Με προεδρικά διατάγματα οι… απολύσεις στο δημόσιο!

Αθήνα  30/7/2013

Από την Παρασκευή 26/7/2013, παρακολουθώ τα δημοσιεύματα και τις συζητήσεις στα ΜΜΕ, σχετικά με τις (ν)τροπολογίες των Στουρνάρα και Μητσοτάκη, που εισήχθησαν στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα και προβλέπουν απολύσεις στο δημόσιο με προεδρικά διατάγματα, παρακάμπτοντας έτσι τη διαδικασία κύρωσης των αποφάσεων από το Κοινοβούλιο.

Ασφαλώς και δεν με εξέπληξαν τα δημοσιεύματα, αφού η βουλή, έχει καταντήσει τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια διακοσμητική έτσι κι αλλιώς, για πολύ σοβαρότερες αποφάσεις!

Άλλωστε, σε προηγούμενο άρθρο που δημοσιεύθηκε στη σελίδα μας στις 19/6/2013, με τίτλο  (“Διάγγελμα” υποθετικό… του Αντώνη Σαμαρά προς τον Ελληνικό Λαό!), είχαμε επισημάνει τις προθέσεις του “Μικρού Δικτατορίσκου”, για τη αυταρχική δικτατορική μέθοδο που επέλεξε να κυβερνήσει την Ελλάδα μας, δια των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και φυσικά εξυπακούεται των Προεδρικών Διαταγμάτων, αφού για την επικύρωση των προαναφερόμενων “νομικών εργαλείων”, (όπως τα βάφτισαν οι επινοητές τους), υπάρχει εύκαιρο, “εύκαμπτο” και πρόθυμο χέρι, έτοιμο ανά πάσα στιγμή να υποδουλώσει τον Ελληνικό Λαό με την υπογραφή του!

Αλλά να… διερωτήθηκα ας πούμε… πως σε ένα νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, παρεισέφρησαν (ν)τροπολογίες για τις… απολύσεις στο δημόσιο;;;

Δεν το πρόσεξαν;  η… το έκαναν για σημειολογικούς λόγους;;;

Δηλαδή : Για τα αυθαίρετα νομοθετούμε;;;  Εδώ κολλάει μια χαρά και η δική μας… Αυθαιρεσία!!!

Διαβάζουμε ότι:

« Η σχετική (ν)τροπολογία φέρει και την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη, εφόσον συμπεριλήφθηκε στο εν λόγω νομοσχέδιο».

Δεν πειράζει ρε παιδιά… έτσι κι αλλιώς, κανείς δεν είναι… τέλεια…

Στο κάτω  κάτω, ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκαν οι μαριονέτες, είναι ότι εκτός της ευκαμψίας τους, υπογράφουν χωρίς να βλέπουν, να ερωτούν και να διαμαρτύρονται!

Διαβάζουμε ότι:

«Ουσιαστικά, με την (ν)τροπολογία παρακάμπτεται η Βουλή και επαφίεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας να κρίνει αν οι απολύσεις και οι αλλαγές στο Δημόσιο είναι συνταγματικές ή όχι. Η γνωμοδότηση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, είναι απαραίτητη προκειμένου να υιοθετηθούν οι αποφάσεις αυτές».

Τώρα είναι που… δέσαμε!!!

Ευτυχώς που μας ενημέρωσαν, γιατί είχα μια ανησυχίαααα… τι να σας πω…

Θα είναι απαραίτητη άραγε η γνωμοδότηση του ανωτάτου Ακυρωτικού δικαστηρίου;   η δεν θα είναι απαραίτητη;;;

Εγώ για να σας πω την… πικρή μου αλήθεια, ήμουν σίγουρος ότι θα είναι απαραίτητη η γνωμοδότηση του Ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, αφού η βρωμερή συνομοταξία των πολιτικάντηδων, αποφεύγει την άμεση ανάληψη ευθυνών, όπως ο διάολος το λιβάνι!

Έτσι λοιπόν, θα βγάζουν με προεδρικό διάταγμα τις επίμαχες… αποφάσεις… και θα τις σερβίρουν στο Ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο… το οποίο απλώς… θα συμφωνεί και θα τις… ανακοινώνει βρε κουτάααα!!!   Δεν μάθατε ακόμα;;;

Όσο για το ΑΣΕΠ;

Θα ευχηθώ να μας… ζήσει… η μάλλον… να ζήσουμε εμείς να το… “θυμόμαστε”!

Εδώ που τα λέμε μεταξύ μας, δεν έπαιζε κανένα άλλο ρόλο από τη… “μόστρα” του… μαγαζιού, των ιδιόμορφων εκβιαστών – εμπόρων, μιας θέσης εργασίας στο δημόσιο, για την… “στοιχειώδη επιβίωση” των… “ποικιλόχρωμων  ημετέρων”, του διαχρονικά σάπιου συστήματος!

Διαβάζουμε ότι:

« Προβλέπεται, επίσης, ότι είναι δυνατόν με τα ίδια προεδρικά διατάγματα να αντικαθίσταται, να καταργείται ή να τροποποιείται κάθε ισχύουσα διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης, σχετική με την οργάνωση και λειτουργία των προαναφερόμενων φορέων.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση «η επιλογή του νομικού εργαλείου του προεδρικού διατάγματος για τη θέση σε ισχύ των νέων οργανισμών υπαγορεύεται από την ανάγκη της ευελιξίας και της ύπαρξης διακριτικής ευχέρειας της διοίκησης ως προς την οργάνωσή της αλλά και από τη δικαιοκρατική εγγύηση προηγούμενου ελέγχου των Προεδρικών Διαταγμάτων από το Συμβούλιο της Επικρατείας».

     Με λίγα λόγια οι “σωτήρες” μας, έχουν εφεύρει “ειδικά εργαλεία” όπως τα ονομάζουν, προς χάριν… ευελιξίας και ταχύτητας στον “τομέα” της διακυβέρνησης, ώστε να μην αναλώνονται στις… χρονοβόρες, επίπονες και αμφιβόλου επιτυχίας διαδικασίες ψήφισης νόμων από την βουλή, που μπορεί να οδηγήσουν σε… δυσάρεστα γι’ αυτούς και τα αφεντικά τους αποτελέσματα! (ακριβώς όπως το είχαμε περιγράψει στο προαναφερόμενο άρθρο μας στις 19/6/2013)! Τυχαίο;;;

Τριάντα εννέα ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την “Αποκατάσταση της Δημοκρατίας τους” και δεν χάνουν στιγμή να μας θυμίζουν τα… “ευεργετήματα” που αποκομίσαμε από αυτήν!

Με τον ίδιο και “καλύτερο” (γι’ αυτούς) τρόπο, θα συνεχίσουν να μας κυβερνούν για όσο διάστημα τους το επιτρέπουμε, αντί να μας βλέπουν και να τρέμουν από την κορυφή έως τα νύχια των ποδιών τους!

Από πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα βαδίζουμε και από προεδρικό διάταγμα, σε προεδρικό διάταγμα!

Ενίοτε θα εκδίδουν και μερικές διατάξεις απαγόρευσης δημοσίων συναθροίσεων και κυκλοφορίας, (όπως για παράδειγμα αυτή που εξέδωσαν στις 24/7/2013, ημέρα της “αποκατάστασης της δημοκρατίας τους”, προς τιμήν της), για να έχουν τα “πρόβατα” υπό πλήρη έλεγχο!

Τι δεν καταλαβαίνετε;;;  εεε;;;  πείτε μου τι δεν καταλαβαίνετεεεεε;;;

Ότι από τα παραπάνω δεν καταλαβαίνετε, θα σας τα εξηγήσουν “αναλυτικά” οι ειδικοί… “επικοινωνιολόγοι” των δυνάμεων των… ΜΑΤ όπως ακριβώς στο βίντεο που ακολουθεί!!!

Τώρα μπορεί να με ρωτήσετε, γιατί ψηφίζουμε τους βουλευτές και τους στέλνουμε στο κοινοβούλιο;;;

Τι ανόητες ερωτήσεις είναι αυτές ρε παιδιά… τι ανόητες ερωτήσεις;;;

Πρώτον για να αισθανόμαστε την ικανοποίηση πως είμαστε… “Κυρίαρχος Λαός” και όχι απλοί… Μα..κες!  Λίγο το ‘χετε αυτό;;;  Αλλά τελικά τι από τα δύο αισθάνεστε… είμαστε;;;

Δεύτερον, για να υπάρχει διάχυτη, έστω και πλασματικά, η αίσθηση της νομιμοποίησης όλων των ανομημάτων που διαπράττουν καθημερινά, οι επαγγελματίες λακέδες σε όλα τα επίπεδα εξουσίας, μηδέ μιας εξαιρουμένης!

Βλέπετε οι δοσίλογοι έχουν την εντύπωση, ότι όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου και αποκατασταθεί πραγματικά η Δημοκρατία στην Ελλάδα μας, όλοι αυτοί, θα κριθούν με τα δικά τους νομοθετήματα και θα απαλλαγούν. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι θα αντιμετωπίσουν πρώτη από όλα, τη βαρύτατη κατηγορία της Εσχάτης Προδοσίας με ότι αυτή συνεπάγεται, η οποία… δεν παραγράφεται.

Τρίτον και βασικότερο, πως θα ζούσαν όλα αυτά τα κοπρόσκυλα, εάν δεν τους είχαμε συμπεριλάβει στον κρατικό προϋπολογισμό να τους μοσχοπληρώνουμε , αυτούς και όλα τα γλοιώδη ερπετά που τους περιβάλουν, αφού στην ελεύθερη αγορά εργασίας, κανείς τους δεν διαθέτει την στοιχειώδη ικανότητα να διαχειριστεί, ούτε “επαγγελματική” κουρελού λαθρομετανάστη! (ξέρετε, αυτές που απλώνουν και πωλούν την πραμάτεια τους). Τόσο και ακόμα περισσότερο… άχρηστοι και ανίκανοι είναι, αλλά… στην προδοσία;  Δικτάτορες πραγματικοί… ουπς συγνώμη… “διδάκτορες” ήθελα να πω!

Εδώ θέλω να επισημάνω ότι, η εξουσία από όποια οπτική γωνία και αν την αντικρίσεις, έχει το ίδιο ακριβώς πρόσωπο.

Λειτουργεί, πάντα κατ’ εντολή και καθ’ υπαγόρευση των αφεντικών της, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των σκοτεινών συμφερόντων τους και μονίμως εις βάρος της Χώρας μας και των πολιτών!

Νομίζετε λοιπόν ότι το πρόβλημα, επικεντρώνεται στις δύο (ν)τροπολογίες που κατάφεραν οι εύκαμπτοι υποτακτικοί του Βερολίνου και της υπόλοιπης συμμορίας των τοκογλύφων, να “στριμώξουν” σε ένα εντελώς άσχετο για την περίπτωση νομοσχέδιο;;;

Νομίζετε μήπως, ότι όλο το πρόβλημα είναι ένα προεδρικό διάταγμα, η μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου;;;

Όοοοχι… όχι. Δεν είναι ακριβώς έτσι!

Το σοβαρότατο πρόβλημα που οδηγεί πλέον, στην πλήρη αποσύνθεση του κοινωνικού μας ιστού, στην διάλυση του Ελληνικού Έθνους και στην ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας μας, είναι η παντελής κατάλυση της Δημοκρατίας στη Χώρα μας, από μία ομάδα εξαρτημένων δοσίλογων, με την οποία ακόμα χειρότερα και δυστυχώς, μάθαμε να ζούμε καθημερινά, χωρίς να… επαναστατούμε!

Το σοβαρότερο πρόβλημα, για το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, για να τους εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο όπως όλοι μας κάποια στιγμή τους υποσχεθήκαμε, δεν είναι ότι απλά απωλέσαμε την Εθνική μας κυριαρχία! (αξία διόλου ευκαταφρόνητη για την επίτευξη των στόχων μας).

Το σοβαρότατο πρόβλημα είναι, ότι εκχωρήσαμε θα έλεγα, εάν δεν κινδύνευα να χαρακτηριστώ υπερβολικός, μάλλον “οικιοθελώς”, το ύψιστο Ανθρώπινο δικαίωμα της ελευθερίας μας, το οποίο θα έπρεπε να είναι εντελώς αδιαπραγμάτευτο, αφού δεν το υπερασπιστήκαμε όταν, όπως και όσο θα έπρεπε, από την πρώτη στιγμή που επιχείρησαν να μας το αφαιρέσουν, με αποτέλεσμα σήμερα να αποδεχόμαστε περίπου ως αυτονόητα, όλα όσα εντελώς αντιδημοκρατικά εφαρμόζονται εις βάρος μας καθημερινά!

Στο χέρι μας λοιπόν είναι, να επαναστατήσουμε, να διεκδικήσουμε την ελευθερία μας, την αξιοπρέπειά μας, τα Ανθρώπινα δικαιώματά μας και όλα όσα μας ανήκουν, με δυναμικό πλέον τρόπο, να τους στείλουμε όλους μαζί στο γέρο διάολο , αφού ο ειρηνικός που ακολουθήσαμε έως τώρα, όχι μόνο δεν έφερε τα επιθυμητά, αλλά τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα!

Αλλιώς θα πρέπει να βγάλουμε τον σκασμό και να μην διαμαρτυρόμαστε, ούτε καν να σχολιάζουμε για ότι παράλογο αντισυνταγματικό και απάνθρωπο, έχουν δρομολογήσει και εφαρμόζουν στην πλάτη μας καθημερινά οι εγκληματίες προδότες και ανθέλληνες εναντίον μας!

Κοντολογίς όπως θα λέγαμε… χαριτολογώντας…

…τι τους κοιτάμε και δεν τους… “βαράμε” ρεεεεεε;;; (ελεύθερη ερμηνεία)

 

Ιωάννης Αχιλ. Χάρχαλος

Αέναος Έλληνας Μαχητής

3 comments

 1. Ανδρέας Αέναος /

  Καλησπέρα σας.
  Φίλε μου Γιάννη, σωστά παρακολουθείς τα δημοσιεύματα που αναφέρεις και αν μου επιτρέπεις να προσθέσω ότι, είναι πολλά και ποικίλα τα δημοσιεύματα και οι αναλώσεις των “τηλεοπτικών”- τάχα μου- δημοσιογράφολακέδων που έχουν θέμα το δημόσιο και τις τάχα μου απολύσεις, όπου όλο θα γίνουν αλλάααα……..
  Τώρα και αν μου επιτρέπεις, στο καθ όλα εξαίρετο άρθρο σου, θα ήθελα να προσθέσω λίγες “πινελιές” ακόμα.
  —————
  (Ασφαλώς και δεν με εξέπληξαν τα δημοσιεύματα, αφού η βουλή, έχει καταντήσει τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια διακοσμητική έτσι κι αλλιώς, για πολύ σοβαρότερες αποφάσεις!)
  -Και καλά κάνεις και δεν εκπλήσσεσαι αφού και όπως διαπιστώνεις, τα ανδρείκελα που παριστάνουν τους βολευτές, αποτελούν διακοσμητικό στοιχείο και πηγή εξόδων για το Ελληνικό κράτος.
  Σαν ελάχιστο παράδειγμα θα σου αναφέρω τους λεονταρισμούς ( του ανδρείκελου-μαριονέτα, που αρέσκεται να παρασταίνει ενίοτε και τον πιστολέρο) του γιακουμάτου.
  Στις αρχές της ανάληψης εξουσίας από τον “τρισμέγιστο σωτήρα μας”, ο εν λόγω λεονταρής περιδιάβαινε τα κανάλια και απειλούσε “θεούς και δαίμονες” για το πως πρέπει να λειτουργήσει ο αντώνης και ποιές υποσχέσεις του πρέπει να πραγματοποιήσει…..ειδε μή ο λιονταρής θα αποχωρήσει ως τον Σεπτέμβρη……..μην τον είδατε???….είναι γλυκιά η εξουσία (τα φράγκα και η ασυλία να είσαι αγύρτης, δοσίλογος και υποτελής σε ξένους αφέντες).
  -Θα μου πείς, όλα έχουν την τιμή τους, γύρευε ο εν λόγω γιατί λεοντάριζε και βρυχώταν και με τι εξαργύρωσε τους βρυχηθμούς.
  ————-
  ( Με λίγα λόγια οι “σωτήρες” μας, έχουν εφεύρει “ειδικά εργαλεία” όπως τα ονομάζουν, προς χάριν… ευελιξίας και ταχύτητας στον “τομέα” της διακυβέρνησης, ώστε να μην αναλώνονται στις… χρονοβόρες, επίπονες και αμφιβόλου επιτυχίας διαδικασίες ψήφισης νόμων από την βουλή, που μπορεί να οδηγήσουν σε… δυσάρεστα γι’ αυτούς και τα αφεντικά τους αποτελέσματα! (ακριβώς όπως το είχαμε περιγράψει στο προαναφερόμενο άρθρο μας στις 19/6/2013)! Τυχαίο;;; )
  Σιγά μην και δεν έβρισκαν τρόπους καταστρατήγησης (παράκαμψη και γρηγορότερη λειτουργία, το ονομάζουν οι μαριονέτες) κάθε συνταγματικού δικαιώματός μας.
  Πιστά και πειθήνια όργανα των ξένων αφεντάδων τους, εκτελούν καθημερινά τις προσταγές τους και εκτελούν την Ελλάδα μας.
  Εάν και εφόσον θέλεις παράδειγμα, δεν έχεις παρά να κοιτάξεις γύρω σου να δείς τον λυσσαλέο αγώνα δρόμου (λες και υπάρχει κάποιο αόρατο χρονοδιάγραμμα), προκειμένου να εκποιήσουν- αντί πινακίου φακής- την δημόσια περιουσία ( η οποία, δεδομένο, δεν είναι ούτε σίγουρα δική τους μα ούτε και δική μας. Ανήκει σε όλες τις γενεές και πρέπει να έχουν να διαχειριστούν και οι επόμενες.), ταυτόχρονα πρόσεξε και την λυσσαλέα τους προσπάθεια να απαξιώσουν την ανθρώπινη υπόσταση.
  -Θές και άλλα???? Πόση καταστρατήγηση, νόμων και συνταγματικών διατάξεων, περιέχει το παραπάνω παράδειγμα??
  ————
  Σαν τελευταίο θέλω να συμπληρώσω σε αυτό που γράφεις (Τριάντα εννέα ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την “Αποκατάσταση της Δημοκρατίας τους” και δεν χάνουν στιγμή να μας θυμίζουν τα… “ευεργετήματα” που αποκομίσαμε από αυτήν!), δεν χάνουν και ευκαιρία να θυμίζουν στον εαυτό τους τα ευεργετήματα που αποκομίζουν- εσαεί και όσο τους αφήνουμε- από την “δημοκρατία?” τους.
  ΚΑΙ….φυσικό επόμενο ότι πιστεύουν πως έστω και κάποιος από αυτούς να δικαστεί, θα δικαστεί με τους δικούς τους νόμους και θα απαλλαχθεί.
  ΦΥΣΙΚΑ….αφού τους κοιτάμε.

 2. Κώστας Ναξάκης /

  Καλημέρα.
  Ελπίζω Ανδρέα οι υποχρεώσεις σου να έληξαν αισίως. Καλώς ήλθες.

  Αντί σχολίου.

  ΤΕΙΧΗ

  Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
  μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.

  Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ.
  Άλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη•

  διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
  A όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.

  Aλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
  Aνεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω.

  Κ. Καβάφης 1897

  • Ανδρέας Αέναος /

   Καλησπέρα σας.
   Κώστα φίλε μου, ο συν ονόματός σου και ποιητής αρκετά καλά περιέγραψε το σήμερα σε μιάν άλλη εποχή.
   Τώρα όμως, τι κάνουμε?
   Καθόμαστε απαθείς και αποβλακομένοι και περιμένουμε το μοιραίο?
   -Άντε και σε κανένα μικρό ξέσπασμα (έτσι να φαίνετε ότι κάτι κάνουμε), με πολλή κουβέντα όμως (μην χάνουμε και τα γονίδια του φιλόσοφου) και προσέχοντας μην κατηγορήσουμε και προς τα κεί που αλληθωρίζει το μάτι μας.
   Είναι δική μου ιδέα, ότι η κοινωνία έχασε οποιαδήποτε αντοχή?
   Εγώ φταίω, που τα βλέπω όλα μαύρα?
   Τί ακριβώς περιμένουν οι συμπολίτες μας?
   Τόσο κακότροπος και αριστερός είμαι, που βλέπω στο αλισβερίσι που γίνετε (αναφορές επί αναφορών στις τάχα μου απολύσεις δημοσίων και η “Δαμόκλειος σπάθη” μια χαρά προσφέρει υπηρεσίες στις μαριονέτες)πως έχουν ξεπουλήσει-οι συμπολίτες μας- κάθε είδους έννοια ήθους και αιδούς, που βλέπω ότι αυτό που ονομάζουμε κοινωνικό ιστό έχει διαρραγεί εντελώς και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι μια τυχαία βόλεψη και μια ανύπαρκτη ελπίδα?
   -Για να μην ξεχνιόμαστε και να προβάλουμε και άλλοθι, μας έδωσαν και μια καταπληκτική δικαιολογία….”κοινωνικός αυτοματισμός”…..και…και “ο χορός καλά κρατεί”.
   Επαναλαμβάνω……Τί τους κοιτάμε??????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *