Ο αντιπρόεδρος απαίτησε να μιλήσει στην καθέλκυση του υποβρυχίου «Πιπίνος» στα Ναυπ. Σκαραμαγκά

Αθήνα  8/10/2014

Αναδημοσίευση από :

http://www.dimokratianews.gr

     Σε μια κίνηση που δημιουργεί πολλά ερωτήματα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απέδωσε εύσημα (!!!) για τους χειρισμούς στο θέμα των υποβρυχίων στον αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη χθεσινή τελετή καθέλκυσης και ονοματοδοσίας του υποβρυχίου «Πιπίνος» στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, τον οποίο βαρύνουν τεράστιες ευθύνες για τους χειρισμούς του σχετικά με τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία, είχε ζητήσει να μιλήσει και αυτός κατά την τελετή, κάτι που δεν έγινε, μια και ο πρωθυπουργός ανέλαβε να τον καλύψει.

 

     Χθες, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι «για να φτάσουμε σήμερα στην καθέλκυση του “Πιπίνος” δούλεψαν και πολλοί άνθρωποι και πολλές κυβερνήσεις. (…) Και οφείλω να θυμίσω ότι όλα αυτά τα υποβρύχια περιήλθαν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου την εποχή που ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος, ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας, με έναν δικό του νόμο που τότε εισηγήθηκε και ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων»! Όσο για τον κ. Βενιζέλο, «καμάρωνε» τη… δικαίωσή του στην πρώτη σειρά των καθισμάτων! Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, που έσπασε έπειτα από… περιπέτειες και την κλασική σαμπάνια, φρόντισε να κρατήσει αποστάσεις. Απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά τόνισε ότι «επί ενάμιση χρόνο είχαμε θέσει ως προτεραιότητα την επίλυση αυτού του προβλήματος και με τολμηρές όσο και ρεαλιστικές πολιτικές κινήσεις και αποφάσεις λύσαμε τελικά τον “γόρδιο δεσμό” και δώσαμε τέλος σε αυτήν την επιζήμια για το εθνικό και δημόσιο συμφέρον, αλλά και την εθνική μας ασφάλεια υπόθεση».

 

     Οι χειρισμοί του Ε. Βενιζέλου, όταν ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας, οδήγησαν το πρόγραμμα των υποβρυχίων σε απόλυτη απραξία και έφεραν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο χείλος της ολοκληρωτικής καταστροφής. Η συμφωνία στην οποία κατέληξε ο κ. Βενιζέλος (και για την οποία κατέστησε τη Βουλή συνυπεύθυνη, κυρώνοντάς την με τον Νόμο 3885/2010) αποδείχθηκε καταστροφική, διότι υποχρέωνε το Ελληνικό Δημόσιο να συνεχίσει να καταβάλλει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς την παραμικρή διασφάλιση ότι η κατασκευή των υποβρυχίων θα προχωρούσε.

 

     Τέλος, ανέθεσε σε γαλλικό οίκο την αξιολόγηση των υποψήφιων αγοραστών του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου των ναυπηγείων. Αντί εκατομμυρίων ευρώ οι αξιολογητές προέκριναν την εταιρία Abu Dhabi Mar, για να πωληθούν τελικά τα ΕΝΑΕ στη μη αξιολογηθείσα Priminvest, συμφερόντων Iskandar Jafa. Τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά…

Τι έλεγε η ΝΔ το 2010

     Μπορεί σήμερα η Ν.Δ. να ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ στο θέμα των υποβρυχίων, όμως, ως αντιπολίτευση, δεν συμπεριφερόταν με τον ίδιο τρόπο. Ζητούσε πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου γιατί δεν προέβλεψε και δεν επέλυσε εγκαίρως το ζήτημα, ενώ ειδικά για τον κ. Βενιζέλο έλεγε ότι «δεν δικαιούται να σιωπά. Είναι, άλλωστε, ο ίδιος που -το 2010- αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια, αποδεχόμενος ακόμη επαχθέστερους όρους». Οι κ. Τσοχατζόπουλος και Βενιζέλος, υποστήριζε η Ν.Δ., ως υπουργοί Εθνικής Άμυνας, «πέτυχαν το ακατόρθωτο. Να έχουμε πληρώσει πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά -αντί των οκτώ- να έχουμε παραλάβει, έπειτα από 12 χρόνια, μόνο ένα υποβρύχιο και αυτό με προβλήματα».

 

Αντιδράσεις από ΑΝ. ΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ

     Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων προκάλεσε η κάλυψη του πρωθυπουργού στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το θέμα των υποβρυχίων.
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «στην επιχείρηση κουκουλώματος, ο κ. Σαμαράς ας μην περιμένει τη συναίνεση ούτε από τον ελληνικό λαό ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον διαβεβαιώνουμε ότι για εμάς το διαρκές σκάνδαλο των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά παραμένει ανοιχτή υπόθεση».

 

     Με δήλωσή του, εξάλλου, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος τόνισε: «Μετά το “ξέπλυμα” του κ. Γ. Παπανδρέου με τη μία και μόνη Εξεταστική που δεν έγινε ποτέ, ο κ. Σαμαράς σήμερα “ξέπλυνε”, όπως νομίζει, τον συνέταιρό του κ. Βενιζέλο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων».

 

4 comments

 1. ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

  Τι έκανε ο Σαμαρας για τον Βαγγέλα;
  Τον ξέπλυνε;

  Τι λέτε Ρε!

  Εμείς ό ΛΑΟΣ ξέρετε τι δηλώνουμε για οσα λένε και ξελένε;

  Χ…….ε και η ΒΑΡΚΑ ΓΕΡΝΕΙ!

 2. Βελζεβούλης /

  …τώρα να σας πω εγώ τι θα έκανα εάν ήταν στην αρμοδιότητά μου για τον αιώνιο… Αντί?

  …τι βίτσιο κι αυτό πάλι?… δεν μπορώ να το κατανοήσω!

  Αυτός από την αγωνία να συγκεντρώσει όσο περισσότερα αξιώματα μπορεί για την «αφεντομουτσουνάρα» του, (Αντι-πρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου, Αντι-πρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου, Ατι-πρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά), όπως το πάει, θα αυτοχρηστεί και Αντι-πρόεδρος του… Αντι-προέδρου…

  …αν σας πω λοιπόν εγώ τι θα έκανα για τον αιώνιο Αντι… θα με χαρακτηρίσετε… διαβολικό… αλλά πιστέψτε με, δεν θα το έκανα κακοπροαίρετα!

  …θα τον καθελκούσα με όλες τις «τιμές» δίπλα στο υποβρύχιο, σπάζοντάς του και μία φθηνή σαμπάνια, (μπόμπα), στα… πλευρά και μετά θα περίμενα για να διαπιστώσω… ιδίοις όμμασι…

  …από ποια τσέπη… «Γέρνει»…

  …μην το παίρνετε στραβά ρε παιδιά…

  …που πήγε αμέσως το διεστραμμένο σας μυαλό???

  …για να τον «ισιώσω» μόνο θα το έκανα…

  …μόνο για να τον «ισιώσω»!!!

  • ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

   Τι να ισιώσεις φιλαράκι μου.

   Αυτός γεννήθηκε για να γέρνει και να τρώει.

   Μήπως έχεις παρατηρήσει ότι όταν δεν έχει μπροστά του πιάτο αναχαράζει?

   Αυτός για να ισιώσει χρειάζεται ξύλινο κουστουμάκι. Ξέρεις εσύ.

  • Βελζεβούλης /

   Εσύ πάρε τις σωστές αποφάσεις και φρόντισε να τις υλοποιήσεις το συντομότερο… για το καλό σου…

   …διάλεξε την ποιότητα του… κουστουμιού…

   …μαόνι, καρυδιά, δρυς, πεύκο, λεύκα…

   …τυφλό, η με φινιστρίνια…

   …και αν διαλέξεις κόντρα πλακέ… δώρο από μένα…

   …με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι δεν θα μου τον φορτώσετε…

   …δεν αντέχω άλλα σκουπίδια βρε αδελφέ… πώς να σας το πωωωω???

   …άααααμα πιάααα…

   …χωματερή μου την καταντήσατε την… έπαυλη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *