Ναζισμός στην Ελλάδα, έγκλημα και τιμωρία.

Αθήνα 12.10.2013

Το έτος 1977, ο εθνικοσοσιαλιστής Αριστοτέλης Καλέντζης συλλαμβάνεται και φυλακίζεται για 12 χρόνια με την κατηγορία της βομβιστικής επίθεσης. Για τον Αριστοτέλη Καλέντζη ο χίτλερ χαρακτηρίζεται ως προφήτης του κόσμου και ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του ερωμένο της ναζιστικής πρακτικής.

Αρχές της δεκαετίας του 80.ο ξένος τύπος προειδοποίησε ότι τα ζόμπι του ναζισμού επανέρχονται. Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης την εποχή δήλωνε άγνοια για τους χαρακτηρισμούς που του αποδίδονταν «Φύρερ» και αρχηγός ναζιστικής οργάνωσης.

Το 1993 εμφανίστηκε μια επιπλέον ναζιστική οργάνωση με την επωνυμία «Εθνική σταυροφορία». Αρχηγός της ο Φράνκυ Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτης καμπαρέ στην οδό Κοδρικτόνος με sex show, strip tees, μπαλέτα, κοκ. Στο καμπαρέ  του εργάζονταν αλλοδαπές, ο ίδιος όμως ήταν κατά των μεταναστών. Χωρίς να κατονομάσει τον πνευματικό ηγέτη δήλωνε ότι ¨η οργάνωση δεν είναι αυτόκλητη¨. Αυτό ίσως δικαιολογεί το περίσσιο θράσος του να επιδεικνύει τα όπλα που κατείχε καθώς και την παραδοχή άσκησης βίας από την  οργάνωσή του.

Το 1981 ιδρύθηκε ο Λαϊκός σύνδεσμος. Τα γραφεία του στην οδό Κεφαλληνίας στην Κυψέλη. Καθοδηγητής της ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος συμμετείχε σε διάφορες ακροδεξιές οργανώσεις που δεν άντεξαν στο χρόνο. Καταδικασμένος για κατοχή εκρηκτικών.  Επίσημο όργανο της ναζιστικής οργάνωσης ήταν η εφημερίδα «χρυσή Αυγή». Από την αρχή της εμφάνισής του, ο Λαϊκός σύνδεσμος, υιοθέτησε τη μέθοδο της τρομοκρατίας, γεγονός που δικαιολογεί την επιφυλακτικότητα των γειτόνων της Κυψέλης. Ο σύνδεσμος γνωρίζει ότι η ναζιστική νοοτροπία γίνεται αποδεκτή όταν η κοινωνία μαστίζεται από ανεργία, φτώχεια και έλλειψη ελπίδας.  Με αφορμή το μεγάλο ποσοστό ανεργίας στα αστικά κέντρα εκείνη την περίοδο, άνοιξε γραφεία στη Θεσσαλονίκη, με δραστήρια μέλη τα οποία γνωστοποίησαν την παρουσία τους στην πόλη, γεμίζοντας τους τοίχους με αγκυλωτούς σταυρούς. Στο Αίγιο που επλήγη από το κλείσιμο των εργοστασίων της Πάτρας, η παρουσία τους γίνεται με παρελάσεις με ναζιστικό βηματισμό και συνθήματα. Οι περιγραφές των κατοίκων του Αιγίου, επισημαίνουν μια σημαντική διαφορά στην εμφάνιση των μελών του λαϊκού συνδέσμου. Το ¨εργαλείο¨ που σήμερα δεν χρησιμοποιείται από τα  μέλη ήταν η αλυσίδα που είχαν στη μέση τους. Στις 10 Φεβρουαρίου 1990, άνοιξαν τα γραφεία της Πάτρας, όπου τα μέλη του συνδέσμου χάραξαν τον αγκυλωτό σταυρό στο χέρι ενός μαθητή. Σο παράρτημα Βόλου μικρή ήταν η συμμετοχή των κατοίκων.

Ο Γιάννης Μαραβελάκης είπε ότι οι δηλωμένες επιθέσεις τα έτη 1991 – 1992 ήσαν 31.

Το 1993, εκπρόσωπος του Λαϊκού συνδέσμου δήλωσε ότι πιστεύουν στην ενωμένη Ευρώπη, ¨φυλετικά καθαρή¨ και θεωρούσε εχθρούς, τους αναρχικούς, αριστεριστές, δημοκράτες, νεοδημοκράτες και αστυνομικούς.

Την ίδια χρονιά ο ημερήσιος τύπος έγραψε για ενέδρα που έστησαν 15 χρυσαυγίτες σε 19χρονο μαθητή (Δημήτρης), τον οποίο ξυλοκόπησαν άγρια μπροστά στα μάτια ολόκληρης γειτονιάς και νοσηλεύτηκε στο ΚΑΤ. Ο παθών κατήγγειλε ότι εκείνοι που επετέθησαν φώναζαν «Χαιλ χίτλερ» και χρησιμοποίησαν εναντίον του μαχαίρια. Ο Γιώργος Πίττας , την ίδια  περίοδο κατήγγειλε επίθεση ομάδας της χρυσής αυγής με θύματα την παρέα του, δύο μέλη της οποίας κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Μέλος του συνδέσμου σε συνέντευξή του, δήλωσε ότι πήρε ¨εντολή εκ των άνωθεν¨ να δημιουργήσει σχέσεις με παρακρατικούς και εθνικιστές, όμως η αποκάλυψη στοιχείων είναι επικίνδυνη και για τον λόγο αυτό, διατήρησε την ανωνυμία του. Με σαφήνεια περιέγραψε τη στρατιωτική και οπλική εκπαίδευση που δέχονταν τα μέλη του συνδέσμου με σκοπό τη χρήση τους κατά την εξέγερσή τους. Συγκεκριμένα είπε ¨είναι μια μέθοδος που θα πάρει σάρκα και οστά¨.

Ο Στέφανος Παπαπολυμέρου ξυλοκοπήθηκε από 15 νεοναζί, εισήχθη για νοσηλεία και πήρε εξιτήριο με 14 ράμματα.

Ο σχεδιασμός για την εξάπλωση της ναζιστικής οργάνωσης, προέβλεπε διείσδυση στα σχολεία, με δύο κυρίως στόχους. Από τη μία η ανάγκη των νέων να ενταχθούν σε ομάδα, από την άλλη, οι επιθέσεις εφήβων μπορούσαν να χαρακτηριστούν παιδικές ανοησίες. Ο δικηγόρος Βασίλης Κορομάντζος, υπερασπιζόμενος 11μελή ομάδα βομβιστών, είπε ότι η ενέργειά τους έγινε από μιμητισμό, απέφυγε όμως επιμελώς να αναφέρει, ότι η βόμβα τοποθετήθηκε σε βιντεοκλάμπ τούρκου μετανάστη. Επίσης δεν ανέφερε ότι η βόμβα που τοποθέτησαν ¨οι μικροί σκανδαλιάρηδες¨, ήταν δύο φιάλες, τυλιγμένες με μπαρούτι και ωρολογιακό μηχανισμό. Ο μεγαλοδικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης, προσπάθησε να μην συνδεθεί η 11μελής ομάδα με τη χρυσή αυγή, γιατί προφανώς δεν βόλευε την υπερασπιστική γραμμή.

Ευθαρσώς στην εφημερίδα του συνδέσμου γράφτηκε ¨Επιλέγουμε τα σχολεία, γιατί εκεί βρίσκονται οι αυριανοί ψηφοφόροι¨. Ο ναζισμός έγινε μόδα. Ο Γρηγόρης Καλομοίρης (πρόεδρος της ΟΛΜΕ), κατήγγειλε την χρυσή αυγή, ότι κατηχεί τους μαθητές στην ιδέα του ναζισμού. Όσοι μαθητές αρνήθηκαν την κατήχηση, γνώρισαν τη βία της χρυσής αυγής.  Ο πρόεδρος του 15μελούς του 1ου Λυκείου Μοσχάτου έλεγε ¨Στο σχολείο είχαμε εδώ και καιρό  προβλήματα¨.

Την ίδια χρονική στιγμή η Ελληνική δικαιοσύνη αδράνησε, παρά το γεγονός ότι καταγγέλθηκε στον πρόεδρο της ένωσης εισαγγελέων εφετών, Αβραάμ Σταθόπουλο, η θέση της χρυσής αυγής, ¨δεν θα πετάμε λουκούμια αλλά σφαίρες¨,   εκείνος περιορίστηκε στην απάντηση, ¨είναι παράνομη η κατοχή όπλων¨.

Την 6.4.1996, η σπουδάστρια Γιάννα Βασιλάκη και τέσσερεις φίλοι της δέχτηκαν επίθεση με λοστούς και καδρόνια. Η ίδια δήλωνε ¨δεν κατάλαβα πως βρέθηκα στο νοσοκομείο¨. Τα θύματα αναγνώρισαν δύο από τους δράστες. Τους Γιάννη Παναγιωτίδη και Αγαμέμνονα Θεοδωρόπουλο, τους οποίους μήνυσαν. Στην μήνυσή τους στράφηκαν και κατά της ηγεσίας της χρυσής αυγής (Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Π. Ανδρουτσόπουλου).

Το 1997, ο τότε υπουργός δημόσιας τάξης Γιώργος Ρωμαίος, παρέλαβε βίντεο, που αποδείκνυε ότι η χρυσή αυγή είχε διεισδύσει στην ελληνική αστυνομία. Στο βίντεο μια ομάδα αξιωματικών της Θεσσαλονίκης χόρευε με τραγούδια για το Γιώργο Παπαδόπουλο. Στην εκδήλωσή τους, υποχρέωσαν μετανάστη να βαφτιστεί από τους ίδιους. Αντί τιμωρίας για τις ενέργειες τους, ο Γιώργος Αναστασιάδης ανεδείχθη σε πρόεδρο  συνδικαλιστικής οργάνωσης, ενώ ο βασικός κατηγορούμενος υπήρξε ο υπεύθυνος – αμέτοχος αξιωματικός στα επεισόδια που συμμετείχε η χρυσή αυγή στη Θεσσαλονίκη. Η δικηγόρος Κούρτοβικ, έβλεπε απροθυμία της δικαιοσύνης να δικάσει ένστολους.

Τον Ιούνιο του 1998, ο Δημήτρης Κουσσουρής δέχτηκε επίθεση από μέλη της χρυσής αυγής, έξω από τα δικαστήρια της «Ευελπίδων». Ο Δημήτρης Κουσσουρής χτυπήθηκε τόσο ώστε έπεσε σε κώμα και έμεινε στην εντατική.  Επικεφαλής των 10 κουκουλοφόρων της επίθεσης ήταν ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος (Περίανδρος), καθοδηγητής του τμήματος «χρυσοί αετοί», ο οποίος συνελήφθη μετά από χρόνια και υπό την απειλή του υπουργού για αποστρατείες, αν δεν συλληφθεί ο ¨Περίανδρος¨. Το περίεργο είναι ότι στη δίκη του Περίανδρου, η αίθουσα εκκενώθηκε από άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι στη συνέχεια διευκόλυναν τους χρυσαυγίτες να μπουν στην αίθουσα του δικαστηρίου προκειμένου να συμπαρασταθούν στον ομοϊδεάτη τους. Τα μέλη της χρυσής αυγής εξύβρισαν το δικαστήριο, χωρίς καμία επίπτωση.

Το 1999, στην ΕΛΑΣ, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα συλλογής πληροφοριών από τη δράση της χρυσής αυγής. Η έκθεση της ομάδας έγινε γνωστή το 2004, από δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ». Στην έκθεση με σαφήνεια αναφέρονταν οι σχέσεις των αστυνομικών με χρυσαυγίτες. Περιέγραφε μάλιστα, ότι τους χρυσαυγίτες όπλιζαν αστυνομικοί, προκειμένου να διαλύουν συγκεντρώσεις ή διαδηλώσεις. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξή του το 2008, χαρακτήρισε τη χρυσή αυγή, εγκληματική οργάνωση. Οι πρώτες εκ των έσω αποκαλύψεις για τη δράση της χρυσής αυγής έγιναν από τον υπαρχηγό της οργάνωσης, Μιχάλη Κουτσούλη. Ο παλαιός υπαρχηγός σε βιβλίο του, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία δημιουργούσε άλλοθι στους δράστες δολοφονικών επιθέσεων.

Το 2002 δέχτηκε επίθεση χρυσαυγιτών ο Πάρης Χρυσός, γιατί είχε περασμένο στο λαιμό του ¨Παλαιστινιακό μαντήλι¨.

Το έτος 2006 σύμφωνα με καταγγελία του Αδάμου Ζαχαριάδη, οι αστυνομικοί βοήθησαν τους χρυσαυγίτες να μπουν στο Πάντειο πανεπιστήμιο, όπου μαχαίρωσαν 3 φοιτητές και κατά την αποχώρησή τους, η αστυνομία διευκόλυνε την διέλευσή τους.

Το δεύτερο 6μηνο του 2007, έγιναν 17 επιθέσεις με μαχαίρια και σιδερολοστούς.

Τον Φεβρουάριο του 2008, σε επεισόδια στην πλατεία Κολοκοτρώνη, από τις τάξεις των ΜΑΤ, ξεφύτρωσαν κρανοφόροι, κουκουλοφόροι, εξοπλισμένοι με ρόπαλα, κοντάρια, μαχαίρια και σιδερολοστούς. Οι οπλισμένοι ήταν μέλη της χρυσής αυγής, καμία σύλληψη δεν έγινε, παρά το γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες επιχειρούσαν δίπλα από τα ΜΑΤ. Ο Πέτρος Τζομάκας κατήγγειλε ότι πριν από τα επεισόδια οι χρυσαυγίτες προπαρασκευάζονταν με επιθετικό εξοπλισμό, συντροφιά με τα ΜΑΤ. Από τις επιθέσεις της χρυσής αυγής κατέληξαν στο νοσοκομείο τρεις άνθρωποι. Μετά τη λήξη των επεισοδίων ο φοιτητής του Παντείου Θεμιστοκλής Καραλής, είδε τους άνδρες των ΜΑΤ, να βοηθούν τους χρυσαυγίτες να φορτώσουν τον εξοπλισμό τους σε φορτηγάκι.

Αφορμή για τη συγγραφή του άρθρου, υπήρξε η παρατήρηση ενός φίλου, αναγνώστη της σελίδας μας, ο οποίος προ 48 ωρών μόλις, μου είπε: «Καλά τα άρθρα  που αναρτώνται όμως δείχνουν μια εμμονή στις σχέσεις της χρυσής αυγής με την εξουσία. Καλό θα ήταν, να γράφατε σχετικά με την ιστορία της χρυσής αυγής».

Ακολουθώντας τη σκέψη του και με μόνο εργαλείο την πλοήγηση στο διαδίκτυο και βασικές πηγές «Το κουτί της Πανδώρας» και το «made in Greece”, κατέγραψα πλήθος δολοφονικών επιθέσεων. Το ερώτημά μου προς τους επικεφαλής κάθε εξουσίας γίνεται εντονότερο.

Κύριοι με ερασιτεχνικά μέσα και χωρίς καμία  βοήθεια σε ελάχιστο χρόνο υπήρξαν τόσα ευρήματα. Πότε επιτέλους θα κάνετε το αυτονόητο, δηλαδή τη δουλειά για την οποία πληρώνεστε;

Λυπάμαι φίλε μου που τελικά η ιστορία της χρυσής αυγής, είναι ίδια με όποιας άλλης δολοφονικής οργάνωσης, με μοναδική διαφορά τις διαδρομές της με το παρακράτος.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και γνωρίζοντας τα μέσα που διαθέτουν οι υπηρεσίες, η καχύποπτη πορεία και εξέλιξη του λαϊκού συνδέσμου,  που μετονομάστηκε από το πολιτικό κατεστημένο ναζιστικό μόρφωμα, χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την καταπάτηση κάθε δικαιώματος, καθώς και τη φίμωση κάθε φωνής (μεμονωμένης ή συλλογικής), που θα τολμήσει στο μέλλον να εκφράσει διαφορετική άποψη.

Για τα εγκλήματα που διέπραξε η χρυσή αυγή, θα τιμωρηθεί η ελεύθερη σκέψη, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και ίσως και αυτό το δικαίωμα επιλογής πολιτικού φορέα, όταν το πολιτικό κατεστημένο, θα θεωρεί ότι κινδυνεύει να χάσει την εξουσία, από την άνοδο της δημοτικότητας όποιου πολιτικού φορέα, οπότε θα τίθεται εκτός νόμου και όλα αυτά, στο όνομα της διαφύλαξης της πολιτικής σταθερότητας.

 

Κώστας Ναξάκης

23 comments

 1. Ανδρέας Αέναος /

  Καλησπέρα σας.
  Πράγματι φίλε μου Κώστα, απορίας άξιο το πως σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα βρήκες τόσα στοιχεία και μάλιστα από “φανερές πηγές” και όχι τίποτε μυστικιστικά και απόκρυφα πεδία!
  Πράγματι και απορίας άξιο για το πώς “λειτουργούν οι αρμόδιες αρχές”, που όπως πολύ σωστά επισημαίνεις πληρώνονται στο κάτω-κάτω για να κάνουν την “δουλειά” τους!
  Πάντως το γεγονός είναι ένα και αφορά τους αρμόδιους θεσμικούς.
  ” Πάντα και πίσω από μεθοδευμένες εγκληματικές ενέργειες, ενάντια της κοινωνίας, εκτός από τον φυσικό αυτουργό υπάρχει και ο ηθικός αυτουργός, ο οποίος και έχει την μεγαλύτερη ευθύνη”.
  Υ.Γ. Απευθυνόμενος προς τον φίλο σου, που διακρίνει μία εμμονή στα άρθρα σε και στις σχέσεις χρυσής αυγής με την εξουσία, θα ήθελα να του επισημάνω ότι την εμμονή αυτή δεν την έχουν τα άρθρα αλλά τα γεγονότα.
  Το ότι εμείς στα άρθρα κάνουμε αναφορά γεγονότων, έεε……
  πού βρίσκετε το “σφάλμα” και η εμμονή;

  • Κώστας Ναξάκης /

   Ανδρέα καλημέρα.
   Σίγουρο είναι ότι η χρυσή αυγή εγκλημάτησε. Το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερη να εγκληματεί, γεννά ερωτήματα.
   • Ποιος ήταν που υπέθαλψε τους εγκληματίες;
   • Γιατί τους υπέθαλψε;
   • Ποιους σκοπούς εξυπηρετούσε;
   • Με πόση διαφάνεια θα χυθεί άπλετο φως¨¨ ;
   • Τα στοιχεία των εγκλημάτων θα δοθούν ¨απείραχτα¨ στη δικαιοσύνη;
   • Η δικαιοσύνη θα είναι ¨τυφλή¨ στο έργο της;
   • Θα τιμωρηθούν όλοι και μόνο οι πραγματικά ένοχοι;
   Και για τη σαφήνεια των ερωτημάτων, τελικά το ¨μάρμαρο¨ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;

   • Ανδρέας Αέναος /

    Κώστα φίλε μου και για “χάρη” του διαλόγου, θα δώσω τις δικές μου απαντήσεις στα ερωτήματά σου.
    Ρωτάς….( •Ποιος ήταν που υπέθαλψε τους εγκληματίες;).
    Θα απαντήσω…. “αυτό που αποκαλούμε άρχουσα τάξη και σύστημα, το οποίο και περικλείει μεγάλο αποθεματικό (περιέχει, ας πούμε, παράνομα και απάνθρωπα πλουτίζοντες, ασύστολα ασύδοτους δικαστικούς,ανερυθρίαστα ελεεινούς αστυνομικούς, βρωμερούς και χύμα -τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχές ημών- κληρικούς και προπαντός από αλλογενείς-αλλοεθνείς και αλλόθρησκους πολιτικούς οι οποίοι σαν γνήσιες μαριονέτες το εξυπηρετούν στην πρώτη γραμμή)
    Ρωτάς…( •Γιατί τους υπέθαλψε;).
    Θα απαντήσω… ” μα, για να τους χρησιμοποιεί αναλόγως όταν οι περιστάσεις το απαιτούν (πότε με την μορφή του οπαδού κάποιας ομάδας να σπέρνει τρόμο και πανικό στους φιλήσυχους και απλούς πολίτες, πότε με την μορφή του αναρχικού κουκουλοφόρου για να διαλύσει και να διαμελίσει λαϊκές διαδηλώσεις και αιτήματα, πότε με τη μορφή του εθνικιστή-τάχα πατριώτη και προκειμένου η πλειονότητα των ανήμπορων να αφήσει την τύχη τους στα χέρια αυτών των τυχάρπαστων εκτρωμάτων και τέλος και ενίοτε και όταν στριμώχνονται, με την μορφή της κοινοβουλευτικής δικτατορίας που βιώνουμε σήμερα)”.
    Ρωτάς… (•Ποιους σκοπούς εξυπηρετούσε;).
    Θα απαντήσω… ” Σχέδια και αιτήματα ξένων αφεντάδων “.
    Ρωτάς… ( •Με πόση διαφάνεια θα χυθεί άπλετο φως¨¨ ;).
    Θα απαντήσω… ” χαχαχαχαχαχ, καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; ”
    -Για να προκύψει διαφάνεια, χρειάζεται να καλύπτονται κάποιες ελάχιστες “παράμετροι” όπως… έντιμη και γνήσια Νομοθετική Εξουσία, αδέκαστη και ανεπηρέαστη Εκτελεστική Εξουσία κλπ-κλπ.
    Πώς;! Τί;! Ποιός;!
    Ρωτάς… (•Τα στοιχεία των εγκλημάτων θα δοθούν ¨απείραχτα¨ στη δικαιοσύνη;).
    Θα απαντήσω… ” προκειμένου να απαντήσω στο ερώτημά σου θα σε παραπέμψω σε δύο άλλα ερωτήματα… 1ον ποιοί έχουν τα στοιχεία; 2ον γιατί να έχω εμπιστοσύνη σε αυτούς που έχουν τα στοιχεία; “.
    Ρωτάς… (•Η δικαιοσύνη θα είναι ¨τυφλή¨ στο έργο της)
    Θα απαντήσω… ” επί ματαίω δυστυχώς, θα αναζητήσουμε τυφλότητα σε μία δικαιοσύνη που αντικατέστησε το δίκαιο σε νομιμοφάνεια και νομιμοφανή επιχειρήματα και προκειμένου να απολαύσει παχυλότατες αμοιβές ως να πράττει εργασίαν! ”
    Ρωτάς… (•Θα τιμωρηθούν όλοι και μόνο οι πραγματικά ένοχοι;).
    Θα απαντήσω… ” Δυστυχώς όχι, διότι οι πραγματικοί ένοχοι σήμερα είναι αυτοί που κρατάνε και το πεπόνι και το μαχαίρι ”
    -Πώς να τιμωρήσουν εαυτόν, κόβοντας μικρότερη φέτα στο κομμάτι που τους ανήκει;
    Τέλος και κλείνοντας, ρωτάς… (τελικά το ¨μάρμαρο¨ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;).
    Θα απαντήσω… ” εάν και εφόσον για άλλη μία φορά δεν βρούμε αποδοτικό και δημιουργικό τρόπο αντίδρασης, δυστυχώς για άλλη μία φορά το μάρμαρο θα το πληρώσουν όσοι με αγωνία αναζητούν… Δικαιοσύνη, Δημοκρατία, Αρμονική συνύπαρξη και πολιτειακή αξιοπρέπεια. ”
    Κλείνοντας και σαν επιμύθιο θα σου πώ… “κουράστηκα να ακούω, δεξιά και αριστερά, ότι δεν είναι όλοι ίδιοι.
    Προς το παρόν μόνο ίδιους βλέπω, εάν και εφόσον φανούν και οι άλλοι, μόνον τότε θα πεισθώ ότι δεν είναι όλοι ίδιοι.”

   • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

    Κωστή μου καλησπέρα.
    Ξέρω πως τα ερωτήματα που παραθέτεις, γι σένα είναι ρητορικά, αφού γνωρίζεις πολύ καλά πως λειτουργούν οι θεσμοί στο Γερμανικό προτεκτοράτο του Νότου!

    Όμως για όσους δεν γνωρίζουν, η για όσους δεν υποψιάζονται, νομίζω πως πρέπει να απαντηθούν ένα προς ένα.

    Αρχίζουμε λοιπόν:

    “Ποιος ήταν που υπέθαλψε τους εγκληματίες;”

    Μα αυτός ο οποίος τους δημιούργησε! Το άθλιο πολιτικό σύστημα… τα κόμματα του (κατά την ορολογία τους), λεγόμενου “δημοκρατικού”, η “συνταγματικού”, η όπως διάολο θέλουν να το ονομάζουν, για να εξαγνιστούν στα μάτια και τη συνείδηση του αφελούς, ευκολόπιστου, η ακόμα και του βολεμένου πολίτη που τον χρησιμοποίησαν, τόξου!

    “Γιατί τους υπέθαλψε;”

    Για να τους χρησιμοποιεί όταν, όπου και όπως εξυπηρετούσε τις ανάγκες του, για να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, η να διασαλεύει την κοινωνική ηρεμία, εις βάρος πάντα των ίδιων αφελών, ευκολόπιστων και βολεμένων πολιτών!

    “Ποιους σκοπούς εξυπηρετούσε;”

    Μα να βρίσκεται διαρκώς και ανελλιπώς στην καρέκλα της εξουσίας, προκειμένου να ξεπληρώνονται οι “επιταγές” που υπέγραψε στ’ αφεντικά του και να καταδυναστεύει εσαεί τους πολίτες, δηλαδή αυτούς που περιγράφω ποιο πάνω. Ας μην ξεχνάμε ότι εναλλάξ, Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ., κατάφεραν να κυβερνούν 38 (τριάντα οκτώ) ολόκληρα χρόνια και τώρα που έχασαν το καθένα ξεχωριστά την αυτοδυναμία τους και πήγαν κατά διαόλου, μας κυβερνούν, ελέω νομικού πλαισίου που οι ίδιοι δημιούργησαν, δια της βίας και της απάτης γράφοντας στα… (ας μην το ξεστομίσω και βγει ακατάλληλο το σχόλιο, γιατί δεν έχουν κιόλας), από κοινού… αγκαλιάζοντας στα δύσκολα η μια ληστοσυμμορία την άλλη, φτιάχνοντας το ποιο βρώμικο μείγμα κομματικής συγκυβέρνησης, για το “καλό” πάντα της… παρτίδας… ουπς συγνώμη… της “Πατρίδας” ήθελα να πω!

    “Με πόση διαφάνεια θα χυθεί άπλετο φώς;”

    Με όση διαφάνεια χύθηκε, όταν τα euro μεταφέρονταν υπό μορφή “τούβλων”, με χαρτοκιβώτια από πάμπερς στις τσέπες του “αείμνηστου”, (ξέρεις εσύ), αυτού που έβαλε στη μίζα πλαφόν, αυτού που έκανε τη απάτη στην κόρη του και πούλησε στα μουλωχτά τη βίλα που της ανήκε, κρύβοντας τη διαθήκη της μάνας του! (δεν σεβάστηκε το ίδιο του το παιδί και εμείς περιμέναμε να σεβαστεί την Ελλάδα μας και το Λαό μας;;;) Αυτού που ανερυθρίαστα μας παραμύθιαζε ο σημερινός “ευλύγιστος” πρόεδρος και τα υπόλοιπα κλεφτρόνια που τον περιτριγύριζαν, ότι του δάνεισαν χρήματα για να κτίσει το περιβόητο “κωλόσπιτο”, τη στιγμή που οι ίδιοι σύμφωνα με τις δηλώσεις τους εκείνη την εποχή, έπαιρναν για λογαριασμό τους δάνεια από τράπεζες. Ακριβώς με την ίδια διαφάνεια που χύθηκε άπλετο φως στις αρπαχτές των εξοπλιστικών, στις μασαμπούκες από τη Siemens, στο έγκλημα του χρηματιστήριου, στη λεηλασία των ολυμπιακών έργων, στις υποκλοπές, κλπ. κλπ. για να μη γράψω εγκυκλοπαίδεια διαπραχθέντων Εθνικών προμελετημένων εγκλημάτων και αναφέρω όλες… πρόσεξε… όλες τις εγκληματικές οργανώσεις και τους εγκληματίες που συνεχίζουν να κυβερνούν δια της βίας την Ελλάδα μας!!!

    “Τα στοιχεία των εγκλημάτων θα δοθούν απείραχτα;”

    Τα στοιχεία των εγκλημάτων, να είσαι σίγουρος ότι θα δοθούν απείραχτα, ακριβώς όπως τα… έχουν κατασκευάσει… κατ’ ευθείαν από το “εργαστήριο παρασκευής” και “εάν χρειαστεί η δικαιοσύνη και άλλα, δεν έχει παρά να τα ζητήσει”, όπως ακριβώς μας πληροφόρησε ο υπουργός προστασίας των πολιτικών, Νίκος Δένδιας. Αρκεί να τα ζητήσει εγκαίρως θα προσθέσω εγώ, γιατί δεν διαθέτει στόκ το “εργαστήρι”!!!

    “Η δικαιοσύνη θα είναι “τυφλή” στο έργο της;”

    Μη σου πω ότι θα είναι και “κωφάλαλη”, αφού αυτήν την εντολή θα έχει λάβει από τους κρατούντες τα σκήπτρα της εξουσίας, δηλαδή τους “φίλους” και εταίρους μας, (τι ειρωνεία), ναζί Γερμανούς και τους προϊσταμένους τους διεθνείς τοκογλύφους. Επίσης θα είναι τυφλή και κωφάλαλη, εφ’ όσον οι αποδοχές των επαγγελματιών και όχι των “λειτουργών” της, θα στέκονται στο “ύψος τους”… το ύψος που φρόντισαν να “προβλέπεται από το σύνταγμα”… δηλαδή ισοδύναμοι με αυτούς των εχθρών της Ελλάδας μας… των επίσης επαγγελματιών πολιτικάντιδων!

    “Θα τιμωρηθούν όλοι οι και μόνο οι πραγματικά ένοχοι;”

    Δεν σου επιτρέπω να αμφιβάλεις γι’ αυτό, αφού όπως ξέρεις, όλοι οι προηγούμενοι εγκληματίες τους Έθνους, τιμωρήθηκαν παραδειγματικά, αρχής γενομένης από τον “αείμνηστο”, (Θεέ μου συγχώρα με, αθώος με πλειοψηφία 7 προς 6, δικαιοσύνη όμως να σου πετύχει, να τους φτύσεις κατάμουτρα… να μην τους αβασκάνεις) και όσους τον περιέβαλαν με την υπόθαλψή τους, έως και τους τελευταίους που μας είχε υποσχεθεί ο Αντώνης ότι θα τιμωρήσει επειδή έφεραν την Ελλάδα στη χρεωκοπία. (ο ένας περιπλανώμενος τουρίστας και κάποια στιγμή θα μας ξαναπεί ότι ζούσε στην εξορία όπως μας ξαναέχει παραμυθιάσει για το παρελθόν, και ο άλλος αντιπρόεδρος της χουντοκυβέρνησης)!!!

    “Και για τη σαφήνεια των ερωτημάτων, τελικά το “μάρμαρο” ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ; ”

    Μα φυσικά αυτός που πληρώνει πάντα, όλες τις ρεμούλες των ληστοσυμμοριτών που μας καταδυναστεύουν, ο συνήθης ύποπτος!

    “Είτε ως κυρίαρχος Λαός, είτε ως απλός… Μα..κας”!!!

 2. Έλλην /

  -Γιατί σε περιόδους οικονομικής κρίσης, υπάρχει στροφή στον εθνικισμό?

  Τα τετριμμένα περί άδειας τσέπης, που αν ήταν γεμάτη δεν θα υπήρχε άνοδος της ακροδεξιάς δεν νομίζω ότι φτάνουν τελικά για να δικαιολογηθεί το φαινόμενο.

  Μήπως η μετάπτωση από την χλιδή, από τα υλικά αγαθά στην φτώχεια, η προσωπική και Εθνική προσβολή που υφίσταται ο άνθρωπος τον ωθούν σε μία φάση περισυλλογής όπου αντιλαμβάνεται ότι ζούσε σε μία σάπια κοινωνία χωρίς όραμα?
  Μήπως αντιλαμβάνεται ότι τα ιδανικά τα είχε αντικαταστήσει το χρήμα?
  Ότι υπάρχει εσωτερικός προδότης που τόσα χρόνια αδυνατούσε να διακρίνει τυφλωμένος από την χλιδή? Οι πολιτικοί της Δημοκρατίας, που πίστεψε αποδεικνύονται προδότες…

  Τα κράτη συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι στην πατρίδα του. Στην πατρίδα που στο άκουσμα του Εθνικού Ύμνου ανατριχιάζει!
  Η τιμή και ο πατριωτισμός του δέχονται καίριο πλήγμα, από κάποιον που πάντα ήταν, είναι και θα είναι κατώτερος από αυτόν!
  Κάτι πρέπει να κάνει! Να υπερασπιστεί την πατρίδα του, το έθνος, την Φυλή και τους νεκρούς του ήρωες!

  Ο Εθνικισμός είναι η συμπύκνωση των παραπάνω σε μία λέξη.

  Ο Μιχαλολιάκος πληρώνει τα λάθη του, και την έλλειψη αισθητικής όπως εύστοχα ανέφερε και ο Αριστοτέλης Καλέτζης.

  Κάποτε ο Rudolf Hess(δολοφονήθηκε από Βρετανούς πράκτορες, 94 χρονών) μέσα από την φυλακή του Spadau εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τους φουσκωτούς, γεμάτους τατουάζ, με ξυρισμένα κεφάλια, εθισμένους στην σκληρή μουσική νεοναζί. Ο Rudolf Hess ήταν ο Νο 2 μετά τον Χίτλερ.

  Ο Ελληνικός λαός ήθελε να δει εθνικιστές. Όχι μπράβους, με σβάστικες και ρόπαλα..

  Το αν ο Μιχαλολιάκος απέτυχε να το κάνει πράξη αυτό είναι άλλο θέμα. Θα έχει τον χρόνο να το σκεφτεί στην φυλακή.

  Το σημαντικό και συνάμα στενάχωρο είναι ότι η συνέχεια του έργου είναι γνωστή. Μαζί με την ανάπτυξη που κάποτε θα έρθει, θα επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση, την ζοφερή, την χωρίς ιδανικά…..πάλι, ξανά….ως την επόμενη οικονομική κρίση….

  Το χρήμα έχει αυτή την καταραμένη ιδιότητα. Να διαφθείρει συνειδήσεις ακόμα και κάποιων που κάποτε(πολύ παλιά έστω…) ήταν αγνοί εθνικιστές, να υπνωτίζει τον πατριωτισμό και να γελοιοποιεί τα ιδανικά.

  • Ανδρέας Αέναος /

   Καλημέρα σας.
   Φίλε μου Έλληνα, επέτρεψέ μου να δώσω και κάποιες δικές μου σκέψεις στα όσα αναλύεις πιό πάνω.
   —( Το χρήμα έχει αυτή την καταραμένη ιδιότητα. Να διαφθείρει συνειδήσεις )—
   Το χρήμα φίλε μου, την μοναδική καταραμένη ιδιότητα που έχει είναι “να του φορτώνουν την διαπίστωση ότι διαφθείρει συνειδήσεις”!
   Καλό και πιασάρικο το άλλοθι, αλλά να έχεις υπ όψιν σου ότι, εάν και εφ όσον διαθέτεις συνείδηση- αυτή δεν εξαγοράζεται διότι δεν έχει αντίτιμο εξαγοράς.
   -Περιττό λοιπόν να σου αναλύσω το άρα που προκύπτει από αυτόν τον συλλογισμό.
   —( ακόμα και κάποιων που κάποτε(πολύ παλιά έστω…) ήταν αγνοί εθνικιστές, να υπνωτίζει τον πατριωτισμό και να γελοιοποιεί τα ιδανικά.)—
   ; ; ;
   Εδώ πάλι δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς εννοείς;
   Καλό θα ήταν και όταν κάνουμε πολιτειακές “διαπιστώσεις”, να παραθέτουμε και τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις διαπιστώσεις μας.
   Εάν και εφόσον μου προσκομίσεις έστω και ένα στοιχείο πως (οποιοσδήποτε από αυτούς που κινήθηκαν, από το 1974 έως και σήμερα, στον αποκαλούμενο “εθνικιστικό χώρο”) κινούνταν από πατριωτικά ή εθνικά ελατήρια, μόνον τότε θα δεχθώ αυτήν σου την διαπίστωση-διατύπωση.
   Στον αντίποδα, νομίζω πως τα στοιχεία που συλλέγουμε και δημοσιοποιούμε στα άρθρα και εμείς μα και πολλοί άλλοι, δείχνουν το αντίθετο από αυτό που γράφεις.
   —( Γιατί σε περιόδους οικονομικής κρίσης, υπάρχει στροφή στον εθνικισμό? )—
   Πάρα πολύ απλό το ερώτημά σου, φίλε μου Έλληνα, μόνο που έχει λάθος διατύπωση.
   Η σωστή διατύπωση θα ήταν ” γιατί υπάρχει στροφή προς την καρικατούρα που παριστάνει τον εθνικισμό;”.
   Πλανάσαι πλάνην οικτράν εάν εμπιστεύεσαι όλους αυτούς τους κοινούς εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, ότι τάχα μου είναι πατριώτες και εθνικιστές.
   Ακριβώς την ίδια πλάνη έχει και η πλειοψηφία των ανθρώπων παγκοσμίως, με τα φρικτά ιστορικά αποτελέσματα.
   -Εκτός πιά και αν αμφισβητείς όλη την καταγεγραμμένη, παγκοσμίως, ιστορία!
   Να ξέρεις πάντως ότι, είναι απολύτως φυσιολογικό στο σαθρό κοινωνικό κατεστημένο- που στήσαμε σαν υποτιθέμενη κοινωνία- τα αδύναμα μέλη να αναζητούν προστασία σε πιό κλειστό και μικρό κύκλο, που λογικά οδηγεί στο έθνος και στον εθνικισμό.
   Αυτό, οι κρατούντες, το γνωρίζουν πολύ καλά και με τέχνη συστήνουν και σε οδηγούν (όταν σφίγγουν τα πράγματα για αυτούς), στα απάνθρωπα-μοχθηρά και δολοφονικά όντα, που αρέσκονται να δηλώνουν εθνικιστές.
   -Τελικά και στην ουσία, σημασία δεν έχουν τα γεγονότα και οι αποδείξεις, σημασία έχει το….. “ότι δηλώσεις είσαι;;;;;”!

 3. Έλλην /

  Θα πρέπει να καταλάβεις Ανδρέα ότι δεν έχω αναλάβει την υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής.
  Δεν ανέφερα πουθενά ότι με πήραν τα κλάματα επειδή ο Μιχαλολιάκος είναι στην φυλακή.
  Σήμερα έφαγα κανονικά. Και το βράδυ θα φάω. Και για ποτό θα πάω…

  Εγώ αναφέρθηκα στον Εθνικισμό, και δεν με ενδιαφέρει αν την πιστεύεις σαν θεωρία ή όχι. Αδιάφορο μου είναι.

  Κάτσε να αναλύσεις την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, και θα διαπιστώσεις την άνοδο του Εθνικισμού παντού. Είμαστε μπροστά στην επανάληψη ενός φαινομένου, που έχει αιτίες. Και φίλε μου Ανδρέα η αιτία δεν είναι η καθυστέρηση στο μυαλό των Ευρωπαίων….
  Αν εσένα σου αρκεί η πρόχειρη διαπίστωση περί παρασυρμού των μαζών από δολοφόνους που παριστάνουν τους Εθνικιστές. Δικαίωμά σου. Έτσι και αλλιώς το έχω διαβάσει άπειρες φορές αυτό. Δεν μου λες κάτι καινούριο. Χιλιοειπωμένα πράγματα…

  Το θέμα είναι να αναλύσουμε το γιατί σε περίοδο κρίσης, ο Εθνικισμός είναι η ιδεολογία που ανθίζει και όχι οι άλλες ιδεολογίες…

  Υ.Γ 1: Προδότης δεν γεννιέσαι. Γίνεσαι. Και η συνείδηση έχει αντίτιμο….αν σου δώσω 1.000.000 $ πετάς από το μπαλκόνι σου το pc μέσα από το οποίο αντιστέκεσαι…αν όχι εσύ, πολλοί θα το έκαναν. Οπότε κράτα μικρό καλάθι….

  Υ.Γ 2: Δεν θα μπω στον πειρασμό να σου αναφέρω ονόματα εθνικιστών γιατί είμαι σίγουρος ότι θα διαφωνήσεις…

  • Ανδρέας Αέναος /

   ” Έλληνα; ” ………. ολόψυχα. έχεις την συμπάθειά μου και τα θερμά μου συλλυπητήρια.

 4. Κώστας Ναξάκης /

  Αγαπητέ Έλληνα.
  Οι προ 2ετίας πολιτικοί προβληματισμοί μας αφορούσαν στην πιθανότητα εισόδου της χρυσής αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ένας από τους συνομιλητές, έθετε ερωτήματα παρόμοια με τους προβληματισμούς σου. Οι προβληματισμοί σχετίζονται με την ύπαρξη ή όχι θεωρητικού περιεχομένου σε αυτό που ονομάζουμε ¨φασισμός¨.
  Σύμφωνα με μελέτη-ανάλυση του Πανεπιστημίου του καίμπριτζ, ο φασισμός για να δημιουργηθεί, απαιτείται ανασφάλεια η οποία δεν είναι απαραίτητο να προέρχεται από οικονομική κρίση μόνο. Ως παράδειγμα για την εξήγηση αυτού, φέρει τον σταλινισμό, ως μορφή φασισμού, έστω και αν ο τρόπος επιβολής του διαφοροποιείται από τον συνηθισμένο.
  Ο φασισμός εμφανίστηκε με το όνομα αυτό στην Ιταλία, με ιδρυτή τον Benito Mussolini. Η δημιουργία του πρώτου φασιστικού κόμματος, δεν ήταν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, αλλά των καταλήψεων των εργοταξίων από τα εργατικά συνδικάτα, με σοβαρές αναταραχές και ρήξη του κοινωνικού συστήματος. Προκειμένου να ριζωθεί δημιουργεί τους μελανοχιτώνες. Η άνοδός του εξασφαλίστηκε από την υποτιθέμενη συμπαράστασή του στα εργατικά αιτήματα, τα οποία κατά την άσκηση της εξουσίας αφάνισε με την επιβολή του παρακράτους των μελανοχιτώνων, την δημιουργία και συντήρηση των οποίων είχαν αναλάβει οι εργοστασιάρχες της Ιταλίας. Η περίοδος της φασιστικής εξουσίας στην Ιταλία διακρίθηκε από την δύναμη του στρατού, την κατάλυση του κοινοβουλευτισμού, την αστυνόμευση, τις πολιτικές δολοφονίες κοκ. Ο όρος φασισμός προέρχεται από τη λατινική λέξη fascis που σημαίνει ¨δέσμη βεργών, δεμένες με κόκκινη ταινία¨. Το ιδεολογικό και πολιτικοκοινωνικό σύστημα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την άρνηση του κοινοβουλευτισμού, τη θεοποίηση της κρατικής εξουσίας, που ασκείται με απάνθρωπο και αυταρχικό τρόπο, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, μέχρι και την τρομοκρατία.
  Ο Γερμανικός φασισμός ή χιτλερισμός ή αριανισμός (ρατσιστική θεωρία που διατυπώθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα από αντιδραστικούς συγγραφείς) ή ναζισμός (συντομογραφία του όρου National sozialismus = εθνικοσοσιαλισμός), κυριάρχησε στη γερμανική πολιτική σκηνή, κάτω από τραγικές συνθήκες, διαλύοντας όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς, τρομοκρατώντας τους πολίτες, διαρρηγνύοντας τον κοινωνικό ιστό, και δημιουργώντας ανασφάλεια. Με τη θεωρία της άριας φυλής όσοι προέρχονται από αυτήν έχουν την υποχρέωση να πειθαρχούν πρόθυμα και απόλυτα, έτοιμοι για κάθε θυσία, προς όφελος του έθνους, αλλιώς ανήκουν στους ¨μιαρούς¨ και πρέπει να εξοντωθούν.
  Τα παραπάνω μάλλον καταρρίπτουν ότι η άδεια τσέπη από μόνη της, είναι ικανή συνθήκη για να στρέψει πολίτες στον φασισμό και όχι στον…εθνικισμό, που μάλλον από λάθος έγραψες. Η ατομική ευθύνη και αυτοκριτική δεν είναι προνόμιο του φτωχού, αλλά του σκεπτόμενου. Το φασιστικό κράτος τον πολίτη τον θέλει όχι μόνο σκουπίδι, αλλά υποταγμένο σκουπίδι σε αυτό. Η εθνική έπαρση δεν είναι προνόμιο και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να είναι αντικείμενο προς εκμετάλλευση από κανέναν. Την ¨καθαρότητα¨ που προσπαθείς να υπερασπιστείς δεν την αντιλαμβάνομαι. Όσο για την υπεράσπιση των ηρώων προγόνων μας, ο φασισμός τους ήθελε νεκρούς, αν δεν ήταν ενταγμένοι σε αυτόν. Τους βασάνισε εν ζωή ας τους αφήσει τουλάχιστον να αναπαυθούν ήσυχοι νεκροί.
  Ο φασίστας φίλε μου δεν έχει αισθητική, ανεξάρτητα από το όνομά του αν θεωρείς εύστοχη την αναφορά του Καλέτζη ότι ο χίτλερ ήταν προφήτης, νομίζω ότι έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, δηλώνω δε, ότι είναι δικαίωμά σου. Αυτό βέβαια δικαιολογεί τις διαφορετικές εντυπώσεις που προφανώς έχουμε σχετικά με την δολοφονία του δολοφόνου της ανθρωπότητας (Ες) για να καταλαβαίνει και ο κόσμος για τι (σε καμιά περίπτωση ποιόν) μιλάμε.
  Αυτό το αγνοί εθνικιστές που διεφθάρησαν από το χρήμα, δεν το αποκωδικοποίησα, όμως αν αναφέρεσαι στο Μιχαλολιάκο, ….. έχω ράμματααααα!!!!

 5. Έλλην /

  Το ερώτημα που έθεσα είναι σαφές.
  Αφορά την άνθιση του Εθνικισμού, σαν θεωρία. Δεν το κάνω συγκεκριμένο.

  Ο Ναζισμός ήταν η πράξη του Γερμανικού Εθνικισμού.
  Ο Φασισμός ήταν η πράξη του Ιταλικού Εθνικισμού.
  Δεν μελετάμε το φαινόμενο του Ναζισμού και του Φασισμού ξεχωριστά αλλά την τάση ανόδου του Εθνικισμού συνολικά και σαν επαναλαμβανόμενο φαινόμενο εν μέσω μιας συγκεκριμένης κατάστασης(οικονομική κρίση), κατά την οποία διαμορφώνονται συνθήκες α)οικονομικής ανέχειας β)εθνικής προσβολής.

  Σημαντικό στοιχείο είναι ότι η αριστερά ακολουθεί την αντίθετη οδό, της πτώσης, κυρίως λόγω της προτεραιότητας που δίδει στον άνθρωπο και όχι στην πατρίδα. Αυτός ήταν ο λόγος που ο Ναζισμός άνθισε κατόπιν της Συνθήκης των Βερσαλλιών(εθνική προσβολή) σε συνδυασμό βέβαια με την οικονομική ανέχεια.

  Όταν προσπαθώ να εξηγήσω το γιατί υπάρχει άνοδος του Εθνικισμού τότε και τώρα δεν σημαίνει ότι αναπολώ το τρίτο Ράιχ.

  Ο Κομμουνισμός είναι άλλο φαινόμενο. Η ανάπτυξή του προήλθε λόγω της φτώχειας και μόνο. Δεν υπήρξε ταυτόχρονη εθνική προσβολή.
  Ο Εθνικισμός αναπτύσσεται κυρίως λόγω του δεύτερου….όταν το έθνος απειλείται ή προέρχεται από εθνική ταπείνωση. Εκεί θέλω να καταλήξω και όχι στην θεοποίηση των ολοκληρωτικών καθεστώτων όπως λάθος καταλάβατε.

  Επίσης σημειώνω ότι υπάρχουν δύο Rudolf Hess. Ο πρώτος ήταν πολιτικός και σε αυτόν αναφέρομαι, και ο δεύτερος ήταν ο διοικητής του Auschwitz.

  Εγώ δεν μίλησα για προφήτες κτλ….απλά ανέφερα την παρατήρηση του Καλέτζη για τον Μιχαλολιάκο και την αισθητική του που προφανώς εννοούσε ότι δεν ταιριάζει σε μία σύγχρονη κοινωνία. Δεν μπορεί εν ολίγοις να ταιριάξει εμφανίσεις και πρακτικές των Ναζί του 1935 στην Ελλάδα του 2010. Εθνικοσοσιαλιστής μεν, αλλά με γνώση των συνθηκών που επικρατούν στον κόσμο εν έτη 2013 και παραδεχόμενος ότι ο εθνικοσοσιαλισμός δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά. Για αυτό και δεν ασχολείται ενεργά.

  Τέλος, το ότι έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αναλύσουμε αντικειμενικά ένα φαινόμενο.

 6. ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

  Κατάλαβα γιατί έχω μπλέξιμο με τα πατριωτισμός, εθνισμός, εθνικισμός, εθνικοσοσιαλισμός, αλλά δε βαριέσαι ας γράψω και εγώ κατιτί

  http://www.in2life.gr/dm_pictures/antifa_gelio_680_15_295302_434352.jpg

 7. ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

  Ααααα! τώρα που μιλήσατε για τον πολιτικό Rudolf Hess, κατάλαβα γιατί βρίζετε και τους πολιτικούς.

  http://users.sch.gr/pchaloul/geloiografies.files/image150.jpg

  • Ανδρέας Αέναος /

   Καλημέρα σας.
   Φίλε ΄ΚΑΧΥΠΟΠΤΕ, οι δύο αυτές φωτογραφίες-γελοιογραφίες που μας παραπέμπεις, αποδίδουν πλήρως και με την καλύτερη ανάλυση όλα όσα δεν λένε τα στόματα.
   Υ.Γ. Απορώ πως και ακόμα ο φίλος Βελζεβούλης, δεν “ανθίστηκε” το “δαιμόνιο” πνεύμα σου και προκειμένου να αρχίσει την απονομή τίτλων!

   • Ανδρέας Αέναος /

    Φίλε μου ΚΑΧΥΠΟΠΤΕ, ξέχασα να σου γράψω και το ανέκδοτο του αιώνα.
    ” Τα χαμηλότερα στρώματα του φασιστικού τόξου(χαχαχαχα), έχουν βρεθεί σε απόγνωση.
    -Δεν ξέρουν τι να υποθέσουν και πως να λειτουργήσουν!
    Ο λόγος;
    Παρακολουθούν έκπληκτοι και με απόγνωση τους Παλαιό-ναζί, να καταδιώκουν με λύσσα ως εχθρούς τα παιδιά τους- τους Νέο- ναζί. ” !;!;!;

 8. Έλλην /

  Αν συγκρίνουμε τις καταστάσεις στις οποίες βρισκόμαστε Ανδρέα, οφείλω εγώ να σου εκφράσω την συμπάθειά μου…..και τα συλλυπητήριά μου.
  Εμένα μην με λυπάσαι.

  • Κώστας Ναξάκης /

   Φίλοι μου.
   Ειρήνη υμίν. Διακρίνω μιαν αδικαιολόγητη ένταση. Απαντάται μεταξύ σας, ως ανταγωνιστές. Ο μεν Ανδρέας προφανώς με περιπαικτικό ύφος που αφήνει περιθώρια παραξήγησης, εσύ ¨Έλληνα¨ αρκετά δεικτικά.
   Ε! Όχι μεταξύ μας ρε παιδιά.

  • Κώστας Ναξάκης /

   Και πάλι γειά σας.

   Επηρεάστηκα τόσο που οδηγήθηκα σε ορθογραφικό λάθος. Το απαντάται διορθώστε σε απαντάτε. Με έλλειψη χιουμοριστικής διάθεσης.

   • Ανδρέας Αέναος /

    Καλημέρα σας.
    Κώστα φίλε μου, στην αρχή της σκέψης μου έλεγα να μην γράψω απάντηση (διότι σε μια σελίδα που ασχολείται με τα πολιτικά δρώμενα, δεν έχουν θέση προσωπικοί “διαξιφισμοί” και αντιπαραθέσεις).
    Από την άλλη όμως, επειδή και διότι είμαστε απλοί άνθρωποι, δεν είναι και τόσο “παράλογο” να “ανακαλύπτουμε” και σημεία που μας ενοχλούν και να τα υποδεικνύουμε (ίσως και με άχαρο ή αδέξιο τρόπο, γιατί είπαμε απλοί άνθρωποι είμαστε και δεν νομίζω κάτι περισσότερο).
    Έρχομαι λοιπόν στο διά ταύτα της αιτιολογίας μου.
    Ναι, προφανώς είναι περιπαικτικό το ύφος μου και σαφώς παρεξηγητέο, μάλιστα και αντιλαμβανόμενος το άστοχο και άκυρο του ύφους, δεν θα με ενοχλούσε να ζητήσω συγνώμη.
    Έχουμε όμως και μια φανερή διάσταση αντιμετώπισης των γεγονότων (και πέρα από το προσωπικό μου λάθος να μην αντιπαρατεθώ με πολιτικό διάλογο, αλλά με σαρκασμό).
    Στην δική μου πραγματικότητα όμως (και φαίνεται με απλή ανάγνωση στα σχόλια του Έλληνα), ο Έλληνας δεν σου επιτρέπει τον διάλογο παρά σου επιτρέπει να λαμβάνει λεξούλες από ότι γράφεις και να στοιχειοθετεί “αντικειμενική ανάλυση γεγονότων;;;” κατά το δοκούν το δικό του (ο πλεονασμός εξ επιτηδείας).
    Τελειώνοντας την αιτιολόγισή μου, θα ήθελα να απαντήσω σε δύο σημεία των “αντικειμενικών” αναλύσεων του Έλληνα.
    Πρώτο σημείο…… (Εγώ αναφέρθηκα στον Εθνικισμό, και δεν με ενδιαφέρει αν την πιστεύεις σαν θεωρία ή όχι. Αδιάφορο μου είναι.)
    Σου επιτρέπω Έλληνα να με “αποβάλλεις” από ότι εσύ θεωρείς εθνικισμό, αλλά δεν σου επιτρέπω να στοιχειοθετείς εσύ τα μέτρα και τα σταθμά στο, τί είναι για μένα το έθνος.
    Δεύτερο σημείο….. (Υ.Γ 2: Δεν θα μπω στον πειρασμό να σου αναφέρω ονόματα εθνικιστών γιατί είμαι σίγουρος ότι θα διαφωνήσεις…).
    Επίσης, αφού και όσον υποτίθεται ότι κάνουμε διάλογο, δεν σου επιτρέπω να δηλώνεις επιδεικτικά για το τι είσαι σίγουρος για μένα.
    Στον διάλογο το πρέπον είναι να αφήνεις τον άλλον να αναλάβει τις ευθύνες του.
    -Καλλίτερο να διάλεγες τον μονόλογο, είναι πιό αποδοτικό.

 9. Κώστας Ναξάκης /

  Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα.

  Με αφορμή το σχόλιο του Ανδρέα και τις προτάσεις του ¨Καχύποπτου¨, θα ήθελα χωρίς να παρεξηγηθώ για το ¨δασκαλίστικο ύφος¨ που ούτως ή άλλως με τσαντίζει αφού η σύντροφός μου είναι δασκάλα και το ανέχομαι καθημερινά:
  Διαβάζοντας τις ¨τεχνικές¨ διείσδυσης του φασισμού, διαπίστωσα ότι υπάρχει και εκείνη της δημιουργίας σύγχυσης, Η αποδοτικότητα της μεθόδου σχετίζεται με τις αξίες της ομάδας που επιλέγεται να αποπροσανατολίσει. Όσο μεγαλύτερη η αξία στη βαθμίδα των αξιών της ομάδας, τόσο αποδοτικότερο το πλήγμα. Με γνώση την αγάπη των πολιτών για την πατρίδα και το έθνος τους, επιλέγει ο φασισμός να δημιουργήσει σύγχυση σε έννοιες πατριωτισμός, εθνικισμός, να δημιουργεί κενά στη συνοχή των κοινωνιών, από τα οποία ¨τρυπώνει¨ και εκμεταλλεύεται τους ίδιους τους πολίτες, που αντιπαρατίθενται υπερασπιζόμενοι την ίδια αξία, η έννοια της οποίας έχει παραφθαρεί σκόπιμα από την φασιστική προπαγάνδα.
  Το εννοιολογικό περιεχόμενο της λέξης εθνικιστής σήμερα, αναφέρεται σε εκείνον που πιστεύει με φανατισμό στα ιδεώδη του έθνους και της επικράτησής του. Οι εθνικιστές δεν διστάζουν να παραποιούν πολλές φορές την ιστορία, με στόχο την δημιουργία μύθων για το μεγαλείο του έθνους, και αδιαφορούν για τις καλές σχέσεις με τους άλλους λαούς, κυρίως γειτονικούς, προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους. Βασικοί παράγοντες δημιουργίας εθνικιστικών τάσεων είναι η γλώσσα, η κρατούσα θρησκεία, καθώς και η επιδίωξη επανάκτησης χαμένων περιοχών. Η αγάπη για την πατρίδα και τα ιδανικά της, χωρίς φανατισμούς και με σεβασμό στην ύπαρξη των άλλων λαών, σηματοδοτείται πλέον μόνο με την έννοια του πατριωτισμού. Η εθνική συνείδηση, η καταγωγή ή η ένταξη ενός ατόμου σε κάποιο έθνος αποδίδεται πλέον ως εθνισμός, όρος που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ, σε αντίθεση προς τη σημασία που έλαβε πλέον ο εθνικισμός. (Αντώνης Διαμαντίδης ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ -ΙΣΜΩΝ).

  Δεν γνωρίζω αν κατά την πληκτρολόγηση ενός σχολίου, εμβαθύνουμε τόσο στο εννοιολογικό περιεχόμενο των λέξεων, που ενδεχομένως να μην είναι γνωστό με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ότι ¨παίζουμε¨ με τις λέξεις.

 10. Κώστας Ναξάκης /

  Από το 2008, τα κανάλια, άρχισαν να ¨παίζουν¨ χρυσή αυγή. Οι εμφανίσεις κλιμακώθηκαν με την πάροδο του χρόνου (για να καταλάβουμε πως λειτουργεί το σύστημα). Περί τα τέλη του 2010, αρχές 2011, η χρυσή αυγή είχε πλέον ¨βήμα¨. Το βήμα που της δόθηκε, με παραξένεψε, και άρχισα την έρευνα των μεθόδων της. Κατέγραψα τότε τις σκέψεις μου και μπορεί λαθεμένα ή εγωιστικά να θεωρώ ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να τις κοινοποιήσω.

  Αναδρομή

  Σύμβολα πήρε δανεικά
  Και κάλπικα ιδανικά.
  Σύστημα εχ’ αυταρχικό
  Κοψιές που μοιάζουν σε στρατό.

  Υπόσχεται ενωτικό,
  Βαθύτατα Ελληνικό.
  Υποστηρίζει ως αρχή,
  ¨φυλή καθάρια Ελληνική¨.

  Ο λόγος ο πολιτικός,
  άστατος και χαοτικός.
  Με στόχο συναισθήματα.
  Νεόπτωχοι τα θύματα.

  Σφυρηλατούνται οι ψυχές,
  στη βία και τις συμπλοκές.
  Του αρχηγού δε η φωνή,
  μόνη πολιτική δομή.

  Έφταιξαν οι πολιτικοί.
  Νόθο γεννήθηκε παιδί.
  Φρόντισαν μόνον εαυτό
  και στο καλό και στο κακό.

  Το κράτος το κομματικό,
  έλλειμμα δημοκρατικό,
  μεγάλο άφησε κενό,
  για τον κακό μας τον καιρό.

  Μονόλογος φυματικός
  ο λόγος ο πολιτικός.
  Έφτασε τώρα η στιγμή
  η μάσκα ν’ αποκαλυφθεί.

  Στην εξουσία σαν θα ‘ρθει
  προσπάθεια να φιμωθεί
  λαός κ’ ελεύθερη βουλή
  με βία παρακρατική.
  Γίνεται εκδικητικός
  όταν πεθαίνει ο φασισμός.

 11. Έλλην /

  Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι το μεγαλείο της Ελλάδας είναι υπαρκτό, και δεν είναι μύθος ούτε παραποίηση της Ιστορίας, μπορώ να δηλώσω Εθνικιστής.
  Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι ο πόλεμος που δεχόμαστε σαν έθνος είναι υπαρκτός, διαχρονικός και ανελέητος , δηλώνω Εθνικιστής.

  Ό κόσμος, χωρίς τήν Ελλάδα, θά ήταν οπως το σύμπαν χωρίς φώς.
  JULIEN DE LA GRAVIERE

  Φυσικά και θεωρώ την Ελλάδα ανώτερη!
  Η χαμένες πατρίδες, που δεν χάθηκαν…στην στροφή, ούτε χαρίστηκαν, πρέπει να είναι να είναι στο μυαλό κάθε Έλληνα. Διότι προσβάλλει τους νεκρούς αυτός ο οποίος τις θεωρεί χαμένες…

  Όσο για τις σχέσεις με τους γείτονες, υπενθυμίζω: συμμετοχή Αλβανίας στην Ιταλική Εισβολή, Βούλγαροι κομιτατζήδες, 400 χρόνια σκλαβιά από τους Τούρκους….Τα γεγονότα αυτά είναι.

  Δεν ζούμε σε ουτοπία…
  Η αναρχική Θεωρία δεν θα γίνει πράξη. Οι λαοί δεν θα συμφιλιωθούν..
  Χρέος μας είναι να προστατέψουμε την Ελλάδα και να διαφυλάξουμε τον Ελληνισμό.

  Οι τεχνικές διείσδυσης του φασισμού σε ανόητους φτωχούς ταλαιπωρημένους ανθρώπους, υπάρχουν(όπως και σε κάθε ιδεολογία) αλλά η αγάπη για την πατρίδα είναι έμφυτη. Και ειδικά στον Έλληνα..

  Αν αυτές οι σκέψεις κάνουν κάποιον Εθνικιστή, τότε είναι προς τιμήν του.

 12. Ανδρέας Αέναος /

  Καλησπέρα σας.
  Φίλε μου Κώστα, αρκετά κατατοπιστικό και συμπλήρωμα στο άρθρο σου, το σχόλιο για τους “ισμούς” που παρέθεσες.
  Φυσικά βέβαια, η σημερινή μου “είσοδος” δεν έχει σκοπό να απονείμει καθυστερημένα εύσημα, αλλά στηριζόμενος στο σχόλιο σου αυτό να καταθέσω ένα γεγονός που με συγκλονίζει.
  Ανακοινώθηκε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, η σύλληψη μαθητών-σε σχολείο στην Ηγουμενίτσα-που πραγματοποιούσαν κατάληψη.
  Δεδομένου ότι αυτή η ενέργεια είναι η δεύτερη, πλέον έχουμε να μιλάμε για πογκρόμ σε ένα προσχεδιασμένο πρόγραμμα.
  -Προσωπική μου θέση είναι πως, “παιδιά στα κρεματόρια και στις φυλακές, μόνο η γκεστάπο και τα ες-ες, έχουν οδηγήσει” !
  -Εύγε φον αντόνεν, οι αφέντες είναι περήφανοι για σένα!
  Ορμώμενος δε, από όσα πρόλαβε να ψελλίσει η καρικατούρα του ανθρώπινου απομειναριού ( ταμήλος στο όνομα και βολευτής στο επάγγελμα, αυτός βρέ που σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του ασκεί λειτούργημα, αλλά να βγάζει και κάτι για τον κόπο του!), ορμώμενος λοιπόν από τα λόγια του κατάλαβα πως το “παιχνίδι” θα παιχτεί στα όρια της εύθραυστης νομιμοφάνειας και θα βρεθούν πολλοί καλοθελητάδες να μας διαφωτίσουν και να μας νουθετήσουν.
  Προκειμένου να “προλάβω” τις σοφιστικέ αηδίες περί καταστροφής δημόσιας περιουσίας και λοιπές παπάρες, θα συμφωνήσω ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα, ατιμώρητος, να καταστρέφει δημόσια περιουσία, αλλά θα προτείνω και το γεγονός πως, οι μαθητές έχουν και γονείς που είναι υπεύθυνοι απέναντι στον νόμο.
  Θα ξαναγράψω λοιπόν, “παιδιά στα κρεματόρια και στην φυλακή, μόνο η γκεστάπο και τα ες-ες οδήγησαν!”
  -Εύγε φον βαγκέλεν (τούρκο-ογλού), οι αφέντες είναι περήφανοι και για σένα!
  Τέλος θα ήθελα να επισημάνω, σε όλους αυτούς που κρύβουν την απραξία τους, στα πολύ σοβαρά “μικρά γεγονότα”,πίσω από “ισμούς” (και εφόσον βέβαια δεν είναι από όσους το διαλαλούν για ίδιον όφελος ή δεν πρόκειται για κατευθυνόμενους επ αμοιβή), θα ήθελα να επισημάνω ότι…. ” η μεγάλη κεφαλαλγία που μας πιέζει για τις χαμένες πατρίδες, μας έκανε να χάσουμε το γεγονός πως κινδυνεύει η ήδη υπάρχουσα Πατρίδα να χαθεί και δυστυχώς δεν θα μείνει κανείς πίσω για να την κλάψει! “.

  • Κώστας Ναξάκης /

   Ανδρέα καλησπέρα.

   Με αφορμή την τελευταία επισήμανση σου, θυμήθηκα ένα ανέκδοτο που μου έστειλαν φίλοι από το γραφείο, με σκοπό την ανάδειξη της ζημιάς που έγινε από τους αλλοδαπούς ιδιοκτήτες μας.

   Μήτσος: Άκου ρε Ντίνε τι έμαθα. Η Ρεπούση δήλωσε ότι τα αρχαία ελληνικά, είναι νεκρή γλώσσα.

   Ντίνος: Έλα ρε π….η μου και εγώ πληροφορήθηκα ότι τα νέα ελληνικά είναι στην εντατική.