“Αριστερέ” Υπουργέ, άσε κατά μέρος τις… δεξιές “παπαριές”…

Είδες η ΔΕΗ;;;     Αθήνα 6/3/2015

     Σαν βόμβα έσκασε η είδηση για την έμμεση οριζόντια αύξηση στις αποδοχές των εργαζομένων στην Δ.Ε.Η., σε μία περίοδο που ακόμα καλά – καλά, δεν έχει επιτευχθεί οριστική, κοινής αποδοχής με τους εταίρους και “φίλους” μας συμφωνία, για την από εδώ και πέρα αντιμετώπιση της οικονομικής και όχι μόνο κρίσης, που στραγγαλίζει τη Χώρα μας!

.

     Τ’ άκουσες αρμόδιε Υπουργέ;;;

.

     Ακόμα πιο ηχηρός, ήταν ο απόηχος της θρασύτατης παρέμβασης του μέλους του Δ.Σ. της Δ.Ε.Η. Νίκου Φωτόπουλου, ο οποίος σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων αναρωτιέται:

     «Ποιο πρέπει να είναι το μέτρο σύγκρισης για το μισθό του καθενός μας; Οι άνεργοι και όσοι εργαζόμενοι αμείβονται χαμηλότερα ή η κάλυψη των καθημερινών αναγκών, για να ζούμε αξιοπρεπώς;».

.

     Κι εγώ αναρωτιέμαι τώρα:

.

     Πόση αξιοπρέπεια μπορεί να αισθανθεί κάποιος…

…όταν από μία κοινωφελούς αγαθού επιχείρηση, που και ο ίδιος υποτίθεται ότι υπεραμύνεται για τη διατήρηση της υπό κρατικό έλεγχο και ασφαλώς υπέρ Εθνικού συμφέροντος, σε περίοδο κρίσης που μαστίζει όλους μας και ενώ ο ίδιος έχει εξασφαλίσει έναν μισθό μέσα από αυτήν, εάν όχι υψηλό, τουλάχιστον ικανοποιητικό για τα σημερινά δεδομένα και εν πάση περιπτώσει δεν μαστίζεται από ανεργία, προσπαθεί πλαγιοτρόπως, στα μουλωχτά, αθόρυβα…

…αδιαφορώντας για την απόγνωση που υπάρχει γύρο του, να “υπεξαιρέσει” την αξιοπρέπεια των συμπολιτών του που είναι άνεργοι, άστεγοι, πεινασμένοι, για να ικανοποιήσει τα ιδιοτελή συμφέροντα, τα δικά του και της ομογάλακτης συντεχνίας του;;;

.

     Το αφήνω στην κρίση σας και στην κρίση του… αρμοδίου Υπουργού!

.

     Σε άλλο σημείο της δήλωσής του, αναφέρει:

     «Αλλά ας έρθουμε στην ουσία.

     Λέτε ότι με τα 6€ σε κουπόνι σίτισης η επιχείρηση θα επιβαρυνθεί περίπου 25 εκ. € (12 εκ. € η μητρική και 13 εκ. € οι θυγατρικές). Πολύ ωραία. Αφού θέλετε να είστε αντικειμενικοί, γιατί δεν γράφετε και δεν λέτε ότι (και) από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ έκλεψαν 2,8 δις. € τα τελευταία τρία χρόνια από την κατακρεούργηση των μισθών τους; Ποσό που καρπώθηκε, ωφελήθηκε η ΔΕΗ και κατ’ επέκταση και οι καταναλωτές; Αυτά δεν είχαν αξία;»

.

     Τ’ άκουσες αυτά αρμόδιε Υπουργέ;;;

.

     Εγώ δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω εάν και πως η ΔΕΗ καρπώθηκε το ποσόν που προέκυψε από τις περικοπές όπως αναφέρεις, θα ήθελα όμως πολύ να μάθω, πως ωφελήθηκαν από αυτό οι καταναλωτές, όταν στο διάστημα των τελευταίων πέντε ετών, μόνο αυξήσεις και χαράτσια “κοσμούσαν” τους λογαριασμούς τους. Εκτός και αν εννοείς έμμεσα, με την έννοια ότι η ΔΕΗ είναι δημόσια επιχείρηση και ως εκ τούτου, ωφελούνται και οι πολίτες… αλλά αυτό θα το δούμε παρακάτω!

.

     Όσο για το εάν είχαν αξία αυτά:

.

     Ασφαλώς και είχαν αξία θα πω εγώ, αλλά σίγουρα μικρότερη από αυτήν που είχαν οι κλοπές που αντίστοιχα έγιναν επί των μισθών και συντάξεων των υπολοίπων συμπολιτών σου, μεγάλος αριθμός εκ των οποίων βρέθηκαν από τη μια ημέρα στην άλλη χωρίς καθόλου εργασία, κάτι που εσύ δεν αντιμετώπισες, βρέθηκαν άστεγοι με την οικογένειά τους να κοιμούνται σε στοές και σε υπόγεια πάνω σε χαρτοκούτια, κάτι που επίσης εσύ δεν αντιμετώπισες, ένας μεγάλος αριθμός εξ’ αυτών, οι πιο αδύναμοι, οδηγήθηκαν σε βίαιο θάνατο, κάτι που επίσης εσύ, (ευτυχώς), απέφυγες και θα μπορούσες υποθέτω να κάνεις λίγη υπομονή, αναγνωρίζοντάς σε όσους από αυτούς επιβίωσαν από την λαίλαπα, το δικαίωμα της προτεραιότητας στην αποκατάσταση της στοιχειώδους διαβίωσης τους!

.

     Και κάτι ακόμα:

.

     Εάν αληθεύει το νούμερο, (2,8 δις), που επικαλείσαι ότι σας έκλεψαν τα τρία τελευταία χρόνια από την κατακρεούργηση των μισθών σας και συνεχίζετε όπως γνωρίζουμε όλοι να αμείβεσθε ακόμα με ικανοποιητικούς μισθούς, για τα σημερινά πάντα δεδομένα, έναντι όλων των υπολοίπων συμπολιτών σας…

.

…τι ύψους αποδοχές “χουφτώνατε” όλα τα χρόνια προ κρίσης ρε “αξιοπρεπέστατε” εργατοκαβαλάρη;;;

.

     Μήπως θα ήταν καλό να μας ενημέρωνες πιο αναλυτικά, πιο συγκεκριμένα για το ύψος των αποδοχών εκάστου ενός από εσάς, προ και μετά κρίσης, για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τις αποδοχές των υπολοίπων συμπολιτών σας;;;

     Μήπως… λέω εγώ τώρα… και ας με πεις κακεντρεχή, δεν σε παρεξηγώ καθόλου…

.

…μήπως οι περικοπές στην δική σας περίπτωση, θα έπρεπε να έχουν μόνιμο χαρακτήρα;;;

.

     Ακούς Παναγιώτηηηη;;;

.

    Ακούς Αλέξηηηη;;;

.

     Και προς το τέλος μας πληροφορεί για τα πεπραγμένα τους:

     «Στην κατηγορία της συντεχνίας σας απαντάμε:

     – Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και το συνδικάτο τους είναι αυτό που έχει κάνει δεκάδες μηνύσεις, αγωγές, προσφυγές, συλλαλητήρια και καταλήψεις που για όλα αυτά δεν είπατε τίποτα για να σταματήσει μια σειρά σκάνδαλα και να προασπίσει τα συμφέροντα της ΔΕΗ και των καταναλωτών.

     – Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι αυτοί που αποκάλυψαν τη χαριστική ρύθμιση Βενιζέλου στα αφεντικά της χώρας σε σχέση με το χαράτσι και οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ είναι αυτοί που σέρνονται στα δικαστήρια γιατί το αποκάλυψαν.

     – Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι αυτοί που από την πρώτη στιγμή εμπόδισαν να αποσταλούν οι εντολές διακοπής ρεύματος στα σπίτια των φτωχών και άνεργων συνανθρώπων μας που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το χαράτσι και γι αυτό και πάλι σέρνονται στα δικαστήρια.

     Για αυτά έχετε να πείτε τίποτα; Έτσι είναι οι συντεχνίτες;»

.

     Ασφαλώς και έχουμε κάτι να πούμε, τουλάχιστον εμείς οι πολίτες…

…τι, έτσι μουγκοί θα μείνουμε εμείς ρε “λεβέντη”;;;

.

     Δεν έχουμε ματ’ ακούσει, ούτε έχουμε φανταστεί μέχρι σήμερα, στυγνότερο “επεν(γ)δυτή” στη δυστυχία και την ελπίδα ενός απεγνωσμένου Λαού, από εσένα μπουμπούκι μου να σε… “χαρώ”!!!

     Γιατί όπως ακριβώς μας περιγράφεις τα προαναφερθέντα “κατορθώματά” σας, κρίνοντας και από την σημερινή συμπεριφορά σας, “επενδύσατε” στην απόγνωση των πολιτών, για να έχετε ως συμπαράσταση την ανοχή τους και τη σιωπή τους, τώρα που ήλθε η ώρα να “επεν(γ)δύσετε” απλώνοντας τα “κουλά” σας για να “ελαφρύνετε” το “παγκάρι”…

.

…αλλά σ’ αυτή την περίπτωση όμως, δεν έγιναν περικοπές των μισθών σας, ούτε οι καταναλωτές ωφελήθηκαν όπως μας προανέφερες…

.

…προσωρινές “καταθέσεις” κάνατε και τώρα… ήλθε η ώρα των εντόκων αναλήψεων σας!!!

.

     Βέβαια εσείς δεν κάνατε τίποτα περισσότερο από αυτό που σας επέτρεψαν να κάνετε… και αν θέλεις να το πω και ωμά…

.

…καλά κάνατε αφού σας το επέτρεψαν!

.

     Τ’ άκουσες αυτά αρμόδιε Υπουργέ;;;

.

     Όμως εμείς οι πολίτες, δεν ψηφίσαμε τον κάθε Φωτόπουλο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά μας και την κρατική περιουσία μας, όποια και αν είναι αυτή που απέμεινε!

.

     Ψηφίσαμε μία κυβέρνηση, της οποίας ο αρμόδιος Υπουργός, οφείλει να τα διασφαλίζει με κάθε τρόπο αμφότερα για λογαριασμό μας, διαφορετικά θα είναι υπόλογος απέναντί μας με ότι αυτό συνεπάγεται!   (Ελεύθερη ερμηνεία)!!!

.

     Σύμφωνα με ενημέρωση της, η κυβέρνηση ισχυρίστηκε τα ακόλουθα:

     «Η κυβέρνηση αυτή, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, έχει ως θέμα αρχής να μην παρεμβαίνει στις συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των διοικήσεων των επιχειρήσεων, όποια μορφή και ιδιοκτησιακό καθεστώς και εάν έχουν οι τελευταίες και των συνδικάτων. Δεν ακολουθούμε συνεπώς τις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων που παρενέβαιναν διαρκώς εις βάρος πάντοτε της πλευράς των εργαζομένων».

.

     Εμείς απαντάμε:

.

     Ας αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση τα περί “ουδετερότητας” στις «διαπραγματεύσεις μεταξύ των διοικήσεων των επιχειρήσεων, όποια μορφή και ιδιοκτησιακό καθεστώς και εάν έχουν οι τελευταίες και των συνδικάτων», γιατί όταν το κράτος, έστω και εν μέρει, είναι μέτοχος στις επιχειρήσεις αυτές, (πολύ δε περισσότερο όταν αυτές παράγουν έργο κοινωφελούς χαρακτήρα), τότε υπόλογος απέναντι στους πολίτες και τη δικαιοσύνη για την όποια ζημία ήθελε προκύψει εξ’ αιτίας ακόμη και αυτών των διαπραγματεύσεων, είναι ο αρμόδιος Υπουργός, που φέρει την ευθύνη της υψηλής εποπτείας υπέρ των συμφερόντων της επιχείρησης, το λιγότερο στο μέτρο που του αναλογεί και είναι δυνατόν να παραπεμφθεί με την κατηγορία της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου, ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος, εάν η ζημία είναι μεγάλη και διακρίνονται ίχνη ενδεχόμενου δόλου!

.

     Τ’ άκουσες αυτό αρμόδιε Υπουργέ;;;

.

     Πέρα όμως από την πολιτική και την νομική πλευρά του θέματος, τουλάχιστον ηθικά, οι αρμόδιοι κατά περίπτωση Υπουργοί, δεν πρέπει να προχωρήσουν η να επιτρέψουν την αύξηση έστω και ενός λεπτού του euro σε μισθούς που υπερβαίνουν τα 750,00 (επτακόσια πενήντα) euro, εάν δεν αντιμετωπιστεί πρωτίστως και επαρκώς η εκτεταμένη ανθρωπιστική κρίση που σοβεί στη Χώρα μας, εάν δεν δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους πολίτες που μαστίζονται από χρόνια ανεργία, εάν δεν γίνει η πλήρης επαναφορά του κατώτατου μισθού σ’ αυτό το επίπεδο και αν δεν αποκατασταθούν οι χαμηλές συντάξεις, όπως έχουν δεσμευτεί προεκλογικά και υποστηρίχθηκαν για τον λόγο αυτό με την ψήφο του Ελληνικού Λαού!!!

     Όταν με το καλό αποκατασταθούν τα προαναφερθέντα, τότε συνετά και δίκαια, σεβόμενοι πάντα τον ιδρώτα και το αίμα του Ελληνικού Λαού, μπορούν να προχωρήσουν με μέτρο σε ικανοποίηση λογικών αιτημάτων, φροντίζοντας πάντα να επωφελούνται από αυτά, όλες οι κατηγορίες των πολιτών αναλογικά, αρχής γενομένης από όσους έχουν χαμηλά οικονομικά εισοδήματα!!!

.

     Γι’ αυτό λοιπόν…

.

…“Αριστερέ” Υπουργέ, άσε κατά μέρος τις δεξιές… “παπαριές”, γιατί αν συνεχίσεις με αυτή τη νοοτροπία, άλλοτε να ευνοείς με τις πράξεις, η τις αποφάσεις σου, συντεχνίες για μικροκομματικούς σκοπούς και άλλοτε να παρασταίνεις τον “Πόντιο Πιλάτο” σε ενέργειες που αποβαίνουν εις βάρος των αδύναμων πολιτών, πολύ σύντομα…

.

…δεν θα σου φθάνει η διπλάσια και πλέον φρουρά από αυτήν που διέθετε ο προκάτοχός σου για να κυκλοφορείς!   (Ακόμα πιο ελεύθερη ερμηνεία)!!!

.

 

Ιωάννης Αχιλ. Χάρχαλος

Αέναος Έλληνας Μαχητής

31 comments

 1. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Συγχωρήστε μου το παράδοξο της εισαγωγής μου, αλλά αισθάνομαι την ανάγκη και λόγω αγανάκτησης να το προσθέσω.
  ” Σήμερα στις 08.20 πρωινή στην πρωινή εκπομπή του Αντένα, άκουσα με απελπισία-απόγνωση-θλίψη και τρόμο την, κατ εμέ θλιβερή και αηδιαστική, λιμπεράκη να εξηγεί ανερυθρίαστα και αδίσταχτα πως ο δυστυχής γέροντας αυτόχειρας στην Κρήτη, προέβη στο απονενοημένο διότι δεν είχε εμπιστοσύνη στην Ελληνική οικονομία!!!!!!”
  Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν φίλε μου Γιάννη, καθώς και το αντιλαμβανόμαστε όλοι οι νοήμονες άνθρωποι, πως όταν τέτοιοι αδίσταχτοι μισάνθρωποι είναι βολευτές και “εκπρόσωποί” μας στο κυνοβούλιο, καθώς και η τάχα “συγκλονισμένη” παρέα (παρουσιαστής, δημοσιογράφοι, πολιτικοί εκπρόσωποι), αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι όταν μας¨”εκπροσωπούν” τέτοια ζώα, τι ακριβώς μπορούμε να περιμένουμε από αναρριχόμενους του είδους που ανήκει ο φωτόπουλος;
  ————————————
  Πολύ σωστά φίλε μου Γιάννη τοποθετείς το πρόβλημα “εκεί που ανήκει”.
  Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το μισθολόγιο και την αξιοπρέπεια οποιουδήποτε κλάδου εργαζομένων, αντίθετα αποτελεί μέρος μιας ολικής αντιμετώπισης του κοινωνικού προβλήματος.
  Θεωρώ πως κατά ένα τρόπο η κυβέρνηση δίνει “εξετάσεις” με το ποιόν τρόπο θα επιλέξει να επιλύσει αυτό το πρόβλημα.
  -Και δεν σου κρύβω ότι αισθάνομαι εξοργισμένος διότι, προς το παρόν, έχει αποτύχει παταγωδώς και ως προς την αντίδραση αλλά και ως προς τους χειρισμούς του αρμόδιου υπουργού.
  ( Μπορώ μάλιστα και να εξηγήσω αυτό που εννοώ με συγκεκριμένες προτάσεις: 1η) Απομάκρυνση-παραίτηση του υπεύθυνου, που δυστυχώς εδώ τους πρόλαβε και παραιτήθηκε μόνος του, λόγω προηγούμενης “εκκρεμότητας” και δικαστικής δίωξης του.
  2η) Δραστική μείωση του τιμολογίου της Δ.Ε.Η. προς τον καταναλωτή, ώστε αυτό να καταδείξει αφ ενός ότι το μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης είναι ο Ελληνικός λαός, αφ εταίρου να επισημάνει την ευαισθησία της κυβέρνησης στα μη επιτρεπτά.)
  -Δυστυχώς όμως κύριοι της κυβέρνησης, τα “αντανακλαστικά” σας αποδείχθηκαν “λειψά” και προκαλούν, το λιγότερο, σκέψη για τα μελλοντικά.
  Η “διάθεση”, δε του αρμόδιου υπουργού, με προβλημάτισε ιδιαιτέρως και μπορώ να προσθέσω μάλιστα πως θα περίμενα τουλάχιστον, από τους “λαλίστατους” στο να απαντήσουν στις δηλώσεις Γλέζου, Κωνσταντοπούλου, να απαντούσαν και στο σαφέστατα “ατόπημα” του συγκεκριμένου.
  Διότι όπως και να το “κάνουμε” και όσο λαϊκίστικο να ακούγεται, όταν έχεις αποσύρει την προεκλογική σου δέσμευση για το 751 ευρό κατώτατο, είναι σκάνδαλο τεράστιο να το “παίζεις” πόντιος πιλάτος στην αναφορά σου στο συντεχνιακό κατεστημένο.
  -Προσωπικά (και δεν ξέρω πόσο “κοστίζει” η γνώμη ενός απλού ανθρώπου), έχω “δώσει” κόκκινη κάρτα στον λαφαζάνη και κίτρινη κάρτα στην κυβέρνηση.
  Όποιος δεν αισθάνεται ικανός να σηκώνει βαρύ φορτίο, μπορεί να πάει σπίτι του, δεν χρειαζόμαστε επανάληψη, το έχουμε μάθει το μάθημά μας!
  Θεωρώ υποχρέωσή μου, ευκαιρίας δοθείσης, να επισημάνω κάποιες “λεπτομέρειες” (κατά την προσωπική μου άποψη βέβαια), “στους προηγούμενους δεν ξαναγυρνάμε διότι ουαί και αλίμονο, θα ξοφλήσουν στην πλάτη μας όσα μας χρωστάνε!…. το Κ.Κ.Ε. φρόντισε και από τις εκλογές του 2012 να μας ενημερώσει για την αδρανή παρουσία του, ώστε να μην ελπίζουμε και προς τα εκεί!… εάν λοιπόν και η σημερινή κυβέρνηση τα σκατώσει;…. που νομίζετε ότι θα καταλήξουμε;”

 2. Βελζεβούλης /

  «“Αριστερέ” Υπουργέ»??? χεχεχεχεεεε…

  Όπως αριστερέ… ψάλτη ας πούμε???

  Μπαίνοντας η… βγαίνοντας… στην κυβέρνηση??? χεχεχεχεεεε…

  Να ‘ξερες πόσοι σαν κι αυτόν έχουν παραδώσει την ψυχή τους στον… υπο- μη-φαινόμενο…

  Και αν τον κοιτάξεις λίγο πιο προσεκτικά… θα βρεις και ομοιότητες με τον…

  …αυτόν μωρέεεε…

  …πως τον απεκάλεσες…

  «εργατοκαβαλάρη»???

  Κοίταξέ τον από το «αριστερό» του προφίλ… μπαίνοντας, να δεις ότι…

  …φωτοπουλίζει το «αριστερό»… βγαίνοντας!!!

 3. Κώστας Ναξάκης /

  Η βλακεία ξεπέρασε κάθε όριο στην έμμεση αύξηση του μισθού των εργαζόμενων της ΔΕΗ. Η «αριστερή πλατφόρμα» έχει υποχρέωση να αντιληφθεί ότι συμμετέχει στην κυβέρνηση και δεν της επιτρέπεται η αγωνιστική γυμναστική. Αν εντέλει προσπαθεί να ενδυναμωθεί από την κυβερνητική θητεία, ας το πράξει με όρους αριστερής θεώρησης και όχι μικροκοματικής σκοπιμότητας.

  ΝΤΡΟΠΉ.

 4. Κώστας Ναξάκης /

  Ως εργαζόμενος αντιλαμβάνομαι ότι «τ αγαθά κόποις κτώνται».

  Ως άνθρωπος απογοητεύομαι από την απανθρωπιά Φωτοπουλέων.

  Ως πολίτης θλίβομαι από την αδιαφορία υπουργού (και μάλιστα αριστερού) για την λαϊκή οικογένεια.

  Ως καταναλωτής εξαγριώνομαι από την μείωση του βιοτικού επιπέδου όλων των λοιπών εργαζόμενων, από την πιθανή αύξηση του λογαριασμού ρεύματος.

  ΝΤΡΟΠΉ για την ιδεολογία.
  ΝΤΡΟΠΉ για το μαζικό, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

 5. ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

  Μια ερώτηση έτσι στην πλάκα.

  Ποιός αρρωστημένος σκέφτηκε να δώσει την ημέρα:
  -1,5 ευρώ για φαγητό σε όσους πεινάνε, και
  – 6 ευρώ για καφέ και δεκατιανό στους χορτάτους;

  Αυτή η πολιτική είναι αριστερή;
  Ρε Λαφαζάνη μήπως τελικά είσαι θατσεριστής; Συγγνώμη για το Ρε.

  Α και που΄σαι Λαφαζάνη! Το συγγνώμη δεν ήταν για σένα.

 6. Κώστας Ναξάκης /

  Αγαπητέ κύριε Φωτόπουλε.

  Ενδεχομένως συμφωνείται στις βασικές αρχές;

  – Το εισόδημα ΚΑΘΕ πολίτη πρέπει να είναι κατ΄ ελάχιστο το οριζόμενο από την Εθνική στατιστική υπηρεσία.

  -Το άνοιγμα της «ψαλίδας» των εισοδημάτων να μην είναι μεγάλο.

  -Να μην κλείνει η «ψαλίδα» με μείωση της άνω πλευράς, αλλά με αύξηση της κάτω.

  Αν έστω και μία από τις αρχές αυτές πιστεύετε, (στη δήλωσή σας τις επικαλείστε) δεν είστε προκλητικός. Είστε αγενής.

  Την αξιοπρέπεια κύριε, θα μπορούσατε να την συναντήσετε σε συσσίτια και φιλόπτωχα αν ενδιαφερόσασταν συνειδητά για τους εργαζόμενους.

  Σας υπενθυμίζω κύριε, ότι οι άνεργοι αγωνιούν για το μεροκάματο, ακόμη και κουτσουρεμένο.

  Και για να γίνω κατανοητός.

  Ξύπνα ΡΕ κοιμάσαι 12 χρόνια. Το 2003 πέρασε.

 7. ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

  Ρε κουτά (που λέει και ο Ανδρέας).

  Αφού…..το πήραν πίσωωωω!

 8. Ανδρέας Αέναος /

  Καλησπέρα σας.
  Τελικά δεν ήταν το “σουξέ” της αναδημοσίευσης, τελικά είναι ότι όλοι έχουμε να πούμε πολλά στις δύσκολες μέρες που ζούμε.
  Έχω “εκπλαγεί” με τον αθεράπευτο ρομαντισμό του φίλου μας του Κώστα, όμως ταυτόχρονα με ξαφνιάζει και ο πραγματιστής φίλος μας ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ ( και μεταξύ μας, η ερώτηση του φίλου ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΥ για το αρρωστημένο…. πολύ εύστοχη και καλό είναι να μας “βάλει” σε σκέψη)!
  Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα κάτι στην μέση, δηλαδή έναν “εμπράγματο ρομαντισμό” ας το πούμε.
  Θέλω, ας πούμε, να κρίνω αυστηρά τον λαφαζάνη για τους “αριστερούς” χειρισμούς του χωρίς όμως να χάνω την αίσθηση του κάτι διαφορετικού που συμβαίνει.
  Θέλω, ας πούμε, απελπισμένα να κοιτάξω κατάματα την Κωνσταντοπούλου (όταν δηλώνει πως “τυπολατρικά” θα εφαρμόσει τις συνταγματικές οδηγίες στην λειτουργία της βουλής), αλλά η διάθεση διαφόρων γύρω της δεν μου δίνει και τα περιθώρια ώστε να αγνοήσω την πραγματικότητα.
  Αλήθεια….. και για να το “πάω” λίγο παραπέρα!
  Δεν προκαλεί εντύπωση η πρόεδρος της βουλής να θέτει θέμα συνταγματικότητας και στον αντίποδα να δέχεται “ανάθεμα”, από “φίλους” και εχθρούς;
  Δεν προκαλεί εντύπωση που προσκόλλησαν ταμπέλες ( φιλό-ναζί, φιλό- φασίστρια), σε ένα θεσμικό πρόσωπο;
  Βάζω αυτά τα δύο ερωτήματα και προκειμένου να υπάρξει συνέχεια.

  • Κώστας Ναξάκης /

   «Ένας από τους μεγάλους αρχηγούς της λευκής φυλής, είναι ο Δον Κιχώτης, ένας περιπλανώμενος ιππότης, τολμηρός και φαντασιόπληχτος, που ρίχνεται στις πιο παλαβές περιπέτειες, ξαρμάτωτος, δίχως φίλους, δίχως ελπίδα. Νικημένος ξαναρχίζει. Γιουχαϊσμένος αναγαλλιάζει. Απατημένος, στρίβει το ψαρό μουστάκι του και ξαναμπαίνει, θριαμβευτικά, στην παγίδα. Την ώρα που΄ ναι να παραδώσει την ψυχή του, πετάει το γάντι στον έσχατο εχτρό του και πεθαίνει αρνούμενος τον θάνατο.»
   Νίκος Καζαντζάκης

 9. Έκτωρ /

  “ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ”
  -Εξαρτάται για ποια ιδεολογία μιλάμε..

  Ενημερώνω ότι η ιδεολογία ορισμένων στο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκφραστεί μέσω του κοινοβουλευτισμού.
  Οι αναρχο-αριστεριστές δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε καλούπια, υπό την ηγεσία ενός μετριοπαθούς και λογικού ανθρώπου όπως είναι ο Τσίπρας.
  Αυτή είναι η ιδεολογία του Λαφαζάνη ο οποίος αντιπροσωπεύει την κάστα εκείνη των αριστερών που για τους δικούς τους σκοπούς επιθυμούν μονίμως την αναταραχή προκειμένου να δικαιολογήσουν τον χαρακτηρισμό του επαναστάτη.

  -Κάποιος είχε πει ότι η επανάσταση δεν πετυχαίνει ποτέ γιατί ζητά το τέλειο, ενώ η πολιτική το εφικτό.

  Στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβουν ότι δεν ψηφίστηκαν για να κάνουν επανάσταση αλλά για να κυβερνήσουν μία χώρα.

 10. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Φίλε Έκτωρ, συμφωνώ με την κριτική σου, διαφωνώ με την μονόπλευρη “ματιά” σου.
  Προς πληροφόρησή σου (και επειδή ίσως δεν το γνωρίζεις), έχω να σου επισημάνω πως πάρα μα πάρα-πάρα πολλών η ιδεολογία (και όχι μόνο κάποιον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), δεν μπορεί να “εκφραστεί” μέσω του κοινοβουλευτισμού!
  -Για τον λόγο αυτόν ακριβώς (και για τα τελευταία τουλάχιστον 40 χρόνια), σε καθημερινή βάση φθίνει ολοένα και περισσότερο η εμπιστοσύνη του λαού για την πολιτική και κατ επέκταση και στην πολιτεία!
  Καθημερινά πλέον, διότι έγινε μόδα, ακούω ιαχές πολέμου από δεξιά και αριστερά, όμως δεν διαπίστωσα, κανέναν από όσους κραυγάζουν, να ξεκινά την “κάθαρση” από το “σπίτι” του, επιβεβαιώνοντας μ αυτόν τον τρόπο την λαϊκή παροιμία πως “η καμήλα βλέπει την καμπούρα της άλλης καμήλας, όχι την δική της”!
  Θα επιμείνω λοιπόν γιατί ίσως δεν γίνομαι κατανοητός, είτε πρέπει να το επαναλάβω πολλές φορές και προκειμένου να γίνει κατανοητό…..”Θεωρώ υποχρέωσή μου, ευκαιρίας δοθείσης, να επισημάνω κάποιες “λεπτομέρειες” (κατά την προσωπική μου άποψη βέβαια), “στους προηγούμενους δεν ξαναγυρνάμε διότι ουαί και αλίμονο, θα ξοφλήσουν στην πλάτη μας όσα μας χρωστάνε!…. το Κ.Κ.Ε. φρόντισε και από τις εκλογές του 2012 να μας ενημερώσει για την αδρανή παρουσία του, ώστε να μην ελπίζουμε και προς τα εκεί!… εάν λοιπόν και η σημερινή κυβέρνηση τα σκατώσει;…. που νομίζετε ότι θα καταλήξουμε;”….πού θα καταλήξουμε;;;;;;;”

 11. Βελζεβούλης /

  «Ιδεολογία»???… χε χε χε χεεε… χε χε χε χεεεε…

  «Κοινοβουλευτισμός»???… χε χε χε χεεε… χε χε χε χεεεε…

  Δύο «ασύμβατες» και… «ασύμμετρες» έννοιες για τη σύγχρονη «Ελληνική» κουλτούρα…

  …κάτι σαν το λάδι με το νερό ας πούμε… χε χε χε χεεε… χε χε χε χεεεε…

  Το λάδι για να γίνω κατανοητός…

  …αντιπροσωπεύει τους πολιτικάντηδες που… «πραγματεύονται» τον «Κοινοβουλευτισμό»… και για «συμβολισμό»…

  …βγαίνουν πάντα «λάδι»… σε ότι παρανομία και αν πέσουν… ότι ατιμία και αν κάνουν… όσο χαμηλά και αν συρθούν «ηθικά»…

  …από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονται…

  …όποια ιδεολογία κατά δήλωσή τους και αν πρεσβεύουν!!!

  Και την «Ιδεολογία» αντιπροσωπεύει το καθαρό και γάργαρο νερό…

  …που είναι καταδικασμένο να μένει πάντα στον πάτο, αφού την «ιππεύουν» οι…

  …γνωστοί και μη εξαιρετέοι επιβήτορες…

  …«λαδωμένοι» πολιτικάντηδες που πάντα… επιπλέουν!!!

  Από την άλλη πλευρά… «Ιδεοπαπαρολογία» και κυνο-βουλευτισμός… στο «μπλέντερ»…

  …είναι το προσφιλές, (για τους πολιτικάντηδες), κοκτέιλ που σερβίρεται σαράντα ολόκληρα χρόνια στον Ελληνικό Λαό…

  …χωρίς καμία εναλλακτική διέξοδο…

  …ως το τέλειο «φαρμακευτικό σκεύασμα», που σύμφωνα πάντα με την διασταύρωση διαγνώσεων του «Ιατρικού» συμβουλίου που αποτελείται από αλμπάνηδες, σκιτζήδες, κομπογιαννίτες και «λαδωμένους» μαζί…

  …επιτυγχάνει την αποκατάσταση και διατήρηση μιας σωστής… υγιούς «δημοκρατίας»!!!

  Αλλά όταν μιλάνε για ιδεολογίες… μιλάνε πάντα…

  …για τις ιδεολογίες των άλλων!!!

  Και τώρα αν θέλετε τη γνώμη μου…

  …εγώ είμαι ανοικτά υπέρ της ομοιοπαθητικής αντιμετώπισης του λοιμώδους φαινομένου…

  …με ελαφρά παραλλαγμένη «φαρμακευτική αγωγή»!!! χε χε χε χεεε… χε χε χε χεεεε…

  Σας κτυπούν ας πούμε… οικονομικά???

  Η σωστή «φαρμακευτική αγωγή» επιβάλει…

  …σανίδα πραγματική, από οξιά για ν’ αντέχει… βρεγμένη για επιτυχή «θεραπεία»…

  …και με δύναμη στα πλευρά και στο κεφάλι…

  …όλων όσων απαρτίζουν το παραπάνω συμβούλιο…

  …δις, η ακόμα και τρις ημερησίως, για ν’ αντιμετωπιστούν δύσκολες υποτροπιάζουσες περιπτώσεις!!! χε χε χε χεεε… χε χε χε χεεεε…

  Ακολουθήστε τη συνταγή που σας συστήνω… και θα με θυμηθείτε!!!

  Για επιπλέον πληροφορίες… πάντα στη διάθεσή σας…

  Ο δαιμόνιος και ιδιοτελής φίλος σας.

  Βελζεβούλης! χε χε χε χεεε… χε χε χε χεεεε…

  • ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

   Κοίτα να δεις που εγώ νόμιζα ότι στο νερό επιπλέουν τα σκατά και οι φελλοί.

  • Βελζεβούλης /

   Ορθώς νόμιζες καχύποπτε…

   Το ότι είναι «λαδωμένοι» οι «σωτήρες» σας…

   …δεν αναιρεί ότι κάποιοι από αυτούς ανήκουν στην «συμπαθή» κατηγορία των «ακατοίκητων»…

   …και κάποιοι άλλοι στην κατηγορία των «ευγενών και αρωματικών» αποβλήτων…

   …εκτός από αυτούς που διαθέτουν τα «χαρίσματα» και των δύο κατηγοριών!!!

   Επί του παρόντος… ένα μόνο θα σου πω, που ίσως είναι θετικό…

   Ευτυχώς που δεν τα… πατήσατε!!! χε χε χε χεεε… χε χε χε χεεεε…

   • ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

    Πολυχρονεμένε μου
    Καλό αλλά κάποιοι να μην γνωρίζουν γιατί έτσι λέγεται γι αυτό μου επιτρέπεις.
    Μεθυσμένοι τύφλα Έλληνες οσμίζονται.
    «Ρε νερατζαθιά μυρίζει ή σκατά;»
    «Αδερφάκια μου να τα δοκιμάσουμε.»
    Τα δοκίμασαν.
    «Να πάρει βγήκαν σκατά.»
    «Πάλι καλά που δεν τα πατήσαμε.»

    Άντε να δούμε τη θα βγάλει η δοκιμή του Γενάρη.

 12. Κώστας Ναξάκης /

  Κύριε Φωτόπουλε.

  Είστε συντεχνία και μάλιστα και με την θετική απόδοση του όρου, αλλά και την αρνητική.

  -Με την θετική διότι είστε επαγγελματική οργάνωση κλειστή και αυτοδιοικούμενη.

  -Με την αρνητική διότι εκμεταλλευόμενοι το μονοπώλιο του δημόσιου αγαθού της εταιρίας στην οποία είστε υπάλληλοι, μέλη της συντεχνίας σας πλούτισαν αδικαιολογήτως παρέχοντας ρεύμα ακόμα και στην ποικιλία μαύρης ελάτης της Πάρνηθας, σε βάρος μάλιστα των μετόχων (άρα και εργοδοτών σας) που είναι ο Ελληνικός λαός.

 13. ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

  Φίλε Ανδρέα.

  Θα συνεχίσω να βλέπω την πραγματικότητα, αφού με τις ενέργειες πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αποκτάει νόημα η παρακάτω προειδοποίηση.

  “Κάποιος να βάλει ένα δίχτυ κάτω από τα σύννεφα.

  Πέφτει κόσμος.”

  • Ανδρέας Αέναος /

   Καλημέρα σας.
   Φίλε μου ΚΑΧΥΠΟΠΤΕ, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή πρέπει όλοι μας να βλέπουμε την πραγματικότητα.
   Να σου επισημάνω λοιπόν 2 με 3 “λεπτομέρειες” της δικής μου πραγματικότητας.
   Πρώτα από όλα τα σημερινά “πρωτοκλασάτα” στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ανήκουν κυρίως στην “τάξη” του 3 τοις 100!
   -Λογικό λοιπόν, για αυτούς και όσους τους εμπιστεύονται, να χρειάζεται το δίχτυ κάτω από τα σύννεφα!
   Επόμενη “λεπτομέρεια” είναι πως πρέπει να δώσουμε χρόνο στις διαδικασίες.
   -Όσο και αν ο χρόνος μας είναι πολύτιμος, όσο κουρασμένοι και απελπισμένοι και αν είμαστε!
   Άλλη “λεπτομέρεια” και σε σχέση πάλι με τον χρόνο, όλα τα συστημικά μέσα έχουν επιδοθεί στην “καλλιέργεια” μιας υπέρμετρης προσμονής (τα θέλω όλα και μάλιστα χθές).
   -Με αποτέλεσμα από την μία η αγωνία του λαού να αυξάνει, από την άλλη να δημιουργούν τις κατάλληλες φοβίες και ανασφάλειες, ούτως ώστε να παρεμβαίνουν θρασύτατα οι προηγούμενοι “εθνοσωτήρες” (για αυτό θα επαναλάβω ότι, “εάν αυτή τη φορά μας ξεγελάσουν οι Κασσάνδρες της διαπλοκής….θα είμαστε και εμείς υπεύθυνοι)!
   Μία ακόμα “λεπτομέρεια” είναι ότι κοντοζυγώνει ο “καιρός” που θα πρέπει να αποφασίσουμε, σαν λαός, με ποιούς θα πάμε και ποιούς θα αφήσουμε!
   -Διότι όπως και να το κάνουμε δεν έχουμε την πολυτέλεια της μέσης λύσης ( και η πίτα-εθνική σωτηρία-ολάκερη και ο σκύλος-ευρό-χορτάτος)!
   Πρέπει να επιλέξουμε τις δυνατότητες μας και να πιέσουμε για ξεκάθαρη λύση, ώστε να μην τους αφήσουμε περιθώρια ελιγμών.
   Θα επιμείνω σε ακόμα μία “λεπτομέρεια” και ίσως μάλιστα με “κακοχαρακτηρίσετε” για αυτό, θα επιμείνω ότι οι “σημερινοί” με βάση τα “όπλα” που τους “δώσαμε” έχουν κάνει πάρα πολλά.
   -Για περισσότερη προοπτική και για ισχυρότερο έλεγχο, χρειάζεται να διαθέτουν περισσότερα “όπλα”….. νομίζω!
   (Και για να εξηγούμαι….. αυτό το αηδιαστικό “πάση θυσία μέσα στο ευρό”….. μάλλον δεν αφήνει και αρκετά περιθώρια…νομίζω!)

 14. Κώστας Ναξάκης /

  Ο εναγκαλισμός των κυβερνήσεων με τον συνδικαλισμό είναι το σημαντικότερο εργαλείο αποδόμησης του εργατικού δικαίου. Κατέστρεψε τον κοινωνικό ιστό και χρησιμοποιήθηκε από τις κυβερνήσεις κατά το δοκούν.

  Η συνέχιση του κυβερνητικού συνδικαλισμού δημιουργεί ανεξέλεγκτες καταστάσεις και μηχανισμούς για την υπονόμευση των αγώνων των εργαζομένων προς όφελος των διαπλεκόμενων.

  Οι συμβιβασμένοι αναξιόπιστοι εργατο-πατέρες απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα με αποτέλεσμα την υφαρπαγή όλων των κατακτήσεων και επιστροφή των όρων εργασίας σε συνθήκες Μεσαίωνα.

  Η ανίερη συμμαχία απαξιώνει τον μόχθο των εργαζόμενων και διαιρεί την κοινωνία. Οι διαπλεκόμενοι είναι οι μόνοι ωφελημένοι ασκώντας εξουσία, παρασιτώντας λίγοι σε βάρος των πολλών.

  Οι συνθήκες είναι ώριμες να σταματήσει ο επαγγελματικός συνδικαλισμός που λειτουργεί ως τροχοπέδη σε κοινωνικές και εργασιακές διεκδικήσεις.

 15. Έκτωρ /

  Όταν διαπιστώνεις τελικά ότι ζεις την ψευδαίσθηση της Δημοκρατίας…………του δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο…

  • ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

   Φίλε Έκτωρα, με πέθανες.

   Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, θέλει λέει να υπερασπιστεί τη δημοκρατία γιατί οι προηγούμενοι ψήφιζαν οι αθεόφοβοι νόμους με λιγότερους ψήφους από 150 και θα τους καταργήσει, δεν κατάλαβα πως και γιατί. Αλλά δεν την λες και με αγγελικό πρόσωπο. Να φανταστείς ότι από «καλά πληροφορημένες πηγές» έμαθα ότι ο σύζυγός της συμπλήρωσε τη σχολή ναυτικών δοκίμων στο μηχανογραφικό, όταν τη γνώρισε. Εμένα πάλι τι να σου πω. Το ύφος της ρε παιδί μου. Μου θυμίζει επιστάτρια σε προτεσταντικό σχολείο.

 16. Ανδρέας Αέναος /

  Και ακριβώς!; Πολύ το έχω επιθυμία να μου εξηγήσει κάποιος: 1ον) τί είναι δημοκρατία; 2ον)που ακριβώς και σε ποιές διαδικασίες, τα τελευταία 70 χρόνια στην Ελλάδα, διέγνωσε κάποιος εφαρμογή δημοκρατίας; 3ον) ποιός Έλληνας κυβέρνησε την Ελλάδα τα τελευταία 70 χρόνια;

 17. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Εγώ ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω το απύθμενο θράσος χιλίων… “συγγενών”…

  …του ανεπρόκοπου τεμπελχανά “εργατοκαβαλάρη”!!!

  Άραγε πόσο… παχύδερμο, με όλη τη σημασία της λέξεως, (και παρακαλώ να με συγχωρήσουν τα εκ φύσεως όντα που ανήκουν σ’ αυτήν την κατηγορία, γιατί δεν ευθύνονται αυτά για τη φύση τους, σε αντίθεση με αυτόν που κατ’ ονομάζω), μπορεί να είναι ένα… εξ’ “επαγγέλματος”, (οξύμωρο σχήμα λόγου), συντεχνιακό τεμπελόσκυλο…

  …ώστε να προσπαθεί να “βαρύνει” έστω και με ένα λεπτό του euro επιπλέον την αχόρταγη τσέπη του, αυξάνοντας τον ήδη υψηλό, έναντι τον υπολοίπων συμπολιτών του, μισθό του, υπό τις παρούσες συνθήκες πάντα τη ανθρωπιστικής κρίσης που σοβεί στη Χώρα μας…

  …και να αισθάνεται ότι μπορεί να είναι… “Αξιοπρεπής”… (τρομάρα του)…

  …όταν μετά από μία πενταετή οικονομική κατεδάφιση της Πατρίδας μας…

  …συναντά περιφερόμενος και μάλιστα στους δρόμους της μάλλον δημοφιλέστερης Ευρωπαϊκής, η ακόμα και Παγκόσμιας πρωτεύουσας, της Αθήνας μας…

  …Ανθρώπινα ερείπια, θύματα της “αιμοβόρας” απληστίας των απανταχού προσκυνητών του πλούτου και της εγχώριας αιμοσταγούς αυταρχικής εξουσίας, θλιβερής μαριονέτας του ευρύτερου παρανοϊκού συστήματος…

  …τυλιγμένα με τον μανδύα της απελπισίας, με μάτια θολά απ’ την αβεβαιότητα και την απόγνωση, ρακένδυτα, ξυπόλητα, να ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων με την ελπίδα ότι θα βρουν κάτι που θα “χορτάσει” την βασανιστική πείνα τους, η να προσπαθούν απεγνωσμένα μέσα στο κρύο και τη βροχή να απαγκιάσουν σε εισόδους κτιρίων, στοές, υπόστεγα κλπ., ξαπλωμένα σε πρόχειρα στρώματα από χαρτοκούτια…

  …αντιμετωπίζοντας με πραγματική Αξιοπρέπεια…
  …για μία ακόμη φορά, τον βιασμό του πνεύματος, της ψυχής και της σάρκας τους, που αποπνέεται με έντονη “δυσοσμία”, μέσα απ’ την παγερή και αδιάφορη, ηλίθια “λογική”, του προαναφερόμενου καλοβολεμένου σιχαμερού αποβράσματος της κοινωνίας μας;;;
  Προχωρώντας δε, ο εν λόγω Ρεμπεσκές, “μπουκωμένος από παντού”, (με όλες τις έννοιες), με αναίδεια και πλήρη αναισθησία, σε μία ανάλυση της “ευτελούς” κατά την άποψή του, αξίας του χρηματικού ποσού των έξι euro που χουφτώνουν επιπλέον ημερησίως ο ίδιος και οι καλοπληρωμένοι “χορτάτοι” συνάδελφοί του…

  …μας εξήγησε ότι ισοδυναμούν με ένα σάντουιτς και έναν καφέ, ανάξια λόγου κατά τη γνώμη του, αφού έχει λυμένα όλα του τα προβλήματα …

  …και έχει επίσης την πολυτέλεια της απόλαυσης ενός καφέ και ενός σάντουιτς σε μία από τις καφετέριες των βορείων προαστίων, (έτσι μόνο μπορεί να εξηγηθεί η δική του “εκτίμηση” για το κόστος των δύο αγαθών που ανέφερε)…

  …παραγνωρίζοντας ότι αυτό και μόνο το ποσό, κάποιοι άλλοι το έχουν απόλυτη ανάγκη για να “εξασφαλίσουν” την πενιχρή διαβίωση των παιδιών τους και τη δική τους!!!
  Αλλά αυτός όπως έγραψα και στο άρθρο, κάνει ότι περισσότερο του επιτρέπουν και… του επιτρέπουμε να κάνει…

  …δηλαδή εξυπηρετεί τα ιδιοτελή συμφέροντα τα δικά του και αυτών που τον στηρίζουν… για να τα εξυπηρετεί…

  …και καλά κάνει!

  Αυτά όμως, πρέπει να τα αντιληφθείς εσύ “Αριστερέ” Υπουργέ, που σε “φουσκώνει” φούμαρα για την “αριστερή του ιδεολογία” και για την “αμέριστη” συμπαράστασή του στον “δίκαιο” αγώνα σου…

  …ο γλοιώδης “χαμαιλέων” του “συνδικαλιστικοπολιτικού” συνονθυλεύματος, που πριν από εσένα έγλυφε πατόκορφα τον προκάτοχό σου, (ανεξαρτήτως της “ιδεολογικής” του πεποίθησης)…

  … και πριν από αυτόν, τον προηγούμενο με… την ίδια “αφοσίωση”, κ.ο.κ.!!!

  Επίσης θα πρέπει ν’ ανοίξει τα μάτια του ο Ελληνικός Λαός και παράλληλα να καταγράψει ζωηρά στη μνήμη του, όλα όσα ακούει και βλέπει να πράττουν αυτού του είδους τα αθύρματα σήμερα…

  …και να μην ξεχνά, πως τα ίδια αθύρματα ήταν αυτά που κατέβαζαν τους διακόπτες εντελώς ξαφνικά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα, χωρίς να τον λογαριάζουν…

  …βυθίζοντας τους πολίτες στο μαύρο σκοτάδι, απειλώντας με ολοσχερή διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας, (black out), τη Χώρα μας…

  …εάν δεν γίνονταν δεκτά τα εκβιαστικά αιτήματά τους, τα οποία παρεμπιπτόντως, εκτός από προνομιακά έναντι των υπολοίπων εργαζομένων πολιτών του ιδιωτικού και μερικές φορές, ακόμα και του δημοσίου τομέα, ήταν πέρα για πέρα επιβαρυντικά για το κοινωνικό σύνολο…

  …γιατί πολύ σύντομα θα κληθεί από αυτά τα κοπρόσκυλα να τα “τιμήσει” με την ψήφο του (βλέπεις το θράσος και η αναισθησία τους δεν γνωρίζει όρια)…

  …για να τους δώσει μία ακόμα ευκαιρία, να αποκτήσουν έναν επιπλέον παραφουσκωμένο μισθό και μία επιπλέον παραφουσκωμένη σύνταξη εις βάρος του κοινωνικού συνόλου…

  …η ακόμα ακόμα, το αθέμιτο “δικαίωμα” να εξασφαλίσουν δια της πλαγίας οδού, τα παιδιά, τα ανίψια, τα εγγόνια και τα ξαδελφοκούμπαρά τους…

  …για να διατηρήσουν την “ευαίσθητη αξιοπρέπειά” τους, ληστεύοντας για μία ακόμη φορά την αξιοπρέπεια των υπολοίπων πολιτών!!!

  Και τότε πρέπει να τα “τιμήσει” δεόντως…

  …όπως ακριβώς τους αξίζει… (ελεύθερη ερμηνεία)!!!

 18. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Βρέ κουτά!….Βρέεε κουτάαααα, θα σας μαλώσω!
  Δηλαδή φίλε μου Γιάννη, υπό-εννοείς ότι αυτό το “περίεργο” άτομο επιβουλεύεται και “ανώτερα” μεγαλεία;
  “Χτίζει”, να το πούμε το μέλλον του (με ακόμα έναν μισθούλη, μιά συνταξούλα εφ όρου ζωής και τον τίτλο του εθνοπατέρα, εκτός από τον τίτλο του εργατοκαβαλάρη, που ήδη κατέχει);
  -Ε, ε δεν σε πιστεύω!…. Γιάννη μου, ντροπή σου!
  Από την άλλη όμως, μήπως και αυτό είναι που προσπαθούν να αποκρύψουν, με ουρλιαχτά και ιαχές, οι Κασσάνδρες της διαπλοκής (μέσα μαζικής αποβλάκωσης και ελεεινής αλητείας);
  Μήπως και εδώ είναι που πρέπει να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας;

  • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

   «“Χτίζει”, να το πούμε το μέλλον του (με ακόμα έναν μισθούλη, μιά συνταξούλα εφ όρου ζωής και τον τίτλο του εθνοπατέρα, εκτός από τον τίτλο του εργατοκαβαλάρη, που ήδη κατέχει);»

   Με την άδειά σου Ανδρέα…

   …εσφαλμένη η χρήση της λέξεως “εθνοπατέρα”…

   …για κοπρόσκυλα σαν τον ξεπουλημένο, ανήθικο… εργατοκαβαλάρη!

   Ορθή επανάληψη… που γράφαμε και στα στρατιωτικά σήματα…

   …εθνοκαβαλάρη…
   …νομίζω ότι ταιριάζει περισσότερο!

 19. Έκτωρ /

  Το ερώτημα δεν είναι τι είναι η Δημοκρατία, αλλά αν το μέτρο και περιορισμός της κάθε ανώμαλης-ανόητης-επιβλαβούς “ελευθερίας” του καθενός συνιστούν δικτατορία-χούντα-φασισμό.

 20. Ανδρέας Αέναος /

  Καλημέρα σας.
  Έκτωρα, θα σε “μαλώσω”!
  Καλό είναι να έχεις μεταφυσικά θεωρήματα και ακόμα καλύτερο να τα διατυπώνεις ως άποψη, πλήν όμως δεν καταλαβαίνω τον λόγο που ενώ “τοποθετείς” με σθένος τα θεωρήματά σου, αποφεύγεις με επιμέλεια να τα προσδιορίσεις, είτε και να τα απαντήσεις όταν σε προσκαλούν να δώσεις τα “φώτα” σου!
  Επίσης, εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι, τί σχέση και σύνδεση έχουν τα κατά καιρό σχόλιά σου με τα άρθρα;
  -Θα σου πρότεινα φιλικά, εάν μου το επιτρέπεις ασφαλώς, πρώτα να επιλύσεις τις μεταφυσικές σου αντιλήψεις (και αυτό γίνεται με κατ ιδίαν συζητήσεις, καθώς και με ανάλυση όλων των προβλημάτων που σε απασχολούν συζητώντας αυτά με συγγενείς και φίλους), κατόπιν να επιμερίζεις τα ζητήματά σου ώστε όταν διατυπώνεις κάποιο σχόλιο, να μπορεί και ο αναγνώστης αυτού να αντιλαμβάνεται την προσπάθειά σου.
  —–Φιλικά Ανδρέας.

 21. Βελζεβούλης /

  Ορθώωωως… ορθώτατα!!!

  Το μέτρο και ο περιορισμός… για κάποιους…

  …αμφότερα συνιστούν… Δικτατορία – Χούντα – Φασισμό!!!

  Τουλάχιστον εδώ κάτω στην κολασούλα μου, περίπου έτσι το «αντιλαμβανόμαστε»!

  Και τρανή απόδειξη ότι εσείς εκεί πάνω, έχετε αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο…

  …για να μη συνιστούν…

  …υποθέτω ότι…

  …ανέχεστε να κυκλοφορούν ελεύθεροι, κάποιοι…

  …«ανωμαλοανοητοεπιβλαβείς»… για το κοινωνικό σύνολο!!! χε χε

  χε χεεε… χε χε χε χεεεεε

  Ορθώωωως???

 22. Κώστας Ναξάκης /

  Άσχετο θα πείτε το σχόλιο. Ζητώ την επιείκεια σας.

  Τα επίκαιρα θέματα είναι τόσα που δεν γνωρίζω ποια δημοσίευση των Αέναων Ελλήνων θα ζητούσα από τον διαχειριστή της να επαναφέρει ως πρώτο.
  Παρακολουθώντας όμως την ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ στις έξι, η πρόκληση που αισθάνθηκα από τον σχολιαστή Άρη, καθώς και δημοσιεύματος υπόδειξης εθνικής αμνησίας, με έκαναν έξω φρενών.

  Προφανώς κύριοι, αγνοείτε τον Ελληνικό λαό. Σφυρίζετε αδιάφορα αν και στη γνώση σας έχει, ή θα έπρεπε να έχει, περιέλθει ψήφισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις-επανορθώσεις που έγινε με συμμετοχή πολλών εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία δύο χρόνια.
  Οφείλω να διαχωρίσω την κρίση μου μεταξύ;

  -Του αρθρογράφου του αλλοδαπού εντύπου που ξεδιάντροπα υψώνει το ανάστημά του για να χτυπήσει στην ¨πλάτη¨ την Ελλάδα και να της πει ότι 70 χρόνια είναι πολλά. Ο κύριος είχε την υποχρέωση να αναλογιστεί τα 70 χρόνια σχετικά με την ιστορία της χώρας και να μην τα συγκρίνει με την ιστορία της γενέτειράς του.

  -Αυτόν όμως τον σχολιαστή του ΣΚΑΙ που προβοκατόρικα χρησιμοποιεί βήμα Ελληνικού καναλιού, υλοποιείστε την παραπομπή του επωνύμου του (porto-salte) εκπαραθυρώστε τον (ελεύθερη ερμηνεία …κατά τα ειωθότα).

 23. Κώστας Ναξάκης /

  Κοίτα να δεις τι λέγαμε!!!!!!

  Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις………

  Το 10% έμμεσης αύξησης των μισθών στη ΔΕΗ, μεταφράζεται σε 4,4% αύξηση στους λογαριασμούς της λαϊκής κατανάλωσης.

 24. Έκτωρ /

  Για το καλό μας…
  Που λέει και ο Μηλιώκας.