Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους: Μη νόμιμα, παράνομα, αθέμιτα, επονείδιστα και μη βιώσιμα τα μνημονιακά χρέη

2015_06_17_IMG_9_307  Αθήνα 17/6/2015

 Πηγή : Γραφείο τύπου της Βουλής.

 Τα μνημονιακά χρέη είναι μη νόμιμα, παράνομα, αθέμιτα, επονείδιστα και μη βιώσιμα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η παρουσίαση των οποίων ξεκίνησε σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

     Μιλώντας από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, υπουργών, βουλευτών, πολιτειακών αξιωματούχων, εκπροσώπων της Δικαστικής εξουσίας, ανεξαρτήτων Αρχών αλλά και εκπροσώπων ξένων Κοινοβουλίων, ανθρώπων της διανόησης, του πνεύματος και του πολιτισμού, η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε: «τα προκαταρκτικά πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, τα οποία θα παρουσιαστούν σήμερα και αύριο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δικαιώνουν πλήρως τους πολίτες που αμφισβήτησαν την υποχρέωση να συμμετάσχουν στην αποπληρωμή του δημοσίου χρέους», υπογραμμίζοντας πως «δικαιώνουν πλήρως εκείνους που, εγκαίρως και πριν αναπτυχθεί σε όλη της την έκταση η μνημονιακή καταστροφή, προειδοποίησαν ότι αυτά τα χρέη και αυτά τα δάνεια, τα μνημονιακά, είναι μη νόμιμα, παράνομα, αθέμιτα, επονείδιστα και, σε κάθε περίπτωση, μη βιώσιμα».

     «Επιβεβαιώνουν και δικαιώνουν πλήρως τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών», συνέχισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, «που εγκαίρως έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με την ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας, στο όνομα της αποπληρωμής του χρέους και είναι χαρακτηριστικό ότι και ο σημερινός Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για το χρέος και για τα δικαιώματα του ανθρώπου, ο κ. Juan Pablo Bohoslavsky, αφενός χαιρετίζει το γεγονός ότι η Βουλή των Ελλήνων συνέστησε επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους, αφετέρου ζητά να χυθεί άπλετο φως σχετικά με το ποιοι επωφελήθηκαν και σε ποιο βαθμό από την αλόγιστη χορήγηση και λήψη δανείων και από τα προγράμματα διάσωσης και ποιοι είναι υπεύθυνοι για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση».

     «Η σημερινή Κυβέρνηση, η πρώτη μετά από δεκαετίες που δεν έχει συμπράξει ούτε στην δημιουργία ούτε στην διόγκωση του δημοσίου χρέους, έχοντας λάβει και την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, νομιμοποιείται να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία και όλα τα επιχειρήματα για την αμφισβήτηση και την διαγραφή του χρέους σε κάθε δε περίπτωση για την αναστολή κάθε ενέργειας αποπληρωμής του, όσο αυτή θέτει σε διακύβευση την επιβίωση, τα θεμελιώδη κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα του λαού και την ίδια την Δημοκρατία», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

     Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διαφθορά πολιτικών και κυβερνητικών στελεχών από γερμανικές εταιρείες, αλλά και στην μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή πολυεθνικών εταιρειών μέσω του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας. «Ο κ. Γιούνκερ σήμερα αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού, προφασιζόμενος ότι το κάνει και για το καλό του. Παρασιωπά, όμως, ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε στο Λουξεμβούργο ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροαποφυγής, που πρόσφατα μόλις αποκαλύφθηκε με τη διαβόητη υπόθεση «Lux-Leaks»: ένα πλαίσιο φοροαποφυγής που επέτρεψε σε εκατοντάδες πολυεθνικές επιχειρήσεις – εκ των οποίων πολλές δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα – να φοροαποφεύγουν σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, με αποτέλεσμα απώλειες σε δεκάδες ή και εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο από διαφυγόντα έσοδα. Δεν τα λέει η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους αυτά. Τα αποκάλυψε και τα επικαλέστηκε επωνύμως, επισήμως και μετά λόγου γνώσεως την προηγούμενη Πέμπτη η κύρια Έβα Ζολί, εμβληματική μορφή στην πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής στη Γαλλία, Ευρωβουλευτής των Πρασίνων και Αντιπρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής ΤΑΧΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία επισκέφτηκε τη χώρα μας για να συναντηθεί και να συζητήσει, αλλά και να στηρίξει την Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου χρέους, αλλά και τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης», είπε.

     Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επεσήμανε τις καταθέσεις των Φιλίπ Λαγκρέιν (πρώην συνεργάτη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόσο) και Παναγιώτη Ρουμελιώτη (πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ) στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, που αμφότεροι κατέθεσαν ότι «το λεγόμενο πρόγραμμα διάσωσης έσωσε τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες κι όχι τον ελληνικό λαό».

     Η Πρόεδρος της Βουλής επέκρινε την Γερμανία, καθώς η Ελλάδα, «χωρίς μνησικακία» συνέπραξε το 1953 στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους της Γερμανίας, της ηττημένης Γερμανίας μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Η Ελλάδα δεν αποζημιώθηκε πότε για τις καταστροφές και για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι Ναζί στη διάρκεια της κατοχής. Σήμερα οι αξιώσεις της Ελλάδας από αυτά τα διεθνή εγκλήματα και από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που εντάσσεται σε αυτά, υπολογίζονται από την ειδική επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στα 278 έως 340 δισ. Ευρώ, όπως αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο μιας άλλης Επιτροπής που λειτουργεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, της Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών. Οι συγκρίσεις και τα συμπεράσματα είναι αναπόδραστα. Η Γερμανία σήμερα αξιώνει και να μην πληρώσει το χρέος της προς την Ελλάδα, χρέος που απορρέει από διεθνή εγκλήματα ιστορικά και δικαστικά καταδικασμένα, και οι Έλληνες και ο λαός να υποταχθεί και να θυσιαστεί για να πληρώσει ένα χρέος που δεν δημιούργησε και που δεν συνδέεται με διεθνή εγκλήματα. Η Γερμανία σήμερα αξιώνει, επίσης, να μην αποζημιωθεί η Ελλάδα ούτε από τις γερμανικές εταιρείες που διέφθειραν τις ηγεσίες της και συνέπραξαν στη συνομολόγηση συμβάσεων από τις οποίες επιβαρύνθηκε το χρέος», ανέφερε. 

     «Τα προκαταρκτικά πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους φανερώνουν ότι το μόνο μας χρέος είναι προς εκείνους που αντιστάθηκαν για να είμαστε ελεύθεροι και να ζούμε σε μια δημοκρατία. Το μόνο μας χρέος είναι προς την ιστορία, προς το μέλλον, προς τις ζώσες και τις επόμενες γενιές, το μόνο μας χρέος είναι και προς εκείνους που έχασαν τη ζωή και την υγεία τους, ζώντας σε απάνθρωπες συνθήκες, τις οποίες τους επιφύλαξαν εκείνοι που, παραβιάζοντας διεθνείς υποχρεώσεις, συνέπραξαν και προκάλεσαν την ανείπωτη ανθρωπιστική κρίση που σοβεί μέχρι σήμερα στη χώρα και κατά της οποίας μαχόμαστε», κατέληξε η Πρόεδρος της Βουλής.

     Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατά την παρουσίαση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους

 

     Κυρίες και κύριοι,

     Θα ήθελα να σας καλημερίσω και να σας ευχαριστήσω για την σημερινή σας παρουσία σε αυτή τη συνεδρίαση, την πρώτη από τις δύο που θα λάβουν χώρα, σήμερα και αύριο, κατά την οποία η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που συστήθηκε στις 4 Απριλίου του 2015, θα ανακοινώσει τα προκαταρκτικά της πορίσματα.

     Θέλω να ξεκινήσω ευχαριστώντας, τον κ. Πρωθυπουργό, για τη σημερινή του παρουσία, σε πείσμα του πολύ βεβαρημένου προγράμματός του και σε πείσμα των πολύ ασφυκτικών συνθηκών.

     Κύριε Πρωθυπουργέ, η παρουσία σας σηματοδοτεί πολλά, σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε και εννοείται ότι σας δίνουμε προκαταβολικά την άδεια να αποχωρήσετε αρκετά νωρίς, γιατί ξέρω ότι έχετε ανειλημμένη υποχρέωση με τον ομόλογό σας από την Αυστρία και επομένως ξέρουμε και εμείς, ότι μολονότι δεν θα είσαστε μαζί μας σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης των πορισμάτων της Επιτροπής, θα είστε ψυχή μαζί μας και θα σας παραδώσουμε αύριο, πριν την παράδοση στην δημοσιότητα και το πλήρες και εκτενές πόρισμα, στα ελληνικά και στα αγγλικά, αυτή την πολύ σημαντική εργασία που έχει εκπονηθεί από την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

     Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που μολονότι εμποδίστηκε να είναι μαζί μας, λόγω μιας έκτακτης υποχρέωσής του, μας απέστειλε επιστολή με την οποία μου ζήτησε να την διαβάσω και λέει εξής:

     «Κυρία Πρόεδρε, λόγω της συνάντησής μου με τον Καγκελάριο της Δημοκρατίας της Αυστρίας, κ. Βέρνερ Φάιμαν, δεν μπορώ να παραστώ στη σημερινή καταληκτική συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής των Ελλήνων, παρακαλώ να διαβιβάσετε στα μέλη της Επιτροπής της εκ μέρους μου ειλικρινή αναγνώριση της επιστημονικώς τεκμηριωμένης συμβολής τους, ως προς τα αίτια που οδήγησαν στη διαμόρφωση του δημόσιου χρέους της χώρας μας.

     Όπως, επίσης, παρακαλώ να καταστήσετε σαφές, ότι ισχύουν στο ακέραιο τα όσα επισήμανα κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής, στις 4 Απριλίου 2015, κυρίως ως προς τα αδιαμφισβήτητα κατά το Σύνταγμά μας δεδομένα της δημοσιονομικής μας κυριαρχίας.

.

     Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

      Προκόπης Παυλόπουλος»

     Θα μείνει στα πρακτικά της συνεδρίασης.

.

     Θέλω να ευχαριστήσω τους κυρίους και τις κύριες Υπουργούς που παρίστανται, τους εκλεκτούς προσκεκλημένους που σε ένδειξη αλληλεγγύης έχουν προσέλθει από μακρινές χώρες, είναι μαζί μας βουλευτές από την Αργεντινή, από το Βέλγιο, από την Τυνησία, θα έχουμε αύριο και από την Γαλλία και από τη Γερμανία.

     Θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον Πρόεδρο της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους της Αργεντινής, μιας Επιτροπής που συστήθηκε από την Βουλή και την Γερουσία της Αργεντινής, είναι Επιτροπή των δύο νομοθετικών σωμάτων, καθώς και στο μέλος της Επιτροπής που παρίσταται και εν συνεχεία στη πορεία της παρουσίασης των πορισμάτων, θα τους δώσουμε το λόγο.

     Επίσης, θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία χωρίς, όμως, να κάνω ξεχωριστές προσφωνήσεις, γιατί θα καταναλώσουμε το χρόνο, στους εκπροσώπους και του Κοινοβουλίου, αλλά και των Ανεξάρτητων Αρχών, της δικαστικής εξουσίας και ηγεσίας, των φορέων που συναρτώνται με τη Δημόσια Διοίκηση, αλλά και με την εκπροσώπηση των δικαιωμάτων των πολιτών και στα κοινωνικά κινήματα που παρίστανται και εκπροσωπούνται.

     Νομίζω, ότι η παρουσία όλων σηματοδοτεί ακριβώς το τι αντιπροσωπεύει αυτή η Επιτροπή και το τι αντιπροσωπεύουν τα προκαταρκτικά της συμπεράσματα.

     Μετά τη δική μου ομιλία θα λάβει το λόγο ο επιστημονικός συντονιστής της Επιτροπής μας ο Eric Toussant, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω, που με τόση ανιδιοτέλεια, με τόση αφοσίωση και σε ένδειξη τέτοιας αλληλεγγύης προς το λαό μας και προς την κοινωνία μας, τέτοιας που πρέπει να αποτελέσει υπόδειγμα συμπεριφοράς στην Ε.Ε. των λαών και των κοινωνιών, έχει εγκαταλείψει στην πραγματικότητα κάθε άλλη του ασχολία και έχει αφιερωθεί στο να τεκμηριώσει μέσα από την ομάδα των εκλεκτών μελών της Επιτροπής Αλήθειες Δημοσίου Χρέους από όλο τον κόσμο, τα πορίσματα.

     Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω και να αποδώσω ιδιαίτερη τιμή στην Ευρωβουλευτή, κυρία Σοφία Σακοράφα, που έχει υπάρξει ψυχή και της ιδέας και της υλοποίησης της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, της παλιάς ΕΛΕ και που ανέλαβε το καθήκον να εκπροσωπεί την Επιτροπή και το Κοινοβούλιο στις σχέσεις με τα Κοινοβούλια άλλων χωρών, με τους Διεθνείς Οργανισμούς, αλλά και με το Ευρωκοινοβούλιο.

     Τέλος, πριν μπω στην ουσία, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όχι ως Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά ως πολίτης αυτής της χώρας τους ανθρώπους που ανέλαβαν να συγκροτήσουν αυτήν την Επιτροπή, που ανέλαβαν την υποχρέωση, το καθήκον και την ευθύνη να συνδράμουν τη χώρα και την κοινωνία σε μια πάρα πολύ κρίσιμη στιγμή και σε μια αμείλικτη δοκιμασία, αλλά και όλους εκείνους και εκείνες που εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους από όλες τις γωνιές της γης και συμπαρίστανται στον Ελληνικό Λαό και στην Ελληνική Κυβέρνηση που παλεύει και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που υλοποιεί αυτή την εντολή.

.

     Κυρίες και κύριοι,

     Στην ιστορία κάθε λαού και κάθε ανθρώπου, στην πορεία κάθε κοινωνίας και κάθε δημοκρατίας έρχονται στιγμές που δοκιμάζουν τις αρχές και τις αξίες, τα κεκτημένα και τα θεμελιωμένα, τα αδιαμφισβήτητα και τα αδιαπραγμάτευτα και τον πυρήνα αυτών που διακρίνουν και νοηματοδοτούν τη συλλογική και την προσωπική μας ύπαρξη και συνείδηση.

     Το πώς γράφεται η ιστορία και το πώς εξελίσσεται η ανθρώπινη πορεία καθορίζεται συχνά από το πώς αντιλαμβάνονται τα δικαιώματά τους οι πολίτες, από το πώς αντιλαμβάνονται το καθήκον οι ηγεσίες, από το τι αναλαμβάνουν ως ευθύνη οι δημοκρατικοί θεσμοί και από το τι διεκδικούν οι λαοί.

     Η σύνθεση της σημερινής Βουλής προέκυψε από την αποφασιστική διεκδίκηση του Ελληνικού Λαού να ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα, να καθορίσει εκείνος την ασκούμενη για εκείνον και υπέρ εκείνου πολιτική. Να ανατρέψει τη μνημονιακή δεσποτεία και να ζητήσει αλήθεια, δικαιοσύνη, λογοδοσία, σεβασμό των δικαιωμάτων του και δημοκρατία.

     Το Κοινοβούλιο αποτελεί τον κατ’ εξοχήν πυλώνα της Δημοκρατίας και δεν θα μπορούσε παρά να εγγυηθεί το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών, αλλά και συνολικά του λαού και της κοινωνίας για εξονυχιστικό έλεγχο νομιμότητας και για λογιστικό έλεγχο του επονομαζόμενου “χρέους”, προκειμένου να αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια για την δημιουργία και την διόγκωσή του, για την σύνθεση και σύσταση του, για τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι υποθήκευσαν το παρόν και το μέλλον ιδιοτελώς και επ’ ωφελεία μιας οικονομικής, τραπεζικής, επιχειρηματικής ολιγαρχίας που για δεκαετίες διαπλέκεται με τις πολιτικές ηγεσίες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και στον κόσμο και όταν παραστεί χρήσιμο επιδιώκει να τις υποκαθιστά και να τις αντικαθιστά.

     Η σημερινή Kυβέρνηση, η πρώτη μετά από δεκαετίες που δεν έχει συμπράξει ούτε στην δημιουργία ούτε στην διόγκωση του δημοσίου χρέους, έχοντας λάβει και την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, νομιμοποιείται να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία και όλα τα επιχειρήματα για την αμφισβήτηση και την διαγραφή του χρέους, σε κάθε δε περίπτωση για την αναστολή κάθε ενέργειας αποπληρωμής του, όσο αυτή θέτει σε διακύβευση την επιβίωση, τα θεμελιώδη κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα του λαού και την ίδια την Δημοκρατία.

     Το παρόν Κοινοβούλιο, το πρώτο μετά από δεκαετίες που δεν έχει συμπράξει ούτε ανεχθεί την δημιουργία χρέους σε βάρος του λαού, υποχρεούται να εγγυηθεί στους πολίτες ότι θα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες φτάσαμε, κάθε παιδί που γεννιέται στην χώρα σήμερα να χρωστά 32.500 ευρώ. Επίσης να εγγυηθεί ότι θα συγκροτηθούν θεσμικά και επιστημονικά τα εργαλεία αμφισβήτησης του χρέους.

     Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, μία Επιτροπή νομικού, ουσιαστικού και λογιστικού ελέγχου του χρέους συστήθηκε στις 4 Απριλίου 2015 με απόφαση Προέδρου της Ελληνικής Βουλής, όμως στην πραγματικότητα κυοφορήθηκε σε όλη την προηγούμενη περίοδο ως κοινωνικό αίτημα και αποκρυσταλλώθηκε ως συλλογική απαίτηση ενός λαού που αρνήθηκε να πειθαρχήσει στον παραλογισμό της ειλωτείας και της υποταγής που αντιπροσώπευε και αντιπροσωπεύει η επιταγή αποπληρωμής ενός χρέους που ο λαός αυτός δεν δημιούργησε και από το οποίο δεν ωφελήθηκε.

     Ο ελληνικός λαός δεν ωφελήθηκε. Αντίθετα, θυματοποιήθηκε. Και, ταυτόχρονα, συκοφαντήθηκε για να δικαιολογηθεί η βάρβαρη πολιτική που εμπεριέχεται στα μνημόνια και η οποία συγκροτεί ευθεία επίθεση στον ελληνικό πληθυσμό, ευθεία αμφισβήτηση της δημοκρατικής νομιμότητας και ευθεία παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποχρεώσεων που βαρύνουν τόσο τη χώρα μας όσο και τις χώρες μέλη των διεθνών οργανισμών που συγκροτούν τους λεγόμενους δανειστές και τους ίδιους τους διεθνείς οργανισμούς, τους επονομαζόμενους δανειστές.

     Η συκοφάντηση του ελληνικού λαού ως “τεμπέλη”, “κακοπληρωτή” ή “διεφθαρμένου”, αλλά και η συνολική συκοφάντηση των λαών του Nότου παράγει ήδη ένα νέο ενδοευρωπαϊκό ρατσισμό. Η αξίωση πειθαναγκασμού και καθυπόταξης αυτού του λαού, αυτών των λαών στο όνομα του χρέους, προωθεί ένα νέο οικονομικό ολοκληρωτισμό. Οι έχοντες ιστορική γνώση και συνείδηση δεν μπορεί να μην συνυπολογίσουν σε αυτή την ιστορική συγκυρία τα ιστορικά γεγονότα και τους ιστορικούς συμβολισμούς.

     Ο ελληνικός λαός συμβολίζει την Aντίσταση κατά του ναζισμού και του ολοκληρωτισμού. Kαι η Ελλάδα, με γενναιοδωρία, ιστορική νηφαλιότητα και χωρίς μνησικακία, συνέπραξε το 1953 στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους της Γερμανίας, της ηττημένης Γερμανίας μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ελλάδα δεν αποζημιώθηκε πότε για τις καταστροφές και για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι Ναζί στη διάρκεια της κατοχής.

     Σήμερα οι αξιώσεις της Ελλάδας από αυτά τα διεθνή εγκλήματα και από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που εντάσσεται σε αυτά, υπολογίζονται από την ειδική επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στα 278 έως 340 δισ. Ευρώ, όπως αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο μιας άλλης Επιτροπής που λειτουργεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, της Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών. Οι συγκρίσεις και τα συμπεράσματα είναι αναπόδραστα.

     Η Γερμανία σήμερα αξιώνει και να μην πληρώσει το χρέος της προς την Ελλάδα, χρέος που απορρέει από διεθνή εγκλήματα ιστορικά και δικαστικά καταδικασμένα, και οι Έλληνες και ο λαός να υποταχθεί και να θυσιαστεί για να πληρώσει ένα χρέος που δεν δημιούργησε και που δεν συνδέεται με διεθνή εγκλήματα.

     Η Γερμανία σήμερα αξιώνει, επίσης, να μην αποζημιωθεί η Ελλάδα ούτε από τις γερμανικές εταιρείες που διέφθειραν τις ηγεσίες της και συνέπραξαν στη συνομολόγηση συμβάσεων από τις οποίες επιβαρύνθηκε το χρέος.

     Η Γερμανία και η Γαλλία αξιώνουν να υποταχθεί η Ελλάδα και να αποπληρώσει ένα χρέος αμφισβητούμενο, αλλά αποκρύπτουν ότι το λεγόμενο πρόγραμμα διάσωσης έσωσε όχι τον ελληνικό λαό, αλλά τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες. Και αυτό ήταν ένα από τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα που αποκαλύφθηκε και στοιχειοθετήθηκε στο πλαίσιο αυτών των πρώτων συμπερασμάτων της Επιτροπής.

     Είναι και ένα από τα γεγονότα που ομολογήθηκε και συνομολογήθηκε ενώπιον της Επιτροπής στη διάρκεια των ακροάσεων οι οποίες έγιναν. Ήταν χαρακτηριστικές και αποκαλυπτικές οι τοποθετήσεις του πρώην συμβούλου του κ. Μπαρόζο, τότε Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί υπαγωγής της χώρας μας στο Μνημόνιο, του κ. Φίλιπ Λεγκρέν, αλλά και του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, του κ. Ρουμελιώτη.

     Αλλά ας πάμε και σε άλλες χώρες και σε άλλους εκπροσώπους, για να εξετάσουμε την ηθική νομιμοποίηση, πριν μπούμε στη νομική και λογιστική ανάλυση του χρέους. Ο κ. Γιουνκέρ σήμερα αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού, προφασιζόμενος ότι το κάνει και “για το καλό του”. Παρασιωπά, όμως, ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε στο Λουξεμβούργο ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροαποφυγής, που πρόσφατα μόλις αποκαλύφθηκε με τη διαβόητη υπόθεση «Lux-Leaks». Ένα πλαίσιο φοροαποφυγής που επέτρεψε σε εκατοντάδες πολυεθνικές επιχειρήσεις – εκ των οποίων πολλές δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα – να φοροαποφεύγουν σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, με αποτέλεσμα απώλειες σε δεκάδες ή και εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο από διαφυγόντα έσοδα.

     Δεν τα λέει η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους αυτά. Τα αποκάλυψε και τα επικαλέστηκε επωνύμως, επισήμως και μετά λόγου γνώσεως την προηγούμενη Πέμπτη η κύρια Έβα Ζολί, εμβληματική μορφή στην πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής στη Γαλλία, Ευρωβουλευτής των Πρασίνων και Αντιπρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής ΤΑΧΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία επισκέφτηκε τη χώρα μας για να συναντηθεί και να συζητήσει, αλλά και να στηρίξει την Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου χρέους, αλλά και τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης.

     Θα σας διαβάσω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την τοποθέτησή της. «Πρόκειται για εταιρείες που έχουν συνάψει αυτήν τη συμφωνία με το Λουξεμβούργο και, όπως γνωρίζετε, μεταξύ αυτών που ζητούν από τον κ. Τσίπρα θυσίες με επίμονο τρόπο, είναι ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο άνθρωπος που φρόντισε στην ίδια του τη χώρα να θεσπιστούν αυτοί οι μηχανισμοί και αυτές οι δομές. Υπάρχουν και πολλές άλλες επιχειρήσεις», τις οποίες κατονόμασε, «που δραστηριοποιούνται εδώ και που έχουν την έδρα τους στην Ολλανδία. Εκεί είναι ο κ. Ντάιζενμπλουμ, ο Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, ο οποίος ζητά επίσης καθημερινά θυσίες από τον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι θα πρέπει να μεταφερθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης και ότι η σύνταξη πρέπει να γίνει 250 ευρώ». Είναι χαρακτηριστικές κάποιες από τις εταιρείες που ανάφερε η κυρία Ζολί, όπως σε σχέση με το Λουξεμβούργο, η Vim Power Parts, η Venus, η McArthur Glenn, η Coca Cola Hellenic Bottling, η Eurobank, η Ακαδημία Πλάτωνος Mall, η Varnish Investments η Wind Hellas ή για την Ολλανδία η Eldorado Gold.

     Τίθεται, λοιπόν, ευθέως το ερώτημα με ποιο ηθικό επιχείρημα, με ποια ηθική νομιμοποίηση επιχειρείται να κανοναρχηθεί και ένας λαός που δεν έφταιξε και επιχειρείται να εξανδραποδισθεί μια κοινωνία στο όνομα αυτού του χρέους, στο οποίο συνέπραξαν και το οποίο διόγκωσαν οι ίδιοι εκείνοι που αναλαμβάνουν να υποδείξουν τους τρόπους αποπληρωμής του. Ήταν χαρακτηριστικές οι αποκαλύψεις στο πλαίσιο των ακροάσεων της Επιτροπής για την ενσυνείδητη παρασιώπηση εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της έλλειψης βιωσιμότητας του χρέους, δηλαδή για την ενσυνείδητη επιβάρυνση τελικά του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας με νέα δάνεια και νέα χρέη, τα οποία ήταν και απολύτως προβλέψιμο ότι δεν επρόκειτο ποτέ να καταστούν βιώσιμα και ότι δεν επρόκειτο ποτέ να επιτρέψουν στην κοινωνία να αναπτυχθεί.

     Ήταν εξίσου αποκαλυπτικές στη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής οι πληροφορίες σε σχέση με το πώς εξοικονομήθηκε και η πλήρης παραπληροφόρηση, παραπλάνηση, αποπροσανατολισμός και παραποίηση της αλήθειας προς τον ελληνικό λαό μέσα ακόμη και από εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, που ελάμβαναν ειδικά σεμινάρια από τους λεγόμενους δανειστές.

.

     Κυρίες και κύριοι,

     Τα προκαταρκτικά πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου χρέους, που θα σας παρουσιάσουν στη συνέχεια ο επιστημονικός συντονιστής και τα μέλη της Επιτροπής, δικαιώνουν πλήρως τους πολίτες που αμφισβήτησαν την υποχρέωση να συμμετάσχουν στην αποπληρωμή αυτού του χρέους.

     Δικαιώνουν πλήρως εκείνους που, εγκαίρως και πριν αναπτυχθεί σε όλη της την έκταση η μνημονιακή καταστροφή, προειδοποίησαν ότι αυτά τα χρέη και αυτά τα δάνεια, τα μνημονιακά, είναι μη νόμιμα, παράνομα, αθέμιτα, επονείδιστα και, σε κάθε περίπτωση, μη βιώσιμα.

     Επιβεβαιώνουν και δικαιώνουν πλήρως τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών που εγκαίρως έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με την ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας, στο όνομα της αποπληρωμής του χρέους και είναι χαρακτηριστικό ότι και ο σημερινός Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ  για το χρέος και για τα δικαιώματα του ανθρώπου, ο κ. Juan Pablo Bohoslavsky, αφενός χαιρετίζει το γεγονός ότι η Βουλή των Ελλήνων συνέστησε επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους, αφετέρου ζητά να χυθεί άπλετο φως σχετικά με το ποιοι επωφελήθηκαν και σε ποιο βαθμό από την αλόγιστη χορήγηση και λήψη δανείων και από τα προγράμματα διάσωσης και ποιοι είναι υπεύθυνοι για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, αλλά και, επίσης, υπογραμμίζει ότι δεν διακυβεύονται μόνο οι υποχρεώσεις αποπληρωμής του χρέους, αλλά και τα θεμέλια πάνω στα οποία έχει κτιστεί η Ε.Ε., μία ένωση εθνών που έχει στον πυρήνα της το σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα και την αλληλεγγύη. Και είναι τιμή μας που συμμετέχει στην Επιτροπή ο προκάτοχος του κ. Bohoslavski, ο κ. Cephas Lumina, που ήδη το 2013, ως Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του OHE, επισκεπτόμενος τη χώρα μας, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων σε σχέση με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

     Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, τα προκαταρκτικά πορίσματα, της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, δικαιώνουν εκείνους που από τις πλατείες στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

     Τα προκαταρκτικά πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους μας ενδυναμώνουν να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτό τον έλεγχο στη λεπτομέρεια του και να παραδώσει η Επιτροπή μια πλήρη αποτίμηση του λογιστικού ελέγχου.

     Τα προκαταρκτικά πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους φανερώνουν ότι το μόνο μας χρέος είναι προς εκείνους που αντιστάθηκαν για να είμαστε ελεύθεροι και να ζούμε σε μια δημοκρατία. Το μόνο μας χρέος είναι προς την Ιστορία, προς το μέλλον, προς τις ζώσες και τις επόμενες γενιές. Το μόνο μας χρέος είναι και προς εκείνους που έχασαν τη ζωή και την υγεία τους, ζώντας σε απάνθρωπες συνθήκες, τις οποίες τους επιφύλαξαν εκείνοι που, παραβιάζοντας διεθνείς υποχρεώσεις, συνέπραξαν και προκάλεσαν την ανείπωτη ανθρωπιστική κρίση που σοβεί μέχρι σήμερα στη χώρα και κατά της οποίας μαχόμαστε.

     Ευχαριστώ από καρδιάς εκείνους και εκείνες που συνέπραξαν ανιδιοτελώς στην Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους και συνεχίζουν να το κάνουν. Δεν παίρνετε, αγαπημένε Eric, αγαπημένοι και αγαπητοί φίλες και φίλοι, δεν παίρνετε τις υπέρογκες αμοιβές που λάμβαναν οι σύμβουλοι, οι οποίοι συνέταξαν αυτό τον επονείδιστο και άκυρο συμβιβασμό παραίτησης της χώρας μας από τις αξιώσεις κατά της Siemens. Δεν παίρνετε τις υπέρογκες αμοιβές που έπαιρναν οι σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων για να συμβουλεύουν για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ιδιοκτησίας. Δεν παίρνετε, αλλά μας δίνετε. Και είμαι σίγουρη ότι ο ελληνικός λαός, αλλά και συνολικά οι ευρωπαϊκοί λαοί θα σας ανταποδώσουν αυτή την αλληλεγγύη γι’ αυτή την ανεκτίμητη συνεισφορά στη δημοκρατία, στην αλήθεια και στη δικαιοσύνη.

.

 Σας ευχαριστώ.

.

Πλήρες κείμενο της περίληψης των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων στα αγγλικά

.

2015_06_17_IMG_9_722015_06_17_IMG_9_189

2015_06_17_IMG_9_3842015_06_17_IMG_9_717

2015_06_17_IMG_9_12202015_06_17_IMG_9_1238

12 comments

 1. Δημήτρης /

  Βασικά ο ελληνικός λαός δεν έχει καταλάβει ότι δεν ενδιαφέρει τους δανειστές αν το χρέος ειναι παράνομο, πλαστό κτλ.
  Δεν μπαίνουν σε συζήτηση για αυτό.
  Είναι εκβιαστές τοκογλύφοι και συνεπώς δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή.

  Από την άλλη, αυτό που θα έπρεπε να είναι το ερώτημα για εμάς είναι το κατά πόσο είμαστε έτοιμοι για την επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας.
  Όχι φυσικά αν το θέλουμε…αλλά για το που μπορούμε να φτάσουμε για την επίτευξη του στόχου.
  Δέχεται ο λαός την χρεωκοπία, το κλείσιμο των τραπεζών και την πείνα για 2-3 χρόνια?

  Πόσοι είναι έτοιμοι να ξεχάσουν την καφετέρια, την ταβέρνα, το κινητό, το αυτοκίνητο?
  Πόσο έτοιμοι είναι οι Έλληνες να αρκεστούν στο ψωμί, την ντομάτα,το τυρί και την ελιά?
  Πόσο έτοιμοι είναι να γυρίσουν στα χωράφια και την δύσκολη αγροτική ζωή?
  Αυτά είναι τα κρίσιμα ερωτήματα.

  Η επανάσταση θέλει επαναστάτες.
  Όχι σχολιαστές και κριτικούς.
  Οι καιροί άλλαξαν.
  Τώρα προτιμούν και είναι της μόδας να διαδηλώνεις για τις αδερφές, τις ομάδες, το χασίς..

  Δεν είπαμε στους Τούρκους: “Ξέρετε… η τουρκοκρατία είναι παράνομη”.
  Με αίμα και αγώνα απελευθερώθηκε η χώρα.
  Οπότε σταματήστε(γενικά μιλάω) την ηλιθιότητα περί παράνομου χρέους..
  Η κάνουμε επίθεση ή καθόμαστε στα αυγά μας.

 2. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Σχεδόν πέντε μήνες (25/1-17/6), “ατελέσφορης”, εξοργιστικής,εξευτελιστικής και ανούσιας “διαπραγμάτευσης”!
  -Και όντως, δεν λέω, πάρα πολλοί από εμας-τον απλό λαό-την “ζήσαμε” με αγωνία, πόνο ψυχής και προσωπικό κόστος (ανεργία, περαιτέρω ασφυξία οικονομική στην αγορά, συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου και άλλα).
  Σχεδόν πέντε μήνες “συνδιαλλαγής” και υποτιθέμενων “διαβουλεύσεων” με μαφιόζους, ληστές, τοκογλύφους, φασίστες και επίδοξους επικυρίαρχους λαών και μάλιστα με πρώτο στόχο (το πείραμα ξεκίνησε από την Ελλάδα), τον πιό σκληρά αγωνιζόμενο λαό (δείτε τα στατιστικά της αντίστασης των ευρωπαϊκών λαών κατά την διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πόλεμου), τον Ελληνικό λαό!
  Ζήσαμε και ζούμε έναν μακροχρόνιο πόλεμο (“το Δ¨ράιχ είναι εδώ”, με ένα ιδιόμορφο νέο είδος πολέμου, τον οικονομικό πόλεμο), που όσοι δεν τον αντιλαμβάνονται, είτε δεν θέλουν να τον αντιληφθούν, έχουν ίδιους λόγους (που πολλές φορές και όσον αφορά σε “επίπεδο” λαού, οι μή αντιλαμβανόμενοι δεν μπορούν καν να χαρακτηρισθούν και ιδιοτελείς!…..
  ……μήτε όμως και γίνεται να απαλλαγούν λόγω βλακείας!).
  Ζήσαμε και ζούμε έναν πόλεμο που (αφορμής δοθείσης το προκαταρκτικό πόρισμα της επιτροπής αλήθειας για το δημόσιο χρέος), κατά την αισιόδοξα δική μου οπτική, ξεκινά η προέλαση “των συμμαχικών δυνάμεων” και σηματοδοτεί την εκκίνηση για τον τερματισμό- με την ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ήττα του “άξονα”!
  -Ασφαλώς και έχουμε “δρόμο”, κόπο και ΠΟΝΟ μπροστά μας, πλήν όμως δεν είναι διαδρομή που επιλέξαμε, μα είναι διαδρομή που μας ΕΠΙΒΑΛΛΑΝΕ αδιόρθωτα θρασίμια που το D.N.A. τους γράφει με κεφαλαία την λέξη φασισμός.
  Έχουμε και λέμε λοιπόν, κύριε πρωθυπουργέ (και θέλω να πιστεύω ότι πλέον απευθύνομαι στον πρωθυπουργό των Ελλήνων και όχι στα επίορκα σκουλήκια του παρελθόντος, που επιτελούσαν το δουλοπρεπές και καλοπληρωμένο έργο τους, το να καθ υποτάξουν την εθνική μας κυριαρχία στους ξένους αφέντες τους), αντιλαμβάνεσαι ότι πλέον “σηματοδοτείται” εκκίνηση για μία άλλου είδους “διαπραγμάτευση”;
  Έχεις στα χέρια σου, πλέον, επίσημα στοιχεία που “δίνουν” άλλη μορφή στο “ζήτημα” και ταυτότητα στους “εταίρους” και “συνομιλητές”!
  ΔΕΝ έχεις δικαίωμα να αγνοήσεις τα στοιχεία (εξ αντιθέτου θα έλεγα, έχεις υποχρέωση να τα λάβεις υπ όψιν σου), ούτως ώστε πλέον να αναλάβεις και τις ευθύνες που σου αναλογούν.
  Εκκίνηση για το “νέο είδος διαπραγμάτευσης” θα αποτελούσε το να βάλεις “φρένο” στις “συζητήσεις” με τους τοκογλύφους “δανειστές;”, έως ότου να “ξεκκαθαρίσουν” τα θέματα που ανέκυψαν καθώς και να αποσαφηνισθούν τα στοιχεία της, επίσημης πλέον, κατηγορίας ενάντια στους καπήλους που επιβουλεύονται την χώρα μας, την υπόσταση του Ελληνικού λαού και την Εθνική μας κυριαρχία.
  Με την επίσημη παρουσίαση-επίσημων στοιχείων-πλέον, ουδείς “δικαιούται” να παριστάνει ότι συνομιλεί με “εταίρους”, με “δανειστές”, με “ευρώπες των λαών”, με “θεσμούς”, με “θεσμικά πρόσωπα” και άλλα εδώδιμα και αποικιακά από το διεθνές “παρτέρι”!
  -Οποιαδήποτε συνδρομή προς την κατεύθυνση της “συμφωνίας”, αποτελεί και επιτελεί κατάφωρη παραβίαση-επίσημα πλέον-ανθρώπινων δικαιωμάτων, κυριαρχικών Εθνικών δικαιωμάτων και έργο υποταγής (και από τέτοια χορτάσαμε: κυβέρνηση τσολάκογλου, κυβέρνηση δόβα, κυβέρνηση αποστασίας του 1965, καραμανλής του 1953 που έκαψε τους φακέλους με τα στοιχεία των συνεργατών των ναζί, καραμανλής του 1974 που έβγαλε την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος και μόνο του Ν.Α.Τ.Ο. ώστε να αναλάβει η τουρκία την ηγεσία στο Αιγαίο, κυβέρνηση του εφιάλτη των Ελλήνων με τα “συντρόφια-sia” του φλωράκη, προκειμένου λέει να μας απαλλάξουν από την διαπλοκή, αλλά στην πραγματικότητα έδωσαν άλλοθι στην ρέμουλα και το καταπληκτικότερο… μας “φόρτωσαν” στον σβέρκο μας τον εφιάλτη για ακόμα 35 χρόνια…. και….βλέπουμε! και άλλα)!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Η “αγωνία” ενός ολόκληρου λαού είναι στα “χέρια” σου κύριε πρωθυπουργέ των Ελλήνων, φρόντισε να την τοποθετήσεις στην καρδιά σου και να “σηκώσεις”-“αντέξεις” τις ευθύνες που έχεις, όχι μόνο απέναντι στον Ελληνικό λαό, μα και απέναντι στην Δημοκρατία, την Δικαιοσύνη και την Ανθρωπιά.

 3. Δημήτρης /

  Τώρα πώς γίνεται η επιτροπή να αποκαλεί το χρέος παράνομο και η κυβέρνηση να υπόσχεται πληρωμή μέχρι δεκάρας….ακόμα δεν το έχω καταλάβει.

  Αλλά όλα συμπεριλαμβάνονται στην τρέλα που υπάρχει και στην λοβοτομή που έχει υποστεί ο Έλληνας ψηφοφόρος.

 4. Δημήτρης /

  Και μ’ αυτά και μ’ αυτά άλλο ένα μνημόνιο…
  Αριστερό.
  Όταν το ψέμα γίνει ποινικό αδίκημα σε αυτή τη χώρα θα δούμε άσπρη μέρα.

  Πήγα στο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής μου χτες…αλλά δεν είδα γλέντια, χορούς και πανηγύρια όπως την νύχτα των εκλογών…

 5. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Φίλε Δημήτρη, έχω την εντύπωση ότι έκανες την πιο “εύστοχη” ερώτηση των ημερών μας.
  Κατ αρχάς και πριν σου εξηγήσω την σκέψη μου για το πρώτο σκέλος της ερώτησης (Τώρα πώς γίνεται η επιτροπή να αποκαλεί το χρέος παράνομο και η κυβέρνηση να υπόσχεται πληρωμή μέχρι δεκάρας….ακόμα δεν το έχω καταλάβει.),θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι κανένας Έλληνας ψηφοφόρος δεν έχει υποστεί λοβοτομή.
  -Το γεγονός πως υπάρχουν και λειτουργούν όλων των ειδών οι απόψεις, συμβαίνει με την “συνήγορο” εκτίμηση της διαφορετικότητας και γιγαντώνεται με έντεχνο τρόπο από τις “παραμέτρους”, όπως: η παραπληροφόρηση, η σπέκουλα, η τρομοκρατία, η “χαλαρότητα” σκέψης, η ατολμία, το φιλήσυχο του απλού πολίτη και ακόμα και η ιδιοτέλεια κάποιου “βολεμένου” τμήματος του πληθυσμού!
  Κυριότερη “παράμετρος” που, κατά την γνώμη μου, ξεπερνά όλα τα παραπάνω είναι η έλλειψη παιδείας και ενημέρωσης του πολίτη!
  -“Ενημερωμένος πολίτης, είναι και ενεργός πολίτης”.
  -Όσο για το εάν μου αρέσουν, είτε δεν μου αρέσουν, οι επιλογές των υπολοίπων….. πρώτον, θα σου υπενθυμίσω ότι έχουμε δημοκρατία και εφ όσων την σεβόμαστε δεν παρεμβαίνουμε με βία και εξαναγκασμό στην απόφαση κανενός…. και δεύτερον, όσα “νομίζεις” ότι γνωρίζεις για τις αποφάσεις των υπολοίπων Ελλήνων…είναι όσα σου λένε οι δημοσιογραφορουφιάνοι, οι δημοκόποι-δημοσκόποι, καθώς και όσα αναλύει κάθε ρεμάλι ερμηνεύοντας την ψήφο μας!
  (Τα “ευφυολογήματα” δε του τύπου, “αυτοί κάθονται στην καφετέρια”, “εκείνοι κάθονται στον καναπέ”, “ετούτοι είναι βολεμένοι”,”οι άλλοι βασανίζουν το διαδίκτυο” και διάφορα άλλα πολλά τέτοια “έξυπνα”, μπορεί να “με” καταξιώνουν στα μάτια μου ως τον μοναδικό-ορθά-αγωνιζόμενο αγωνιστή…. πλήν όμως….τίποτε περισσότερο!)
  “Πάμε” τώρα στο επίμαχο της πολύ ωραίας ερώτησης σου.
  Τα “πράγματα”, φίλε Δημήτρη, είναι περισσότερο απλά από ότι “δείχνουν”!
  -Είναι όμως τεραστίων διαστάσεων η σπέκουλα, ούτως ώστε να μην μπορείς να αντιληφθείς (και δεν μιλάω για σένα, μα για ολόκληρο τον Ελληνικό λαό), την απλότητα του θέματος και με ποιόν τρόπο καθοδηγείται ο “μονόδρομος” των “επιλογών” μας ως χώρα και λαός.
  -Θέλω επίσης να πιστεύω ότι, κάποια θέματα τα αντιλαμβάνεσαι με την πρώτη τοποθέτησή τους.
  Θα έχεις προσέξει (και εάν έχεις διαβάσει τα, κατά καιρό, σχόλια και άρθρα μου), το “βάρος” που δίνω στις αντεθνικές,ανθελληνικές, πράξεις υποταγής (που εσένα σου έχουν δώσει την εντύπωση πως είναι οικονομικού τύπου “παραπτώματα”), των επίορκων-δοσίλογων προηγούμενων κυβερνητών της χώρας μας (από φον καραμανλέως του “εθνάρχου” έως και, διαόλου σύμπτωσις από την ίδια ιδεολογική παράταξη, του γιαβόλ αντώνεν βενιζέλεν)!
  -Το λοιπόν, φίλε Δημήτρη, δεν αποτελούσαν έπ ουδενί “παραπτώματα” οικονομικής φύσης.
  Όλες οι πράξεις αντεθνικού περιεχομένου των προηγούμενων επίορκων κυβερνητών (κάψιμο των φακέλων με τα ονόματα των συνεργατών των ναζί, απογύμνωση της επαρχίας και σαλαμοποίηση των πόλεων, έξοδο από το στρατιωτικό σκέλος του Ν.Α.Τ.Ο., εκτραχηλισμός του μισθολογικού-με μορφή επιδόματος-του δημοσίου,νομιμοποίηση της μίζας των διοικητών Δ.Ε.Κ.Ο., αγορά του αιώνα, ξεχαρβάλωμα της Ελληνικής παιδείας, τάχα μου ισότητα των δύο φύλλων-με μόνο ίσες υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα-ισοπεδωτική για την Ελληνική οικογένεια, αποξήλωση-αποψίλωση της όποιας βιομηχανικής δραστηριότητας, απογύμνωση της Ελληνικής δικαιοσύνης από όσους τίμιους υπήρχαν και αν υπήρχαν, ισοπέδωση και διαφθορά επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού,υπογραφές σε περίεργες συνθήκες για: ζώνες στο Αιγαίο, με Αλβανία, στο Σέγκεν κλπ., διχοτόμηση του λαού με επιδοτήσεις σε είδος και κατ είδος, αποσάθρωση-παράλυση της βιοτεχνίας, επίθεση στον τουρισμό,υπογραφές για υποχρεωτικές εισαγωγές ειδών που θα μπορούσαμε εμείς να παράγουμε αλλά υπογράψαμε συμφωνίες να μην τα παράγουμε και συμπάθα με για όσα παραλείπω-ο κατάλογος είναι τεράστιος-στην σωρεία των εγκληματικών δραστηριοτήτων των δοσίλογων που κυβέρνησαν), όλες αυτές οι ανθελληνικές πράξεις είχαν δύο στόχους κυρίως: στόχος 1ος) η οικονομική παράλυση της Ελλάδας μας ώστε, να είμαστε ανίκανοι να αντισταθούμε στις απαιτήσεις οποιουδήποτε, καθώς και να εξαρτόμαστε από “συνδρομές” λόγω έλλειψης δυνατότητας επιβίωσης μιας και τα επίπεδα παραγωγικής δραστηριότητας δεν επαρκούν ούτε καν για την απλή διατροφή προς επιβίωση….. και αυτό είναι “κάτι” που ακόμα και το Κ.Κ.Ε. το γνωρίζει αλλά το “παραβλέπει” στις αναφορές του για επανάσταση!
  -Όπως καταλαβαίνεις φίλε Δημήτρη, η αδυναμία επιβίωσης απαιτεί και να είσαι αποφασισμένος να αντικρίσεις αρκετό από το αίμα σου όταν θα δώσεις “γροθιά στο μαχαίρι”!
  -Αλλά πάλι αυτό το “περίεργο”, ποιός και πότε το εξήγησε στον Ελληνικό λαό;
  -Ποιός και πότε έδωσε τις “διαστάσεις” για τα παθήματα του “μένω”, είτε τα “πάθη” του “φεύγω”;
  -Αποφασίζουν άλλοι για μένα, για το καλό μας βρέ κουτά να μην έχουμε και το άγχος της λάθος απόφασης!!!!!!
  Στόχος 2ος) το νομιμοφανές (προσοχή, όχι νόμιμο ούτε τίμιο ούτε και ηθικό), το νομιμοφανές “δέσιμο” της Ελλάδας μας και του Ελληνικού λαού σε “κανόνες”, “κανονισμούς” και “σεβασμό” της παγκόσμιας κοινότητας ώστε εάν και κάποτε αποτολμήσουμε να εναντιωθούμε, στην δουλεία που μας εξαναγκάζουν, να είμαστε δέσμιοι της νομιμοφάνειας και να μας χαρακτηρίσουν με ευκολία ως: παρίες,ανεπρόκοπους,μπαταχτσήδες,τεμπελχανάδες και ακόμα-ακόμα ως διεθνή ταραχοποιά στοιχεία που επιβουλεύονται την διεθνή ομαλότητα!
  -Αντιλαμβάνεσαι, ασφαλώς φίλε Δημήτρη, με όπλο την νομιμοφάνεια αυτοί που σκότωναν γυναικόπαιδα-με έξυπνες βόμβες στο Βελιγράδι-ως “πολέμιους” της παγκόσμιας ειρήνης!!!!, αυτοί που “προστατεύουν” την χώρα τους σε άλλα μήκη και πλάτη πολύ μακρυά τους!!!!, αυτοί που κατάσχουν την περιουσία του Κυπριακού λαού προκειμένου να “πλήξουν” καίρια την ρώσικη μαφία!!!!, πόσο εύκολα σε ονοματίζουν για αυριανό ταλιμπάν και μοχθηρό επιβουλέα της παγκόσμιας γαλήνης!!!!!!
  -Έχουν και το υλικό, τις υπογραφές και πράξεις αλλά και την στήριξη των δοσίλογων που εκτελούσαν πειθήνια τόσα χρόνια τις εντολές τους.
  Σύμφωνα λοιπόν με τους δύο στόχους που σου παρέθεσα, θεωρώ ότι το ερώτημά σου το “ακολουθεί” ως απάντηση πως όλα πρέπει να γίνουν με προσεκτικούς “ελιγμούς” και παρουσίαση πληθώρας στοιχείων που, θα αποδυναμώνουν-ολίγον κατ ολίγον-την νομιμοφάνεια και θα αποκαταστήσουν την νομιμότητα.
  Η ανάγκη να μεταχειρισθεί, η κυβέρνηση, την διπλωματική οδό καθώς και να μεταχειρισθεί τα δικά τους “τεχνάσματα” είναι πραγματική.
  Όσο για την δυνατότητα του Ελληνικού λαού να αντισταθεί στα παθήματα, μόνο με ενεργή συμμετοχή θα επιτευχθεί.
  Εάν αφήνουμε την “τύχη” μας στα χέρια οποιουδήποτε ζητά να την αναλάβει (όσοοοοο καααλές προθέσεις και να έχει), χωρίς να δηλώνουμε την ισχυρά έμπρακτη παρουσία μας…… δεν θα αργήσει να πάρει “λάθος” διαδρομή και να γίνει “ατυχία”!
  (Όσο θα πελαγοδρομούμε με “ιδεολογικούς” διαξιφισμούς, όσο θα επιχαίρουμε τύπου στα λεγα εγώ, όσο θα μας τρομοκρατούν μισθοφόροι υπάλληλοι που παριστάνουν τους δημοσιογράφους, όσο θα ξανά εμπιστευόμαστε τους χθεσινούς προδότες ως σημερινούς πατριώτες…..τόσο θα συνεχίζονται τα δεινά μας και τόσο θα δίνουμε δυνατότητες και στους καινούριους να μας σιχτιρίζουν.)
  Εσύ φίλε Δημήτρη, τι λές;

 6. Δημήτρης /

  Εθνική υπερηφάνια λέγανε..

  Αλλά δεν με ρωτήσανε ποτέ αυτοί αν αισθάνομαι εθνικά υπερήφανος που η Ακρόπολη και η γύρω περιοχή γέμισε λαθρομετανάστες.
  Δεν θέλανε εθνική υπερηφάνια όταν αφαιρούσαν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες?
  Όταν διοργανώνανε και παρευρίσκονταν σε gay parade ένιωθα υπερήφανος?
  Όταν διόριζαν διευθυντή στην ΕΡΤ3 μπαγκλαντεσιανό?
  Τώρα που ο Κουράκης θα βάλει μάθημα για την “διαφορετικότητα”?
  Να μην κάνουμε προσευχή το πρωί στο σχολείο?
  Η σημαία να μην φέρει τον Σταυρό?
  Να υοθετούν παιδιά οι αδερφές? Το μελετάει λέει ο υπουργός..
  Να κατέβει η εικόνα του Χριστού…μην τυχόν προσβληθεί ο μουσουλμάνος.

  Εθνική υπερηφάνια…
  Μας το παίζανε και νταήδες…πηγαίνανε για ρήξη τα παλικάρια.
  Και τελικά?
  Στα τέσσερα.
  Όπως πάντα.
  Μια ζωή προδότες.
  Αλλά για να μην ξεχνιόμαστε…..όποιος ψηφίσει Χρυσή Αυγή είναι φασίστας.
  Καλοχώνευτο το τρίτο…αριστερό μνημόνιο.

 7. Έλλην /

  Μα καλά…εγώ ήξερα ότι μας σκοτώνουν οι δεξιοί φασίστες και στο τέλος μας σώζουν οι καλοί αριστεροί….
  Τι διάολο έγινε τώρα?
  Δεν είμαι και πολύ έξυπνος και μπερδεύτηκα.

 8. Ανδρέας Αέναος /

  Καλησπέρα σας.
  Βρε τι κακό με αυτήν την “διαπραγμάτευση”!
  https://www.youtube.com/watch?v=8Ud2UhW6LIs
  (Είναι το εμείς θέλαμε)

 9. Βελζεβούλης /

  Δεν έπεσαν, (ασφαλώς προσωρινά)…

  …μόνο οι μάσκες των… «εταίρων»… με οποιαδήποτε έννοια… (έστω και την αρχαϊκή)…

  …έπεσαν και οι μάσκες των… «κριτών» που… δεν «γιγνώσκουν» κρίση!!!

  Ας είν’ καλά τα… δολώματα!!!

  Τα άτιμα όμως… έχουν περάσει παρά κάτι δύο χρόνια και…

  …λειτουργούν σαν να μην πέρασε ώρα από τότε…

  …έχουν την ίδια… μα ακριβώς την ίδια επιτυχία!!!

  Φτούουουου… να μην τα «αβασκάνω»!!!

  Εεε… λοιπόν, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν εκεί πάνω.

  Η τελείωσαν για φέτος οι απόκριες…

  …η κάνουν διάλυμα από αυτές…

  …όσοι τις έχουν καταστήσει καθημερινό τρόπο ζωής τους!!!

  Προσωπικά και λόγω ιδιότητος, σας βεβαιώ ότι…

  …το δεύτερο συμβαίνει… σίγουρα και με το χέρι…

  …μακριά απ’ το ευαγγέλιό του επουράνιου αντιπάλου μου…

  Μη σας ανησυχεί όμως το φαινόμενο… είναι εντελώς προσωρινό…
  πιστέψτε με…

  …θα τις ξαναφορέσουν… οσονούπω!

  Βλέπετε… δεν καταφέρνουν έτσι κι αλλιώς να επιβιώσουν χωρίς αυτές, γιατί…

  …είναι σάρκα από τη σάρκα τους!!!

  Χεεε… χεεεε… χεεεεε…

 10. Βελζεβούλης /

  Σσσσσσσσσσσσσσσ….

  Άκρα του τάφου σιωπή!

  Όταν οι μάσκες πέφτουν…

  …έχεις δικαίωμα να μη μιλήσεις…

  …γιατί ότι πεις… μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου!

  Γι’ αυτό… μερικές φορές, είναι καλύτερα να μασάς… παρά να μιλάς!!!

  Χεεε… χεεεε… χεεεεε…

 11. Ανδρέας Αέναος /

  Καλησπέρα σας.
  Ας δούμε και κάτι για να ευθυμήσουμε.

  https://www.youtube.com/watch?v=ILM0sgezeXQ