Ξεπουλημένα τομάρια… εν δράσει!

     Αθήνα  23/9/2014

  Ένα, ένα τα ξεπουλημένα τομάρια – δεκανίκια των δωσίλογων που κυβερνούν την δύσμοιρη Ελλάδα μας, τολμούν να κάνουν ευδιάκριτη την παρασιτική ύπαρξή τους, δηλώνοντας την απόλυτη και τυφλή υποταγή τους στους εγχώριους και εισαγόμενους δυνάστες του Ελληνικού Λαού, προσφέροντας τις “επικουρικές”, αλλά χρήσιμες και αποτελεσματικές για τους αφέντες τους και ολέθριες για τους Έλληνες πολίτες υπηρεσίες τους.

Αγνοώντας το ρίσκο που αναλαμβάνουν, (αλαζονεία γαρ) και τους κινδύνους που εμπεριέχει γι αυτούς το “ασυλλόγιστο” εγχείρημά τους, μπαίνουν πρόθυμα στην “αρένα” για να βοηθήσουν τα “λιοντάρια”, να κατασπαράξουν συντομότερα και ευκολότερα τα εξαθλιωμένα “θηράματα” που τάχα “εκπροσωπούν”!

    Ξεχνούν προφανέστατα, ότι ανάμεσα ειδικά στα δεκανίκια και τους εξαθλιωμένους πλέον πολίτες, δεν παρεμβάλλονται επαρκείς προστατευτικές “δικλείδες”, ικανές να διασφαλίσουν τις απαραίτητες αποστάσεις, ώστε να εμποδίζουν τους απρόβλεπτους “αυθόρμητους, εγκάρδιους, και ένθερμους εναγκαλισμούς” ως τρόπο έκφρασης της “ευγνωμοσύνης” των δευτέρων στους πρώτους, για τις “πολύτιμες υπηρεσίες” που εισπράττουν από αυτούς!

    Έτσι λοιπόν, ακούσαμε σαν από ένα στόμα, δύο από τα ανωτέρω “πρωτοπαλίκαρα” δεκανίκια, να μας πληροφορούν ότι τάσσονται υπέρ της ελεύθερης διαπραγμάτευσης μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη, για το ύψος του κατώτατου μισθού και όχι υπέρ της δια νόμου οριοθέτησης του και προστασίας του!

     Και καλά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης… (ένα από τα ξεπουλημένα δεκανίκια)… προστατεύοντας τα συμφέροντα των μελλών της συνομοσπονδίας που εκπροσωπεί, δεν θα περιμέναμε να εκφράσει άποψη φιλικότερη προς τα συμφέροντα των εργαζομένων, αν και θα έπρεπε να γνωρίζει, πως όταν ο εργαζόμενος με την αμοιβή που εισπράττει για τον χρόνο εργασίας του δεν δύναται να αγοράσει το προϊόν που παράγει, τότε οι οικονομικές δυσκολίες δεν αφορούν μόνο αυτόν, αλλά και τον εργοδότη του, στου οποίου το ταμείο θα επέστρεφε εξ’ αντανακλάσεως μέρος των χρημάτων που καταβάλει στον εργαζόμενο!

    Ο έτερος “Καππαδόκης” όμως;

  Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος που ηγείται της κορυφαίας συνομοσπονδίας εργαζομένων στην χώρα μας και υποτίθεται ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους;;;

  Μετά την συνάντηση που είχε με τον επίσης ξεπουλημένο Υπ. Αν. Νίκο Δένδια, επανέλαβε για μία ακόμη φορά την θέση της ΓΣΕΕ υπέρ της ελεύθερης διαπραγμάτευσης εργοδότη εργαζομένου για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για πολύπλοκο ζήτημα.

   Μάλιστα σε μία αποστροφή του λόγου του, υπογράμμισε ότι, “η διαμόρφωση του κατώτατου μισθού δεν είναι θέμα νομικού βολονταρισμού”.

   Τέλος επιχειρηματολόγησε λέγοντας :

   “Η ύπαρξη σχετικού νομοθετήματος θα έστελνε μεν ένα πολιτικό μήνυμα ωστόσο στην πράξη δεν μπορούν να διαμορφωθούν με νομοθετικές ρυθμίσεις οι μισθοί. Υπάρχουν σήμερα καταγγελίες πως ο κατώτατος μισθός για τους νέους έως 25 ετών δεν καταβάλλεται. Ακόμη και χίλια ευρώ να πούμε ότι θα παίρνουν οι εργαζόμενοι, στην πράξη δεν θα τα πάρουν”!!!

   Αξίζουν θερμά “συγχαρητήρια” στον πιο ξεπουλημένο πρόεδρο που πέρασε από την κορυφαία συνομοσπονδία των εργαζομένων στην Χώρα μας, την ΓΣΕΕ, για τις καινοτόμες θέσεις που εκφράζει σχετικά με την διευθέτηση του οξυτάτου προβλήματος που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι και κυρίως η νέα γενιά της Ελλάδας μας, η ελπίδα μας, το μέλλον αυτής της Χώρας!

   Δηλαδή όπως κατάλαβα με τα λίγα γράμματα που… “έτυχε να μάθω”, (και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος), επειδή κάποιοι εργοδότες εκμεταλλεύονται τις παρούσες συνθήκες κρίσης, ανεργίας, απελπισίας, απόγνωσης, ανέχειας, κλπ. και παρανομούν εις βάρος των εξαθλιωμένων πολιτών που αναγκάζονται εκβιαστικά να εργάζονται απλήρωτοι επί μακρό χρονικό διάστημα και να σιωπούν φοβούμενοι μη χάσουν και τα ελάχιστα που κατορθώνουν να αποκομίσουν για την ταλαίπωρη επιβίωσή τους…

…αντί να πάρεις σβάρνα σαν ΓΣΕΕ τις επιχειρήσεις, να διερευνήσεις ποιοι εργοδότες είναι ασυνεπείς προστατεύοντας τους εργαζόμενους μέλη της συνομοσπονδίας που υπηρετείς και να προβείς ως όργανο σε μαζικές καταγγελίες…

…σκέφτηκες να βάλεις τέλος στην παρανομία των εργοδοτών, νομιμοποιώντας την παρανομία τους και την απανθρωπιά τους, ώστε να “μην” εκμεταλλεύονται πλέον τους εργαζομένους, αφού οι ίδιοι θα έχουν πειθαναγκαστεί προηγουμένως, να συμφωνήσουν υπογράφοντας μία κατάπτυστη σύμβαση εργασίας κατώτατου μισθού 200,00 έως 300,00 euro, για να μην διαιωνίζεται η ανεργία τους και η ανασφάλειά τους!!!

   Δηλαδή εάν κατάλαβα καλά με τα ελάχιστα γράμματα που… “βρέθηκαν στο δρόμο μου”, (και αν κάνω κάπου λάθος σε παρακαλώ να με διορθώσεις)…

…εσύ ως προστάτης των συμφερόντων των εργαζομένων, θα μας περάσεις το χαλκά στη μύτη, θα μας βάλεις το σαμάρι, θα μας πεταλώσεις, θα δώσεις τα γκέμια στους εργοδότες και όλα τ’ άλλα θα κυλήσουν μόνα τους… χαλαράααα…

   Πόσα θέλεις να μας τρελάνεις βρε αλητήριε “επιβήτορα της εργατιάς”, που και η τρόικα ακόμα, ωχριά και υποκλίνεται εμπρός στο “μεγαλείο” της αδίστακτης παλιανθρωπιάς σου;;;

   Πόσα “χουφτώνεις” με την ιδιότητά σου από τα ταμεία της ΓΣΕΕ, για να εκφράζεις αζημίως τις άθλιες αντεργατικές σου απόψεις, με τις οποίες διευκολύνεις τους δυνάστες του Ελληνικού Λαού να θεσμοθετήσουν εις βάρος του την επαναφορά του εργασιακού μεσαίωνα εν έτει 2014, στην αυγή του 21ου. αιώνα;;;

   Και θα έχεις την απαίτηση αυτές τις θέσεις που εκφράζεις να τις δεχτούν οι εργαζόμενοι που εκπροσωπείς αδιαμαρτύρητα;;;

.

   Δεν ξέρω αν γνωρίζεις ότι…

.

   “Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες”!!!

.

Ιωάννης Αχιλ. Χάρχαλος

Αέναος Έλληνας Μαχητής

4 comments

 1. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Φίλε μου Γιάννη έτσι είναι….. ένα-ένα τα ξεπουλημένα τομάρια, δίνουν βροντερό “παρών” στις επιταγές των αφεντικών τους ( βλέπεις, πολλά τα αργύρια της ρουφιανιάς).
  – Όσο για την απορία του φίλου μας του Κώστα, στο προηγούμενο άρθρο σου για ένα ακόμα ξεπουλημένο-ξεφωνημένο τομάρι, να είναι σίγουρος ο Κώστας ότι η λαμογιά δεν έχει θρησκευτικό “δρώμενο” και θα έλεγα μάλιστα πως, όσο πιό “εύ-ηχο” είναι το προσονύμιο, τόσο πιό ρεμάλι είναι ο “χρήστης” αυτού.
  Ερχόμαστε λοιπόν στα ξεπουλημένα τομάρια.
  ” Πονάει κεφάλι; κόψει κεφάλι!”
  Άντε από εδώ ρε συ Γιάννη, που θα οργανώσουν και ελέγχους στους τόπους εργασίας και προκειμένου να προστατέψουν τους εργαζόμενους!
  Στο κάτω-κάτω, αυτή την “ονειρεμένη” κατάσταση ποιός ή ποιοί την έπραξαν;;;;;;
  -Μήπως είδες οποιονδήποτε πολιτικό φορέα να πράττει αναλόγως;
  -Άντε και το πολύ, να κάνουμε κάποια απεργία (με ρέγουλα όμως), για να “αιτηθούμε” το αυτονόητο, που θα έπρεπε να ήταν μέλημα-ημέρα και νύκτα-κάθε θεσμικού, πολιτικού και πολιτειακού φορέα.
  Πράγματι (και σε “παραδέχομαι” για αυτό), είναι αξιοθαύμαστο που μέσα στούς “κρωγμούς και αλαλαγμούς” της λαίλαπας, του βόθρου της πολιτειακής μας ζωής, εσύ “αποκαλύπτεις” “γαυγισματάκια” που θεωρητικά “φαίνονται” “μικρής” αξίας, αλλά που στην πράξη συστήνουν το “μεγαλείο” της αλητείας στην ζωή στην Ελλάδα μας “αύριο”.
  Όλοι μας πρέπει,επιτέλους, να κοιτάξουμε “κατάματα” το πρόβλημα και να αποφασίσουμε ποιό “αύριο” μας αξίζει.

 2. Ανδρέας Αέναος /

  Όσο για την τελευταία ερώτηση που απευθύνεις στο ρεμάλι…..
  1ον) όσα και να “χουφτώνει”, τα αρπάζει “νόμιμα”!!! και…..
  2ον) είδες πουθενά εσύ γραμμένο ποιές θέσεις πρέπει να υποστηρίζει το ρεμάλι και προκειμένου να δικαιολογήσει το “μίσθιο” του;;; και……..
  3ον) μάλλον μπερδεύεσαι! τα “μισθά” τα αρπάζει από τον κόπο του εργαζόμενου, αλλά την ρεμούλα για να το κάνει νόμιμα του την “επιτρέπουν” τα αφεντικά…… οπότε!!!! σε ποιόν “χρωστά” ευγνωμοσύνη και υπηρεσίες;;;;;;;;;

 3. Ανδρέας Αέναος /

  Καλησπέρα σας.
  Και μέσα στον χαλασμό που προκαλούν τα τομάρια, έχουμε και κάποιες “ψιλές” ειδησούλες!
  Σε 4 εικοσιτετράωρα, από την δήλωση του γεωργιάδη, έχουν αποσύρει από τις τράπεζες 87.000.000 ευρό ( 87 εκατομμύρια, ναί καλά διαβάζετε), καταθέσεις!!!!!!!!!!!!!
  Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑΣ ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ (αυτή που θυμίζει τρίκυκλο), ασχολείται με τον συνταγματικά κατοχυρωμένο μισθό της; ή…. ακόμα συλλέγει στοιχεία για εγκληματικές οργανώσεις και δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με το ποινικά κολάσιμο των δηλώσεων μπουμπούκου;;;;;;;;;;
  Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ασχολείται με την καταμέτρηση των πενιχρών εισοδημάτων, που τους αποφέρει ο συνταγματικά κατοχυρωμένος μισθός τους; και δεν βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί με τον ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ άδωνι γεωργιάδη και τις εγκληματικές δηλώσεις του, που κατέθεσε δημόσια σε κρίση ντελίριου-τρεμένς;
  …..Και ρέ παιδιά (του ξεπουλημένου δωσίλογου κυβερνητικού στρατοπέδου), μήν του τραβάτε τόσο άγρια το αυτί, κάντε τον και νταντά στον ποπό λιγάκι!

 4. Κώστας Ναξάκης /

  Καλημέρα
  Στο άρθρο και τα σχόλια ταιριάζει δυστυχώς το πρόσφατο γνωμικό.

  Πως να βρεις το δρόμο για την Ιθάκη μετά από τόσα χρόνια Μύκονο.