Δώσε θάρρος… στον “χωριάτη”…

    Αθήνα  17/11/2013

   «Δώσε θάρρος στον “χωριάτη” να σ’ ανέβει στο κρεβάτι», λέει η λαϊκή μας παροιμία και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν εννοεί τους συμπολίτες μας από την επαρχία, με την οποία έτσι η αλλιώς, όλοι μας λίγο ως πολύ έχουμε μία άμεση η έμμεση σχέση!

   Η παροιμία μας παραπέμπει στον άξεστο, κουτοπόνηρο, λιμάρη “χωριάτη”, με τον αισχρό και εγκληματικό χαρακτήρα, που νομίζει ότι μπορεί να τον χρησιμοποιεί θρασύτατα για να βιάζει εντελώς απροκάλυπτα και “στεγνά” την νοημοσύνη των πολιτών, που με δική του ευθύνη έχουν εξαθλιωθεί εντελώς και αδυνατούν πλέον να επιβιώσουν εντός τουλάχιστον των πλαισίων που επιβάλλουν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

   Δεν πρόκειται για έναν αποκλειστικά και μόνο υπάνθρωπο, αλλά για μία κατηγορία που δυστυχώς “φιλοξενεί” στους κόλπους της αρκετές χιλιάδες παράσιτα και τρωκτικά σε όλη την Ελληνική επικράτεια, καμουφλαρισμένα με διαφόρους μανδύες “λειτουργικής” παραλλαγής, που τα βοηθούν να παραπλανούν τους πολίτες και να αποκρύπτουν την πραγματική τους ιδιότητα.

   Τα εν λόγω παράσιτα τα οποία έμαθαν να πορεύονται στη ζωή τους έρποντας και γλύφοντας, διακρίνονται από μία ιδιαιτερότητα που τα βοηθά να επιβιώνουν ανάμεσά μας, αφού η “φύση” τους τα “προίκισε” με έναν “αδένα” που εκκρίνει αδιάκοπα την απόλυτη αναισθησία και το χάρισμα του λαοπλάνου, που αμφότερα τους “χρησιμεύουν” για να αναρριχώνται σχεδόν ανενόχλητα στους ώμους και από εκεί να “θρονιάζονται” στον σβέρκο των πολιτών, από όπου με ευκολία ως κοινά τσιμπούρια, επιδίδονται λαίμαργα στην πλήρη αφαίμαξή τους.

   “Περιέργως πως” η κατηγορία αυτή των παρασίτων, “ευδοκιμεί” και αναπτύσσεται με απόλυτη επιτυχία, στους “διαδρόμους” αλλά και τις παρυφές των διαφόρων εξουσιών, από τις οποίες ξεχωρίζουν λόγω της απαίσιας μπόχας που αποπνέουν διαχρονικά, αλλά εντονότερα τα τελευταία 40 (σαράντα) χρόνια, οι 7 (επτά) πιο ισχυρές – διακριτές, που διαδραμάτισαν η διαδραματίζουν σημαίνοντα αρνητικό και πλέον καθοριστικό ρόλο από το παρελθόν στο παρόν, προδιαγράφοντας δυστυχώς την καταστρεπτική πορεία για το μέλλον του Έθνους και της Ελλάδας μας. (Δικαστική, Ακαδημαϊκή, ΜΜΕ, Συνδικαλιστική, Νομοθετική Εκτελεστική, συνεπικουρούμενες ενίοτε κατά περιόδους στο μακάβριο έργο τους και από την Εκκλησιαστική)!

   Τα παράσιτα αυτά, αν και έχουν συγκρουόμενα και πολλάκις εκ διαμέτρου αντίθετα συμφέροντα, αν και πολύ θα ήθελαν κατά καιρούς να αλληλοσπαραχθούν, εν τούτοις συμπεριφέρονται με απίστευτη αλληλεγγύη μεταξύ τους, γιατί προφανώς αντιλαμβάνονται ότι εάν διαταράξουν τις λεπτές ισορροπίες που διέπουν την αρμονία του σκοτεινού ασύμμετρου “ηλιακού” τους βρωμοσυστήματος, θα γκρεμοτσακιστούν όλα μαζί πάραυτα και θα πλακωθούν κάτω από τα ερείπια του επαίσχυντου εκτρώματος που επί σειράς δεκαετιών με την ανοχή η την αδράνειά μας, δυστυχώς οικοδομούσαν.

   Έτσι λοιπόν μας προέκυψε εσχάτως, ένας κάποιος τυχάρπαστος Τζαμτζής, (κλασική περίπτωση του “χωριάτη” που αναφέρει η παροιμία μας), ο οποίος με “αυστηρό ύφος” που προκαλεί κλαυσίγελο ταυτόχρονα με εκρήξεις οργής, έσπευσε να μας ενημερώσει πως μερικοί συνάδελφοί του βολευτές, κάνουν το “σκατό” τους παξιμάδι αφού η βολευτική τους αποζημίωση, όπως συνηθίζουν να αποκαλούν τους παχυλότατους μισθούς που μόνοι τους όρισαν και μας επιβάλουν να τους πληρώνουμε, (8.500 οκτώμισι χιλιάδες euro κατά προσέγγιση ανάλογα με τα εξτρά τους, επιτροπές κλπ. πλέον λοιπών εξόδων και αφορολογήτου), δεν τους επαρκούν για να επιβιώσουν.

   Λέω να κρατηθώ προς το παρόν και να προσπαθήσω ισορροπώντας επί ξυρού ακμής, να διακωμωδήσω την φράση σου αγενέστατε και θρασύτατε υποτιθέμενε εκπρόσωπε του Λαού στο Εθνικό μας κοινοβούλιο βολευτή Τζαμτζή, απαντώντας σου πως ακόμα και το “σκατό” στις μέρες που μας επιφυλάξατε, θεωρείται πλέον “πολυτέλεια” εάν σκεφτεί κανείς ότι για να το έχεις, προϋποθέτει πως έχεις ήδη εξασφαλίσει την αδιάλειπτη πλούσια διατροφή σου, κάτι που εσύ και οι αισχροί συνάδελφοί σου συνεχίζετε να απολαμβάνετε, ληστεύοντάς την με βίαιο τρόπο μέσα από το στόμα των ελλήνων πολιτών, που τους καταδικάσατε με τις εγκληματικές σας ενέργειες, την απραξία σας, την σιωπή σας, η την ένοχη ανοχή σας, άλλους σε βίαιο θάνατο, (αυτοκτονία) και άλλους σε αργό και βασανιστικό θάνατο λόγω υγείας, μαρασμού, η ασιτίας.

   Είπε κι άλλα ο τυχάρπαστος Τζαμτζής, όπως ότι αν θέλουμε να μειώσουμε κι άλλο τις βολευτικές αποζημιώσεις για να μπαίνουν μόνο οι πλούσιοι στη βουλή, ας το κάνουμε και αν η βολευτική αποζημίωση είναι της τάξεως των 2.000 (δύο χιλιάδων) euro, τότε θα μας “κουνήσει το μαντίλι”.

   Κατ’ αρχήν αναιδέστατε Τζαμτζή, συμβαίνει να είμαι μεγαλύτερός σου και για όσα χρόνια ενθυμούμαι προσωπικά, στο Εθνικό μας κοινοβούλιο δεν υπάρχει “είσοδος” μόνο για πλουσίους.

   Απ’ ότι με δίδαξε η ιστορία όμως, η βουλή μας διαθέτει τουλάχιστον μία είσοδο για “απένταρους, ανέντιμους, χαραμοφάηδες, έτοιμους για όλα” και μία έξοδο για “νεόπλουτους ξεπουλημένους που τα έχουν δώσει όλα μέσα από αυτήν”… φυσικά όχι για λογαριασμό αυτών που τους έστειλαν εκεί για να τους εκπροσωπούν… (ελεύθερη ερμηνεία)

   Όσο για το ενδεχόμενο να μας κουνήσεις το μαντίλι, τα καλά τα λένε νωρίτερα, γιατί αν η μείωση των αποδοχών είναι ένας λόγος, τότε…  άντε και… μη με ωθείς να εκφραστώ απρεπώς και κριθεί αυστηρώς ακατάλληλο το άρθρο.

   Από κοντά, έτερο “ασύμμετρο συνεταιράκι” από τα ΜΜΕ, ο “φωτεινός παντογνώστης” Κώνστας, προθυμοποιήθηκε να σας υπερασπιστεί επικαλούμενος το κλισέ “σκοροφαγωμένο” επιχείρημα, πως οι εκπρόσωποι του Λαού, οι βολευτές μας, πρέπει να είναι “αξιοπρεπείς”.

   Κοίτα ν’ ανοίξεις τα “στραβά” σου Κώνστα, μήπως καταφέρεις ν’ αποκτήσεις κάποτε εσύ αξιοπρέπεια, κάτι που θεωρώ προσωπικά εντελώς αδύνατο, μιας και οι γυμνοσάλιαγκες, κατηγορία στην οποία ανήκεις εσύ και οι “προβεβλημένοι” συνάδελφοί σου, δεν πρόκειται ποτέ ν’ αποκτήσουν πόδια και το ανάλογο ανάστημα που απαιτείται γι αυτήν.

   Καλά, κανένας απ’ όλους εσάς δεν είναι σε θέση να κατανοήσει, πως οι εκπρόσωποι ενός Λαού που οι ίδιοι δια της βίας λεηλάτησαν την αξιοπρέπεια του, είναι καταδικασμένοι από τις πράξεις τους δια βίου να είναι αναξιοπρεπείς, ενώ στην ιστορία τα ονόματά τους θα γραφούν με τα μελανότερα χρώματα;;;

   Πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβει κανείς, πως όταν η “αξιοπρέπεια” ποτίζεται με το χρήμα, δεν μπορεί παρά να είναι κίβδηλη και στον πίνακα του “χρηματιστηρίου” σταθερών ηθικών αξιών, θα παραμένει τελευταία, αφού όσο περισσότερο την ποτίζεις, τόσο περισσότερο χρήμα θα αναζητά για να παραμείνει… “αξιοπρεπής”…

   “Ανθρώπινου εγκεφάλου” που για κλάσμα του δευτερολέπτου διανοήθηκε να χρηματισθεί, δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα και ούτε πρόκειται ποτέ να βρεθεί το ανάλογο αντίτιμο που θα τον αποτρέψει να το πραγματοποιήσει, αφού το κάθε επιπλέον ποσό γι αυτόν, θα είναι η αναμενόμενη δική του ευκαιρία, προκειμένου ν’ ανεβάσει το κασέ του χρηματισμού του!!!

   Στη ζωή μου γνώρισα αρκετούς πλούσιους που όσα και αν πρόσφεραν δεν κατάφεραν ποτέ ν’ αγοράσουν… “αξιοπρέπεια” και πολύ περισσότερους “ρακένδυτους” οι οποίοι όσα και αν τους πρόσφεραν για να την απαρνηθούν, δεν τους πέρασε ποτέ μα ποτέ από το μυαλό να την… ξεπουλήσουν, σκεπτόμενοι ίσως  πως είναι η μοναδική περιουσία που θα… πάρουν “φεύγοντας” μαζί τους!!!

   Εάν λοιπόν τα κάθε λογής παράσιτα που είσθε γαντζωμένα στις καρέκλες της εξουσίας, πλέκοντας γύρο σας και μεταξύ σας έναν ιστό προστασίας και ατιμωρησίας για τα εγκλήματα που έχετε διαπράξει η πρόκειται να διαπράξετε, συνεχίζετε να επιμένετε ότι εμείς οι πολίτες είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε ακριβά, ακόμη και με το αίμα μας, την κίβδηλη  “αξιοπρέπειά” σας, είσθε βαθειά νυχτωμένοι και πρέπει να αντιληφθείτε πως ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την “άτακτη”… αποκαθήλωσή σας. (ελεύθερη ερμηνεία)

   Και εάν επίσης η μείωση των αποδοχών σας νομίζετε πως είναι ένας ικανός λόγος, (για τους πολίτες ευχάριστος θα προσέθετα εγώ), για να “ξεπεζέψετε” απ’ το “καλάμι” σας οικιοθελώς, ε τότε σας προτείνω να πάτε όσο γρηγορότερα γίνεται όλοι μαζί στον… διάολο, πριν μας αναγκάσετε να σας στείλουμε εμείς, με έναν τρόπο που ειλικρινά… πιστέψτε με … δεν θα θέλατε να γνωρίσετε! (ελεύθερη ερμηνεία)

 

Ιωάννης Αχιλ. Χάρχαλος

Αέναος Έλληνας Μαχητής

3 comments

 1. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Φυσικά και θέλω να πιστεύω (έστω και από ρομαντική ανοησία), ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε πως, το τετριμμένο ερρίφθη και προκειμένου να έχουμε ακόμα τι να ασχολούμεθα.
  Είναι έκδηλη και πλέον ορατή και από τους πλέον ανυποψίαστους, ότι τα “πράγματα” δεν “βγαίνουν”, για τους δωσίλογους εντολοεκτελεστές, όπως τους τα είχαν υποσχεθεί οι αφέντες τους.
  Έχοντας εκτελέσει, κατά γράμμα, κάθε άθλια εντολή των ξένων αφεντάδων τους, τα αλλογενή-αλλοεθνή δωσίλογα εκτρώματα που κυβερνούν την χώρα μας με βία και νοθεία, παρακολουθούν μια πορεία ως προς τα γεγονότα αντιστρόφως ανάλογη με όσα είχαν σκεφθεί,οι αφέντες τους ότι θα συμβεί (έκτροπα και προκειμένου να καταστήσουν νομιμοφανή προς το εξωτερικό, όποια παρέμβαση κυανοκράνων με, κατά διαόλου σύμπτωση, γερμανό διοικητή).
  – Ας μην γελιόμαστε εξ άλλου, αυτή η περίφημη ανάληψη ευθύνης από τάχα μου επαναστάτες “αριστεριστές”-“τρομοκράτες”, αυτό ακριβώς που περιγράφω αποδεικνύει.
  Έρχομαι λοιπόν στο δια ταύτα του εξευτελισμένου πλέον τζαμτζή ( εννοείται ότι ένα όνομα έχουν όλοι), στο δια ταύτα των διαφόρων πιό επιφανών εξουσιών ( Δικαστική, Ακαδημαϊκή, ΜΜΕ, Συνδικαλιστική, Νομοθετική Εκτελεστική, συνεπικουρούμενες ενίοτε κατά περιόδους στο μακάβριο έργο τους και από την Εκκλησιαστική), καθώς και στην διερεύνηση του “πυροτεχνήματος”.
  Το αστείο “πυροτέχνημα” που “αμόλησε” στον αέρα, ο εξευτελισμένος τζαμτζής, δεν είναι κάτι καινούριο και έχει αποδειχθεί πως το χρησιμοποιούν και ενίοτε για παραπλάνηση ( σκεφθείτε πότε και με ποιόν τρόπο το χρησιμοποίησαν προσφάτως και οι: γιακουμάτος, ταμήλος, ντινόπουλος και λοιπά γλοιώδη και ελεεινά αποβράσματα;).
  Πρόκειται για “πυροτέχνημα” μηδενικής αξίας, ικανό όμως να συμπαρασύρει συζητήσεις σε άλλα “μονοπάτια” και να αποφύγουν την φόρτιση στα επικίνδυνα.
  Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το “πυροτέχνημα” του εξευτελισμένου τζαμτζή, στόχευσε τρία κυρίως γεγονότα και προκειμένου, επικοινωνιακά, να περάσουν πιό “επιδερμικά”.
  Γεγονός πρώτο: να συμπαρασύρουν τις συζητήσεις και να συγκαλύψουν την παπάρα του “υπουργάρα”, του ψυχοπαθή υπουργού υγείας.
  Γεγονός δεύτερο: να απασχολήσουν και με έτερες “σημαντικές” συζητήσεις το δημοσιογραφικό στερέωμα, προκειμένου η “επαναστατική” προκήρυξη να “προσγειωθεί” μαλακά ( και με αυτό αποδεικνύουν ασφαλώς, ότι γνώριζαν την ημέρα και ότι θα σταλθεί η προκήρυξη!).
  – Ρε ποιοί να “κρύβονται” πίσω από την προκήρυξη;; ρε ποιοί;; με τρώει η αγωνία!
  Γεγονός τρίτο: άντε και σαν πολύ ασχοληθήκατε με “το φιλί ζωής του mister alexis στον γιαβόλ antonen”! άντε να πούμε και κάτι άλλο! έχουμε και ένα καταστροφικό έργο να εκτελέσουμε….

  • Κώστας Ναξάκης /

   Ανδρέα καλησπέρα.
   Ακόμη και αν πρόκειται για ¨πυροτέχνημα¨ ‘όπως ισχυρίζεσαι, δεν νομίζεις ότι είναι άκρως προκλητική θέση για τον δοκιμαζόμενο λαό; Θα δανειστώ εδώ τη δική σου ρήση «ως πότε θα ανεχόμαστε την προκλητικότητά τους απαθής;». Πότε θα αρπάξουμε εκείνη τη «βρεγμένη σανίδα» (ελεύθερη ερμηνεία που λέει και ο Γιάννης) να μετρήσουμε τα παΐδια τους;

   • Ανδρέας Αέναος /

    Καλημέρα σας.
    Κώστα φίλε μου, ασφαλώς και δεν μπαίνει ζήτημα, προκλητικότατος ο εξευτελισμένος τζαμτζής ο δωσίλογος (όπως ακριβώς έχει το πλήρες επώνυμό του).
    Ασφαλώς και σίγουρα χρειάζεται να αρπάξουμε και την βρεγμένη σανίδα (ελεύθερη ερμηνεία, που γράφει και ο Γιάννης).
    Πλήν όμως…. ” Θέλει, Αρετήν και Τόλμην, Η Ελευθερία! “, όπως μας επισήμαναν από ίδια γνώση οι πρόγονοί μας… και… και δεν λέω, ίσως Τόλμη να αποκτήσαμε αρκετή και κατ ανάγκην αλλά… αλλά απουσιάζει η Αρετή.
    Μία Αρετή, που εξαργυρώσαμε και προκειμένου να απολαύσουμε μίαν ελευθερίων ηθών “δημοκρατία”!
    Μία Αρετή, που “της κουνήσαμε” το μαντήλι στο καράβι που έπαιρνε μακρυά και την παιδεία!
    Μία Αρετή, που θυσιάσαμε για: να μπορούμε να μιλάμε “ελεύθερα” και χωρίς να λέμε τίποτα, να έχουμε “δικαιώματα” χωρίς να έχουμε κανένα δικαίωμα, να προστατεύουμε τα προσωπικά δεδομένα των πλουσίων, να ακολουθούμε πειθήνια εργατοπατέρες, να καταλαμβάνουμε μόνοι μας τα σχολεία και προκειμένου να εμποδίσουμε την μόρφωσή μας… και… και θα μπορούσα να γράφω για ώρες, άπειρα παραδείγματα στα όσα θέλω να επισημάνω.
    Αυτά Κώστα τα γνωρίζεις, όπως τα γνωρίζει και αρκετός “κόσμος”, οπότε δεν τίθεται θέμα επανάληψης, απλά τα επισημαίνω ως πρόλογο-μέτρο.
    Βρεθήκαμε στο δίλημμα να είμαστε ένας λαός όπου: “παρακολουθούμε δίπλα μας έναν φόνο και…και δεν φωνάζουμε την αστυνομία, τουλάχιστον, γιατί… γιατί έχουμε παρκάρει παράνομα το αυτοκίνητό μας!!!”.
    Πιστεύω ότι αυτό το απλοϊκό παράδειγμα, τοποθετεί τα πράγματα σε κάποια βάση.
    Το γνωρίζουμε και εμείς (οι απλοί πολίτες,ο λαός), το ξέρουν και αυτοί (οι αλλογενής-αλλοεθνής-επίορκοι-δωσίλογοι που κυβερνούν με βία και νοθεία, καθώς και οι αβανταδόροι τάχα μου αντιπολιτευόμενοί τους), το γνωρίζουμε όλοι πως το “κακό” γρήγορα θα συμβεί, είναι αναπόφευκτο.
    Επιτέλους θα πρέπει και να το πάρουμε απόφαση, “το χλιαρό δεν είναι χρήσιμο”, είτε θα είμαστε “ζεστοί” είτε “κρύοι”.
    Και για να γίνω και απόλυτος ως προς την εξήγηση, θα αναρωτηθώ: ” έχουμε 5.000 περίπου αυτοκτονίες, έχουμε απροσδιόριστο αριθμό θανάτων από επιδείνωση της υγείας λόγω κρίσης,έχουμε τρείς εν ψυχρώ εκτελέσεις και μία αποτυχημένη προσπάθεια εκτέλεσης,έχουμε απειλές για συνέχιση των εκτελέσεων. Έως πότε λοιπόν θα χύνεται Μόνον Το Δικό μας Αίμα; “.
    – Έως πότε Μόνον η Ελλάδα θα Ματώνει;
    ” Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία ” και συμπαθάτε με που γίνομαι τόσο…. πως να το πώ;…. τόσο….ελεύθερη ερμηνεία!