«Συγγνώμη, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Αθήνα  10/5/2013

Αναδημοσίευση: από

 http://www.espressonews.gr/

     «Συγχωρέστε με, αλλά δεν αντέχω άλλο!» Αυτά έγραφε, μεταξύ άλλων, στο σημείωμα που άφησε στην οικογένειά του ο υπολοχαγός από τη Χαλκίδα που έδωσε τέλος στη ζωή του λόγω δυσβάσταχτων οικονομικών προβλημάτων. Τα χρέη, τα δάνεια και η αφόρητη πίεση από τις τράπεζες είχαν μετατραπεί σε θηλιά για τον 46χρονο υπολοχαγό, που υπηρετούσε στην 180 Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων της Ριτσώνας Ευβοίας, η οποία κάθε μέρα τον έσφιγγε ολοένα και πιο πολύ. Ο ίδιος κόντευε να τρελαθεί, έτσι δεν άντεξε άλλο και πήρε την απόφαση να δώσει τέλος στο μαρτύριο που περνούσε κάνοντας βουτιά στο κενό.

      Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας είχε φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να προσφέρει τα βασικά στην οικογένειά του, ενώ οι τράπεζες τον πίεζαν να αποπληρώσει τα δάνειά του. Τα ξημερώματα της Τρίτης γύρω στις 2.00, την ώρα που όλοι στο σπίτι του κοιμόντουσαν, πήρε τη μεγάλη απόφαση: άνοιξε την εξώπορτα, βγήκε στον δρόμο και κατευθύνθηκε προς μια οικοδομή που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω. Εκεί ανέβηκε στον ψηλότερο όροφο και πήδηξε στο κενό βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο και αφήνοντας ορφανά δύο ανήλικα παιδιά.

      Η είδηση της αυτοκτονίας του 46χρονου βύθισε στο πένθος την οικογένειά του  και τους συγγενείς του, ενώ προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία και στους συναδέλφους του στη μονάδα. Σύμφωνα με τους τελευταίους, ο αυτόχειρας τον τελευταίο καιρό ήταν πολύ πιεσμένος αφού αντιμετώπιζε σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα είχε καταθέσει αίτηση για να αποστρατευτεί, ενώ έψαχνε για δεύτερη δουλειά ούτως ώστε να μπορέσει να τα «φέρει βόλτα» και να μπαίνουν περισσότερα χρήματα στο σπίτι. Δεν άντεξε, όμως, το βάρος των οικονομικών προβλημάτων και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι άφησε σημείωμα με το οποίο ζητούσε από τους δικούς του να τον συγχωρέσουν για την πράξη του και ότι δεν άντεχε άλλο.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Δημοσιεύθηκε την Τετ, 08/05/2013 – 13:00

http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CE%B6/116327/%C2%AB%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CE%BC%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AD%CF%87%CF%89-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%C2%BB

One comment

 1. Κώστας Ναξάκης /

  Καλησπέρα
  «Συγγνώμη αλλά δεν αντέχω άλλο».!!

  Όλοι μας έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Δεν το επιλέξαμε. Μας υποχρέωσαν. Όταν υπέγραψα το δάνειο για την ανέγερση του σπιτιού μου, η δόση ήταν ίση με το 8%!!!!!! του μισθού μου. Μετά τις «περικοπές», «ψαλιδίσματα», «κόκκινες γραμμές», «οριζόντιες ευθυγραμμίσεις», «κάθετες εκλογικεύσεις», κ.ο.κ, η δόση δανείου έφτασε στο 37%!!!!!!!!!!!!!! των αποδοχών μου.

  Μετά από τα παραπάνω επιτρέψτε μου να αποχαιρετήσω τον ΑΝΘΡΩΠΟ με το δικό μου τρόπο.

  Η υποτίμηση.
  Χώρος κλειστός, ανήλιαγος, δίχως αέρα
  άρεις το βάρος Ιησού την κάθε μέρα.
  Ανήμπορος ακολουθείς όπου οδεύουν
  οι αποδράσεις του μυαλού σε γοητεύουν.

  Είκοσι χρόνους προσμονής, για μιαν ελπίδα
  η ανασφάλεια πάνω στο στήθος σου βρήκε πατρίδα.
  Τα πάντα κίτρινα, δεν έχεις χρώματα να ζωγραφίσεις
  ό,τι ονειρεύτηκες υποχρεώνεσαι να το γκρεμίσεις.

  Ξύλο δεν έμεινε στο μεσο-πέλαγο απ τη σχεδία
  η ρότα χάθηκε με το μαγνήτη σου σ’ άλλα πεδία.
  Σκέψεις ανέλπιδες νέας προσέγγισης σ ερημονήσι
  κόντρα ο Αίολος με λύσσα μαίνεται να σ αφανίσει.

  Συντρόφους έχασες μονάχος έμεινες μες τον αιώνα
  με πείσμα πάλεψες να κάνεις σύμμαχο τον Ποσειδώνα.
  Μόνη ελπίδα σου για καταφύγιο σε κάποια ξέρα
  στη φαντασία σου ως απελεύθερος απ τη γαλέρα.

  Έμπιστος σύμβουλος ο Επιμηθέας σ’ έχει οδηγήσει
  σήκωσες φλόκους κι άλμπουρα για μπάρκο προς τη λύση.
  Επέλεξες την ατραπό στη μοναξιά και τη σιωπή.
  το δρόμο σου ακολουθώ έρχομαι να σε βρω εκεί.