ράϊχενμπαχ.

(αλήθεια, υπό ποιάν ιδιότητα σας επεσκέφθη ο εν λόγω αξιωματούχος;;;)

Σχετικό.

Στον πρόεδρο του ΣτΕ για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης ο Ράιχενμπαχ

«Πως λοιπόν να μην κρίνετε ως “συνταγματικό”, ένα εντελώς άδικο, παράλογο και ληστρικό μέτρο, το οποίο υποχρεώνει μία ευρύτατη κατηγορία αιχμάλωτων πολιτών, να πληρώνει και μάλιστα προκαταβολικά, προκειμένου να αποκτήσει το εντελώς αυτονόητο και συνταγματικά κατοχυρωμένο, δωρεάν προς όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία, ακόμη και εάν αυτή δεν ευοδωθεί, έναντι των υπολοίπων κατηγοριών, αφού ανάμεσα στην “εξυπηρέτηση κρατικών εν γένει σκοπών” που αποφαίνεστε, συμπεριλαμβάνονται και οι “αξιοπρεπείς” αμοιβές σας, τις οποίες φυσικά, καλούνται να σας εξασφαλίσουν οι… αιχμάλωτοι που εσείς φροντίσατε επαρκώς να τους οδηγήσετε στην… Αναξιοπρέπεια»;;;

Κύριοι δικαστές:

     Εάν έχετε θεωρήσει εαυτούς, σοφές κεφαλές εξουσίας ενός υποδουλωμένου Λαού, λειτουργώντας με γνώμονα το συμφέρον του διαβρωμένου και βρωμερού συστήματος που περιστασιακά επικρατεί, εμείς οι πολίτες θεωρούμε, ότι έτσι όπως λειτουργείτε, δεν είστε παρά μόνο οι κάτω από τις… κάτω κεφαλές, (οι τελευταίες, οι έσχατες), ενός συστήματος που σας χρησιμοποιεί έως ότου πραγματοποιήσει τα διεστραμμένα και εγκληματικά σχέδιά του, πυροβολείτε αδέξια τα μοναδικά στηρίγματά σας, τους Έλληνες πολίτες που σας πληρώνουν, δεν υπηρετείται όπως έχετε δεσμευτεί τον όρκο σας, δεν εφαρμόζετε πιστά το καθήκον σας και οσονούπω έρχεται η σειρά σας!!!

       Προσωπικά θα χρησιμοποιούσα τη λέξη… Αιδώς…

     Αλλά μάλλον σας είναι εντελώς άγνωστη, αφού έχω την εντύπωση πως δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο… πρακτικό λεξιλόγιό σας!

     Θα σας ευχηθώ λοιπόν καλά μυαλά και  καλά… στερνά… μιας και δεν νομίζω ότι θα αργήσει πολύ να γυρίσει ο…  Ήλιος!

 

 

Ιωάννης Αχιλ. Χάρχαλος

Αέναος Έλληνας Μαχητής

2 comments

 1. Κώστας Ναξάκης /

  Σε όλες τις αποφάσεις σχετικές με μειώσεις μισθών και συντάξεων, κλείσιμο επιχειρήσεων δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα και απαξίωσης ανθρώπων, καταρράκωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, εκμετάλλευσης των εργαζόμενων και μικροεπαγγελματιών, αφαίμαξης και της τελευταίας δυνατότητας του Ελληνικού λαού, που έλαβαν ξενόφερτες δυνάμεις με σκοπό να αφανίσουν τάξεις εργαζόμενων και μικροεπαγγελματιών και την βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των λίγων, που υιοθετήθηκαν από την αντεθνική αντιπροσωπεία, οι γνωματεύσεις του Σ.Τ.Ε και του δικαστικού σώματος προσέφεραν συνταγματικό μανδύα και κάλυψαν αυτές.

  Όμως οι άφρονες σοφοί, «ξέχασαν», ή απομακρυσμένοι από τη λαϊκή σοφία, δεν έλαβαν υπόψη τους τη ρήση, «όταν η φωτιά φτάσει στο σπίτι του γείτονα, περίμενε να ¨κτυπήσει¨ και το δικό σου».

  Στο «πέρασμα» της ¨φωτιάς¨ από το ¨σπίτι¨ τους αποφάσισαν:
  «Οι σκοπούμενες περαιτέρω μειώσεις βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με συνταγματικές διατάξεις που καθιερώνουν και προστατεύουν την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών” και συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στα άρθρα 25, 26, 87 και 88 του Συντάγματος. Η απόφαση ήταν ομόφωνη και από τους 44 αρεοπαγίτες που μετείχαν στη συνεδρίαση».

  Εκείνο που είναι προκλητικό στην απόφαση τους και γεννά ευθέως ερωτήματα περί της ¨τυφλότητας¨ της δικαιοσύνης που υπηρετούν, είναι το θράσος τους να δηλώνουν ότι η ¨ανεξαρτησία¨ τους, είναι προϊόν συναλλαγής.
  Σε πρόσφατο μάλιστα ψήφισμά τους, αναφέρουν:
  ……. «2. Δηλώνουμε α) ότι η Δικαστική Εξουσία δεν διαπραγματεύεται την ακεραιότητα της μέσα από ισοδύναμα αποδοχών, και στόχος μας είναι η συνταγματική τάξη και η διαφύλαξη της ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας των δικαστών αλλά και του κύρους του θεσμού της δικαιοσύνης, β) ότι δεν θα σταματήσουμε να αντιδρούμε και να αντιτασσόμαστε σε ρυθμίσεις και νομοθετικές παρεμβάσεις που οδηγούν σε κλιμακούμενη υποβάθμιση των δικαστών και δεν είναι συνεπείς με τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία τους.»…

  Επειδή κατά τον Αριστοτέλη, «ΑΝΕΥ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΖΗΝ ΚΑΙ ΕΥ ΖΗΝ», «τους παλιούς μου φίλους καλώ, με φοβέρες και με αίματα».

 2. Ανδρέας Αέναος /

  Καλησπέρα σας.
  -Συγχωράτε με για την μικρή απουσία μου, λόγω υποχρεώσεων.
  Κατ αρχάς η ανάπτυξη του θέματος και από τους δύο (Γιάννης, Κώστας), αξίζει συγχαρητήρια και ώς ανάπτυξη και ώς στοιχείο-θέτηση ( ας ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας).
  -Το σίγουρο ζητούμενο, όμως, τέτοιων θεμάτων δεν βρίσκεται στα εύσημα ούτε στα μπράβο, βρίσκεται στην ελπίδα πώς…..είτε κάποιος από δαύτους θα αντιληφθεί τα πεπραγμένα του, είτε… θα πάρουμε, επιτέλους, είδηση οι υπόλοιποι και θα απαιτήσουμε την αξιοπρέπεια που μας κλέβουν καθημερινά….πιστεύω.
  Τώρα, εγώ θα σχολιάσω ανάποδα……. ο χέ(σ)ρ ράιχ ενμπαχ, με ποιά ιδιότητα επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Σ.Τ.Ε.?????
  -Μα, φυσικά με την ιδιότητα του ύπατου αρμοστή στο κατεχόμενο Ελληνικό έδαφος……χρειαζόταν να ρωτήσει κιόλας?
  Και θα ήθελα να προσθέσω, Γιάννη, πως όχι μόνο ( οι ασκούντες δικαιοσύνη στην χώρα μας) είναι εξαρτημένοι, αλλά είναι και παντελώς αναξιοπρεπείς παρά που δικαίωσαν την, τάχα μου, αξιοπρέπειά τους ( κρίνοντας και αποφασίζοντας, ομόφωνα, πως αξιοπρέπεια τους δίνουν τα χρήματα που απομυζούν, ως βδέλλες, από τους Έλληνες φορολογούμενους).
  Εάν είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι πως διαθέτεις αυτονομία και αξιοπρέπεια, όταν σου περνάνε έτσι απροκάλυπτα και εξοργιστικά επιδεικτικά, τον χαλκά ράιχ-ενμπαχ.
  Όσο για το θέμα του τί ακριβώς είναι το συνταγματικό ή το αντισυνταγματικό ( για αυτούς τους εξαρτημένους-αναξιοπρεπείς υποτελείς), δεν έχεις παρά να κοιτάξεις τα ψηφίσματά τους τα τελευταία χρόνια και να προσέξεις την παντελή απουσία τους σε ότι έχει να κάνει με απόδοση δικαιοσύνης, προς τα ασθενέστερα στρώματα του πληθυσμού της χώρας μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *