Λέων-ταρισμών το ανάγνωσμα…

Άγγελα... αυτό εννοούσα δημιουργική ασάφεια.....  Αθήνα 21/3/2015

Καλώς είτε κακώς, θα “δείξει” εκ του αποτελέσματος, τελείωσε τύποις ο “πρώτος γύρος” των διαπραγματεύσεων.

Εάν και όσα θετικά (θέλω να ελπίζω), κερδήθηκαν θα φανεί στην πορεία από τα αποτελέσματα στην οικονομία, στην σταθερότητα και στην απάλειψη του απάνθρωπου “φαινόμενου” της φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού.

-Επιμένω ότι, το γεγονός πως δεν συμβαίνουν επί πλέον μέτρα φτωχοποίησης, δεν επιτελεί από μόνο του κοινωνική πολιτική.

Όλοι μας λοιπόν περιμένουμε τα επόμενα “βήματα” τα οποία, πέραν της ανακούφισης, θα χαράξουν την πορεία της ανάκαμψης και της ανάπτυξης.

–Καταλαβαίνουμε μάλιστα, πως ότι “δημιούργησαν” οι προηγούμενοι αλλογενείς και αλλοεθνείς εξ-υπηρέτες ξένων αφεντικών, είναι ένα “περιβάλλον” καμένης γης και συντριμμιών.

Αυτό το παραπάνω μπορεί ίσως να δίνει το άλλοθι για μικρότερα και πιο αργά βήματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει άλλοθι για “επανάπαυση” και κακοδιαχείριση στηριζόμενη σε μικροκομματικά συμφέροντα και ιδιοτέλειες.

Σαν παράδειγμα για το ότι εννοώ θα κάνω αναφορά στο περίφημο εισπρακτικό νομοσχέδιο των “100 δόσεων” (που δυστυχώς και κατά την γνώμη μου, μπορεί επί της αρχής να είναι σωστό, διότι επί τέλους πρέπει να κλείσει κάποτε και με κάποιον τρόπο αυτή η “πληγή”, αλλά προς το παρόν εκείνοι που “αχνοφαίνεται” να συνεισφέρουν… είναι και πάλι οι πτωχότεροι και συνήθεις “ύποπτοι”!!!!).

Ασφαλώς και εκείνο που έχει άμεση ανάγκη η χώρα μας είναι τα χρήματα τα οποία θα της “δώσουν” την δυνατότητα να πραγματοποιήσει σχέδια για ένα καλύτερο αύριο.

Εκείνο όμως που “απουσιάζει” είναι η εξασφάλιση εμπιστοσύνης για τον φορολογούμενο πολίτη, στο πού θα διοχετεύει το κράτος αυτήν την είσπραξη φόρων και στο γιατί πρέπει ο φορολογούμενος να “παρουσιάζει” συνέπεια προς το κράτος!

Πρέπει λοιπόν να αντιληφθούν και να καταλάβουν επαρκώς, κάθε ένας και εξ ολοκλήρου η κυβέρνηση πως καθήκον και χρέος της δεν είναι μόνο η ανάκτηση της αξιοπρέπειας και της Εθνικής υπερηφάνειας, αλλά και η αποκατάσταση ολίγων-κατ ολίγων της “αδικίας” που έχει υποστεί ο Ελληνικός λαός και η Χώρα μας, από ξένους και ντόπιους καταπατητές-ληστές του κόπου, του μόχθου, της ελπίδας για το μέλλον και της Ελευθερίας του Ελληνικού Λαού.

Επομένως, ηθική νομική και πραγματική υποχρέωση της σημερινής κυβέρνησης είναι, παράλληλα με την εξεύρεση πόρων, η εξεύρεση επιχειρησιακού αναπτυξιακού πεδίου αλλά και η άμεση διερεύνηση και στοιχειοθέτηση κάθε παρανομίας.

-Μεγάλο και “βαρύ” έργο, αντιλαμβάνομαι, όμως αυτός είναι ο ρόλος της εκάστοτε κυβέρνησης.
Απαραίτητο και αναγκαίο είναι να “αποσαφηνίσει” η κυβέρνηση τα παρακάτω “θέματα”:

-Διερεύνηση – στοιχειοθέτηση των αίτιων της υπερχρέωσης.

-Λογιστική αποτίμηση-έλεγχος του χρέους.

-Διερεύνηση – στοιχειοθέτηση ανομίας και διαπλοκής.

-Διερεύνηση – στοιχειοθέτηση του “λάθους” στους “αλγόριθμους” του Δ.Ν.Τ., καθώς και πόση ζημιά προκάλεσαν στην Ελληνική οικονομία.

-Διερεύνηση – στοιχειοθέτηση των παράνομων δραστηριοτήτων γερμανικών επιχειρήσεων, καθώς και το “κόστος” για την Ελληνική οικονομία αυτών των δραστηριοτήτων.

-Διερεύνηση για ποιούς “λόγους” “παρενέβησαν” τόσο πολύ και τόσες φορές οι “εταίροι” και “φίλοι” μας ευρωπαίοι, ώστε και “λάθος” κυβερνήτες μας επέβαλαν, καθώς και “λάθος” πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά (π.χ. παπαδήμιος πρωθυπουργός, στουρνάρας διοικητής της Τ. της Ε. και άλλα), καθώς και κοστολόγηση του πόσο κόστισαν στην Ελληνική οικονομία αυτές οι παρεμβάσεις.

Έχει λοιπόν “δρόμο” μπροστά της η σημερινή κυβέρνηση.

Δρόμο μακρύ και δύσκολο, αλλά και τεράστια ευθύνη και υποχρέωση να αποκαταστήσει από την μία τις Δημοκρατικές δομές, από την άλλη και κυρίως να αποκαταστήσει τις πραγματικές οικονομικές διαστάσεις, ώστε εκτός της ομαλότητας να έλθει και η δικαίωση!

.

…Καιρός λοιπόν από την δημιουργική “ασάφεια”, να περάσουμε στην “σαφή” δημιουργία!

.

Ανδρέας Αέναος.

29 comments

 1. Κώστας Ναξάκης /

  Επειδή οι κομματικοί μηχανισμοί λειτούργησαν σε βάρος των θεσμών, υπάρχει κρίση αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και των προθέσεών του. Το εκλογικό σώμα θέλησε να δώσει μια ευκαιρία σε στελέχη με ¨καθαρό¨ παρελθόν, πιστεύοντας σε απελευθερωμένες δράσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Η στήριξη στο νέο κυβερνητικό σχήμα δείχνει την ωριμότητα του εκλογικού σώματος και την αναγνώριση των δυσκολιών στο κυβερνητικό έργο. Οι υπεύθυνοι κάθε τομέα οφείλουν να δραστηριοποιηθούν και να αποδώσουν έργο το συντομότερο δυνατό, γιατί η ανοχή δεν θα είναι απεριόριστη. Η πλειοψηφία αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις της και πρέπει να της δοθεί η δυνατότητα να είναι συνεπής με αίσθημα δικαιοσύνης. Η δημιουργική ασάφεια μπορεί να είναι αποτελεσματική ή όχι σε επίπεδο διαπραγμάτευσης, δημιουργεί όμως αίσθηση ανασφάλειας απαραίτητο στοιχείο για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης και στήριξης του κυβερνητικού έργου από το εκλογικό σώμα.

 2. Έκτωρ /

  Θα ήθελα να καταστεί σαφές(μιας και μιλάμε για ανάγκη σαφήνειας), αν οι γερμανικές πολεμικές αποζημειώσεις θα είναι το αντιστάθμισμα για το ελληνικό χρέος(τελικα…).

  Αν το χρέος είναι “πλαστό” (όπως ισχυρίζονταν σαν αντιπολίτευση οι κυβερνώντες), τότε η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση και αυτή συγκεκριμένη λοιπόν,(αν θέλει να λέγεται έτσι..), οφείλει να προχωρήσει σε λογιστικό έλεγχο, να υπολογίσει το πραγματικό χρέος και να προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του υπολοίπου παράνομου.
  Και ύστερα, να απαιτήσει και τις γερμανικές αποζημειώσεις και το κατοχικό δάνειο.

  Και όχι να χρησιμοποιείται ο πόνος. η ευαισθησία και η ελπίδα των συγγενών των θυμάτων….σαν μπλόφα για νέα δανεικά.

  Άποψή μου.
  Αν είναι φασιστική…οκ!
  Είμαι φασίστας.

  • Κώστας Ναξάκης /

   Αγαπητέ φίλε Έκτωρα

   Οφείλω να σε ενημερώσω ότι εμένα τουλάχιστον, δεν μου ζητήθηκε πιστοποιητικό φρονημάτων. Μπορείς να πιστεύεις όποια πολιτική, να εκφράζεις την άποψή σου ελεύθερα, χωρίς να προσπαθείς να επιβάλλεις την άποψή σου στον καθ όλα δημοκρατικό διάλογό μας.

   Με συνέπεια στις παραπάνω αρχές μας και με σεβασμό στις απόψεις σου, θα διευκρινίσω τα εξής.

   – Ουδέποτε αναφέρθηκε κανείς σε συμψηφισμούς.
   – Οι ιδιωτικές απαιτήσεις των συγγενών των θυμάτων πολέμου, είναι άλλες αυτών που η χώρα διεκδικεί.
   – Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο πάρθηκε από τα κρατικά αποθεματικά.
   – Οι υποδομές που με μανία κατέστρεψαν οι ναζί ανήκαν στον Ελληνικό λαό και δημιουργήθηκαν από τις στερήσεις του.
   – Τα κλοπιμαία από τα μουσεία ανήκουν στον πολιτισμό μας που δημιουργήθηκε από τους προγόνους όλων μας.

   Δεν θα πρέπει να παρακάμψουμε τη σημαντικότητα του γεγονότος ότι για πρώτη φορά επισήμως τίθεται το θέμα των αποζημιώσεων από Ελληνική κυβέρνηση. Πριν τρέξουμε να αντιπολιτευτούμε, ας δούμε ότι στο γερμανικό κοινοβούλιο υπάρχουν ¨φωνές¨ σύμφωνες με τις απαιτήσεις μας.

   Μην γινόμαστε λοιπόν ¨γερμανικότεροι¨ των γερμανών.

 3. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Φίλε μου Κώστα { “”Επειδή οι κομματικοί μηχανισμοί λειτούργησαν σε βάρος των θεσμών, υπάρχει κρίση αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και των προθέσεών του.”” }, ένα έχω να σου επισημάνω…. ” τι έχεις Γιάννη; τι είχα πάντα; “!
  Δυστυχώς και από ότι “δείχνει”, το σύστημα είναι “αδιόρθωτο”!
  Παρακολουθώ “άφωνος” το συνεχιζόμενο “μπαράζ” επιθέσεων, από “εχθρούς” και “φίλους”, ενάντια στους θεσμούς.
  Ακούσαμε όλοι μας την στείρα και άγονη επίθεση (διότι και εκ των υστέρων έκανε “κριτική”, αλλά και φανερός είναι ο στόχος του να επιβουλευθεί προς ίδιον συμφέρον την τάχα κριτική), που έκανε ο μητσοτάκης-ο γυιός,επιμένω, του εφιάλτη των Ελλήνων-στην και κατά την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας.
  Βλέπουμε όλοι μας τους βουλευτές, που μόλις πρόσφατα είχαν δώσει ψήφο στην πρόεδρο της βουλής, να επιτίθενται στον θεσμό του προέδρου διαλαλώντας περίτρανα ότι, το κριτήριο που επέλεξαν πρόεδρο της βουλής, δεν υπήρξε ποτέ ( γιατί και διότι ρε “φίλε” βολευτή, όπως και να το κάνουμε, πολύ γρήγορα “ανακάλυψες” ότι η εκλογή σου ήταν “λάθος”!…. θα σου πρότεινα και λίγη σοβαρότητα στις επιλογές σου!…. δεν βλάπτει και κυρίως δεν αποσαθρώνει θεσμούς.)
  Παρακολουθούμε και από του βήματος της βουλής, βουλευτές που έχοντας υποκαταστήσει την δικαιοσύνη εκδίδουν και απόφαση μιας δίκης, που προς το παρόν, συμβαίνει μόνο στην σκέψη τους!
  Μάλιστα, “προχωρώντας” το δυναμικό τους μακρύτερα, θέτουν επιβολές ως προς το ποιές ιδεολογίες είναι “ανεκτές” “ξεχνώντας”, εσκεμμένα, πως και οι ίδιοι ανήκουν σε “χώρο” που καταδιώχθηκε ιδεολογικά!
  -Ακόμα-ακόμα, “παίζουν” ακροβατώντας άνω του γκρεμού, επιτιθέμενοι ενάντια στην πρόεδρο της βουλής και στον θεσμικό της ρόλο ( νέοι καιροί αλλά δυστυχώς παλαιά ήθη! ….και δεν έχει και την δύναμη ο διδάσκαλος, ο αρχι-αποστάτης, για να τους δώσει τα “φώτα” του επί του αντικειμένου!), όταν αυτή και σαν πρόεδρος της βουλής επικαλείται τους κανονισμούς.
  Επιτίθενται, με “στοιχεία” μη προσδιορισμένα τουλάχιστον, ενάντια σε υπουργό και μάλιστα παραμονές κρισιμότατης συνάντησης του πρωθυπουργού στην γερμανία, δίνοντας “τροφή” στην γερμανική πλευρά να εξασκήσει περισσότερες πιέσεις! (ομολογώ ότι, οι γερμανοί δεν θα βρούν πολυτιμότερους συνεργάτες από δαύτους, μάλιστα έχω να δηλώσω πως θεωρώ ότι εάν αυτοί-και όχι οι πατεράδες και παππούδες τους-ζούσαν στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο…..οι γερμανοί, τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα, θα είχαν ευκολότερο “έργο” και θα είχαν επικρατήσει κατά κράτος!).
  Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου Κώστα, δυστυχώς η ροή του “έργου” συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και εκείνο που γίνεται εύκολα αντιληπτό είναι πως, “χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά ακόμη για να μπορέσουμε να αντικρίσουμε κατάματα την αλήθεια, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του λαού στους θεσμούς”.
  -Με άλλα λόγια; ……”Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία”!

 4. Βελζεβούλης /

  Χχχμμμμ…

  …πέρασαν και τα Θεοφάνια…

  …στα οποία εσείς εκεί πάνω, θα μπορούσατε να εναποθέσετε τις…

  …τελευταίες σας ελπίδες για μία… «Θεία Φώτιση»…

  …ένα Θαύμα… όπως αρκετές φορές επικαλείστε…

  …αλλά μην απελπίζεστε…

  …υπεμονήηηη, μέχρι του χρόνουουουου!!!

  Χχχμμμ…

  …Βελζεβούλιος δάκτυλος εν προκειμένω…

  …Χε χε χε χεεε… χε χε χε χεεεε…

 5. Έκτωρ /

  2)Οι ιδιωτικές απαιτήσεις των συγγενών των θυμάτων πολέμου, είναι άλλες αυτών που η χώρα διεκδικεί.

  Απορία:
  Αν οι ναζί εκτελούσαν κατά την διάρκεια της κατοχής 5 εκ ΈΛΛΗΝΕΣ πολίτες και αρπάζανε(κατοχικό δάνειο..) από τα κρατικά ταμεία 5.000.000 δραχμές.
  -Συμφωνα με την παραπάνω λογική το Ελληνικό κράτος μπορεί να διεκδικήσει μόνο τα 5 εκ του κατοχικού δανείου.
  Και οι συγγενείς των θυμάτων να κάνουν 5.000.000 αγωγές διεκδικώντας σαν ιδιώτες αποζημειώσεις.

  Μιλάμε για τραγικά πράγματα.
  Καημένη Ελλάδα…πώς σε κατάντησαν.
  Ο Έλληνας να είναι απλά ένας ιδιώτης…

  • Κώστας Ναξάκης /

   Φίλε μου πάλι μπλεγμένα τα παρουσιάζεις.

   Πρέπει να μας διευκρινίσεις αν επιθυμείς την συνεννόηση η τον ανευ ουσίας ¨διάλογο¨. Η προηγούμενη απάντηση αναφέρεται στον προβληματισμό σου για συμψηφισμό. Τώρα αναφέρεσαι στο αν η κυβέρνηση εκπροσωπήσει ή όχι τους πολίτες της. Σε αυτό το σχόλιο, η απάντηση είναι:

   Για να ξεκινήσει η διαδικασία απαίτησης ιδιώτη από αλλοδαπό κράτος, απαιτείται η υπογραφή του υπουργού εξωτερικών.

   Ο μόνος υπουργός εξωτερικών που δέχτηκε να υπογράψει είναι αυτός της σημερινής κυβέρνησης.

   Και για να μην αφήσω κανένα κενό, κάθε φυσικό πρόσωπο φίλε μου είναι ιδιώτης. Και επειδή η πρότασή σου καημένη Ελλάδα ..πως σε κατάντησαν ο Έλληνας να είναι απλά ιδιώτης αναφέρεται στη δική μου πρόταση, θα επισημάνω ότι είμαι περήφανος που είμαι ιδιώτης και Έλληνας και όχι οτιδήποτε άλλο και οργανισμός ή κρατικός φορέας.

   • ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

    Φίλε Κώστα

    Με αυτές τις διευκρινήσεις κατάλαβα και εγώ που λέω ότι είμαι ντουβάρι τι παίζει.

 6. Έκτωρ /

  -Οφείλω να σε ενημερώσω ότι εμένα τουλάχιστον, δεν μου ζητήθηκε πιστοποιητικό φρονημάτων. Μπορείς να πιστεύεις όποια πολιτική, να εκφράζεις την άποψή σου ελεύθερα, χωρίς να προσπαθείς να επιβάλλεις την άποψή σου στον καθ όλα δημοκρατικό διάλογό μας.

  Σε προηγούμενο άρθρο, απαντώντας σε μένα ο Ανδρέας:
  -Πρώτα από όλα θεωρώ απάνθρωπο (για να μην αναφέρω βαρύτερους χαρακτηρισμούς, όπως φασίζουσα-έντεχνη-νοοτροπία και λόγω ότι εσύ φαίνεται είσαι καλοπερασάκιας, βολεμένος είτε βαλτός)

  Αυτό εννοείς δημοκρατικό διάλογο φίλε μου Κώστα?

  • Κώστας Ναξάκης /

   Φίλε Έκτορα

   Δημοκρατικό θεωρώ τον διάλογο που γίνεται με καλές προθέσεις, στηρίζοντας τις απόψεις μας χωρίς προσπάθεια επιβολής τους.

   Καλή πρόθεση είναι εκείνη που προάγει τον διάλογο χωρίς να προκαλεί.

   Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της συζήτησης σε κάθε σχόλιο δεν θα μπορούσε να εκληφθεί καλοπροαίρετη. Αναφέρομαι σε ότι αφορά εμένα προσωπικά από την ελάχιστη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ μας.

   Όσον αφορά ερωτήσεις σου προς άλλους φίλους, καλό θα ήταν να τις απευθύνεις ευθέως, για την αποφυγή παρεξηγήσεων.

 7. Βελζεβούλης /

  Χχχμμμ…

  …κι εγώ που νόμιζα πως έχετε ελπίδες…

  …μπαααα…

  …τι να σου κάνει κι Αυτός …

  …υπερβαίνει τις δυνάμεις Του και ας είναι… όπως τον αποκαλείτε… Μεγαλοδύναμος…

  Εδώ που τα λέμε…

  …κι εγώ που είμαι αντίπαλός του, τον δικαιολογώ απόλυτα!

  Βλέπετε… μου έτυχε κι εμένα μία παρόμοια περίπτωση…

  …στο πολύ πρόσφατο παρελθόν…

  …τι να σας λέω τώρα…

  …ανίατη μόνο μπορώ να την χαρακτηρίσω…

  …και σαν ν’ αναγνωρίζω μερικά από τα χαρακτηριστικά της…

  …δηλαδή τι λέω σαν ν’ αναγνωρίζω???

  Εάν δεν ήμουν… Βελζεβούλης…

  …θα έπαιρνα… «όρκο»… που λέει ο λόγος…

  …ότι οι δύο αυτές περιπτώσεις…

  …είναι οι έξης…

  …μία!!!

  Κουράγιο φίλοι μου… αυτά συμβαίνουν στη ζωή σας!

  Καλά θα κάνετε…

  …να μάθετε να ζείτε με τα προβλήματα που σας παρουσιάζονται…

  …όσο καλύτερα μπορείτε!

  • ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

   Ανάθεμά τον με ξεψύχησε

   • Βελζεβούλης /

    Σα ποιος νάνε… σα ποιος νάνε…

 8. Εκτωρ /

  Οι αντιδράσεις σας, με όλο τον σεβασμό μου θυμίζουν ΚΚΕ. Ότι δεν μας αρέσει…το βαφτίζουμε προβοκάτσια.
  Δεν είναι έτσι όμως…

 9. Εκτωρ /

  Άνευ ουσίας διάλογο;
  Άνευ ουσίας;
  Το να ζητάω δημοψήφισμα για ένα θέμα όπως η λαθρομετανάστευση, απαιτώντας ουσιαστικά την πραγματική Δημοκρατία είναι διάλογος άνευ ουσίας;
  Και μου αποδίδεται ο χαρακτηρισμός φασίστας και βαλτός;

  Και προσπαθώ να σας πάω και σε αλλά θέματα διότι είναι βαρετό συνέχεια να διαβάζουμε για το ποσο μπάχαλο είμαστε…
  Γενική, διαπιστωμένη και αποδεχόμενη από όλους κριτική.
  Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.

  • Κώστας Ναξάκης /

   Φίλε μου είσαι τόσο συγκεκριμένος, που μου αφαίρεσες κάθε επιχείρημα. Με άλλα λόγια με άφησες άφωνο με τα λογικά επιχειρήματά σου. Μου έδωσες όμως μια ιδέα. Λέω για να μην είμαστε βαρετοί. Δεν κάνουμε ένα δημοψήφισμα, να δούμε αν το τελευταίο παιδί της Μενεγάκη είναι αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία, αφού έχω την υποψία ότι η κοινωνία μας δεν αποδέχεται το σύμφωνο συμβίωσης, απόφαση που πάρθηκε χωρίς δημοψήφισμα;

   ΚΑΛΌ Ε!!

 10. ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

  δεν γράφω ποτέ πολλά λόγια ένεκα ότι κάνω λάθη και χρησιμοποιώ τις λέξεις που μιλάω με τα γκαρτάσια μου. Αυτή τη φορά όμως με μπουρδουκλώσατε. Δεν καταλαβαίνω τη συζήτηση και ένεκα ότι όπως έχω ξαναπεί γουστάρω τα λόγια των τραγουδιών η περίσταση μου θύμισε ένα όμορφο τραγουδάκι.

  https://youtu.be/gqOKEOUhP68?t=37

  Βοηθάτε μπας και ξεμπλέξω σκαμπάζω μόνο πεζοδρομιακά ελληνικά αλλά όλοι που γνωρίζω συνεννοούνται μαζί μου.

 11. Βελζεβούλης /

  Προς τον «πύργο» ελέγχου της σελίδας…

  …και τον ελεγκτή «επιτοίχιας διαφάνειας» … Αέναο Έλληνα Μαχητή!

  Mayday… mayday…

  Ατζαμήδες… (α-δεξιοί) μπογιατζήδες…

  …πάσχοντες από τη σπάνια και ακραία μορφή αχρωματοψίας…

  …την «μονοχρωματική όραση»… (βλ. μορφές αχρωματοψίας)…

  …επιχειρώντας να χρωματίσουν, την από ίδρυσή της διαφανή
  σελίδα των Αέναων Ελλήνων Μαχητών…

  …«καλοπροαίρετα» υποθέτω και θέλοντας κάτι να προσφέρουν σ’ αυτήν…

  …νομίζοντας ότι λόγο «οικονομικής» στενότητος παρέμεινε «άβαφη»… (ακριβώς το αντίθετο υποθέτω εγώ)…

  …η διέφυγε της «αρχιτεκτονικής – στιλιστικής» επιλογής του ιδρυτή της…

  …κλώτσησαν και έχυσαν από… άκρο-δεξιότητα…

  …το μοναδικό «χρώμα» που τους επιτρέπει η ανίατη «ασθένειά» τους να διακρίνουν και το έχουν πάντοτε πρόχειρο… το Μαύρο…

  …με αποτέλεσμα να κινδυνεύει όποιος το «πατήσει»…

  …να περιδινηθεί σε επικίνδυνα κακοτράχαλα μονοπάτια!!!

  Προς κάθε α-δεξιό ατζαμή… «μπογιατζή»!

  Ευχαριστούμε για την… «ανιδιοτελή» και «φιλότιμη» προσφορά επιχρωμάτωσης…

  …αλλά η σελίδα… (όπως συμβαίνει να γνωρίζω εκ των έσω)…

  …έχει θωρακιστεί με προστασία που αποβάλει όλων των ειδών τα χρώματα…

  …και θα παραμείνει για πάντα…

  …σύμφωνα με δέσμευση του ιδρυτή της…

  …διάφανη… από επιλογή…

  …όσο και αν αυτό ερεθίζει… τους «πειραγμένους» οφθαλμούς… και όχι μόνο…

  …των συμπαθών κατά τ’ άλλα… πασχόντων από «μονοχρωματική όραση»!

  «Ζητώ συγνώμη» για την παρέμβαση από τον «πύργο» ελέγχου…

  … και τον ελεγκτή «επιτοίχιας διαφάνειας» … Αέναο Έλληνα Μαχητή!

  Προσοχή… προσοχή…

  …Mayday… mayday…

  …Διαρκείας!!!

  Ο δαιμόνιος και «ιδιοτελής» φίλος της σελίδας…
  Βελζεβούλης.

 12. Έκτωρ /

  Χμμ..
  Θα σας συστήσω ένα Lexotanil.
  Δεν έχω κάτι πιο βαρύ για την πάθησή σας.

 13. Έκτωρ /

  Ένας ιστότοπος ο οποίος θέλει να λέγεται να λέγεται δημοκρατικός, σίγουρα δεν θα είχε μόνο 4 σχολιαστές, ορισμένοι εκ των οποίων αρθρογραφούν κιόλας και σχολιάζουν στα ίδια τους τα άρθρα..

  Αλλά οι προσβολές, η λάσπη και οι χαρακτηρισμοί για κάθε τι διαφορετικό από εσας τους 4 κάνουν αυτή τη σελίδα μονότονη και αντιπαθητική και φυσικά διώχνουν τους επισκέπτες.

  Μήπως ο διαχειριστής θα έπρεπε να ακούσει αυτό το “Mayday”?

 14. Έκτωρ /

  Οφείλω να ζητήσω και ένα μεγάλο συγνώμη, που μπήκα χωρίς να ρωτήσω.
  Δεν με ενημέρωσε κανένας ότι είναι πριβέ η κατάσταση..
  Και πάλι συγνώμη.

  • Κώστας Ναξάκης /

   Φίλε Έκτορα.

   Μέχρι τώρα προσπάθησα με ευγένεια να απαντήσω στα σχόλιά σου, χωρίς να σε χαρακτηρίσω, παρά το γεγονός ότι οι θέσεις που περιγράφεις, προκαλούν και ταυτίζονται με φίλου μου με τον οποίο έχουμε μεν διαφορές, αλλά κρατάμε την φιλία μας πάνω από τις ιδεολογικές διαφορές μας. Ο φίλος μου αποδέχεται ότι είναι οπαδός της Χρυσής Αυγής , αλλά όχι φασίστας. Σήμερα πήγα στον Ασπρόπυργο, περιοχή που η χρυσή αυγή έχει έντονη παρουσία. Πήρα την τελευταία ¨ενημερωτική¨ έκδοση της ¨εφημερίδας¨ τους, στην οποία αναφέρονται οι ¨ιδέες¨ που μας περιέγραψες στα σχόλιά σου. Μπορείς να κρατήσεις τους χαρακτηρισμούς για τον εαυτό σου. Να πιστεύεις ότι νομίζεις χωρίς να έχει κανείς το δικαίωμα να σε κρίνει. Δεν έχεις όμως το δικαίωμα να με χαρακτηρίζεις ως άλλος καταδότης γερμανοτσολιάς και να μου ζητάς υπογραφή μεταμέλειας ως άλλος αναμορφωτής. Δεν σου έδωσα κανένα δικαίωμα να αποφασίσεις για τις κοινωνικοπολιτικές μου πεποιθήσεις. Αν πάλι θεωρείς ότι η ανθρωποκεντρική θεωρία την οποία υπερασπίζομαι είναι προνόμιο του ΚΚΕ, τότε δέχομαι να κουβαλήσω τις πέτρες που θα μου επιβάλλεις να μεταφέρω προκειμένου να αναμορφωθώ. Σε ενημερώνω ότι πριν να γράψω αυτό το σχόλιο, διάβασα την μεταξύ μας ¨ανταλλαγή¨ απόψεων προκειμένου να εξηγήσω το μένος αυτών που γράφεις. Δυστυχώς για σένα που προτείνεις να πάρουμε lexotanil, όπως κάποιος πριν από εσένα αλλά της ίδιας νοοτροπίας πρότεινε να βάλει την ΕΛΛΑΔΑ στον γύψο, δεν βρήκα ότι σε έθιξα. Συγγνώμη θα έπρεπε να ζητάς από την ιστορία και όχι από εμάς.

 15. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Έκτωρα, για αρχή δέχομαι την συγνώμη που ζητάς, όχι γιατί δεν ρώτησες που “μπήκες” στην σελίδα, αλλά διότι θεωρώ πως επειδή είσαι “ντροπαλός” αναζητάς με “πλάγιο” τρόπο να σε συγχωρέσουμε για αυτήν την ανέντιμη προσπάθειά σου να “χρωματίσεις” τις σκέψεις και τις απόψεις μας.
  Κατόπιν, μου προκαλεί μεγάλη περιέργεια και θα ήθελα, εάν σου είναι εύκολο να απαντήσεις ευθέως, να μου εξηγήσεις αυτήν σου την “πρεμούρα” για “ταξινόμηση” και “οριοθέτηση” του “χρώματος” της σελίδας, των αρθρογράφων, των σχολιαστών και των αναγνωστών της;;;;;;;;;;;;;;
  1ον) Εάν και εφ όσων η σελίδα ήταν ‘πριβέ’, τα σχόλιά σου δεν θα δημοσιεύονταν!
  2ον) Εάν και εφ όσων αισθάνεσαι ότι σε υβρίζουμε, σου ρίχνουμε λάσπη, σε κακοχαρακτηρίζουμε και γενικά είμαστε μονότονοι και αντιπαθείς; …….. τότε ποιό το “νόημα” της συνεχιζόμενης “εισόδου” σου με συνεχόμενες επιθέσεις επί προσωπικού; …..μην και ως “καλός Σαμαρείτης” προσπαθείς να μας “συνετίσεις”;
  3ον) Έκανες άραγες τον “κόπο” να διαβάσεις την σελίδα από την αρχή της;
  4ον) Θα σε ξαναρωτήσω, ποιά σχέση έχουν τα κατά καιρό σχόλια σου με τα άρθρα; ….γιατί δεν “δίνεις” προτάσεις; ….γιατί δεν είσαι συγκεκριμένος; …..χρειάζεσαι βοήθεια; ….ανθρώπινο είναι μην “ντρέπεσαι”, εδώ είμαστε!
  5ον) Θέλω να σου επισημάνω ότι (σε παρακαλώ πρόσεξέ το), για εμένα προσωπικά δεν μου “έτυχε” ποτέ στα χέρια νόμισμα με μία όψη!
  -Τα “ρημάδια” πάντα έχουν δύο όψεις!

 16. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Προς τις φίλες και τους φίλους επισκέπτες – αναγνώστες της σελίδας μας.

  Η σελίδα μας αποτελεί, “διαδικτυακό ιστότοπο πολιτικού ενδιαφέροντος” και προσφέρει ελεύθερο βήμα σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και ιδεολογιών, για σχολιασμό και ανταλλαγή απόψεων.

  Όλα τα σχόλια των αναγνωστών, αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, πλην εκείνων που περιέχουν χυδαία φρασεολογία και όσων είναι γραμμένα με “γκρίκλις” (greeklish).

  Παρακαλείσθε να αποφεύγετε τις προσωπικές αντεγκλήσεις.

  Ευχαριστώ φιλικά.

  Ιωάννης Αχιλ. Χάρχαλος
  Αέναος Έλληνας Μαχητής

 17. Εκτωρ /

  Η δυσκολία διεξαγωγής διαλόγου έγκειται σε δυο περιπτώσεις : όταν ο συνομιλητής είναι φανατισμένος η όταν πιστεύει φανατικά ότι δεν είναι φανατισμένος.

  • Κώστας Ναξάκης /

   Καλή ατάκα.
   Πιστεύεις ότι δεν εντάσσεσαι σε καμιά από τις δύο;

 18. Βελζεβούλης /

  «Η δυσκολία διεξαγωγής διαλόγου έγκειται σε δυο περιπτώσεις»!

  Λάθος… πέρα για πέρα λάθος!

  Φήμες κυκλοφορούν… πως τουλάχιστον σε άλλη μία κατηγορία διαφωνούντων, παρουσιάζεται το φαινόμενο της δυσκολίας διεξαγωγής διαλόγου…

  …είναι η κατηγορία όσων στερούνται υψηλού, η έστω μετρίου δείκτη νοημοσύνης…

  …αλλά αρνούνται πεισματικά να το αποδεχτούν και προσπαθούν να παρασύρουν τους συνομιλητές τους στο δικό τους «γήπεδο», για να μπορέσουν να τους αντιμετωπίσουν… «αξιοπρεπώς»!

  Βελζεβούλια συμβουλή.

  Μην έρχεστε σε αντιπαράθεση με κάποιον που έχει χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, γιατί…

  …εκ των πραγμάτων αυτός δεν μπορεί να ανέβει σε υψηλότερο επίπεδο και άρα θ’ αναγκαστείτε να κατέβετε εσείς στο δικό του…

  …με αποτέλεσμα να ηττηθείτε κατά κράτος…

  …μιας και εκείνος διαθέτει αρκούντως επαρκή… «προϋπηρεσία» σ’ αυτό!

  Χε χε χεεε… χε χε χε χεεεε…

 19. Εκτωρ /

  Κυριε Χαρχαλε, αν και δεν σας γνωρίζω έχω διαπιστώσει ότι είστε ένας λογικός, ευγενής και καλοπροαίρετος άνθρωπος.
  Δεν σας κάνει εντύπωση στον ιστότοπο τον οποίο διαχειρίζεται, η ανυπαρξία σχολιασμού από αναγνώστες πέραν των γνωστών;
  Αυτό το site..και σας μιλάω φιλικά πραγματικά, δίνει την εντύπωση ότι δεν μπορείς να “μπεις”.., δίνει την εντύπωση ιδιωτικής λέσχης.
  Αλλά οφείλω να πιστωσω στους 4…..έστω αυτούς σχολιαστές-“αρθρογράφους” οτι κατάφεραν να οικειοποιηθούν κάτι το οποίο δεν είναι δικό τους…αποφασίζοντας “έν ονόματι της δικης τους….δημοκρατίας” ποιος είναι αρεστός και ποιος φασίστας.
  Ομολογώ ότι αυτός ο ιστότοπος μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση.

  • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

   Έκτορα καλησπέρα.

   Νομίζω ότι στο προηγούμενο σχόλιό μου με το οποίο απευθύνομαι σε όλους τους αναγνώστες – τριες, είμαι σαφέστατος όσον αφορά το λόγο ίδρυσης και λειτουργίας της σελίδας μας!

   Επίσης εξήγησα πως τα σχόλια των αναγνωστών, αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, εκτός αυτών που περιέχουν χυδαία φρασεολογία, η είναι γραμμένα με “γκρίκλις”.

   Παρακάλεσα όλους τους επισκέπτες να αποφεύγουν τις προσωπικές αντεγκλήσεις, αλλά δεν προτίθεμαι να διαδραματίσω ρόλο “διαιτητή” ανάμεσά τους, αφού όσο αντικειμενικός και αν προσπαθήσω να είμαι, πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα να κατηγορηθώ ότι μεροληπτώ υπέρ κάποιου σχολιαστή, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύσω να “αμφισβητηθεί” η ελευθερία της έκφρασης που πρεσβεύει και εξασφαλίζει η σελίδα μας, σε όλους ανεξαιρέτως τους επισκέπτες!

   Σ’ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου, (έτσι εγώ το εξέλαβα και αν κάνω λάθος διόρθωσέ με), αλλά δεν μου κάνει καμία απολύτως εντύπωση η απουσία πλήθους σχολιαστών, αφού το κριτήριό μου για την επιτυχία της σελίδας, είναι τα δείγματα των δημοσκοπήσεων επισκεψιμότητας που παρουσιάζουν τα εργαλεία που έχω στην διάθεσή μου και παρακολουθώ καθημερινά και όχι το τι θα μου υποδείξει κάποιος σχολιαστής, ο οποίος αποτελεί μία μονάδα από το πλήθος των επισκεπτών.

   Τέλος επειδή γράφεις ότι, “οφείλεις να πιστώσεις στους 4… έστω αυτούς σχολιαστές – “αρθρογράφους” ότι κατάφεραν να οικειοποιηθούν κάτι το οποίο δεν είναι δικό τους”…
   …με “αναγκάζεις”, (με την καλή έννοια), να πάρω θέση σ’ αυτό και να αναγνωρίσω…

   …πως αν όλη αυτή η επισκεψιμότητα, που εγώ διακρίνω καθημερινά να αυξάνεται μέσα από τα εργαλεία δημοσκόπησης που έχω στη διάθεσή μου και που απεικονίζεται στον κάθε επισκέπτη όταν κτυπά το πρώτο συνθετικό από το όνομα της σελίδας στο google, βγαίνοντας στην πρώτη γραμμή και καταλαμβάνοντας όλη την πρώτη σελίδα…

   …οφείλεται σε αυτούς τους 4… σχολιαστές – “αρθρογράφους” και μόνο…

   …τότε οφείλω κι εγώ με τη σειρά μου, να τους ευχαριστήσω από αυτό το βήμα δημοσίως, για την εξαιρετική προσφορά τους προς στην σελίδα μας!

   Ευχαριστώ φιλικά

   Ιωάννης Αχιλ. Χάρχαλος

   Αέναος Έλληνας Μαχητής