Ασπίδα προστασίας των Γερμανών στον Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Ἀθῆνα  8 Φεβρουαρίου 2013

Ἀναδημοσίευσι ἀπό τό: Newsbomb       Τελευταῖα ἀνανέωσι: Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 13:43
 
-Σαφής η προειδοποίηση στον Α. Σαμαρά: «Mην τολμήσεις να τον αγγίξεις» – Πρωτοφανής παρέμβαση της Eurostat με αιχμές για την Ελληνική Δικαιοσύνη.

 

Ασπίδα προστασίας των Γερμανών στον Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Ο κ. Γεωργίου παραμένει στην ΕΛ.ΣΤΑΤ, παρά το γεγονός ότι έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την παραχάραξη των στοιχείων σχετικά με το ύψος του ελλείμματος, που οδήγησαν τη χώρα στον πλήρη έλεγχο των δανειστών και στις πολιτικές που συρρίκνωσαν την οικονομία και φτωχοποίησαν τους Έλληνες.

Η κυβέρνηση αγνοεί το πολιτικό αλλά κυρίως το ηθικό σκέλος της υπόθεσης.

Η εντολή του Σόιμπλε, όπως μεταβιβάστηκε στην ελληνική κυβέρνηση ήταν σαφής : «Καμία κίνηση αντικατάστασης του κ. Γεωργίου δεν θα γίνει αποδεκτή. Πρέπει να παραμείνει στη θέση του».

Οι Γερμανοί γνωρίζουν ότι αν ανοίξει η υπόθεση και με δεδομένο ότι υπάρχουν και μάρτυρες, μέλη του Δ.Σ της ΕΛΣΤΑΤ, όπως η κ. Γεωργαντά και ο κ. Λογοθέτης, θα αμφισβητηθεί πλήρως η νομιμοποίηση των προγραμμάτων και των πολιτικών λιτότητας.

Από τη δική της πλευρά, η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση, έτσι όπως εξελίσσεται, κλονίζει τη δημοκρατική της νομιμοποίηση και τη δυνατότητά της να ψηφίζει και να εφαρμόζει μέτρα και περιοριστικές πολιτικές.

Πρώην κορυφαίος υπουργός, επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Αναρωτιέμαι, αν ασκηθεί ανάλογη δίωξη εναντίον ενός διοικητή δημόσιου οργανισμού, η κυβέρνηση θα τον αποπέμψει ή θα τον διατηρήσει και αυτόν στη θέση του; Πολύ φοβάμαι ότι αυτό που γίνεται με τον κ. Γεωργίου εξοργίζει τους πολίτες και δικαιώνει αυτούς που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν έξωθεν παρεμβάσεις, που δεν θέλουν τη διερεύνηση της υπόθεσης».

Μπροστά σε αυτό το συνολικό διακύβευμα, η κυβέρνηση βάζει σε δεύτερη μοίρα το θεσμό της Δικαιοσύνης αγνοώντας επιδεικτικά το ηθικό ζήτημα που εγείρει η απαγγελία κατηγοριών, κακουργηματικού χαρακτήρα, εναντίον του κ. Γεωργίου.

Σε παρασκηνιακό επίπεδο ασκούνται πιέσεις για την απαλλαγή του με βούλευμα, ενώ στο βάθος υπάρχει και η βούληση για τον απόλυτο έλεγχο της Δικαιοσύνης, μέσα από μία αναθεώρηση του Συντάγματος. Πριν από 15 ημέρες, ένα σχετικό άρθρο του κ. Βενιζέλου, πέρασε σχεδόν απαρατήρητο και λίγοι είχαν διακρίνει που ακριβώς στόχευε.

Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και επίσημη πλέον ανακοίνωση της Eurostat, που απλώνει και αυτή πέπλο προστασίας στον κ. Γεωργίου, εκφράζοντας «βαθιά ανησυχία» για τη δίωξη εναντίον του κ. Γεωργίου ενώ παράλληλα διαβεβαιώνει ότι η ΕΛΣΤΑΤ του κ. Γεωργίου «έχει περάσει επανειλημμένως τους αυστηρούς και ποιοτικούς ελέγχους της Eurostat».

Οπότε το μήνυμα είναι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη περισσεύει. Τα έλεγξαν και τα βρήκαν όλα σωστά η Εurostat και οι δανειστές.

