«Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη» η φετινή Ανάσταση…

Αθήνα  10/5/2013

Αναδημοσίευση:  από

http://www.zougla.gr/

      Επανάληψη του σκηνικού της 28ης Οκτωβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη με το τμήμα των ευέλπιδων να τραγουδά τον Εθνικό Ύμνο στην παραλία της Θεσσαλονίκης επευφημούμενοι από τους πολίτες που είχαν διακόψει την παρέλαση, εξέλιξη που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, είχαμε χθες το βράδυ στον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, από το άγημα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. 

      Σημειώνεται ότι μόλις τη Μ. Παρασκευή στον Ι.Ν. Διονυσίου Αρεοπαγίτου κτυπήθηκαν πολίτες από τα ΜΑΤ όταν θέλησαν να μπουν στην εκκλησία όπου εκκλησιάζονταν γνωστοί πολιτικοί της συγκυβέρνησης. Αποτέλεσμα ήταν χθες να αστυνομοκρατείται ο ναός λόγω των φόβων για επεισόδια, αντί όμως η αντίδραση να έρθει από τους πολίτες, ήρθε από τους στρατιωτικούς!

      Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Επίσκοποι Φαναρίου Αγαθάγγελος και Διαυλείας Γαβριήλ στο Κολωνάκι έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη», ξαφνικά, το άγημα της ΣΝΔ άρχισε να ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο συμπαρασύροντας και το πλήθος των πολιτών, ενώ ακόμα και οι ιερείς σταμάτησαν να ψάλλουν αφού οι φωνές των Ευέλπιδων και των Ναυτικών Δοκίμων ήταν τόσο δυνατές που κάλυψαν τις ψαλμωδίες.

>

      Αποσβολωμένοι έμειναν οι πολιτικοί που παρακολουθούσαν τις λειτουργίες από τη συγκεκριμένη πράξη, με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Τραγάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Ν. Μυταράκη, να παρακολουθούν αμήχανα.

     Αξίζει να σημειωθεί πως εκείνη την ώρα η κρατική τηλεόραση, η οποία κάλυπτε ζωντανά την Ανάσταση από το συγκεκριμένο σημείο, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να κατεβάσει τον ήχο που μετέδιδε το πολύ ιδιαίτερο μήνυμα των ενόπλων δυνάμεων αλλά αυτό τελικά δεν είχε και το προσδοκώμενο για τον τηλεσκηνοθέτη αποτέλεσμα…

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

http://www.zougla.gr/greece/article/aptakokana

2 comments

 1. Έλλην /

  Δυστυχώς η πρώτη μου σκέψη ήταν πως αυτά τα παιδιά σε 15 χρόνια, όντας ανώτεροι αξιωματικοί και μετέπειτα ανώτατοι, θα κλείσουν τα αυτιά τους, θα κάθονται πάνω στον μισθό τους, και θα στέκονται προσοχή στον κάθε τυχάρπαστο πολιτικάντη.

  Δεν φτάνει τι θάρρος ενός αγήματος δοκίμων που πριν 2 χρόνια πήγαιναν στο λύκειο. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα που θα επηρεάσει την κατάσταση στο στράτευμα που διοικείται από ένα μπάχαλο απειροπόλεμων κοιλαράδων…και αναφέρομαι στους ανώτατους αξιωματικούς.

 2. Κώστας Ναξάκης /

  Καλησπέρα σε όλους

  Εκείνο που προβληματίζει είναι ότι τόσο η στρατιωτική όσο και η πολιτική ηγεσία, με κοινή προσπάθεια? υποβαθμίζουν το θέμα.

  Η πολιτική ηγεσία με αμηχανία στην αρχική της αντίδραση, αν και είχε φροντίσει να ¨φιμώσει¨ τους πολίτες με την θωράκιση του ναού με αστυνομική δύναμη, σαστισμένη ψελλίζει. «Απόλυτα προβλεπόμενα όλα». Για την «πολιτική ηγεσία», όμως δεν προβλέπεται να παρευρίσκονται πιστοί στον ιερό ναό την ώρα της Ανάστασης. Μα ποιόν κοροϊδεύουν επιτέλους?

  Η στρατιωτική ηγεσία συγχαίρει μεν τους ναυτικούς δοκίμους, όμως θα πρέπει να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις στην ίδια τη σχολή καθώς και την πιθανότητα ελέγχου των αξιωματικών της.

  Η αντίδραση των ναυτικών δοκίμων, απρόσμενη από τους ¨εκπροσώπους¨ της πολιτείας, μετέδωσε το μήνυμα του λαού με επιτυχία. Σε αντίθεση με τους πολιτικούς, οι ναυτικοί δόκιμοι, όχι μόνο δεν ¨ξέχασαν¨ ότι είναι τμήμα του Ελληνικού λαού, αλλά επισήμαναν με τον καλλίτερο τρόπο την ανάγκη του για ελευθερία, από όποια σκλαβιά.

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *