Ενας στους πέντε Ελληνες «λάδωσε» το δημόσιο.

Αθήνα  9/7/2013

Αναδημοσίευση: από

http://www.ethnos.gr

Τα σκήπτρα… της διαφθοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέχει η χώρα μας σύμφωνα με το Παγκόσμιο Βαρόμετρο Διαφθοράς που συντάσσει η «Διεθνής Διαφάνεια» και δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, ενώ ένας στους πέντε Έλληνες παραδέχεται ότι έχει «λαδώσει» δημόσιο υπάλληλο.

 

Με τον μέσο όρο του δείκτη διαφθοράς, παγκοσμίως, στο 27%, η επίδοση της Ελλάδας βρίσκεται στο 22% του Βαρόμετρου, ποσοστό ακριβώς ίδιο με αυτό της Κολομβίας και χειρότερο από χώρες όπως η Αρμενία (18%), η ΠΓΔΜ (17%), η Αργεντινή (13%) το Ελ Σαλβαδόρ (12%) και η Τζαμάικα (12%).

Υπάρχουν βεβαίως χώρες που το «λάδωμα» απαντάται σε ποσοστά κάτω του 1%, όπως ήταν για το 2012 η Δανία, η Φινλανδία, η Ιαπωνία και η Αυστραλία.

Στην πεντάδα των πλέον διεφθαρμένων κρατών βρίσκεται η Σιέρα Λεόνε με 84%, ακολουθεί η Λιβερία με 75%, η Υεμένη με 74% και η Κένυα με 70%.

Όσον αφορά στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την «πρωταθλήτρια» Ελλάδα ακολουθούν η Κύπρος με 19%, η Ρουμανία με 17%, η Βουλγαρία με 8%, η Ιταλία και η Βρετανία με 5%, η Πορτογαλία με 3% και η Ισπανία με 2%.

Βασικό συμπέρασμα της έρευνας της Διεθνούς Διαφάνειας, η οποία κάλυψε 107 χώρες και 114.000 πολίτες, ήταν ότι η διαφθορά επιδεινώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο κατά την τελευταία διετία.

2 comments

 1. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Για να προλάβω όλους τους… βρώμικους εγκεφάλους που θα σπεύσουν να παρατηρήσουν ότι από τη λίστα της διαφθοράς απουσιάζει η… βασίλισσα του είδους, σας ενημερώνω ότι η δημοσιευθείσα από τη “Διεθνή Διαφάνεια” (θεέ μου συγχώρα με) λίστα, είναι… πρωτοβάθμιας αξιολόγησης… (τσικό).

  Ανεξακρίβωτες πληροφορίες που θέλουν, το “βαρόμετρο μέτρησης της διαφθοράς” να… κάηκε όταν προσπάθησαν να μετρήσουν τη διαφθορά στη Γερμανία, ελέγχονται ως… ανακριβείς, αφού δεν είναι δυνατόν οι… “Εξειδικευμένοι Επιστήμονες Τεχνοκράτες” της… “Διεθνούς Διαφάνειας”, να επιχείρησαν να μετρήσουν με όργανο πρωτοβάθμιας μέτρησης, τη διαφθορά στο τριτοβάθμιο επίπεδο που εντάσσεται η Γερμανία, ως κορυφαία παγκόσμια καθηγήτρια και κάτοχος διπλώματος αποκλειστικής ευρεσιτεχνίας στη διακεκριμένη διαφθορά!!!

  Σσσσσσς… Σκασμός είπα, αααα… συκοφάντεεεεεεεες…

  Πιπέεεεριιιιιιιι…

 2. Ανδρέας Αέναος /

  Καλησπέρα σας.
  Φίλε μου Γιάννη, την συγκεκριμένη είδηση την άκουσα και εγώ, πλήν όμως έκανα κάποιες άλλες σκέψεις (πέραν από το αδέκαστο ή το διαβλητό και υποκινούμενο τέτοιων οργανισμών).
  Συγκεκριμένα……τα κράτη, ας πούμε, που έχουν συστήσει αυτόν τον μηχανισμό (“διεθνή διαφάνεια?”-θεέ μου συγχώρα με), αυτά τα ίδια δεν είναι που οι ηγέτες τους επιμένουν-έως θανάτου- να έχουμε ως κυβερνήτες τα ρεμάλια που οδήγησαν τον τόπο στην κορυφή της λίστας της διαφθοράς????
  Εάν θέλεις και ένα παράδειγμα (διότι διαφθορά δεν είναι μόνο να “λαδώνουν” οι πολίτες κρατικούς υπαλλήλους), θα σε παραπέμψω στα λεγόμενα της πιπιλή- της φωτεινής ντέ- όπου παρουσίασε το βιογραφικό του συνδικαλιστή των δήμων και ούτε λίγο ούτε πολύ, στιγμάτισε την περίεργη εξέλιξή του και πως αναρριχήθηκε στα ύπατα συνδικαλιστικά αξιώματα (πολιτικά κυκλώματα που έχουν σχέση με το Θ.Α.Σ.Ο.Κ. κλπ-κλπ).
  -Τί έγινε κερά μου, τώρα που το σκυλί αλύχτησε τον αφέντη του, βάλαν άλλο σκυλί να βγάλει τα άπλυτα στην φόρα????
  Αυτό το είδος διαφθοράς, απασχολεί άραγε την “διεθνή διαφάνεια?”-θεέ μου συγχώρα με?
  Και τελευταίο….τώρα πήραν είδηση την εξέλιξη του συνδικαλιστή? ή….μόνος του εξελίχθηκε???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *