Δέκα χιλιάδες περισσότεροι έλληνες μετανάστες στη Γερμανία το 2012 σε σχέση με το 2011

Αθήνα  8/5/2013

Αναδημοσίευση: από

http://www.tanea.gr/

     Αύξηση, κατά 13%, του αριθμού των μεταναστών στη Γερμανία -στα ποσοστά του 1995- σημειώθηκε το 2012, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

     Η πλειοψηφία των νέων μεταναστών προέρχεται από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συγκεκριμένα από την Ελλάδα εγκαταστάθηκαν στην Γερμανία 10.000 περισσότερα άτομα από ό,τι το 2011, αριθμός αυξημένος κατά 43%.

     Αύξηση 45% σημειώθηκε στη μετανάστευση Ισπανών προς τη Γερμανία, ενώ τα αντίστοιχα στοιχεία για την Πορτογαλία ήταν +43% και για την Ιταλία, +40%.

     Σε απόλυτους αριθμούς, οι περισσότεροι νέοι μετανάστες προέρχονται από την Πολωνία, ενώ σημαντική αύξηση παρατηρείται και στη μετανάστευση πολιτών των κρατών τα οποία εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004 και το 2007 και, κυρίως, από τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

     Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι μετανάστες κατευθύνθηκαν κυρίως προς τη Βαυαρία, τη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία και τη Βάδη Βιρτεμβέργη. 

 

http://www.tanea.gr/news/economy/article/5016003/llll/

20 comments

 1. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Στην Ελλάδα του 2013, όπου εισβάλλουν ανεξέλεγκτα πολυπληθείς ομάδες λαθρομεταναστών, σύμφωνα με τον κανονισμό της Ε.Ε. Δουβλίνο 2, αδυνατούμε να τους προωθήσουμε στην κεντρική Ευρώπη, γιατί οι βόρειοι “Εταίροι και φίλοι” μας, φρόντισαν να θωρακίσουν τα σύνορά τους εις βάρος μας και με τη δική μας υπογραφή, ενώ την ίδια στιγμή, αναγκάζουμε τους Έλληνες πολίτες, τα παιδιά μας, να μεταναστεύουν κατά χιλιάδες στην Γερμανία.

  Υποθέτω πως γίνεται εύκολα κατανοητός, ο ύπουλος τρόπος αφελληνισμού της Ελλάδας μας και ποιους σκοπούς εξυπηρετεί!

  Αυτήν την Ευρωπαϊκή ένωση μας υποσχέθηκαν;;;

  Αυτήν την Ευρωπαϊκή ένωση ονειρευτήκαμε;;;

  Σ’ αυτήν την Ευρωπαϊκή ένωση επιμένουμε ότι θέλουμε να παραμείνουμε;;;

  Ας προσέξουμε λοιπόν και ας πάρουμε γρήγορα τις αποφάσεις μας, εάν επιθυμούμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας !

  Η το ταχύτερο τους αλλάζουμε…

  Η το ταχύτερο τους βουλιάζουμε… με οποιονδήποτε τρόπο… θεμιτό η… αθέμιτο… (Ελεύθερη ερμηνεία)!!!

 2. Έλλην /

  Κάθε φορά που βρίσκομαι στην Ακρόπολη δεν χορταίνω να θαυμάζω το υπέροχο θέαμα της αρχαίας Αθήνας συνδυασμένο με λαθρομετανάστες να πουλούν παλιατζούρες, πρέζα και να περιμένουν τον πρώτο που θα αφαιρεθεί για να τον κλέψουν…

  Κάθε φορά που παίρνω το Μετρό, χαίρομαι να κάθομαι στην ίδια θέση με τους λαθρομετανάστες που βρωμάνε. Γνωρίζω τα αρώματα της Ανατολής!

  Πόσο ωραία είναι να ακούς τους Ρομά, να γρατζουνάνε μια κιθάρα μες στο αυτί σου? Καλύτερα και από την ‘Μακεδονία’, που οι βάρβαροι έγιναν τύραννοι..

  Τα Χριστούγεννα χάρηκα τους Πακιστανούς να ψέλνουν ύμνους και κάλαντα. Κατανυκτικό το κλίμα, πραγματικά.

  Δεν είναι πολύ δημοκρατικό και ευρωπαϊκό το φαινόμενο να μην μπορείς να πατήσεις το πόδι σου βράδυ στην Ομόνοια και τις λοιπές γειτονικές περιοχές?

  Πόσο ωραίο είναι να σου κάνουν την τιμή να σε βιάσουν, να σε σκοτώσουν και να σου πάρουν μόνο 5 ευρώ? Κάνουν καλές τιμές γιατί ξέρουν τι θα πει φτώχεια.

  Ξέρουν και από μαγειρική! Σκυλιά, γατιά είναι η σπεσιαλιτέ τους!

  Οι Έλληνες είναι ρατσιστές! Είναι δυνατόν να μην αποδέχονται τα τζαμιά?? Τι μας έκανε ο μουσουλμανισμός? Μήπως μας είχε 400 χρόνια σκλαβωμένους? Σε παρακαλώ…να είμαστε και κάπου ανθρώποι, που λέει και μια ψυχή..

  Ειδικά οι άνθρωποι σε περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας πρέπει να χαίροντα που οι λαθρομετανάστες επέλεξαν την περιοχή τους για να δημιουργήσουν το γκέτο τους..σύμφωνα με τον εξαίρετο επιστήμονα Π.Παυλόπουλο, τους χρωστάμε ένα ευχαριστώ.

  Ζήτω η λαθρομετανάστευση!
  Ζήτω το Ισλάμ!
  Ζήτω η Αριστερά!
  Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος!
  Όλοι οι εργάτες του κόσμου ενωμένοι!

  Χρόνια πολλά σε όλους.

 3. Μίνα /

  Καλησπέρα σας.
  Ελπίζω να περάσατε καλά τις γιορτινές ημέρες, γιατί από ότι άκουσα τουλάχιστον 4 συνάνθρωποι μας ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ αυτό το τριήμερο που πέρασε.
  Έγραψα και την προηγούμενη φορά, ότι δεν τα πάω καλά με το ιντερνέτ και δεν μπαίνω να πω πολλά,(μάλιστα και προς ενημέρωση,ότι λέω το γράφει ως γραμματέας ο άντρας μου)
  Ξανά όμως μου κίνησαν το ενδιαφέρων τα όσα γράφει ο Έλληνας, ώστε να θεωρώ ότι κάτι πρέπει να συμπληρώσω.
  Φίλε μου Έλληνα…..πολλά, ενδιαφέροντα και ΑΛΗΘΙΝΑ. γράφεις,μάλιστα σε μικρό χώρο…αλλά…αλλά έχεις έναν τρόπο όπου στο τέλος χάνεις το δίκιο σου.
  ————–
  {Ζήτω η λαθρομετανάστευση-γράφεις}…στο χωριό μου αυτό το λέμε
  //κτυπάω το σαμάρι,να ακούσει ο γάιδαρος//, γιατί τα πραγματικά προβλήματα δεν τα έφερε η λαθρομετανάστευση αλλά αυτοί που την δημιούργησαν για να καλύψουν πίσω της τα πραγματικά τους σχέδια και να δώσουν νόημα στην τάχα μου παγκοσμιοποίηση ΤΟΥΣ.
  Να έχεις υπόψιν σου, ότι τα επιμέρους που θίγεις (βρωμιά,κλεψιά κλπ),δεν έχουν ούτε χρώμα δέρματος μα ούτε και ράτσα καταγωγής.
  ———–
  {Ζήτω το Ισλάμ- γράφεις}…πιστεύω ότι πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι, για να απαιτείς ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ πρέπει να γνωρίζεις και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ελπίζω αυτό να σε καλύπτει.
  ———–
  {Ζήτω η Αριστερά-γράφεις}…. μα καλά βρε συ Έλληνα, πιστεύεις πως αυτά που γράφεις τα διαβάζουν παπαρήγες-τσιπραίοι και διάφοροι άλλοι ηγετίσκοι αριστερών-όπως δηλώνουν οι ίδιοι-απόψεων,για να θίξεις το τάχα μου φιλότιμό τους??
  Να είσαι σίγουρος πως,μόνο απλοί άνθρωποι σαν εσένα και εμένα τα διαβάζουν και να είσαι ακόμα πιο σίγουρος πως αισθανόμαστε θιγμένοι, όπως λέμε στο χωριό μου //άμ και δαρμένος, άμ και κερατάς //.
  Κλείνοντας αυτά που γράφω, θέλω να επισημάνω ότι,δεν ξεκίνησα τυχαία με αναφορά στις αυτοκτονίες.
  Αυτοκτονίες και νέο μεταναστευτικό κύμα, κατάντησαν αιμορραγία στην πληγή που άνοιξαν στην Χώρα μας, απάτριδες–δεξιοί και αριστεροί–παυλόπουλοι.

 4. Κώστας Ναξάκης /

  Καλησπέρα χρόνια πολλά σε όλους.

  Όταν η Ευρώπη των λαών δίνει τη θέση της στην Ευρώπη των αγορών, οι άνθρωποι γίνονται νούμερα στατιστικής, η αξιοπρέπεια προϊόν και τα νεανικά όνειρα χρηματιστηριακό ¨χαρτί¨.

  Η «ψυχή» που λέει και ο Έλληνας.

 5. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Καλησπέρα… “Ψυχή”!

  Χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη, σ’ εσένα και στα πρόσωπα που αγαπάς και σε αγαπούν!

  Χρόνια πολλά σε όλους τους φίλους και επισκέπτες μας!

  Υγεία, δύναμη και προ παντός αισιοδοξία… γιατί μας είναι τώρα, περισσότερο από ποτέ χρήσιμη!

 6. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Και για να ευθυμήσουμε!

  Έλληνα σε παρακαλώ να μου πεις που ψωνίζεις… δολώματα!

  Τα βλέπω εξαιρετικά… φρέσκα… τόσο που καμιά φορά, μου έρχεται να τους… ορμήσω!!!

  Χρόνια πολλά και καλές… ψαριές…

  (Ελπίζω ότι δεν θα παρεξηγηθώ… πλάκα κάνω)

 7. Έλλην /

  Καλησπέρα Μίνα.

  1)Το ΝΑΤΟ σαφώς και ευθύνεται.

  Στην Ινδία όμως δεν υπάρχει πόλεμος. Ούτε ΝΑΤΟ.
  Ούτε στο Μπαγκλαντές.
  Ούτε στην Αλγερία.
  Ούτε στο Μαρόκο.
  Ούτε στην Ζιμπάμπουε.
  Ούτε στην Τανζανία.
  Ούτε στην Σενεγάλη.
  Ούτε στο Πακιστάν.
  Κτλ……….κτλ……..

  2)Δεν αναγνωρίζω δικαιώματα που υπονομεύουν την εθνική κυριαρχία. Ούτε τζαμιά θέλω, ούτε μαντίλες, ούτε ισλαμικό νόμο……..ούτε μεγάφωνα στο Σύνταγμα, δίπλα στους Εύζωνες και κάτω από την Ακρόπολη, να κράζουν σαν παλαβοί allah akbar. Με προσβάλει σαν Έλληνα αυτό το θέαμα.

  3)Η αριστερά δεν ευθύνεται για την λαθρομετανάστευση, αλλά αν κυβερνούσε δεν θα το θεωρούσε πρόβλημα. Θα μας έφερνε άλλα 3 εκ λαθρομετανάστες……αυτό και μόνο δεν είναι πρόβλημα?

  • Μίνα /

   Καλημέρα σας.
   Υ.Γ.(θα ξεκινήσω λίγο περίεργα,από το υστερόγραφο),παιδί μου Έλληνα μόλις μετά βίας μου πρόλαβαν 2,7 εγκεφαλικά και 3,6 καρδιακά επεισόδια να μην σου πω και για την ελαφριά παράλυση της αριστερής-πάντα-πλευράς.
   Άστα μιλάμε για δράμα χαχαχαχαχα.
   Παιδί μου, από πού σου προέκυψε ότι για να σέβομαι τα δικαιώματα των άλλων, πρέπει να τους επιτρέπω να κτίζουν τζαμιά στο σπίτι μου????????
   Από πού σου προέκυψε ότι το να είμαι αριστερή, δεν μου επιτρέπει να αντιλαμβάνομαι τα σχέδια και τις εντολές που ακολουθούν αυτοί οι μεγαλόσχημοι ηγετίσκοι-με τις στομφώδεις εκφράσεις-που δηλώνουν ηγέτες της αριστεράς???????
   Άκουσε Έλληνα,παραφράζοντας λίγο τους στίχους του ποιητή, θα σου πώ ότι πιό σημαντικό και από το μεγαλείο του σύμπαντος είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουν στην Καλκούτα, όμως………
   Όμως….αριστερή είμαι-όχι βλαμμένη, έχω κάθε ανθρώπινη διάθεση να ασχοληθώ με όλα τα προβλήματα στον πλανήτη, αλλά δεν κάνω το λάθος να θέλω να τα λύσω όλα μαζί και τώρα, μην μπερδεύεσαι.
   Πρώτα από όλα πρέπει να ξεχωρίσεις, άλλο η αριστερή ιδεολογία ενός απλού ανθρώπου και άλλο η τάχα μου αριστερή (κατά δήλωσή τους)φρασεολογία των-κουλτούρα να φύγουμε- αριστερώνχαχαχαχαχα ηγετίσκων (παπαρήγες-τσιπραίοι κλπ ξεράσματα λέγε δημαρρρρρρρρρ), εγώ τα έχω ξεχωρίσει πρό πολλού.
   Δεύτερον, για να λύσεις τα προβλήματα του πλανήτη πρέπει πρώτα να λύσεις τα προβλήματα στον τόπο σου.
   Ίσως ακούγεται λίγο εγωιστικό,αλλά πρώτα θα κατακτήσω την ελευθερία και την αξιοπρέπεια την δική μου και της οικογένειας μου και κατόπιν, με καθαρό πλέον μυαλό, θα αγωνιστώ και για τα υπόλοιπα.
   Και για να γίνω πιό σαφής, αδιαφορώ για τις πινακίδες που θα μου κολλήσουν για να με στιγματίσουν, στα παρακάτω>>> 1ον) επειδή και διότι δεν θέλω “μετανάστες” σε μια χώρα που παρασταίνει αμισθί τον συνοριοφύλακα της Ευρώπης, θα με πούν ρατσίστρια?
   2ον) επειδή και διότι δεν θέλω τζαμί στην Ακρόπολη- στην Πλάκα, θα με πούν μισαλλόδοξη και θρησκομανή? (μην ξεχνάς,αστεία πράγματα τώρα, αυτό ήταν πρόταση μιας εθνικόφρονος υπουργού-ενός εθνικόφρονος κόμματος,έχουν χάσει και οι λέξεις τη σημασία τους).
   3ον)επειδή και διότι θέλω το παιδί μου να ΕΧΕΙ μιά μερίδα φαγητό, ώστε να μπορώ λιγοστεύοντας την να ταΐσω και κάποιο άλλο παιδί-ασχέτου χρώματος και καταγωγής, λές να με πούν εγωίστρια και απάνθρωπη?
   4ον)Επειδή και διότι θέλω το σύστημα υγείας (που έκτισα εγώ, ο άνδρας μου,οι πατεράδες μας, οι παππούδες μας, με το αίμα της ψυχής μας) να λειτουργεί πρώτα και κύρια για εμάς και κατόπιν-υγιείς πλέον- να το διανέμουμε, λές να με ξαναπούν ρατσίστρια?
   Και τέλος, επειδή και διότι ΑΠΑΙΤΩ-όχι γή, αέρα και θάλασσα αλλά-ΤΟ ΑΙΜΑ το δικό μου και των προγόνων μου έως τελευταίας ρανίδος, λές να μου κολλήσουν το πινακάκι της εθνικίστριας?????
   Ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις, πόσα και πως θέλω να φωνάξω και γιατί ψάχνω τον τρόπο να αγωνιστώ.

   • Κώστας Ναξάκης /

    Καλησπέρα Μίνα

    Παρά τα «μόλις μετά βίας μου πρόλαβαν 2,7 εγκεφαλικά και 3,6 καρδιακά επεισόδια να μην σου πω και για την ελαφριά παράλυση της αριστερής-πάντα-πλευράς. Άστα μιλάμε για δράμα»

    χα χα! (δικά μου), νομίζω ότι έμειναν αρκετά εγκεφαλικά κύταρα για να απαντήσεις τον Έλληνα.

    • Ανδρέας Αέναος /

     Καλημέρα σε όλους.
     Κώστα φίλε μας, εδώ θα επιτρέψεις σ εμένα να απαντήσω (ως και διότι, είμαι ο συν-ζυγός της Ασημίνας και γραμματικός της).
     Εγώ, Κώστα μου, ξέρω τι τράβηξα για να συνεφέρω και να κρατήσω την Ασημίνα όρθια χαχαχαχα.
     Πάντως φίλοι μου, συγχωρήστε το θάρρος μου-τέτοιες δύσκολες ώρες- να αστεΐζομαι, αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι απαραίτητο συστατικό για την διαυγή σκέψη.

     • Κώστας Ναξάκης /

      Ανδρέα μου εγώ θα συνεχίσω τα αστεία γιατί πιστεύω ότι μας «κρατούν». Ξέρεις πόσο εμφανές είναι ότι είσαι ο σύζυγος – γραμματικός? Αυτές τις παύλες αγόρι μου νομίζεις ότι τις χρησιμοποιούμε όλοι οι Έλληνες στη γραφή μας? Συνέχισε η δουλειά σου είναι καλή.

 8. Κώστας Ναξάκης /

  Καλησπέρα Έλληνα.

  Μετά και τη δεύτερη τοποθέτησή σου κατάλαβα τι εννοούσες γράφοντας «Όλοι οι εργάτες του κόσμου ενωμένοι!»

  Φίλε μου όταν λέγαμε “εργάτες όλου του κόσμου ενωθείτε”, δεν εννοούσαμε να κατέβουμε σε πορεία στο Σύνταγμα.

  Χρόνια σου πολλά.

 9. Έλλην /

  Μίνα με μπέρδεψες με τα σχόλιά σου……και δεν θα απαντήσω αν δεν μου εξηγήσεις πως έχασα το δίκιο μου στο πρώτο σχόλιο και που σε αδίκησα με την απάντησή μου.

  • Μίνα /

   Καλημέρα.
   Έλληνα η απάντηση που περιμένεις, μα και περισσότερες εξηγήσεις, δεν δίνονται πλέον και μόνο στο χαρτί (το οποίο σημειώνω είναι και κρύα-ψυχρή επαφή).
   Οι εξηγήσεις προϋποθέτουν ένα Ελληνικό καφεδάκι, ώστε να γνωρίσεις τον άνθρωπο και να διαπιστώσεις το περιεχόμενό του.

 10. Έλλην /

  Τελικά η λέξη αριστερά πρέπει να αποφεύγεται…
  Όπως και λέξη δεξιά……….

  Οι μισοί με θεωρούν δεξιό, και κάποιοι άλλοι αριστερό επειδή κράζω τη δεξιά…

  Κουίζ: Που βρίσκεται ιδεολογικά ο Έλλην?

  • Κώστας Ναξάκης /

   Έλληνα.
   Σκέφτομαι να καθίσεις στην άκρη του τραπεζιού και προς την έξοδο – είσοδο.
   • Να μπορείς να «την κάνεις» στη δύσκολη.
   • Να έχουν εύκολη πρόσβαση οι άνθρωποι με τις άσπρες μπλούζες.
   Να σε δω τώρα πόσα ΧΑ Χα χΑ!!!!!! Θα κάνεις.
   Με καλή διάθεση χαιρετώ σας όλους.

 11. 'Ελλην /

  Δεν ομιλω την ποιητικη-γεματη νοηματα γλωσσα.

  Προτιμω να συζητω κανονικα…
  Και φυσικα δεν θα αλλαξω αποψεις, και ας ερθουν οι ανθρωποι με τις λευκες μπλουζες.
  Σας ευχομαι να μην δειτε μαυρη μπλουζα…

  Τι μπορει να σημαινει αυτο?
  Οεο?

  • Ανδρέας Αέναος /

   Καλημέρα σας.
   Το σχόλιο σου Έλληνα, αν και περιέχει αστεϊσμό, αναδεικνύει μια σκοτεινή πλευρά του θέματος.
   Όντως, έχουν ή δει μπεί για τα καλά, στην πολιτική σκηνή-ζωή του τόπου μας αυτοί με τις μαύρες μπλούζες (αν και εφ όσων κατάλαβα καλά, αυτό που γράφεις).
   Το σύστημα, των αλλόθρησκων-αλλοεθνών-αλλογενών που διαφεντεύουν τον τόπο μας, κάνει ότι μπορεί να τους πριμοδοτήση και να τους έχει φάτσα-φόρα στην κορυφή των πολιτικών εξελίξεων.
   Κατά την γνώμη μου (και δεν είναι υποχρέωση το αλάθητο της γνώμης μου), αυτό συμβαίνει για και με δύο κύριους στόχους.
   Πρώτος και καλύτερος να είναι τα πρόβατα μαντρωμένα, και μην νομίζεται πως τους ενοχλεί αυτούς τι χρώμα θα έχει η στάνη.
   Όλα εξυπηρετούν τον άθλιο σκοπό τους και όλα είναι καλοδεχούμενα στο άρρωστο μυαλό τους, και δε πα να εμείς κοβόμαστε για το ποιός είναι λιγότερο ή περισσότερο ένοχος.
   Δεύτερος και εξ ίσου καλός λόγος είναι να είμαστε διαρκώς τρομοκρατημένοι.
   Ξέρεις……//δημοκρατίες της Βαϊμάρης//-//αυγό του φιδιού// και διάφορα τέτοια βαρύγδουπα και τροφαντά, ξεχνώντας εσκεμμένα ότι κάνουν ότι μπορούν για να τα κρατούν ζωντανά και να //επικαλούνται τον μπαμπούλα// για να τρώμε το φαΐ μας.
   Μην θεωρήσει κανείς ότι παραγνωρίζω τους τεράστιους κινδύνους αυτής της κατάστασης, κι ούτε να μου αποδώση μομφή πως διασκεδάζω εντυπώσεις.
   ΕΙΜΑΙ ξεκάθαρος, δεν θέλω να ψάχνω για αυγά, ΘΕΛΩ να κόψω το κεφάλι του φιδιού και όπου η λέξη φίδι διάβαζε αλλοεθνείς-αλλογενείς και αλλόθρησκους υπηρέτες της εγγονής του χίτλερ.
   Υ.Γ. Ειλικρινά σας μιλάω, μου είναι αδιάφορο το χρώμα του κόκκινο-πράσινο-μπλέ εκείνη την ώρα, εγώ το κεφάλι του φιδιού θέλω να κόψω.
   Ελπίζω να είμαι όρθιος και σταθερός, όταν επιτέλους έλθει η ευλογημένη ώρα.

 12. Έλλην /

  Καλημέρα!

  Αφού η Μίνα δεν μπορούσε να μου απαντήσει, και ο Κώστας έγραψε πως θα με πάρουν οι άνθρωποι με τις άσπρες μπλούζες λόγω της συγκεκριμένης άποψης που εξέφρασα, αποφάσισα να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στην άγονη συζήτηση γράφοντας έτσι τυχαία, και χωρίς κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου…..τις μαύρες μπλούζες!

  Εσύ Ανδρέα κατάλαβες την Χρυσή Αυγή, άλλος μπορεί να εννοούσε το ράσο του παπά στην κηδεία του Καντάρη, άλλος μπορεί να σκεφτόταν τους σατανιστές-ισλαμιστές που θα έρχονταν να με απαγάγουν επειδή είμαι φανατικός(??) χριστιανός και δεν θέλω να μπει δυναμίτης στα θεμέλια του κοινωνικού ιστού, και επειδή θέλω την ορθοδοξία (και μόνο) βασικό συστατικό συνοχής της Ελλάδας, κάποιος θα σκεφτόταν τον κόμη δράκουλα-Μιχαλολιάκο…

  Παλιά λέγαμε στο σχολείο: τι θέλει να πει ο ποιητής?
  Και σήκωνα το χέρι εγώ. Απαντούσα: “Δεν ξέρω. Δεν τον ρώτησα. Εσείς κύριε πως είστε σίγουρος τι ήθελε να πει ο ποιητής? Μιλήσατε μαζί του?”

  Απλά θέλω να σας παρακαλέσω να απαντάμε ο ένας στον άλλον κανονικά….γιατί θα μπερδευτούμε αν απαντάμε με νοήματα! Πολλά μπορεί να παρεξηγηθούν….

  • Ανδρέας Αέναος /

   Γειά σας.
   Φίλε Έλληνα, πρώτα από όλα δεν υπήρξε πουθενά κάποια άγονη συζήτηση.
   Χαρά και ευχαρίστηση, εμένα και της Ασημίνας, να διαβάζουμε ότι γράφετε και να απαντάμε όπου νομίζουμε ότι κάτι έχουμε να πούμε.
   Δεύτερο, η Ασημίνα σου απάντησε ότι αυτά που μπορεί να σου πεί συζητούνται καλύτερα από κοντά, ώστε και ανάπτυξη σκέψης να υπάρχει και διαπίστωση ειλικρίνειας, νομίζω δεν είναι κακό.
   Τρίτον, σίγουρα η χρήση //ποιητικής// γλώσσας μπερδεύει τον συνομιλητή, αλλά θέλω να πιστεύω πως αυτό είναι το ελάχιστο που θα προκαλέσει παρεξήγηση ανάμεσα σε ώριμα σκεπτόμενους ανθρώπους.
   Τέταρτον, σίγουρα η αντίληψη είναι υποκειμενική γι αυτό και σε πρόλαβα χρησιμοποιώντας την παρένθεση.
   Πάντως, έστω και άστοχα να ξεκίνησα, ξεκίνησα να γράψω για κάτι που ενδιαφέρει-ή τουλάχιστον θα έπρεπε να ενδιαφέρει- όλο τον κόσμο, σε ευχαριστώ για την κατά λάθος αφορμή που μου έδωσες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *