Ο Πάνος Καμμένος εγκαινίασε τη νέα ΜΟΜΑ στην Κορινθία – Το όνομα αυτής: “ΔΙΕΔΕΡΓΩΝ”

Εγκαίνεια της ΔΙΔΕΡΓΩΝ     Αθήνα 8/5/2015

     Αναδημοσίευση από :

     http://www.makeleio.gr

     Ο Υπουργος Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εκανε τα εγκαίνια… στην Διακλαδική διοίκηση Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού που θα ονομάζεται επισήμως «ΔΙΔΕΡΓΩΝ».

     Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στο τέλος της εκδήλωσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

     «Σήμερα είναι μία ιδιαίτερα σημαντική μέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Από αυτό το ιστορικό στρατόπεδο της Σχολής Μηχανικού αναβιώνει, όπως είχαμε υποσχεθεί και πριν από τις εκλογές, η νέα ΜΟΜΑ. Η νέα σύγχρονη διακλαδική μονάδα, η οποία θα αναλάβει σε καιρό ειρήνης να κάνει εκείνα τα έργα τα οποία δεν αναλαμβάνει ο ιδιωτικός τομέας. Έργα τα οποία έχουν γίνει στην Ελλάδα, από τις Ένοπλες Δυνάμεις, από το Στρατό, ιδίως σε νησιά και ορεινές περιοχές, έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα. Μετά τη δημοσιονομική κρίση υπάρχουν νέες ανάγκες. Βλέπουμε να έχουν εγκαταλειφθεί νησιά, ορεινοί δρόμοι και οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΙΔΕΡΓΩΝ     Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Αεροπορίας και Ναυτικού, τους Αξιωματικούς του Μηχανικού και τον Διοικητή της 1ης Μονάδας για τη σημερινή τους παρουσία εδώ και για το έργο που έχει γίνει, το οποίο θα συνοδευτεί από το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή και αρχίζουν άμεσα τα έργα.

     Αυτές οι νέες υπηρεσίες της «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» θα ενισχυθούν με πολλά μέσα, τα οποία θα διατεθούν είτε από τα υφιστάμενα στον ελλαδικό χώρο σε περιφέρειες, δήμους, στον ΟΔΔΥ, σε κρατικές υπηρεσίες, που δεν τα χρησιμοποιούν, είτε με μηχανήματα που θα αγοραστούν από κονδύλια που θα έρθουν σε αυτή την υπηρεσία από έργα που θα αναληφθούν, αλλά και από βοήθεια από φίλους και συμμάχους.

     Ήδη, η ανταπόκριση είναι τεράστια. Σε λίγες ημέρες θα μπορούμε να κάνουμε δηλώσεις για συγκεκριμένο αριθμό μηχανημάτων, τα οποία θα δοθούν στις Μονάδες του Μηχανικού σε διακλαδικό επίπεδο. Και βεβαίως υπάρχει και μία άλλη πολύ σημαντική κοινωνική παροχή, η δυνατότητα που θα δοθεί στα νέα παιδιά, στους στρατεύσιμους, οι οποίοι θα υπηρετήσουν τη θητεία τους, να μπορούν να φύγουν από τις Ένοπλες Δυνάμεις με ένα πτυχίο, το οποίο θα χρησιμοποιήσουν για να εργαστούν αύριο.

ΔΙΔΕΡΓΩΝ.   Χειριστές μηχανημάτων, αυτοκινήτων και μεγάλων φορτηγών, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα, με το νέο θεσμό τον οποίο ήδη δημιουργήσαμε, να επεκτείνουν τη στρατιωτική τους θητεία με μία έμμισθη παρουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις, για δύο ή τρία χρόνια, που θα τους δώσει τη δυνατότητα από τη μία πλευρά να συνεισφέρουν στο κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και από την άλλη μόλις αποχωρήσουν από τις Ένοπλες Δυνάμεις να μπορούν αυτή την εμπειρία να μην τη θεωρούν ως χαμένο χρόνο – όπως λένε κάποιοι – αλλά ως μία πολύτιμη εμπειρία και ένα εργαλείο για το αύριο, για ολόκληρη τη ζωή τους.

     Θέλω να ευχαριστήσω, επίσης, τους τοπικούς φορείς της Κορίνθου, αλλά και της Πελοποννήσου, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, καθώς και τους απόστρατους του Μηχανικού που παρευρέθησαν σήμερα εδώ και ήταν συγκινητική η παρουσία τους».

Η ομιλία του Υπουργού:

6 comments

 1. Δημήτρης /

  Μήπως η ΜΟΜΑ θα έπρεπε να γκρεμίζει αντί να χτίζει?
  Μήπως θα έπρεπε να γκρεμίσει εκ θεμελίων αυτό το σιχαμερό έκτρωμα που δημιούργησαν οι πολιτικάντηδες?

  Ο Ελληνικός Στρατός είναι μόνο για την προστασία μας από το όπλο του εχθρού?
  Από την κοροιδία των αχρείων πολιτικών και την καταδίκη της πείνας, ποιος θα μας σώσει?
  Ποιος θα αποδώσει την τάχα μου πολιτική ευθύνη για τα “λάθη” τους?

  Αλλά μην βιάζεστε…
  Δεν περιμένω τίποτα από τους γελοίους γαλονάδες που φοράνε πολεμικούς σταυρούς όταν δεν έχουν δεν έχουν ρίξει τουφεκιά….

  Ίσως σε κάποιο μακρινό ρομαντικό όνειρο, που ο Στρατός θα εκτελούσε την πραγματική αποστολή του..να γινόταν πραγματικότητα αυτό.

  • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

   Δημήτρη γεια σου.

   Ως διαχειριστής της σελίδας, έπρεπε να σε καλωσορίσω και να σ’ ευχαριστήσω για την επίσκεψή σου, γι’ αυτό παρά τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζω, μεταξύ των οποίων και ένα σοβαρό που αφορά την υγεία μου, (αυτό το τελευταίο είναι που εμποδίζει για καιρό την παρουσία μου στη σελίδα με το ρυθμό που θα ήθελα), αποφάσισα να γράψω, έστω λίγα λόγια.

   Εάν με ρωτάς ποια είναι η αποστολή του Ελληνικού Στρατού, σου απαντώ παραπέμποντάς σε στον όρκο που έδωσαν και τους δεσμεύει να προστατεύουν ανά πάσα στιγμή την Πατρίδα και το Έθνος, από οποιονδήποτε κίνδυνο διατρέχουν και απειλούνται, είτε αυτός είναι εισβολέας, είτε είναι εγχώριος και να εγγυώνται την Δημοκρατία, την Εθνική Ειρήνη και την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος.
   (σχ. Άρθρο “Μήπως ήρθε επί τέλους η ώρα να τιμήσουμε τον…Όρκο μας ;”)

   Εάν μου προβάλεις ως επιχείρημα, ότι δεν περιμένεις τίποτα από αυτούς αφού δεν έχουν ρίξει ούτε μια τουφεκιά επειδή προφανώς εδώ και σαράντα χρόνια έχουν διαβρωθεί από τους πολιτικάντηδες, νομίζω ότι αυτός δεν είναι ικανός λόγος να τους αφήσουμε να συνεχίσουν να λειτουργούν διαβρωμένοι, η να τους διαλύσουμε εντελώς, μιας και κατά την άποψή σου δεν προσφέρουν τίποτα.

   Μάλλον το αντίθετο θα ήταν πιο χρήσιμο για όλους μας…

   …να τους οργανώσουμε κρατώντας τα υγιή στελέχη που βρίσκονται ανάμεσά τους, (και σίγουρα υπάρχουν και τέτοια), να αποβάλουμε τα “καρκινώματα” που προσβάλουν το κύρος και την εικόνα τους και να θεραπεύσουμε τις αιτίες που τους οδήγησαν σ’ αυτήν την κατάντια.

   Όσον αφορά την ΜΟΜΑ, καλό είναι να υπάρχει μία υπηρεσία που θα λειτουργεί με γνώμονα το Εθνικό, Πατριωτικό και Κρατικό συμφέρον, παραγκωνίζοντας στο μέτρο του δυνατού, τους υπάρχοντες εγχώριους και εισαγόμενους νταβατζήδες – μεγαλοεργολάβους Δημοσίων έργων, να αποτρέπει επίσης στο μέτρο του δυνατού την δημιουργία νέων επίδοξων νταβατζήδων – υποτιθέμενων μεγαλοεπεν(γ)δυτών με την ίδια νοοτροπία, που περιμένουν την κατάλληλη ώρα να διαμορφωθούν η συνθήκες για να ορμήξουν σαν τα κοράκια στο “ψαχνό”…

   …και να δώσει επιτέλους την ευκαιρία στον στρατό, να προσφέρει ότι περνά από τις δυνατότητές του στην Πατρίδα μας, ακόμα και σε καιρό “Ειρήνης”.

 2. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Φίλε Δημήτρη καλώς όρισες στην παρέα μας, αν και δεν σου κρύβω μας “πέτυχες” σε δύσκολες μέρες όπου η προσπάθειά μας, να διατρανώσουμε τις σκέψεις μας, έχει προβλήματα και πρακτικά αλλά και τεχνικά.
  -Τα προβλήματα “βλέπεις” του ερασιτέχνη και χωρίς πόρους ιδεολόγου, ας είναι…….
  Ελπίζω να έκανες περιήγηση στην σελίδα μας και το αποτέλεσμα να σε ικανοποίησε, ακόμα ελπίζω να ξεπεράσουμε γρήγορα τα προβλήματά μας και να προσθέσουμε στα όσα, σημαντικά και ταχύτατα, “συμβαίνουν” αυτές τις ημέρες.
  Αφορμής δοθείσης από το σχόλιο σου….. για εμέ το σίγουρο πως η ΜΟΜΑ δεν έπρεπε ποτέ να πάψει να λειτουργεί και το ακόμα πιό σίγουρο πάντα να χτίζει και ποτέ να γκρεμίζει.
  -Ο πολιτισμός και η Δημοκρατία, “απαιτούν” επιτεύγματα και όχι ερείπια!
  Όσο για την επιβολή δικαιοσύνης!…… αλίμονο στον λαό που “αφήνει” τις ευθύνες του σε “πλάτες” άλλων….. δεν νομίζω, ακόμα και ιστορικά να το “κοιτάξεις”, ότι ποτέ προέκυψε καλό από αυτήν την “δυνατότητα;!” όποιου-δήποτε λαού σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο!
  Τώρα, για το θέμα της αναδημοσίευσης που αφορά την επανίδρυση της ΜΟΜΑ, ελπίζω να αποτελεί μια κίνηση ουσίας (δηλαδή, την απαρχή της τακτοποίησης των “λογαριασμών” μας με και ενάντια στους “εθνικούς εργολάβους” ώστε να τακτοποιηθούν συν τω χρόνω οι “δόλιες” και “λάγνες” σχέσεις του κράτους με τους υμ-εταίρους-έτερους της σπέκουλας και της λαμογιάς), η οποία θα δώσει νέα πνοή στο “έργο” της ανοικοδόμησης της “έρημης” Ελλάδας μας….. ελπίζω!
  Ύστερη Γραφή 1: Συμπάθα με φίλε Δημήτρη αλλά, δεν ενθυμούμαι σε κανένα έστω μακρινό είτε ακόμα και τρελά ρομαντικό όνειρό μου, ο στρατός να “εκτέλεσε” οποιαδήποτε “πραγματική” αποστολή του!
  -Πόσο δε μάλλον τώρα που στελεχώνεται από τον “κατιμά” της Ελληνικής κοινωνίας ( και πάλι συμπάθα με, αλλά αυτήν την άποψη έχω σχηματίσει από την πρακτική των ένστολων τα τελευταία 40 χρόνια).
  Ύστερη Γραφή 2: Φίλοι μου, άσχετο με την αναδημοσίευση, αλλά αρκετά σημαντικό για μένα το θέμα που “προέκυψε” με το τζαμί στον Βοτανικό!
  Το θέμα “σηκώνει” μεγάλη συζήτηση, εδώ όμως σήμερα θέλω να θέσω, για αρχή, μία ερώτηση: “Κύριοι;” στην κυβέρνηση και όλοι εσείς που “κόβεστε” για το δικαίωμα του καθενός περί ανεξιθρησκείας, το ιστορικό γίγνεσθαι, η πορεία και ιστορική διαδρομή ενός λαού στον χρόνο είναι “θέμα” απόφασης της πλειοψηφίας;;;;;;;;;;
  -Γιατί εγώ έχω την “εντύπωση” πως το παρόν μας το οφείλουμε στους προγόνους μας και το μέλλον το ΧΡΩΣΤΑΜΕ στους απογόνους μας;;;;;;

  • Βελζεβούλης /

   Γεια σου Αέναε Ανδρέα.

   Μ’ αρέσει που εκφράζεις την άποψη σου για τη ΜΟΜΑ τόσο ρομαντικά…

   …«για εμέ το σίγουρο πως η ΜΟΜΑ δεν έπρεπε ποτέ να πάψει να λειτουργεί και το ακόμα πιο σίγουρο πάντα να χτίζει και ποτέ να γκρεμίζει»…

   …και δεν λαμβάνεις υπ’ όψιν σου, τους λόγους για τους οποίους την… «λουκετάρισαν» οι γιαλατζί πατριώτες που φροντίζουν αντί ημών, πάντα για το… «καλό» μας!!!

   Μα που ζεις χρυσέ μου???

   Δεν σου έμαθε κανείς πως…

   …σε όποιους δεν «δίνει» το Έθνος Πατριώτες…

   …δίνει ο διάολος… Μεγαλοεργολάβους???

   Φροντιστήριο θες Ανδρέαααα… φροντιστήριοοοοοο…

 3. Δημήτρης /

  Οφείλω να παραδεχτώ, αν και θλίβομαι βαθύτατα ότι ο Ελληνικός Στρατός αποτελείται πλέον από υπέρβαρους στην πλειοψηφία τους δημοσίους υπαλλήλους και όχι από Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες.

 4. ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

  Μ αντρωμένοι
  Ο πλίτες
  Μ όνιμης
  Α πασχόλησης

  Και να η ανάπτυξη του γκαβού.

  Μου θυμίζουν τον πατέρα μου που μικρό μουλεγε.

  “πενία τέχνες απεργάζεται”