Δουλεία… υπάρχει… λέει ο Λοβέρδος!!!

Βελζεβούλης... ο διαμόνιος ιδιοτελής φίλος σας     Αθήνα 1/12/2014

     Τσάαα…

     Σας χαιρέτισααα?… δεν σας χαιρέτισααα…

…χαίρεται τι κάνετεεε?… καλά ευχαριστώ!

     Επιτρέψτε μου να σας συστηθώ…

…είμαι ο διαβόητος… Βελζεβούλης… χεεεε χε χε χε χεεεε…

…ναιαιαι… ναιαι… πολύ σωστά καταλάβατε… πάρα πολύ σωστά…

…αυτός ο τρισκατάρατος διαολεμένος κυρίαρχος του σκότους και αιώνιος αντίπαλος του αντίστοιχου επουράνιου, που εσείς προσκυνάτε ολημερίς για να σας γλιτώσει απ’ τις συμφορές που σας περιμένουν σε κάθε σας βήμα!

     Δεν ανέβηκα, (τρόπος του λέγειν), τυχαία στην γήινη επιφάνεια.

     Είμαι κοντά σας, (ως οντότητα, χωρίς να με βλέπετε), κατόπιν προσκλήσεως του Αέναου Έλληνα Μαχητή…

…φυσικά με το ανάλογο αντάλλαγμα… θα με «φιλέψει» λέει την… ψυχούλα του για αρκετές χιλιάδες χρόνια… (χεεεε χε χε χε χεεεε)…

…αρκεί όπως μου είπε, να τον βοηθήσω στην προσπάθειά του να αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις, όλων των «επίγειων σατανάδων» που έχουν στήσει το «βασίλειό» τους στη χώρα σας και μηχανεύονται κάθε λογής ραδιουργία, κλείνοντας συμφωνίες με τους εξωχώριους «αρχισατανάδες», που μοναδικό τους στόχο έχουν, την καταλήστευση του πλούτου σας και την υποδούλωσή σας, με την πλήρη ισοπέδωση όλων των δικαιωμάτων σας…

…Κυριαρχικών, Ανθρωπίνων, Κοινωνικών, Εργασιακών, Ασφαλιστικών, Πολιτικών, κλπ…

…εφαρμόζοντας το δόγμα της νέας τάξης πραγμάτων, σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες θα είναι…τα πράγματα…

…κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των διεθνών τοκογλύφων… επονομαζόμενων «καλλιτεχνικά» και «αγορών»!

     Δεν με πιστεύετε? Κακώωως!

     Ζητήστε μου να κάνω κάτι για να σας το αποδείξω.

    Ζητήστε μου ας πούμε, να σας αποκαλύψω τις «ευγενείς» προθέσεις που κρύβουν επιμελώς στο πίσω μέρος του αν-εγκεφάλου τους, κάθε ένα από τα «δαιμόνια καθάρματα» που διαχειρίζονται τη ζωή σας ευαγγελιζόμενοι τη «σωτηρία» σας και προσφωνούνται μεταξύ τους με ένα από τα λαμπερά μεν, αλλά «τενεκεδένια» όπως αποδεικνύεται, προσωνύμια… κ. Πρόεδρε, κ. Πρωθυπουργέ, κ. Υπουργέ, κ. Βουλευτά, κ. Γενικέ, κ. Εισαγγελεύ και άλλα τέτοια «φιλοφρονητικά» «σαλιαρογλειψίματα», τα οποία χρησιμοποιούν ως «εύοσμο κοστούμι παραλλαγής» για να καλύψουν την αηδιαστική μπόχα που εκπέμπει ο νοσηρός αν-εγκέφαλός τους!

     Τώρα θα με ρωτήσετε, και ίσως με το δίκιο σας…

…είναι στ’ αλήθεια τόσο ικανοί αυτοί οι «κύριοι» ώστε να κρύβουν επιμελώς τις δόλιες προθέσεις τους, πίσω από τις «αγνές» που αφήνουν επιδέξια να γίνονται «ευδιάκριτες», μέσα από τις πρακτικές που ακολουθούν για να παραπλανούν τους πολίτες???

     Και όμως ναι! Είναι αλήθεια πως έχουν κι αυτή και άλλες επίσης επικίνδυνες, (για να μην πω ακόμη διαβολικές), τέτοιες ικανότητες, διαφορετικά δεν θα εναλλάσσονταν σαράντα ολόκληρα χρόνια οι ίδιοι και οι ίδιοι στην εξουσία και τώρα που βρέθηκαν στο χείλος του γκρεμού της παντοδυναμίας τους, προσπαθούν εναγωνίως αγκαλιασμένοι να σωθούν όπως όπως, ξεπουλώντας Πατρίδα, Έθνος, Ιερά και Όσια… ξεπουλώντας έναν ολόκληρο Λαό με τον πλούτο του, την Ιστορία του και τον πολιτισμό του!

    Δεν θέλω να σας απογοητεύσω καθώς αντιλαμβάνομαι πως… μάτια έχετε, αυτιά έχετε και κρίση επίσης, ώστε να μπορείτε να καταλάβετε πάνω κάτω ποιες είναι οι προθέσεις τους, αλλά… κρίνοντας μόνο από όσα στοιχεία του χαρακτήρα τους οι ίδιοι σας επιτρέπουν να γνωρίζετε, με αποτέλεσμα να…

…παρασύρεστε καλοπροαίρετα και τους παραχωρείτε νέες ευκαιρίες, ευελπιστώντας κάθε φορά σε μία μετάλλαξη, που θα τους «φωτίσει» να λειτουργήσουν προς το κοινό… το Εθνικό σας συμφέρον!

     Όμως εμένα σας παρακαλώ να μου επιτρέψετε να γνωρίζω κάτι περισσότερο… βελζεβούλης γαρ…

…μιας και λόγω της ιδιότητας μου, έχω στην διάθεσή μου το «κλειδί» της πίσω «πόρτας» του «ακατοίκητου» που φέρουν στους ώμους τους και διατηρώ συχνές μεταφυσικές επαφές μαζί τους, διαλέγοντας σε ποιούς από αυτούς θα δώσω την ευκαιρία των «εισαγωγικών εξετάσεων» για την είσοδό τους στην… κολασούλα μου… και ποιοί θα θεωρηθούν ικανοί για να αναρριχηθούν στα ύπατα αξιώματα του βασιλείου του σκότους υπό τις διαταγές μου!

     Αλλά ας μην μακρηγορούμε άλλο… επειδή δεν έτυχε να έχω βήμα προγενέστερα, με την άδειά σας θα κάνω μία αναδρομή στο πολύ κοντινό παρελθόν… πριν από 15 – 20 ημέρες…

…σήμερα θα σας αποκαλύψω για παράδειγμα, τον υποχθόνιο συλλογισμό ενός από τα πλέον γνωστά «καθάρματα» της πολιτικής εξουσίας, του διεκδικούντος δικαίως τον τίτλο της «Μάρθας Βούρτση» της πολιτικής σκηνής του τόπου σας, του περιφερόμενου στα τηλεοπτικά παράθυρα, άλλοτε κλαψουρίζοντας και άλλοτε ανθρακο-επιχειρηματολογώντας θρασύτατα για τις «σωστές», καταστροφικές πολιτικές επιλογές του!

     Καλάααα… καλάαα… καλά ντεεεε… μη φωνάζετε… το ξέρω ότι τον γνωρίζετε οι περισσότεροι, όσο κι αν καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες για να το αποκρύψει…

  Ναίαιαιαι… ναίαιαιαι…κυρίες και κύριοι, είναι ο Ανδρέας… Λοοοβέρδοοοοοοος!!!

     Ο γνωστός συνταγματολόγος και καθηγητής πανεπιστημίου, (έτσι εξηγείται γιατί… έρχεται κατά πάνω μου… η παιδεία σας)…

…κατά δήλωσή του φυσικά, γιατί αν με ρωτήσετε τη γνώμη μου για τα πτυχία του, θα σας απαντήσω ότι εγώ τα θεωρώ εξ’ ορισμού άκυρα, αφού εκτός της επιλεκτικά μειωμένης νοητικής ικανότητας που εμφανίζει, (17/11/2014 εκπομπή στον ενικό με τον Νίκο Χατζηνικολάου), όπως έχω πληροφορηθεί εξ’ εγκύρου πηγής, τα Πανεπιστήμιά σας χορηγούν πτυχία σε Ανθρώπους… ενώ αυτός εκτιμώντας την συμπεριφορά του απέναντί σας, υποθέτω ότι ανήκει στην κατηγορία των… «Υπανθρώπων»!!!

     Έτσι λοιπόν ο «κύριος» Λοβέρδος, πέραν όλων των άλλων δεινών που σας έχει φορτώσει κατά καιρούς, βγήκε ως Υπουργός Παιδείας πρόσφατα και σας πληροφόρησε γενικότερα και τους εκπαιδευτικούς σας ειδικότερα, ότι το σύστημα της παιδείας σας, (ο επουράνιός να το κάνει γιατί εγώ παραιτούμαι), για να λειτουργήσει στοιχειωδώς, χρειάζεται να καλυφθούν, από το σύνολο των κενών θέσεων που υπάρχουν, τουλάχιστον 1100 τον αριθμό, αλλά δυστυχώς όπως είπε το… «ταμείον είναι μείον»… και έκανε έκκληση στα Ανθρώπινα συναισθήματα των Εκπαιδευτικών Λειτουργών, να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους… προφανώς για την Πατρίδα…

…δεν παρέλειψε φυσικά να βάλει και το… «δόλωμα στο αγκίστρι» του… δηλώνοντάς τους πως όσοι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, θα κερδίσουν επιπλέον μόρια, που θα τους κατατάξουν υψηλότερα στις βαθμίδες προτεραιότητας έναντι των συναδέλφων τους που θα αρνηθούν, όταν και αν ποτέ γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών στο δημόσιο!!!

     Εεεεύγε… εεεύγε… Υπουργέ…

…πάρτα να μην στα χρωστάω…

…τα συγχαρητήρια καλέεε… που πήγε το αρρωστημένο σου???

     Εεεε, λοιπόν φίλοι μου να μου το θυμηθείτε… αυτός μια μέρα θα μεγαλουργήσει… στο βασίλειο του σκότους!!!

     Ακούστε τώρα τι θα πω σ’ αυτόν και όποιον άλλον εμπλεκόμενο στη ραδιουργία που επινόησαν οι «αρχιδαίμονες» τοκογλύφοι εντολείς του και ανέλαβε να την υλοποιήσει ο «φτωχοδιάβολος» υπηρέτης και εντολοδόχος τους, αφού πρώτα ζητήσω την άδειά σας να μιλήσω σαν να ήμουν πολίτης της Χώρας σας!

     Άκου Υπουργέ για να «μάθεις» αν δεν γνωρίζεις καλά Ελληνικά, γιατί εγώ ως… βελζεβούλης όπως αντιλαμβάνεσαι, λίγο ως πολύ, είμαι υποχρεωμένος να γνωρίζω όλες τις γλώσσες, για να μπορώ να συνεννοούμαι, τουλάχιστον στοιχειωδώς, με όλα τα «ευγενή» καθάρματα του υποκόσμου των διαφόρων εξουσιών!

     Εθελοντισμός θεωρείται…

…η εκούσια ενέργεια, προσφορά, πράξη, ενός η περισσοτέρων Ανθρώπων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, η ακόμη και προς όφελος ενός και μόνο άλλου Ανθρώπου, με μοναδικό κίνητρο το συναίσθημα της αλληλεγγύης, χωρίς ο εθελοντής να αποβλέπει σε προσωπικό του όφελος, η να εξαναγκάζεται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να προσφέρει!

   Όταν ο εθελοντής «καλείται» να προσφέρει «εθελοντικά» τις υπηρεσίες του, μη έχοντας καμία απολύτως άλλη επιλογή, λαμβάνοντας υπόσχεση, (και μάλιστα χωρίς αντίκρισμα), ότι θα πριμοδοτηθεί με προτεραιότητα έναντι άλλων συνανθρώπων του, όταν και αν ποτέ αποφασίσει η Πολιτεία να προκηρύξει διαγωνισμό για το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό της εργασίας, (και ιδιαιτέρα εν μέσω περιόδου κρίσεως και ανεργίας με ποσοστό 30%), στο οποίο έχουν ίσα δικαιώματα όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες… και αυτό γίνεται από έναν υποτίθεται «Δημόσιο Λειτουργό της Πολιτικής Εξουσίας», που αμείβεται με υπέρογκους μηνιαίους μισθούς, της τάξεως των 6.000 – 7.000 Euro, (φανερά), κλέβοντας τον ιδρώτα Αυτού που καλεί να εργασθεί χωρίς αμοιβή… αυτό δεν είναι απλά εξαναγκασμός…

…είναι στυγνός… ωμός εκβιασμός σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που δημιουργήθηκαν και με δική του βαρύτατη ευθύνη!!!

     Για να σε βοηθήσω να λύσεις το πρόβλημα της αμοιβής των 1100 εκπαιδευτικών που έχεις άμεση ανάγκη για να λειτουργήσει στοιχειωδώς το σύστημα της παιδείας, σου έχω το ισοδύναμο μέτρο που πρέπει να πάρεις…

…να σταματήσουν να πληρώνονται οι τριακόσιοι άχρηστοι «Εθνοπατέρες μας», αφού το μόνο που κατάφεραν σαράντα ολόκληρα χρόνια είναι να καταστρέψουν ολοσχερώς την Ελλάδα και θα δεις ότι τα χρήματα που θα εξοικονομήσεις, όχι μόνο θα φθάσουν για τις πληρωμές των εκπαιδευτικών αλλά θα περισέψουν!

     Η εργασία χωρίς αμοιβή υπ’ αυτές τις συνθήκες και προϋποθέσεις «κ. Καθηγητά», (τρομάρα σου), στην Ελληνική γλώσσα…

…λέγεται εκμετάλλευση και όταν αυτή ασκείται εις βάρος κάποιου που είναι απόλυτα εξαρτημένος από τον εκμεταλλευτή, προσδιορίζεται με τον γλωσσικό όρο… Δουλεία!!!

     Δηλαδή με λίγα λόγια ως Υπουργός Παιδείας, κύριο μέλημά σου είναι να θεσμοθετήσεις την εργασία χωρίς αμοιβή…

.

… με απλά λόγια, να θεσμοθετήσεις την… Δουλεία!!!

.

     Ως νομικός, (που λέει ο λόγος) και «Καθηγητής Πανεπιστημίου» όπως επικαλείσαι, δεν έχεις ακούσει να γίνεται λόγος για το Διεθνές δίκαιο περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την ρητή απαγόρευση εκμετάλλευσης Ανθρώπου από Άνθρωπο???

.

     Και καλά, εσύ ίσως δεν έτυχε να το ακούσεις όταν… περνούσες έξω από τη Νομική…

…ούτε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έτυχε να το ακούσει… και να σε καλέσει από κοντά… για να στο μάθει???

.

     Καλέ τι λέω εγώ???

   Αυτός είναι ασφυκτικά απασχολημένος, μετρώντας τα «ρούβλια» που λαμβάνει από τα αναδρομικά των περικοπών… του Συνταγματικά κατοχυρωμένου μισθουλάκου του…

.

     Ρε δεν ερχόσαστε όλοι μαζί σ’ εμένα… λέω εγώ…

 

Ο δαιμόνιος και ιδιοτελής φίλος σας.

Βελζεβούλης

.

Προτείνουμε επίσης να διαβάσετε σχετικό :

Οι τσαρλατάνοι της “εξουσιαστικής”… αγυρτείας… “μαγειρεύουν”!

5 comments

 1. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Φίλε Βελζεβούλη “καλορίζικος” σαν αρθρογράφος.
  Ασφαλώς και δεν θα περίμενα άλλο από το, η “πρώτη” σου να καταπιάνεται με λιγότερο σοβαρό θέμα.
  -Κοίτα να δείς, που στα μαθητικά μου χρόνια οι διδάσκαλοι μου με διαβεβαίωναν ότι η Δουλεία, ως σύστημα, έχει περάσει και “σήμερα” πλέον “ζούμε” το σύστημα του καπιταλισμού, στις διάφορες “εκφάvσεις” του!
  -Άκου να ακούσεις που, η ανθρωπότητα έχει δώσει τεράστιες μάχες για καταγραφή των ορίων της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και “πίστευα” πως αυτά πλέον ευδοκιμούν σε απολυταρχικά καθεστώτα!
  Θεωρώ, φίλε μου Βελζεβούλη, ότι η ετυμολογική ανάλυση της Ελληνικής γλώσσας (για το τί ακριβώς ζήτησε ο λοβέρδος), πρέπει να έχει αποδέκτες τους δικαστές, εισαγγελείς και σύσσωμο τον χώρο της αντιπολίτευσης.
  -Αλλά; τι τα θές; στου κουφού την πόρτα….πάρε και το χαλάκι!
  Η ΕΠΙΣΗΜΗ δήλωση λοβέρδου αποτελεί εμπράγματη πολιτειακή αλητεία, με όσα αυτό συνεπάγεται, καθώς και αποκαλύπτει το σαθρό των, τάχα μου, ταγών των θεσμών επίσης με ότι αυτό συνεπάγεται.
  Η “αδράνεια” των “λειτουργών” (νομοθετικού σώματος, δικαστών, δημοσιογράφων κλπ.), σηματοδοτεί και αποδοχή της εμπράγματης πολιτειακής αλητείας, επίσημα πλέον, από θεσμικούς.
  -Και, ναί είναι αλήθεια ότι η κοινωνία αργεί να αντιληφθεί νέα δεδομένα στην ιστορική της διαδρομή, αλλά κάποτε τα αντιλαμβάνεται.
  Η ΕΡΩΤΗΣΗ είναι: ” Είσαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε μια κοινωνία που θα έχει αντιληφθεί τον ρόλο που παίζει όποιος εξασκεί πολιτειακή αλητεία κατά συρροήν;”
  Ως επιμύθιο, θα επαναλάβω ερώτησή μου από προηγούμενο σχόλιο μου σε άλλο άρθρο: ” Όλα μα όλα στον βωμό του μαμμωνά;”
  -Πόσα θα πετάξετε στον Καιάδα και προκειμένου να εξυπηρετήσετε άνομα συμφέροντα, άνομων εντολέων-αφεντάδων σας;
  ( ΦΥΣΙΚΑ η ερώτηση δεν απευθύνεται στην ξενόδουλη κυβέρνηση και το αλλογενές-αλλοεθνές προσωπικό που απαρτίζει τα κυβερνητικά κόμματα, καθώς ούτε και αφορά την αλλογενή-αλλοεθνή μαριονέτα που παριστάνει τον πρόεδρο της δημοκρατίας ΤΟΥΣ.
  Η ερώτηση απευθύνεται στους υπόλοιπους που συνεχίζουν να λάμπουν με την αδρανή παρουσία τους. )

 2. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Βελζεβούλη καλησπέρα.

  “Κακορίζικος” και… “σιδεροκέφαλος” να ευχηθώ;

  Νομίζω πως δεν το χρειάζεσαι… λόγω της ιδιότητάς σου.

  Μου ζήτησες να σου παρέχω βήμα εντελώς περιστασιακά, γιατί όπως μου είπες, έχεις βεβαρυμμένο καθημερινό πρόγραμμα και… ανειλημμένες υποχρεώσεις στο βασίλειο του σκότους, που δεν σου επιτρέπουν να ασχοληθείς συστηματικά με την αποκάλυψη των επίγειων “δαιμόνιων” καθαρμάτων που “εδρεύουν” στην Ελλάδα μας!

  Σου παρείχα το βήμα, το οποίο θα είναι στη διάθεσή σου αν το επιθυμείς και όταν ο χρόνος σου το επιτρέπει, αλλά…
  …την “ψυχούλα” μου όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις κι εσύ, θα στην “φιλέψω”… αφού πρώτα διαπραγματευτούμε αληθινά και μέχρι τελικής πτώσης και φυσικά, αφού με βοηθήσεις στην αποκάλυψη όλων των “δαιμόνιων” επίγειων καθαρμάτων που δρουν στην Ελλάδα μας, σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας και αν έχουν “τρουπώσει”, και όσο ψηλά και αν βρίσκονται στην ιεραρχία!

  Πάντως πρέπει να γνωρίζεις, πως το καλύτερό σου χαρτί στην διαπραγμάτευση σου μαζί μου, θα είναι η επιπλέον προσφορά σου να μου υποδείξεις και κάποιους τρόπους να τους “ξαποστείλουμε” σ’ ένα μακρύ ταξίδι, απ’ όπου δεν θα έχουν τη δύναμη να ξαναβλάψουν την Πατρίδα μας και τον Λαό μας.

  Αν δε, αναλάβεις να το κάνεις εσύ αυτό για λογαριασμό μας, μη σου πω ότι θα σου γνωρίσω και άλλους που θα σ’ ευχαριστήσουν με… ανάλογο τρόπο… ξέρεις εσύ!

  Προς το παρόν, οφείλω να ομολογήσω πως κράτησες το λόγο σου, κάνοντας ένα καλό και ευσυνείδητο… “διαολεμένο” ποδαρικό, στοχεύοντας με ένα από τα αιχμηρά σου “βέλη”… δύο μαζί δαιμόνια “τριγωνάκια”, (δεν εννοώ… πετούμενα… εννοώ τα άλλα που στήνουν… τριγωνικές δολοπλοκίες), διαφορετικών εξουσιών μεν, αλλά με την ίδια βρωμερή αντίληψη που διαθέτουν όλα τα καθάρματα του υποκόσμου της εξουσίας.

  Στη διάθεσή σου όποτε επιθυμείς.

 3. Έκτωρ /

  Καλησπέρα σας.

  Πίσω από τους πολιτικούς υπάρχει ένας σάπιος λαός.
  Η καθημερινότητα του Έλληνα είναι γεμάτη με θλιβερές συνήθειες και νοοτροπίες που σε καμία περίπτωση δε αφήνουν περιθώριο ελπίδας.

  Αντίσταση δεν είναι μια πορεία στο Σύνταγμα.
  Αντίσταση δεν είναι μια απεργία.
  Αντίσταση δεν είναι το παιχνίδι αστυνόμοι και κλέφτες στα Εξάρχεια.
  Αντίσταση δεν είναι οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια.

  Τίποτα από αυτά δε φέρνει αποτέλεσμα και όμως αυτές είναι οι μόνες εκφάνσεις της λεγόμενης σύγχρονης αντίστασης. Γιατί?

  Ένα παιδί που αποφάσισε να αντισταθεί στην κυριολεξία, και όχι με υπεκφυγές….κιδυνεύει να πεθάνει. Φυσικά είναι επιλογή του…κανείς δεν τον ανάγκασε.
  Ιδεολογικά διαφωνώ μαζί του.
  Επί της παρούσης κατάστασης με βρίσκει σύμμαχο.
  Υποκλείνομαι στη παλικαριά του.
  Έχει διαλέξει να αντισταθεί με πράξεις. Και όχι με τις παραπάνω κοροιδίες που κάνει το 99,9% των “αγανακτισμένων”.

  Διάλεξε το άμεσο χτύπημα στον εχθρό και όχι τον κλεφτοπόλεμο.

  Οι υπάλοιποι, όσοι αρθρογραφούμε ή σχολιάζουμε από το σπίτι μας δεν κάνουμε αντίσταση.
  Απλά λέμε τον πόνο μας ο ένας στον άλλο..

  Φυσικά δεν το λέω για να σας προσβάλλω, διότι και εγώ μέσα στους δειλούς είμαι..αυτή είναι η κατάντια μας.
  Είμαστε ΔΕΙΛΟΙ.
  Και αυτό είναι το πρόβλημά μας.

 4. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Έκτωρα καλησπέρα.

  Ως διαχειριστής της σελίδας, θα σου πω καλώς όρισες στην παρέα μας και ίσως δεν θα μετανιώσεις για το σχόλιο που έγραψες, έστω και αν κατά την άποψή σου, όλοι όσοι αρθρογραφούν η σχολιάζουν, απλά λένε τον πόνο τους ο ένας στον άλλο.

  Οι στοιχειώδεις άγραφοι κανόνες του πολιτισμού, αν θέλει κάποιος να συγκαταλέγεται στους πολιτισμένους ανθρώπους, επιβάλουν τον σεβασμό στις απόψεις των συνομιλητών σου, ακόμη και αν διαφωνείς μαζί τους.

  Επί πλέον, πρέπει να μάχεσαι προκειμένου να ακουστούν εάν υπεραμύνεσαι της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της ελευθερίας του λόγου, γι’ αυτό η σελίδα μας ανεβάζει όλα τα σχόλια, όσο αιχμηρά η προκλητικά και αν είναι, αρκεί να μην περιέχουν χυδαιολογίες χωρίς νόημα και να μην είναι γραμμένα υπό μορφήν Γκρίκλις, γιατί θεωρούμε ότι η Ελληνική γλώσσα είναι μητέρα όλων των γλωσσών και της αξίζει να είναι πρότυπο γραφής, ειδικά από όλους όσους θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται “Έλληνες”!

  Λες ότι : “Πίσω από τους πολιτικούς υπάρχει ένας σάπιος λαός.”

  Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου, γιατί και αν ακόμα ήθελα να συμφωνήσω, ο αφορισμός που χρησιμοποιείς για έναν ολόκληρο Λαό, συμπεριλαμβάνει κι εσένα…

  …και όσον αφορά το άτομό σου, θα γνωρίζεις ασφαλώς κάτι παραπάνω, αλλά αυτό δεν ενδυναμώνει την κρίση σου έναντι των υπολοίπων πολιτών…

  …μάλλον θα έλεγα την αποδυναμώνει!

  Ένας συγκροτημένος Λαός, αναπτύσσεται και να πορεύεται σχηματίζοντας τη νοοτροπία του, ανάλογα με τις συνθήκες που διαμορφώνουν για λογαριασμό του οι εκπρόσωποί του, στο περιβάλλον μιας ευνομούμενης πολιτείας που θα σέβεται και θα προστατεύει τα δικαιώματά του!

  Πιστεύεις στ’ αλήθεια ότι, τουλάχιστον τα τελευταία σαράντα χρόνια, διαμορφώθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες και το ανάλογο περιβάλλον από τους πολιτικούς για την υγιή ανάπτυξη ενός συγκροτημένου Λαού;;;

  Και επειδή αντιλαμβάνομαι ότι θα μου πεις πως την ευθύνη για την επιλογή των πολιτικών την έχει ο Λαός, θα σε ρωτήσω…

  …θυμάσαι να μου πεις, έστω και μία προεκλογική υπόσχεση από αυτές που εκτόξευσαν κατά καιρούς οι πολιτικοί μας, που να έγινε πράξη;;;

  …μπορείς εσύ να διακρίνεις έστω και έναν πολιτικό καθαρό και έντιμο ανάμεσα στα αποβράσματα του κατά την δική τους άποψη “δημοκρατικού τόξου”, ώστε να μας τον προτείνεις ανεπιφύλακτα να τον στηρίξουμε;;;

  …υπάρχει υγιής Δημοκρατικός θεσμός και μηχανισμός που να ελέγχει το πολιτικό σύστημα και να επιβάλει όταν χρειάζεται τις ανάλογες κυρώσεις και τιμωρίες, για να προστατεύει τους πολίτες όταν οι εκπρόσωποί τους “πολιτικοποιούν” ολόκληρο τον ποινικό κώδικα;;;

  Ίσως από τα γραφόμενά μου, διακρίνεις ότι κι εγώ χρησιμοποιώ έναν αφοριστικό λόγο για τους πολιτικούς. Λάθος!.

  Ο αφοριστικός μου λόγος δεν συμπεριλαμβάνει μόνο τους πολιτικούς, αλλά γενικότερα όλες τις μορφές εξουσίας, οι οποίες έχουν αγκαλιαστεί και “χορεύουν” ένα διαπλεκόμενο “ταγκό”, το “ταγκό” της απάτης, της ρεμούλας, της λομογιάς και δεν συμμαζεύεται, εις βάρος και στην πλάτη ενός ολόκληρου Λαού!

  Γιατί δεν μπορεί να έχεις την απαίτηση από τον απλό πολίτη να έχει τη διορατικότητα, να διακρίνει τι ακριβώς σχεδιάζει στα κρυφά ο κάθε υποψήφιος εκπρόσωπος του για να μην τον ψηφίσει, ενώ ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος που “ζυμώνεται” καθημερινά με το σάπιο σύστημα, να μην γνωρίζει ποιοι από τους συναδέλφους του είναι διεφθαρμένοι για να τους καταγγείλει επωνύμως και εν ανάγκη να παραιτηθεί…

  …άρα όσοι από τους “υπηρέτες” της εξουσίας δεν είναι διεφθαρμένοι…

  …είναι εν δυνάμει διεφθαρμένοι και καιροφυλακτούν στην γωνία, εποφθαλμιώντας να γίνουν… “βεζίρηδες στην θέση του βεζίρη”!!!

  Λες ότι κατά την άποψή σου :

  “Αντίσταση δεν είναι μια πορεία στο Σύνταγμα.”

  “Αντίσταση δεν είναι μια απεργία.”

  “Αντίσταση δεν είναι το παιγνίδι αστυνόμοι και κλέφτες στα Εξάρχεια.”

  “Αντίσταση δεν είναι οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια.”

  Θα μπορούσα ίσως να συμφωνήσω μαζί σου, εάν η αναφορά σου στην
  αντίσταση ήταν πιο σωστά διατυπωμένη.

  Δηλαδή : Αντίσταση δεν είναι “απαραίτητα” μια πορεία στο Σύνταγμα… ας πούμε κ.ο.κ.

  Κατά την άποψή μου :

  Αντίσταση είναι, κάθε μορφής ενέργεια που στρέφεται εναντίον της αυθαιρεσίας και της ανομίας που προσπαθεί να επιβάλει δια της βίας, οποιαδήποτε από τις εξουσίες…

  …εις βάρος ενός ολόκληρου Λαού, η της πλειοψηφίας αυτού, η κάπιων μειοψηφιών, η ακόμη και μεμονωμένων πολιτών…

  …που σου επιτρέπουν οι πνευματικές, οι ψυχικές και οι σωματικές σου δυνάμεις, χωρίς να είσαι αναγκασμένος να λειτουργήσεις κάτω από οποιανδήποτε πίεση, πνευματική, ψυχολογική, η σωματική και προ παντός να μην προσβλέπεις σε οποιοδήποτε προσωπικό όφελος…

  …ακόμα και να μην αναπνέεις!

  Αρκεί αυτή σου η ενέργεια να στρέφεται εναντίον όλων των προαναφερόμενων μορφών βίας!

  Στον πόλεμο πρέπει να ξέρεις… ότι κάποιοι πολεμούσαν στο μέτωπο, γιατί αυτό τους επέτρεπαν οι δυνάμεις τους… και κάποιες έπλεκαν κάλτσες για τα πόδια αυτών που πολεμούσαν…

  …και οι δύο κατηγορίες συμπολιτών μας, προσέφεραν ότι μπορούσαν, ότι τους επέτρεπαν οι δυνάμεις τους να προσφέρουν…

  …και οι δύο κατηγορίες συμπολιτών μας έδιναν εξ’ ίσου την ψυχή τους για την αντίσταση!!!

  Λες : “Ένα παιδί που αποφάσισε να αντισταθεί στην κυριολεξία και όχι με υπεκφυγές… κινδυνεύει να πεθάνει. Φυσικά είναι επιλογή του… κανείς δεν τον ανάγκασε.

  Ιδεολογικά διαφωνώ μαζί του.

  Επί της παρούσης κατάστασης με βρίσκει σύμμαχο.”

  Προσωπικά, δεν θα μπορούσα να μην συμπαρασταθώ σαν άνθρωπος σ’ έναν συνάνθρωπό μου, πολύ περισσότερο σαν πατέρας που είμαι και θα μπορούσε ίσως να είναι ένα από τα παιδιά μου. Θλίβομαι πραγματικά και μόνο που το σκέπτομαι.

  Δεν θα πω ότι κανείς δεν τον ανάγκασε, όχι γιατί διαφωνώ μαζί σου, αλλά γιατί μπορεί ακόμα και κάποιες συνθήκες που εμείς δεν γνωρίζουμε, να τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή.

  Όμως οφείλω να πω, ότι εάν υπερασπίζεσαι την πραγματική Δημοκρατία η οποία είναι μία και μοναδική, (όχι πολλές όπως ορισμένοι “δημοκράτες” έχουν πλάσει στο “μυαλό” τους κατά τα συμφέροντά τους και αρέσκονται να την αναφέρουν στον πληθυντικό… οι δημοκρατίες… μία για κάθε “υπηρέτη”… αντίστοιχα μία για κάθε πολίτη… κι άμα τη δεις γράψε μου) και οφείλει να προστατεύει σε κάθε περίπτωση τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όλων ανεξαιρέτως των πολιτών εξ’ ίσου και όχι να προστατεύει επιλεκτικά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μερικών ομάδων, η μεμονωμένων πολιτών, εις βάρος των υπολοίπων, τότε δεν νομίζω ότι υπήρχαν πολλά περιθώρια πέραν της εναλλακτικής που αποφασίστηκε…

  …προσωπικά, όσο και αν θλίβομαι για την εξέλιξη που είχαν τα γεγονότα, περισσότερο προβληματίζομαι για τους λόγους που τον οδήγησαν να αρνηθεί πεισματικά την εναλλακτική λύση!

  Λες “είμαστε ΔΕΙΛΟΙ”.

  Ίσως θα μπορούσα να συμφωνήσω εάν έλεγες ότι…

  …μερικοί από εμάς ήμαστε φοβισμένοι!

  Είναι τελείως διαφορετικό το νόημα και σκιαγραφεί αν θες πιο σωστά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, μιας και φρόντισαν γι’ αυτό επαρκώς οι εγχώριοι και οι εισαγόμενοι ανθέλληνες δυνάστες του Λαού μας.

  Όμως πρέπει να υπογραμμίσω, ότι ο φόβος είναι ένα περισσότερο Ανθρώπινο συναίσθημα εξ’ αιτίας της λογικής που διακρίνει τον Άνθρωπο, το οποίο σε άλλους είναι εντονότερο, σε άλλους μέτριο σε άλλους πιο ασθενές, κ.ο.κ.

  Αυτό συμβαίνει γιατί απλά δεν είναι δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο, μιας και αναδύεται εκ των έσω ενστικτωδώς και όποιος σου πει ότι δεν φοβάται καθόλου… πρέπει να περάσει από ανιχνευτή ψεύδους!

  Όμως αρκετά νομίζω πως έγραψα έως εδώ.

  Θα κλείσω λέγοντάς σου πως εάν εσύ έχεις την εντύπωση πως είμαστε εδώ για να λέμε τον πόνο μας ο ένας στον άλλο, μάλλον έχεις πέσει έξω στις προβλέψεις σου.

  Απλά μιλάμε και ανταλλάσουμε απόψεις, αφ’ ενός για ενημέρωση όσων από εμάς δεν γνωρίζουμε κάποια γεγονότα και αφ’ ετέρου γιατί προσδοκούμε να βρεθεί κάποιος από εμάς που θα σκεφτεί και θα προτείνει μία πραγματικά αποτελεσματική λύση για να απαλλαγούμε από τους προδότες!

  Αφού λοιπόν κατά τη γνώμη σου, Αντίσταση δεν είναι όλα αυτά που αναφέρεις…

  …αφού το 99,9% των “αγανακτισμένων” διάλεξε να αντισταθεί με κοροϊδίες…

  …ας είσαι εσύ ένας από το 0,1% των “αγανακτισμένων” η μη πολιτών που ψάχνουμε τόσο καιρό να μας προτείνει ποιες ενέργειες πρέπει να κάνουμε για να απαλλαγούμε από την ληστοσυμμορία που καταδυναστεύει την Ελλάδα μας… “ιδού πεδίον δόξης λαμπρό”!!!

  Φυσικά και δεν έχω την πρόθεση να σε υποτιμήσω, αλλά διακατέχομαι από μία περιέργεια και μία ανυπομονησία μαζί, που ότι προτείνεις είμαι έτοιμος να το εφαρμόσω… ξεπερνώντας κάθε μου φόβο… και το εννοώ…

  …αρκεί να είναι στα σίγουρα θετικά αποτελεσματικό για τον Λαό!!!

  Υ.γ. Εάν εσύ (κατά τα λεγόμενά σου)… δειλιάζεις να γράψεις σε δημόσιο διάλογο, στείλε μου mail και αναλαμβάνω εγώ να το προωθήσω.

  …ιδού η Ρόδος… ιδού και το πήδημα!

  Άντε και αγωνιούμε να σε ακούσουμε…

  …όχι όμως τίποτα χλιαρά μισόλογα και… ασυναρτησίες!!!

  Ορθά κοφτά και σταράτα… και τότε θα διαπιστώσεις εξ’ ιδίων, εάν και ποιος φοβάται!!!

 5. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Φίλε Έκτωρ, καλώς μας ήλθες και ελπίζω να συνεχίσεις να προσθέτεις την γνώμη σου και με επόμενα σχόλια σου.
  Ειλικρινά σου “μιλάω”, το σχόλιο σου με στεναχώρησε διότι (κατά την γνώμη μου, επισημαίνω), διαθέτεις μία στρεβλή αυτοκριτική “κατήφεια” και άδικα επιμένεις στην ευθύνη που εξ ολοκλήρου “κατέχει” το υποζύγιο.
  Και σαν αρχή θα σε προτρέψω να διαβάσεις προηγούμενο άρθρο ( εάν δεν το διάβασες ), που ασχολείται με τα “εδώδιμα και αποικιακά” στον τόπο μας.
  Η αρχή στο σχόλιο σου είναι ακριβής επανάληψη, στα όσα δήλωσε στην στημένη και κατ εντολή συνέντευξη της η “σελήνη”!
  Αντιλαμβάνομαι να “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης” (στο εν προκειμένω, η κούρκουλα φωνάζει αφού είναι ο κλέφτης), αλλά δεν καταλαβαίνω την “πρεμούρα” του νοικοκύρη (στο εν προκειμένω την δική σου “κατηφή” αυτοκριτική και κρίση), να αισθάνεται το ίδιο ένοχος με τον κλέφτη!
  Σε ένα δεύτερο που θέλω να προσθέσω την γνώμη μου είναι η “ατυχής” παρομοίωση για το είδος του “αγωνιστή” που σε εντυπωσίασε και τον αναφέρεις ως “πρότυπο” (παρά το ότι, επισημαίνεις, διαφωνείς μαζί του;!)!
  Εδώ, η γνώμη του καθένα “σηκώνει” μεγάλη συζήτηση και νομίζω ότι αυτό γίνεται μόνο κατ ιδίαν και όχι από ένα ιντερνετικό “αλισβερίσι”.
  -Ξανά τονίζω πως γράφω την δική μου γνώμη.
  Τέλος θέλω να επισημάνω ότι η γνώμη σου για το τι είναι αντίσταση, μου προκαλεί εντύπωση.
  Φυσικά και μία πορεία στο σύνταγμα δεν είναι αντίσταση, όταν αυτό συμβαίνει χωρίς καμία άλλη προοπτική.
  Φυσικά και μία μόνη απεργία, στερούμενη μάλιστα αιτημάτων κοινωνικού περιεχομένου, δεν είναι αντίσταση.
  Φυσικά και τα “παιχνιδάκια” των κουκουλοφόρων αστυνομικών ενάντια στους αστυνομικούς με στολή και εναντίων του κοινωνικού συνόλου, δεν είναι αντίσταση.
  Ακόμα πιό φυσικά, ούτε οι κατ εντολή και καθοδηγούμενες καταλήψεις προσφέρουν στην λαϊκή κατακραυγή και αντίσταση.
  Όλα αυτά που αναφέρεις, καθώς και κάμποσα που μπορώ να προσθέσω εγώ ( όπως: αθλητισμός, θέαμα, μουσική, “πολιτιστικές” τέχνες κλπ), με τον κατάλληλο “χειρισμό” από τους κρατούντες προσφέρουν: χειραγώγηση, τρομοκρατία, εφησυχασμό, παραπλάνηση και…και…. και μύρια βλαβερά όσα.
  Άρα ως εκ τούτου (και πάντα κατά την γνώμη μου), δεν καταλαβαίνω το τρόπο που τα επισημαίνεις και γιατί τα προσθέτεις στα “κριτήρια” του κατηγορώ!
  Κλείνοντας το σχόλιο μου θέλω να σου επισημάνω ότι, εγώ τουλάχιστον δεν σχολιάζω από το σπίτι μου για να “πώ τον πόνο μου στον άλλο”, αλλά σχολιάζω γιατί-μέχρι στιγμής-αυτόν τον τρόπο γνωρίζω για να κάνω και εγώ πράξη την διαμαρτυρία μου και την αντίδρασή μου.
  Εάν και εφ όσον εσύ γνωρίζεις κάποιον άλλο, πιό δόκιμο και πετυχημένο, τρόπο……. ευχαρίστως να τον κάνω πράξη.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Οι τσαρλατάνοι της “εξουσιαστικής”… αγυρτείας… “μαγειρεύουν”! | AenaoiEllinesMaxites - […] Δουλεία… υπάρχει… λέει ο Λοβέρδος!!! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *