Καλώς ήλθες

Αθήνα 2. Δεκ. 2013

Άκουσα τις δηλώσεις του υπουργείου υγείας και με ζώσανε τα φίδια. Η μέθοδος της απαξίωσης ανθρώπινων όντων και της εναντίωσης της κοινωνίας  σε βάρος τους βρήκανε έδαφος στους εργαζόμενους γιατρούς του ΕΟΠΥ. Η μετεξέλιξη του ΕΟΠΥ σε αγοραστή υπηρεσιών και η ένταξη των γιατρών στην κινητικότητα για την κατάληψη άλλων θέσεων ¨αν υπάρχουν¨,  ήταν το πρώτο μήνυμα περί ιδιωτικοποίησης της υγείας και απόλυσης του ιατρικού προσωπικού.

Η έντεχνη δημιουργία κλίματος για εκείνους που απεργούν ενώ τα απογεύματα εργάζονται στα ιδιωτικά τους ιατρεία και μάλιστα με ομπρέλα την σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥ, ενεργοποίησε το καμπανάκι που με ανάγκασαν να δημιουργήσω όταν χρειάζεται να αποκωδικοποιήσω τη ραδιούργα συμπεριφορά τους. Όταν επιπλέον οι δηλώσεις με περιέβαλαν με την στοργή τους ως ασφαλισμένο του ΕΟΠΥ, σιγουρεύτηκα για τις προθέσεις της υφυπουργού και του υπουργού υγείας.

Κατάλαβα την απόμακρη συμπεριφορά της πρόσφατης περιόδου του ορθοπεδικού φίλου μου εργαζόμενου γιατρού στον ΕΟΠΥ. Επικοινώνησα μαζί του και τον προσκάλεσα για φαγητό. Με επισκέφτηκε με την σύζυγό του και την πεντάχρονη κόρη του. Κατά τη διάρκεια του φαγητού, ο λαλίστατος φίλος μου παρέμενε σιωπηλός. Γνωρίζοντας πλέον τα θέματα που τον απασχολούν, αρκέστηκα να τον παρατηρώ. Τον έπιασα¨ ¨πολλές φορές να κοιτάζει το παιδί του με μάτια υγρά. Αισθάνθηκα αμηχανία και συνεχίζοντας την παρατήρησή μου, είδα την έκφραση όλων των προηγούμενων φίλων μου. Την απογοήτευση του Νίκου του αρχιτέκτονα, την απελπισία του Σπύρου του τραπεζικού, την απόγνωση της Τζένης της νοσηλεύτριας την ενοχή του Διονύση πρώην διευθυντικού στελέχους πολυεθνικής.

Καλωσόρισες αγαπητέ φίλε μου στην ομάδα των νεόπτωχων, μείνε όμως μαζί μας και συνέχισε να αγωνίζεσαι για την πεντάχρονη κόρη σου. Μπορεί όπως μου εκμυστηρεύτηκες τελικά να μην έχεις την δυνατότητα να της αγοράσεις ούτε τα τρόφιμα που χρειάζεται για να αναπτυχθεί γιατί σου στερούν μετά από 25ετή προσφορά τον μισθό των 1300 ευρώ, όμως  είμαστε πολλοί. Συνέχισε την απεργία που ξεκίνησες στη μνήμη του Νίκου του αρχιτέκτονα που έφυγε τον Ιούνιο, γιατί η καρδιά του δεν άντεξε την απόσταση της ελληνικής κατάστασης από αυτήν που ονειρεύτηκε. Συνέχισε τον αγώνα σου στη μνήμη της Τζένης της νοσηλεύτριας που οδηγήθηκε στην κατάθλιψη από την αδυναμία της να αντιμετωπίσει την καθημερινότητά της και τελικά στον θάνατο από την παραίτησή της για ζωή. Στην ενδυνάμωση του Σπύρου του τραπεζικού που δίνει τον δικό του αγώνα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης που περιέπεσε από το άγχος του να αντιμετωπίσει τα έξοδα των δύο φοιτητών-παιδιών του.. Συμπαραστάτης στον άνεργο Διονύση που βρήκε κλειστή πόρτα στα αιτήματά του για εργασία ακόμη και στο Κουρδιστάν.

Όχι φίλε Νίκο στόχος δεν ήταν η τάξη των γιατρών. Ούτε οι πολιτικές πεποιθήσεις κανενός από εσάς. Στόχος ήταν και παραμένει ο αφανισμός όποιας άλλης τάξης, για να υπάρχουν τελικά μόνο πάμπλουτοι και φτωχοί. Μείνε μαζί μας γιατί δεν έχουν το κουράγιο να καταμετρήσουν πόσοι από εμάς εγκαταλείπουμε την μιζέρια μας ¨φεύγοντας¨ από μαρασμό.

Γιατί γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνο ηθικοί αυτουργοί όπως συμβαίνει με τους αυτόχειρες.

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

Ναξάκης Κώστας

6 comments

 1. Κώστας Ναξάκης /

  Καλησπέρα
  Ίσως να μην συνηθίζεται και ίσως είναι απρεπές το πρώτο σχόλιο να είναι του αρθρογράφου. ¨Όμως δεν αντέχεται να χρηματοδοτούνται ΜΗΚΥΟ όπως η «ΚΛΙΜΑΚΑ» με 600.000 ευρώ για να καταγράφει τις αυτοκτονίες.
  Είναι ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ να θησαυρίζουν από τον θάνατο ανθρώπων που οι ίδιοι οδήγησαν στο απονενοημένο.

 2. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Καλημέρα με θλίψη, με… οργή και με δύναμη!!!

  Όταν ανέβασα ως αναδημοσίευση τα δύο προηγούμενα άρθρα, δεν το έκανα για να γεμίσω τη σελίδα, ούτε γιατί νόμιζα πως τα περιγραφόμενά τους ήταν άγνωστα στους φίλους επισκέπτες αναγνώστες μας.

  Προσπάθησα μέσα από αυτά, να αναδείξω το πόσο επικίνδυνα πειραματίζονται εγχώριοι και μη νεοδυνάστες του ανθρώπινου γένους ευρύτερα και του Ελληνικού Λαού ειδικότερα.

  Έτσι κι αλλιώς βέβαια, μας είχαν γνωστοποιήσει πως θα μας χρησιμοποιήσουν ως πειραματόζωα για να εφαρμόσουν στην πλάτη μας, όλες τις καινούργιες μεθόδους βίαιης προσαρμογής των ανθρώπων σε πειθήνια ανθρωποειδή δουλικά.

  Όμως έφτασαν στο σημείο πλέον, να δοκιμάζουν με ακραίες μεθόδους, την αντοχή και του τελευταίου νήματος, του νήματος της ελπίδας, που συγκρατεί την εξέγερση του καταπιεσμένου και σκληρά δοκιμασμένου Ελληνικού Λαού, η οποία φυσικά όταν συμβεί, θα είναι εντελώς ανεξέλεγκτη!

  Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, εάν μέχρι σήμερα μιλούσαμε για ηθικούς αυτουργούς κάθε φορά που είχαμε μία αυτοκτονία, μιας και το εκάστοτε θύμα ωθείτο από απόγνωση στο απονενοημένο, τώρα μιλάμε για αυτουργούς, μιλάμε για ειδεχθείς εγκληματίες που οδηγούν προμελετημένα, μεθοδικά και ψυχρά τους συνανθρώπους μας, στον προδιαγεγραμμένο αφανισμό τους!

  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι συνθήκες που βιώνουμε, είναι συνθήκες ενός ιδιότυπου πολέμου χωρίς όπλα, αλλά με πολύ περισσότερα ίσως θύματα από αυτά που άφησε πίσω του ένας πόλεμος συμβατικών όπλων, αφού όσο ακραίο και αν ακούγεται, είναι προφανές ότι σ’ αυτόν τον πόλεμο, ένας από τους βασικότερους στόχους των εχθρών του Λαού, είναι η μείωση του πληθυσμού, η αισθητή μείωση στο προσδόκιμο της ζωής του δια της κατακόρυφης υποβάθμισης του βιοτικού του επιπέδου και η αλλοίωση όλων των χαρακτηριστικών στοιχείων που συνθέτουν μία συμπαγή μάζα αντίστασης… το Έθνος!!!

  Πριν έλθουμε λοιπόν στο δια ταύτα… να συμφωνήσουμε όλοι μαζί σε ένα πράγμα;;;
  (όπως συνηθίζουν να λένε στα πάνελ που συνθέτουν οι κατά συρροή και κατ’ επανάληψη βιαστές των Ελλήνων πολιτών)!!!

  “Όλες οι απώλειες που συμβαίνουν λόγω των ακραίων επιβαλλόμενων δια της βίας συνθηκών κατά την περίοδο αυτή, καταγράφονται ως ειδεχθή εγκλήματα πολέμου με ότι αυτό συνεπάγεται, δεν παραγράφονται και επισείουν ακόμη και την εσχάτη των ποινών, (θάνατο), όταν με το καλό αποκατασταθεί η πραγματική Δημοκρατία στη Χώρα μας και ίσως χρειαστεί να πιάσουν δουλειά τα… Λαϊκά δικαστήρια”!

  Γι’ αυτό θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι με τις πράξεις, τις παραλείψεις, η την αδιαφορία τους συνετέλεσαν στο να συμβούν οι ανωτέρω απώλειες, έχουν υποβάλει με επιτυχία “υποψηφιότητα”, για μία θέση ακριβώς απέναντι από το εκτελεστικό απόσπασμα, που θα αναλάβει να απαλλάξει τον Λαό μας από τη σαπίλα που τον καταδυναστεύει!

  Αυτά τα ολίγα προς τους ενδιαφερομένους, γιατί πολύ απλά, την ώρα της κρίσεως… κακά τα ψέματα… δεν θα περισσεύει καθόλου χρόνος για εξηγήσεις!!!

  Και δεν βαριέσαι βρε αδελφέ… ας μας πουν και μια φορά… “απολίτιστους”…
  …κακίες δεν κρατάμε… θα τους το συγχωρήσουμε!!!

 3. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Κώστα φίλε μου, αντιλαμβάνομαι στο άρθρο σου ότι κάνεις “κατάθεση ψυχής”, αναφερόμενος σε αληθινά πρόσωπα, όπου μέσα στην “διαδρομή” των τελευταίων χρόνων “αποτύπωσαν” το κοινωνικό κατεστημένο στην χώρα μας.
  -Το εκτενές και περιεκτικότατο σχόλιο του Γιάννη, αποδίδει “τα του Καίσαρος, τω Καίσαρι” μή αφήνοντας και περιθώρια σε υπεκφυγές.
  Ως εκ τούτου λοιπόν και εγώ θα παραθέσω κάποια “επί μέρους” και σε συνηγορία των όσων “κατέθεσες”.
  ( Θέλοντας να “επιβαρύνω” ακόμα περισσότερο, την τραγικότητα στα όσα γράφεις, θα παραθέσω και την στιχομυθία γνωστού-κατ αποκοπήν- προστάτη όλων των μνημονιακών δρώμενων: ο πολύς χρήστος κώνστας και σε σχολιασμό του τραγικού θανάτου της μικρής δεκατριάχρονης, από τις αναθυμιάσεις, μας συνέστησε το “συμβάν” ως κάτι που συμβαίνει σε όλες τις χώρες και μάλιστα μας συνέστησε να ακούσουμε και δελτία ειδήσεων σε προηγημένες χώρες όπως, αμερική-γαλλία κλπ!!!! )
  – Το γεγονός είναι ότι γι αυτούς, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΗΘΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, όπου “συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες”!!!!!
  ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑΓΟΙ, ΑΝΑΖΗΤΗΤΑΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ, Ο ευρών αυτούς αμειφθήσεται!
  Θα “ξεκινήσω” με την αναφορά στην, σε άπταιστα αγγλικά (την μητρική του γλώσσα), ρήση του εκλεκτού της γκόλντμαν σάκς και χρισμένου (από τους χρηματοπιστωτικούς αφέντες του) πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, παπαδήμιου: “μην ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πατρίδα για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα”.
  Θα συνεχίσω με την άρνηση του (αλλογενή, αλλοεθνή, επίορκου, δωσίλογου) παπούλια: ” όχι δεν είμαι προδότης “.
  Και θα “κλείσω” με την απόφαση που έχουν οι ( οσφυοκάμπτες, επίορκοι, δωσίλογοι, αλλογενής, αλλοεθνής ) πολιτικοί “μας”: “θα σας σώσουμε, θέλετε δεν θέλετε”.
  Εις μάτην λοιπόν θα αναζητήσουμε ανάμεσά τους συνδρομή στα βάσανά μας.
  Επί ματαίω προσμένουμε θεματοφύλακες, που θα εξέλθουν από την σάπια σάρκα του παλαιού συστήματος.
  Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις.
  Να αποφασίσουμε ότι εμείς θα τους ανατρέψουμε, να αποφασίσουμε να εμπιστευθούμε εαυτούς και αλλήλους, να εμπιστευθούμε το καινούριο που θα κτίσουμε με το αίμα μας, να επιβάλουμε δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, να επιβάλουμε τα ανθρώπινα δικαιώματά μας.
  Η Ετυμηγορία έχει εκδοθεί: ΕΝΟΧΟΙ.
  Η Απόφαση: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ-ΘΑΝΑΤΟΣ.
  – Ας “βρεθούμε” λοιπόν οι αποφασισμένοι και…….

 4. ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

  Καλησπέρα

  Αφιερομένο στον ¨Αδωνι Γεωργιάδη και τον Χρήστο Κώνστα. Για να καταλάβουνε ότι οι λαικοί ανθρώποι της Β Πειραιά δεν τσουβαλιάζοντε με προπαγάντες. Δεν ήθελα να γράψω σε προηγούμενο σχόλιο γιατί δεν μου αρέσει να χαλιόμαστε. Όμως τώρα φίλε Κώστα που οι γιατροί δεν θα πέρνουνε μιστό θα είναι αναξιοπρεπής μορφομένοι ανθρόποι;

  • Ανδρέας Αέναος /

   Καλημέρα σας.
   Φίλε μου ΚΑΧΥΠΟΠΤΕ, άφησα διάστημα μιας μέρας να περάσει και προκειμένου να δώσω χρόνο γαλήνης στον φίλο μας τον Κώστα.
   – Περιττό να ξαναγράψω για την ευστοχία στα όσα υποδεικνύεις με τις παραπομπές σου.
   Εδώ λοιπόν είναι και το ζητούμενο ( εγώ δεν θα επικεντρωθώ, όπως ο Κώστας για τον συγκεκριμένο λόγο του, στον ψυχοπαθή που παριστάνει τον υπουργό υγείας- εξάλλου η ψυχιατρική ανάλυση τον κατατάσσει στα λεγόμενα χειριστικά άτομα, μιαν άλλη φορά να σου εξηγήσω το είδος της ψυχασθένειας), εδώ λοιπόν είναι το ζητούμενο….ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ.
   – Μπορώ, με βεβαιότητα τώρα, να αλλάξω τον χρόνο στο ρήμα….ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΑΝ.
   Κοίταξε τον κόσμο δίπλα σου ( αυξήθηκαν θεαματικά οι άνθρωποι με ευαισθησίες-πολλές οι ιντερνετικές ενδείξεις που συνηγορούν σε αυτό, αυξήθηκαν θεαματικά οι καχύποπτοι και αυξήθηκαν θεαματικότατα της “γής οι κολασμένοι”), κοίτα δίπλα σου και αφουγκράσου.
   – Μήν θεωρήσεις ότι αυτό είναι ρομαντική διατύπωση του τι θέλω εγώ να πιστεύω, στηρίζεται σε γεγονότα.
   Έχω τον χρόνο και την διάθεση να τα αναφέρω όλα, πλήν όμως ολίγον κατ ολίγον.
   Και “ξεκινάω” με ένα σημαντικό-για εμένα τουλάχιστον-και κατάπτυστο.
   Στην και την δυσκολία που αντιμετωπίζουν, οι μελλοθάνατοι πλέον εχθροί του έθνους μας, την υποδεικνύουν με την τελευταία “σπασμωδική” κίνησή τους.
   Μέσα σε όλα, επιστράτευσαν και τους ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ( όπως είχε συμβεί και: επί τουρκοκρατίας πολλάκις, επί γερμανικής κατοχής του δεύτερου παγκόσμιου, επί χούντας κλπ).
   ΑΝΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ και σε μία και πλέον ώρα συνέντευξης, ψέλλιζε μισόλογα για βοήθεια στους “κατατρεγμένους” και ότι πρέπει η πολιτεία να προσπαθήσει; να συντρέξει;; τους φτωχούς;;;;;
   Έκλεισε δε την συνέντευξη με το επιμύθιο: “να κάνουμε ΥΠΟΜΟΝΗ;;;; θα ΠΕΡΑΣΕΙ;;;; η κρίση!!!!!!!!!!!
   — Α Ν Α Ξ Ι Ο Σ. Δ Ο Υ Λ Ο Π Ρ Ε Π Η Σ. Υ Π Ο Χ Ε Ι Ρ Ι Ο.
   Σε “συνηγορία” του πανικού τους, ρίξαν στην γύρα και τον ΑΝΑΞΙΟ του Πειραιώς ρασοφόρο, να “μοιράζει” δεξιά και αριστερά αφορισμούς!!!!!!
   Ο Α Ν Α Ξ Ι Ο Σ τυχάρπαστος και για τρία χρόνια τώρα, πού ήταν ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ;;;;
   — 5.000 και πλέον αυτοκτονίες, 80.000 παιδιά νηστικά και πεινασμένα στα σχολεία, 2.000.000 άνεργοι, 350.000 οικογένειες χωρίς ρεύμα, 2.500.000 Έλληνες κάτω από το όριο της αθλιότητας ( αυτά με ΔΙΚΑ τους στοιχεία ).
   ΑΥΤΟΣ λοιπόν ο ΑΝΑΞΙΟΣ-ΥΠΟΧΕΙΡΙΟΣ, όλα αυτά δεν τα γνωρίζει παρά “αγριεύτηκε” και “μοιράζει” αφορισμούς για το θέμα με τους ομοφυλόφιλους;;;;;;;;;;;;;
   –Α Ν Α Ξ Ι Ο Σ. Υ Π Ο Τ Ε Λ Η Σ. Υ Π Ο Χ Ε Ι Ρ Ι Ο Σ.

 5. Κώστας Ναξάκης /

  Καλησπέρα
  Μπορεί να έφταιξε η προσωπική ανασφάλεια ή ίσως η συνολική κοινωνική θλίψη που σε οδήγησε στον τελευταίο δρόμο.
  Καλό ταξίδι Τζένη.

  Αλήθεια φίλε «καχύποπτε» περιστρεφόμαστε! Μας αξίζουν οι εκπρόσωποί μας. Θαυμάστε τον!!

  http://www.youtube.com/watch?v=MeigpQjxFuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *