Εθνική Τράπεζα: Διακομματικές προσλήψεις παιδιών αρχισυνδικαλιστών

     Αθήνα  15/7/2014

     Αναδημοσίευση από :

     http://www.protothema.gr

Τα τέκνα μελών του προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας προσελήφθησαν χωρίς ΑΣΕΠ και από το παράθυρο ως… ειδικοί συνεργάτες στην Διοίκηση της Τράπεζας – Μέλη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ οι συνδικαλιστές  γονείας τους – Αναμένονται οι αντιδράσεις των κομμάτων κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Τα παιδιά των αρχισυνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ ,της ΔΑΚΕ και της παράταξης του Σύριζα προσέλαβε το Μάιο ως ειδικούς συνεργάτες η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Πρόκειται για « οικουμενικό ρουσφέτι» που αποκαλύφθηκε αυτές τις μέρες από τις μικρότερες παρατάξεις που έμειναν εκτός « νυμφώνος».

Σε μια εποχή που η ανεργία τσακίζει τα όνειρα των νέων – με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία πάνω από το 60% των νέων έως 25 ετών ψάχνουν μάταια για δουλειά – τέσσερα (4) παιδιά αρχισυνδικαλιστών του συλλόγου εργαζομένων της εθνικής τράπεζας (ΣΥΕΤΕ) προσελήφθησαν στην τράπεζα χωρίς ΑΣΕΠ. Πρόκειται για τα παιδιά του προέδρου του συλλόγου Γιώργου Γιαννακόπουλου(πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ), του γραμματέα Μάκη Κάτσικα (της ΔΑΚΕ), του ταμία Αλέκου Πολίτη (από τον ΣΥΡΙΖΑ) και του μέλους του προεδρείου Γιώργου Δαμίγου (της ΠΑΣΚΕ).

Όπως καταγγέλει η ανεξάρτητη Αριστερής Κίνηση Εθνικής Τράπεζας «Πρόταση Προοπτικής» (η οποία πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΙΑ) εκτός από τις προαγωγές κατ’ εξαίρεση και τις προνομιακές μεταθέσεις, φαίνεται ότι κι άλλοι συνδικαλιστές αυτών των παρατάξεων έχουν βάλει συγγενείς τους πρώτου βαθμού στην τράπεζα ως ενοικιαζόμενους!

Η παράταξη του συλλόγου «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ» κατήγγειλε επίσης προσλήψεις από το παράθυρο και έθεσε επιτακτικά το θέμα της αύξησης του αριθμού των προσλήψεων μέσω διαγωνισμού και όχι της κάλυψης των κενών θέσεων μέσω αδιαφανών προσλήψεων Ειδικών Συνεργατών και Ενοικιαζόμενου Προσωπικού.

Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος αναμένονται τώρα οι αντιδράσεις των κομμάτων…

One comment

  1. Κώστας Ναξάκης /

    Η ομφαλοσκόπηση και πολύ περισσότερο το κυνήγι του χρήματος και της προσωπικής προβολής της ηγεσίας του πλέον μαζικού και αγωνιστικού συνδικάτου της χώρας, το οποίο χρησίμευσε ως σκαλοπάτι για την ανάδειξή και την ανέλιξή της σε υπουργικά αξιώματα από την μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα, βυθίζουν το εργατικό κίνημα και διασπούν την ενότητά του. Οι κατάπτυστες ηγεσίες των σωματείων εργαζομένων στα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας δεν διστάζουν ούτε και σήμερα να ξεπουλήσουν τα μέλη τους έναντι πινακίου φακής. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι μας εκπροσωπούν αυτοί που μας αξίζουν. Συγχαρητήριά μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *