Βόμβα Μπέη: “Με εντολή Σημίτη σταμάτησε η έρευνα για τις γερμανικές αποζημιώσεις”

 Ἀναδημοσίευσι ἀπὸ τὸ Briefing News
 
Βόμβα Μπέη: "Με εντολή Σημίτη σταμάτησε η έρευνα για τις γερμανικές αποζημιώσεις"
Μια βόμβα πέταξε χτες το βράδυ στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ, ο νομικός και άλλοτε στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου Κώστας Μπέης.
Όπως αποκάλυψε, επί κυβέρνησης Σημίτη όπου ήταν νομικός σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα, τους ήρθε εντολή να ανακινηθεί το θέμα των γερμναικών αποζημιώσεων. Όπως είπε ο ίδιος, μία εβδομάδα μετά η διαδικασία αυτή διακόπηκε  καθώς όπως τους ενημέρωσαν ήρθε τέτοια εντολή από το πρωθυπουργικό γραφείο του Κώστα Σημίτη. Ο καθηγητής άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι υπήρξαν χρηματισμοί ανώτατων λειτουργών για να σταματήσει το θέμα εκεί.

18 comments

 1. Γιώργης /

  Ἀ ρὲ προδόταρε Καραμανλῆ…. ἔκανες ἀνεπανόρθωτη ζημιὰ στήν χώρα. 😐

 2. Κώστας Ναξάκης /

  Καλημέρα σε όλους.

  Το συγκεκριμένο άρθρο θα προτιμούσα να είναι απαντητικό – συναινετικό σχόλιο στον Έλληνα ο οποίος γράφει πολύ εύστοχα.
  «Γ) Η Ελλάδα θα προσφύγει στα Δικαστήρια και η υπόθεση θα καταλήξει να διαρκέσει περισσότερο και από τη δίκη του Μ. Ψωμιάδη…….με αρκετό λάδωμα των γελοίων πολιτικών μας ίσως και να μην βγει ποτέ αποτέλεσμα.»

  Επίσης κατά την άποψή μου επειδή τα άρθρα που αναφέρονται στις αποζημιώσεις έφτασαν το 30% του συνόλου της αρθρογραφίας, το αποτέλεσμα ανάρτησης του ίδιου θέματος, έχει ήδη βαρύνει την σελίδα και δυσκολεύει την πλοήγηση σε αυτήν. Χωρίς να ζητάω συγγνώμη από κανέναν αφού ο στόχος είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόσβαση και αποδοχή από τους χρήστες του διαδικτύου.

  Ευχαριστώ

  • Γιώργης /

   Πουθενὰ δὲν βαραίνει ἡ σελίδα, οὖτε ἐπιβαρύνεται καμμία πλοήγησι τεχνικῶς ἤ μὲ ὁποιονδήποτε ἄλλον τρόπο, Κώστα.
   Τὸ «ἴδιο θέμα» ὅπως λὲς, εἶναι τὸ κατ’ἐξοχήν θέμα πού μπορεῖ νὰ σημάνει τὴν ἀρχὴ τοῦ τέλους τῆς Γερμανικῆς Κατοχῆς στὴν Πατρίδα, ἄπαξ καὶ διὰ παντός. Οἱ ἐξελίξεις εἶναι συνεχεῖς καὶ οἱ περισσσότερες ἀπ’ αὐτὲς ὑπόγειες. Ἡ προπαγάνδα πού ἔχει ἐξαπολυθεῖ ἀπὸ «λυτούς καὶ δεμένους» πού διαθέτει τό σύστημα κατά ἑκατοντᾶδες καὶ ἀπὸ ὅλους τοὺς «χώρους» εἶναι ἀνελέητη καὶ ὅτι ἀνέβασα ἐδῶ, εἶναι τό ἐλάχιστο δυνατό. Εἶχα σκοπό νά ἀναρτήσω ἐπιλεγμένες «θέσεις καὶ ἀπόψεις» γύρω ἀπὸ τό «ἴδιο θέμα», ἀκριβῶς γιὰ νά καταδείξω αὐτὴν τὴν προπαγάνδα καὶ τὸν τρόπο πού αὐτὴ δουλεύει καὶ ἐξαπλώνεται, ἀλλὰ προφανῶς δὲν χρειάζεται.
   Τώρα γιὰ ὅποιον ἄλλον δὲν μπορεῖ νά συναινέσει ἀπέναντι στὴν ἀλήθεια, αὐτὸ δὲν εἶναι δικὸ μου πρόβλημα…

 3. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα φίλοι μου.
  Ίσα-ίσα Κώστα,αν δούμε μια άλλη πλευρά αυτής της αναδημοσίευσης,μπορούμε να ανοίξουμε νέο κύκλο συζήτησης.
  //Βόμβα//?????? Ο καθηγητής Μπέης??????? Χαχαχαχαχαχαχα ξεκαρδίστηκα να είσαι καλά Γιώργο μου που μου προσφέρεις ευθυμία.
  Ο ευτελής [όπως τόσοι και τόσοι καθηγητάδες] και ελάχιστος Μπέης [έχω απαξιώσει προ πολλού την προσφώνηση κύριος για δαύτους],ξαφνικά και εν αιθρία θυμήθηκε το τι έκανε ο Σημίτης????? μετά από τόσα χρόνια???? ας ξανά γελάσω χαχαχαχα
  Ο περιφερόμενος ως γυρολόγος Μπέης, από κανάλι σε κανάλι και αφού με κλαυθμούς και οδειρμούς προετοίμασε το έδαφος της ασφαλούς επανάκαμψης του, άρχισε πάλι να διδάσκει ως παιδαγωγός και εκπαιδευτής.
  -Πού αλήθεια ήταν, για 38 και πλέον χρόνια?????
  -Η [βόμβα???] που έριξε, δεν φοβάται μην σκάσει στα μούτρα του???
  Με ότι γράφω παραπάνω, προς θεού δεν αθωώνω και ακυρώνω τις ευθύνες του Σημίτη και του κάθε σημίτη, πλην όμως νομίζω δεν είναι αυτός το θέμα και συγχώρα με Γιώργο μου.
  Εάν όμως ως ανυποψίαστοι καταπιούμε το δόλωμα….ε τότε ας προσέχαμε.
  Εάν μία τετραετία κατάφερε αυτό το τεράστιο πλήγμα στον Ελληνισμό, το μάλλον είναι τότε πως δεν είμαστε αυτό που πιστεύουμε.
  Αν αρχίσουμε να ξορκίζουμε τον δαίμονα, στην τετραετία του Σημίτη, καταπίνουμε ως κάμηλο ότι μας έχουν προσφέρει όλοι οι υπόλοιποι εθναρχοσωτηροευεργετες από το 1821 και δώθε.
  Σαν τελευταία επισήμανση, θα ήθελα να προσθέσω πως το κείμενο δεν περιέχει γενικούς αφορισμούς [ο έχων ανοικτούς οφθαλμούς ας ανοίξει, επιτέλους και τα αυτιά του].

  • Γιώργης /

   Δὲν ὑπάρχει κανένα δόλωμα πουθενὰ.
   Τὸ θέμα Ἀντρέα, εἶναι ὰπλὸ. Εἶναι ἡ ἐντολή Σημίτη γιὰ …ἀκριβοπληρωμένες γαργάρες στὶς …ΔΗΘΕΝ «πουλημένες» Ἀποζημιώσεις.
   Τά ὺπόλοιπα πού άναφέρεις εἶναι θέμα διαφορετικῆς συζητήσεως.

 4. ΜΑΡΙΑ /

  Ἐνδοπασοκικό ξεκαθάρισμα λογαριασμῶν;;;;
  Ὁψόμεθα…

  Τό καλό μέ τούς προδότες,εἶναι….ὅτι μιλᾶνε πολύ, ὅταν σκουραίνουν τά πράγματα γιά τό τομάρι τους!

 5. Κώστας Ναξάκης /

  Καλησπέρα

  Τι βαράς ρε Γιώργη!
  Μια κουβέντα είπαμε. Όχι μόνο συναινούμε αλλά και προσαυξάνουμε. Ζήτησε ποτέ κανείς να καλύψει κανέναν (που το σκέφτηκες αυτό ρε Ανδρέα, πραγματικά μου άρεσε) εθναρχοσωτηροευεργέτη? ‘Ολους στη λ(ι)άκα που λέει και ο σοφός λαός. Ανεξάρτητα από το χρώμα του βρομόχερου που βούτηξε κρυφά ή φανερά. Πολύ δε περισσότερο όταν με πονηριές γίνεται προσπάθεια να μας ¨κοιμίσουν¨. Και το λέω αυτό, γιατί ¨μυρίζομαι¨ ότι πολλά βλαστάρια θα ξεβρακωθούν αν επιμείνουμε να πάρουμε απαντήσεις. Πιθανό ένα κέρδος επιπλέον είναι το ξεβρόμισμα από ¨μαϊντανούς¨, ¨τζάκια¨ και λοιπούς κρατικοδίαιτους σωτήρες (μπράβο ρε Ανδρέα). Να δεις τι καρφώματα μεταξύ των ¨συνδαιτυμόνων¨ της μίζας και των λαμογιών ή σκανδάλων όπως θέλουν να ονομάζουν τις κομπίνες οι εθναρχοσωτηροευεργέτες έχει να πέσει Μαρία όταν αποφασίσουν επιτέλους να δημεύουν την περιουσία όποιου αποκαλύπτεται ότι άπλωσε το ξερό του. Θα καταλάβουμε οι ανόητοι ότι αυτούς δεν τους χωρίζει κανένα χρώμα όταν πρόκειται για παντελόνιασμα.

  • Γιώργης /

   Καλησπέρα Κώστα…
   Δὲν βαράω κανέναν ἀπολύτως. Μίλησα ἁπλὰ καὶ καθαρὰ. Καὶ στὸ περὶ «συναινέσεως» δὲν ἀναφερόμουν σὲ σένα…

 6. Έλλην /

  Αυτό που λέει ο Μπέης απαλλάσσει από τυχόν εγκλήματα τους προηγούμενους πρωθυπουργούς και συγκεκριμένα τον Καραμανλή, Γιώργη?

  • Γιώργης /

   Τώρα πᾶμε στὰ …τυχὸν ἐγκλήματα, Ἕλληνα; Ἐσὺ ἀλήθεια, τὶ κατάλαβες ἀπ’ αὐτὸ πού διὰβασες;

 7. Έλλην /

  Σε ρώτησα και υπεκφεύγεις…

  Εμένα μην με ρωτάς τι κατάλαβα. Ρώτα τον εαυτό σου τι ήθελες να κάνεις όταν εσύ ανέβασες το άρθρο, και ο πρώτος που σχολίασε ήσουν…..εσύ, αναφερόμενος στον Καραμανλή, ενώ στο άρθρο ο Μπέης μιλούσε για το ΠΑΣΟΚ και τον Σημίτη.

  • Γιώργης /

   Μήν στρίβεις τὴν κουβέντα ἀλλοῦ πάλι. Γιὰ τὸν λόγο πού κατάλαβες καὶ δὲν θὲς νὰ παραδεχθῆς ἀνέβηκε ἡ δήλωσι Μπέη.

  • Γιώργης /

   Ξαναρωτάω λοιπόν… Τὸ γυρνᾶς σέ «τυχόν ἐγκλήματα τώρα»…; Γιὰ τὶς ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ μιλᾶμε…, τό ξέχασες;

 8. Κώστας Ναξάκης /

  Καλησπέρα σε όλους.

  Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η τυφλότητα της δικαιοσύνης. Αν δεν λειτουργεί στο φυσικό της χώρο, να την επιβάλλουμε. Πάντως στη συνείδησή μας οι υπεύθυνοι έχουν κριθεί.

 9. Έλλην /

  Τι ξαναρωτάς? Εγώ σε ρώτησα κάτι.

  Στην ερώτηση δεν απαντάνε με ερώτηση. Απαντάνε. Αφού βγάλουν τα γυαλιά…

  • Γιώργης /

   Ἄν ἤρθες «φορτωμένος» πάλι Ἕλληνα, ἐπειδὴ δὲν μπορεῖς νὰ κοιτᾶς τὴν ἀλήθεια ΚΑΤΑΜΑΤΑ, λυπᾶμαι ἀλλὰ ΔΕΝ θὰ σοῦ κάνω τὴν χάρι.
   Σὲ παραπέμπω ΞΑΝΑ στὴν συνέντευξι Ρίτσελ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ…, καλὰ αὺτὴν τὴν φορὰ. Καὶ βγᾶλε μόνος σου ΟΤΙ συμπέρασμα σέ ὀδηγήσει τὸ τυφλὸ σου πάθος.
   Δυστυχῶς γιὰ σένα…

 10. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Καλημέρα σε όλους.
  Ουδόλως με ενδιαφέρει να εισχωρήσω στον ατέρμονο διάλογό σας, προσπαθώντας να αποχρωματίσω γυαλιά, η φακούς επαφής και να κατανείμω ευθύνες σε συγκεκριμένους χώρους, κόμματα, η ονόματα, αφού όσο αντικειμενικά και αν το κάνω, πάντα θα υπάρχουν απέναντί μου κολυμένα μυαλά, που εννοούν να παραμένουν σταματημένα στο “φανάρι της διασταύρωσης”, ακόμα και όταν αυτό δεν λειτουργεί.
  Προσωπικά σαν Έλληνας πολίτης, θεωρώ εξ’ ίσου υπεύθυνους όλους αυτούς που κυβέρνησαν μεταπολεμικά μέχρι σήμερα, διότι δεν έπραξαν τα δέοντα, ώστε να διεκδικήσουν ως όφειλαν, την πλήρη αποκατάσταση των καταστροφών από τις θηριοδίες που ετελέσθεισαν στην Πατρίδα μας, όπως και την επιστροφή του θησαυρού που καταλήστευσαν οι άθλιοι βάρβαροι από την Ελλάδα μας.
  Επίσης θεωρώ εξ’ ίσου υπεύθυνους και όλους τους αντιπολιτευόμενους, οι οποίοι ναι μεν δεν κυβέρνησαν, αλλά δεν αγωνίστηκαν ενωμένοι για το Εθνικό συμφέρον όσο θα έπρεπε σθεναρά, για να επιβάλουν στους εκάστοτε κυβερνόντες, να πράξουν το καθήκον τους απέναντι στο Έθνος και την Πατρίδα μας.
  Φυσικά σε… Όοοοολους… αυτούς, δεν προτίθεμαι να καταλογίσω άγνοια, η αμέλεια, αλλά μόνο Δόλο και πάλι Δόλο και πάλι… Δόλο και μόνο… Δόλο!!!
  Εκείνο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, είναι ένα και μοναδικό!
  Μπορούμε επιτέλους τώρα που μας βουλιάζουν, ξένοι και εγχώριοι διεστραμμένοι εγκληματίες από κοινού, να σταθούμε όρθιοι ο ένας δίπλα στον άλλο, ενωμένοι σε μία γροθιά και να αντισταθούμε ως Έλληνες, όπως στάθηκαν οι πρόγονοί μας σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν;;;
  Αν όχι, τότε μην παρεξηγηθείτε, αλλά αύριο θα είμαστε και εμείς το ίδιο, ίσως και περισσότερο, εγκληματικά πλέον, υπεύθυνοι από όλους αυτούς που σήμερα κατηγορούμε, ένθεν κακείθεν, εξ’ αιτίας της εμμονής μας να προσπαθούμε να καταλογίσουμε ευθύνες, παίζοντας το παιγνίδι αυτών που μας διαιρούν για να βασιλεύουν, τη στιγμή που η Ελλάδα μας κινδυνεύει με ολοκληρωτική καταστροφή!!!!!!!
  Αυτά είχα να πω και όποιος κατάλαβε… κατάλαβε.
  Ζητώ συγνώμη για το έντονο ύφος του σχολίου, αλλά ειλικρινά δεν απευθύνεται σε κανένα απολύτως προσωπικά!
  Κτυπώ μόνο το καμπανάκι του κινδύνου που ελλοχεύει προς όλες τις κατευθύνσεις, προκειμένου να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και την ισορροπία που επιβάλλεται να κρατάμε, για την επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων μας, προς όφελος του Έθνους και της Ελλάδας μας!
  Ευχαριστώ για την κατανόησή σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *