Κάποιος πρέπει να μαζέψει τους Γερμανούς…

Αθήνα 27/4/2013

Αναδημοσίευση από:  www.antinews.gr

Κάποιος πρέπει να μαζέψει τους Γερμανούς διότι οδηγούμαστε πλέον με ακρίβεια σε μια απόλυτη γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη η οποία δεν είναι πλέον μόνο οικονομική, έχει ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις.

Τα τελευταία κρούσματα γερμανικού αυταρχισμού δεν έχουν ίσως προηγούμενο στην ιστορία και δυστυχώς αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε μπορεί να επιβεβαιωθούν όσοι λένε ότι ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος με ευθύνη του Βερολίνου βρίσκεται στον ορίζοντα.

Μην ξεχνάμε: Μιλάμε για τους ηττημένους Γερμανούς δύο πολέμων σε έναν αιώνα. Μια χώρα που προκάλεσε φρικαλεότητες και ήταν υπεύθυνη για εκατομμύρια νεκρούς. Ασφαλώς οι απόγονοι δεν φταίνε για όσα έκαναν οι προηγούμενοι, όμως, φαίνεται πως ο αυταρχισμός, η αλαζονεία, η έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών είναι στο DNA των Γερμανών.

Τόλμησε να μιλήσει ο Τζ. Λου, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών για διαφορετικές πολιτικές που ίσως πρέπει να ακολουθηθούν στην Ευρώπη και ο Σόιμπλε του

επιτέθηκε. Μάλιστα κάθε φορά που βρίσκονται οι δυο τους, καταγράφεται κι ένα επεισόδιο.

Τόλμησε ο «άνθρωπός τους» ο Μπαρόζο να μιλήσει για χαλάρωση της λιτότητας και ο Σόιμπλε τον είπε σχεδόν άσχετο τονίζοντας ότι πρέπει κάποιος να του πει ότι δε φταίει η λιτότητα για την κρίση.

Τολμά η Ελλάδα να μιλήσει για αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο και ο Σόιμπλε βγάζει από μόνος του δικαστική απόφαση.

Το τελευταίο κρούσμα είναι επίσης σοβαρό. Οι φήμες ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων ώστε να ενισχύσει την ευρωπαϊκή οικονομία και να μειωθεί η ύφεση, προκάλεσαν την αντίδραση του Βερολίνου.

Η ίδια η Μέρκελ, σε μια ωμή παρέμβαση στην πολιτική της ΕΚΤ είχε πει: «Η ΕΚΤ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Σε ό,τι αφορά τη Γερμανία, η ΕΚΤ θα έπρεπε προς το παρόν να αυξήσει λίγο τα επιτόκια, αλλά για τις άλλες χώρες πρέπει να κάνει ακόμα περισσότερα για να διοχετεύσει ρευστότητα». Παρεμβαίνει δηλαδή και ζητά αύξηση επιτοκίων. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί η Γερμανία κερδοσκοπεί τρία χρόνια τώρα με τα ομόλογά της και έχει βγάλει δισεκατομμύρια στις πλάτες των άλλων λαών.

Βέβαια, η Καγκελαρία έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σήμερα και εκπρόσωπος της Μέρκελ δήλωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να υπονομεύσει την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η Άνγκελα Μέρκελ.

Η ουσία είναι ότι οι Γερμανοί αισθάνονται παντοδύναμοι, κι αυτό είναι επικίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία -και όπως έχει δείξει και η ιστορία- και για την παγκόσμια ειρήνη.

 http://www.antinews.gr/2013/04/26/214068/#more-214068

Σας προτείνουμε να διαβάσετε επίσης :

Νέοι εμιγκρέδες;;;

16 comments

 1. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Όχι Ανδρέα.
  Δεν το έβαλα για να σε τσιτώσω!
  Απλώς γιατί κάθε μέρα, όλο και περισσότεροι, αντιλαμβάνονται πως οι βάρβαροι Γερμανοί, δεν έχουν απλά σαν όραμα να κυριαρχήσουν μόνο στην Ευρωζώνη, αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο, αν λάβουμε υπ’ όψη μας και όσα αναλύονται στο άρθρο μας “Νέοι εμιγκρέδες;;;” και στα σχόλια που το πλαισιώνουν.
  http://www.aenaoiellinesmaxites.gr/%ce%bd%ce%ad%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%ad%ce%b4%ce%b5%cf%82/
  Γι’ αυτό επιβάλλεται να αφυπνιστούμε, να οργανωθούμε και να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε, όχι μόνο όσα περιμέναμε, αλλά ενδεχομένως και τα χειρότερα που ίσως… έρχονται!

  • Ανδρέας Αέναος /

   Καλημέρα σε όλους.
   Αλήθεια το θίγεις Αέναε Έλληνα Μαχητή, τσίμπησα….ως λαβράκι το δόλωμα.
   Σίγουρο είναι ότι κάθε μέρα όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται, τις επιδιώξεις των //συμμάχων?????// μα και //εταίρων?????// μας γερμανών ναζιστών.
   Αρπάζω λοιπόν, την ευκαιρία και θα κάνω μια αναδρομή.
   Πόσο επωφελές ή τι είδους δυναμική περιέχει, το να αντιλαμβανόμαστε τις επιδιώξεις και τα σχέδια των εχθρών μας (και εχθρών όλης της ανθρωπότητας) γερμανών???
   Η ερώτηση μου είναι ρητορική και δίνω αμέσως και την απάντηση
   Η εποχή της αντίληψης και της διερεύνησης ήταν μεγάλη (περισσότερο από 38 χρόνια η διάρκεια της), όλοι γνωρίζουμε ακριβώς τι έχει συμβεί.
   Παγκοσμίως επικρατεί ένα επιμελώς τακτοποιημένο χάος (όσο οξύμωρο και να ακούγετε το παραπάνω),με μοναδικό στόχο-κατ εμέ- να δημιουργήσει τις αφορμές της απαξίας, που έχει υιοθετήσει η νέα γενιά για το παρελθόν.
   Σαν παράδειγμα θα σου αναφέρω δρώμενα της Ελληνικής πολιτειακής κατάστασης.
   Επί 38 και πλέον χρόνια, χαμερπή υποκείμενα που ασκούν πολιτειακή αλητεία κατά συρροή, λυμαίνονται τις ηθικές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα-χωρίς καν να έχουν τον φόβο της τιμωρίας.
   Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απαξία που, δικαιολογημένα, εκφράζει η νέα γενιά, εκτός και αν θεωρείς άδικες τις τοποθετήσεις του Έλληνα στα διάφορα σχόλια του.
   -Και εμείς οι παλαιότεροι, προς επιβεβαίωση τούτου,//παίζουμε// την κολοκυθιά–(όχι δεν φταίει ο δικός μου, τόσο πολύ, φταίει ο δικός σου και…..άσπρα-κόκκινα-κίτρινα-μπλέ, καραβάκια στο Αιγαίο δεν με παίρνεται καλέ).
   Θα μπορούσα να κάνω και εκτενέστερη αναφορά παραδειγμάτων, αλλά σίγουρα θα κουράσω.
   Τώρα, αυτά τα παραπάνω, τι σχέση έχουν με το άρθρο και το σχόλιο??

   /// Γι’ αυτό επιβάλλεται να αφυπνιστούμε, να οργανωθούμε και να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε, όχι μόνο όσα περιμέναμε, αλλά ενδεχομένως και τα χειρότερα που ίσως… έρχονται!///
   Αυτό ακριβώς θέλω να επισημάνω, ότι πρέπει όλοι μαζί όσοι είμαστε να βρούμε τον τρόπο δράσης πλέον, και όχι επισήμανσης και διαπίστωσης.
   Τα τελευταία 3 χρόνια, ειλικρινά σου μιλάω, έχω σιχαθεί να ακούω ειδήμονες να διαπιστώνουν προβλήματα (αυτό συμπεριλαμβάνει και εμένα, διότι-ακόμα δεν έχω να προτείνω μια λύση).
   Ο λόγος που εκθέτω τις σκέψεις και τη γνώμη μου δημόσια, είναι διότι προσκαλώ ή τουλάχιστον ελπίζω να προσκαλώ κι άλλους, στην αναζήτηση μιας λύσης.
   Έτσι, φίλε Αέναε Έλληνα Μαχητή, βρίσκω ότι δεν χρειάζεται να ασχολούμαι με τα χαμερπή υπο-λύματα της γενιάς του χίτλερ.
   Το να διαπιστώνω τα σχέδια τους, δεν μου είναι πλέον αρκετό.

 2. Έλλην /

  Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Ανδρέα στην φράση “επιμελώς τακτοποιημένο χάος”. Αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματικότητα.

  Ζούμε σε ένα παραμύθι.
  Ο πρωταγωνιστής έχει χρήμα(του μπαμπά), ακριβό αυτοκίνητο(στο όνομα του μπαμπά), χτες πήγε για ποτάκι Γλυφάδα, πούλησε μούρη σε μία γκόμενα….την πήρε και πήγε Αδαμαντίδη ως το πρωί, πέταξε τα λουλούδια του, χόρεψε μια ζεμπεκιά….πήγε σπίτι χαράματα, έπεσε για ύπνο μέχρι τις 3 το μεσημέρι, μετά σηκώθηκε να πει την φραπεδιά του…πήρε με το I phone του τηλέφωνο την παρέα και πήγαν να δείξουν το γυμνασμένο σώμα τους στην παραλία παίζοντας ρακέτες…το βράδυ πάλι ποτάκι και το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται……

  Ακόμα και όσοι δεν είναι οι πρωταγωνιστές σε αυτό το παραμύθι, θα ήθελαν να γίνουν…
  Εδώ λοιπόν θα διαφωνήσω με τον Ανδρέα στην εξής λεπτομέρεια.
  -Μην νομίζεις Ανδρέα ότι όλοι έχουν διαπιστώσει τα ίδια με εμάς.

  Χτες βρέθηκα από Σαρωνίδα μέχρι Γλυφάδα. Νόμιζα ότι βρισκόμουνα σε άλλον πλανήτη….έβλεπα τον κόσμο να διασκεδάζει με τον τρόπο που ανάλυσα, και σκεφτόμουν αυτό ακριβώς.
  -Δεν έχουν διαπιστώσει όλοι ακόμα τι συμβαίνει.
  Πόσο μάλλον να πάμε στο επόμενο στάδιο που είναι η λύση…

  • Ανδρέας Αέναος /

   Καλησπέρα σας.
   Φίλε μου Έλληνα, (μου επιτρέπεις την οικειότητα, φαντάζομαι),αυτό ακριβώς που σχολιάζεις είναι και η υποτιθέμενη //διαφορά μας//.
   Το έλεγα, το λέω και θα το λέω, ποτέ δεν θα γίνει το παράδειγμα των πράξεων των άλλων- ο γνώμονας των δικών μου ενεργειών.
   —Και ο μοναδικός στον πλανήτη να μείνω, που αναζητά και απαιτεί αξιοπρέπεια, εγώ θα συνεχίσω.—
   Μην θεωρήσεις πως αδικώ την γνώμη σου, ίσα-ίσα που συμφωνώ μαζί σου.
   -Κάνε όμως μια θεώρηση στο τακτοποιημένο χάος και την επιμελή τροφοδότηση και συνηγορία που το ακολουθεί, και πιστεύω θα αρχίσεις να συμπληρώνεις τα κομμάτια της εικόνας που λείπουν.
   Το δυστύχημα με την νεώτερη γενιά είναι, πως δεν είχε διδασκάλους (και δεν εννοώ αυτούς του σχολείου), δεν είχε διδασκάλους να την διδάξουν ρομαντισμό-ηθική-αξίες-ιδανικά.
   Αυτοί που θα έπρεπε να επιτελέσουν αυτό το έργο, το είχαν ή δει αφήσει πίσω τους ανταλλάσσοντας το με υλικές-πρόσκαιρες απολαβές.
   Ξανά όμως επαναλαμβάνω αυτό που έχω σιχαθεί (διαπιστώνω το πρόβλημα και δεν έχω να προσφέρω την λύση του).
   -Δεν το βάζω όμως κάτω, μ αυτά και μ αυτά που ξέρεις? ίσως γίνουμε περισσότεροι, κακό είναι?

 3. Κώστας Ναξάκης /

  Καλημέρα σας
  Διαπιστώνω από τις ανησυχίες σας ότι όλο και πιο κοντά έρχεται η αναγκαία λύση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει το χάος. Είναι αληθές ότι δεν υπάρχουν πάντα προτάσεις για δράση. Η αναγνώριση όμως ότι κάτι πρέπει να γίνει δείχνει την ετοιμότητα Εθνικής αντιμετώπισης του προβλήματος. Η συνειδητοποίηση της αποδοχής προτύπων που δεν ταιριάζουν στο λαό μας (βολεύεται όμως με την ευκολία) είναι μια αρχή. Το γεγονός ότι αφιερώνουμε χρόνο να καταθέσουμε σκέψεις είναι η πρώτη πράξη. Η πίστη μας ότι και άλλοι θα συμμετέχουν στην προσπάθειά μας αποτελεί εχέγγυο για την καλά στοχευόμενη δράση.

  Τις προάλλες πήρα με το αυτοκίνητό μου έναν ηλικιωμένο κύριο.

  Με ρώτησε τι πιστεύω σχετικά με την κρίση. Είναι καλή ή κακή? Απερίφραστα ή και απερίσκεπτα απάντησα κακή.

  Λάθος παιδί μου, απάντησε είναι καλή. Γιατί θα προβληματιστούμε για όσα κάναμε. Όσα ξεχάσαμε. Θα μάθουμε να βλέπουμε και πάλι τον άνθρωπο. Και θα είμαστε πάλι μαζί, όπως μας αξίζει.

 4. Κώστας Ναξάκης /

  Καλησπέρα σας.
  Επανέρχομαι γιατί χαίρομαι όταν η ¨παρέα¨ υποβάλλει σκέψεις, προβληματισμούς και όχι απλούς αφορισμούς ή αμηχανία. Με αφορμή τις τελευταίες τοποθετήσεις όλων μας, στο συγκεκριμένο σχόλιο θα ήθελα να δώσω απαντήσεις σε πολλά γιατί και ίσως να άρω ελάχιστα έστω κάποιον διαφαινόμενο πεσιμισμό.
  Αφορμές για αυτό το σχόλιο υπάρχουν πολλές. Θα περιοριστώ προς το παρόν στις θέσεις του «¨Έλληνα», κυρίως για να απαντήσω στον Ανδρέα σχετικά με τους διδασκάλους και τον προβληματισμό του ¨Μα θα κάνουμε επιτέλους κάτι?¨.

  Θα αναφερθώ στον Έλληνα, ο οποίος μου ¨έδωσε¨ την δυνατότητα να σας ενημερώσω ότι υπάρχει μεταξύ μας γνωριμία. Επειδή γνωρίζω τον ΑΝΘΡΩΠΟ – Έλληνα πολλά χρόνια, θα με συγχωρέσετε που θα εκφραστώ με τη γνώση που σας έλειπε.

  Φίλτατε Γιάννη. Ο Έλληνας, του οποίου και οι δύο παππούδες υπηρέτησαν την πατρίδα, προσπαθεί και φωνάζει σε κάθε του σχόλιο. «Οι δύο παππούδες μου, διαφορετικής και εκ διαμέτρου αντίθετης πολιτικής τοποθέτησης, πολέμησαν για να είμαστε ελεύθεροι και ενωμένοι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καπηλεύεται τον αγώνα τους, όταν μάλιστα οι δύο τους έζησαν αρμονικά». Μην τον ¨μαλώνεις¨ για την θέρμη του.

  Αγαπημένε Έλληνα. Δημόσια σε ευχαριστώ που επέλεξες εσύ, μόνος, μεταξύ εννέα πιτσιρικάδων της γειτονιάς, που σας βοηθούσα στα παιχνίδια σας, να εμπιστευτείς την ψυχούλα σου, να ακούσεις, να κρίνεις, να συγκρίνεις και σήμερα να έχεις ακλόνητες θέσεις έστω και αν η επιμονή σου για απαντήσεις από ανθρώπους που ίσως δεν τις έχουν κάποτε να ξεπερνάει όρια.

  Μετά από τις σημερινές τοποθετήσεις σου, νομίζω ότι είσαι έτοιμος να ξαναδιαβάσεις το βιβλίο που μετά από κάποια συζήτηση μας σου έδωσα με πολλή αγάπη. Στο βιβλίο αυτό (Μάουτχαουζεν) ο Έλληνας συγγραφέας, περιγράφοντας την προσωπική του εμπειρία, αναφέρετε στην Ελληνική παράγκα, χωρίς να χρωματίζει κανέναν. Αναφέρετε με μεγάλο σεβασμό στην Ελληνική ψυχή.
  Επειδή ίσως σκέφτηκες «ρε το γύφτο, δεν μπορούσε να το αγοράσει?», σε ενημερώνω ότι επίτηδες σου δώρισα το συγκεκριμένο αντίτυπο, γιατί αν προσέξεις στην πρώτη σελίδα, υπάρχει αφιέρωση πριν τη δική μου. Η αφιέρωση απευθύνεται σε Έλληνα εξόριστο, προκειμένου να τον εμψυχώσει και να του υπενθυμίσει τα δεινά όλων των Ελλήνων. Καλό διάβασμα, καλές γιορτές και να περάσεις καλά τις άγιες μέρες. Α όχι διαβάζοντας, αλλά κάνοντας όσα θα έκανες στην ιδιαίτερη πατρίδα σου, αν αναστηνόταν Η ΠΑΤΡΙΔΑ .
  Καλό Πάσχα.

  Φίλε Ανδρέα. Η μεγαλύτερη προσφορά μου στην Πατρίδα, ήταν η εθελουσία συμμετοχή μου στη διαπαιδαγώγηση του Έλληνα. Αν καταφέρουμε μέσω των σχολίων μας να ¨τραβήξουμε¨ έστω και ένα Ελληνόπουλο να ασχοληθεί με τα κοινά προβλήματα, να καταθέσει τη ¨φρέσκια¨ άποψή του, αντιδρώντας αρχικά και με όχι πολύ ¨εύστοχες¨ τοποθετήσεις, τότε θα ικανοποιηθώ ότι ¨έπραξα¨.
  Ο λόγος αυτός είναι που πολλές φορές μπορεί να ¨κουράζω¨ με τα μακροσκελή σχόλιά μου.

  Χρόνια πολλά σε όλους

  • Ανδρέας Αέναος /

   Φίλε Κώστα, αν και είμαι γενικά πολυλογάς, εδώ θα παραστήσω τον φιλόσοφο εκ Λακωνίας.
   //Συνέχισε να μας κουράζεις, με μακροσκελή σχόλια//
   Χρόνια πολλά και ελεύθερα.

 5. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Κωστή μου καλησπέρα!
  Καλησπέρα σε όλους!

  Δεν μπορώ να καταλάβω πως εξέλαβες εσύ, η πιθανόν και ο Έλληνας, τα σχόλιά μου ως “μάλωμα”.

  Όπως ανέφερα σε σχόλιό μου και εσύ το γνωρίζεις, έχω ένα γιό στην ηλικία του και έναν άλλον αρκετά μεγαλύτερο.

  Συμβαίνει σε μένα, να βλέπω όλα τα παιδιά του κόσμου, όπως ακριβώς τα δικά μου και όχι μόνο δεν τα μαλώνω, αλλά αισθάνομαι ευχάριστα να ανταλλάσσω τις απόψεις μου μαζί τους.

  Συμφωνώ στα περισσότερα από όσα μας αναφέρει στα σχόλιά του, αφού αυτό που ζητά και υπερασπίζεται ο Έλληνας, εγώ προσπαθώ να το εφαρμόσω στην πράξη, προτρέποντας συνεχώς να παραμείνουμε άχρωμοι, διάφανοι, χωρίς αγκυλώσεις, παρωπίδες ωτοασπίδες, κλπ., ενωμένοι για την επίτευξη των κοινών πιστεύω, στόχων μας.

  Σε δύο σημεία θα διαφωνήσω μαζί του.
  Παρ’ όλα αυτά του δήλωσα πως σέβομαι την άποψή του, έστω και αν διαφωνώ!

  Το πρώτο είναι ως προς την άποψη που εξέφρασε :
  “Εγώ δεν μπορώ να συμβιβαστώ με τα ξερά… και ούτε θα τρέξω τελικά για τα γερόντια που ψήφιζαν έχοντας μείνει στην εποχή των δεινοσαύρων.”

  Θα συμφωνήσω μαζί του που δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τα ξερά, θα συμφωνήσω επίσης για το ότι όλοι οι μεγαλύτεροί του κάναμε ενδεχομένως αρκετά λάθη, άλλωστε ουδείς αλάνθαστος, αλλά θα διαφωνήσω στο… “και ούτε θα τρέξω τελικά για τα γερόντια που ψήφιζαν έχοντας μείνει στην εποχή των δεινοσαύρων.”

  Εάν αποφασίσει να τρέξει, πρέπει να καταλάβει ότι θα τρέξει για τη γενιά του, ίσως και για τις επόμενες γενιές, αφού τα γερόντια όπως τα αποκαλεί, σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν για να του δημιουργούν επιπλέον προβλήματα.

  Αλλά εάν δεν τρέξει, τότε θα έχει εκείνος διαπράξει με τη στάση του αυτή, πολύ χειρότερα λάθη από τα δικά μας και δεν θα μπορεί να δικαιολογηθεί αργότερα, ούτε στα παιδιά του που θα τον έχουν εντάξει με τη σειρά τους στα “γερόντια” της εποχής τους, ούτε στον ίδιο τον εαυτό του, όπως μπορεί σήμερα αυτό να συμβαίνει σ’ εμάς.

  Το δεύτερο είναι ως προς τον τρόπο της διατύπωσης των απόψεών του, ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου, μάλλον τον αδικεί, αν λάβει κανείς υπ’ όψη του τις πολύ εύστοχες τοποθετήσεις του, που παρουσιάζουν μία εικόνα συγκροτημένου ατόμου, διαβασμένου και τεκμηριωμένου!

  Εδώ δεν βρισκόμαστε για να επιπλήξει ο ένας τον άλλον, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα νέο του οποίου το μέλλον, του ανήκει και έχει κάθε δικαίωμα να το διεκδικεί με δυναμισμό.

  Άλλωστε κανείς από εμάς δεν μπορεί να διεκδικεί το αλάθητο, αφού ούτε καν οι γονείς του δεν έχουν γεννηθεί και ασφαλώς κανείς δεν έχει το δικαίωμα να νουθετεί τον άλλον!!!

  Για τη θέρμη του, τον συγχαίρω και τον παροτρύνω να τη διατηρήσει ζωντανή μόνιμα, αλλά νομίζω ότι ο νεανικός παρορμητισμός του, δεν τον αφήνει να διακρίνει πολλές φορές, ότι τα μηνύματα που περνά μέσω των σχολίων του, εκπέμπουν μία αρνητική αύρα απαισιοδοξίας, που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον ίδιο, αλλά και την γενικότερη ατμόσφαιρα των αναγνωστών.

  Επίσης ο παρορμητισμός, (εν μέρει βρασμός ψυχής), μπορεί να μας οδηγήσει πολλές φορές να πάρουμε λάθος αποφάσεις, που θα μας οδηγήσουν με τη σειρά τους ενδεχομένως, σε λάθος μονοπάτια.

  Τέλος επαναλαμβάνω, πως θα χαρώ εάν το φέρει η τύχη να γνωριστούμε και να τα πούμε από κοντά, χαλαρώνοντας και πίνοντας έναν… Ελληνικότατο… καφέ!

  • Κώστας Ναξάκης /

   Καλημέρα σας.
   Πω! Πω:! Γιάννη και νόμιζα ότι ο πολυλογάς είμαι εγώ. Χα Χα που λέει και ο ΈΔλληνας.
   Καλή δουλειά.

 6. Έλλην /

  Όχι. Δεν εξέλαβα κάτι ως “μάλωμα”.
  Είναι γεγονός πως δεν βρίσκομαι στη λίστα με τους 10 σοφότερους…χαχα!!

  Ίσα ίσα που συμφωνώ. Έχω κάνει λάθη…που να τα ήξερες κιόλας Αέναε.
  Θα τράβαγες τα μαλλιά σου…τέλος πάντων. Πάμε παρακάτω..

  Καθόμουν και κοιτούσα τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου 2012 και είδα: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ—->σύνολο? 43%..σε σύνολο ψηφοφόρων 6.500.000. Από τα 9.900.000….
  Πρόσεξε! Εν μέσω μνημονίου και οικονομικής λιτότητας!!

  Δηλαδή σχεδόν 3.000.000 Έλληνες ψήφισαν τους κλέφτες και άλλα 3.500.000 δεν πήγαν να ψηφίσουν!

  Μήπως πήγαν παραλία?
  Μήπως είχαν δουλειά?
  Μήπως πήγαν για σουβλάκια?
  Μήπως πήγαν σινεμά?

  Δεν γνωρίζω….θα σε γελάσω.

  Αυτά τα στοιχεία με κάνουν πολλές φορές απαισιόδοξο, όχι γιατί είμαι εγώ, αλλά γιατί δεν γίνεται να σηκώσουμε μπαϊράκι μόνοι μας…

  Απαντάω λοιπόν ταυτόχρονα και στον Ανδρέα, ότι με βάση τα στοιχεία των εκλογών είμαστε μειοψηφία αυτοί που πραγματικά νοιαζόμαστε για την Ελλάδα, και εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να πολεμήσουμε τον πανίσχυρο εχθρό μόνοι μας, ή με προσωπικές ενέργειες όταν οι υπόλοιποι θα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και θα ζούνε ακόμα στην εποχή των δεινοσαύρων.

  Μην παρεξηγηθώ. Δεν προτείνω απραξία.
  Αυτή η δυσκολία εξεύρεσης λύσης, είναι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα του “επιμελούς τακτοποιημένου χάους”. Αυτό κατάφεραν οι πολιτικάντηδες με την βοήθεια των γερόντων και όχι μόνο..

  • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

   Πράγματι τα στοιχεία που αναφέρεις, είναι έτσι ακριβώς!

   Πως θα μπορούσε να στα αμφισβητήσει κανείς;;;

   Αλλά εσύ πρέπει και θα πιστεύεις στις δυνάμεις σου, τις οποίες θα κρατάς σε υπερένταση, πρώτον γιατί είσαι γνήσιος Έλληνας, (φαίνεται από τα σχόλια που κάνεις) και οι Έλληνες διατηρούν το ηθικόν ακμαίο σε δύσκολες περιστάσεις, δεύτερον γιατί είσαι νέος και το αίμα σου βράζει, τρίτον γιατί έχεις δίκιο και το δίκιο βοηθάει τους τολμηρούς, τέταρτο γιατί εάν ο Κολοκοτρώνης περίμενε να ξεσηκωθούν όλοι οι Έλληνες ταυτόχρονα, η Ελλάδα θα ήταν ακόμα σκλαβωμένη και πολλά άλλα για να μη μακρηγορώ.

   Πιστεύω ότι αυτά τα στοιχεία, αν τα χρησιμοποιήσεις θετικά για το ηθικό σου, δεν πρέπει να σε απογοητεύουν, αλλά να σε κρατούν θυμωμένο, γιατί την ώρα της κρίσης, θα είσαι χρησιμότερος έτσι στον αγώνα για την αποκατάσταση της πραγματικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

   Και η ώρα της κρίσης μπορεί να καθυστέρησε… αλλά σίγουρα θα έλθει!

   Και τέλος, τι να σου πω…;

   Δεν ταιριάζει στο προφίλ σου, στο προφίλ ενός νέου, συγκροτημένου, στοιχειοθετημένου, πληροφορημένου, όπως τουλάχιστον σε αντιλαμβάνομαι εγώ!

   Για να στο πω καλλιτεχνικά, σαν… σκηνοθέτης ας πούμε, (καμία σχέση)…

   Παίζεις… κόντρα ρόλο στην… παράσταση!!!

   Θα σου ευχηθώ καληνύχτα, η… καλημέρα αν το προτιμάς και θα τα ξαναπούμε, γιατί έχω να σηκωθώ νωρίς το πρωί.

   Και πάλι σ’ ευχαριστώ που ανταλλάσσεις τις απόψεις σου μαζί μου.

  • Ανδρέας Αέναος /

   Καλησπέρα-καλημέρα σας.
   Φίλε μου Έλληνα… (Αυτά τα στοιχεία με κάνουν πολλές φορές απαισιόδοξο, όχι γιατί είμαι εγώ, αλλά γιατί δεν γίνεται να σηκώσουμε μπαϊράκι μόνοι μας…), ορθώς το διευκρινίζεις πλήν όμως επέτρεψέ μου να διαφωνήσω.
   Για να μην κουράσω δεν θα στοιχειοθετήσω την απάντησή μου (1300 είχε ο Λεωνίδας, με 2000 από όλη την Πελοπόννησο ο Κολοκοτρώνης…, 3 άτομα ξεκίνησαν την Φιλική Εταιρία, με 20 παλικάρια ξεκίνησε ο Μακρυγιάννης, 230τόσοι ήσαν η άμυνα των οχυρών Ρούπελ κλπ.κλπ.).
   Θα σου ξανά γράψω, και μόνος μου να είμαι στόν πλανήτη θα αξιώνω και θα απαιτώ αξιοπρέπεια.
   Στην κουβέντα που κάνουμε, βλέπω με χαρά ότι δεν είμαι μόνος μου στον πλανήτη.
   Αντίθετα, θα έλεγα, είμαστε και περισσότεροι από δύο.
   Να είσαι σίγουρος πως δεν παρεξηγιέσαι, ΣΙΓΟΥΡΑ δεν προτείνεις απραξία, απλά λόγω νεανικού πάθους και κεκτημένης ταχύτητας ίσως προσπεράσεις κάποια λύση που μπορεί να υπάρχει.
   Αυτό και μόνο αυτό σου επισημαίνω.

  • Κώστας Ναξάκης /

   Και που να θυμιθείς τα αποτελέσματα του 2009!
   Το 42% του 60! δηλαδή το 30%! έγινε ¨πλειοψηφία¨ και υπέγραψε μνημόνιο.

  • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

   Καλησπέρα σε όλους!
   Αυτή τη λεπτομέρεια που επισημαίνεις Κώστα μου, προσπαθούν απεγνωσμένα να “νομιμοποιήσουν” με κάθε τρόπο, αλλά δεν τους βγαίνει και ούτε πρόκειται να τους βγει.
   Γνωρίζουν πολύ καλά, πως όσα μνημόνια έχουν υπογράψει, τους μόνους που μπορούν να δεσμεύουν, είναι τους εαυτούς τους, αφού όλες οι ενέργειές τους είναι τουλάχιστον έκνομες.
   Πέραν του Ελληνικού συντάγματος που έχουν καταστρατηγήσει, οι διακρατικές συμφωνίες, διέπονται από το διεθνές δίκαιο, το οποίο επίσης έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και για τα μάτια του κόσμου και των διεθνών τοκογλύφων, συγκρότησαν μία τρικολόρε χουντική κυβέρνηση, (η σκόνη, η μούχλα, και η αράχνη), για να ισχυριστούν ότι τάχα μου, έχουν τη συναίνεση όλου του πολιτικού τόξου της Ελλάδας.
   Είναι όμως θέμα χρόνου για να διαπιστώσουν, ότι θα πληρώσουν τα εγκλήματά τους οπωσδήποτε, μόλις αποκατασταθεί η πραγματική Δημοκρατία στην Ελλάδα μας και πρέπει να παρακαλάνε γι’ αυτό, αφού είναι σίγουρο πως δεν θα το αποφύγουν και διότι ο άλλος τρόπος να πληρώσουν την προδοσία τους, θα είναι γι’ αυτούς και όχι μόνο, ιδιαίτερα… οδυνηρός!!!

 7. Κώστας Ναξάκης /

  Καλησπέρα και από εμένα.

  Τα ¨καλά¨ νέα είναι ότι άρχισαν πλέον όλες οι χώρες να αντιλαμβάνονται ότι όσα μας καταλόγιζαν ήσαν αρκετά επιτηδευμένα. Στα Ευρωπαϊκά κοινοβούλια ακούστηκαν επιτέλους φωνές που αναφέρονται στην Ευρώπη των λαών και όχι των κυβερνήσεων. Τα σχόλιά μας που αφορούσαν την Γερμανική Ευρώπη και τα προβλήματα που γεννώνται με αυτόν τον προσανατολισμό, έχουν μπει σε συζήτηση. Η παρέμβαση της μέρκελ στις αποφάσεις της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, κινητοποίησε όχι μόνο τους ευρωπαίους. Θεωρώ ότι μάλλον θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις στην Ευρώπη. Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας ανησυχούν πλέον ακόμη και την γερμανία.

  Έχω την αίσθηση ότι οι λαοί των δοκιμαζόμενων χωρών θα ¨τους μαζέψει¨

  Παρεμπιπτόντως σας ενημερώνω ότι παρακολουθώ δημοσιογράφο ο οποίος φαίνεται ότι έχει ¨πάρει προσωπικά¨ το θέμα των αποζημιώσεων. Όποιον προσκεκλημένο του, ερωτά σχετικά και φαίνεται (με όλες τις επιφυλάξεις μας) ότι ίσως κάτι γίνει.

  • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

   Ακριβώς Κώστα!
   Έχεις δίκιο να θεωρείς ότι θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις στην Ευρώπη!
   Γίνονται πλέον τώρα, περισσότερο αισθητές πλησίον μας από ποτέ!
   Λένε ότι αυτές τις μέρες ανοίγουν οι ουρανοί και πραγματοποιούνται οι ευχές μας!
   Αυτό που επιθυμούμε εμείς διακαώς και ευχόμαστε, δεν είναι να τους μαζέψει η οργή των δοκιμαζόμενων Λαών, αλλά να τους… γκρεμοτσακίσει… επιτέλους και να τους στείλει στον γεροδιάολο μια ώρα αρχύτερα!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *