Αρνήθηκε τον έλεγχο στη Βουλή η Σοφία Βούλτεψη

Αθήνα  4/6/2013

Αναδημοσίευση: από

http://www.tovima.gr

     Η βουλευτής της ΝΔ δεν παρέδωσε την τσάντα της, όπως ορίζουν τα νέα μέτρα.

     Αντιδράσεις μεταξύ των βουλευτών προκαλεί η πρόσφατη εντολή του Προέδρου της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη να εφαρμόζονται αυστηρά τα μέτρα ελέγχου που ισχύουν για όσους εισέρχονται στον κτήριο του κοινοβουλίου και για τους αντιπροσώπους του έθνους.

     Αφορμή, ως γνωστόν, είναι η αντικοινοβουλευτική στάση ορισμένων να εισέρχονται με το όπλο τους, κάτι που έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα μεγάλο θόρυβο. Η πρώτη βουλευτής που αρνήθηκε να παραδώσει την τσάντα της για έλεγχο κατά την είσοδό της στο Μέγαρο της Βουλής, ήταν η κυρία Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ), η οποία αρνήθηκε καθώς δεν έχει άδεια οπλοφορίας.

     Σημειώνεται, ότι η κυρία Βούλτεψη πέρασε κανονικά από την μαγνητική πύλη η οποία εντοπίζει τυχόν ύπαρξη όπλου, αλλά όταν της ζητήθηκε από τον αστυνομικό φρουρό να δώσει και την τσάντα της για να ελεγχθεί από το ειδικό μηχάνημα που υπάρχει στις εισόδους της Βουλής, αντίστοιχο με αυτό των αεροδρομίων όπου ελέγχονται οι χειραποσκευές, εκείνη αρνήθηκε.

     Μάλιστα ο αστυνομικός φέρεται να της είπε ότι αυτή την εντολή έχει στο πλαίσιο των νέων μέτρων ελέγχου που έχουν ληφθεί, ενώ εκείνη του απάντησε «τότε να ξεϊσχύσουν τα μέτρα». Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Βούλτεψη φέρεται να είπε σε συνομιλητές της ότι δεν οπλοφορεί και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υφίσταται έλεγχο κάθε φορά.

     «Εγώ μπαινοβγαίνω στη Βουλή δέκα φορές τη μέρα και δεν γίνεται κάθε φορά να περνάω από έλεγχο για να κάνει η Χρυσή Αυγή την πλάκα της», φέρεται να σχολίασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ.

     Πάντως, ο αστυνομικός θα κάνει σχετική αναφορά προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Σημειώνεται, ότι στην Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής αποφασίστηκε προ ημερών να προταθεί σχετική προσθήκη στον Κανονισμό της Βουλής για το θέμα της απαγόρευσης της οπλοφορίας των βουλευτών.  

     Εν τω μεταξύ, η Χρυσή Αυγή σε μια προσπάθεια να διακωμωδίσει τα μέτρα ελέγχου και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την στάση των βουλευτών της, σχολίασε για το γεγονός: «Ο πρόεδρος της βουλής, που δήλωνε ότι δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του, γιατί δεν πέταξε έξω από τη Βουλή την αναιδέστατη και προκλητική νεοδημοκράτισα Βούλτεψη;

     Μήπως γιατί ανήκουν στο ίδιο κόμμα; Και γιατί δεν εκλήθη άμεσα ο φρούραρχος για να εφαρμόσει τον Κανονισμό; Τι περιείχε τελικά η τσάντα της Βούλτεψη και δεν έπρεπε να ελεγχθεί από τους αστυνομικούς; Να πάψει επιτέλους αυτό το αίσχος με τις βουλευτίνες της ΝΔ, που τη μία προσβάλουν αστυνομικούς και αρνούνται τους προβλεπόμενους ελέγχους και την άλλη προσέρχονται στην Ολομέλεια και στις επιτροπές σε κατάσταση μέθης», αναφέρεται.

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=516039

One comment

  1. Κώστας Ναξάκης /

    Καλημέρα.
    Κάποιος πρέπει να ενημερώσει την βουλευτίνα, ότι ως πολίτες μας είναι αδιάφορο αν κινδυνεύουν οι ¨εκλεκτοί¨ από τις μεταξύ τους ¨μπαλωθιές¨. Αντιθέτως μάλιστα θα επιθυμούσαμε να ελέγχονται κατά την έξοδό τους από το ¨ναό¨, και να αφοπλίζονται για τη δική μας ασφάλεια. Η ισηγορία ισονομία και ισοτιμία θα έπρεπε να υπηρετούνται από τους βουλευτές, για την διασφάλιση της δημοκρατίας και τη δημιουργία προϋποθέσεων λειτουργίας της σε όλες τις εξουσίες. Η έποψη ανωτερότητας συγκριτικά με ΄ίσους¨ και η απαξίωση ¨θεσμών¨, ¨πληγώνουν την κοινωνία και δημιουργούν φαινόμενα ¨χρυσής αυγής¨.

    Της εύχομαι ¨καλό βόλι¨.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *