Προστασίας καταχραστών η… συνέχεια!!!

     Αθήνα  26/8/2014

    Ήμουν απόλυτα σίγουρος, ότι η απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων κας. Αικατερίνης Σαββαϊδου, να αποδεχτεί την υπ’ αριθ. 49/2014 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται από τις ποινικές τους ευθύνες, όλοι όσοι καταχράστηκαν Δημόσιο χρήμα μέσω διοικήσεων Δημοτικών Επιχειρήσεων, δεν ήταν δική της πρωτοβουλία, αλλά ήταν μέρος μιας ευρύτερης πολιτικής δολοπλοκίας, στα πλαίσια της προστασίας των ληστοσυμμοριτών που κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν την Ελλάδα μας.

   Έτσι λοιπόν, για να “εξευρωπαϊστούμε” όπως άφησαν να διαρρεύσει, (έμμεση παραδοχή ότι μας κατάντησαν τριτοκοσμικούς),  αποφάσισαν να τροποποιήσουν τις διατάξεις του ποινικού κώδικα που αφορούν την διάπραξη εγκλημάτων διαφθοράς, να μειώσουν τις ποινές και να δημιουργήσουν εναλλακτικές μεθόδους για την έκτιση των ποινών, όπως για παράδειγμα, κατ’ οίκον περιορισμό και ηλεκτρονική επιτήρηση, με αποκορύφωμα την κατάργηση του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου χρήματος, εντελώς “στεγνά”, με μία και μόνη φράση! (Ευτυχώς που θα γίνουμε επιτέλους… ευρω-πέη)!

.

     Τι αλλάζει στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης.

.

– Καταργείται ο νόμος 1608/1950 περί καταχραστών. Τα ισόβια μετατρέπονται σε 20 χρόνια.

…(έτσι ακριβώς όπως το διαβάζετε… και μην διαβάσω κιχ… που μου γίνατε όλοι ειδήμονες και θέλετε να ασκήσετε κριτική επί του νομοθετικού έργου… αααα…)!!!

.

– Νέοι τρόποι έκτισης της ποινής: κατ’ οίκον περιορισμός, ηλεκτρονική επιτήρηση και κοινωφελή εργασία σε οργανισμούς του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…

…(ο εγκληματίας, η θα κάνει διακοπές κατ’ οίκον, η θα περιφέρεται και με το νόμο στον τόπο του εγκλήματος… κι όποιου τ’ αρέσει… σκασμός εσείς από το βάθος)!

.

– Νέος όρος για χαρακτηρισμό εγκληματικής οργάνωσης. Απαιτείται ο οικονομικός προσπορισμός….

…(κι εμείς που νομίζαμε ότι οι εγκληματικές οργανώσεις, είναι… “ιδρύματα κοινωφελούς έργου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα”… τ’ ακούτε χαϊβάνια;;;)!

.

– Ποινές κάθειρξης έως 20 χρόνια για πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους σε περιπτώσεις δωροληψίας.

…(αυτό το “έως” πως μ’ αρέσειειειει;;;  Μη γίνει κανένα λάθος, “αν ποτέ” και επιβληθούν ισόβια όπως για παράδειγμα πρωτόδικα στον “φτερωτό γιατρό”… πρωτόδικα πάντα, γιατί στα πιο ψηλά πατώματα, φροντίζουν τα “εξ αγχιστείας συνεταιράκια” να τους ελαφρύνουν η… ακόμα καλύτερα να τους απαλλάξουν)!

.

– Χρηματικές ποινές 50.000 έως 150.000 ευρώ για δωροληψία υπαλλήλων.

…(αχ αυτό το “έως”… αχ αυτό το “έως” πως μ’ αρέσειειειει;;; Είναι πάρα πολύ πρακτικό και δίκαιο… χουφτώνεις για παράδειγμα 1.000.000 ένα εκατομμυριάκι… και δίνεις υπό μορφήν προστίμου στο κράτος 150.000 εκατόν πενήντα χιλιαδούλες…  και ΦΠΑ να πλήρωνες βρε αδελφέ, με χαμηλό συντελεστή σε χρεώνουν… 15% νισάφι… μην τα θέλουμε και όλα δικά μας… τα υπόλοιπα καθαρά και… ξεπλυμένα)!

.

– Απαγορεύεται η μετατροπή των ποινών, διευρύνεται η επιβολή χρηματικών ποινών σε ελαφρά αδικήματα.

…(η μετατροπή των ποινών… αδιευκρίνιστη… η διεύρυνση της επιβολής των χρηματικών ποινών σε “ελαφρά” αδικήματα πάλι … προσέξτε πόσο κομψά το περιγράφουν… σαν μελωδία… σε “ελαφρά”… όσα χάνουμε από τους καρχαρίες, θα τα παίρνουμε από τις μαρίδες βρε κουτά… ακόμη να καταλάβετε;;; “απαγορεύονται κάθε λογής συνειρμοί”)!

.

– Ποινές ισοβίων για προσβολή του πολιτεύματος και δέκα χρόνια για όποιον προκαλεί με εικόνες ή μέσω Διαδικτύου τη διάπραξη της πράξης.

…(και το κερασάκι στην τούρτα… μην αντιληφθούμε κανένα να διαμαρτύρεται… κακά παιδιά… ούτε διαδικτυακώς… αντιλαβού;;; Τα κεφάλια μέσα… τα μπουντρούμια και τα ισόβια δεν είναι για τους εγκληματίες, αλλά… για τα θύματά τους… καταλάβατε ζώα;;;  Και πάλι “απαγορεύονται κάθε λογής συνειρμοί”)!!!

.

     Οι καινοτομίες του Ποινικού Κώδικα.

.

“Επανάσταση” στον χώρο της επιμέτρησης και του τρόπου έκτισης των ποινών φέρνει ο νέος Κώδικας, ο οποίος εισάγει θεσμούς πρωτόγνωρους για τα ελληνικά δικαστικά δεδομένα.

.

– Κατ’ οίκον περιορισμός για υπερηλίκους άνω των 75, μητέρες ανηλίκων έως πέντε χρόνια, τετραπληγικούς, αναπήρους, ασθενείς με AIDS.

…(γεια σου Άκη… φιλιά στη… Βίκυ… Σκασμόοοοοος… δεν θέλω ου… ούτε και σχόλια)!

.

– Κοινωφελής εργασία για καταδικασμένους έως πέντε χρόνια, ορίζεται αριθμός ωρών εργασίας από 100 έως 240 ώρες για ποινή ανά χρόνο.

– Ηλεκτρονική επιτήρηση ανηλίκων καταδικασμένων για ελαφρά εγκλήματα.

.

– Φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους για πράξεις βίας κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων και χρηματική ποινή.

…(εδώ έχουμε τουλάχιστον… δεν έχουμε “έως” που μ’ αρέσειειειει… δηλαδή χωρίς ταβάνι… με πιάνιειειειεις;;; Είπαμεεεεεε… τα μπουντρούμια και τα ισόβια δεν είναι για τους εγκληματίες, αλλά… για τα θύματά τους… καταλάβατε επιτέλους ζώα;;;… ε ζώα!  Και πάλι “απαγορεύονται κάθε λογής συνειρμοί”)!!!

.

Πηγή πληροφοριών : Το Βήμα της Κυριακής.

Τα σχόλια : Δικά μας και… δικά σας…

.

     Σας βγάζω το “καπέλο” που λένε “κύριοι”!

   Όλοι οι “σοβαροί” εγκληματίες του είδους σας που “σέβονται” την ιδιότητά τους, φροντίζουν αποχωρώντας από τον τόπο του εγκλήματος, να εξαφανίσουν εάν γίνεται, η να καμουφλάρουν τουλάχιστον τα ίχνη τους και για όσα από αυτά δεν είναι δυνατόν, επιχειρούν να προετοιμάσουν το έδαφος για τυχούσα, ( ώ μη γένοιτο), “ανώμαλη προσγείωση”!

     Προσωπικά μία απορία έχω και ας μου επιτραπεί να την εκφράσω με το ακόλουθο ερωτηματολόγιο.

    Υπάρχει στην αντιπολίτευση έστω και ένας τουλάχιστον μη προδότης, (προσέξτε, δεν λέω Πατριώτης για να μην σας πέσει… βαριά η έκφραση), που να έχει τα… κότσια να εγγυηθεί στον Ελληνικό Λαό, ότι θα γκρεμίσει όλο αυτό το οικοδόμημα της διαφθοράς, της ρεμούλας, της απάτης, της παρανομίας και της ανομίας, της διαπλοκής των εξουσιών και ότι άλλο έκτισαν και κτίζουν δολίως όλοι αυτοί ακόμη και σήμερα επιμελώς και μεθοδευμένα εις βάρος της Ελλάδας μας, με ένα και μόνο νόμο, με ένα και μόνο άρθρο, με μία και μόνη φράση;;;

…έτσι όπως όλοι αυτοί οι εγκληματίες προσπαθούν να περάσουν στο απυρόβλητο…

…έτσι όπως γκρεμίζεται στις μέρες μας ένα τεράστιο οικοδόμημα με την μέθοδο της ελεγχόμενης έκρηξης…

…να τους τσουβαλιάσει, να δημεύσει τις περιουσίες τους, (δηλαδή ποιες περιουσίες τους… να πάρει πίσω τα κλεμμένα) και να τους ρίξει στο πιο βαθύ μπουντρούμι να σαπίσουν… η ακόμα καλύτερα να τους στείλει… να κοιτάνε τα ραδίκια ανάποδα…

…η θα περιμένουμε να γκρεμιστεί κατόπιν μιας ανεξέλεγκτης Λαϊκής έκρηξης με απρόβλεπτα αποτελέσματα;;;

.

Ιωάννης Αχιλ. Χάρχαλος

Αέναος Έλληνας Μαχητής

8 comments

 1. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Βρε, βρε, βρεεεε…… και θα έλεγα αργήσανε!
  – Πως να το κάνεις, κουράστηκαν και οι αληταράδες με την τήβεννο να δέχονται τα “πυρά” του αναθέματος και έτσι οι εγκάθετοι δωσίλογοι, που παριστάνουν την νομοθετική εξουσία, αποφασίζουν και διατάζουν ώστε να τους απαλλάξουν από το “άγχος”!!!!!!!!!
  Τί να πρώτο-θαυμάσεις, με ποιάν “διάταξη” του ποινικού να πρωτό-ασχοληθείς;
  Νομίζω όμως ότι, πρέπει να το “πιάσουμε” από την αρχή το θέμα.
  Η δωσίλογη μαριονέτα, που για δεύτερη πενταετία ασελγεί στο πτώμα της Ελληνικής Δημοκρατίας ( εξασκώντας πολιτειακή αλητεία σε βαθμό κακουργήματος), η αλλογενής και αλλοεθνής δωσίλογη μαριονέτα, πόσα θα “καταπιεί” μέχρι να τελειώσει η υποτελής και εύκαμπτος “θητεία” της;;;;;;;;;;;
  Η εξευτελισμένη, σε βαθμό αηδίας, καλοπληρωμένη με συνταγματικά κατοχυρομένους μισθούς, “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη, τί ακριβώς προσμένει και ποιόν θεό προσκυνά;;;;;;;;;;;;
  Οι διαπομπεύοντες Εθνόσημο, Σημαία, Όρκο και Στολή, ένστολοι, πού έχουν εναποθέσει τις προσδοκίες τους;;;;;;;;
  – Θαρρούν πως θα ξεπεράσουν το “πλαφόν” του ιούδα;;;;;;;;
  Οι, αηδιαστικά χαμερπείς, “πατέρες του Έθνους”, σε ποιό σημείο της πορείας τους (προς την υποτέλεια, την υποταγή και τον ανήθικο πλουτισμό), “έχασαν” τον λόγο της εκλογής τους;;;;;;;;
  Ο, Ακόμα και σήμερα, Άβουλος και Ανίκανος να Αντιδράσει Ελληνικός Λαός, ως πότε θα αποδέχεται ψηφίσματα και νομοθετήματα δωσίλογων και επίορκων και αλλοεθνών και αλλογενών αποβρασμάτων (που με την νοθεία της “κάλπης” και με την βία των άνανδρων που φοράνε την στολή των ειδικών δυνάμεων της Ελληνικής αστυνομίας και φέρουν τα διακριτικά, στην καρδιά τους χαραγμένα, της γκεστάπο και των ες-ες);;;;;;;;;;;
  Έως πότε θα δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα το ξεπούλημα της χώρας μας, τον ηθικό και υλικό βιασμό της ζωής μας, την αθώωση και απαλλαγή αποβρασμάτων που λυμαίνονται τον Εθνικό μας πλούτο;;;; Έως πότε και στο όνομα της δικής μας “ασφάλειας” και δειλίας, θα ξεπουλάμε ιδανικά και αξίες και ακόμα χειρότερα, θα ξεπουλάμε αυτά που ανήκουν στις αυριανές γενιές;;;;;;;;;;;;;

 2. Ανδρέας Αέναος /

  – Ποινές ισοβίων για προσβολή του πολιτεύματος και δέκα χρόνια για όποιον προκαλεί με εικόνες ή μέσω Διαδικτύου τη διάπραξη της πράξης.
  ——————————————————
  Χα-αααααααχαχαχαχαχαχαχαχχχχχχχ καλό εεεεεε, το άλλο με τον τοτό το ξέρετε;
  Να είστε σίγουροι πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί με τίποτα, μα με τίποτα σας λέω!
  Ίσως κάποιος να με ρωτήσει, από που έχω τόση σιγουριά;
  Είναι απλό, η σιγουριά μου προκύπτει επειδή και διότι αυτά τα θρασύδειλα υποκείμενα ( αλλογενείς, αλλοεθνείς και δωσίλογοι που παριστάνουν την κυβέρνηση), δεν έχουν το θάρρος για μιά τόσο “γενναία” απόφαση, ούτε ακόμα και πίσω-καλυπτόμενοι-από την μπότα του χιτλεροφασίστα αφέντη τους!
  – Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Σας περιμένουμε σκουλήκια.

  • Κώστας Ναξάκης /

   Φίλε Ανδρέα καλησπέρα.

   Νομίζω ότι φιρί φιρί το πας. Μάλλον σε φωτογραφίζουν.

   Φιλικά μεν, αλλά …. για πρόσεχε και λίγο. Άντε που θες να μας πάρεις στο λαιμό σου.

   • Ανδρέας Αέναος /

    Καλημέρα σας.
    Φίλε μου Κώστα, κατ αρχάς εάν είναι βέβαιο τα περί φωτογραφίας… να χτενισθώ για να βγούνε πετυχημένες οι φωτογραφίες.
    Πέρα όμως από το αστείο, επιμένω… μην σε απασχολούν σε αυτό το θέμα τα θρασίμια, το κολπάκι της συλλογικής ευθύνης δεν έχει ιντερνετική ισχύ, αφ ενός.
    Από την άλλη, θα ήθελα να ιδώ ποιός τηβεννοφόρος θα θέση εαυτόν πρώτον στην λίστα…… ελεύθερη ερμηνεία.

 3. Ανδρέας Αέναος /

  Υπάρχει στην αντιπολίτευση έστω και ένας τουλάχιστον μη προδότης, (προσέξτε, δεν λέω Πατριώτης για να μην σας πέσει… βαριά η έκφραση), που να έχει τα… κότσια να εγγυηθεί στον Ελληνικό Λαό, ότι θα γκρεμίσει όλο αυτό το οικοδόμημα της διαφθοράς, της ρεμούλας, της απάτης, της παρανομίας και της ανομίας, της διαπλοκής των εξουσιών και ότι άλλο έκτισαν και κτίζουν δολίως όλοι αυτοί ακόμη και σήμερα επιμελώς και μεθοδευμένα εις βάρος της Ελλάδας μας, με ένα και μόνο νόμο, με ένα και μόνο άρθρο, με μία και μόνη φράση;;;
  ——————————————–
  Γιάννη μου Γιάννη, θα σε μαλώσω!
  Τί, επιβαίνουσα τα σύννεφα, ερώτηση είναι αυτή που απευθύνεις στα γλοιώδη υποκείμενα του κυνοτροφείου;
  Αποζητάς, νομίζω, την διασάλευσιν της τάξεως, επιδιώκεις τον αντιδημοκρατικόν εκτραχηλισμόν, ωθείς-τους πατέρας του έθνους- εις μίαρας σκέψεις άλλων εποχών και…. και…….
  Και, βρε Γιάννη μου, το “παρατραβάς”! “Δημοκρατία” έχουμε, υπάρχουν και διαδικασίες, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του!!!!!!!!!!!
  -ΘΑ το συζητήσουμε, ΘΑ αποφασίσουμε, ΘΑ το ανακοινώσουμε στον λαό και ΘΑ…….. ΘΑ πάμε διακοπές……….

 4. Κώστας Ναξάκης /

  Αλήθεια πόσο αφελής υπήρξα. Όταν έκλεισαν στα σίδερα εκείνο το όμορφο παιδί, σκέφτηκα! Δεν μπορεί, τώρα έχουν να βγουν πολλά παληκάρια συνεργάσιμα. Ρε τον άτιμο είναι και ζόρικος. Κανέναν δεν έδοσε. Τάφος για τη συνεργασία του με άλλους εκλεγμένους. Ξέρω τώρα σκέφτεστε μα πετάς στα σύννεφα αδελφέ μας. Γιατί ρε παιδιά εσεις είχατε καταλάβει ότι είχε προβλέψει ότι θα υπάρξουν ελαφρυντικά για την ηλικία, την ασθένεια, τη μητρότητα, κοκ; Τελικά τα πάντα σχετίζονται με την επιλογή καλών συνεργατών.

 5. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  “- Ποινές ισοβίων για προσβολή του πολιτεύματος και δέκα χρόνια για όποιον προκαλεί με εικόνες ή μέσω Διαδικτύου τη διάπραξη της πράξης.”

  …ααααχ Αντώνη μουουουου…

  …σκιάχτηκαααα…

  …τι να σου πωωω;;;

  …έβγαλες από μέσα σου μιαν αντρίλααααα…

  …που την έκρυβες τόσο καιρό βρε παιδάκι μου;;;

  …στη Συγγρού;;;

  “- Φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους για πράξεις βίας κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων και χρηματική ποινή.”

  Και για όσους δεν κατάλαβαν,…

  …προσδεθήτε και…

  …προσγειωθήτε… ζώα… ε ζώα!

  Γεια σου ρε Αντώνη “λεβέντηηη”… “καλαμοκαβαλάρη”…

  …απ’ τα μπατζάκια σου τρέχει η… “Δημοκρατία”

  …πρόσεξε μόνο, γιατί ακόμη και το καλάμι για να το καβαλήσεις,

  χρειάζεται επιδεξιότητα…

  …διαφορετικά μπορεί να σε…

  …”ικανοποιήσει” αναπάντεχα…

  Και τώρα σου αφιερώνω ένα τραγουδάκι…

  …σπέσιαλ από μένα για σένα…

  …και σε περιμένω να κάνεις πράξεις τις εξαγγελίες σου!!!
  .

 6. Ανδρέας Αέναος /

  …….Γιατί εξ άλλου, φίλε μου Κώστα και όποιος ακόμα έχει κάποια αμφιβολία;
  Δεν μπορούμε τάχα, να αναγνωρίσουμε το “ψηλάφισμα” και τα προκαταρκτικά στα όσα έχουν εφαρμόσει και στα όσα θα πράξουν;
  Ετοίμασαν και σερβίρισαν το περίφημο αντιτρομοκρατικό!!!!!!!!
  -Πότε το “λειτούργησαν”; Σε και εναντίον ποιού; Γιατί δεν θέτουν σε εφαρμογή τις διατάξεις του; Ποιόν πραγματικά στοχεύουν και πότε θα το εφαρμόσουν και σε ποιούς;
  ( Πραγματικό ανέκδοτο! 40 χρόνια “δημοκρατίας” και το νομοθετικό πλαίσιο χρειάζονταν ειδικές προσθήκες!!!!!!! )
  Μάχονται να θωρακίσουν την “δημοκρατία” τους και σκαρώνουν το αντιρατσιστικό!!!!!!!!
  – Θα έλεγε κανείς πως, το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας είναι διάτρητο και δεν διαθέτει προστασία για τους αδύναμους και δη για τους αλλοδαπούς!!!!!!!!!!!!
  Φροντίζουν λοιπόν, οι του “δημοκρατικού τόξου”, να θωρακίσουν την “δημοκρατία” τους με μεγαλεπήβολα νομοσχέδια!!!!!
  ( Όλως περιέργως και κατά διαόλου σύμπτωση, επιβάλλουν την προστασία των αλλοδαπών υποχρεώνοντας-δια νόμου και πέλεκυ-να δεχόμαστε ασυζητητί ως μοναδική γενοκτονία, το ολοκαύτωμα!!!!)
  “Στοιχειοθετούν” εγκληματικές ενέργειες με θύματα δύστυχους νέους ανθρώπους (Γρηγορόπουλος, γκόλιας, Φύσσας, Καπελώνης, Φουντούλης,), πραγματώνουν τρομοκρατικές ενέργειες ( έκρηξη στο ΜΟΛ Κηφισιάς, δεκάδες σφαίρες εναντίον της ξευτιλισμένης πόρτας της γερμανικής πρεσβείας, δεκάδες κιλά δυναμίτη εναντίον σε πόρτες και τζάμια στο κέντρο της αθήνας, απόδραση ξηρού με τους ξηρούς καρπούς από το πάρτυ, “επική” σύλληψη μαζιώτη κλπ ευτράπελα και παιδαριώδη)
  Και μπορώ να γράψω και άλλα πολλά, αλλά πιστεύω έγινε αντιληπτό αυτό που εννοώ.
  Ρωτάω λοιπόν, με κερασάκι στην τούρτα η αλλαγή του ποινικού.
  Δεν είναι πλέον ορατός ο στόχος τους;
  Δεν αναγνωρίζουμε τους εντολείς τους;
  Δεν αντιλαμβανόμαστε τα σχέδιά τους;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *