Γιατί κάποιοι δεν θέλουν Εθνικές Εορτές και παρελάσεις;;

     Αθήνα  23/10/2013

     Γράφει ο

     ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΕΜΟΣ

     Κατά τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει μια συνεχής αμφισβήτηση προς ό,τιδήποτε το εθνικό.

Η έννοια «Έθνος» απαξιώθηκε μέσα από μια σειρά αμφισβητήσεων, η οποία υπήρξε έργο της νεοταξικής γραμμής, που έλεγε ότι για να υπάρξει παγκοσμιοποίηση έπρεπε να καταστραφεί ο πυλώνας που λέγεται «Έθνος» και ο οποίος είχε μείνει ανέπαφος μέσα από χιλιάδες «σεισμούς» στο πέρασμα των αιώνων της ελληνικής ιστορίας που καλύπτει χιλιάδες χρόνια!

Κι όμως, είναι πρόσφατο το τηλεοπτικό σίριαλ που μας «φώτισε» ιστορικά για τη γένεση του Έθνους μας. Η ελληνική εθνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού…

Οι Έλληνες από τα βάθη των αιώνων, μπορεί να ήσαν διασκορπισμένοι σε όλη τη Μεσόγειο, διαιρεμένοι σε πολλά κράτη δεν έπαυσαν ποτέ όμως να έχουν ζωηρή συνείδηση ότι ανήκουν στην ίδια οικογένεια, την οποία συνδέουν αδιάσπαστοι ηθικοί δεσμοί.

«Οι δεσμοί αυτοί είναι η κοινή καταγωγή, η κοινή θρησκεία, η γλώσσα και τα κοινά έθιμα, το όμαιμον, ομόγλωσσον, τα κοινά ιδρύματα των θεών, οι κοινές θυσίες, τα ομότροπα ήθη». Τον ορισμό του έθνους έδωσε ο πατέρας της Ιστορίας Ηρόδοτος 2.500 χρόνια πριν…

Οι «αγράμματοι» ήρωες που μας ελευθέρωσαν αναφέρονται συχνά (προφορικά ή γραπτά) στο ένδοξο παρελθόν της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι διατηρούσαν άσβεστη στη συνείδησή τους την ιδέα του Ελληνικού Έθνους και την βαθιά πίστη τους στην Ορθοδοξία. Είναι ακριβώς αυτά που θέλουν κάποιοι να σβήσουν από τις καρδιές των Ελλήνων.

Με τις εθνικές εορτές και την έξαρση της σημασίας των γεγονότων, για τα οποία γιορτάζουμε την ημέρα αυτή, τονώνεται το εθνικό και πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων πολιτών, πράγμα το οποίο έρχεται σε αντίθεση στη νεοταξική γραμμή, η οποία εργάζεται για την παγκοσμιοποίηση. Γι’ αυτήν πρέπει να καταστραφεί ο πυλώνας που λέγεται «Έθνος». Έτσι, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να περιοριστεί ο εορτασμός, να περάσει όσον είναι δυνατό στα «ψιλά»…

Ερχόμαστε τώρα στο θέμα των παρελάσεων, που αποτελούν μέρος των εθνικών εορτών. Κάποιοι θολοκουλτουριάρηδες, για να υπηρετήσουν τους δικούς τους σκοπούς, ομιλούν αυθαίρετα και αβασάνιστα και πλάθουν φανταστικές ιστορίες, ότι οι παρελάσεις καθιερώθηκαν από τον Μεταξά, κλπ., κλπ..

Οι παρελάσεις γίνονται, για να τιμηθούν εκείνοι που έδωσαν τη ζωή τους για να είναι σήμερα ελεύθεροι και αυτοί που πουλάνε θεωρίες ανυπόστατες.

Δεν αναρωτήθηκαν ποτέ πόσοι νεαροί 19, 20, 21 ετών έδωσαν ηρωικά την ζωή τους σε μάχες καθοριστικές! Γιατί να μη παρελάσουμε γι’ αυτούς; Γιατί να μη τους τιμήσουμε; Γνωρίζουμε τι θα πει «χρέος»;

Όσον αφορά στο χρόνο που άρχισαν οι παρελάσεις, υπενθυμίζουμε, ότι η παρέλαση υπήρχε στην Ελλάδα από τους αρχαίους χρόνους με παρόμοιους με τους σημερινούς τρόπους. Οι αναμνηστικές επέτειοι μεγάλων μαχών πάντοτε συνοδεύονταν από παρελάσεις στρατιωτικών σωμάτων στην αρχαία Ελλάδα. Απαραιτήτως συνοδεύονταν από παιάνες, τα ειδικά στρατιωτικά άσματα, με την συνοδεία των οποίων «ανέβαινον» στην οδό της εκστρατείας ή έμπαιναν στα πλοία.

Γι’ αυτόν τον λόγο μάλιστα μέχρι σήμερα οι παιάνες ονομάζονται «εμβατήρια άσματα» (από το εμβαίνω). Ο Πλούταρχος στον βίο του Λυκούργου (21,1-3) ερμηνεύει τον ρόλο των παιάνων και των εμβατηρίων αυτών.

Σήμερα, όμως, επειδή ο στόχος είναι να χαθούν τα έθνη για να κυριαρχήσει η παγκοσμιοποίηση, γι’ αυτό αποκόπτουν μία – μία τις ρίζες που μας συνδέουν με το ένδοξο προγονικό παρελθόν. Δηλαδή τη γλώσσα, την ιστορία, τη θρησκεία, τον πολιτισμό.

Το ότι οι νέοι θεωρούν σε μεγάλο ποσοστό το στρατό θεματοφύλακα των προγονικών αρετών, οι συνήγοροι της παγκοσμιοποίησης το εκλαμβάνουν ως τροχοπέδη. Οι παρελάσεις ενδυναμώνουν το εθνικό φρόνημα του ελληνικού λαού εναντίον της παγκοσμιοποίησης. Γι’ αυτό και δεν τις θέλουν καθόλου. Γι’ αυτό και τις πολεμούν και τις μέμφονται…

Αυτό έχει την εξήγησή του: Οι παρελάσεις, σήμερα, ούτε οικονομικό όφελος έχουν για τους κοσμοεξουσιαστές αλλά ούτε και πολιτικό, εφόσον ενδυναμώνουν το εθνικό φρόνημα του ελληνικού λαού εναντίον της παγκοσμιοποίησης.

Ερχόμαστε τώρα στο Εθνικό μας Σύμβολο, την Σημαία. Γνωρίζει και ο τελευταίος Έλληνας την συμπεριφορά μιας μερίδας νέων. Ασχημονούν ποικιλοτρόπως απέναντι στο ιερό αυτό Εθνικό μας Σύμβολο, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αιμάτων. Πόσες φορές είδαμε νέους, νέα παιδιά της Ελλάδας να καίνε την Ελληνική Σημαία!.. Και το χειρότερο να παρουσιάζονται κάποιοι «πνευματικοί» άνθρωποι να λένε χωρίς ντροπή: «ένα πανί είναι»…

Απάντηση στο θέμα αυτό μας δίνουν οι ήρωες Μπιζανομάχοι: Ο γενναίος σημαιοφόρος στρατιώτης, όταν έστησε την Σημαία στην κορυφή του πρώτου υψώματος στο Μπιζάνι, σκοτώθηκε από εχθρικά πυρά. Ακολούθησε σκληρή μάχη. Σκοτώθηκαν δέκα στρατιώτες, για να μη πέσει η Σημαία στα χέρια του εχθρού.

Στο τέλος απέμεινε ζωντανός μόνον ο επικεφαλής λοχίας ομαδάρχης, ο οποίος με αυτοθυσία όρμησε στο ύψωμα, αγκάλιασε την Σημαία, κατρακύλησε αιμόφυρτος στην πλαγιά και, όταν έφθασε στον διοικητή του τάγματος με ηρωική προσπάθεια, στάθηκε όρθιος, χαιρέτησε και ανέφερε στον διοικητή: «Κύριε διοικητά, έχω την τιμήν να σας παραδώσω την Σημαίαν». Και έπεσε νεκρός!..

Αξίζει να θυμηθούμε και την ηρωική πράξη του Κρητικού πολεμιστή το 1897 σε μια από τις πολλές επαναστάσεις της Κρήτης. Τα πλοία των Ευρωπαίων, που δεν επιθυμούσαν την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, βρισκότανε στο λιμάνι της Σούδας. Όταν είδαν υψωμένη την Ελληνική Σημαία στο Ακρωτήρι, με κανονιοβολισμούς έκοψαν τον ιστό (το κοντάρι) της Σημαίας. Και τότε! Τότε έγινε το απίστευτο.

Οι Ευρωπαίοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό, όταν είδαν το απίστευτο: Ο λεοντόθυμος Κρητικός χρησιμοποίησε το σώμα του για κοντάρι και με τα δυο του χέρια κρατούσε αναπεπταμένη την Ελληνική Σημαία…

Είναι δυνατό να θεωρούμε «ένα πανί» αυτή τη Σημαία!..

Θα τρίζουν τα κόκκαλα των ηρώων που έπεσαν γι’ αυτήν, όταν κάποιοι νέοι μας την καίνε…

 

10 comments

 1. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  (Αυτό σημαίνει ότι διατηρούσαν άσβεστη στη συνείδησή τους την ιδέα του Ελληνικού Έθνους και την βαθιά πίστη τους στην Ορθοδοξία. Είναι ακριβώς αυτά που θέλουν κάποιοι να σβήσουν από τις καρδιές των Ελλήνων.)…………………..
  Ορμώμενος από αυτό το σημείο, θα ήθελα να προσθέσω και μιαν άλλη οπτική στα όσα θίγει το άρθρο για τον τρόπο, στην προσπάθεια αλλοίωσης της εθνικής συνείδησης μας.
  Στα τελευταία χρόνια (και με την ραγδαία εισβολή των ραδιοτηλεοπτικών μέσων στις ζωές και στην διαμόρφωση του κοινωνικού “στάτους”, με οπτικοακουστικό “ξεχείλωμα”), παρακολουθούμε σφυρίζοντας αδιάφορα το ξέχειλο ξεχαρβάλωμα κάθε ηθικής προσομοίωσης, με αποτέλεσμα την αλλοίωση-διαμόρφωση μιας άλλης οπτικής περί αξιών και ηθικής.
  Μπορώ να παραδειγματίσω με πολλά… “πως και με ποιόν τρόπο τελικά, επήλθε μια έκπτωση στους προσδιορισμούς των οικονομικών αξιών μας, με την αποδοχή στο αλισβερίσι στα διάφορα οικονομικής “προσφοράς” τηλεπαιχνίδια”…….”πως και με ποιόν τρόπο τελικά, επήλθε έκπτωση στον προσδιορισμό των ηθικών αξιών και των κοινωνικών προσδιορισμών μας, με τα διάφορα μπιγκ-μπράδερ και τα πολλά τάλεντ-σόου”…….
  Τα παραπάνω όμως, αν και στοιχειοθετούν την αφορμή στο να γράψω το σχόλιο (λόγω της άρρηκτης σχέσεις που έχει η έκπτωση των ηθικών αξιών με τις εθνικές αξίες), δεν είναι και το ζητούμενο στο σχόλιό μου.
  Το ζητούμενο είναι η “μαγική” λεξούλα για την ορθοδοξία.
  Σας βεβαιώνω πως (και αφού ελέγξετε όλες τις αποδείξεις που “αποτύπωσε” ο χρόνος), για 38 και πλέον (το ελάχιστο)χρόνια, η επίσημη εκκλησία δεν έκανε Απολύτως Τίποτε και προκειμένου να συγκρατήσει αυτές τις εκπτώσεις!
  Το Εναντίον Μάλιστα, υπερθεμάτισε σε αυτές τις εκπτώσεις με τραγικότερα παραδείγματα τα…. “είναι μεγαλομέτοχος στα κανάλια που προβάλλουν και διασκορπίζουν όλον αυτό τον εκπτωτικό όλεθρο, ως εκ τούτου και συμμέτοχος στην διαβολή και στην επίθεση στις αξίες μας”….. “η μοναδική σκασίλα που απασχολεί την επίσημη εκκλησία, είναι πως να μην διολισθαίνουν τα κέρδη της, με τρανότερο παράδειγμα αυτού που γράφω, το άνοιγμα με νεωτεριστικό τρόπο-στην νεολαία-του προηγουμένου αρχιεπισκόπου”….. “ακόμα χειρότερα; όταν διακινδύνεψαν το ενδεχόμενο να φορολογηθεί η εκκλησιαστική περιουσία, ρίξαν στην γύρα την κατάπτυστη φούσκα για μοίρασμα εκκλησιαστικής γης σε ακτήμονες!… τι έγινε ρε παιδιά;… ακόμα ξεκαθαρίζετε τα του δημοσίου κτήματα;… θα δώσετε και σε κανέναν ακτήμονα κανένα κτήμα;”!
  Με αυτά και αυτά λοιπόν, έχω να τονίσω ότι “για να μείνει άσβεστη η πίστη στην ορθοδοξία, ώστε όπως επισημαίνει το άρθρο να αποτελεί πυλώνα, πρέπει πρώτα από όλα να υπάρχει ορθοδοξία”!

  • Κώστας Ναξάκης /

   Καλημέρα Ανδρέα.

   Θίγεις ένα μεγάλο θέμα, που εγώ δεν ανάδειξα και μάλιστα έχει τόση μαγάλη αξία, όση και η σχολική εκπαίδευση και οικογενειακή παιδεία. Στην περίπτωση μάλιστα της εκκλησίας το γνωμικό “Η γυναίκα του καίσαρος δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται” ταιριάζει γάντι.
   Όσον αφορά τα οικονομικά τους, την απάντηση έδωσε ο ¨γέροντας¨ ανατολικής Αττικής, που μάζευε λέει για τα γεράματά του.!!!
   “Τι ψυχή θα παραδόσεις μωρή;”

 2. Κώστας Ναξάκης /

  Καλημέρα σας

  Το θέμα είναι πολυδιάστατο, όπως ακριβώς αναφέρεται και στον τίτλο του.
  Οι διαστάσεις του άρθρου κατά την εκτίμησή μου είναι:
  1) Εθνικές εορτές
  2) Εθνικά σύμβολα.
  3) Εθνική συνείδηση.
  4) Παρελάσεις
  a) Στρατιωτικές.
  b) Μαθητικές.
  5) Τιμώμενα πρόσωπα / επέτειοι.

  Όταν στη ¨συζήτηση¨ δεν γίνεται διαχωρισμός των εννοιών και οι τοποθετήσεις αφορούν τα πάντα, δημιουργούνται παρεξηγήσεις που εμφανίζουν την άποψη διηρημένη, προς όφελος εκείνων που ωφελούνται από τη σύγχυση.

 3. Ανδρέας Αέναος /

  Και συνεχίζω……
  Αλίμονο, πραγματικά αλίμονο, να χρειάζεται να παραθέσουμε επιχειρήματα και προκειμένου όλοι αυτοί που τάχα “διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους” για σεβασμό στις ανθρώπινες ελευθερίες και στα ανθρώπινα δικαιώματα (κυρίως αυτοί οι τάχα μου “αριστεροί” του τάχα μου “αριστερού” χώρου), και προκειμένου λέω να σεβαστούν τα σύμβολα, εθνών και λαών!
  Αλίμονο, ξαναλέω, να προσπαθώ να πείσω όλους αυτούς που τάχα “κόπτονται”!….. ότι Το Δικαίωμα Στα Σύμβολά μου Είναι Αναφέρετο!
  Υ.Γ. Να μήν θεωρηθεί, στα όσα επισημαίνω για τάχα “αριστερούς”, ότι παραλείπω και ελεεινούς (πάγκαλος) ή κατάπτυστους (βαρβιτσιώτης υιός) που μίλησαν για πανιά.

 4. Ανδρέας Αέναος /

  Και συνεχίζω….
  Διότι οι επιθέσεις γίνονται και επιτυγχάνουν, στηριζόμενες σε δύο γεγονότα.
  Πρώτο γεγονός, η άγνοια η οποία οφείλετε στην ελλειπή (με δόλο και κατευθυνόμενα) παιδεία!
  —————————
  Για δεκαετίες και κατευθυνόμενα υποσκάπτουν τον “ρόλο” που θα έπρεπε να έχει η παιδεία για τον λαό μας, αντικαθιστώντας το έργο της μόρφωσης με την προχειρότητα της εκπαίδευσης που απολαμβάνουν σκύλοι και γάτες και προκειμένου να ικανοποιήσουν τα γούστα των αφεντικών τους.
  Έχουν αντικαταστήσει την μόρφωση, με την επανάληψη του παπαγάλου και έχουν επιβάλλει, στο μεγαλύτερο μέρος-ποσοστό των εξερχομένων από τα σχολεία, να διαθέτουν τόση εκπαίδευση όση χρειάζεται το απολυτήριό τους, με χειρότερο το κατόπιν της εξόδου, να τα ξεχνούν και αυτά τα ολίγα!
  Και το ακόμα χειρότερο, έχουν αντικαταστήσει τον διδάσκαλο με μισθοφόρο όπου το μόνο που τον ενδιαφέρει, σε καθημερινή βάση πλέον, είναι να συγκεντρώσει τα προς το ζείν απαραίτητα χρήματα και με κόστος την καταβαράθρωση της παιδείας!
  ( και προκειμένου να υπερθεματίσω σε αυτά που γράφω, θα υπενθυμίσω τρία ονόματα-βόμβες στο υπουργείο παιδείας.
  – αρσένης….από υπουργός στα τάνκς, σε μια νύχτα υπουργός παιδείας!
  – σελήνη (ούτε το όνομά της δεν ενθυμούμε της κοπελίτσας!)… από σελήνη στο σήριαλ (ρόλος που κατά την γνώμη μου της ταίριαζε και ως προσωπικότητα), σε μία νύχτα υφυπουργός παιδείας!
  -ρεπούση…. τι να προσθέσω; το όνομα μιλάει μόνο του!)

  Και δεύτερο γεγονός, η (εσκεμμένα) έκπτωση των θεσμών, από πρόσωπα που τους πλαισιώνουν!
  —————————–
  Προκειμένου να καταδείξω αυτήν την έκπτωση, θα αναφέρω “βαρύ-βαρύτατο” παράδειγμα αυτής της κατάπτωσης, το οποίο έχει και άμεση σχέση με το άρθρο.
  Πώς Τόλμησε και Έπραξε το πρόσωπο (παπούλιας); τέτοια ξεδιάντροπη έκπτωση του θεσμού (πρόεδρος) και μάλιστα ατιμώρητος;
  -Στάθηκε μπροστάρης σε ιδιωτική καγκελόφρακτη παρέλαση, χρησιμοποιώντας την περιουσία και τα “σπλάχνα” του Ελληνικού λαού (τον στρατό), για το “γούστο” ολίγων εκλεκτών!
  Πώς τόλμησαν τα πρόσωπα (αστυνομικοί); να προβούν σε ξεδιάντροπη έκπτωση του θεσμού (αστυνομία);
  -Παρίσταναν τους ιδιωτικούς μισθοφόρους (μπράβους), κατά την διάρκεια της ιδιωτικής παρέλασης, φυλάγοντας τα κάγκελα από πιθανή προσέγγιση του λαού!
  -Πώς τόλμησαν τα πρόσωπα; να επιδείξουν την έκπτωση των θεσμών (αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αρχηγού Στρατού, αρχηγού Αεροπορίας, αρχηγού Ναυτικού);
  -Παράστησαν τους παρευρισκόμενους και επέβαλλαν σε Ελληνικά στρατεύματα, να συμμετέχουν σε ιδιωτική παρέλαση!

  • Κώστας Ναξάκης /

   Καλησπέρα.

   Διαβάζοντας το σχόλιό σου Ανδρέα, έκανα εικόνα, τη φετινή «ιδιωτική καγκελόφρακτη παρέλαση», μπροστά από τον ιδιώτη χορηγό της.
   Άντε και δίπλα ο ¨πρόεδρος¨.
   Κοίτα πόσο εύκολα περνάει το δόγμα Friedman, για την παράδοση του ¨κράτους δικαίου¨ στις ¨αγορές¨.

 5. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Καλησπέρα σε όλους.

  Εγώ πάλι διαβάζοντας και τα σχόλιά σας, σκέφτηκα να δω από άλλη οπτική γωνία το θέμα που αναδεικνύεται μέσα από το άρθρο.

  Όπως σωστά επισημαίνει ο Κώστας, το θέμα είναι πολυδιάστατο και μας αναδεικνύει αρκετές από τις διαστάσεις του.

  Όμως παρατηρώντας προσεκτικά, βλέπουμε ότι ο στόχος είναι ένας.

  Η απάλειψη της Εθνικής ταυτότητας, που εξυπηρετεί στην ευκολότερη εφαρμογή της παγκοσμιοποίησης, προ όφελος των διεθνών τοκογλύφων.

  Όταν κάποιοι επιχειρούν επανειλημμένα να μου επιβάλουν “κλισέ” απόψεις, να μου λανσάρουν προσωπικές θεωρίες για κανόνα, η να με προσηλυτίσουν σε μία τάχα μου “ιδεολογία” – σαπουνόφουσκα, που δεν περιέχει ούτε καν σεβασμό στην Ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια, στις στοιχειώδεις αξίες και ιδανικά επικαλούμενοι τον ύψιστο θεσμό της “δημοκρατίας τους”, αναρωτιέμαι αν πρέπει να γελάσω, ν’ ανησυχήσω, η να κλάψω (για τα δεινά που περιμένουν τα παιδιά μας)!

  Όταν όμως αυτοί οι κάποιοι, είναι οι “συγκεκριμένοι κάποιοι”, συνήθως αλλοεθνείς η απροσδιορίστου προελεύσεως υποκείμενα, με διανεμόμενες, (ντελίβερι), περγαμηνές “επιστημονικών” γνώσεων, από τα “συνήθη” στερεότυπα διεθνή, η Ευρωπαϊκά παρανοϊκά “διδασκαλεία” και με θεωρητικό, (ανύπαρκτο επί της ουσίας), “δείκτη νοημοσύνης”, οι οποίοι μας φέρνουν, όταν και όπου τους βολεύει, ως παράδειγμα το τι επικρατεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να μας πειθαναγκάσουν να συμφωνήσουμε μαζί τους, (λες και η Ελλάδα μας που έχει διδάξει πολιτισμό σε όλο τον πλανήτη, δεν είναι ικανή να σταθεί σε καμία περίπτωση πρωτοπόρα) τότε…

  …τότε εξοργίζομαι αφάνταστα εξ’ αιτίας τους και θα πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, να αντιμετωπίσουν αδιαμαρτύρητα, (εάν και εφόσον τότε μπορούν), τις δρομολογημένες από την επίμονη τακτική τους, δριμύτατες απρόβλεπτες συνέπειες των πράξεων και των λόγων τους… (ελεύθερη ερμηνεία)!

  Η μήπως όχι;;;

 6. Κώστας Ναξάκης /

  Επί υπουργίας Βενιζέλου στο ΥΠ.ΕΘ.Α, μας πληροφορούσαν ότι το κόστος των παρελάσεων ετησίως ανήρχετο σε 5 εκ.
  Τώρα μιλούν για μικρό κόστος των 350 χιλιάδων.
  Τελικά το κόστος διαφοροποιείται από την επιθυμία ή όχι για την τέλεση παρελάσεων.
  Μα και στις παρελάσεις λειτουργεί η ¨δημιουργική λογιστική¨;
  Το κόστος επιβαρύνουν κυρίως τα καύσιμα των αρμάτων, των μηχανοκίνητων και ιδιαίτερα των αεροσκαφών. Όταν θέλουν να γίνει παρέλαση οι πτήσεις προσμετρούνται στις εκπαιδευτικές ώρες. Το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς αρμάτων, κ.ο.κ.
  Δεν θα επεκταθώ στην ανάλυση του κόστους, κυρίως γιατί προκαλεί εντύπωση:
  • Ο απαράδεκτος τρόπος αντιμετώπισης του θέματος.
  • Η αξιολόγηση των εθνικών θεμάτων από τους ¨αρμόδιους¨.
  • Η κριτική τους ικανότητα.

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

  • Βελζεβούλης /

   Τώρα που διάβασα το σχόλιό σου Κώστα, σαν να μου ήλθε μια… διαβολική ιδέα…
   Σκέφτηκα ας πούμε… μήπως… λέω τώρα εγώ…
   Ας το… μην το πω τώρα και με πούνε… “διαολοφασίστα”… η “διολοκουμούνι”, δεν έχει καμία σημασία γι’ αυτούς… ρετσινιά να σου κολλήσουν…
   Αλλά πάλι τι ανάγκη τους έχω εγώ;;;
   Έτσι κι αλλιώς μαζί… “δεν τα φάγαμε” και στο δικό μου… “σκοτεινό βασίλειο”, θα έλθουν όλοι τους μια νύχτα… (γατί νύχτα θα φύγουν από κει και μη μου πεις ότι θα τους “φιλοξενήσει” ο “αντίπαλός” μου; Χεχε…χεχεχε…χεχεχεχεχεχε)… και τότε θα λογαριαστούμε καταλλήλως!
   Λέω λοιπόν:
   Μήπως τα έξοδα για τις παρελάσεις θα μπορούσαμε να τα παρακρατούμε από τις… κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων, χωρίς φυσικά αυτές να επαυξάνονται;;;
   Είμαι πολύ περίεργος να δω τότε, πόσο ακριβώς θα μας… κοστίζουν;;;
   Για να μη σου πω ότι θα είναι και τα μόνα χρήματα από τις επιχορηγήσεις… που θα πιάνουν τόπο και θα πηγαίνουν χαλάλι!!!
   Μπορούν να παρακρατούνται τα ποσά, ανάλογα με τα εκλογικά ποσοστά του κάθε κόμματος… και θα… τους “δώσουμε” κι εμείς την… “ευκαιρία” να καμαρώνουν μετά σαν “γύφτικα σκεπάρνια”, λέγοντας πως… χρηματοδοτούν τις Εθνικές παρελάσεις…
   Καλόοο εεεεεε;;;

 7. ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

  Καλημέρα

  Μιας και αναφέρεστε στα κόστη, ακούστε κι αυτό. Ο Άδωνις !!! (κρίμα τ όνομα), πρότεινε να καταργηθούν οι μεταδόσεις των αγώνων του ΠΑΟΚ, για να γλυτώσει το ΕΣΥ το κόστος των εμφραγμάτων.
  Καλό ε!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *