“Νοθεία” – Πολιτικό “πραξικόπημα”…;

       Αθήνα  2/10/2013

      Πολύς θόρυβος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες, για το ενδεχόμενο της σταδιακής παραίτησης των βουλευτών της χρυσής αυγής, με στόχο να προκαλέσουν συνεχόμενες, (πολλαπλές), εκλογικές τοπικές αναμετρήσεις.

      Από το πρωί μέχρι το βράδυ, συνωστίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα και τις ραδιοφωνικές εκπομπές, κάθε λογής “ειδήμονες”, (“συνταγματολόγοι”, δικηγόροι, πολιτικάντηδες, δημοσιογράφοι, κλπ. κλπ.), εκφράζοντας κάθε ένας από αυτούς, τη δική του ερμηνεία για το τι προβλέπει το σύνταγμα και ο εκλογικός νόμος, τη δική του γνώμη και συμβουλή για τη διαδικασία που πρέπει να πραγματοποιηθεί.

      Δεν προτίθεμαι να σταθώ και να σχολιάσω τις απόψεις του κάθε “ειδικού” “παπαρολόγου”, που αναζητά ευκαιρία για να αναδείξει τις πολύπλευρες και πολυσήμαντες “γνώσεις” του επί παντός του επιστητού, ούτε του κάθε ηλίθιου που διεκδικεί μετά μανίας τα δέκα λεπτά της “δικαιούμενης” κατ’ αυτόν δημοσιότητάς του και φυσικά ούτε του κάθε συμφεροντολόγου πολιτικάντη, που το μόνο που έχει στο μυαλό του, είναι πως θα παραπλανήσει τους πολίτες για να τον ψηφίσουν, το πως θα αναρριχηθεί στην καρέκλα της εξουσίας που θα του εξασφαλίσει την “ηδονή” της ματαιοδοξίας του και πως θα εξασφαλίσει οικονομικά την επιβίωση της παντελώς άχρηστης ύπαρξής του.

      Θα σταθώ όμως στις διαφορετικές απόψεις που ακούστηκαν από “καθηγητές;” “συνταγματολόγους;”, γιατί μου δημιούργησαν σχετική απορία , σε ότι αφορά ειδικά την ερμηνεία του συντάγματος, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις, μοιάζει να παρακάμπτει ηθελημένα; η όχι, κάθε έννοια λογικής και φανερώνει σπουδή για την επιτυχή έκβαση ορισμένου αποτελέσματος (στόχου).

      Πρώτα από όλα ακούσαμε από δύο έγκριτους συνταγματολόγους, ότι σύμφωνα με το σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο, στην περίπτωση παραίτησης βουλευτού ενός κόμματος από μία συγκεκριμένη περιφέρεια, προβλέπεται η αναπλήρωσή του από τον πρώτο επιλαχόντα στο ψηφοδέλτιο του ιδίου κόμματος. Στην περίπτωση που και ο πρώτος επιλαχών παραιτηθεί, τότε ακολουθεί ο δεύτερος κ.ο.κ. μέχρι και τον τελευταίο στο ψηφοδέλτιο πάντα του ιδίου κόμματος. Εάν παραιτηθούν όλοι, τότε αναγκαστικά πηγαίνουμε σε επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση στην συγκεκριμένη περιφέρεια.

      Ακούσαμε άλλον “συνταγματολόγο;” να μας εξηγεί, πως το σύνταγμά μας προβλέπει από 200 (διακόσιους) έως 300 (τριακόσιους) βουλευτές και αν κενωθούν κάποιες έδρες, δεν είναι απαραίτητο να γίνουν επαναληπτικές εκλογές, μιας και δεν δημιουργείται κατά τη γνώμη του κανένα πρόβλημα.

      Άλλος επίσης “συνταγματολόγος;” υποστήριξε, ότι εφ’ όσον οι εκλογικές διαδικασίες καθορίζονται με εκλογικό νόμο, τότε υπάρχει η δυνατότητα να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα διευκρινίζεται (θα απαγορεύεται;;;) ότι σε περίπτωση παραίτησης βουλευτών δεν απαιτείται η διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών στην περιφέρεια.

      Προσπαθώντας να καταλάβω τίνος “ειδήμονος” η άποψη είναι σωστότερη, παρασύρθηκα σε συλλογισμούς εκ των οποίων προέκυψαν μερικά ερωτήματα.

      Στις Εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, ο Ελληνικός Λαός ψήφισε σύμφωνα με το σύνταγμα και τον τότε και σήμερα ισχύοντα εκλογικό νόμο, για την εκλογή 300 (τριακοσίων) τον αριθμό βουλευτών, που θα τον εκπροσωπούσαν στο Εθνικό μας κοινοβούλιο.

      Δια της ψήφου του, έδωσε την εντολή και διαμορφώθηκε με σχετική αναλογικότητα, ο αριθμός των τριακοσίων βουλευτών, διαφορετικών πολιτικών θέσεων, που επιθυμούσε να τον εκπροσωπήσουν!

      Στην παράγραφο 2 του άρθρου 53 του συντάγματος, ο συνταγματικός νομοθέτης προβλέπει τα ακόλουθα:

      “Βουλευτική έδρα που κενώθηκε μέσα στο τελευταίο έτος της περιόδου δεν συμπληρώνεται με αναπληρωματική εκλογή, όταν απαιτείται κατά το νόμο, εφόσον οι κενές έδρες δεν είναι περισσότερες από το ένα πέμπτο του όλου αριθμού των βουλευτών.”

      Σημείωση:

      Ο συνταγματικός νομοθέτης, με σαφήνεια προέβλεψε δια της ανωτέρω παραγράφου, ότι μόνο κατά το τελευταίο έτος της περιόδου δεν συμπληρώνεται με αναπληρωματική εκλογή η βουλευτική έδρα (έδρες), που κενώθηκε (καν) και αυτό, μόνο εάν οι κενές έδρες δεν υπερβαίνουν το ένα πέμπτο του όλου αριθμού των βουλευτών!

      Είναι προφανές, ότι ο συνταγματικός νομοθέτης, ήθελε να “προστατέψει” τρόπον τινά, από τη διασάλευση της ηρεμίας την κοινωνία λόγω επαναληπτικών εκλογών, με το σκεπτικό ότι κατά το τελευταίο έτος, έτσι κι αλλιώς, θα εισέρχονταν στην τελική ευθεία για τις Εθνικές εκλογές! Οπότε θα ήταν προτιμότερο, αντί για επαναληπτικές, να γίνουν πρόωρες Εθνικές εκλογές!

      Όμως σήμερα έχουμε διανύσει χρονικά, λιγότερο από τους τέσσερις μήνες του μόλις δευτέρου έτους της περιόδου και εκτός του ότι δεν συντρέχουν οι ανωτέρω λόγοι, όπως μας διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, προτίθεται να εξαντλήσει την τετραετία!

      Άρα μέχρι το τέλος της περιόδου, για να συνεχίσει να κυβερνά η κυβέρνηση ισχυριζόμενη ότι καλύπτεται από Λαϊκή εντολή, θα πρέπει και πάλι ο Λαός να αποφασίσει με την ψήφο του για τις έδρες που κενώθηκαν, ποια θα είναι η σχετική αναλογικότητα που θα τον εκπροσωπεί εντός του Εθνικού κοινοβουλίου!

      Η αυτό ακριβώς φοβούνται ότι μπορεί να γίνει αιτία ανατροπής;;;

      Ξεκινώντας από την δεύτερη άποψη του “συνταγματολόγου;” που ισχυρίζεται ότι το σύνταγμά μας προβλέπει από διακόσιους έως τριακόσιους βουλευτές, κατά συνέπεια δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα με τις κενωθείσες έδρες, μου γεννήθηκαν οι εξής απορίες:

      Δια της κένωσης ενός αριθμού εδρών, δεν αλλοιώνεται η σχετική αναλογικότητα που διαμορφώθηκε με την ψήφο του Λαού κατά την τελευταία προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου του 2012;;;

      Η αυτό ακριβώς επιθυμούν;;;

      Ο Λαός δεν θα έπρεπε να γνωρίζει πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου του 2012, τον ακριβή αριθμό των βουλευτών που θα εκλεγούν με την ψήφο του, ώστε με βάση αυτόν να αποφασίσει την  αναλογικότητα που θα επιλέξει για να τον εκπροσωπήσει;

      Αναλύοντας την Τρίτη άποψη του “συνταγματολόγου;” που υποστηρίζει ότι εφ’ όσον οι εκλογικές διαδικασίες καθορίζονται με εκλογικό νόμο, τότε ψηφίζοντας σήμερα με μία νομοθετική ρύθμιση, (υποθέτω ότι θα ομιλεί περί τροπολογίας), μπορούμε να αποφύγουμε τις τοπικές επαναληπτικές εκλογές, μου γεννήθηκαν οι εξής απορίες επίσης:

      Πως είναι δυνατόν, όταν προβλέπεται από το σύνταγμα ότι ο ψηφισθείς εκλογικός νόμος, θα ισχύει από τις μεθεπόμενες εκλογές, η τροπολογία του νόμου να ισχύει από την επομένη της ψήφισής της;;;

      Φυσικά το ίδιο ερώτημα γεννάται έτι περισσότερο ενισχυμένο εάν πρόκειται για νέο νόμο, αφού ουσιαστικά θα πρόκειται περί νόμου που θα αφορά τις εκλογές.

      Μήπως ο Λαός θα έπρεπε να γνωρίζει όλα όσα προβλέπει ο εκλογικός νόμος πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου του 2012;;;

      Και μιας και γίνεται λόγος για το συγκεκριμένο θέμα, θα ήθελα να προσθέσω και εγώ μία άποψη προς προβληματισμό, με την υποβολή μιας ερωτήσεως!

      Μήπως λέω εγώ τώρα… μήπως λέω θα ήταν δυνατόν να ψηφιστεί ένας εκλογικός νόμος που να απαγορεύει τις εκλογές άπαξ δια παντός, έτσι ώστε να αφήσουμε απερίσπαστη την “δημοκρατική” μας “κυβέρνηση” να “μεγαλουργήσει” με τα έργα της επ’ αόριστο;;;

      Σύμφωνα λοιπόν με το ανωτέρω σκεπτικό, η μόνη ορθή άποψη κατά τη γνώμη μου, πρέπει να είναι η πρώτη που ανέφερα, τον δύο συνταγματολόγων που ομιλούν για αναπλήρωση των εδρών από τους επιλαχόντες και ελλείψει αυτών, η προσφυγή στις τοπικές επαναληπτικές εκλογές, από τις οποίες θα αναδειχθούν οι νέοι εκπρόσωποι κατ’ εντολή του Λαού!

      Αυτό που ουσιαστικά ενδιαφέρει όλους μας, δεν είναι εάν η χρυσή αυγή θα αναπληρώσει τις έδρες τις, ούτε εάν θα αυξήσει η όχι τα ποσοστά της.

      Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει πραγματικά, είναι να αναπληρωθούν οπωσδήποτε οι κενωθείσες έδρες και ασφαλώς να αναπληρωθούν με την ψήφο του Λαού εφ’ όσον δεν καλυφθούν από τους επιλαχόντες!

      Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια πλην της πρώτης που συμβουλεύουν οι δύο έγκριτοι συνταγματολόγοι, αλλοιώνει την Λαϊκή ετυμηγορία της 17ης Ιουνίου του 2012!

      Και ερωτώ:

      Όταν αλλοιώνετε με οποιονδήποτε τρόπο η Λαϊκή ετυμηγορία, δεν συνιστά νοθεία;;;

      Όταν για να αλλοιωθεί η Λαϊκή ετυμηγορία χρησιμοποιείται ως εργαλείο η βουλή και ο νόμος, δεν επιχειρείται πολιτικό πραξικόπημα;;;

      Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι στην πραγματική Δημοκρατία, αυτός που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, αυτός που θεωρείται απόλυτος κυρίαρχος, είναι μόνο και το τονίζω μόνο ο Λαός!

      Διαφορετικά τουλάχιστον, ας βγάλουν το σκασμό και ας μην ασχημονούν εις βάρος του λαού στο όνομα της δικής τους “δημοκρατίας”.

      Ένα μόνο θα πρέπει να μην ξεχνούν!

      Ότι η στάμνα πηγαίνει πολλές φορές στη βρύση… αλλά μία φορά πέφτει και σπάει… (ελεύθερη ερμηνεία)!!!

Ιωάννης Αχιλ. Χάρχαλος

Αέναος Έλληνας Μαχητής

13 comments

 1. Κώστας Ναξάκης /

  Καλησπέρα

  Γιάννη το άρθρο σου μπορεί να φαίνεται άκαιρο μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όμως τα ερωτήματα που έθεσες νομίζω ότι χρήζουν απαντήσεων. Μπορεί αυτή τη χρονική στιγμή να μην πέταξαν στα σκουπίδια τη λεμονόκουπα, όμως έχει επισημανθεί ήδη από τον Ανδρέα: «σήμερα ήταν αυτοί όμως ποιος έχει σειρά αύριο;».
  Επειδή αγνοώ τελείως το θέμα θα χαιρόμουν να ενημερωθώ από όποιον φίλο έχει την γνώση και τον χρόνο να ασχοληθεί.

 2. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Κωστή μου γεια σου.

  Για τις τελευταίες εξελίξεις που μου γράφεις, έχω να σου πω, ότι μάλλον αναμενόμενες ήταν για μένα, αφού ζούμε το “δράμα” μιας ευρύτερης μαφιόζικης “οικογένειας”, που ανέθρεψε στους κόλπους της ένα “πυροβολημένο” παιδί, το χρησιμοποίησε για εκτεταμένο χρονικό διάστημα ωθώντας το να κάνει τις “σκανταλιές” που του μάθαιναν, επιβραβεύοντάς το όταν έφερνε εις πέρας το “έργο” που αναλάμβανε , αλλά… που ήταν μοιραίο να τους ξεφύγει από τον έλεγχο όταν κατάλαβε τη δύναμη με την οποία το “προίκισαν” , μιας και ήταν… “πυροβολημένο”…
  …το μόνο σίγουρο είναι, ότι τις παράπλευρες απώλειες του ενδοοικογενειακού στημένου καυγά της μαφίας, θα τις πληρώσει δυστυχώς εάν δεν σταθεί ιδιαιτέρα προσεκτικός και πάλι ο ταλαίπωρος και εξουθενωμένος απ’ όλες τις πλευρές Λαός μας!

  Η πραγματική δημοκρατία, βιάζεται πολλαπλώς και καθημερινά και δυστυχώς απ’ ότι διαπιστώνω, από την πλειοψηφία των πολιτών, άλλοι δείχνουν να μην το καταλαβαίνουν, άλλοι να μην θέλουν να το καταλάβουν, άλλους να μην τους “συμφέρει” να το καταλάβουν, άλλοι απλά να το αποδέχονται, άλλοι να το θεωρούν αυτονόητο, κλπ.

  Το άρθρο λοιπόν, δεν θα έλεγα ότι είναι άκαιρο, αφού αναδεικνύει μία από της πολλές μορφές του διαχρονικού βιασμού που ασκούν στη δημοκρατία, στο οποίο συμπτωματικά έτυχε να βρίσκετε στο προσκήνιο η χρυσή αυγή, την οποία χρησιμοποίησε για την περίσταση το ραδιούργο σύστημα, (όπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις), προκειμένου να επιτύχει τους επιδιωκόμενους στόχους του.

  Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους μας, ότι το λοιμώδες σύστημα, για να επιβιώσει διαχρονικά, θα χρησιμοποιεί πάντα τις γνωστές σκοταδιστικές μεθόδους του, (βία, απειλές, εκβιασμούς, τρομοκρατία, πλύση εγκεφάλου, κλπ.), γι αυτό όλοι οι πολίτες θα πρέπει να είμαστε άγρυπνοι, να κλείνουμε τ’ αυτιά μας στις σειρήνες των ΜΜΕ που εκτελούν εντολές για να μας παραπλανήσουν, να μην επαναπαυόμαστε με την ελπίδα ότι εμάς δεν θα μας βλάψουν ποτέ, να είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μία γροθιά εναντίον όλων όσων στρέφονται κατά της πατρίδας μας, του έθνους μας, του μέλλοντος των παιδιών μας και να απαντάμε δυναμικά, όπου, όταν και όσο μπορούμε, για να αποκαταστήσουμε το δυνατόν συντομότερα την πραγματική δημοκρατία στην Ελλάδα μας!!!

  Εμένα πάλι, δες με σαν τον τρελό του “χωριού”, που δεν θα πάψει ποτέ με την “κουζουλάδα” του, να προσπαθεί απεγνωσμένα να φωτίσει το χωριό με τον… “αναπτήρα” του!

  • Ανδρέας Αέναος /

   (Η πραγματική δημοκρατία, βιάζεται πολλαπλώς και καθημερινά και δυστυχώς απ’ ότι διαπιστώνω, από την πλειοψηφία των πολιτών, άλλοι δείχνουν να μην το καταλαβαίνουν, άλλοι να μην θέλουν να το καταλάβουν, άλλους να μην τους “συμφέρει” να το καταλάβουν, άλλοι απλά να το αποδέχονται, άλλοι να το θεωρούν αυτονόητο, κλπ)
   ———————-
   Καλημέρα σας.
   Γιάννη φίλε μου αντίθετα σε αυτό που γράφεις, εγώ θεωρώ ότι αλλού “βρίσκεται” το πρόβλημα.
   Εγώ διαπιστώνω ότι πάρα μα πάρα πολλοί είναι όσοι καταλαβαίνουν και αν εξαιρέσεις έναν (για εμένα υπερβολικά και επαίσχυντα και απάνθρωπα μεγάλο) αριθμό συνανθρώπων μας, που βρίσκονται στο “τόξο μπουχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα” των βολεμένων και ημετέρων, όλοι οι υπόλοιποι συνάνθρωποι και συμπατριώτες μας, έναν φόβο-ενδοιασμό έχουν να πολεμήσουν και προκειμένου να αλλάξουμε την ροή της ιστορίας.
   Όλοι μας πρέπει να καταπολεμήσουμε αυτό που με τέχνη τόσα χρόνια μας το τάισαν ως το κουτόχορτο του ανήμπορου.
   Όλοι ( ή σχεδόν όλοι), καταλαβαίνουμε πολύ καλά το “παιχνιδάκι” τους και τα κολπάκια τους, όμως οι περισσότεροι μένουν στην αδράνεια και στην απραξία γιατί πιστεύουν πως “τίποτε δεν αλλάζει”-“τίποτα δεν γίνεται”-“το σύστημα είναι μεθοδικό και ριζωμένο”.
   Ωραίες θεωρίες και μιά χαρά δίνουν άλλοθι στην “ανικανότητα του καναπέ”, όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με την ιστορία και τις δυνατότητες του να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν εθνική οντότητα, σαν λαός και σαν άνθρωποι.
   Είτε το καταλαβαίνουμε και ξαναχτίζουμε την ζωή και τα όνειρά μας (με οποιοδήποτε κόστος, διότι δεν υπάρχει και αντικειμενική αξία που να τα προσδιορίζει αυτά), είτε “ποιούμε την νήσσαν” το βουλώνουμε και σκάβουμε (το χαντάκι που θα μας χώσουν).

   • Ανδρέας Αέναος /

    Βρέ παιδιά! Τί κακό είναι αυτό με την καινούρια μόδα των “τόξων”;;;;;;;;;;;;;
    Ως και η διαπρεπής στις καταλύσεις των συνταγματικών και δημοκρατικών θεσμών (αυτή βρέ, η καί κόρη του εφιάλτη!), βγήκε στο γυαλί και μας μίλησε για το “κοινοβο(υ)λευτικό τόξο”!
    Μπχχααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ, σε καλό μου τόσο γέλιο!

 3. Ανδρέας Αέναος /

  Μη αντέχοντας άλλο, αυτόν τον συνεχή “βομβαρδισμό” οπτικοακουστικής αηδίας, θα παραθέσω ένα παράδειγμα ώστε να καταδείξω τις σκέψεις μου.
  Χθές την νύκτα, ο “πολύς” και “έντιμος;” και “εύθικτος;” “κύριος;” άκης παυλόπουλος (στην εκπομπή αποκαλυπτικό δελτίο του καναλιού έξτρα ή όπως στον διάολο λέγετε το κανάλι), είχε μίνι συνέντευξη του δικηγόρου υπεράσπισης του κασσιδιάρη.
  Ο δικηγόρος λοιπόν αυτός, έθεσε επί τάπητος θέμα δημοκρατίας για την χώρα μας και το δυστύχημα για αυτούς είναι πως τα λεγόμενά του στηρίζονται σε πραγματικά στοιχεία και δεν έχουν τρόπο να τον αντικρούσουν με ουσιαστικές απαντήσεις.
  Ο “πολύς” και “έντιμος;” και “εύθικτος;” “κύριος;” παυλόπουλος και προκειμένου να παραλείψει τα αληθή και “καυτά” που ακούγονταν, με λυγμούς και κλάματα και δείχνοντας το ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό, αναρωτήθηκε τάχα μου άν οι εξερχόμενοι εκ του εισαγγελέως (τα μέλη της χρυσής αυγής που αφέθηκαν ελεύθεροι), διέθεταν δημοκρατία και εάν ήταν σωστός ο τρόπος τους!!!!
  Έρχομαι λοιπόν και εγώ αγανακτισμένος να “πώ δυό λόγια” στον “πολύ” και “‘εντιμο;” και “εύθικτο;” “κύριο;” παυλόπουλο και κατά συνέπεια αφορούν και όλο τον χώρο αυτών των “κυρίων;” της “δημοσιογραφίας;”.
  “Κύριοι;;;”, καλό είναι να παριστάνεται τις μωρές παρθένες και ακόμα καλύτερο τις ανέραστες παιδούλες πλήν όμως-( όσο και να επιμένετε, σίγουροι ότι εμείς είμαστε ηλίθιοι και δεν μπορούμε να καταλάβουμε)- κατάλυση της δημοκρατίας δεν είναι η αλήτικη συμπεριφορά ενός, δύο ή και δεκάδων ατόμων.
  Κατάλυση της δημοκρατίας ασκείται όταν αυτός που παριστάνει τον πρωθυπουργό δικάζει και καταδικάζει-“εν ριπή οφθαλμού”και δημόσια- ένα κόμμα του Ελληνικού κοινοβουλίου!
  Κατάλυση της δημοκρατίας ασκείται όταν, ο αρμόδιος υπουργός-και φορώντας νοητά την τήβεννο του αρχιδικαστού- έχει εκδώσει δημοσία την καταδικαστική απόφαση, για δίκη η οποία ακόμα δεν έχει συμβεί.
  Κατάλυση της δημοκρατίας ασκείται όταν, εντεταλμένοι κραταιοί στον “χώρο των μίντια” τιτλοφορούν τις αποκαλούμενες “ειδήσεις;” τους, με τίτλους που διασύρουν ένα κόμμα του Ελληνικού κοινοβουλίου και (όλος παραδόξως;) κανένας από τους θεσμικούς (εισαγγελέας, κόμματα) δεν διαμαρτύρεται!!!
  Τέλος, κατάλυση της δημοκρατίας ασκείται όταν, τον υποτιθέμενα πρώτο θεσμό της δημοκρατίας, τον πρόεδρο, τον βλέπεις πρώτο στις πριβέ παρελάσεις και τελευταίο όταν τόσο εμφανώς καταλύουν οι συγκεκριμένοι την δημοκρατία!!!
  -Μην τον είδατε τον Παναή;;;

  • ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

   Πωωω!!!! ρε φίλε και μας λες πως…. είσαι απλός πολίτης και αγράμματος. Σε κόβω δεξί ψάλτη στον αϊ – Λία ως μορφωμένο.

   • Ανδρέας Αέναος /

    Αδελφέ μου…! Αυτό το “δεξί”-ψάλτη, με “μαχαίρωσε”!
    -Πέρα όμως από τα αστεία, αυτά νομίζω ότι δεν είναι μόνο δικές μου σκέψεις.
    Αυτά μπορεί να τα σκεφθεί κάθε απλός άνθρωπος, ανεξαρτήτου μορφώσεως.

  • ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

   Φίλε Ανδρέα μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται;

   http://www.parapolitiki.com/2008/09/blog-post_9859.html

 4. Κώστας Ναξάκης /

  Καλησπέρα.

  Φίλε Γιάννη στο άρθρο σου (έχω ήδη γράψει αδυνατώ να σχολιάσω) ερωτάς:
  « Όταν αλλοιώνετε με οποιονδήποτε τρόπο η Λαϊκή ετυμηγορία, δεν συνιστά νοθεία;;;»

  Μετά την απελευθέρωση των τριών βουλευτών της Χ.Α ο υπουργός προστασίας του πολίτη, δήλωσε:
  « Ό,τι έγινε και ό,τι θα επακολουθήσει είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης. Εύχομαι και ελπίζω να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων όλοι οι θεσμικοί παράγοντες που εμπλέκονται στη διερεύνηση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης. Βρισκόμαστε στην αρχή».

  «αν ζητούσαν (οι Δικαστές) περισσότερα στοιχεία από την αστυνομία θα τα έδινε»,

  Το ερώτημα που τίθεται και σε αυτήν την περίπτωση είναι το ίδιο.

  Η ωμή παρέμβαση της νομοθετικής στην εκτελεστική εξουσία, δεν επιχειρεί στην εκβίαση λήψης συγκεκριμένης απόφασης και νοθεύει την αντικειμενική κρίση;

  • Ανδρέας Αέναος /

   Καλησπέρα σας.
   Φίλε μου Κώστα μου παραδίδεις καλογυαλισμένη σκυτάλη.
   Με αυτή του την δήλωση (ο “άρχων” του υπουργείου προστασίας του πολιτικού), αφήνει αρκετές εκκρεμότητες, που “δυστυχώς” μόνο απλοί και αδόκιμοι πολίτες μπορούν να διακρίνουν (οι “θεσμικοί”;;;;;; μην είδατε τον Παναή;;;).
   Δηλαδή!…..οι δικαστικοί που διερευνούν την υπόθεση, δεν έψαξαν για όλα τα στοιχεία;
   Δηλαδή!…. οι ίδιοι δικαστικοί, δεν γνωρίζουν πως να ασκούν το λειτούργημά τους;;
   Δηλαδή!… να υποθέσω πως οι ίδιοι δικαστικοί, είχαν “άλλους” λόγους που εμπόδιζαν την σωστή “λειτουργία” τους;;;
   -Και να μην το “μακρύνω”, διότι είμαι και αδόκιμος ως προς το έργο της δικαιοσύνης!
   Μέρος δεύτερο, του συλλογισμού.
   Δηλαδή!… η αστυνομία διέθετε και άλλα στοιχεία;
   Δηλαδή!… η αστυνομία δεν παρέδωσε όλα τα στοιχεία στους αρμόδιους δικαστικούς;;
   Δηλαδή!… η αστυνομία είχε κάποιους λόγους, να μην παραδώσει όλα τα στοιχεία στην έρευνα;;;
   -Και είπαμε, ας μην το “μακρύνω” όντας αδόκιμος!
   Τέλος και κλείνοντας τους συλλογισμούς μου, αναρωτιέμαι για την “πικρή γεύση” που αφήνουν στο μυαλό μου, τα όσα πρόλαβε και είπε χθές βράδυ στην τηλεφωνική επικοινωνία της- με τον ακη παυλόπουλο- η πρόεδρος της ένωσης δικαστών.
   Δηλαδή;! ….κυρία πρόεδρε, υμείς οι δικασταί, μόνον παρέμβαση “κάποιων μεγαλοδημοσιογράφων” διεγνώσατε αυτές τις ημέρες;;;!!!
   -Επαναλαμβάνω λοιπόν τις ερωτήσεις, …οι “θεσμικοί” που βρίσκονται;;;
   … ο “θεσμός-πρόεδρος” που είναι;;;
   … μην είδατε τον Παναή;;;

 5. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Καλησπέρα Κωστή!
  Πάρα πολύ σωστά εσύ παρατηρείς και διερωτάσαι:

  “Η ωμή παρέμβαση της νομοθετικής στην εκτελεστική εξουσία, δεν επιχειρεί στην εκβίαση λήψης συγκεκριμένης απόφασης και νοθεύει την αντικειμενική κρίση;”

  Εγώ πάλι αναρωτιέμαι για κάτι ακόμα, που ενώ ξεβρακώνει τα δολοπλόκα θρασύμια, τους επαγγελματίες ραδιούργους πολιτικάντιδες, εντούτοις τα εντελώς “αντικειμενικά” και “αγνά” ΜΜΕ, αδυνατούν να το “συλλάβουν” και να το αναδείξουν!

  Όπως πολύ σωστά αναφέρεις, ακούσαμε το αμίμητο, «αν ζητούσαν (οι Δικαστές) περισσότερα στοιχεία από την αστυνομία θα τα έδινε»!

  Και ακούστηκε από τα χείλη του υπουργού προστασίας των πολιτικών… φτούουουου… πως μπερδεύομε όταν μιλάω γι’ αυτόν… του “πολίτη” (ο θεός να τον κάνει εδώ που φτάσαμε) ήθελα να πω, του μετά συγχωρήσεως δένδια, που ανήκει στην νομοθετική εξουσία, αλλά είναι πολιτικός προϊστάμενος της εκτελεστικής εξουσίας. (δεν την αντέχω ποια τόση ανεξαρτησία στις εξουσίες, κάτι πρέπει να γίνει βρε αδελφέ, πρέπει οπωσδήποτε να τους περάσουμε γρήγορα χαλινάρι).

  Καλά η δικαστική εξουσία που “ευτυχώς” στην Ελλάδα μας “είναι και θα παραμείνει εντελώς ανεξάρτητη”, πως δεν τράβηξε από το αυτί το θρασύμι που ξεστόμισε την παραπάνω φράση, λέγοντάς του:

  Έχεις και άλλα στοιχεία βρε αφιλότιμε στο φούρνο σου… μπααααα σε καλό μου σήμερα, τι έπαθα και μπερδεύομαι;… στα συρτάρια σου ήθελα να πω… και μας τα κρύβεις περιμένοντας να δεις εάν θα στα ζητήσουμε;;;

  Μήπως ακόμη δεν είναι έτοιμα και βρίσκονται στο στάδιο του μαγειρέματος, η μήπως από αυτά παίρνουν φωτιά και τα δικά σας τα… μπατζάκια;;;

  Λοιπόν σήμερα δεν ξέρω αν το προσέξατε, μμμ, αλλά είμαστε … μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε!!!

 6. Βελζεβούλης /

  Βελζεβούλης.

  Που να με πάρει ο διάολος εάν καταλαβαίνω…

  Τι είπα τώρα? Αυτή είναι δική μου δουλειά και… πώς να πάρω εγώ τον εαυτό μου???

  Μήπως γνωρίζει κανείς από εσάς να μου πει, εάν συνηθίζεται όταν βρίσκεται στο εξωτερικό ο Πρωθυπουργός, να επικοινωνεί με τον υπουργό προστασίας των πολιτικών… είδες καμιά φορά τι κάνει ο δαίμονας (δηλαδή εγώ) της… άστο ας μην το πω και με κράξετε… του πολίτη σημειώστε και τον υπουργό δικαιοσύνης?

  Και αν αυτό συμβαίνει, είναι ηθικό να το κάνει αμέσως μετά την απόφαση ανακριτού και εισαγγελέα, να αφήσει ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τρείς από τους πολλούς κατηγορούμενους μιας υπόθεσης, ενώ ο Πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει σε ομιλία του τη φυλάκιση όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση και αμέσως μετά να αποφασίζεται οι προφυλάκιση των επομένων???

  Πείτε μου σας παρακαλώ, γιατί αυτού του είδους οι ματσαράγκες, δεν γίνονται ούτε στην… κόλαση!!!

  • Ανδρέας Αέναος /

   Φίλε βελζεβούλη, νομίζω ότι (όπως και ο ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ) και εσύ δεν δεν δικαιώνεις το προσονύμιο σου.
   -Συνηθίζεται τα έξυπνα να τα αποκαλούν και διαβολικά, οπότε το μάλλον οι απορίες σου για λίγο “αγαθές” μου “έρχονται”……… εκτός και άν!….. εκτός και άν πρόκειται για τα συνήθη βελζεβουλικά “κόλπα”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *