«Να προετοιμάζονται τα κράτη της €ζώνης να παραδώσουν εθνική κυριαρχία»

Ἀναδημοσίευσι ἀπὸ τὸ Defence Net.gr
 
ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ
«Να προετοιμάζονται τα κράτη της €ζώνης να παραδώσουν εθνική κυριαρχία»
04/22/2013 – 16:37
     
Τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να είναι έτοιμα να παραδώσουν την κυριαρχία τους, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα  Μέρκελ.Η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου της Sueddeutsche Zeitung Στέφαν Κορνέλιους «Η Καγκελάριος και ο κόσμος της», από κοινού με τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ.«Οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να προετοιμάζονται να παραχωρήσουν τον εθνικό τους έλεγχο γύρω από συγκεκριμένα θέματα προς όφελος μηχανισμών της ΕΕ, εάν θέλουν πραγματικά να ξεπεράσουν την κρίση και να προσελκύσουν ξανά ξένους επενδυτές» είπε η Merkel για να προσθέσει:«Φαίνεται πως είναι δυνατό να βρίσκουμε κοινές λύσεις όταν κοιτούμε την άβυσσο, αλλά όταν η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται τότε οι άνθρωποι λένε μπορούμε να τα καταφέρουμε με τον δικό μας τρόπο», για να καταλήξει προειδοποιώντας :«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε ότι η Ευρώπη θα έχει την τελευταία λέξη σε συγκεκριμένους τομείς. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε κτίζοντας την Ευρώπη που οραματιζόμαστε». .Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

35 comments

 1. Γιώργης /

  Ναὶ «θεία»…, ναί. Ὅτι πῆς.
  Ἐτσι ἀκριβῶς θὰ γίνουν τὰ πράγματα…
  Καὶ πάντοτε θά ἔχεις ἐσὺ, δηλαδὴ ἡ …«Εὐρώπη» ἐννοοῦσα, τὴν τελευταία λέξι…
  Μόνο πού δέν εἶμαι σίγουρος ἀκριβῶς, ἄν θὰ εἶναι λέξι ἤ ἐπιφώνημα…

  … 😈

 2. Ανδρέας Αέναος /

  Γιώργο καλημέρα, καλημέρα και στους υπόλοιπους.
  Έχω προσέξει ότι στις αναδημοσιεύσεις σου, κάποια-ες αναφέρονται-σε στους διάσημους-ασήμαντους απογόνους του χίτλερ [αγγέλα,σόιμπλε κλπ κλπ].
  -Τι να σου πω, θαυμάζω το κουράγιο σου και την υπομονή σου,[το μάλλον είναι ότι πρέπει να φροντίζεις,ως παιδαγωγός-νοσηλευτής, άτομα με ειδικές ανάγκες για να είσαι τόσο υπομονετικός,εύγε σου].
  Εμάς όμως, τους υπόλοιπους που δεν διαθέτουμε την σπουδή σου, γιατί μας δίνεις αυτό το βάρος????
  -Ξέρω, ξέρω πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι ώστε να μπορούμε να αντιδράσουμε στην λαίλαπα των άθλιων βαρβάρων.
  Να είμαστε ενήμεροι όμως Γιώργο μου, δεν είναι αρκετό.
  -Πρέπει να είμαστε και αποφασισμένοι.
  Να είμαστε αποφασισμένοι όμως Γιώργο μου, δεν είναι αρκετό.
  -Πρέπει να κατανοήσουμε τι έχουμε αποφασίσει.
  Να κατανοήσουμε όμως τι αποφασίσαμε Γιώργο μου, δεν είναι αρκετό.
  -Πρέπει να είμαστε ενωμένοι.
  Αν καταφέρουμε τα παραπάνω, να είσαι σίγουρος για το επιφώνημα, που αναφέρεις στο σχόλιο σου.

  • Γιώργης /

   «-Πρέπει να είμαστε ενωμένοι.»
   Τὸ νὰ εἴμαστε ἐνωμένοι Ἀντρέα μου, δέν εἶναι ἀρκετὸ ἐπίσης.
   Πρέπει νὰ εἴμαστε ἐνωμένοι ἀλλὰ καὶ καθαροὶ καὶ διαυγεῖς, ἀπαλλαγμένοι ἀπὸ «παράσιτα» καὶ «τσιμπούρια» ποὺ θὰ παραφυλᾶνε στὴν παραμικρὴ εὐκαιρία νά ξαναβυζάξουν… Καὶ αὑτὸ δὲν πρόκειται νὰ γίνη ποτὲ πάνω σὲ μιὰ κατασκευασμένη «ἑνότητα» στὴν βάσι τοῦ «ὅλοι ἴδιοι εἶναι», «ὅλοι κλέφτες εἶναι»… Καὶ πολὺ περισσότερο, οὖτε μὲ τὴν ἐπίσης κατασκευασμὲνη «λήθη» βασισμένη στὴν παραχάραξι ἱστορίας καὶ γεγονὸτων σάν κι αὐτὴ πού μὲ πολλὴ «φροντίδα» ἐπιχειρεῖται ἐδῶ καὶ 100 χρόνια τώρα σὲ κάθε κρίσιμη στιγμὴ τῆς Πατρίδας… Φτάνει πιὰ.

   • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

    Δράττομαι της ευκαιρείας, κατόπιν προτροπής του Γιώργη, να προχωρήσω στην άμεση εφαρμογή της πρότασής του, αρχής γενομένης από… τη σελίδα μας!
    “Πρέπει νὰ εἴμαστε ἐνωμένοι ἀλλὰ καὶ καθαροὶ καὶ διαυγεῖς, ἀπαλλαγμένοι ἀπὸ «παράσιτα» καὶ «τσιμπούρια» ποὺ θὰ παραφυλᾶνε στὴν παραμικρὴ εὐκαιρία νά ξαναβυζάξουν…”

 3. Κώστας Ναξάκης /

  Καλησπέρα σε όλους.

  Ανδρέα όπως σε όλες τις Λακωνικές τοποθετήσεις σου (δυστυχώς κατά την άποψη μου λίγες), εύστοχος.

  Αν μου επιτρέπεις όμως θα συνδέσω την ανάλυση που έκανες προκειμένου να εκφράσω τη δική μου άποψη. «Ενημερωμένοι και αποφασισμένοι γροθιά, παραμερίζοντας προσωπικές διαφορές στην υπηρεσία του κοινού στόχου».

 4. Κώστας Ναξάκης /

  Καλησπέρα φίλοι

  Ψάχνοντας για απαντήσεις στη δήλωση, καθώς σκεφτόμουν το γεγονός, έμεινα σε μια λεπτομέρεια, η οποία κατά τη γνώμη μου (τραβηγμένη ίσως), δίνει μιαν άλλη διάσταση στη δήλωση.
  Στο κείμενο αναφέρεται «από κοινού με τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ»

  Συμβολικά έχοντας τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας (τυχαίο?) ζητάει από τα κράτη της Ευρώπης να παραδώσουν ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!!!!!!!!!!!

  «Πατριώτες απανταχού της Ευρώπης μην παραδίδεται σπιθαμή κυριαρχικού δικαιώματος στο Δ΄ Ράιχ. Η συμβολική ενέργεια της Φον – ισσας Μέρκελ, θα βρει την αντίσταση των Ευρωπαίων Πατριωτών».

  Πρόταση:
  Μετάφραση στην Αγγλική του κειμένου (το φον – ισσα βλέπουμε πως Α ρε ΕΛΛΑΔΑΡΑ) και ανάρτηση σε σελίδες του face book, και σε όσα blogs το ¨επιτρέπουν¨.

 5. Κώστας Ναξάκης /

  Διαβάστε και αυτό

  «Δεν χρειάζεται πάντοτε να εγκαταλείπουμε τις εθνικές πρακτικές, αλλά χρειάζεται να τις κάνουμε πιο συμβατές. Αυτή τη στιγμή επικρατεί χάος», ισχυρίστηκε η Μέρκελ.

  Από την ίδια συνέντευξη που ω τι σύμπτωση! Χορηγό είχε τη Deutsche Bank.

  Δεν ¨χρειάζεται¨ ¨πάντοτε¨

  Το ¨δεν χρειάζεται¨ υπάρχει στις εθνικές πρακτικές αγγέλω μου?

  Τι σημαίνει πάντοτε? Μήπως είμαστε υποχρεωμένοι να τα ¨κατεβάσουμε¨ όταν μας το ζητήσεις?

  Άκου ¨πιο συμβατές¨! Να προσαρμοστούμε σε τι κυρία μου?

  Αν θεωρείς χαοτική την εθνική πρακτική άντε στο διάολο μην γράψω να πας να ….. και με ¨κόψουν¨.

 6. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Σε μία τόσο ολιγόλογη προτροπή, από την Αγγέλω του Δ΄ Ράϊχ προς τους Λαούς της Ευρώπης, μία και μόνη νομίζω ρηματική απάντηση μπορεί να δοθεί!
  “Μολών λαβέ”!!!!!!!
  Ναζιστόμουτρο του κερατά!

 7. Κώστας Ναξάκης /

  Α ξέχασα Έλληνα, από τη συχνότητα που γράφω, καταλαβαίνεις ότι ¨τα έχω πάρει¨ μην μου γράψεις τίποτα για τον ισχυρό, τον ανίσχυρο, τον νικητή, ή άλλη πα….ά, γιατί την επόμενη φορά που θα σε δω θα γυαλίζει το μάτι μου. Ο πατέρας μου ρε πολέμησε ξεβράκωτος, με ύψος 1,49 και το όπλο ακουμπούσε στο έδαφος. Γιατί? Για να καθόμαστε κηδείες στα γραφεία μας και να τσακωνόμαστε ποιος είναι ο ληστής και ποιος ο αρχιλήσταρχος.

 8. Έλλην /

  Εγώ αντίθετα Κώστα, όσο περνάει ο καιρός αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο ότι ο δρόμος δεν έχει επιστροφή.

  Τα λάθη πληρώνονται.

  Τώρα ήρθε η ώρα που πληρώνονται όλα. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε την συνέπεια. Και μέσα μου παρότι στενοχωριέμαι για την κατάντια της Ελλάδας, υπάρχει και ένα κομμάτι του εαυτού μου που χαίρεται πραγματικά για την δυστυχία αυτών που υπηρέτησαν το σύστημα της μεταπολίτευσης.

  Να τα λουστούν όσοι βοήθησαν εν γνώση τους και με την ψήφο τους να δημιουργηθεί το σημερινό κράτος-έκτρωμα και ως γνωστόν μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά….

  Εγώ δεν μπορώ να συμβιβαστώ με τα ξερά…και ούτε θα τρέξω τελικά για τα γερόντια που ψήφιζαν έχοντας μείνει στην εποχή των δεινοσαύρων.

  Θα προσπαθήσω να μην καώ, και αυτό κάνω και το ξέρεις, όπως ταυτόχρονα γνωρίζεις ότι αν ήταν στο χέρι μου η σωτηρία της Ελλάδος θα έκανα το παν για τον σκοπό αυτό.

  Εγώ τρόπο αντίστασης σε αυτήν την λερναία ύδρα, του καπιταλιστικού κόσμου και της παγκοσμιοποίησης δεν έχω βρει ακόμα.
  Είχα στο μυαλό μου κάτι……αλλά νομίζω ότι οι σημερινές ορντινάντσες των πολιτικών δεν είναι για τέτοια. Μερικοί θα μείνουν με το όνειρο.

 9. Κώστας Ναξάκης /

  ¨Φιλοκαλούμεν τε γάρ μετ’ ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας…”

  Αγαπάμε το ωραίο με λιτότητα και φιλοσοφούμε χωρίς να γινόμαστε μαλθακοί. Η ενασχόληση με τη φιλοσοφία δε μας κάνει θεωρητικούς ανθρώπους και δεν μας απομακρύνει από την πρακτική δράση, λέει ο Θουκυδίδης δια στόματος Περικλή.
  Έτσι με το παρόν ιστολόγιο και εμείς, οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης της Β τάξης του 4ου Λυκείου Χαλκίδας είμαστε ενεργοί, προβληματιζόμαστε για ό,τι συμβαίνει γύρω μας και αποδεικνύουμε ότι η φιλοσοφία οδηγεί στη σκέψη και στη δράση.
  Μας κάνει να αναρωτιόμαστε για ό,τι συμβαίνει γύρω μας και να μην αποδεχόμαστε τίποτα ως δεδομένο και “φυσικό”. “Φιλοσοφία θα πει να βρίσκεσαι καθ’ οδόν…”, θα πει να αναζητάς καινούριους δρόμους, να είσαι πνεύμα ανήσυχο και αιρετικό, γιατί μόνο τότε δικαιώνεις την ανθρώπινή σου υπόσταση και μπορείς να λέγεσαι “έλλογο ον”. Στόχος μας είναι να καταθέσουμε τις σκέψεις μας παίρνοντας ερεθίσματα από τη φιλοσοφία, η οποία ως ιδιαίτερος κώδικας σκέψης και επικοινωνίας μπορεί να μετατρέψει το στοχασμό σε δημιουργία, τον προβληματισμό σε θέση, την απορία σε γνώση.

  Προς απάντηση στον λίβελο που γράφεις Γιώργη μου για να μην γράψω προδοτικού άρθρου σου, στο σχόλιο ότι ο πατέρας μου που πολέμησε για να είσαι σήμερα ελεύθερος, αλλά μπορεί να είχε διαφορετική πολιτική τοποθέτηση από εσένα, οπότε ήταν ¨τσιμπούρι¨.

  Τα παιδάκια της Β Λυκείου σου απαντούν «αρθρογραφείς καθήμενος στο μαλακό κώλο σου μετά μεγάλης μαλακίας».

  • Γιώργης /

   Προδοτικὸ ἄρθρο…;;;…;;; Πότε μπῆκε αὐτὸ καὶ δὲν τὸ πῆρα χαμπάρι…;
   Τί συμβαίνει ἀγαπητέ Κώστα; Ἔχασες τὴν «ψυχραιμία» σου ἤ μοῦ φαίνεται…;

 10. Έλλην /

  Η μάχη ξεκίνησε και δεν είχαμε πάρει χαμπάρι.
  Μας διέλυσαν, μας ισοπέδωσαν, μας τα πήραν όλα.
  Μας πήραν τα όπλα, και μας πήραν αιχμάλωτους στην Γερμανία.
  Γίναμε δούλοι και ακόμα Αέναε λέμε Μολών Λαβέ? Γελάνε και οι πέτρες…των Θερμοπυλών.

  Ποιοι είναι τα “παράσιτα”?
  Για να λέμε και την υπόλοιπη ιστορία όμως που κάποιοι έχουν τεχνηέντως “ξεχάσει” , αν ήμουν βετεράνος της ΕΛΔΥΚ ’74, δεν θα μου έφταιγαν τα “παράσιτα”, αλλά οι “αγνοί” πατριώτες στρατιωτικοί και ο Καραμανλής.

  • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

   Καλημέρα Έλληνα!
   Σεβόμενος την άποψή σου, χωρίς απαραίτητα να συμφωνώ, σου απαντώ χωρίς να… γελάω, αφού την παρούσα στιγμή, θεωρώ αγένεια να αστεΐζομαι, εις βάρος των δραματικών εξελίξεων που μεθοδεύονται στην Πατρίδα μας!
   Πάρα πολύ καλά κάνουν και γελάνε οι πέτρες, Έλληνα!
   Υποθέτω δε, ότι γελάνε με αυτούς των οποίων η “Γλώττα προτρέχει της διανοίας”!!!
   Εν πάση περιπτώσει… ευτυχώς δεν γεννήθηκα… “γκωνάρι” και δεν είμαι σε θέση να σε διαφωτίσω σχετικά…
   Ασφαλώς βέβαια, γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος, όπως λέει και ο θυμόσοφος Λαός μας!
   Και ο Λαός ακόμα, μπορεί να υπομένει και να υποφέρει όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, αλλά δεν έχει παραδώσει τα όπλα.
   Να σου θυμίσω έτσι απλά μία από αυτές, ότι όταν οι Έλληνες αντιστέκονταν στο Ρούπελ, οι Γερμανοί είχαν φθάσει στην Αθήνα.
   Αυτό όμως, όπως πίστευαν εκείνοι, δεν ήταν ικανός λόγος για να σταματήσουν να πολεμούν! Και κατά τη γνώμη μου, δεν είχαν άδικο!
   Αυτός που ακόμη και νοητά καταθέτει τα όπλα, έστω και αν αισθάνεται ότι η μάχη είναι χαμένη, θεωρείται Ρίψασπις με ότι αυτό συνεπάγεται, γιατί μία χαμένη μάχη, δεν σηματοδοτεί αναγκαστικά το τέλος ενός χαμένου πολέμου!
   Όσο γι’ τους άκαπνους οχαδερφιστές του καναπέ, που έχουν μάθει να κρίνουν τους πάντες και τα πάντα εκ του ασφαλούς, με το φραπέ στο χέρι σαν… ξεπεσμένοι “σκηνοθέτες” της κοινωνίας μας, αυτούς που τελικά έχουν αποφασίσει να καταθέσουν τα όπλα, πριν ακόμα τα πιάσουν στα χέρια τους, επειδή δεν θεωρώ τον εαυτό μου κριτή των πάντων, νομίζω πως δεν μπορώ να τους στερήσω το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και δεν έχω παρά να τους ευχηθώ, καλή… δουλεία!!!

 11. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σε όλους.
  Κάτ ευθείαν στο θέμα μας…….εάν προσέξατε και καταλαβαίνετε ο ιντερνετικός χώρος είναι η ανώνυμη εικόνα αφανών και άσημων ανθρώπων και προκειμένου να κραυγάσουν, όσα επιτέλους τους πνίγουν τόσα χρόνια την φωνή και την σκέψη.
  Επί σειρά ετών, οι βιαστές της διάνοιας μας [αυτοί που, εύστοχα επί 2 και πλέον χρόνια, ο λαός τους αποκαλεί //αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι//], έχουν κάνει ότι περνά από το ακριβοπληρωμένο χέρι τους, ώστε να ξεσκίσουν τον νού και την λογική μας.
  Αποτέλεσμα, της επιτυχούς εργασίας τους??
  Αυτή η διαμάχη των αντιπαραθέσεων στο διαδύκτιο.
  Παρακολουθώ, στην σελίδα αυτή μα και σε άλλες που επισκέπτομαι,
  διαμάχες φραστικές κορυφαίου επιπέδου.
  -Όλοι έχουν άποψη, επί παντός επιστητού.
  Εντελώς με αγαθή πρόθεση και χωρίς καμμιά διάθεση για //χριστομάθεια//, με την ευκαιρία που μου δίνουν τα γραπτά σας, θα προσθέσω και εγώ άποψη [ελπίζω να έχω την κατανόηση και την άδεια σας, αλλιώς ας πάει και το παλιάμπελο].
  Ξεκινάω από τα μαλακά και θα καταλήξω στα σκληρά.

  Είναι, άραγες, λογικό να διαπιστώνω τα προβλήματα να ρίχνω απλόχερα τις ευθύνες και να αποφασίζω να κάτσω στα αυγά μου, μιάς και φταίνε όλοι οι άλλοι πλην εμού-καλά να πάθουνε????????
  Είναι,άραγες, λογικό να αποδέχομαι το επικοινωνιακό παιχνιδάκι διάσημων-ασήμαντων[τράγκας,χατζηνικολάου, τριανταφυλλόπουλο,παπαδάκη,αυτιά κλπ κλπ χαμερπή και γλοιώδη για να τα λέμε με το όνομα τους] και να σηκώνω ψηλά τα χέρια διότι, τάχαμου δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα????????

  Πόση και πόσο λογική περιέχει η προσπάθεια, το να απαντάμε σε κάθε πρόκληση [ακόμα και από, υποτιθέμενα, φίλια πρόσωπα],έτσι ώστε άθελα μας να συμμετέχουμε στο επικοινωνιακό λούκι, που φρόντισαν τα ακριβοπληρωμένα χαμερπή, να μας ρίξουν????????
  Θεωρώ ότι, είμαστε μεγάλα παιδιά και κρίνετε η τύχη μας από την λογική συμπεριφορά μας.
  -Για να το θέσω καλύτερα, ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ της πατρίδας μας από την εν γένει συμπεριφορά και λογική μας…….νομίζω.

  //Τι ειν η πατρίδα μας? μην είν τα δάση? μην είναι τ άσπαρτα ψηλά βουνά?……….//
  Ας μην αστειευόμαστε, εγώ [εμείς] είμαι η πατρίδα μου-μας.
  Το αξιοπρεπές παρόν μου-μας, είναι η πατρίδα μου-μας.
  Το αξιοπρεπές μέλλον μου-μας, είναι η πατρίδα μου-μας.
  Η αξιοπρεπής ιστορία μου-μας [από την οποία διδάσκομαι για να αποφεύγω τα λάθη και όχι να την επαναλαμβάνω σαν φαρσοκωμωδία],είναι η πατρίδα μου-μας.
  Η αξιοπρεπής οικογένεια μου-μας, είναι η πατρίδα μου-μας.
  Το αίμα των προγόνων μου-μας [όπου εγώ, τουλάχιστον, είμαι αποφασισμένος να διεκδικώ μέχρι τέλους της ζωής μου με οποιοδήποτε κόστος], είναι η πατρίδα μου-μας.
  Θέλετε και άλλα??????

  -Τώρα, στα σκληρά……….
  Είναι μεγάλη και αμετανόητη ομάδα ανθρώπων [που σε αυτή τη σελίδα έχει το όνομα Γιώργος],που αφού και όσον μόνο τα πιστεύω και τα ιδανικά τους έχουν εξυψώσει, θεωρούν όλους τους υπόλοιπους λάθος πράττωντες και σκεπτόμενους.
  -Ας είναι……..
  Γιώργο, θα παραθέσω δύο στοιχεία και προκειμένου [όπως πιστεύω]
  να γίνει γόνιμος διάλογος.
  1ον-Πότε και που [τουλάχιστον σε αυτή τη σελίδα δεν το έχεις κάνει], πρότεινες κάποιο έργο ή κίνηση?
  -Μόνο διαπιστώσεις, δεν είναι αρκετό.

  2ον-Αφού και όσον είσαι υποστηρικτής της //ενός ανδρός ισχύς//,
  γιατί έχεις άποψη επί παντός επιστητού?????????????
  -Είσαι εσύ, αυτός ο ένας άνδρας????
  Δώσε μας τις προτάσεις σου και σε ακολουθούμε χωρίς δεύτερη κουβέντα.
  [ θα σε παρακαλέσω να μην αρνηθής το παραπάνω, γιατί τα γραπτά σου σε άλλη σελίδα, το αποδεικνύει].

  Τέλος και αφού επισημάνω ότι,δεν δέχομαι την ισοπέδωση ως δημοκρατία [όποιος καταλαβαίνει, κατάλαβε], θα προσθέσω ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, που πρέπει να βρούν άμεσα λύση, είναι η πολύ //δημοκρατία//,όπου τάχα έχουμε.
  Ευχαριστώ για τήν φιλοξενία και την υπομονή σας.
  Ανδρέας Βασιλείου Καλαμιώτης.

  • Γιώργης /

   Ἄν καὶ βλέπω ὅτι τὸ ἔχεις διανθίσει τὸ θέμα δεόντως…, σοῦ εἶπα καὶ πιὸ πάνω ὅτι ἀνοίγεις συζήτησι πού ἅπτεται ἄλλου θέματος. Παρ’ ὅλα αὐτὰ…, -ἐσκεμμένα- ἐπιμένεις…
   Λοιπόν Ἀντρέα…, ἀφοῦ πρώτα φρόντισες ὡραῖα-ώραῖα μὲ τὴν φαρδιὰ-πλατειὰ ὑπογραφὴ σου νά θέσης ἐαυτόν ἔξω ἀπὸ τὸν ἰντερνετικὸ «άχταρμᾶ» ποὺ «είναι η ανώνυμη εικόνα αφανών και άσημων ανθρώπων και προκειμένου να κραυγάσουν, όσα επιτέλους τους πνίγουν τόσα χρόνια την φωνή και την σκέψη», (…), μὰς ἀρχίζεις κατόπιν στὸ «κήρυγμα», μᾶς χαρακτηρίζεις καὶ «ἀμετανόητους» ἐπειδὴ δέν κάνουμε τὰ χατήρια κανενός, χάριν τῆς ὅποιας ΔΗΘΕΝ «ὲνότητας» νὰ δεχόμαστε άδιαμαρτύρητα (οὖτε καὶ θά δεχθοῦμε ποτὲ βέβαια…) τήν κάθε ὕπουλη προσπάθεια διαστρέβλώσεως τῆς Ἱστορίας τῆς Πατρίδας καὶ στὸ τέλος…, μᾶς ζητᾶς καὶ νὰ σοῦ δώσουμε καὶ προτάσεις…, Γιὰ νὰ μὴν ἀναφερθῶ στὰ ὑπὸλοιπα, ἄστο καλύτερα.
   Ἐμεῖς οἱ «ἄσημοι καὶ άφανεῖς» ἄνθρωποι μὲ τὴν «ἀνώνυμη εἰκόνα» καὶ μὲ τὰ φτωχὰ καὶ ρηχὰ προσωνύμια…, τὶ προτάσεις νὰ κάνουμε Ἀντρέα μου; Αὐτὰ εἶναι ἄλλου …ἐπιπέδου πράγματα. Πολύ ὑψηλότερου άπὸ τὁ δικὸ μου τό ἀσήμαντο…
   Νά.., σὰν τὸ δικὸ σου. Μὲ τὶς βαρύγδουπες ὑπογραφές.

   • Ανδρέας Αέναος /

    Καλημέρα σε όλους.
    Γιώργο,
    ……………????????????
    μάλλον δεν κατ έχω την Ελληνική Γλώσσα και ίσως δεν εκφράστηκαν σωστά αυτά που προσπάθησα να πώ.
    -τι να πείς? μάλλον φταίει που στο σχολείο, το αγαπημένο μου μάθημα ήταν το διάλειμμα.

    • Γιώργης /

     Ποιοῦμεν τὴν νὴσσαν τὼρα…
     Ἀφοῦ λοιπὸν ἠταν τὸ ἀγαπημένο σου μάθημα…, πήγαινε συνέχισέ το. Καὶ καλὸ πτυχὶο… σοῦ εὔχομαι.

 12. Αλέξης ΕΛΛΗΝΑΣ πολιτης /

  καλησπέρα σας.
  Από ότι έχω παρατηρήσει σε αυτήν τη χώρα μερικοί έχουν μπερδέψει την έννοια Έλληνας με την έννοια φασίστας και το αντίθετο,(οι λέξεις έχουν χάσει την σημασία τους),κατά την γνώμη μου το να είσαι Έλληνας(με την πραγματική έννοια της λέξης)είναι προνόμιο λίγων με λίγα λόγια το να έχεις ελληνική ταυτότητα δεν πάει να πει ότι είσαι Έλληνας. Όσο για το αν μας πήραν τα όπλα και μας κάνανε δούλους αυτό το ξανασυζητάμε, κάνεις άλλος εκτός από εμάς δεν μπορεί να μας πάρει τα όπλα γιατί πολύ άπλα το όπλο του Έλληνα είναι η ψυχή του όποτε οποίοι ήταν λιγόψυχοι έγιναν δούλοι και δεν δέχομαι την ταμπέλα μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, γιατί εδώ δεν μιλάμε για (φυτά) μιλάμε για ανθρώπους. Και πλέον πρέπει να σταματήσουμε να βάζουμε χρώματα στις απόψεις μας και να κοιτάξουμε το μέλλον, ατομικά και σαν σύνολο ας αφήσουμε στην άκρη μπλε πράσινα κόκκινα και ποικιλόχρωμα ταμπελάκια,και ας προχωρήσουμε μπροστά.

 13. Κώστας Ναξάκης /

  Αεεερααααααα ΡΕ που έχασα την ψυχραιμία μου.

  Που σου έδωσα την ευκαιρία να υπερασπιστείς την αξιοπρέπειά σου λέγοντάς σε μόνο προδότη.
  Να έχεις και εσύ μια πράξη ανδρείας να επιδείξεις στους απογόνους σου.
  Να υπερηφανεύεσαι ότι ή παραδέχεσαι τα λάθη σου ή τα υπερασπίζεσαι μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός σου, ψελλίζεις.

  Αλήθεια με την ίδια θέρμη θα υπερασπιστείς την πατρίδα την ώρα του αγώνα?

  Διάβασε το σχόλιο του Ανδρέα «Η αξιοπρεπής οικογένεια μου-μας, είναι η πατρίδα μου-μας.
  Το αίμα των προγόνων μου-μας [όπου εγώ, τουλάχιστον, είμαι αποφασισμένος να διεκδικώ μέχρι τέλους της ζωής μου με οποιοδήποτε κόστος], είναι η πατρίδα μου-μας.
  Θέλετε και άλλα??????»

  Μέχρι τέλους της ζωής μου λοιπόν θα απαιτώ να ζητήσεις συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς σου για τον αείμνηστο πατέρα μου, χωρίς να αισθάνομαι ότι παρεκτρέπομαι και να κρατήσω τύπους ευγενείας.

  Τους χαρακτηρισμούς σου στους αντιγυρίζω.

  «Παράσιτα»: Σύμφωνα με το μείζον Ελληνικό λεξικό, για να μαθαίνεις και κάτι αγράμματε, (<αρχ. Παράσιτος < παρά + σίτος που τρέφεται από άλλον, που απομυζά άλλον για να τραφεί).

  Όπως κάλλιον εμού θα έπρεπε να γνωρίζεις, εσύ και οι όμοιοί σου παρασιτούν σε βάρος του Ελληνικού λαού, επιδεικνύοντας ως μόνα προσόντα σας τα πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης, τα οποία σας εξασφαλίζουν θεσούλες στη Δημόσια Διοίκηση και τις μίζες.

  Κανένας από την οικογένειά μου και πολύ περισσότερο ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ, δεν θα εφοδιαζόταν από το χυδαίο σύστημα που υπηρετείς ένα τέτοιο κωλόχαρτο.

  Και επειδή είσαι μικρό ανθρωπάκι και δεν καταλαβαίνεις την μεγαλοσύνη του απλού ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, δεν θα καταδεχόταν να συρθεί όπως πιθανότατα εσύ έχεις μάθει να σέρνεσαι, προδίδοντας τις αξίες του.

  Τέλος αυτό που δεν πρέπει να «σου φαίνεται» αλλά για το οποίο πρέπει να είσαι σίγουρος, είναι ότι για να υπερασπιστείς την πατρίδα, πρέπει πρώτα να μάχεσαι να υπερασπιστείς την οικογένεια σου και την αξιοπρέπειά της.

  Και σε παρακαλώ αν πρόκειται και πάλι να ψελλίσεις μην το κάνεις γιατί απλά θα επιβεβαιώσεις ότι την ιερή ώρα θα υπάρχει μεταξύ μας ένας πηλιογούσης ή ένας εφιάλτης.

  Και για να μην θεωρείς ότι όλοι οι άλλοι τρώμε κουτόχορτο, το να σφυρίζεις τάχα αδιάφορα, μου θυμίζει τον χαφιέ της γωνίας.

  Άνανδρε που ¨ποστάρισες¨ σχόλιο σου της 24ης πριν από αυτό της 23ης τρέχοντος μηνός.

  • Γιώργης /

   Πρίν ἀσχοληθῶ -γιὰ λίγο- μέ τὸ ὑπόλοιπο «σχόλιό» σου…, θά ξεκινήσω μὲ αὐτό:
   «Άνανδρε που ¨ποστάρισες¨ σχόλιο σου της 24ης πριν από αυτό της 23ης τρέχοντος μηνός.»
   Γιά κάντο μας πιὸ λιανά αὐτὸ, ἄν ἔχεις τὴν καλωσὺνη…

   • γιωργος ηρακλειο /

    ηντα ειναι επαε,,???

    • Κώστας Ναξάκης /

     Γιώρζη!

     Μ ακούεις?
     Πέψε του πατέρα σου παιδί μου τα σουσούμια τω ΝΕΟΕΛΛΗΝΩ!

 14. Κώστας Ναξάκης /

  Εννοώ αυτό:

  Στην περίπτωση που έχω κάνει λάθος και έχεις δώσει απάντηση σε κάποιο σχόλιο και όχι ανάρτηση νέου σχολίου, τότε έχω το θάρρος να ζητήσω συγγνώμη για το λάθος μου και να μην ασχοληθώ καθόλου στην παρατήρησή σου (για λίγο).

  Αυτό είναι ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ επί της ουσίας.

  • Γιώργης /

   Πώω-πω, τὶ σόϊ μποῦρδες ὀλκῆς εἶναι αὐτὲς…, Θεὸς Φυλάξοι!

   «Στὴν περίπτωσι πού ἔχεις κάνει λάθος» λές τώρα, ἔ «φίλτατε» Κώστα…;
   Γιὰ τὸ βρισίδι καὶ τὶς προσωπικές προσβολές ἐναντίον μου πού ξέρασε τὸ μέχρι χθὲς «εύγενικὸ» σου στοματάκι, δέν ὑπῆρχε «περίπτωσι νά κάνεις λάθος» ὅμως ἔτσι;
   Ροδάνι τρέχει ἡ …φιδίσια γλωσσὶτσα σου !!!

   Ὅλο αὐτὸ βέβαια, «φίλτατε» Κώστα, δὲν εἶναι «ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ επί της ουσίας».
   Εἶναι ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ἐπὶ τῆς …κακιᾶς καὶ μίζερης ΣΥΝ-ΟΥΣΙΑΣ πού τόσο βρώμικα προκαλέσατε χωρίς ΝΤΡΟΠΗ καὶ ΑΙΤΙΑ ἐσύ άλλὰ καὶ ὁ (προθυμότατος, δὲν μπορῶ νά πῶ…) αὐτόκλητος “συνήγορός” σου.

   • Κώστας Ναξάκης /

    Αγαπητέ Γιώργη.

    Είμαι τόσο ευγενής ώστε την πρώτη φορά που αναφέρθηκες σε «τσιμπούρια» δεν απάντησα. Όμως θα εξακολουθήσω να είμαι ευγενής με όσους ΣΥΝ – ΕΛΛΗΝΕΣ επιθυμούν το καλό αυτού του τόπου. Θα είμαι όμως εξίσου καυστικός με όποιον (εσένα ή άλλον), προσπαθεί να θίξει την τιμή και αξιοπρέπειά μου.

    Η απάντησή σου θα κριθεί από τους υπολοίπους, αναγνώστες και σχολιαστές, από τους οποίους ζητάω ειλικρινά συγγνώμη αφού στην περίπτωση που φυσικά παρευρισκόμασταν σε κάποιο χώρο, θα έπρεπε να παρέμβουν (τον λόγο όλοι καταλαβαίνετε).

 15. Αδέρφια, αναρωτηθήτε το εξής: Μας παίρνει ΤΩΡΑ να λύσουμε τις διαφορές των πατεράδων και των παπούδων μας;

  Άλλο πράγμα οι ιστορικές αναγνώσεις του καθενός και ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ η διαδικτυακή επιθετικότητα που μόνο χαρά δίνει σε όσους έχουν επωφεληθεί τα μάλλα από τα εμφυλιακά κατάλοιπα!

  ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ!

  • Ανδρέας Αέναος /

   Πετροβούβαλε καλημέρα.

   (Το αίμα των προγόνων μου-μας [όπου εγώ, τουλάχιστον, είμαι αποφασισμένος να διεκδικώ μέχρι τέλους της ζωής μου με οποιοδήποτε κόστος], είναι η πατρίδα μου-μας.)
   Σε συνέχεια και συνέπεια του πιό πάνω αναγραφόμενου, σου αιτιολογώ και απολογούμαι για την εμπλοκή μου στα όσα γράφτηκαν.
   ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ να ρίχνει, έστω και υπονοούμενα,μομφή στον πρόγονό μου (πατριό-πατέρα μου).
   Δεν θα υποδείξει κανένας, μεμφόμενος τάχαμου μιάσματα αριστερούς, τον αξιοπρεπή Έλληνα πατριώτη πατέρα μου ως πονηρώς διδαχθέντα και πράττωντα δολίως.
   και για να εξηγήσω….Έφυγε, 17 χρονών αμούστακο παιδί, από την Κωνσταντινούπολη για να καταταγεί στο Ελληνικό πολεμικό ναυτικό (υποβρύχιο Παπανικολής) εθελοντικά, και πολέμησε για την Ελλάδα.
   Το κρίμα του?? ήταν κουμουνιστής και δη αθεράπευτος σταλινικός.
   Πιστεύω τώρα να καταλαβαίνεις πως δεν πρόκειται για επίλυση διαφορών πού αφορούν πατεράδες και παπούδες.

  • Κώστας Ναξάκης /

   Αδελφέ Πετροβούβαλε.

   Στον αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας, δεν περισσεύει κανείς.
   Όμως αυτός που θα δώσει τον αγώνα πρέπει να έχει μάθει να αγωνίζεται.

   Εγώ αγωνίστηκα για την απρέπεια που έγινε στο γονιό μου.
   Αν δεν το έκανα δεν θα έπρεπε να με επιλέξεις για συναγωνιστή.
   Σε ευχαριστώ που παρενέβης για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όμως αν ξανά θιγώ θα είμαι περισσότερο ¨εκφραστικός¨.

 16. Γιώργης /

  Κὰποιοι νομίζουν ὅτι -καταχρώμενοι κάθε δικαιώματος- μποροῦν νὰ ἐκφράζονται δημόσια παραβαίνοντας καὶ ἁγνοώντας ἀκόμα καὶ τοὺς στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφορᾶς.
  Τά σχόλια γιὰ αὑτὴν τὴν ἀνάρτησι ἔκλεισαν.

 17. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Προς ενημέρωση των φίλων επισκεπτών του ιστολογίου μας :

  Ζητώ την κατανόησής σας, για ενδεχόμενες απρέπειες που διατάραξαν εντελώς περιστασιακά, την ήρεμη περιήγηση στη σελίδα μας, εξ αιτίας ορισμένων προσωπικών αντεγκλήσεων, μεταξύ σχολιαστών και συνεργάτη του ιστολογίου μας.

  Συμβαίνει καμιά φορά δυστυχώς, (χωρίς φυσικά να συμφωνούμε με τέτοιου είδους συμπεριφορές), επειδή το βήμα που προσφέρουμε στους σχολιαστές, εξασφαλίζει την ελευθερία της έκφρασης, στα πλαίσια της ευπρέπειας που πρέπει να διακρίνει τον ελεύθερο λόγο τους, (και εδώ αναγνωρίζω τον λάθος τρόπο αντιμετώπισής του προβλήματος, λόγω της ελάχιστης διαδικτυακής εμπειρίας μου).

  Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη και ζητώ συγνώμη από το αναγνωστικό μας κοινό, επειδή κάποια από τα σχόλια, διέφυγαν των πλαισίων της απαιτούμενης στοιχειώδους ευπρεπούς συμπεριφοράς και υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω στο μέλλον, να τηρήσω τις απαραίτητες ισορροπίες.

  Θεωρώ επίσης, πως ο έχων την ευθύνη της ανάρτησης ενός άρθρου, διατηρεί το δικαίωμα κατόπιν συνεννόησης με τον διαχειριστή της σελίδας, να διακόψει την ανάρτηση των σχολίων για λόγους μη ευπρεπούς συμπεριφοράς, αφού πρώτα τηρήσει ο ίδιος τους λόγους που επικαλείται γι’ αυτό, έστω και αν οι σχολιαστές παρεκτρέπονται, ανακαλώντας στην τάξη αυτούς που παρεξετράπησαν, αλλά αυτό επιβάλλεται να το κάνει, τηρώντας τους στοιχειώδεις κανόνες της δεοντολογίας, αφήνοντας τον τελευταίο λόγο στους σχολιαστές.

  Όταν η διακοπή ανάρτησης σχολίων, γίνεται μετά από τελευταίο και δει επικριτικό και υβριστικό σχόλιο, που προέρχεται από τον υπεύθυνο ανάρτησης του άρθρου προς τους σχολιαστές, τότε εκπίπτουν οι λόγοι που επικαλείται προς τούτο, επιδιώκοντας τη φίμωση των σχολιαστών, που αντίκειται στους στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας της ελεύθερης έκφρασης και παρουσιάζει συμπτώματα αρχής “Δημοκρατικότατου” δημοσιογραφικού αυταρχισμού”, συνοδευόμενου από υιό υποβόσκοντος ακραίου Φασισμού.

  Στη σελίδα μας οι πρακτικές αυτού του τύπου, θεωρούνται εντελώς απαράδεκτες και απορρίπτονται άμα τη εμφανίσει!

  Ευχαριστώ για την κατανόησή σας
  Ιωάννης Αχιλ. Χάρχαλος
  .

 18. Κώστας Ναξάκης /

  Ανδρέα

  Εορτή «τοις κωφοίς». “¨Αφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι”.

  Χρόνια πολλά

  • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

   Κώστα καλησπέρα.

   Πράγματι είναι “τοις κωφοίς”;

   Μήπως είναι “τοις μουγκοίς”;

   Η μήπως “τοις κωφάλαλοις”;;;

   Χρόνια πολλά και… φωτεινά!

 19. Έλλην /

  Καλημέρα.

  Η αντιπαλότητα αριστερών και δεξιών υπήρχε και πριν την 28η Οκτωβρίου 1940.
  Την μέρα εκείνη ενώθηκε η Ελλάδα και αντιμετώπισε τον εισβολέα.
  Νικήσαμε.
  Την περίοδο της κατοχής η συντριπτική πλειοψηφία του λαού αντιστάθηκε και στην Wermacht αλλά και στα ιδεολογικά του πάθη που προσπάθησαν να ξεπηδήσουν…η στιγμή όμως ήταν λανθασμένη και τα έθαψε προσωρινά…Και σε αυτήν την περίπτωση νικήσαμε.

  Την επόμενη μέρα όμως τα πάθη βγήκαν ξανά στην επιφάνεια…ο εμφύλιος ξεκίνησε με το που πέρασε και ο τελευταίος Γερμανός στρατιώτης τα σύνορα της Ελλάδας.

  Τι θέλω να πω?

  Θέλουμε ποτέ να λύσουμε αυτά τα προβλήματα πραγματικά και στην βάση τους, ή θέλουμε να τα κρύψουμε κάτω από το χαλί, και μετά την νίκη επί της Μέρκελ να σφαχτούμε?

  Προσωπικά πάντα ήμουν υπέρ της συζήτησης για οποιοδήποτε θέμα, αλλά με σεβασμό στον συνομιλητή και στις προσωπικές του εμπειρίες και βιώματα.

  Αυτό προϋποθέτει ανοιχτό μυαλό, διάθεση για προβληματισμό και γνώσεις.
  Όποιος έρχεται στο τραπέζι της συζήτησης έχοντας βιδωμένη στο μυαλό του την δική του αλήθεια και δεν ακούει τίποτα και από κανέναν, δεν νομίζω ότι έχει να προσφέρει κάτι στην παρούσα φάση.

 20. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Καλημέρα Έλληνα!

  Καλημερίζω ευχάριστα και… χαμογελαστά αυτή τη φορά, μία πιο αισιόδοξη άποψη, μία άποψη που σου ταιριάζει καλύτερα, αφού υπογράφεις και ως Έλληνας!

  Έχεις απόλυτο δίκιο στις επισημάνσεις που κάνεις για την περίοδο της κατοχής, όπως επίσης και για την περίοδο του εμφυλίου.

  Δυστυχώς ο εμφύλιος, ήρθε για να αποτελειώσει ότι απέμεινε όρθιο από τη βάρβαρη επιδρομή των ναζί.

  Σίγουρα μπορούμε να σφαχτούμε, όχι μόνο μετά τη νίκη μας επί της Μέρκελ, αλλά και πριν από αυτήν.

  Η μόνη διαφορά θα είναι, ότι εάν σφαχτούμε πριν, θα είμαστε ευκολότερη λεία για τους Βάρβαρους Γερμανούς και ίσως δεν προλάβουμε να ζήσουμε αυτή τη νίκη!

  Καμία περίπτωση να μη… σφαχτούμε, διακρίνεται στον ορίζοντα;;;

  Και εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου, ότι πρέπει να ερχόμαστε στο τραπέζι, έτοιμοι να καταθέσουμε τις όποιες γνώσεις, εμπειρίες και απόψεις έχει ο καθένας μας, ακούγοντας με σεβασμό τις θέσεις των συνομιλητών μας και αφού προβληματιστούμε όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του, να προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο το δυνατό πιο γόνιμες προτάσεις, προς το συμφέρον του Έθνους και της Πατρίδας μας.

  Γιατί μόνο το συμφέρον του Έθνους και της Πατρίδας μας, μπορεί να είναι διαχρονικό, εφόσον αποφασίσουμε να το στηρίξουμε όλοι μαζί με θέρμη, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι εφήμερα.

  Γι’ αυτό λοιπόν, προσερχόμενοι στο τραπέζι της συζήτησης, πρέπει να είμαστε απαλλαγμένοι από έγχρωμα γυαλιά, φακούς επαφής, παρωπίδες, ωτοασπίδες, σημαιάκια, κονκάρδες κλπ. να φροντίσουμε να είμαστε χαλαροί, με διάθεση, κατανόηση και προπαντός… υπομονήηηη.

  Υ.Γ. Μόνο σε παρακαλώ Έλληνα, όταν είσαι φορτωμένος με απογοήτευση, παίρνε… βαθιές ανάσες, χαλάρωνε, προσπάθησε να φτιάχνεις τη διάθεσή σου και μετά γράφεις τα σχόλια σου, γιατί το τελευταίο που μας χρειάζεται όλων μας πολύ περισσότερο σένα, (και όταν λέω εσένα, εννοώ και όλους τους νέους της ηλικίας σου), είναι η απαισιοδοξία.

  “Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει, στρατιώτη μου (Έλληνα) τον πόλεμο τον χάνει!”

  Έχω γιό στην ηλικία σου, εξ’ ίσου προβληματισμένο με σένα και πίστεψέ με, μπορώ να σε καταλάβω απόλυτα!

  Άλλωστε εγώ στην ηλικία μου, ότι μου έμελε να ζήσω το έζησα, με τις εσφαλμένες η τις σωστές αποφάσεις μου, αισθανόμενος τις όποιες ευθύνες μου αναλογούν και αν πήρα σβάρνα τους δρόμους για να αγωνιστώ, το κάνω με ευχαρίστηση, προσπαθώντας να εξασφαλίσω όσο περνά από το ταπεινό μου χέρι στη νέα γενιά, ένα καλύτερο αύριο!

  Δεν ξέρω εάν θα το επιτύχω, αλλά και αν ακόμα δεν τα καταφέρω, αυτό δεν είναι ικανός λόγος να σταματήσει την προσπάθειά μου.

  Και κάτι ακόμα και τελειώνω γιατί μπορεί να σε κούρασα.

  Μου έγραψες.
  “Γίναμε δούλοι και ακόμα Αέναε λέμε Μολών Λαβέ?”

  Επειδή διαβάζεις όπως αντιλαμβάνομαι ιστορία θα σου πω κάτι που ίσως και να το γνωρίζεις.

  Η αξέχαστη Σοφία Βέμπο, η κατά κάποιον τρόπο αφανείς Ηρωίδα στον πόλεμο, τραγουδούσε με ζωντάνια και θέρμη για να εμψυχώσει τους στρατιώτες μας.

  Μία στροφή τραγουδιού της έλεγε:
  “Καίει ο ήλιος καίει, καίει μανάρα μ’ καίει.”

  Και στα μετόπισθεν, είχαμε ουρά στρατιωτών, συνανθρώπων μας που τους έκοβαν τα πόδια από κρυοπαγήματα!!!

  Σ’ ευχαριστώ που αφιέρωσες το χρόνο σου να διαβάσεις το σχόλιό μου.
  Θα χαρώ εάν το φέρει η τύχη να σε γνωρίσω από κοντά.