“Ευτυχώς”… η σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, δεν θα πληρώσει… το χαράτσι του 2014!

      Αθήνα  6/2/2014

      Και μέσα στον ορυμαγδό των δυσάρεστων, έως και θλιβερών ειδήσεων για τις οδυνηρές συνέπειες του εγκέλαδου που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Κεφαλονιά, έρχεται επιτέλους η…  πρώτη “ευχάριστη” είδηση που έμελε να απασχολήσει ολημερίς χθες, όλα τα “έγκριτα” ΜΜΕ που “σέβονται τον λειτουργικό τους ρόλο” απέναντι στους πολίτες και δεν παραλείπουν καθημερινά να λιβανίζουν, να γλύφουν και να υπηρετούν συστηματικά την κάθε λογίς εξουσία, με την οποία ασφαλώς τα συνδέει από τη “γέννησή” τους άρρηκτα, ο ομφάλιος λώρος της αμαρτωλής διαπλοκής.

      Η “χαρμόσυνη” είδηση έφθασε στην Κεφαλονιά, δια στόματος του “υψηλόβαθμου κυβερνητικού τελάλη” και κατέχοντα το αξίωμα του τρίτου στην πολιτειακή ιεραρχία θεσμού, του προέδρου της βουλής των Ελλήνων Βεγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος μεταφέροντας το μήνυμα του “Σουλτάνου” από την Καλαμάτα, δήλωσε σχεδόν περιχαρής, περίπου ως προεκλογική “υπόσχεση – πυροτέχνημα”, ότι “οι σεισμόπληκτοι πολίτες της Κεφαλονιάς δεν θα πληρώσουν το χαράτσι του έτους 2014”!!! (Προσοχή : Για να μην γίνει λάθος εκ παραδρομής και δημιουργηθεί παρεξήγηση… διευκρινίζουμε ότι η απαλλαγή αφορά μόνο το χαράτσι του έτους 2014)!!!

      Και να φανταστεί κανείς, πως για να παρθεί η παραπάνω “δύσκολη” απόφαση, χρειάστηκε να γίνει σύσκεψη υπό την “προεδρία” του ιδίου του “Σουλτάνου”, με την απαραίτητη παρουσία του έχοντος τον πρώτο λόγο “Βεζίρη” των οικονομικών, για να συνεκτιμήσουν και να βρουν προφανώς το αντίστοιχο “ισοδύναμο”!

      Δηλαδή ρε αχαΐρευτοι κοτζαμπάσηδες, εάν κατάλαβα καλά από την ανακοίνωσή σας, μάλλον θεωρείτε ότι κάνετε χάρη στους πληγέντες από τον εγκέλαδο πολίτες της Κεφαλονιάς, που τους απαλλάσσετε από τον φόρο που τους αντιστοιχεί για τα μπάζα που τους απέμειναν στη θέση των σπιτιών τους;;;

      Εύγε “Αγάδες” μου για την ευσπλαχνία σας… “Προσκυνούμε την Μεγαλοσύνη σας”!!!

      Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, όχι ότι δεν σας είχα και άξιους να πάρετε σβάρνα τα αντίσκηνα χωρίς εσωτερικό δάπεδο που τους στείλατε για να στεγαστούν, έστω και προσωρινά, αναγκάζοντάς τους να τσαλαβουτούν μέσα στις λάσπες, (ας με συγχωρήσουν οι συμπολίτες μου, συμπαθείς Κεφαλλονίτες για την έκφραση, την οποία χρησιμοποιώ ως σχήμα λόγου που απεικονίζει τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί), σαν τα “γουρούνια”,  μιας και την επέλαση του εγκέλαδου διαδέχθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις και να τους ζητάτε τα κάθε λογίς χαράτσια που κατά τη δική σας άπληστη “Οθωμανική” λογική, σας οφείλουν και είναι υποχρεωμένοι να σας καταβάλουν, για να μην πω ότι ίσως – ίσως, θα έπρεπε να σας καταβάλουν κι ένα “λογικό ενοίκιο” για τα “πολυτελή”… τσαντίρια που “μεγαλόκαρδα” τους χορηγήσατε!

      Ρε ξεφτιλισμένοι πολιτικάντηδες του κερατά, είναι περισσότερο από σίγουρο πως δεν έχετε καθόλου τσίπα επάνω σας για να ντραπείτε, αλλά έχετε και τόση αλαζονεία, που δεν σας επιτρέπει να αντιληφθείτε ότι προκαλείτε και εξαγριώνετε εις βάρος σας, όλους τους λογικά σκεπτόμενους πολίτες, πληγέντες από τις θεομηνίες και μη, όταν σας ακούν να τους περιπαίζετε δηλώνοντάς τους πως αποφασίσατε να τους απαλλάξετε από “υποχρεώσεις” που αυτονόητα δεν τους βαρύνουν;;;

      Αλλά δεν φταίτε εσείς…

      Εσείς κάνετε όσο “καλύτερα” μπορείτε, το μοναδικό που μάθατε στην παντελώς άχρηστη ζωή σας…

      …να εξαπατάτε όλους εμάς που σας πιστέψαμε, σας στηρίξαμε, σας εμπιστευτήκαμε ότι πολυτιμότερο είχαμε, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας μας, του Έθνους μας, το δικό μας και των παιδιών μας και μας οδηγήσατε με τις δοσιλογικές εγκληματικές σας ενέργειες, στην πλήρη καταστροφή από την απληστία που σας έχει κυριεύσει, χωρίς να έχετε ούτε ίχνος “ανδρισμού” και ευθιξίας, να αναγνωρίσετε τις ευθύνες σας και τουλάχιστον να αποχωρήσετε διαπαντός “βγάζοντας τον σκασμό”, από το πολιτικό προσκήνιο της Χώρας μας!

      Έτσι λοιπόν, αντί να συμπαρασταθείτε πραγματικά στους πληγέντες από το σεισμό πολίτες της Κεφαλονιάς και αντί να φροντίσετε να τους διευκολύνετε να ξεπεράσουν, όσο είναι ανθρωπίνως δυνατό, τα ποικίλα προβλήματα που τους επιφύλαξε η φύση, σιωπηρά και χωρίς φαμφάρες, εκμεταλλεύεστε ως ευκαιρία την απόγνωσή τους, για να κάνετε δηλώσεις που αναδύουν “μπόχα” προεκλογικής εκστρατείας.

      Προσέξτε καλά και σταματήστε να “βιάζετε” προκλητικά και επίμονα τη νοημοσύνη όλων μας και προ παντός των πληγέντων από φυσικά και όχι μόνο φαινόμενα, γιατί και να θέλετε, δεν μπορείτε να αποκρύψετε τα τραγικά αποτελέσματα που βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας εξ’ αιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας σας, κτυπημένοι από σεισμούς, πυρκαγιές, πλημύρες, κλπ. και αν μέχρι στιγμής έχετε γλιτώσει την μήνιν των πληγέντων Κεφαλλονιτών, είναι γιατί προέχει γι αυτούς, (και είναι πολύ φυσικό), η όσο γίνεται πιο σύντομη επαναφορά σε ομαλούς ρυθμούς, της απρόσμενα διαταραγμένης καθημερινότητάς τους.

      Να είστε σίγουροι όμως, ότι την αμηχανία από το αρχικό σοκ που έχουν δεχθεί, θα την διαδεχθεί πολύ σύντομα, ο θυμός,  η οργή, η αγανάκτηση από τον εμπαιγμό που ασκείται ασύστολα εις βάρος τους και ίσως τότε εάν συνεχίσετε να είστε προκλητικοί, αποφασίσουν να σας πετάνε με κατακεφαλιές στη θάλασσα… (ελεύθερη ερμηνεία)…

…και φυσικά όχι αδίκως!!!

 

Ιωάννης Αχιλ. Χάρχαλος

Αέναος Έλληνας Μαχητής

7 comments

 1. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Φίλε μου Γιάννη…. ” κατά τη δική σας άπληστη “Οθωμανική” λογική, “, έκφραση που αν μη τι άλλο απεικονίζει την αισχρή πραγματικότητα των ανθρωπόμορφων κτηνών που με βία διαφεντεύουν τις τύχες μας.
  Αλλά…. ” Αλλά δεν φταίτε εσείς…”, αλλά ασφαλώς δεν φταίνε αυτοί.
  Αφού παρακολουθήσαμε με δέος και παθητική απάθεια, στα τέσσερα τελευταία χρόνια, να καταστρέφεται το βιοτικό, το ηθικό και το κοινωνικό επίπεδό μας, αφού είδαμε τις ζωές μας να καταστρέφονται, αφού αντιλαμβανόμαστε το ξεπούλημα της χώρας μας και πλέον είναι σαφές πως, ότι γίνεται είναι μέρος σχεδίου αντιπαροχής εκτελούμενο,μέχρι κεραίας,από αλλογενείς-αλλοεθνείς-επίορκους, εμείς τι κάνουμε;;;;;;
  Φιλολογία-φιλοσοφία πάνω και γύρω στα ψίχουλα της επικοινωνιακής, παχιά καλοπληρωμένης, αγυρτείας του κάθε αλήτη ρουφιάνου δημοσιογράφου.
  Υπάρχει δρόμος μακρύς μπροστά μας αλλά…. υπομονή λίγη, τα όρια στενεύουν, τα περιθώρια λίγα…. δεν έχουμε χρόνο για “πολυτέλειες”, μόνο μια επαναστατική πράξη θα έχει αποτελέσματα απέναντι στην κτηνωδία των κρατούντων και στην “ασελγική” κατά συρροήν συμπεριφορά των “θεσμικών” αληταράδων.
  Πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις μας, να προσφέρουμε εαυτόν σε αγώνες.
  — Ύμνος Εις Την Ελευθερίαν—Διονύσιος Σολωμός
  στίχος 150
  Πόσον λείπει, στοχασθήτε,
  Πόσο ακόμη να παρθή;
  Πάντα η νίκη, αν ενωθείτε,
  Πάντα εσάς θ ακολουθή.

  • Ανδρέας Αέναος /

   Μαλλιοτραβιούμαστε σαν “κατίνες” και προκειμένου να προσφέρουμε άλλοθι, στην χρόνια βλακεία μας της τάχα μου ιδεολογικής μας εξάρτησης.
   Κι όμως είναι τόσο απλό, αντιλαμβάνομαι το λάθος μου ( τα λάθη για τους ανθρώπους είναι), γυρίζω σελίδα και προχωρώ.
   Εξ άλλου, ίδιον του λαού μας η Ελευθερία!

   Σε γνωρίζω από την κόψη
   Τού σπαθιού την τρομερή,
   Σε γνωρίζω από την όψη
   Πού με βία μετράει τη γή.

   Αιτούμαι, στούς συμπατριώτες μου και απαιτώ στον εαυτό μου, Άμεση εφαρμογή του 120 άρθρου του Συντάγματος Των Ελλήνων.
   Καιρός να αρχίσει η “στοίχισης”.

 2. Κώστας Ναξάκης /

  Καλησπέρα

  Αγαπητέ Γιάννη.
  Περίμενες διαφορετική αντιμετώπιση ίσως γιατί ελπίζεις ότι υπάρχει ακόμη ανθρωπιά στην εξουσία, όμως ξέχασες ότι μέχρι σήμερα δεν μας ενημέρωσαν που κατέληξαν τα χρήματα των πυρόπληκτων της Ηλείας.

 3. ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

  Φιλαράκι καλησπέρα.

  Οι κάτοικοι του νησιού τους έχουν καταλάβη και γιαυτό ζήτησαν να μην εμφανιστή κανείς τους. Αυτοί όμως δεν χαμπαριάζουν. εκεί να τους δήξει ή καμερα ότι ενδιαφέροντε γιαυτό πήγαν όλοι. Αλλά όπως είπε κάποιος όταν δήλωσε στη χήρα του φίλου του να την βοηθήση εκείνη απάντησε. Τι να κάνεις τώρα; Πάει πέθανε.

  • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

   Καχύποπτε γεια σου.

   Θα σε παρακαλέσω να μας διευκρινίσεις τι εννοείς λέγοντας…

   “Αλλά όπως είπε κάποιος όταν δήλωσε στη χήρα του φίλου του να τη βοηθήσει εκείνη απάντησε. Τι να κάνεις τώρα; Πάει πέθανε.”

   Αφού το έφερε η τύχη να χρησιμοποιήσεις το παράδειγμα με τη χήρα και επειδή οι βοήθειες που θα μπορούσε να προσφέρει κανείς σε μία… χήρα, είναι πολλές και συζητώντας το θέμα διαπιστώσαμε ότι διίστανται οι απόψεις, θα σε παρακαλούσα να γίνεις λιγάκι πιο… συγκεκριμένος, ώστε να έχουμε μία πιο σφαιρική εικόνα σχετικά… με την λανθασμένη η όχι, απάντηση της χήρας!

   Εν αναμονή… ευχαριστώ!

   • ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

    Καλησπέρα.
    Όπως ακριβώς την ανθίστηκες φιλαράκι. Αυτοί δεν χαμπαριάζουν με τίποτε και όπως λέι ο λαός μας ο λύκος δέρμα αλάζει αλλά όχι χούι. η παλιός γάιδαρος νέα περπατησιά δεν κάνει. ηδαν λοιπόν φως και μπήκαν. Ευκαιρία ζήταγαν να εμφανιστούν οι δήθεν. Να εκμεταλεφτούν την περίσταση. Ρε δεν σας γουστάρουμε τους λέει ο κόσμος. Αυτοί εκεί τάχαμου ότι τους κόφτει. Και για να γίνω ακόμα πιο καθαρός θα σου πω τι ψυλιάζομαι. Λένε λοιπόν δεν θα πλερώσετε μάγκες το χαράτσι του 14. Τσιμπάνε τα ανθρωπάκια για να μην χάσουν την άδεια οικοδομής και δηλώνουνε σπίτι το χάλασμα. Το 15 ‘όμως δεν θα έχει πάλι σεισμό. Ε τότε ο Μακαντάσης θα τους πεί ελ΄τε εδώ ρε μάγκες πέριση που έγινε ο σεισμός το σπίτι σου δεν έπεσε. Φέτος δεν μπορείς να το δηλώσεις ρημαδιό. Πρέπει να δούνε λοιπόν πως θα αντιδράσουνε γιατί ξέρεις πόσες χήρες την πάτησαν από τον κολητό;

 4. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Ασφαλώς και δεν περίμενα διαφορετική αντιμετώπιση από την πλευρά της εξουσίας, (πως θα μπορούσα άλλωστε), αφού έτσι κι αλλιώς, δεν έχουν αλλάξει ούτε τα πρόσωπα που την απαρτίζουν, (μην ξεγελιέστε επειδή αλλάζουν οι φάτσες, γιατί απλά χρησιμοποιούν προσωπεία), ούτε ο τρόπος σκέψης, μιας και η απληστία έχει την “ικανότητα” να την παρακάμπτει.

  Εδώ θέλω να συμπληρώσω συμφωνώντας και με όσα λέει ο Ανδρέας, ότι το άρθρο μου, απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε όσους βρίσκονται στην από δω όχθη, μιας και νομίζω πως όλοι εμείς έχουμε λόγο και πρέπει να ξυπνήσουμε άμεσα από το λήθαργο που φρόντισαν να μας ρίξουν, διαιρώντας μας και εφαρμόζοντας τη γνωστή μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού, αργά, σταθερά και μεθοδικά.

  Εκείνο όμως που πραγματικά περίμενα από αυτούς, είναι να έχουν τη στοιχειώδη, έστω και διεστραμμένη λογική, να μην αυτοστοχοποιούνται βλακωδώς, μπας και καταφέρουν όταν βρεθούν στα “δύσκολα”, (ελεύθερη ερμηνεία), να περισώσουν όσο περισσότερο μπορούν τα άχρηστα τομάρια τους…

  …αλλά δε βαριέσαι… η αλαζονεία έχει την άλλη ικανότητα…

  …να εκτοπίζει και την τελευταία, (εάν ήθελε υπάρξει), υποψία κυττάρων εγκεφάλου από τους… γκαζοτενεκέδες που φέρουν στους ώμους τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *