Η απεργός πείνας για την οποία δεν ενδιαφέρθηκε κανείς…

Μαργαρίτη Μαρία (δικαστής Γρεβενών) απεργός πείνας.     Αθήνα 15/12/2014

     Αναδημοσίευση από :

     http://www.logiosermis.net

    Το 2007 η δικαστής Γρεβενών Μαρία Μαργαρίτη αποκάλυψε οίκο ανοχής που λειτουργούσε στο χώρο των δικαστηρίων όπου ανήλικοι κακοποιούνταν σεξουαλικά και πολλές φορές έναντι αμοιβής. Το αποτέλεσμα ήταν να εκδιωχθεί από το δικαστικό σώμα. Η κα Μαργαρίτη ξεκίνησε απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι που η προσωπική ασφάλεια του κου Καραμανλή την απομάκρυνε βίαια. Το 2008 μετά από νέα απεργία πείνας έξω από τον Άρειο Πάγο για 20 ημέρες λύγισε και εισήχθη στο Νοσοκομείο. Από τότε κανείς δεν γνωρίζει τι κάνει και που βρίσκεται. Το θέμα δεν προβλήθηκε ποτέ και από κανένα σχεδόν ελληνικό ΜΜΕ παρά μόνο από το BBC.

    Ίσως, βέβαια και να την πήρε το μάτι σας όταν ο Τριανταφυλλόπουλος ασχολήθηκε σε μια εκπομπή του για λίγο..

    Πρόκειτε για την δικαστή Γρεβενών κα Μαρία Μαργαρίτη, η οποία εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε στήν φόρα παρτίδα Κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς.

    Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ!

    Εκατοντάδες ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και πολλές φορές έναντι αμοιβής που απολαμβάνουν δικαστικοί και άλλοι”μεσάζοντες”) σε μυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός των δικαστηρίων!

Μαργαρίτη Μαρία (δικαστής Γρεβενών) απεργός πείνας

     Δεκέμβριος 2007

     Η κα Μαρία Μαργαρίτη επίσης είχε ξεκινήσει το δικό της αγώνα με απεργία πείνας μάλιστα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την πλήρη αποκατάστασή της και την ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων. Κάποια στιγμή η προσωπική ασφάλεια του κου Καραμανλή φρόντισε να την απομακρύνει βίαια, όπως δείχνει και το παραπάνω βίντεο του BBC News.

Η συνέχεια σ’αυτή την υπόθεση που ο πολύς κόσμος δεν έμαθε ποτέ ήταν η εξής:

    6 Μαϊου 2008

     Μερικούς μήνες μετά στις 6 Μαίου 2008 η Μαρία Μαργαρίτη προχώρησε σε νέα απεργία πείνας με καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου. Πίνοντας μόνο νερό και χυμούς και διαβάζοντας βιβλία φιλοσοφικού περιεχομένου, είχε στο πλευρό της τον σύζυγό της, γιατρό Γιώργο Φώλια, τη δικηγόρο της Μαρία Σπυράκη και λιγοστούς φίλους και ήταν αποφασισμένη να συνεχίσει μέχρι τελικής δικαίωσης.

     Από Αρθρο της Espresso 19/5/08 :

«Σας παραπέμπω στους στίχους του Ελύτη: “Είσαι σήμερα μονάρχης και ώσαμ’ αύριο δεν υπάρχεις”» προσθέτοντας ότι το μόνο που ζητεί είναι να ανοίξουν όλοι οι φάκελοί της, να λάμψει η αλήθεια και να επιστρέψει στο δικαστικό σώμα. Μάλιστα, για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση της -ούτως ή άλλως βεβαρημένης- υγείας της, η πρώην εφέτης Ιωαννίνων έχει μεταφέρει σε πάρκινγκ δίπλα στο κτίριο του Αρείου Πάγου το μαύρο τζιπ του συζύγου της, στο οποίο κοιμάται τα βράδια. «Μέχρι τις 9.00 το βράδυ παραμένω έξω από την είσοδο του Αρείου Πάγου και στη συνέχεια πηγαίνω για ύπνο στο αυτοκίνητο» λέει η κυρία Μαργαρίτη, καταγγέλλοντας ότι τις τελευταίες δύο ημέρες οι υπεύθυνοι της απαγόρευσαν την είσοδο εντός του κτιρίου για την αγορά νερού και χυμών, αλλά και την εξυπηρέτηση των σωματικών της αναγκών!

    Και μερικές μέρες μετά στις 26 Μαίου 2008:Μαργαρίτη Μαρία (δικαστής Γρεβενών) απεργός πείνας..

Η απεργία πείνας «λύγισε» τον ταλαιπωρημένο οργανισμό της Μαρίας Μαργαρίτη. Είκοσι ημέρες μετά τον… ανένδοτο αγώνα που έχει κηρύξει μέσω της καθιστικής διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί έξω από τον Αρειο Πάγο, διαμαρτυρόμενη για την άδικη -όπως τη χαρακτηρίζει- αποπομπή από το δικαστικό σώμα, η πρώην εφέτης μεταφέρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Εκεί υπεβλήθη σε αιματολογικές εξετάσεις με τους θεράποντες ιατρούς να επισημαίνουν ότι η υγεία της έχει φθάσει σε οριακό σημείο από την ασιτία. Ηταν λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι της Πέμπτης όταν η πρώην ανώτατη λειτουργός της Θέμιδος παρουσίασε σημάδια αδιαθεσίας και κομμάρες, απόρροια της πολυήμερης διατροφής της μόνο με νερό και χυμούς. Αμέσως η δικηγόρος της Μαρία Σπυράκη ειδοποίησε τον αστυνομικό-φρουρό του Αρείου Πάγου, ο οποίος με τη σειρά του κάλεσε το ΕΚΑΒ.

Λίγη ώρα αργότερα η Μαρία Μαργαρίτη μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Οι γιατροί διέγνωσαν χαμηλά επίπεδα σιδήρου και αιματοκρίτη και αποπειράθηκαν να της βάλουν ορό, βρίσκοντας όμως τη σθεναρή αντίσταση της πρώην δικαστού. Τελικά της χορήγησαν αντιβίωση και βιταμίνες προσπαθώντας να τονώσουν λίγο τον εξασθενημένο οργανισμό της, ενώ της συνέστησαν να παραμείνει εκεί το βράδυ για νοσηλεία, κάτι που τελικά έγινε.

Ωστόσο η Μαρία Μαργαρίτη φέρεται διατεθειμένη να συνεχίσει μέχρι τέλους την απεργία πείνας, καθώς όπως διεμήνυσε μέσω της δικηγόρου της «θα συνεχίσει τη διαμαρτυρία της αγνοώντας οποιοδήποτε κόστος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ, παρά μόνο από το BBC.

.

Προτείνουμε επίσης να διαβάσετε σχετικό :

Εκλογών Bazaar το… «κόσμημα» από τον «Μπάμπη»!

One comment

 1. Ανδρέας Αέναος /

  Καλησπέρα σας.
  Φίλοι μου η αναδημοσίευση αυτή “έρχεται”, με περίεργο τρόπο, να στηρίξει το σχόλιο μου στο προηγούμενο άρθρο……(Αν και με “γαργαλάει” να αναφερθώ και στα επιμέρους ( δηλαδή: το είδος του “αγωνιστή”, ο τρόπος του “αγώνα” του, η επιλογή από τον συγκεκριμένο για την περίοδο του “αγώνα” του, το πόσοι και ποιοί και γιατί “ασχολούνται” με τον “αγωνιστή”, καθώς και διάφορες τέτοιες “λεπτομέρειες” που προσβάλουν την νοημοσύνη μου), θεωρώ ότι όπως και εσύ-διαβολικά σκεπτόμενος-το απέφυγες, καλό είναι να το κάνω και εγώ.)…..
  “Γυμνή” αλήθεια για το πόσο ενδιαφέρονται οι κυβερνώντες για ανθρώπινα δικαιώματα, ανθρώπινη ζωή και όλα αυτά που σκορπίζουν “απλόχερα” περί δημοκρατίας.
  Επίσης όμως είναι και αποκαλυπτικότατο στο πώς και πού “ασχολούνται” και οι δυνάμεις των αντιπολιτευόμενων “αριστερών”, “κεντρώων” και “δεξιών” του-κατά την καινούρια ορολογία τους-“δημοκρατικού τους τόξου”!
  Είναι έκδηλο και πασιφανές πως, για να “ασχοληθούν” μαζί σου και να εξετάσουν θέματα όπως η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η καταπάτηση νόμων και συντάγματος, ακόμα και η καταπάτηση του κοινού ποινικού δικαίου, πρέπει να είμαστε σε προεκλογική περίοδο και να είσαι άτομο που έχεις προκαλέσει εμφανή ζημιά στο κοινωνικό γίγνεσθαι (όπως π.χ. ληστεία ή ληστείες, βομβιστικές επιθέσεις, πράξεις δολιότητας και κακουργηματικού χαρακτήρα και διάφορα “τέτοια”)!
  -Εάν τυχόν δεν έχεις κάποιο από τα προαναφερθέντα…… βρέ δε πα να ψοφήσεις στο δρόμο, εμάς τι μας νοιάζει;
  Και “εμείς” ονειρευόμαστε κράτος δικαίου, ίση απονομή δικαιοσύνης, ισοπολιτεία και διάφορα “τέτοια” ρομαντικά!
  Και “εμείς” εμπιστευόμαστε και καρτεράμε στον επόμενο να πράξει τις υποσχέσεις!
  Θα ρωτήσω όμως: Είσαστε σίγουροι ότι αυτό θα συμβαίνει για πάντα;
  Θυμάται κανείς από σας, το τέλος του καντάφι;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *