Αρκεί να είσαι πρόθυμος, πειθήνιος, υπερβολικά εύκαμπτος, “τραγικά” γελοίος και εντελώς… άχρηστος…!!!

    Αθήνα  3/9/2014

    Βρε πως περνούν τα χρόνια τ’ άτιμα…

…περνούν και μαζί μ’ αυτά, περνούν και τελειώνουν και οι θητείες…

…θητείες ας πούμε για παράδειγμα, όπως αυτή του υποτιθέμενου πρώτου πολίτη της Χώρας… (δυστυχία μας)… του επονομαζόμενου και Προέδρου της Δημοκρατίας… (έτσι εξηγείται γιατί μας πήραν όλοι στο “ψιλό” και… γελάει όλος ο πλανήτης μαζί μας), καθώς τρίτη θητεία δεν επιτρέπεται… (παράξενο… κι εγώ που νόμιζα ότι στα τσίρκα… δεν τίθενται όρια στην γελοιότητα…), από το “σύνταγμα”… (ααααχ αυτό το σύνταγμααα… μόνο εμπόδια σου φέρνει… κατάργησέ το επιτέλους βρε Αντώνη να… ησυχάσεις)…

…και άντε τώρα να βρεις άλλον με τα αμέτρητα, “ειδικά”, γλοιώδη προσόντα και τα εχέγγυα του τηλεχειριζόμενου γιαλατζί “αντάρτη από κούνια”!

     Αλλά ας μη χάνουμε τις ελπίδες μας… όλο και κάποιος μπορεί να βρεθεί… και αν ήμαστε και λίγο “τυχεροί”… ίσως ν’ αποδειχθεί γελοιωδέστερος των… “προσδοκιών” μας!

    Φήμες λένε ότι στην Ελλάδα εάν πετάξεις πέτρα, θα κτυπήσεις η σκύλο, η… πρόεδρο, σύμφωνα πάντα με το καυστικό χιούμορ που θυμοσοφικά χρησιμοποιεί  ο λαός μας, όταν θέλει να στηλιτεύσει άλλοτε την υπέρμετρη ματαιοδοξία κάποιων να αναρριχηθούν στα ύπατα αξιώματα των διαφόρων “εξουσιών” και άλλοτε την συνωμοτική προσπάθεια του ραδιούργου συστήματος να επιβάλει στα ίδια αξιώματα, απόλυτα ελεγχόμενα από αυτό πρόσωπα.

    Και θα έλεγα ότι δεν χρειάζεται να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια για την ανεύρεση προθύμων να υπακούσουν στα κελεύσματα των “σειρήνων”, αφού κατά κάποιον τρόπο, ένα ικανό ποσοστό αλλοπαρμένων, κρύβει ενδόμυχα έναν εν δυνάμει υποψήφιο “πρόεδρο”, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να τον “ενσαρκώσει”… πόσο μάλλον τα ανδρείκελα του πολιτικού μας συστήματος, που καραδοκούν στη “γωνία” για να προφθάσουν να εναποθέσουν το άδειο κουφάρι τους σε μία πολυτελή δερμάτινη πολυθρόνα, σ’ ένα από τα ύπατα αξιώματα και να ικανοποιήσουν κατά την δική τους αρρωστημένη αντίληψη, την ακόρεστη ματαιοδοξία τους.

    Βέβαια όπως συμβαίνει με τα συμπαθέστατα τετράποδα σκυλάκια, τα οποία γενετικά διακρίνονται από ράτσες και ανάλογα με τα προσόντα που διαθέτουν κατηγοριοποιούνται για τις υπηρεσίες που είναι ικανά να προσφέρουν, πχ. (μαντρόσκυλα, κυνηγόσκυλα, ανιχνευτές) κλπ., έτσι συμβαίνει και με τους “συμπαθείς” δίποδους εν δυνάμει προέδρους, οι οποίοι διακρίνονται γενετικά από τα τζάκια που ξεπήδησε το όνομά τους και κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τα προσόντα τους και τα εχέγγυα που είναι ικανοί να διασφαλίσουν, προκειμένου να κερδίσουν επάξια την καρέκλα για την οποία τους προορίζει το σύστημα. Πχ. (άλλοι για πρόεδροι σωματείων, άλλοι για πρόεδροι φοιτητικών νεολαιών, άλλοι για πρόεδροι δημοσίων επιχειρήσεων, άλλοι για πρόεδροι οργανισμών, άλλοι για πρόεδροι… δημοκρατίας) κλπ.

    Πάμε τώρα στα προσόντα:

   Μερικά από τα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι και στις δύο περιπτώσεις, είναι κοινά και είναι μάλλον απαραίτητα για να περάσουν στις “εισαγωγικές εξετάσεις”!

    Πχ. Ένας συμπαθής τετράποδος φίλος μας, αλλά και ένας επίσης “συμπαθής” υποψήφιος πρόεδρος, δεν πρέπει να είναι ατίθασοι. Πρέπει να είναι οπωσδήποτε πρόθυμοι, υπάκουοι και αφοσιωμένοι σ’ αυτούς που χρωστούν την “εκπαίδευσή” τους και την μετέπειτα “χρησιμότητά” τους!

    Αφού περάσουν τις εισαγωγικές εξετάσεις, δοκιμάζονται σε “σωματικές” ασκήσεις όπου απαιτείται αρίστη απόδοση και από την ευλυγισία, η την ευκαμψία τους αντίστοιχα, κρίνεται η πρόκρισή τους για το επόμενο στάδιο με προορισμό την “εξειδίκευση”!

    Στην εξειδίκευση, αξιολογούνται τα έμφυτα προσόντα των εξεταζομένων, αλλά και αυτά που έχει τη δυνατότητα και την ικανότητα να αναπτύξει ο καθένας από αυτούς ξεχωριστά!

    Για παράδειγμα ένα μαντρόσκυλο, πρέπει να είναι πρόθυμο και υπάκουο στον τσοπάνη του μαντριού που ανήκει, να προστατεύει το κοπάδι από λύκους, τσακάλια κλπ., αλλά δεν πρέπει να αντιδρά όταν ο τσοπάνης το οδηγεί σε σφαγή η… ακόμα καλύτερα, να τον βοηθά στο έργο του…

… με αντάλλαγμα ένα ξεροκόμματο που θα του προσφέρει ο τσοπάνης για να ξεγελάσει την πείνα του. Αυτό θα του εξασφαλίσει ενδεχομένως την παράταση της εύνοιας του τσοπάνη… ίσως και κάτι περισσότερο!

    Με μικρές διαφορές ας πούμε, ένας πρόεδρος σωματείου πρέπει να είναι πρόθυμος και υπάκουος στον αρχηγό του πολιτικού “μαντριού” που ανήκει, να “προστατεύει” τους εργαζομένους μέλη του κλάδου που εκπροσωπεί από έξωθεν κινδύνους, (κομματικούς ας πούμε),  αλλά να μην αντιδρά όταν ο αρχηγός του πολιτικού “μαντριού” τους οδηγεί σε σφαγή και ακόμα καλύτερα, να τον συνεπικουρεί στο μακάβριο έργο της εξόντωσής τους, πείθοντας το “ποίμνιο” ότι όλα γίνονται προς το συμφέρον του…

…έναντι φυσικά προσωπικού οφέλους, έστω και ευτελούς, που διασφαλίζεται ανάλογα με την ευκαμψία που επιδεικνύει, επιτυχία που θα τον καταστήσει “άξιο”, εκμεταλλεύσιμο και άρα χρήσιμο για το σύστημα… ανοίγοντάς του διάπλατα τις πύλες για την αναρρίχηση του σε επόμενα υψηλότερα αξιώματα της εξουσίας!

    Η μόνη αναντιστοιχία μεταξύ των συμπαθών τετράποδων φίλων μας και των επίσης “συμπαθών δίποδων” εν δυνάμει προέδρων, είναι ότι για τους δεύτερους, υπάρχει ένα αξίωμα για το οποίο δύο τουλάχιστον από τα “εγγενή” προσόντα που απαιτούνται, είναι αδύνατον εκ φύσεως να τα διαθέτουν οι πρώτοι!

    Πρόκειται για το αξίωμα του Προέδρου της “Δημοκρατίας”, για το οποίο εκτός των άλλων, απαιτείται να είσαι “τραγικά” γελοίος και εντελώς… άχρηστος, φύση αδύνατον να υπάρξει τετράποδος φίλος μας με αυτά τα “ειδικά προσόντα”!

    Συνοψίζοντας λοιπόν καταλήγουμε ότι στην χώρα μας, για να έχεις πιθανότητες εκλογής στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας…

…αρκεί να είσαι πρόθυμος, πειθήνιος, υπερβολικά εύκαμπτος, “τραγικά” γελοίος και εντελώς άχρηστος!!!

.

    Βέβαια είμαι σίγουρος ότι θα μου πείτε, (και με το δίκιο σας θα προσθέσω εγώ), πως εάν υπάρχει έστω και ένας που διαθέτει συγκεντρωτικά όλα αυτά τα “προσόντα”, η μόνη χρησιμότητα που μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα μας είναι…

…να τον επιδεικνύουμε εντός περιορισμένου ελεγχόμενου χώρου, έναντι ικανοποιητικού αντιτίμου, και τα έσοδα να διατεθούν σε ένα ίδρυμα για την εξάλειψη αυτού του… παραφυσικού φαινομένου!

    Ααααα… μη γελάτεεεε… ναι… έτσι ακριβώς είναι και αν αναρωτιέστε πραγματικά εάν υπάρχει κάποιος στην χώρα μας που συγκεντρώνει όλα μαζί αυτά τα ιδιαίτερα “προσόντα”… με αναγκάζετε να σας πω, ότι προχείρως μου έρχονται στο μυαλό αρκετά ονόματα “μετριοπαθών σωτήρων”, που έχουν ήδη ξεδιπλώσει το πηγαίο και αστείρευτο ταλέντο τους στο πρόσφατο παρελθόν, εκ των οποίων…

.

…Φώτης… η Φανούρης… η γλίτζης… η αποτυχημένος αριστερόστροφος… η κλεισοπόρτης 1,2 %… (πετρέλαιο έψαχνε ο αφιλότιμος η… άνοιγε τάφο για να μπεί;;;)

 

…Μαρία η πολυτεχνειοκαπηλεύτρια… η αριστεροδεξιόστροφη… η χαμηλοβλεπούσα… η κομματοπεριηγήτρια… η διοριζόμενη Ευρωκαλοβολεμένη…

 

…Γιώργος… η φαφλατάς… η νενέκος… η γελωτοποιός… η κωλοτούμπας… η ακροκαραδεξιόστροφος… (και πάλι απ’ την αρχή), κλπ. κλπ.

 

     Εγώ σας περιέγραψα τρία από τα πολλά άτομα που κατά την ταπεινή μου γνώμη υπερβαίνουν το όριο των απαιτουμένων μορίων για το αξίωμα και περιμένω από εσάς…

…να εντοπίσετε και να περιγράψετε όσους περισσότερους μπορείτε να διακρίνετε, ανάμεσα στο διαθέσιμο πολιτικό… σκουπιδαριό της Χώρας μας!!!

 .

.

Ιωάννης Αχιλ. Χάρχαλος

Αέναος Έλληνας Μαχητής

6 comments

 1. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Φίλε μου Γιάννη, έχω να κάνω 2 παρατηρήσεις-επισημάνσεις: 1η) Γράψε ότι γράψεις έως να ψηφίσουν το ποινικό που επαγγέλλονται, κατόπιν!!!!….. την “έβαψες”….αχχχχαχαχαχαχαχαχα.
  2η) Το άρθρο σου αυτό και παρά την θέση του στα σατυρικά, περιγράφει μία “ωμή” πραγματικότητα και ένα τραγικό σήμερα, που δεν σου κρύβω, το “επιτρέψαμε”.
  Τώρα, στην ουσία του θέματος φίλε μου Γιάννη, έχω να σου πώ ότι “παίρνεις” σειρά ( καταθέτοντας μάλιστα τα πραγματικά γεγονότα), στην προεδρολογία, που δειλά-δειλά “απασχόλησε” τα καλοκαιρινά δελτία και σιγά-σιγά θα την καταστήσουν (οι καλοπληρωμένοι πεμπτοφαλαγγίτες αλήτες δημοσιογράφοι), ζήτημα “ζωής και θανάτου”!
  Παραδειγματίζεις με τρία παραδείγματα (και προκειμένου, ίσως, για να δώσεις το έναυσμα, για νέα ονόματα), που για εμέ είναι άκυρα, ακόμα και με το άκουσμά τους (και παρά το γεγονός ότι διαθέτουν πλήρως τα “προσόντα” που χρειάζονται για το “αξίωμα”).
  1) φώτης! ο επονομαζόμενος και προϊόν της κένωσις των εντέρων της αριστεράς!
  -Είναι γνωστό πως, οι φελλοί και τα σκατά επιπλέουν!
  -Είναι όμως αρκετό αυτό;
  Το όνομα αυτό “σκοντάφτει” και από δεξιά, αλλά και από αριστερά.
  2) μαρία! είναι γεγονός ότι η αναρρίχηση επί πτωμάτων ( την ασέλγεια που διέπραξε, αυτό το ελεεινό όν, θα την κρίνει η ιστορία με τα μελανότερα χρώματα. Να είναι βέβαιη η εν λόγω), σε φέρνει στην κορυφή αλλά δεν σου “δίνει” και την δυνατότητα να παραμείνεις, διότι η βρώμα είναι φοβερή.
  -Η εν λόγω σκυψόδουλη, σπατάλησε τα “λεπτά” δημοσιότητας που δικαιούταν στο ευροκυνοβούλιο.
  3) γιώργος! ο επονομαζόμενος και κωλοτούμπας.
  “Πιασάρικο” όνομα Γιάννη μου, αλλά βρέ αδελφέ πολλές κωλοτούμπες το άτομο και σε συνεργασία με τα ακροδεξιά “πιστεύω” του και τους φασίστες συνεργάτες του…… μάλλον για “καμμένο χαρτί” πρόκειται.
  – Άσε που του “ξέφυγαν” πολλά εναντίον του γιαβόλ-αντώνεν και η “πρωθυπουργάρα” τόχει πάρει προσωπικά.
  ——————
  Κλείνοντας, προς το παρόν και για να μην θέτω μόνο “αντιρρήσεις”, έχω να δώσω και εγώ ένα όνομα που στην αρχή θα “ακουστεί” περίεργο.
  Στρατηγός φραγκούλης!!!!!!!!!!
  Σίγουρα το άκουσμα αυτού του ονόματος προκαλεί περίεργες σκέψεις, αλλά…….αλλά και τα “χαρίσματα” διαθέτει και το γράφω αυτό εξετάζοντας την μακροχρόνια πορεία του στο στράτευμα (σεβάσμιο “προφίλ”, χαμηλών τόνων, δηλών προστάτης του έθνους), ελέγχοντας το πρόσφατο παρελθόν (υπουργός δωσίλογης κυβέρνησης, κατόπιν αναπτύσσοντας έντονη εθνική δραστηριότητα στην Θράκη).
  …..αλλά και “υποψίες” μου προκάλεσε η περυσινή δήλωση πως, θα ξενητευθεί διότι δεν του φθάνει ο μισθός για να επιβιώσει!!!!! πλήν όμως δεν το έκανε…..ακόμα!
  -Ας μην γελιόμαστε άλλωστε, τον “πρώτο λόγο” για τον “καινούριο” πρόεδρο τον έχει η επόμενη “αριστερή!;” κυβέρνηση και δε “πα να κτυπά τον κ… του χάμω” ο γιαβόλ-αντώνεν.

 2. Κώστας Ναξάκης /

  Τι ψάχνετε ρε παιδιά;

  Μπορεί να έχετε τις αντιρρήσεις σας για τα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι, αλλά η αλήθεια είναι ότι σε όποιον προταθεί το αξίωμα, θα γίνει αποδεκτό, αφού το χρήμα πολοί εμίσησαν, την δόξα όμως ουδείς και εδώ μάλιστα πρόκειται να πέσει και χρήμα.

  Βάλτε λοιπόν ακόμη ένα όνομα στο σκυλόσογο του Γιάννη, αυτό του βρωμόσκυλου και αν ψάχνετε το ονοματεπώνυμο! ΝΑΞΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

  Γιατί γελάτε ρε παιδιά; Αυτοί που έχουν ήδη προταθεί είναι σοβαρότεροι;

  • Ανδρέας Αέναος /

   Φίλε μου Κώστα, το μάλλον είναι ότι δεν κατάλαβες τα προσόντα που απαιτούνται για το “αξίωμα”.
   Καλό το όνομα που προτείνεις αλλά……..
   …αλλά΄, διαθέτει επαρκή εθελοδουλεία;
   …αλλά, διαθέτει υπερβολικό σκύψιμο;
   …αλλά, διαθέτει παντελή έλλειψη ήθους και ηθικής;
   …αλλά, εξυπηρέτησε ως δωσίλογος κάποιο ξένο κέντρο εξουσίας κάποτε;
   …αλλά, πρόκειται περί παν-ηλίθιου ατόμου;
   …αλλά, πρόκειται περί αλλοεθνούς;
   …αλλά, συμβαίνει να είναι αλλογενείς; (προτιμώνται οι εβραϊκής προελεύσεως)
   …αλλά, πρόκειται περί ευτελούς υποκείμενου, το οποίο έχει στην “πλάτη” του χονδρές αμαρτίες και ειδεχθείς πράξεις; (προκειμένου να τον εκβιάζουν και να τον έχουν στο χέρι)
   ΝΑ ΠΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ Ναξάκη Κωνσταντίνο πως, εάν πληρεί τις ως άνω προϋποθέσεις, ας κάνει αίτηση.
   Σε βεβαιώ ότι, αν και η “ουρά” είναι μεγάλη, μπορεί να ελπίζει.

 3. Ανδρέας Αέναος /

  Και μιάς και ο Κώστας μας έδωσε μιά νότα διακωμώδησης, έχω να προσθέσω και εγώ μία σατυρική πρόταση ( που ξέρεις, ίσως τους κάψω, βρέεεε φύλαγε τα ρούχα σου…. που λέει)!
  Έχουμε και λέμε……
  …Πρωθυπουργός: αλέξις τσίπρας…..
  …Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: κωστάκης καραμανλής….
  …Πρόεδρος της Δημοκρατίας;;;;;;;….γιαβόλ-αντώνεν σαμαραγιάχ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Κώστας Ναξάκης /

   Πολύ σωστός Ανδρέα, αφού στη φάση αυτή, νομίζω ότι το θέμα είναι ποιός θα καεί, για να δυσκολέψει η συλλογή των 180, ώστε ο Αλέξης να μην καταφέρει πολλά πράγματα στην περίπτωση που τους χαλάσει τη συνταγή.

 4. Ανδρέας Αέναος /

  Καλησπέρα σας.
  Μάλλον σας “πρόλαβα”!….Δεν το “ακούσατε”;
  Ο φασίστας πάγκαλος, αφού είδε ότι δεν σκεφτόμαστε άλλα ονόματα, για την θέση του πρόεδρου, αυτοπροτάθηκε-ναί μας έκανε την “τιμή”!!!!!!!!!!!
  “Καλός” μπουχουχαχαχαχα, πώς και δεν το σκέφθηκε κανένας;
  Πάντως και πέρα από την (πικρή) “πλάκα”, ο φασίστας πάγκαλος μίλησε διότι έπρεπε να πεί κάτι ηχηρό.
  Εάν δεν το έχετε προσέξει, όταν η κόρη του δράκουλα-εφιάλτη κάνει κάποια “ηχηρή” δήλωση, αμέσως ο φασίστας πάγκαλος “κτυπά” και αυτός και προκειμένου να κρατείται το “ίσο”.
  —————————–
  Επιτρέψτε μου και ένα άσχετο σχόλιο.
  Επιτέλους ρε αλήτες, εσείς ψηφίζετε και ο χαρδούβελης φταίει;;;
  -Μα βρέ παιδιά, για τόσο ηλίθιοι “δείχνουμε”;
  Πόσα επιτέλους θα καταπιούμε “αμάσητα”, από όσα μας σερβίρει αυτή η αλητοπαρέα της 5ης φάλαγγας της δημοσιογραφιορουφιανιάς;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *