Γιούνκερ: Η τρόικα προσέβαλε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων!!!

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ  Αθήνα 19/2/2015

  Αναδημοσίευση από :

  http://www.protothema.gr

  Ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε πως οι συνομιλίες πρέπει να διεξάγονται σε ισότιμο επίπεδο μέσα στην Ευρώπη

  Η τρόικα προσέβαλε την αξιοπρέπεια των λαών της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας πως είναι «αντιδημοκρατική» και σημειώνοντας ότι «έγιναν λάθη».

  Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι η τρόικα «στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης» και εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση, σημειώνοντας ακόμη πως οι συνομιλίες πρέπει να διεξάγονται σε ισότιμο επίπεδο μέσα στην Ευρώπη, εξηγώντας πως οι υπουργοί πρέπει να μιλούν με υπουργούς και όχι με υπαλλήλους.

  Ωστόσο, ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε πως θέλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Επιτροπή να συνεχίσουν το έργο τους και τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει την τρόικα «όταν έρθει η ώρα».

  Τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ για την τρόικα αναπαρήγαγε μέσω Twitter και Facebook o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

  «Γιούνκερ: “Η Τρόικα προσέβαλε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Οι υπουργοί πρέπει να μιλούν με υπουργούς. Όχι με υπαλλήλους”», έγραψε ο κ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας: «Συνεχίζουμε δυνατά…».

troika papadi gioynker s

18 comments

 1. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Ίσως…… ίσως, θα έλεγα, έρχεται η ώρα της δικαίωσης, μα…. δυστυχώς θα επιμείνω ότι τα λόγια πρέπει να συνοδεύονται και από έργα……..
  … “κύριε;” γιουνγκέρ, το να “παραδέχεσθε” ότι “έγιναν και λάθη;;;;;;;;;;;;;;;” θα αναστήσει τους πλέον των 7.000 αυτοκτονιών;θα δώσει τροφή στα δεκάδες Ελληνόπουλα, που λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία; θα αναστήσει τους δυστυχείς που κάηκαν ζωντανοί στην προσπάθειά τους για λίγη ζεστασιά από το κρύο; θα επαναφέρει-αποκαταστήσει το εισόδημα των 6.200.000 Ελλήνων που έχουν εισόδημα από τα όρια της φτώχειας και κατώτερα; θα προσφέρει εργασία στους πλέον των 2.000.000 άνεργων Ελλήνων; θα αποκαταστήσει την εξάρθρωση της βιομηχανίας στην χώρα μας, που επιβάλλατε αδιάντροπα και εκτέλεσαν ανερυθρίαστα τα τσιράκια σας οι διαχρονικοί γερμανοτσολιάδες των επί 40 χρόνια αλλογενών και αλλοεθνών “κυβερνήσεων” μας; θα αποκαταστήσει την “αποψίλωση” της αγροτικής παραγωγής που μας επιβάλλατε και αδιάντροπα εφάρμοσαν, με υπερβολικό ζήλο, οι δοσίλογοι οσφυοκάμπτες των διαχρονικών κυβερνήσεων; θα επιστρέψουν στην χώρα μας όσα καταλήστευσαν από την δημόσια περιουσία της Ελλάδας μας, οι διεθνείς αετονύχηδες τοκογλύφοι, με τις δικές σας ευλογίες και την υποτελή διάθεση των δοσίλογων κυβερνήσεων που εσείς μας επιβάλλατε;……….
  ….Δυστυχώς, η “αναγνώριση λαθών” ούτε βράζει για να πιούμε το ζουμί της προς ενδυνάμωση, ούτε μαγειρεύεται για να φάμε και να χορτάσουμε, μα ούτε και αποκαθιστά υλικές ζημιές για να μειώσει το τραγικό αποτέλεσμα……
  …Καλό και πρέπον θα ήταν, αυτή η “αναγνώριση λαθών” να συνοδεύεται και από έμπρακτη αναγνώριση διότι, Επιτέλους πρέπει να καταλάβετε όλοι σας ότι οι “ιθαγενείς” δεν αισθάνονται δέος για τις χάντρες και τα καθρεπτάκια.

 2. Βελζεβούλης /

  Αλέξηηηη… Αλέξηηηηηηηη…

  Που είσαι βρε… «σατανά»???

  Ήθελα να ‘ξερα που στο… «διάολο», (που λέει ο λόγος), κρύβεσαι
  τώρα που αρχίζει… ο χορός???

  Τσακίσου κι έλα γρήγορα στην πίστα βρεεεε…

  .,.τσακίσου είπα…

  …τσακίσου κι έλα γρήγορα να σύρεις το χορό γιατί…

  …οι εταίροι και «φίλοι» μας δεν ξέρουν… πεντοζάλι…

  ΄Μπάααα π’ ανάθεμά σεεεε… χορό που διάλεξες για δ’ άυτουουουους…

  …χάθηκε μωρέ ‘κεί κανένα απ’ αυτά τα… πως τα λένε μωρέ… πως τα λένεεεε…

  …αυτά τααααα…

  …ναιαιαι… ναι, κρυόκωλα τα λένεεεεε…

  …αυτά που τους πάνε και «γάντι»???

  Έτσι σου είπα εγώ μωρέ να τους χορέψεις???

  Πάλι σε μπελάδες μ’ έβαλες…

  Πάρε και τον άλλο… κι ελάτε στην Ευρωπαϊκή πίστα γρήγορα… τώρα… τ’ ακούους???

  Ποιόν άλλο???

  Αυτόν τον ξεδιάντροπο… τον κουζουλό… που τριγυρνάει ανέμελος σαν ξέγνοιαστος… οδοιπόρος… με τα τζίν και τα πουκάμισα έξω… με το γιακά σηκωμένο λες κι ‘ρθε από τη Μόσχα, (τι λέω ώρες ώρες ο «ρουφιάνος»), χωρίς γραβάτα και… συνοδείες…

  …ουουουου να μου χαθεί, Καθηγητής Άνθρωπος…

  …σα δε ντρέπεται να πηγαίνει στα γιούρο-γκλουπ… λες και πηγαίνει… πενταήμερη…

  …τι παράδειγμα θα πάρουν μετά απ’ αυτόν τα… «τούβλα» που τον υποδέχονται για διαπραγμάτευση???

  Υπουργό που διάλεξες… τρομάρα σου!!!

  Ευτυχώς τουλάχιστον, που τον βρίζει ολημερίς ο… γερμαναράς ο στρίτζος… κι έτσι καταλαβαίνεις πως κάνει καλά τη δουλειά του…
  …προς όφελος της Ελλάδας βεβαίως… βεβαίως… προς όφελος της Ελλάδας!!!

  Μωρέ ήσαστε και οι δυόοοο κάτι σουπιέεεες… παρ’ τον ένα και χτύπα τον άλλο…

  Τσακιστείτε παλιόμουτρα και τα δυό κι ελάτε γρήγορα στην πίστα, να μη σάς… πάρει ο… υπο-μη-φαινόμενος… τ’ ακούουουους???

  …κι εγώ τρέχω να φέρω τους λυράρηδες!!!

  Ααα… και που ‘σε… μέχρι να γυρίσω…

  …βάλτους αυτό το βίντεο να πάρουν μια ιδέα…

  …και να ζεσταίνονται σιγά σιγά!!!

 3. Ανδρέας Αέναος /

  Φίλε Βελζεβούλη καλησπέρα.
  Κατόπιν της πρώτης “ηχηρής” και αποδεδειγμένης “κωλοτούμπας” των ευρωπαίων “φίλων” μας ( σε αντίθεση της φημολογούμενης και χωρίς αποδείξεις “κωλοτούμπας” της κυβέρνησης), δεν γνωρίζω εάν οι “φίλοι” μας ευρωπαίοι θα χορέψουν πεντοζάλι, είτε σε ρυθμό πυρρίχιο!
  Εκείνο που γνωρίζω σίγουρα, είναι ότι τα όργανα έγιναν ηχηρά!
  Πάνω λοιπόν σε αυτό θα ήθελα να θέσω υπ όψιν δύο “λεπτομέρειες”.
  1η) Λυπάμαι αφάνταστα και οικτίρω όλους αυτούς τους γερμανόδουλους υποτελείς, που καθημερινά δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να μας πείσουν πως όσα συμβαίνουν τα είχαν “πρόγραμμα” οι προηγούμενοι αλλοεθνείς και αλλογενείς υποτελείς εξ υπηρέτες του 4ου ράιχ.
  Καθώς επίσης και μας βεβαιώνουν πως ότι στραβό θα συμβεί θα φταίει η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!!!!!
  2η) Πόσο σίγουροι είναι όλοι αυτοί που διασκορπίζουν, δεξιά και αριστερά πως, η “μεγάλη” γερμανία θέλει να τιμωρήσει την “μικρούλα” Ελλάδα;
  Μήπως….. λέω μήπως εν τέλει, η “μικρή” Ελλάδα θέλει να τιμωρήσει την “μεγάλη” γερμανία;
  -Γιά “κοιτάξτε” και αυτήν την εκδοχή βρε “παιδιά”!

  • Κώστας Ναξάκης /

   Αγαπητέ φίλε Ανδρέα.

   Θα διαφωνήσω λίιι..γο μαζί σου.
   Τα όργανα δεν έγιναν ηχηρά, απλά τώρα φαίνεται ότι είναι υπαρκτά, ενώ οι προηγούμενοι μάλλον δεν είχαν…όργανα.

   Σχετικά με τις .. λεπτομέρειες:
   1). Δεν λυπάμαι εκείνους που οικτίρεις, αλλά όσους ακόμη και σήμερα τους υποστηρίζουν.
   2). Δεν νομίζω ότι είναι ζήτημα τιμωρού και τιμωρούμενου. Αφορά συμπεριφορά αποικιοκράτη ο οποίος δεν αντιλήφθηκε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ αποικία του και θα την βρίσκει πάντα μπροστά του, εμπόδιο στα σχέδιά του.

 4. Κώστας Ναξάκης /

  Λέτε να πήρε ο πόνος ξαφνικά τον Γιούνγκερ για το δράμα του μέσου Έλληνα;
  Λέτε η επιφοίτηση του αγίου πνεύματος να τον χτύπησε κατακούτελα;
  Όσο αδύνατη είναι η δεύτερη υπόθεση, πολύ περισσότερο αποκλείω την πρώτη.
  Σας θυμίζω λοιπόν τις θέσεις του ..κυρίου διαχρονικά.

  4 χρόνια πριν.
  http://www.dailymotion.com/video/xiqzmo_%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%BA%CE%B5%CF%81-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B4%CF%8D%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1_news

  Την 22.8.2012
  Στην κοινή δήλωσή με τον προσωπικό του φίλο Σαμαρά δήλωσε από το μαξίμου.
  «Η Ελλάδα περνάει κρίση αξιοπιστίας»
  « Η επιμήκυνση περνάει μέσα από την έκθεση της τρόικας»
  «Ποιος είμαι εγώ που θα έκανα μάθημα στον Ελληνικό λαό»

  Την 12.12.2014
  Δήλωσε «θα προτιμούσα οικεία πρόσωπα στην ελληνική κυβέρνηση μετά από ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές». Προφανώς ξέχασε ότι δεν κάνει μάθημα στον Ελληνικό λαό, αλλά συμπολίτευση στον προσωπικό του φίλο.

  Την 14.2.2015
  «Θα αλλάζουμε τους κανόνες, κάθε φορά που γίνονται εκλογές;»

  Νομίζω ότι η αλήθεια κρύβεται στο σχόλιο του Κου Παπαδημούλη. (Συνεχίζουμε δυνατά…)

  Γιατί κύριε γιούνγκερ, έχουμε μνήμη και όσοι δεν έχουμε, ανατρέχουμε στην τεχνητή.

 5. Έκτωρ /

  Από την στιγμή που η Ελλάδα δεν μπορεί να χαράξει ΔΙΚΗ της οικονομική και εξωτερική πολιτική αλλά θα πρέπει να είναι περιχαρακωμένη στο μαντρί που ονομάζεται Ευρωπαική Ένωση, απορώ ορισμένοι που περιμένουν την αλλαγή….
  Αν αυτή η τετράμηνη παράταση που θυμίζει πρόγραμμα 100 ημερών….μόνο που είναι 120, αρέσκονται ορισμένοι να το θεωρούν νίκη, ρήξη, ελληνική μαγκιά, γερμανική υποχώρηση,νίκη της Δημοκρατίας κτλ νομίζω πως το λιγότερο…βιάζονται.

 6. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Φίλε μου Κώστα, αισθάνομαι την “ανάγκη” της αιτιολογίας στα όσα λέω διότι και σύμφωνα με την δική μου “ματιά”, τα δεδομένα “γράφουν” την ιστορία.
  Δεδομένο 1ο) για μένα, η οργή και η αγανάκτηση που νοιώσαμε τα χρόνια που πέρασαν, παραμένει αναλλοίωτη.
  Δεδομένο 2ο) για μένα, ποτέ μα ποτέ δεν θα στρέψω την αγανάκτησή μου αυτή προς το υποζύγιο ( δηλαδή τον απλό λαό, όσο και αν έχω εκφράσει ποικιλοτρόπως την πικρία μου), η οργή και η αγανάκτηση μου στρέφεται ενάντια στις “συντεχνιακές” συμπορεύσεις ( α) στους κομματικούς μηχανισμούς στήριξης, όλου αυτού του αλλοεθνούς και αλλογενούς “προσωπικού” των εξ υπηρετών ξένων συμφερόντων.
  Ως παράδειγμα θα σου αναφέρω τις “ευγενείς” προσπάθειες συγκεκριμένων, λέγε τους ας πούμε μαριέττα, ώστε να πείσουν τον λαό για το “ευγενικό” και “κεντρώο” “πρόσωπο” της “μεγάλης παράταξης” των δοσίλογων υπογραφομηχανών νομοσχεδίων εξόντωσης και ξεπουλήματος της Ελλάδας!
  β) στα νεότευκτα κομματικά “σχήματα”, που εμφανίζουν το “νέο” τους προσωπείο που κατασκεύασαν εξ ολοκλήρου από τα δομικά υλικά της προηγούμενης κατεδάφισης και που καθημερινά δίνουν τον “υπέρ πάντων αγώνα” προκειμένου να εξ υπηρετούν την ανομία και την συνέχεια στο έγκλημα ενάντια στην Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό.
  γ) στην μεγάλη ομάδα των μέσων μαζικής αποβλάκωσης και στην εκστρατεία σπέκουλας που έχουν συστήσει προκειμένου, για ακόμα μία φορά, να αποπροσανατολίσουν-να παρ οδηγήσουν-να τρομοκρατήσουν τον Ελληνικό λαό και προκειμένου να μην αφήσουν κανένα περιθώριο στην κρίση και στην κριτική των όσων συμβαίνουν και των όσων θα συμβούν.
  δ) στην ελεεινή συμπεριφορά του “επίσημου” επιχειρηματικού παράγοντα, όπου με μπαράζ επιθέσεων προσπαθούν να αποσπάσουν εγγυήσεις και από την νέα κυβέρνηση πως τα υπέρ κέρδη τους, σε βάρος της ρημαγμένης Ελλάδας μας και του Ελληνικού λαού, δεν θα “λιγοστέψουν” και αν ει δυνατόν να αυξηθούν και σκασίλα τους για τον λαό-το υποζύγιο.
  Ως παράδειγμα θα σου αναφέρω τις συνεχείς παρεμβάσεις συγκεκριμένων φορέων του βιομηχανικού και βιοτεχνικού “κόσμου”, προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και προκειμένου να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα για την “πάρτη” τους, καθώς επίσης θα σου επισημάνω το ελεεινό “παιχνίδι” με τις χρηματηστηριακές αξίες.
  ε) στην ελεεινή και κατάπτυστη συμπεριφορά της εργατοαγροτικής συνδικαλιστικής ηγεσίας που με πιέσεις κάτω από το τραπέζι, μα τελείως “ορατές” και δηλωμένες στο τι επιθυμούν, προσπαθούν να αποσπάσουν εγγυήσεις για την κατ αρχήν ασυλία των διαχρονικών εγκλημάτων τους και ακόμα-ακόμα την συνέχιση στην “αγρανάπαυση” των άνομων “κεκτημένων” τους.
  -Και συμπαθάτε με για όσα παραλείπω!
  -Καθώς και συγχωρήστε μου την εξαίρεση από τα παραδείγματα του δόλιου κατεστημένου στον “χώρο” της “δικαιοσύνης” τους, διότι αυτό το παράδειγμα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και ανάλυσης).
  Δεδομένο 3ο) για μένα, ποτέ μα ποτέ σαν λαός δεν πρέπει να δίνουμε “λευκή” επιταγή σε κανέναν.
  Ο διαρκής έλεγχος, η συνεχής επαγρύπνηση, η δυναμική παρέμβαση-συμμετοχή στα κοινά, καθώς και κάθε δυνατή παρουσία είναι τα απαραίτητα συστατικά και προκειμένου να οικοδομήσουμε κάτι νέο και όσο το δυνατόν καλύτερο για την χώρα μας και την ζωή μας.
  -Δυστυχώς όμως, η διαρκής άνομη παρέμβαση όσων προαναφέρω στα εντός της παρένθεσης, θολώνουν και υποδαυλίζουν την κρίση και την κριτική άποψη προκειμένου να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη στον έλεγχο και στο επιδιωκόμενο του ελέγχου.
  -Αυτή την φορά εάν μας “ξεγελάσουν” οι “Κασσάνδρες της διαπλοκής”….. μάλλον θα είμαστε και εμείς υπεύθυνοι για όσα θα πάθουμε.
  Ύστερη Γραφή.
  Φίλε μου Κώστα όταν βιώνεις “εκκωφαντική” ησυχία…… τότε ακόμα και το θρόισμα των φύλλων αποτελεί ηχηρό άκουσμα!

 7. Ανδρέας Αέναος /

  Δεδομένο 4ο) για μένα, η ανάγκη για “έκρηξη” στην συμπεριφορά του υποζυγίου ( του λαού), δεν έπαψε να υπάρχει….. πλην όμως (και εδώ έχουμε τον “κακό” παρανομαστή, μιας και στην πρόταση “εισχωρεί” ένα αλλά), πλην όμως σαν λαός έχουμε υποστεί χρόνια ολόκληρα διάβρωση ζητουμένων και θεωρούμε την ύπαρξή μας ως την “ασθενή” παράμετρο των όσων συντελούνται για εμάς χωρίς εμάς.
  -Όλα τα υπόλοιπα, κατ εμέ, είναι “λεπτομέρειες”!
  Δεδομένο 5ο) για μένα, καλό θα είναι να έχουμε κατά νού και το ενδεχόμενο ότι ίσως, η κατάληξη όποιας-δη προσπάθειας για το καινούριο, να μην καταλήξει ως “δικαίωση-αποκατάσταση” των πολιτικών και της τάχα μου αναγκαίας παρουσίας τους.
  -Μέχρις σήμερα, η αλητεία της πολιτικής δεν έχει κάνει τίποτα που να την “αποκαθιστά” εμπράκτως στην συνείδησή μας.

 8. Βελζεβούλης /

  Βελζεβούλια ανάλυση.

  Είχαμε δεν είχαμε, φτάσαμε και στο… μαντρίιιι…

  …και μιας και περί… «περιχαρακωμένου μαντριού» ο λόγος, θα επιχειρήσω να προσεγγίσω το θέμα αναλόγως… ελαφρώς παραλλαγμένο… προσπαθώντας να εντοπίσω την «ενδεχόμενη» αλλαγή και να διακρίνω την διαφορά!

  Έστω ότι έχουμε ένα τεράαααααααστιο… εταιρικό κτήμα, το οποίο καλλιεργούν 19 αγρότες «φίλοι» μεταξύ τους, σε άνισες εκτάσεις και με άνιση και διαφορετική παραγωγή ο καθένας από αυτούς…

  …αλλά ειδικά του ενός, που επιθυμεί να διαδραματίσει και αρχηγικό ρόλο επί των υπολοίπων, του έτυχε στο «αγροτεμάχιο» που καλλιεργεί, να μην «ευδοκιμεί» μήτε «αγριάδα» που λέει ο λόγος, (γιατί κι αυτή ακόμα, χρειάζεται πρόσφορο έδαφος, κλίμα και νερό, που του είναι παντελώς άγνωστα είδη)…

  …με αποτέλεσμα ακόμα και αν είχε τις καλύτερες των προθέσεων για να συμβουλεύσει τους υπολοίπους, (πόσο μάλλον που έχει τις χειρότερες και δεν τους συμβουλεύει απλώς, αλλά τους επιβάλει τις αποφάσεις του)…

  …αφ’ ενός μεν εκ των πραγμάτων έχει πλήρη μεσάνυχτα επί του αντικειμένου, αφ’ ετέρου, κάνει ότι περνάει από το χέρι του, ακόμη και διά της βίας, για να εκμεταλλευτεί όσο γίνεται περισσότερο τους «φίλους» του και να επιβιώσει εις βάρος τους!!!

  Λαμβάνοντας λοιπόν ως δεδομένο τον κοινό στόχο που έχουν θέσει και οι 19, να προχωρήσουν στο σκάψιμο, (όργωμα), των «αγροτεμαχίων προς εκμετάλλευση, τους δίνονται δύο επιλογές για να τον επιτύχουν!

  Η μία από αυτές, την οποία προσπαθεί εναγωνίως να επιβάλει δια της βίας ο επίδοξος επικεφαλής του εταιρικού κτήματος είναι…

  …να σκάβουν οι ίδιοι οι εταίροι πλην αυτού και για λογαριασμό του, (αφού έτσι κι αλλιώς το δικό του δεν σκάβεται και δεν καλλιεργείται), τα αγροτεμάχια τους με τσάπες από το πρωί μέχρι το βράδυ ασταμάτητα, παίρνοντας ελάχιστα ψίχουλα για ημερομίσθιο, από τα οποία θα σπεύδει να τους αφαιρεί τα περισσότερα, για να τους προμηθεύει τσάπες, στειλιάρια, άλλα εργαλεία για το σκάψιμο και αλμπάνικες ιδέες ως πρωτοπόρες καινοτομίες, φθάνοντας νύχτα στο σπίτι τους κατάκοποι και πεινασμένοι χωρίς να έχουν ολοκληρώσει το έργο τους, έτσι ώστε να είναι πάντοτε αναξιοπρεπείς, εξαθλιωμένοι και εξαρτημένοι από αυτόν!!!

  Η άλλη επιλογή είναι…

  …να χρησιμοποιήσουν τα βόδια που έχουν στη διάθεσή τους, για να οργώσουν χωρίς να εξαθλιωθούν οι ίδιοι τα «αγροτεμάχιά» τους, διατηρώντας την αξιοπρέπειά τους, εργαζόμενοι με ωράριο και συνθήκες Ανθρώπινες, αμειβόμενοι με αξιοπρεπείς αμοιβές σε λιγότερο χρόνο εργασίας αφού θα ολοκληρώνουν το έργο τους πολύ συντομότερα, επιστρέφοντας στο σπίτι τους πολύ πιο ξεκούραστοι και με διάθεση για την επόμενη μέρα και αποβαλόντας σταδιακά την εξάρτησή τους από τον «επίδοξο αρχηγό», αποδεικνύοντάς του πως υπάρχει και άλλη καλύτερη λύση από αυτήν που ο ίδιος με υστεροβουλία, κακία και βαρβαρότητα προσπαθεί να επιβάλει στους εταίρους και «φίλους» του!!!

  Και εγώ τώρα, που όπως και να το κάνουμε ως γνήσιος βελζεβούλης, διαθέτω την… βελζεβούλια λογική μου, προσπαθώ να διακρίνω αναλύοντας τις δύο ανωτέρω επιλογές…

  …τελικά ποια από τις δύο κατηγορίες Ανθρώπων ανήκει στα «συμπαθή» βόδια!

  Αυτοί οι οποίοι αντιλαμβάνονται τη στροφή της κατεύθυνσης και περιμένουν την αλλαγή…

  …η οι άλλοι που στερούνται ικανοποιητικού δείκτη νοημοσύνης και επιμένουν να συνεχίζουν να σκάβουν με τις… τσάπες για να μην δυσαρεστήσουν τον «Αφέντη» τους???

 9. ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

  Αμάν αδέρφια

  Βιασύνη. Περιμένετε αδέρφια.

  – 100 ημέρες.
  – 120 ημέρες.
  – Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις.
  – Φυσάει βοριάς απ το νοτιά.
  – Ο βοσκός και ο λύκος.

  Αναπνέω. Ελπίζω. Περιμένω. Αγωνιώ.
  Φοβάμαι ρεεεε (όμως ακόμα και έτσι αισθάνομαι)
  Συγκινούμε και οραματίζομαι.
  Βλέπω όνειρα.
  Υπάρχω;
  Αλήθεια είναι μην με ξυπνάτε.

 10. Ανδρέας Αέναος /

  Καλησπέρα σας.
  Φίλοι μου βοηθάτε με, τα όσα εγκεφαλικά κύτταρα είχαν απομείνει “ζωντανά”, στον εγκέφαλό μου, κινδυνεύουν να γίνουν στάχτη και αποκαΐδια!
  Καθημερινά ζούμε έναν εφιάλτη του παράλογου, όλοι και όλα έχουν “βαλθεί” να αποτελειώσουν οποιαδήποτε σωστή μας εγκεφαλική δραστηριότητα!
  -Κωλοτούμπα η κυβέρνηση!!!!……-Βάφτισαν το ψάρι κρέας!!!!!….-Νέο μνημόνιο!!!!…..-Βάφτισαν θεσμούς την τρόικα!!!!….-Εμείς (Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ.) είχαμε τελειώσει με τα μνημόνια!!!!….-Το mail χαρδούβελη δεν επρόκειτο να “συμβεί”!!!!…-Θα ρίξουν την χώρα στα βράχια!!!!….μπλα-μπλα-μπλαμπλαμπλα και μέχρις που άκουσα και το απίθανο πως “μιάς και ο Βαρουφάκης έστειλε τις θέσεις της κυβέρνησης με mail, είναι φανερό πως ακόμα με mail κυβερνιώμαστε;;;;;
  Σκέφθηκα λοιπόν να κοιτάξω τα “πράγματα” με μια πιό ψύχραιμη “ματιά” και σας παρακαλώ βοηθάτε με.
  Όταν λέμε για θεσμούς και “συχτιρίζουμε” την τρόικα, εννοούσαμε πως δεν ξαναμιλάμε με κανέναν; εννοούσαμε πως θα κλείσουμε τα σύνορα και δεν θα συζητήσουμε στα όργανα της ευρωπαϊκής ένωσης τα προβλήματα των ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ;
  -Εάν είναι έτσι; ε, τότε καλώς μιλάνε για “κωλοτούμπες”!
  Πάντως και να με συμπαθάτε, εγώ νόμιζα ότι εννοούσαμε πως: Δεν θα υποδέχεται πρωθυπουργός τον υπάλληλο τόμσεν, Δεν θα διορίζει πρωθυπουργό παπαδήμιο ο υπάλληλος φούχτελ, Δεν θα αλλάζουν νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί, με διαταγή τραπεζιτικού υπαλλήλου, Δεν θα μπαίνει σε συνεδρία του Σ.τηςΕ. ο τραπεζο-υπάλληλος ράιχ-εμπάχ και διάφορα τέτοια “περίεργα”!
  Εγώ πιστεύω και διορθώστε με εάν κάνω λάθος ότι, από την στιγμή που μία καινούρια κυβέρνηση παρέλαβε την “κόλαση” που ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ 3 ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ Αλλοεθνών και Αλλογενών αποβρασμάτων, θα πρέπει να “κινηθεί” με εξαιρετική προσοχή προκειμένου να μην υποστεί πανωλεθρία και προκειμένου να μην γίνει αποδέκτης εσωτερικής και διεθνούς κατακραυγής.
  -Μια τέτοια διαχείριση, ίσως επιφέρει το θεμιτό και ταυτόχρονα θετικό αποτέλεσμα που έχουμε ανάγκη, σαν λαός και σαν χώρα.
  Εάν με ρωτήσετε στο εάν συμφωνώ με όλα που έγιναν ως σήμερα, η απάντησή μου είναι αρνητική αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει να “κάνει” με όλη αυτήν την σπέκουλα των ημερών μας όπου παρακολουθούμε θρασίμια και αγύρτες να διαρρυγνύουν ιμάτια και προκειμένου να μου “υποδείξουν την έγνοια τους για το καλό μας”!
  Μπορώ, σαν παράδειγμα, να απαιτήσω από την κυβέρνηση να σεβαστεί την προεκλογική δέσμευση για τον κατώτατο μισθό ( διότι είναι απαράδεκτο να μιλούν για σταδιακή αύξηση, την στιγμή που και από το στόμα του πρωθυπουργού είχε ειπωθεί, αρκετές φορές, πως “το μέτρο είχε κοστολογηθεί” από έγκυρα επιτελεία οικονομολόγων).
  Μπορώ, σαν άλλο παράδειγμα, να επισημάνω πως το να μην γίνουν άλλες μειώσεις στους χαμηλόμισθους, να μήν μειωθούν άλλο οι συντάξεις κλπ., δεν αποτελούν μέτρα μα είναι επιβεβλημένη πρακτική και προκειμένου να αποφύγουν την εξέγερση του υποζυγίου (του λαού)!
  Τα παραπάνω, καθώς και πάρα πολλά ακόμα που όλοι μας συζητάμε, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την σπέκουλα και την αλητεία που συμβαίνει γύρω μας-για εμάς-χωρίς εμάς από τους γερμανόδουλους και γερμανοτραφείς του επιτελείου των μέσων μαζικής αποβλάκωσης και υποδούλωσης του λαού.
  Όλοι αυτοί ( δημοσιογράφοι, αναλυτές, καθηγητάδες, κομματικά στελέχη γερμανόδουλων κυβερνήσεων και άλλοι), που καθημερινά αποκωδικοποιούν (πολύ sik), τις εξελίξεις για εμάς και χωρίς εμάς (για το καλό μας βρε κουτά), δεν αισθάνονται υποχρέωση να απαντήσουν σε “σκληρά” ερωτήματα που απορρέουν από τις “τοποθετήσεις” και την τάχα μου κριτική τους διάθεση.
  Δεν πρέπει να μιλήσουμε με τους εταίρους μας;
  Έτσι και αλλιώς, οι εταίροι δεν είναι ταυτόχρονα και δανειστές;
  Την ανάλυση των στοιχείων, δεν θα την πραγματοποιήσουν τεχνοκράτες;
  Οι τόσο έντονες και αλληλοσυγκρουόμενες αντιδράσεις, δεν σηματοδοτούν διαπραγμάτευση;
  Γνωρίζουν κάποιον άλλο τρόπο διαπραγμάτευσης;
  -Εάν διαπραγμάτευση εννοούν τα: “ουδείς αναμάρτητος” και τον γελοίο έως τραγικό χαρδούβελη μπροστά στον γερμανό, αυτές τις διαπραγματεύσεις τις ΑΠΟΡΡΙΨΑΜΕ στις εκλογές της 25ης 1ου του τρέχοντος έτους…. νομίζω.
  Αντί λοιπόν να επαναλαμβάνουν καθημερινά ότι είμαστε άτομα τα οποία έχουμε δεχθεί λοβοτομή, καλό θα ήταν να παρουσιάσουν προτάσεις και προκειμένου πραγματικά να διορθώσουν “τυχόντα” παραστρατήματα και “κακοτοπιές” της σημερινής κυβέρνησης.
  Εάν και εφ όσων μέσα, στην “μεγάλη; κεντρώα; δεξιά παράταξη”-στο “σοσιαλιστικό; κίνημα”-στο “γάργαρο; και καθάριο; ποτάμι”-στο “κομμουνιστικό; κόμμα”, υπάρχουν υγιείς και Ελληνικές δυνάμεις ας ενώσουν τις δυνατότητές τους για να βοηθήσουν επιτέλους την χειμαζόμενη Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό.
  -Η σπέκουλα και η προδοσία πλέον έγιναν αντιληπτές, εάν δεν μπορείτε να προσφέρετε… τότε βουλώστε τα στόματα σας και αφήστε μας να δούμε με διαύγεια τα γεγονότα για να κρίνουμε και να παρεμβαίνουμε ώστε να προλαμβάνουμε τον εκτραχηλισμό, εάν και εφ όσων θα συμβαίνει.

  • Κώστας Ναξάκης /

   Αγαπητέ φίλε Ανδρέα.
   Το σχόλιό σου βάζει τόσα πολλά και ρεαλιστικά θέματα. Θα το προτιμούσα άρθρο. Το ίδιο μπλέξιμο είχα όταν πέθανε η μάνα μου. Η περιουσία της ένα διαμέρισμα μικρής αξίας. Πέντε αδέλφια, έντεκα εγγόνια, δυο δισέγγονα. Να αποδεχτώ κληρονομιά ή όχι; Τελικά όλοι ήθελαν μια πέτρα από την θανούσα. Πλήρωσα τα έξοδα κηδείας.

 11. Κώστας Ναξάκης /

  Οι Έλληνες.

  -Θέλουμε την Ελλάδα στην Ε.Ε.
  -Δεν ανεχόμαστε να μας υποτιμούν.
  -Έχουμε ανάγκη χρημάτων.
  -Αναλαμβάνουμε τις υποχρεώσεις μας.
  -Αγνοούμε τις επιπτώσεις πτώχευσης της χώρας μας.

  Η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση.

  -Προσπάθησε να μην πτωχεύσουμε (αν και είμαστε πτωχοί).
  -Παρέμεινε στην Ε.Ε
  -Αποκατέστησε το αίσθημα της ισοτιμίας.
  -Εξασφάλισε την χρηματοδότηση.
  -Αναγνώρισε το χρέος μας.

  Πριν εκλεγεί κυβέρνηση.

  Με γνώση ότι αν έλεγε την πλήρη αλήθεια, που δεν αντέχουμε να ακούμε, τα πράγματα θα γίνονταν χειρότερα, υποσχέθηκε.

  -Κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο, ξεχωρίζοντας την δανειακή σύμβαση από τα νομοσχέδια που οι προηγούμενοι ψήφιζαν με εντολή των συντακτών τους (τρόικα κλπ).
  -Αποκατάσταση αδικιών.
  -Αντιμετώπιση των επιπτώσεων της λιτότητας.
  -Πολιτικές λύσεις των προβλημάτων με αριστερό προσανατολισμό.

  Έλεγχος πεπραγμένων της κυβέρνησης.

  -Αναγνωρίζουμε ότι χρωστάμε, οι δανειστές όμως μας πιέζουν.
  -Η αποκατάσταση των αδικιών έρχεται σε ορίζοντα 4ετίας.
  -Το πρόγραμμα – γέφυρα για το επόμενο 4μηνο ενώ μας αποδεσμεύει από την πίεση για μέτρα λιτότητας και δημιουργία προϋποθέσεων για διαπραγμάτευση με διαφορετικούς όρους, δεν είναι επαναστατικό.
  -Η ακολουθούμενη πολιτική δεν είναι αριστερή, αφού δεν αναφέρεται στην πάλη των τάξεων εκτός Ε.Ε. Δεν έρχεται σε σύγκρουση με το κεφάλαιο. Υποστηρίζεται από τις Η.Π.Α.

  ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΑΙΔΙΑ.
  -Έχουμε την ευκαιρία να πτωχεύσουμε στη λήξη του προγράμματος – γέφυρα που λήγει σε 4 μήνες.
  -Δίνουμε χρόνο για να μπορούμε να ελέγξουμε το αποτέλεσμα της ενέργειας.
  -Είμαστε ενωμένοι για την αντιμετώπιση των δυσκολιών.
  -Υποστηρίζουμε ως βάση τις θέσεις που μας έκαναν να αισθανθούμε λίγο καλύτερα, αφού οι λοιπές ηγεσίες επικρίνουν χωρίς να μας υπολογίζουν.

 12. Ανδρέας Αέναος /

  Καλησπέρα σας.
  Βρέ σύ “σουξέ” η αναδημοσίευση!
  “Φωτιές” μας άναψε ο “φίλος” μας ο γιουνγκέρ ο γιουρωπαίος!
  Έτσι είναι φίλε μου Κώστα, έχουμε τόσα πολλά να πούμε αυτές τις μέρες, είναι πολλά και τεράστια τα γεγονότα.
  Θεωρώ όμως ότι για να προκύψει έλεγχος πεπραγμένων (και ως εκ τούτου κρίση, κριτική, κατάκριση,είτε έγκριση), θα πρέπει πρώτα απ όλα να υπάρχουν πεπραγμένα.
  Για να μην ξεγελάμε και τον εαυτό μας, το μόνο που έχουμε “χειροπιαστό” και πέρα από τις προεκλογικές υποσχέσεις, είναι μία προσπάθεια διαπραγμάτευσης εν μέσω κραυγών, αλαλαγμών, αλληλοσυγκρουόμενων ανακοινώσεων, θριαμβολογικών ιαχών εκατέρωθεν και διάφορα “τέτοια”.
  -Το να παριστάνουμε λοιπόν τον ιθύνοντα νού, το λιγότερο θα το χαρακτήριζα ατυχές.
  -Ίσως ακόμα, σε κατ ιδίαν συζήτηση, να προσέθετα κάποιες “λεπτομέρειες” που μου υποδεικνύουν να ελπίζω.
  Στο σχόλιο σου, που και αυτό θα έπρεπε να ήταν άρθρο, επισημαίνεις το ακριβές αυτού που συμβαίνει σήμερα και μάλιστα θα ήθελα να επιμείνω στην πρώτη ενότητα.
  ( Οι Έλληνες.
  -Θέλουμε την Ελλάδα στην Ε.Ε.
  -Δεν ανεχόμαστε να μας υποτιμούν.
  -Έχουμε ανάγκη χρημάτων.
  -Αναλαμβάνουμε τις υποχρεώσεις μας.
  -Αγνοούμε τις επιπτώσεις πτώχευσης της χώρας μας.)
  -Επίτρεψέ μου μόνο μία ΄παραλλαγή στην διατύπωση.
  ” Οι Έλληνες, αγνοώντας τις επιπτώσεις της πτώχευσης, θέλουμε την Ελλάδα στην Ε.Ε.”!!!!!!!!
  Εδώ λοιπόν και κατά την γνώμη μου βρίσκεται και το μεγάλο ζητούμενο.
  Ασφαλώς και η σημερινή κυβέρνηση απέχει από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και ακόμα-ακόμα θυμίζει, θα έλεγα, “φάντασμα” αριστερής πολιτικής προσέγγισης.
  Το ζήτημα όμως βρίσκεται στο ότι πρέπει να σεβαστεί τον Ελληνικό λαό, ο οποίος με την σειρά του παραμένει “αθεράπευτα ερωτευμένος” με το αντικείμενο που καθημερινά βρίζει, την Ε.Ε.!
  Εδώ λοιπόν έχουμε και την σύγκρουση “συναισθημάτων” μιας και αυτή η κυβέρνηση έχει χρέος και να μείνουμε στην Ε.Ε. και να προωθήσει τα συμφέροντα της Ελλάδας και να απαλύνει τα χαμηλότερα “στρώματα” του πληθυσμού από τις συνεχόμενες επιβαρύνσεις και να βρεί τον χρόνο να νομιμοποιήσει τα στοιχεία της καταλήστευσής μας από τους εγχώριους δοσίλογους γερμανοτσολιάδες, καθώς και τα στοιχεία για τους ξένους υποκινητές των ξενόδουλων κυβερνήσεών μας.
  Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο καθένας, πόσο δύσκολο είναι ένα τέτοιο εγχείρημα και σε πόσα σημεία της διαδρομής μπορεί να “λαθέψει”!
  -Εδώ είναι που χρειάζεται η ενεργός συμμετοχή και ο έλεγχος ώστε, να μην τους επιτρέψουμε για ακόμα μία φορά το “λάθος”.
  Έτσι λοιπόν και για να έλθω στο δια ταύτα, καλό είναι σε πλήρη επιφυλακή να περιμένουμε τα γραπτά ( νομοσχέδια, νομικές ρυθμίσεις, σύσταση επιτροπών διερεύνησης, μέτρα εξυγίανσης, μέτρα ανάπτυξης κλπ.), ώστε αφ ενός να διαπιστώσουμε την αλήθεια και να “σιγουρέψουμε” την διαδρομή.
  Χωρίς επίσημα γεγραμμένα, ούτε έλεγχο μπορείς να κάνεις, ούτε κρίση μπορείς να έχεις, ούτε κατάκριση, μα ούτε και ΕΓΚΡΙΣΗ και θεωρώ ότι είμαι σαφέστατος.
  ( Προσωπικά εμένα εάν με ρωτήσεις θα ήθελα κλείσιμο συνόρων, διεθνή απομόνωση, απαρχή επιβίωσης με ότι μπορούμε να παράξουμε, να μην αναγνωρίσουμε καμία διεθνή υποχρέωση, 10-15 χρόνια ένδειας και προκειμένου να στηριχθούμε σε δικές μας δυνάμεις και γενικά όλα όσα θα μπορούσαν να μας απαλλάξουν από τον διεθνή συρφετό της “παγκοσμιοποίησης”.
  -Το θέμα όμως είναι το προσωπικό ζητούμενο του κάθε ένα από εμάς; )

 13. ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

  Ρε παιδιά αυτά που γράφετε μου θύμισαν ένα ποίμα που έμαθα στο δημοτικό με τίτλο ύμνος στην ελευθερία.

  …………….

  Και ακαρτέρει, και ακαρτέρει
  Φιλελεύθερη λαλιά,
  Ένα εκτύπαε τ’ άλλο χέρι
  Από την απελπισιά.

  Μοναχή το δρόμο επήρες,
  Εξανάλθες μοναχή
  Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
  Εάν η χρεία τες κουρταλή.

  Κι’ έλεες: πότε, α! πότε βγάνω
  Το κεφάλι από τς ερμιές;
  Κι αποκρίνοντο από πάνω
  Κλάψες, άλυσες, φωνές.
  …………

 14. Έκτωρ /

  Υπάρχουν και εντός της χώρας, άνθρωποι που προσβάλλουν τους Έλληνες γιατί έχουν την εντύπωση ότι είμαστε αχυράνθρωποι..που αδυνατούν να κατανοήσουν ότι πρόεδρος της Δημοκρατίας έγινε ένας επαγγελματίας πολιτικός, ο οποίος προσέλαβε παράνομα 302.000 δημοσίους υπαλλήλους.
  Ότι αυτός ο άνθρωπος ξετίναξε το δημόσιο και την εθνική οικονομία για να πληρωθεί η πελατεία του – και του κόμματός του.
  Ο ίδιος με δηλώσεις του ευχαριστούσε τους λαθρομετανάστες που μπολιάζουν(!!) τον ελληνικό πολιτισμό με ήθη και έθιμα από τις χώρες τους. (Φαντάζομαι δεν εννοούσε τα μεταδιδόμενα νοσήματα…)
  Ψήφισε τα μνημόνια και τώρα διάβασα θα αναλάβει να στήσει την επιπτροπή που θα αποδώσει ευθύνες για τα μνημόνια!
  Δηλαδή τρελά πράγματα!

  Και επειδή τον Π.Παυλόπουλο δεν τον διόρισα εγώ πρόεδρο της Δ-Η-Μ-Ο-Κ-Ρ-Α-Τ-Ι-Α-Σ, αλλά ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ελπίζω ο ελληνικός λαός να καταλάβει(μήπως κατάλαβε κιόλας!??) ότι υπάρχουν και άλλοι…Έλληνες, που μας προσβάλλουν.

 15. Ανδρέας Αέναος /

  Καλησπέρα σας.
  Βρέ-βρέ-βρέ, θα το ξαναγράψω, σουξέ η αναδημοσίευση!
  Ο άτιμος ο γιουρωπαίος μας “άναψε” φωτιές!
  Μάλλον φίλε μου Γιάννη θα πρέπει σύντομα να “βγεί” καινούριο άρθρο, διότι τα θέματα είναι πολλά και τεράστιας σημασίας.
  Πράγματι και εντός της χώρας υπάρχουν και πολλοί που προσβάλουν την νοημοσύνη μας (και δεν εννοώ μόνο αυτούς που εξάντλησαν κάθε περιθώριο ανοχής μας με τις μακροχρόνιες εκτελέσεις, ως κεντρική εξουσία, ξένων επιταγών.
  Αλλά συμπεριλαμβάνω και όσους από τον λαό μεταχειρίζονται γυαλιά ηλίου και προκειμένου να “θεραπεύσουν” τον, οξείας και ιδιοτελούς μορφής, στραβισμό τους!)
  Αφορμής δοθείσης θα ήθελα να σχολιάσω τον απαράδεκτα ιδιοτελή τρόπο, σε σχέση με την νοημοσύνη μας και την ικανότητα μας να αντιλαμβανόμαστε τα γεγονότα, από τον “ενάρετο” και “πανέξυπνο” κυριάκο μητσοτάκη (τον και υιό του εφιάλτη των Ελλήνων, κωνσταντίνου μητσοτάκη του αποστάτη)!
  Ουαί και αλί κυριάκο “μου”!
  Έξαφνα και μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακάλυψες τα τόσο σημαντικά που μας “αποκάλυψες” για τον προκόπη;;;;;;;;;;;;
  Ενα τόσο “δραστήριο” και “έξυπνο” άτομο όπως εσύ, δεν είχες πάρει “είδηση” και μέσα από τις κομματικές σας δραστηριότητες τα ατοπήματα, έως αίσχη, του προκόπη ώστε να τον καταγγείλεις στα κομματικά σας όργανα (εκτός και εάν εκεί μέσα στην “μεγάλη;” “κεντροδεξιά;” παράταξή σας, δεν έχετε τέτοια “περίεργα” και αποφασίζει ο ένας διατάζει και εσείς εκτελείτε πειθήνια);;;;;;;;
  -Εάν τον είχες καταγγείλει, πού έχεις τα πειστήρια;
  Ένα “αυτοδημιούργητο” και “εργατικό” άτομο (για το καλό της χώρας και της παράταξης), σαν εσένα κυριάκο “μου” πώς και δεν αντελήφθης πως: ” οι πράξεις ενός υπουργού δεν είναι ανεξάρτητες και βαρύνουν ολόκληρη την κυβέρνηση και κυρίως τον πρωθυπουργό που δεν έχει την ικανότητα να προλαμβάνει είτε, τουλάχιστον, να διορθώνει”;;;;;;;;;;;;
  -Εάν το είχες αντιληφθεί, που βρίσκονται η δημόσια κριτική στηλίτευση των γεγονότων;
  Ένα άτομο που ανήλθε στα κομματικά αξιώματα εξ “ιδίων” αυτού δραστηριοτήτων, πως δεν κατάλαβε αυτές οι παθογένειες που κατήγγειλες για τον προκόπη, πρώτα από όλα πλήττουν και έπλητταν τον κομματικό χώρο που “υπηρετείς”;;;;;;;
  -Εάν τα είχες αντιληφθεί και δεν έκανες τίποτε, τότε είσαι εν δυνάμει στυγνός και δόλιος διότι επιβουλεύεσαι της ευκαιρίας να πράξεις τα ίδια!
  Ακόμα-ακόμα η ιδιοτέλεια είναι εμφανής όταν κάνεις επιλογή στο τί θα καταγγείλεις και στο τι θα αποκρύψεις (τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών), διότι να σου συστήσω και μήν δεν το “γνωρίζεις”, τα άτομα που έχουν λάβει τον τίτλο του προέδρου της δημοκρατίας μέχρι και σήμερα ( με εξαίρεση, ίσως, τον Τσάτσο και τον Ζολώτα), εκτός του ότι αποτελούσαν και το κομματικό κακέκτυπο εβαρύνοντο και από “στιγμιότυπα” όπως αυτά που καταγγέλεις τον προκόπη!
  -Ούτε και αυτά τα είχες προσέξει;;;;;;;
  Το δυστύχημα κυριάκο μου, δεν είναι οι “αλλά κάρτ” παρεμβάσεις σου στα πολιτειακά δρώμενα, το δυστύχημα είναι πως τα “θεοσοφίσματά” σου τα υιοθετούν άκριτα όσοι επιβουλεύονται δολιότητα και παριστάνουν τις μωρές παρθένες σε καίρια και σοβαρά ζητήματα και προκειμένου να προωθήσουν την δολιότητά τους κάνοντας τους “αδέκαστους” κριτές στα εξ επί τούτου!
  Το δυστύχημα κυριάκο “μου” είναι πως η “ιδιόρυθμη” λογική σου μεταδίδεται σε άτομα με φασίζουσα νοοτροπία (διότι όπως και να το κάνουμε, για τα μεταδιδόμενα νοσήματα υπάρχουν και εμβόλια!), τα οποία με την σειρά τους προσπαθούν να μας την μεταδώσουν ως “στοιχειοθετημένη” και λογική άποψη!
  Ύστερη Γραφή.
  Όποιος από τους φίλους αναγνώστες θεωρήσει ότι με αυτό μου το σχόλιο υπερασπίζομαι τον προκόπη….. ε, ας πρόσεχε, δεν φταίω εγώ.

 16. Βελζεβούλης /

  «Το δυστύχημα κυριάκο μου, δεν είναι οι “αλλά κάρτ” παρεμβάσεις σου στα πολιτειακά δρώμενα, το δυστύχημα είναι πως τα “θεοσοφίσματά” σου τα υιοθετούν άκριτα όσοι επιβουλεύονται δολιότητα και παριστάνουν τις μωρές παρθένες σε καίρια και σοβαρά ζητήματα και προκειμένου να προωθήσουν την δολιότητά τους κάνοντας τους “αδέκαστους” κριτές στα εξ επί τούτου!
  Το δυστύχημα κυριάκο “μου” είναι πως η “ιδιόρρυθμη” λογική σου μεταδίδεται σε άτομα με φασίζουσα νοοτροπία (διότι όπως και να το κάνουμε, για τα μεταδιδόμενα νοσήματα υπάρχουν και εμβόλια!), τα οποία με την σειρά τους προσπαθούν να μας την μεταδώσουν ως “στοιχειοθετημένη” και λογική άποψη»!

  Όταν αποφασίζετε να ανατρέξετε στο όποιο παρελθόν, (πρόσφατο η παλαιότερο), για να καταλογίσετε ενδεχόμενες ευθύνες, να το κάνετε σωστά και να μη διαστρεβλώνετε τα γεγονότα…

  …το «δυστύχημα», δεν έχει πρόσφατη ημερομηνία, αλλά μερικών δεκαετιών προγενέστερη!

  Λανθασμένος λοιπόν ο καταλογισμός ευθύνης στον… κυριάκο για όσα έπραξε η δεν έπραξε, για όσα είπε η δεν είπε, αφού…

  …θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν…

  …ο πατέρας του ήταν… προσεκτικότερος!

  Το δυστύχημα είναι, ότι ο Ελληνικός Λαός δοκιμάζεται και πληρώνει τις μαλ…ες του κούλη…

  …εξ’ αιτίας της… εγκληματικής αμέλειας του… «κατασκευαστή» του και της αναθεματισμένης…

  …αστοχίας υλικού που προέκυψε!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *