..καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς. (καινή διαθήκη)

Αθήνα 18/6/2013

Η εντύπωση που δημιουργήθηκε από την  ενέργεια του πρωθυπουργού να ¨κλείσει¨ την δημόσια τηλεόραση αποδίδεται με τον καλλίτερο τρόπο από τους αυτό-προσδιοριζόμενους ¨τζάμπα μάγκες¨ πολιτικούς. Οι ¨ηγέτες¨ όλων των πολιτικών κομμάτων έβαλαν όλοι τις δικές τους ¨γραμμές¨, με διαφοροποιημένη έκφραση ίσως ο καθένας, όλοι όμως με τον ίδιο στόχο.

Έπιασαν όλοι ¨τ άρματα¨ σχεδιάζοντας προσεκτικά που θα δώσουν τη μάχη τους. Σε εμάς άφησαν μόνο (ευτυχώς δεν μπορούν διαφορετικά) να κρίνουμε τους λόγους που τους οδήγησαν να πολεμήσουν. Ξεκίνησαν άραγε να μάχονται για την Ιδέα, για το σύνολο, για τη νέα γενιά, για τις γενιές που έφυγαν, δηλαδή για το Έθνος; Μπήκαν στη μάχη για να προσφέρουν και όχι για να πάρουν, με αυτογνωσία για προσφορά στο δίκαιο και το κοινό συμφέρον;

¨Σήκωσαν το γάντι¨ για τη μαγκιά, για τη φιγούρα και την κονόμα. Για τα κομματικά οφέλη, τα ¨ψηφαλάκια¨ που τους λείπουν για να συνεχίσουν να μας ¨σώζουν¨.

Εμείς οι Έλληνες πολίτες ζούμε την αλήθεια ως υπέρτατη πράξη ελευθερίας, ως πράξη επαναστατική κατά τον Όργουελ. Χιλιάδες δραγουμάνοι ούτε όλα τα ΜΜΕ δεν έχουν τη δυνατότητα να μας παραπλανήσουν από την αλήθεια. Γνωρίζουμε ότι ο μόνος αδιαπραγμάτευτος στόχος των ¨αρχηγών¨ είναι να συνεχίσουν ως μέλη της τρικομματικής κυβέρνησης.

Το μόνο πράγμα που δεν συζητείται από Ευ Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, είναι η αποχώρησή τους από την κυβέρνηση. Για τον απλούστατο λόγο ότι μια τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε εκλογές. Αν όμως σήμερα γίνονταν εκλογές, το σίγουρο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε μονοψήφιο ποσοστό ψήφων και η ΔΗΜΑΡ δεν είναι σίγουρο ότι θα έπαιρνε το προαπαιτούμενο ποσοστό για την είσοδό της στην επόμενη βουλή.   Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τη νύχτα των εκλογών τα κομματικά ¨κοράκια¨ θα ζητήσουν το κεφάλι των αρχηγών ¨στο δίσκο¨.

Κανένα δεν συμφέρει η διενέργεια εκλογών.  Προτιμούν λοιπόν οι Βενιζέλος και Κουβέλης να γίνουν η ουρά της κυβέρνησης, να συνεχίσουν να ωφελούνται τους καρπούς της εξουσίας για όσο διάστημα ακόμη, παρά να αυτοκτονήσουν πολιτικά. Άλλωστε γνωρίζουμε ότι πολιτικοί είναι όχι τελείως ανόητοι. Από την άλλη αν ο Α. Σαμαράς προκήρυσσε σήμερα εκλογές, είναι πιθανό να τελείωνε η δική του πολιτική καριέρα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να βγει πρώτο κόμμα, οι ¨ουρές¨ αυτής της κυβέρνησης να γίνουν και πάλι ¨ουρές¨ της νέας ¨κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ¨, και  ο ¨πανίσχυρος¨ σήμερα να δει ¨το κεφάλι του¨ στο Ντορ(β)α.

Έχοντας ¨στο χέρι¨ τους κυβερνητικούς εταίρους τους εκβιάζει με ¨διαρροές¨ ότι δεν κάνει πίσω, ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, κοκ.

Η απόφαση του Σαμαρά ¨να πέσει μαύρο¨ στη δημόσια τηλεόραση λειτούργησε ως μοχλός πίεσης στους δυο εταίρους του, προκειμένου να τον αναγνωρίσουν ως ¨κυρίαρχο του παιχνιδιού¨ και να μην τολμήσουν να δημιουργήσουν προβλήματα μελλοντικά.  Η αποφασιστικότητα και ανάληψη ευθύνης του Σαμαρά δεν στοχεύει τις αντιπολιτευόμενες – συμμαχικές κυβερνητικές δυνάμεις, τις οποίες ουδόλως φοβάται πολιτικά, ούτε επιθυμεί να δημιουργήσει (και άλλον) μηχανισμό υποστήριξής του την ΝΕΡΙΤ.  Η μαύρη οθόνη επιδρά ψυχολογικά στον Έλληνα πολίτη και του υπενθυμίζει όσα είναι ήδη έτοιμα για αυτόν και την αδυναμία του να αντισταθεί σε όσα θα αναγκαστεί ¨να φορέσει¨.

Γιατί άραγε επιλέχτηκε η δημόσια τηλεόραση για το ξεκίνημα της ¨εξυγίανσης¨;  Ο στόχος δεν είναι τυχαίος.  Όλοι θυμόμαστε ότι η συνδικαλιστική ηγεσία της ΕΡΤ με σχετική ευκολία ¨κατέβαινε¨  σε απεργίες, ίσως όχι άδικα  και έριχναν μαύρο σε ένα ¨προϊόν¨ που αναγκαστικά  είχε προαγοράσει ο Έλληνας πολίτης. Ποιος ξέχασε την άρνηση της Μελίνας Μερκούρη να πληρώσει την άδικη εισφορά υπέρ της ΕΡΤ. Έχοντας υπόψη του ο Σαμαράς την δίκαιη εναντίωση των πολιτών και αναδεικνύοντας τα κακώς κείμενα στα οποία βεβαίως είχε συμμετοχή και η δική του κυβέρνηση, αποφάσισε να εξαντλήσει την αλαζονεία του, να επιβάλλει την κυριαρχία του  και να επιδείξει την δύναμή του.

Χωρίς αμφιβολία η προσπάθεια εξυγίανσης της ΕΡΤ (στην οποία ίσως συμφωνούμε όλοι οι πολίτες) θα προκαλούσε ανοικτή σύγκρουση και η δημόσια τηλεόραση θα έριχνε μαύρο, είτε από την απεργία των εργαζόμενων, είτε με εντολή της κυβέρνησης. Ο Σαμαράς επέλεξε το μαύρο να πέσει με εντολή του ίδιου, για να γίνει εκκωφαντικό το μήνυμα του νέου τρόπου λειτουργίας της δημοκρατίας στη χώρα μας. Ο εχθρός της δημοκρατίας δεν φοβάται τους ¨τζάμπα μάγκες¨, ούτε τους συνδικαλιστές και τους ¨ξερόλες των ΜΜΕ¨. Τους μόνους που μπορεί να φοβηθεί είναι οι ¨τρελλοί¨ και αδίστακτοι πολίτες. Δεν μπορεί να τους φοβίσει ούτε να τους εξαγοράσει. Δεν μπορεί να τους ¨θολώσει¨ και να τους εξαπατήσει, γιατί γνωρίζουν.

Κώστας Ναξάκης

5 comments

 1. Έλλην /

  Ενίοτε πρέπει να θυμίζουν στα τούβλα τους Έλληνες ψηφοφόρους, μέσω μίας “ιδεολογικής διαφωνίας” ότι διαφέρουν και καλά….

  Ο Σαμαράς είναι η δεξιά των Ταγμάτων Ασφαλείας και της Χούντας που ισοπεδώνει την Δημοκρατία, και ο μπάρμπα-Φώτης με τον Τούρκογλου οι λαϊκοί αγωνιστές της αριστεράς, οι απόγονοι του ΕΛΑΣ που τα βάζουν με τον φασισμό και είναι στο πλευρό του εργαζόμενου…

  Ο Τσίπρας βαφτίζει το γιο Ορφέα-Ερνέστο αναπολώντας της Επανάσταση των Μπολσεβίκων……….

  -Για να ξέρεις χαζέ ψηφοφόρε ότι ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερά….και ΝΔ δεξιά. Να διακρίνεις το μαντρί….κατάλαβες?

  • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

   Καλησπέρα Έλληνα.

   Ασφαλώς πρέπει να ξεχωρίζουν, όπως επίσης πρέπει να ξεχωρίζουν και τα… τούβλα, για να υπάρχει η ανάλογη ισορροπία!

   Ας πούμε… έχουμε τούβλα… εξάτρυπα, έχουμε τούβλα… οκτάτρυπα, όπως και… δωδεκάτρυπα για παράδειγμα.

   Μετά από αυτό το επίπεδο αναβαθμίζονται σε… τσιμεντόλιθους και… άλφαμπλοκ!

   Και τέλος σε συλλαμβάνω σχετικά αδιάβαστο…

   Δεν απευθύνεσαι ποτέ σε “υλικά οικοδομών” προσφωνώντας τα με επίθετα του τύπου “χαζέ” γιατί αυτό εξυπακούεται, ούτε τους ζητάς να διακρίνουν το… “μαντρί”… αφού δεν μιλάς σε ζώα… εκτός και αν απευθύνεσαι στα υλικά κατασκευής των μαντριών, που όμως πρέπει να γνωρίζεις ότι κατασκευάζονται από πλίνθους, υλικό ιδιαίτερα αναβαθμισμένο στην κατηγορία τους… για να τους ρωτάς εάν κατάλαβαν!

 2. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Η έλλειψη διαδικτυακής σύνδεσης, είναι η αιτία της απουσίας μου αυτές τις ημέρες.
  Η είσοδό μου ξανά στην σελίδα με “στεναχώρησε” διότι, είδα αρκετό και στοιχειοθετημένο υλικό στο οποίο θα είχα αρκετά να προσθέσω, ως σχόλια.
  Οι εξελίξεις είναι αρκετά γρήγορες και βλέπω ότι τα άρθρα ακολουθούν, το ένα το άλλο, με ταχύ ρυθμό.
  Ας είναι, θα προσπαθήσω να περιγράψω όσα εξέλαβα, συνολικά από τα τελευταία άρθρα, εδώ και με τα παρακάτω σχόλια.
  Και ξεκινώ με την //αείμνηστοχαχαχαχαχα// (της οποίας ακόμα μέχρι σήμερα πληρώνουμε τις “επιτροπέςχαχα” για τα “μάρμαραΧΑΧΑ”, που σύστησαν τότες με παχυλότατους μισθούς).
  -Όχι μόνο αρνήθηκε να πληρώσει Ε.Ρ.Τ. αλλά……αλλά κατάπιε και την προσφυγή της στον Άρειο Πάγο, την οποία είχε κερδίσει εναντίον του κράτους, επειδή και διότι έγινε αυτή-και η πράσινη παρεούλα της- κράτος.
  Έκτοτε και με τις ευλογίες της και έως σήμερα (και παρά που η απόφαση ξεκουράζετε στα συρτάρια), εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε-παράνομα και νταβαντζιλίκι- την εισφορά για την τηλεόραση.
  Ώς επόμενο σχόλιο θα προσθέσω ότι καλά και άγια επισημαίνεις Κώστα, στόχος του φόν αντώνεν είναι να μας υπενθυμίζει την αδυναμία μας, πλήν όμως θα ήθελα να προσθέσω πως ούτε καν θα του πέρναγε ως σκέψη εάν δεν τον διέταζαν τα αφεντικά του οι ράους-ίσραελ.
  Επίσης θα ήθελα να επισημάνω πώς, εδώ και σε αυτήν την κίνηση βλέπω την προσπάθεια μιάς επικίνδυνης σφυγμομέτρησης.
  -Προσπαθούν να διαγνώσουν “κουκιά” από την μία, και από την άλλη διοχετεύουν ατελείωτες συζητήσεις-τάχαμου αριστερών ή δεξιών αποχρώσεων-και προκειμένου να αποδώσουν ιδεολογικό υπόβαθρο σε πράξεις ωμής βίας και ασύστολης καταπάτησης στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  Όσο θα συνεχίζουμε να μπλέκουμε (με αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα) σε διαλόγους για πολιτικό ή ιδεολογικό υπόβαθρο, θα βιώνουμε διαρκώς την απόγνωση και την αδυναμία, παράλληλα με την καταπίεση και την εξόντωση.

  • Κώστας Ναξάκης /

   Αγαπητέ Ανδρέα καλησπέρα.
   Τα σχόλια σου έλειψαν.

   Σου θυμίσω τι έγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων για την Μάργκαρετ Θάτσερ.
   «Τα βαθύτερά μου συλλυπητήρια. Θα τη θυμάμαι πάντα σαν μια εμπνευσμένη ηγέτιδα και μεταρρυθμίστρια»

   Ως θαυμαστής της πολιτικής της, φαίνεται πως εφαρμόζει σχέδιο πλήρους ιδεολογικής και πολιτικής κυριαρχίας. Η αντζέντα μεταρρυθμίσεων και απολύσεων στο δημόσιο τομέα είναι σαρωτική. Το σκληρό προφίλ πιστεύει ότι θα λειτουργήσει ως καταλύτης για επικράτηση της ΝΔ πολιτικά και ιδεολογικά.
   Ευελπιστούν ότι η «θατσερική στιβαρότητα» θα συσπειρώσει το χώρο της δεξιάς και θα επαναπατρίσει ψηφοφόρους.

   Εμείς βέβαια θυμόμαστε τους πανηγυρισμούς των πολιτών της Αγγλίας.

   http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/margaret-thatcher-dead-video-cheering-1818888

 3. Κώστας Ναξάκης /

  Καλημέρα φίλοι μου.

  Για να ¨κινηθώ¨ στο δικό σας τρόπο σκέψης, θα πω ότι εμένα με προβληματίζουν οι τουβλο – βιομήχανοι. Ψάχνουν στα μπάζα για πρώτη ύλη και αύξηση της τουβλο – παραγωγής. Ναι στα γκρεμίσματα που άφησε η συγκυβέρνηση μπήκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), σε αναζήτηση πρώτης ύλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *