– Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα – Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού

Ἀθῆνα 1 Μαρτίου 2013

Ἀναδημοσίευσι ἀπό: right2water
 
— Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα! —

 

Ὑπογράψτε τώρα

Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει νομοθεσία που να υλοποιεί το ανθρώπινο δικαίωμα πρόσβασης σε ύδρευση και αποχέτευση, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ, και να προωθεί την παροχή ύδρευσης και αποχέτευσης ως απαραίτητων δημόσιων υπηρεσιών για όλους. Η νομοθεσία τής ΕΕ πρέπει να απαιτήσει από τις κυβερνήσεις να εξασφαλίζουν και να παρέχουν σε όλους τους πολίτες πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα καθαρού, πόσιμου νερού και σε δίκτυο αποχέτευσης. Προτείνουμε:

 1. Τα θεσμικά όργανα και τα κράτη-μέλη τής ΕΕ να είναι υποχρεωμένα να εξασφαλίζουν ύδρευση και αποχέτευση για όλους τους πολίτες.
 2. Η υδροδότηση και η διαχείριση των υδάτινων πόρων να αψηφούν τους «κανόνες τής εσωτερικής αγοράς» και να απαγορεύεται η απελευθέρωση της αγοράς των υπηρεσιών ύδρευσης.
 3. Η ΕΕ να εντείνει τις προσπάθειές της για να έχουν όλοι πρόσβαση σε ύδρευση και αποχέτευση.

 

 

Ὑπογράψτε τώρα

3 comments

 1. Κώστας Ναξάκης /

  Γιώργη.
  Στην σελίδα για την ψηφοφορία, δεν λειτουργούν σωστά οι υπερσυνδέσεις. Συγκεκριμένα απαιτείται επιβεβαίωση στη δήλωση περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Μετά την επιλογή της, δεν επιστρέφει στο έντυπο δήλωσης. Επίσης στην αρχική σελίδα, προκειμένου να επιλέξει ο χρήστης το έντυπο δήλωσης, η υπερσύνδεση γίνεται από την επιλογή «υποστήριξη», Επειδή δεν είναι σαφές, θα πρότεινα να αντικατασταθεί σε «συνέχεια ψηφοφορίας». Επισημαίνω αυτά γιατί ενδεχομένως να δημιουργήσουν θέματα στο αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας.

  • Γιώργης /

   Δὲν μοῦ βγάζει κάπου πρόβλημα στὶς συνδέσεις, τουλάχιστον ἀπὸ τὸν δικὸ μου ὑπολογιστή… 😉
   Ἡ σελίδα τῆς δηλώσεως Προστασίας ζωῆς ἀνοίγει σὲ ξεχωριστὴ καρτέλα καὶ προφανῶς εἶναι ἀνεξάρτητη τῆς ψηφοφορίας.
   Στὴν σελίδα τῆς ψηφοφορίας ὅντως τὸ ἀναφέρει ὥς «Ὑποστήριξη». Πατᾶμε ἐκεῖ καὶ μᾶς βγάζει στὴν ἐπιλογή χώρας. Κατόπιν ἀνοίγει ἠ σελίδα μὲ τὴν ὑποβολή τῶν στοιχείων καὶ ὅλα προχωροῦν κανονικά.
   Εὐχαριστῶ φυσικά γιὰ τὶς παρατηρήσεις ἀλλά ὅμως Κώστα, δὲν εἶναι στὴν δικιὰ μου δικαιοδοσία νὰ διορθώσω ὀτιδήποτε ἐκεῖ! 😉
   Δέν φθάσανε ἀκόμα σέ τέτοια ἐπίπεδα οἱ Ἀέναοι ἀλλά θά τό ἐπιδιώξουμε, νά ’σαι σίγουρος! :)

   • Κώστας Ναξάκης /

    Γιώργη σ΄ ευχαριστώ τόσο για τη βοήθεια, όσο και τις διευκρινήσεις σου σχετικά με τη διαχείριση της λειτουργικότητας των σελίδων. Ελπίζω ο διάλογος μας να βοηθήσει όσους προτίθενται να ψηφήσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *