Ο χορός του… σαλτιμπάγκου του βασιλέως.

  Αθήνα  9/1/2014

Περιχαρής και χάσκων ως πολύχρωμος χιλιοπλουμιστός διάνος, ο φον-αντώνεν γιαβόλ ο διορισμένος και πρωθυπουργός των Ελλήνων, ξαναχτύπησε την στοιχειώδη λογική και το οποιοδήποτε ίχνος αξιοπρέπειας, πάλι από τα “σκαλιά” του Ζαππείου μεγάρου.

Τείνει στην έξιν αυτή του η συνήθεια.

Εν μέσω τυμπανοκρουσιών και με απαγορεύσεις όπου η Αθήνα μας είχε να δεί από την περίοδο 1940-1944, σε ασφυκτικό ασφαλίτικο-γκεσταπίτικο κλοιό, μίλησε…….

Μίλησε….. και τι είπε;

Είπε πολλά, αρκετά από αυτά μας τάχε ξαναπεί στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του, ακόμα-ακόμα και “πράγματα” από τις προεκλογικές εξαγγελίες του στα “Ζάππεια”!

Ως εκ τούτου, σε χιλιοειπωμένες παπάρες, δεν αξίζει να επανέρχεσαι και προκειμένου να κάνεις διάλογο.

Υπάρχει όμως σημείο που αξίζει αναφοράς.
Μίλησε, ο φον-αντώνεν γιαβόλ, μίλησε για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ που “νοιώθουν” πλέον οι λαοί της ευρώπης!

Μίλησε, ο φον-αντώνεν γιαβόλ, για την “εμπιστοσύνη” που πλέον πρέπει να αισθάνονται οι ευρωπαίοι πολίτες προς τις κυβερνήσεις και το συλλογικό ευρωπαϊκό όργανό τους!

Ώωωπα μεγάλε, ανάκρουε……..

Ασφαλώς, έστω και προσωρινά-να είσαι σίγουρος, νοιώθουν ΑΣΦΑΛΕΙΑ, αλλά όχι οι λαοί της ευρώπης παρά οι τραπεζίτες και το υπαλληλικό προσωπικό τους.
Όσο για την “εμπιστοσύνη”;;; τι να σου πώ; Δεν υπήρξα ποτέ φίδι για να γνωρίζω πόσο εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλο!

Και…. και ο χορός του σαλτιμπάγκου, καλά κρατεί.
Έτερος και εταίρος πλουμιστός σαλτιμπάγκος, φον τούρκο-ογλού τόνομά του, έτρεξε να προφτάσει.

Δημοσίευσε παχιά-παχιά τον τίτλο του (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ) και προκειμένου να προσθέσει την δική του πινελιά στο ιλαρό και την φαρσοκωμωδία!

Και… και προπαντός, όχι μόνοι τους.

Συν-επικουρούμενοι από την “ευγενή” χορηγία του ” φράγκου παλιάτσου”, ο οποίος ανέδειξε-υπέδειξε και το “χρώμα-άρωμα” των εκλογών!

Ασφαλώς, την παράσταση, την “στόλισαν” βροντερά και πολύχρωμα βεγγαλικά τύπου χριστόδουλου ξηρού, ακόμα και τύπου μαζιώτη.

Και πιό ασφαλώς δεν θα υπολείπονταν σε μουσικό πρόγραμμα, παρουσιάζοντας την διεθνή συμφωνική Νέας Δημοπρασίας vs χορωδίας βαρύτονων Σ(τ)ύριζα…..

” κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού. Και τα μυαλά στα κάγκελα….”

3 comments

 1. ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

  Φίλε Ανδρέα σε χερετάω.
  Όπως παλιότερα είπα δεν ξέρω να γράφω καλά όμως ακούω.


  http://www.youtube.com/watch?v=nxKZNppM4zA&feature=player_embedded

  καλή λεφτεριά

 2. Κώστας Ναξάκης /

  Καλησπέρα Ανδρέα.
  Πετυχημένος ο χαρακτηρισμός σου, αν και αδικεί τους σαλτιμπάγκους οι οποίοι συνήθως ήταν αφοσιωμένοι σε ένα αφεντικό. Ο συγκεκριμένος δεν γνωρίζω ποιόν θεωρεί αφεντικό και γιατί. Άλλωστε, για τον λόγο αυτό χαρακτηρίστηκε «δακρύβρεχτος σαλτιμπάγκος».

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uhH-TUAicuE

 3. Ανδρέας Αέναος /

  Καλησπέρα σας.
  – ΚΑΧΥΠΟΠΤΕ, “από το στόμα σου και στου θεού τ αυτί”.
  Κώστα, δεν γίνεται καμία αδικία για τους σαλτιμπάγκους, αυτός ακριβώς ήταν και είναι ο λόγος ύπαρξης τους “να υπακούν και να διασκεδάζουν τον αφέντη τους”.
  Φαντάζομαι ( εξ άλλου προς επιβεβαίωση είναι και το “βίντεο” που μας παραπέμπεις ), φαντάζομαι λοιπόν ότι είναι εύκολα αντιληπτό πως το μικρό σε ύφος αστεϊσμού κείμενό μου, υποδεικνύοντας δύο-τρείς “λεπτομέρειες”, αναδεικνύει το μέγεθος της κατά αντιπαροχή εκτέλεση σχεδίου ξεφτίλας.
  Μάλιστα και προκειμένου να επιβεβαιώνουν τα όσα ισχυρίζομαι, μας τα έχουν πρό-ειπεί χλευάζοντας μας κατάμουτρα.
  Στο μόνο που εκφράστηκα μάλλον άστοχα, ήταν για την “κόντρα” με τον Σ(τ)ύριζα όπου αυτήν την φορά μάλλον είναι “βαθύτερη” αναδείχνοντας την απόγνωση που νοιώθουν οι ξεγυμνωμένοι πλέον, από οποιοδήποτε φύλλο συκής, δωσίλογοι οσφυοκάμπτες αλλοεθνείς επίορκοι “κυβερνήτες” μας.
  Σαν επιμύθιο να προσθέσω: ” σωστή η [απόδραση] ξηρού, η ξεφτιλισμένη κολόπορτα της πρεσβείας δεν έβαλε μυαλό με τις σφαίρες.
  Τώρα που ο χριστόδουλας θα βομβίσει και το κουδούνι, λές ακόμα η κολόπορτα να μην καταλάβει;;;;;; “