Ελεήστε τον άπορο βουλευτή: Η Βουλή ενέκρινε άτοκα δάνεια για 12 παλιούς και νέους βουλευτές

newego_LARGE_t_1101_54194034  Αθήνα 24/5/2015

  Αναδημοσίευση από :

  http://news247.gr

  Μπορεί τα ταμειακά διαθέσιμα της βουλής να μην προσφέρονται για την Τράπεζα της Ελλάδας, το προεδρείο της όμως δείχνει την “αλληλεγγύη” του σε βουλευτές που δυσκολεύονται στον καιρό της κρίσης με αμοιβές που ξεπερνούν τα 4.000 ευρώ

  Η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε την έγκριση ατόκων δανείων σε 12 παλαιούς και νέους βουλευτές από όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ, ύψους έως 10.000 ευρώ και με την προϋπόθεση να παρακρατείται από την αποζημίωσή τους το ποσό των 50 ευρώ το μήνα. Μια απόφαση εντυπωσιακή την ώρα που πολίτες και μικροεπιχειρηματίες στη χώρα δεν δύνανται να πάρουν ούτε 1000 ευρώ δάνειο, φυσικά με τον νόμιμο, υψηλότατο τραπεζικό τόκο.

  Τα δάνεια χορηγούνται από ειδικό ταμείο Αλληλοβοήθειας της βουλής. Να σημειωθεί πως ο β΄αντιπρόεδρος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας προέβαλε σοβαρές ενστάσεις και τη διαφωνία του για την απόφαση. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος Αλέξης Μητρόπουλος υπεραμύνθηκε της απόφασης αναφέροντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει αλληλοβοήθεια σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

  Και το Ποτάμι πάντως με ανακοίνωσή του δήλωσε πως κανείς βουλευτής του δεν έλαβε, ούτε σκοπεύει να λάβει δάνειο με αυτόν τον τρόπο.

  Το ταμείο ιδρύθηκε το 2000 με σκοπό να συνδράμει βουλευτές που δεν θα μπορούσαν να βγουν στη σύνταξη. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται προέρχονται από την παρακράτηση των 50€ για του βουλευτές και 75€ για τους ευρωβουλευτές κάθε μήνα. Αρκεί μια αίτηση του βουλευτή στον Πρόεδρο της Βουλής, το θέμα τίθεται στη διάσκεψη των Προέδρων.

3 comments

 1. Δημήτρης /

  Μ’ αρέσει πάντως που στο ΣΥΡΙΖΑ ενώ είναι κυβέρνηση, στελέχη και υπουργοί κάνουν αντιπολίτευση στον ίδιο τους τον εαυτό.

  Και μετά σου λένε είμαστε κόμμα που υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις…
  Αλλά αυτό δεν είναι κυβέρνηση.
  Είναι forum ανταλλαγής απόψεων.

  Και φυσικά στο τέλος…παρά την δημοκρατική αντίληψη που όλοι σφάζονται ποιος την έχει..μεγαλύτερη(και μην τον πουν φασίστα..προς θεού), πάντα μας πη@@@νε.

  Κύριε Μπαλάφα, βάλε πάλι στη θήκη το τσεκούρι του πολέμου…
  Μας πήραν τα αίματα.

 2. Βελζεβούλης /

  Μέσα σ’ όλες τις σκοτούρες μου, έχω κι εσάς που μου τριβελίζετε το κεφάλι με τις ερωτήσεις και τις διαμαρτυρίες σας, σχετικά με τα άτοκα δάνεια που παίρνουν οι «φτωχοί» εκλεγμένοι εκπρόσωποί σας από το ταμείο της βουλής σας!

  Τι λυσσάξατε μωρέ ήθελα να ‘ξερα και διαμαρτύρεστε???

  Με ρωτάει ένας εξαγριωμένος :

  Πες μου ρε βελζεβούλη… στον «θεό σου»… που λέει και ο λόγος, δεν είναι προκλητικό να ζητούν δάνειο και μάλιστα άτοκο, αυτοί που μας έχουν «δολοφονήσει» όλους εμάς, σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο και να το παίρνουν από δικά μας χρήματα, όταν η μεγαλύτερη πλειοψηφία του Λαού μας πεινάει???

  Τι να απαντήσω τώρα εγώ…

  … εδώ που τα λέμε, δεν είναι και άξια λόγου τα ποσά που ζήτησαν ως δάνειο, οι «εξαθλιωμένοι» από την «σκληρή λιτότητα» που τους βύθισε η πενταετής κρίση… «Εθνοπατέρες» σας!

  Είναι βλέπετε μελετημένα τα ποσά, (αυτοί είναι αμελέτητα), ώστε να μοιάζουν ευτελή, για να μη βγάζουν μάτι… που λέτε κι εσείς εκεί πάνω…

  …και ο αριθμός των αιτούντων, μικρός κάθε φορά, για να μην εξεγείρεται το… λαϊκό σας αίσθημα! (τρομάρα σας… έχετε κι απ’ αυτό)???

  Αλλά όπως και να το κάνουμε… από ηθική, (καλά το λέω???… μπα σε κακό μου… που την θυμήθηκα τώρα εγώ αυτήν?), δεν «σκίζουν» κιόλας!!!
  Ναιαιαιαι… αλλά το παίρνουν και άτοκο… αυτό που το βάζεις???

  Και άτοκο λέει, οι… αφιλότιμοι… εεεε??? (ας είν’ καλά τα πρόβατα και τα σκυλιά)!!!

  Και δεν είναι μόνο αυτό, συνεχίζει να διαμαρτύρεται ο εξαγριωμένος…

  …το παίρνουν με δόση 50,00 (πενήντα) euro το μήνα μόνο, τη στιγμή που εγώ για χρέος ιδίου ύψους προς το δημόσιο, θα πλήρωνα τουλάχιστον 100,00 (εκατό) euro το μήνα και έντοκο, σύμφωνα με τον νόμο περί τακτοποίησης χρεών προς το δημόσιο!

  Κάνω τον απορημένο και τάχα μου αναρωτιέμαι… αλλά του απαντώ στη συνέχεια με αυστηρό ύφος, για να μη μου πάρει τον αέρα!
  Και με την τεράστια δόση αποπληρωμής των 50,00 (πενήντα) ολόκληρων euro το μήνα???

  Αντίχριστοι… θα πάνε από ασιτία οι… «ταλαίπωροι» μέχρι να αποπληρώσουν… κι όχι τίποτα άλλο… θα χάσετε και τα δανεικά που τους δώσατε!!!
  Μα αυτοί είναι γεννημένοι μπαταχτσήδες… μου αντέτεινε πριν καλά – καλά τελειώσω!

  Εεεε, όχι… δεν μπορείτε να λέτε και μπαταχτσήδες τα… αρχιλαμόγια!!!

  Και με τι «εγγυήσεις» άραγε να δανειοδοτήθηκαν οι α«φερέγγυοι ψωμόλυσσες»… (sorry)… δανειολήπτες???… με ξαναρωτά!

  Μήπως, (τον ρωτάω εγώ καχύποπτα), με τις ίδιες εγγυήσεις που παρείχαν τα κόμματά τους στις τράπεζες κι έπαιρναν τα θαλασσοδάνεια που πληρώνετε όλοι εσείς σήμερα??? (δηλ. τις επόμενες βουλευτικές τους αποζημιώσεις… αν και όταν ποτέ ευοδωθούν)??? Γιατί αν προέβλεψα καλώς, τότε… γράφτε τα στο χιόνι…

  …και πριν προλάβει να μιλήσει, διαβάζω τη σκέψη του και τον ξαναρωτώ τάχα μου ενοχλημένος…

  …τώρα εσάς αυτό σας πείραξε??? Που θα βρείτε χιόνι???

  Αλλά ας πάρουμε με τη σειρά τα ποσά για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα!

  Είπαμε πως το αιτούμενο ποσό δανειοδότησης για παράδειγμα, είναι 10.000,00 (δέκα χιλιάδες) euro ανά άτομο!

  Είπαμε επίσης πως τα άτομα που έκαναν αίτηση για δάνειο, είναι 12 (δώδεκα… «κι ελπίδα μου κρεμάστηκε» που λέει και το άσμα)!

  Μιλάμε λοιπόν για ένα συνολικό ποσό, της τάξεως των 120.000,00 (εκατόν είκοσι χιλιάδων), euro!

  Λίγο το ‘χεις με την πείνα που δέρνει τους άνεργους, τους άστεγους και όλους τους εξαθλιωμένους πολίτες??? Με ρωτά κι αστράφτει το μάτι του!

  Ευτελέστατον… θα έλεγα εγώ, του απαντώ! (σαν να έχεις ναυαγήσει καταμεσής του Ατλαντικού και ξαφνικά, νοιώθεις ότι άρχισε να ψιχαλίζει)!

  Ακόμα και κατ’ άτομο να το αναλύσουμε, δύο μισθοί του καθενός αντιστοιχεί κι αυτοί… κουτσουρεμένοι!!!

  Όχι επειδή σας τη «βάρεσε» όλων εσάς των κακόπιστων, που επιμένετε να αναλύετε το ποσό των 10.000,00 (δέκα χιλιάδων) euro, σε μισθούς εργαζομένων πολιτών προς 500,00 (πεντακόσια) euro τον μήνα και λαϊκίζετε παρουσιάζοντας «πλασματικά», ότι αντιστοιχεί σε 20 (είκοσι) ολόκληρους μισθούς… δηλαδή παρ’ ολίγον δύο ετών… ν’ αρχίσουμε να κατηγορούμε σωρηδόν, όλους τους φτωχούς βολευτές σας!!! (φτού σας να μου χαθείτε… με κάνετε να σας καταραστώ… βολευτές να γίνετε αχάριστοι… και ότι άλλο σας προκύψει)!

  Για τους άνεργους, τους άστεγους, τους πεινασμένους, τους εξαθλιωμένους και λοιπούς «ευνοημένους προνομιούχους» της «συνομοταξίας» σας, δεν θέλω ν’ ακούσω κουβέντα φυσικά, γιατί εκνευρίζομαι!

  Συγκρίνεται μωρέ η υπερηφάνεια ενός «κυρίαρχου» Λαού, η υπερηφάνεια σας…

  …με τα βρωμερά και ματωμένα «παλιοχρήματα» που σηκώνουν με «πόνο ψυχής» στις τσέπες τους, θυσιάζοντας για λογαριασμό σας την ηθική τους αξιοπρέπεια στον βωμό της αρπαχτής και της ρεμούλας, προκειμένου να σας απαλλάξουν από το άγχος μιας ενδεχόμενης οικονομικής απώλειας… για το καλό σας???

  Όσο για την αποπληρωμή…

  …10.000,00 (δέκα χιλιάδες) euro : 50,00 (πενήντα) euro το μήνα, μας κάνουν 200 (διακόσους) μήνες : 12 (δώδεκα) μήνες που έχει ο χρόνος, μας κάνουν 16,667 (δεκαέξι χρόνια και κάτι «ψιλομήνες») Χ 365 (τριακόσιες εξήντα πέντε) ημέρες που έχει ο χρόνος, μας κάνουν 6083,333 (έξι χιλιάδες ογδόντα τρείς και κάτι ψιλά) ημέρες…

  …εκτός φυσικά από τα τέσσερα δίσεκτα έτη που μεσολαβούν και έχουν από μία ημέρα παραπάνω…

  …και για τέσσερις μέρες τώρα βρε «κακομαθημένοι» θα κάνετε φασαρία??? (φτού να μου χαθείτε και να χάνεστε άλλη μια φορά)!!!

 3. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Το “μοτίβο”(τρέ-σίκ), της επαναλαμβανόμενης ξεδιαντροπιάς καταξιώνει περίτρανα την λαϊκή παροιμία: “τι έχεις Γιάννη μου; τι είχα πάντα;”.
  Φίλε μου Βελζεβούλη το σχόλιο-άρθρο που ανάπτυξες δίνει όλη την “διάσταση” του θέματος και ότι να προσθέσω, πρόκειται για πλεονασμό.
  Πρέπει όμως να εκφράσω δημόσια ένα παράπονο προς την Ζωή (αυτήν ντέ, την δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου)!
  Βρέ σύ Ζωή!…..Δεν “αντελήφθης” το “συμβάν”;….Την ηθική διάσταση, την κατάλαβες;
  -Όσο θαύμασα την ενέργειά σου, απέναντι στην εχθρική στάση της αστυνομίας (της υπηρεσίας προστασίας των πολιτικών),ενάντια στους πολίτες (διαδηλωτές-νοσηλευτές), εκατοντάδες φορές περισσότερο μίσησα την υποκρισία που επέδειξες σε αυτό το τεράστια ανήθικο των δανείων προς τα “φτωχαδάκια”!……. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.