23 comments

 1. Γιώργης /

  Μέ προσεκτικότατες δηλώσεις συνεχίζεται ὅσο τό δυνατόν μακρύτερα ἀπό τήν (οὔτως ἤ ἄλλως ἐλεγχόμενη) «δημοσιότητα» ἠ μεγαλύτερη προδοσία στήν Σὐγχρονη Ἰστορία τῆς Πατρίδας.

  «Σεβόμαστε την ανεξαρτησία των εθνικών δικαστικών αρχών και δεν επιθυμούμε να σχολιάσουμε μια εκκρεμή δικαστική υπόθεση. Ωστόσο, ανησυχούμε ότι οι πολιτικές διαμάχες γύρω από την δίωξη του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ (Αν. Γεωργίου) και η αμφισβήτηση των στοιχείων που έχουν ελεγχθεί για τη συμβατότητά τους με την ευρωπαϊκή νομοθεσία από την Eurostat, δείχνουν να αψηφούν τις κοινά συμφωνημένες ευρωπαϊκές διαδικασίες», υπογραμμίζουν.

  Ὅσο καί νά προσπαθοῦν δέν θά τά καταφέρουν.Θά καταρρεύσουν σάν χάρτινος πύργος καί θά τούς βάλουμε ὅλους μαζί στό ἴδιο «καροτσάκι»… 😎
  Ἀργά ἤ γρήγορα.
  Ἀκόμα δείχνουν ψύχραιμοι βέβαια.
  «Δείχνουν»…

  • ΜΑΡΙΑ /

   Ἐμένα πάλι βρέ Γιώργη,αὐτές οἱ δηλώσεις “νουθεσίας”
   ΔΕΝ μοῦ δείχνουν ψυχραιμία….

   • Γιώργης /

    Μά, ναί! Γι αὐτό ἔβαλα εἰσαγωγικά…, 😉
    «Δείχνουν», ἀλλά σέ λίγο καιρό θά πάψουν… καί νά «δείχνουν» καί νά εἶναι… 😎

    • ΜΑΡΙΑ /

     Ἄντε…παραγνωριστήκαμε καί εἶμαι πολύ τσαντισμένη!!!

     • Γιώργης /

      Θά ἐννοεῖς τόν «κύριο» ἀπό τό… μπλέ σόϊ, φαντάζομαι…

 2. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Γιώργη μου γεια σου.
  Αρχικά, θέλω να επισημάνω σχετικά με τον τίτλο του άρθρου τα έξης :
  Υποθέτω ότι κανείς δεν αμφιβάλει, για τις όποιες ωμές και απαιτητικές παρεμβάσεις που γίνονται απροκάλυπτα, από τους “Εταίρους” και “Φίλους” μας, η αλλιώς τους αιώνιους εχθρούς μας, τους Βάρβαρους, Απολίτιστους και άκρως Διεφθαρμένους Γερμανούς, προς την “Ελληνική” κυβέρνηση, των Εύκαμπτων Δωσίλογων, που καταδυναστεύει και εξαθλιώνει τους Έλληνες πολίτες, κλέβοντάς τους με τον πιο χυδαίο και βάρβαρο τρόπο την Αξιοπρέπεια, για να την προσφέρει ως δώρο μαζί με την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων, σ’ αυτούς που την επικαλέστηκαν προκειμένου να επιτελέσουν απερίσπαστοι το έργο τους, για το οποίο υποτίθεται πως έδωσαν όρκο!!!
  Άλλωστε, δεν ήταν τυχαίο το άρθρο που έγραψε η κ. Βούλτεψη, στις 25/1/2013 στην Ελεύθερη Ζώνη, προσπαθώντας να βγάλει από το κάδρο της ποινικής δίωξης για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, τους πολιτικούς, εκ προμελέτης εγκληματίες της Ελληνικής οικονομίας, οι οποίοι ευθύνονται αποκλειστικά για την σχεδόν ολοσχερή καταστροφή της Πατρίδας μας!!!
  Νομίζω πως αυτό, κατά κάποιο τρόπο ήταν αναμενόμενο, αφού καμιά φορά, από τη μία πλευρά, όταν μάθεις να σκύβεις, μπορεί να σου μείνει… κουσούρι και από την άλλη, σύμφωνα με την παροιμία, δώσε θάρρος στο χωριάτη, να σ’ ανέβει στο… κρεβάτι.
  Δεύτερον : Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι με τον τρόπο που λειτουργούν, προσπαθούν, μάταια όμως, να νομιμοποιήσουν όλα τα μέχρι σήμερα διαπραχθέντα ανομήματα τους, προστατεύοντας όσο τους περνά ακόμη από το χέρι, όλους τους υποταγμένους συνεργάτες τους!
  Και λέω μάταια διότι, αφού για τους γνήσιους Έλληνες πολίτες, έχουν διαπράξει το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας που δεν παραγράφεται, όλα τα υπόλοιπα είναι συνακόλουθα και ως εκ τούτου, θα λογοδοτήσουν και γι’ αυτά, όταν αποκατασταθεί η πραγματική Δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε!!!
  Τρίτον : Στη ζωή μου έμαθα, ότι ο σεβασμός εμπνέεται και δεν επιβάλλεται. Όσοι λοιπόν μου τον έχουν εμπνεύσει, να είναι απολύτως σίγουροι πως θα τον απολαμβάνουν απλόχερα!!!
  Λυπάμαι που δεν θεωρώ τον εαυτό μου αρμόδιο να ανατρέψει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, γι’ αυτό, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση και ποτέ να σεβαστώ, όσους προσπαθήσουν να μου το επιβάλουν…
  Τέλος : Όπως αρκετοί από τους θιασώτες τους αρρωστημένου συστήματός μας επικαλούνται, (προκειμένου να επιβάλουν τα μέτρα στο Λαό αδιαμαρτύρητα), αλλά και όπως όλοι μας έχουμε αντιληφθεί, βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου…
  Ας βάλουν λοιπόν καλά στο αρρωστημένο τους κεφάλι, (όχι στο μυαλό τους, αφού έχει αποδειχθεί πως δεν έχουν), ότι στον πόλεμο, ο κάθε ένας πολεμά τον εχθρό του, με τα όπλα που έχει στη διάθεσή του και όλα τα όπλα αν δεν κάνω λάθος είναι… θεμιτά…
  Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες…

  • ΜΑΡΙΑ /

   θεμιτότατα :)
   Ἔχουμε φερθεῖ μέ τό γάντι ὥς τώρα,ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!!

   • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

    Μαρία καλησπέρα.
    Σωστότατη η επισήμανση!!!
    Δυστυχώς όπως φαίνεται, μάλλον λάθος γάντι… χρησιμοποιούμε! 😉
    Υπάρχουν ωραιότατα γάντια του… μποξ, τα οποία με τη σωστή χρήση, μπορούν να φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα… φυσικά για τους εξοργισμένους πολίτες που αποφασίζουν να τα χρησιμοποιήσουν εκεί που… ενδείκνυται!!! :)

  • Γιώργης /

   Πάρα πολύ σωστές παρατηρήσεις Γιάννη!
   Κάι εἰδικότερα ἠ τελευταῖα…
   «Καροτσάκια» ξέρουν νά ρωτήσουν ἀπό ποῦ νά προμηθευτοῦν… 😎

   • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

    Μη στεναχωριέσαι Γιώργη μου…
    Υπάρχουν και τα… κάρα της Δημαρχίας!
    Έτσι κι αλλιώς, για κατιμάδες πρόκειται, όχι για φιλέτα…

    • Γιώργης /

     :) Δέν μέ κατάλαβες Γιάννη…
     Μιλάω γιά …καροτσάκια μέ …γερμανική ποιότητα κατασκευῆς.
     Ἀπό … μπλέ «σὀϊ»… 😎

     • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

      Γιώργη σε βλέπω πολύ προχωρημένο και φιλεύσπλαχνο… 😉
      Τους επιτρέπεις να επιβιώσουν και να αποκτήσουν… Ι.Χ. όχημα;;;
      Σκέτη πολυτέλεια!!!
      Εγώ μιλάω να τους βοηθήσουμε να απαλλαγούν γρήγορα γρήγορα από τα… προβλήματα της… ζωής τους και να τους οδηγήσουμε όλους παρέα κατά… Λιόσα μεριά… :)

     • Γιώργης /

      Ἄαα Γιάννη μου, ἐδῶ διαφωνοῦμε… :)
      Ἐγώ δέν θέλω νά ἀπαλλαγοῦν ἀπ’τά προβλήματα γρήγορα-γρήγορα… ὅπως λές. Ἐγώ θέλω νά τούς προσθέσω κι ἄλλα…
      Τά πραγματικά προβλήματα! Θά σκυλομετανοιώσουν πικρά, πού δέν τά ’φτιάξαν τότε, ἀλλά ἀντιθέτως εὐχαριστοῦσαν τούς πρώην «ἐχθρούς» τους γιά τήν «σωτήρια χειρονομία»… 😎

 3. ΜΑΡΙΑ /

  Ποῦ εἴσαστε,βρέ νοικοκυραῖοι;;;;;;;; :) :) :)

  • Γιώργης /

   Μᾶς ἔφαγε ἡ μαρμὰγκα αὐτόν τόν καιρό ἀλλά τώρα εἶναι ἡ σειρά της… χὲ-χεχὲ! :) 😎

   Ἄσε που προβλέπω τίποτα ἐγγονάκια νά …κατσαδιάζουν κάτι παποῦδες ἐδῶ τριγύρω… :mrgreen:

  • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

   Μαρία μου γεια σου.
   Μου αρέσει που κτυπάς δυνατά… το κουδούνιιιιι!!! :) :) :)
   Το ότι σου λείψαμε, το θεωρώ εξαιρετικά θετικό και αν θέλεις… κολακευτικό για το ιστολόγιό μας!
   Όπως αντιλαμβάνομαι, μάλλον κοντοζυγώνει ο καιρός, που δεν θα περισσεύει αρκετός χρόνος σε όλους μας, αφού θα χρειαστεί να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας, σε άλλου είδους… δραστηριότητες, ίσως ποιο εποικοδομητικές και… ανοικοδομητικές ελπίζω!!!
   Όσο για τους νοικοκυραίους, είμαι σε θέση να σε διαβεβαιώσω πως δεν πήγαν διακοπές και θέλω να με πιστέψεις.
   Δυστυχώς, υπάρχουν και κάποια επαγγελματικά και προσωπικά προβλήματα… βλέπεις φρόντισαν γι αυτό οι “Σωτήρες” μας, τα οποία πρέπει να αποκατασταθούν… και ξανά προς τη δόξα τραβά…
   Σε κάθε περίπτωση, θέλω να σ’ ευχαριστήσω ολόψυχα για το ενδιαφέρον σου!!!
   Ζητώ συγγνώμη για την απουσία…
   Μήνυμα προ βαρήκοο αποδέκτη:
   Γιώργη τ’ ακουουουουούς;;;;;; βάλε επιτέλους πλάτηηηη…. Άααμα πιά…. Με σύγχυσες σου λέω… έχω κι’ εγγόνι που με τριβελίζει… το μπασμένο…
   Μαρία σσσσς…. μεταξύ μας… πες του κι’ εσύ καμιά κουβέντα του τεμπέλη!!!

   • Γιώργης /

    Ἀμ…, κι ἐγώ γι αὐτήν τήν μαρμάγκα λέω Γιάννη μ’, τί νόμισες ἄ;

    (ἄσε πού τελικά, δέν μπορῶ νά μάθω καί… ἰσπανικά! Νά πάρη καί νά σηκώση… )

    • ΜΑΡΙΑ /

     Εἶμαι λιιιιίγο φασαριόζα,ὄντως 😉 :)
     Καταλαβαίνω πολύ καλά,ὅτι δέν εἶναι εὔκολη ἠ καθημερινή παρουσία σου Ἀέναε,ἀλλά νά μήν ξεχνιόμαστε…οὔτε νά χανόμαστε!!
     Τούς φίλους θέλω νά τούς βλέπω συχνά.
     Ὅσο γιά τόν Γιώργη,μοῦ φαίνεται ὅτι κάπου ἐδῶ ἔχω τό μαστίγιο…ποῦ τό ‘βαλα….μά ποῦ τὄβαλα…
     Γιώργηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη…. :mrgreen: :mrgreen:

 4. φωτεινη /

  καλησπερα σε ολους και ολες.

  μα ολους τους προστατευουν.
  πως αλλιως θα λεηλατουν την Ελλαδα;
  αν δεν ξεφορτωθουμε τη βρωμα και δυσωδια του πολιτικου συστηματος,και τους παρατρεχαμενους τους,δεν γλυτωνουμε.

  • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

   Φωτεινή καλησπέρα.
   Σωστή η επισήμανσή σου!
   Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι οι άπληστοι τοκογλύφοι και το σάπιο διευρυμένο Ευρωπαϊκό και εγχώριο σύστημα, απλώνουν ομπρέλα προστασίας, πάνω από τα χοντροκέφαλα των βρωμερών σκυλιών που υπομονετικά έχουν εκθρέψει, προκειμένου να επιτύχουν τους βραχυπρόθεσμους, τους μεσοπρόθεσμους, η τους μακροπρόθεσμους στόχους τους.
   Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο, το γεγονός ότι τα διανεμόμενα, (ντελίβερι), πτυχία που διαθέτουν όλοι αυτοί, υπογράφοντας τις ανάλογες επιταγές ξεπουλήματος της “ψυχής” τους, (ο Θεός να την κάνει), στο διάολο, φέρουν τις σφραγίδες των ιδίων ανωτάτων ιδρυμάτων, τα οποία όπως προκύπτει, διαθέτουν ειδικά εκτροφεία για το σκοπό αυτό.
   Είμαι απόλυτα σίγουρος, ότι ανάμεσα στα νέα παιδιά, στα Ελληνόπουλα που έχουν σπουδάσει στην Ελλάδα μας, υπάρχουν καθαρά και φωτεινά μυαλά, που αν τους δώσουμε την ευκαιρία, θα καταφέρουν πολύ περισσότερα από όλους αυτούς τους πουλημένους σκερβελέδες.
   Και να σου πω προσωπικά, από μια μεριά, προτιμώ να δώσω μια ευκαιρία σε νέους πραγματικούς Έλληνες Πατριώτες, έστω και άπειρους…. παρά σε εξειδικευμένους, έμπειρους, λωποδύτες, προδότες και ξεπουλημένους, σαν αυτούς που κατέστρεψαν και καταστρέφουν διαχρονικά την Πατρίδα μας.
   Γι’ αυτό, όπως έχω εκφράσει την άποψή μου κατά το παρελθόν, δεν χρειάζεται απλά γκρέμισμα, αλλά εκσκαφή, πέταμα τα μπάζα και τα σκουπίδια, νέα θεμέλια και ανοικοδόμηση από την αρχή.
   Εύχομαι και ελπίζω πως πλησιάζει η ώρα που θα γίνει το λεγόμενο…ντου σε όλους… ανεξαιρέτως!!!

   • φωτεινη /

    Μαχητη,
    κι εγω αυτο το ντου περιμενω.
    για να δουμε αν θα μας αξιωσει ο θεος να το δουμε εμεις..
    αν και πιστευω πως ναι…

    • Γιώργης /

     Μακάρι Φωτεινή, ἀλλά ἐγώ δέν τό βλέπω… 😐

 5. Γιώργης /

  Τό πρόβλημα εἶναι ὅτι παράλληλα δημιουργοῦνται καὶ πολλές «ἀσπίδες» προστασίας ἀπό διάφορους ἀλλους «καλοθελητές», πληρωμένους κονδυλοφόρους καὶ διαφόρων «ἐπιπέδων», οἱ ὁποῖοι ὅμως -βρέ, τὶ σύμπτωσι- ἔχουν ὅοοολοι τὴν ἴδια «γραμμή»… Μὴ μπορώντας νά κάνουν «γαργάρα» τὰ γεγονότα πού φωνάζουν ἀπό μόνα τους (ἄν καὶ κάνουν …φιλότιμες προσπάθειες), ρίχνουν -μέ «τρόπο» βέβαια- ὅση λάσπη μποροῦν στὸν οἰκονομικό Εἰσαγγελέα Πέπόνη καὶ τοὺς συνεργάτες του.
  Πάρτε ἕνα παράδειγμα ἑνὸς «τύπου» ποὺ …«άπορεῖ» μὲ τὴν ἐπιμονή Πεπόνη γιὰ τὶς ἔρευνες γιά CDS καὶ ἔλλειμα 2009… Ἀπορεῖ μάλιστα καί μέ τά μνημόνια: «Αφού έχουμε από τα χαμηλότερα ελλείμματα, γιατί μας γύρισαν την πλάτη οι αγορές;»
  http://www.inews.gr/253/georganta-kai-peponis-fouskonoun-ti-noimosyni-mas-stin-ypothesi-tis-elstat.htm

  Ἔχουμε γεμίσει πληρωμένους «τυφλοπόντικες»… Ὄχι μόνο πληρωμένους ἀλλὰ καὶ ΗΛΙΘΙΟΥΣ…!
  Εἶναι βαθιὰ γελασμένοι ὅμως. 😐

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *