ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΡΕ!

Αθήνα 31.12.2013

Χρειάζονται μεγάλες θυσίες αυτός ο τόπος.  Αλλά ξέρεις ποιος είμαι εγώ Ρε!  Πρόσεξε καλά, γιατί εμένα ο πατέρας μου με δίδαξε ήθος. Έχω αρχές εγώ και ηθικές αξίες. Μεγάλωσα σε οικογένεια με παράδοση. Η οικογένειά μου διαφύλαξε τους δημοκρατικούς θεσμούς και αντιτάχθηκε σθεναρά κατά της διαφθοράς που δημιουργεί παθογένειες στη δημόσια διοίκηση, πλήττει την εθνική οικονομία τη δικαιοσύνη και το περιβάλλον.

Πρέπει ρε, να μάθεις να είσαι αποτελεσματικός και στο πλευρό του πολίτη. Ο πολίτης είμαι ΕΓΩ ρε! ΕΓΩ σε πληρώνω. Πάρε λοιπόν τα χέρια σου γρήγορα, γιατί θα σε στείλω στο Σουφλί. Γιατί δεν ξέρεις με ποιόν έχεις να κάνεις.  Είμαι άτεγκτος στις συναλλαγές μου και απαιτώ να γίνονται αστραπιαία και όχι να περιμένω πότε θα πάρεις τα χέρια σου να με εξυπηρετήσεις και έχεις την υποχρέωση, να είσαι ευγενής ρε!.

Αυτός είναι ο πολίτης που ονειρεύεται να δημιουργήσει ο πρωθυπουργός μας. Αυτές είναι οι θέσεις του κόμματος που ηγείται και αφορούν στη διαφάνεια, την οικονομία τη δημοκρατία τον πολιτισμό. Ο αυριανός πολίτης και υιός του Αντώνη Σαμαρά, με αυτές τις αρχές γαλουχείται. Αυτές είναι οι θέσεις του πολιτικού που δημόσια εκφράζονται.  Όταν όμως θίγεται το ΕΓΩ του; Όταν θίγεται η υπόληψή του;  Όταν αισθάνεται την ανάγκη να προστατέψει την οικογένειά του; Τότε τα πράγματα αλλάζουν το ήθος, οι ηθικές αξίες λειτουργούν με διαφορετικούς κανόνες.

Πολλά γράφτηκαν για την απόλυση της εκπαιδευτικού Μπαλούτα Ευφροσύνης, καθηγήτριας φυσικής από τον διευθυντή του κολεγίου Αθηνών και αδελφό του πρωθυπουργού Αλέξανδρο Σαμαρά, μετά τη σύλληψη του υιού Σαμαρά να αντιγράφει στο μάθημα της χημείας και τον μηδενισμό του από την εποπτεύουσα καθηγήτρια φυσικής. Πολλοί αναφέρθηκαν στη  συνταγματικότητα, τη σκοπιμότητα της απόφασης, τη στημένη διαδικασία, την αποβολή του συνδικαλιστικού οργάνου (ΟΙΛΕ) από την διαδικασία, την μεροληπτική κρίση, την εσκεμμένη καθυστέρηση σύγκλησης συμβουλίου  και πιθανόν την εκτέλεση άνωθεν εντολών,  κ.ο.κ.

Εκείνο που μου προκάλεσε εντύπωση στην αντιμετώπιση του περιστατικού είναι ότι οι διθυραμβικοί λόγοι για διαφάνεια, δικαιοσύνη, ήθος ηθικές αξίες, ορθολογισμό και συνέπεια έμειναν κούφιοι λόγοι, όταν ο Σαμαράς κλήθηκε να τους υλοποιήσει. Σε αντίθεση με τα λόγια του την πλήρωσε ακόμη μια φορά ο αδύναμος κρίκος μετά από 21 χρόνια δουλειάς, γιατί έπραξε εκείνο που είχε υποχρέωση να κάνει.

Και επειδή ο τόπος έχει ανάγκη από τολμηρές τομές και ήδη όλοι κρινόμαστε, η εσπευσμένη επιχορήγηση με 11,5 εκ ευρώ του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού ινστιτούτου του οποίου πρόεδρος είναι ο αδελφός σας κε πρωθυπουργέ εμπίπτει στην αξιοκρατία που διακηρύσσεται; Θεωρείται υπερβολικό να σας χαρακτηρίσω εγκληματία όταν τα χρήματα αυτά στερούνται συμπολίτες μας για να καλύψουν τα φάρμακά τους;  Νομίζετε ότι δεν είστε ο φυσικός αυτουργός των αυτοκτονιών των συμπολιτών μας όταν με αποφάσεις σας χρηματοδοτούνται ΜΗΚΥΟ για την καταγραφή των περιστατικών και το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από συγγενείς του Κου Καμίνη και ένας θεός ξέρει και ποιών άλλων ομοίων σας;

 

Ναξάκης Κώστας

7 comments

 1. Ανδρέας Αέναος /

  Καλησπέρα σας.
  Με το καλό να υποδεχθούμε τον καινούριο χρόνο, που ελπίζω επιτέλους να είναι ο χρόνος της πανλαϊκής εξέγερσης και του Εθνικού ξεσηκωμού λευτεριάς της Ελλάδας μας.
  Κώστα φίλε μου, συχνά πυκνά στα άρθρα και στα σχόλια που παραθέτεις, εκφράζεις την αγωνία και τις σκέψεις ενός νόμιμου και ηθικού πολίτη, ενός ευνομούμενου κράτους.
  Εκφράζεις τον τρόπο και το ήθος, χιλιάδων έντιμων Ελλήνων που, αν μή τί άλλο τουλάχιστον, “δεν τα φάγαμε μαζί με αυτούς τους εξευτελισμένους δωσίλογους οσφυοκάμπτες”.
  Το δυστυχώς όμως, στα όσα με τον έντιμο σου τρόπο αναρωτιέσαι και απαιτείς τίμιες απαντήσεις, το δυστυχώς όμως είναι ότι τα απευθύνεις σε άθλιους ( δουλικό-υποτελή και αλλοεθνή πρόεδρο, δουλικά-υποτελής και αλλοεθνείς κυβερνήτες, άτιμους και ασύστολα πλουτίσαντες δικαστές, άτιμους και επίορκους αστυνομικούς, άνανδρους και επίορκους στρατιωτικούς), απευθύνεσαι σε άνανδρους που εκπαιδεύουν, στο Κιλκίς, επίορκους ένστολους μπράβους για καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων.
  Απευθύνεσαι σε άνανδρες μαριονέτες όπου από τα “σπάργανά” τους εκπαιδεύτηκαν να υπηρετούν τα συμφέροντα των ομοεθνών αφεντικών τους
  Κυρίως και σύμφωνα με την οπτική μου, “απευθύνεσαι αιμόφυρτος από τα βασανιστήρια του ες-ες φασίστα βασανιστή σου, του απευθύνεσαι με δημοκρατικό διάλογο!”
  Θα επιμείνω μέχρι γραφικότητας και προκειμένου να “πιάσει τόπο” η ευχή που έκανα όταν ξεκίνησα το σχόλιο, θα επιμείνω…”Φωτιά και Τσεκούρι στους Προσκυνημένους”
  Για ένα να είναι σίγουροι οι ΑΛΗΤΕΣ, η διάθεση υπάρχει…….

 2. ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

  Καλη χρονιά.
  http://www.youtube.com/watch?v=2cX799xLyFQ&feature=youtu.be

  βαζω ποψηφιότητα προθυπουργός να γίνω
  να κάθομε τεμπέλικα να τρόω και να πίνω
  Χρόνια πολλά Ελλάδα

 3. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Κωστή μου καλημέρα.
  Εύχομαι σ’ εσένα, στην οικογένειά σου, στους φίλους επισκέπτες της σελίδας μας και σε όλους τους αγνούς συμπολίτες μας, ο νέος χρόνος να φέρει για δώρα, υγεία, δύναμη, αισιοδοξία και προ παντός το χαμόγελο, που δυστυχώς κατάφεραν να κλέψουν από τα χείλη μας, οι εγκληματίες εγχώριοι και αλλοεθνείς ανθέλληνες.
  Επίσης εύχομαι με την άφιξη του νέου χρόνου, ν’ ανατείλει ο αυγερινός που θα φωτίσει και θα σηματοδοτήσει, την εθνική μας εξέγερση για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας και της σκλαβωμένης ψυχής, όλων των γνήσιων Ελλήνων πολιτών.
  Για τον προδότη που αναφέρεις στο άρθρο σου, το μόνο που έχω να πω διακωμωδώντας το σχόλιό μου για να μη μαυρίσουμε πρωτοχρονιάτικα, είναι πως όσα λέει, τα λέει για… “τις αδελφές των άλλων”!!!

 4. Κώστας Ναξάκης /

  Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα καλή χρόνια και χρόνια πολλά.

  Επειδή παλιός γάιδαρος δεν κάνει νέα περπατησιά, ως ηλίθιος περίμενα να διδάξουν τα παιδιά τους. Από αυτούς όμως, πρώτα θα βγει η ψυχή και μετά το χούι.

 5. Ανδρέας Αέναος /

  — ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ ΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
  Καλησπέρα σας και καλή χρονιά όσο γίνεται.
  Φίλοι μου, συγχωρήστε την είσοδο μου αυτή και ως σχόλιο που δεν έχει να κάνει με το άρθρο, αλλά πρέπει να καταθέσω την οργή μου και άμεσα.
  Παρακολούθησα σε τηλεοπτική-τηλεφωνική συνέντευξη το φασιστοειδές αλητήριο έκτρωμα ( που η χιτλερική συμμορία που έχει καταλάβει την χώρα μας, τον έχει διορίσει υπουργό υγείας), παρακολούθησα και άκουσα με τα αυτιά μου, το φασιστοειδές αυτό έκτρωμα ανέξοδα και αβλαβώς να εκτραχηλίζεται και να αποχαλινούται, μάλιστα παρουσία 5 (πέντε) δημοσιογράφων που δικαίωσαν περίτρανα τον τίτλο του “αλήτη-ρουφιάνου-δημοσιογράφου”.
  —–( Πλέον των 25 ημερών, πολύχρωμα παπαγαλάκια-αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι και σε όλα τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης, είχαν συγκεντρώσει τα τάχα μου πυρά και μύδρους τους στο πάρα πολύ σοβαρό μέν, αλλά όχι και το μόνο θέμα του προ-υπολογισμού, το θέμα των πληστηριασμών.
  Ασφαλώς 1890 σελίδες προ-υπολογισμού, δεν ασχολούνταν μόνο με τους πληστηριασμούς.
  Με τον τρόπο και την μέθοδο αυτή απέκρυψαν με τέχνη όλες τις παγίδες του προ-υπολογισμού όπως: Επιχορηγήσεις περίεργων οργανισμών, έξοδα υπουργείων όπου αντί για λειτουργικές μειώσεις παρουσιάζουν υπερβολικές έως υπέρογκες αυξήσεις, επιχορηγήσεις “περίεργων” γραφείων εξωτερικού και πρεσβείες, προκειμένου να διεκπεραιώσουν περίεργα πράγματα και…
  Και γενικά και αφού και όσον το υποτιθέμενο πρόβλημα της χώρας μας είναι το δημοσιονομικό, πουθενά δεν υπάρχει περικοπή δαπανών- εξαιρώντας τις καθαρίστριες και το χαμηλόμισθο υγειονομικό προσωπικό-πουθενά δεν κόβουν κάτι από την ασύστολη σπατάλη τους, παρά εξ αντιθέτου αυξάνουν τις χορηγίες προς υμετέρους διασπαθίζοντας δισεκατομμύρια από τις σάρκες και το αίμα μας, προσφέροντας θαλπωρή και φροντίδα στα παλαιά και νέα τζάκια των εγκληματιών επιχειρηματιών που τους στηρίζουν και τους διατάζουν ).———

  Δεν θα περιγράψω τα όσα κατάπτυστα ξέρασε ο οχετός που έχει για στόμα το εξάμβλωμα-γεωργιάδης, αλλά θα σταθώ σε ένα σημείο-το πλέον αισχρό που ξέρασε ο βόθρος του.
  Άκουσον-Άκουσον, υπουργός της κυβέρνησης δήλωσε δημοσίως ότι: ” η χώρα έχει ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ 3 (τρία) χρόνια τώρα ( και ο λόγος που το δήλωσε αυτό, είναι το περίφημο 25άρι στα νοσοκομεία).
  -Έρχομαι λοιπόν στο δια ταύτα: ΡΕ ΑΛΗΤΗ…..
  Η χώρα έχει πτωχεύσει για την δική μου νοσηλεία;;;;
  ΡΕ ΑΛΗΤΗ…
  Η χώρα έχει πτωχεύσει για την δική μου σύνταξη;;;;
  ΡΕ ΑΛΗΤΗ….
  Η χώρα έχει πτωχεύσει για τον δικό μου μισθό;;;;
  ΡΕ ΑΛΗΤΗ….
  Η χώρα έχει πτωχεύσει μόνο στην δική μου αδυναμία εξεύρεσης εργασίας;;;;
  ΡΕ ΑΛΗΤΗ…..
  Η χώρα έχει πτωχεύσει για τις σπουδές του δικού μου παιδιού;;;;
  ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙ….
  Για τον μισθό σου η χώρα έχει πλεόνασμα;;;;
  ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙ…..
  Για τα party των υμετέρων η χώρα έχει πλεόνασμα;;;
  ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙ….
  Για να σκορπάει εκατομμύρια στις ευρωπαϊκές προεδρίες η χώρα έχει πλεόνασμα;;;;
  ΡΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙ….
  Για εκατομμύρια ευρώ επιχορηγήσεις στις ΜΗ.ΚΥ.Ο ( εάν δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις τις 1890 σελίδες του προ-υπολογισμού, άνοιξε τα στραβά σου και διάβασε πόσα εκατομμύρια διασπαθίζετε-δωράκια σε υμετέρους προέδρους και συμβούλια ΜΗ.ΚΥ.Ο), για αυτά τα εκατομμύρια η χώρα έχει πλεόνασμα;;;;
  ΡΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΕ…. εκατοντάδες ώρες μπορώ να γράψω για να παραθέσω στον αντίποδα επιχειρήματα, για όσα ξέρασε ο βόθρος που κατέχει το άνοιγμα στο στόμα σου…. αλλά………
  Αλλά επιτέλους πρέπει κάποτε όσοι παριστάνουν τους θεσμικούς, να παρέμβουν και να πάρουν θέση.
  ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, δεν πρέπει να μιλήσεις;;;;
  Σε εμποδίζει η άλλη εθνικότητά σου και το διαφορετικό γένος σου, ή είσαι δέσμιος των εντολών σου;;;;
  ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗ, δεν πρέπει επιτέλους να παρέμβεις, ή είσαι δέσμιος του αισχρού και άνομου πλουτισμού σου και των δόλιων εντολών που εκτελείς;;;;
  ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ, δεν πρέπει να μιλήσεις, ή σε στενεύει η ροζετί κιλότα που αντικατέστησε το σώβρακό σου;;;;;;;
  Επιτέλους όλοι οι Έλληνες πρέπει να το πάρουμε απόφαση, οι θεσμοί αποτελούν διακοσμητικό στοιχείο στην ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΑΣ, να το πάρουμε απόφαση πως μόνη λύση είναι η εφαρμογή με πράξεις του άρθρου 120 του Ελληνικού Συντάγματος.

  • Κώστας Ναξάκης /

   Καλησπέρα.

   Ανδρέα φίλε μου.

   Το 25ντάρι μπαίνει για την ανάπτυξη. Πες μου τι δεν καταλαβαίνεις. Πως είναι δυνατό να αναπτυχθεί αυτή η χώρα αν δεν δοθούν χρήματα στην ιδιωτική πρωτοβουλία; Δεν άκουσες σήμερα ότι ο Λιάπης ο Mike χρηματοδοτήθηκε και έφτιαξε ξενώνα, για να φιλοξενεί τον αδελφότου;

   • Ανδρέας Αέναος /

    Καλησπέρα σας.
    Ναί φίλε μου Κώστα, αυτό δεν καταλαβαίνω.
    Τα ζώα που κυβερνούν τον τόπο μας, οι ρουφιάνοι οι δημοσιογράφοι που τους αβαντάρουν και τα ελεεινά αφεντικά τους…τόσο ζώα νομίζουν ότι είμαστε;;; ή ότι κάνουν το διαλαλούν εξ επιτηδείας και με χαιρέκακη μοχθηρία προκειμένου να επιτύχουν τον απόλυτο βιασμό μας, ψυχή τε και σώματι;
    Ασφαλώς καταλαβαίνεις ότι το ερώτημα είναι ρητορικό και αυτοί πρέπει να καταλάβουν δύο πράγματα:
    Πρώτον, δεν είναι αθάνατοι και δεύτερον, το μίσος μας για αυτούς ξέφυγε από την ρητορική και βρίσκεται στην μοχθηρία…..Ελεύθερη Ερμηνία.