Απύθμενο θράσος του Σόϊμπλε: «Μας ζηλεύουν τα άλλα κράτη»!

    

Αθήνα 28/3/2013

      Όχι για τον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, δεν είμαστε «φτωχοί»ούτε καν «κακοί». Είμαστε απλώς «ζηλιάρηδες», γιατί βλέπουμε με μισό μάτι τις καλές, σε όλα τα επίπεδα, επιδόσεις της χώρας του.

      Για την έντονη κριτική που δέχεται η Γερμανία όσον αφορά τους χειρισμούς της στην Ευρώπη, μίλησε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, λέγοντας ότι η χώρα του είναι στόχος ζήλειας από άλλα Ευρωπαϊκά κράτη. «Είναι πάντα έτσι, είναι σαν μια τάξη (στο σχολείο). Όταν κάποιος έχει μερικές φορές καλύτερα αποτελέσματα, αυτοί που έχουν λίγο μεγαλύτερη δυσκολία είναι λίγο ζηλιάρηδες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ZDF, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κριτική που πολλαπλασιάζεται κατά της Γερμανίας, κυρίως στη νότια Ευρώπη.

      Ωστόσο, αρνήθηκε ότι οι Γερμανοί λογίζονται ως οι «κακοί» στην Ευρώπη, όπως αναφέρθηκε από τον δημοσιογράφο που τον ρωτούσε. «Δεν είναι έτσι. Οι άλλες χώρες γνωρίζουν πολύ καλά ότι εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας» είπε ο Σόϊμπλε, υπενθυμίζοντας τη συμμετοχή των Γερμανών φορολογουμένων στα διάφορα πακέτα οικονομικής ενίσχυσης για τις Ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

      Αυτή «η αλληλεγγύη είναι προς το συμφέρον μας. Αλλά ο καθένας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του. Όλοι πρέπει να θέσουν τους προϋπολογισμούς τους σε τάξη. Όλοι πρέπει να είναι οικονομικά ανταγωνιστικοί. Και όποιος αναλαμβάνει πάρα πολλούς κινδύνους πρέπει επίσης να επωμίζεται τελικά το κόστος»είπε ο Σόϊμπλε.

 

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Δημοκρατία 27/3/2013

25 comments

 1. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Αθήνα 28-3-2013
  Προς τον Γερμανό υπουργό οικονομικών
  Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε. Επείγον.

  Προς ενημέρωσή σου, μιας και οι ελληνόφωνοι, ανθέλληνες ηγετίσκοι μας, δεν δύνανται να μας εκπροσωπήσουν, αφού είναι επιφορτισμένοι και αφοσιωμένοι στις επικύψεις και στις μετάνοιες που τους επέβαλε το αφεντικό τους, ο (θηλυκός νεοχίτλερ), σου γράφω τα ακόλουθα.
  Ως Έλλην, αισθάνομαι την υποχρέωση και μάλλον σου κάνω την “τιμή”, να σε πληροφορήσω και να σε διαβεβαιώσω ότι :
  Τουλάχιστον το Ελληνικό Έθνος, (αλλά υποθέτω και πολλά ακόμη Ευρωπαϊκά), δεν έχει να ζηλέψει ούτε στο ελάχιστο κάτι από το Γερμανικό, αφού η ιστορία και ο πολιτισμός, σας είναι παντελώς άγνωστες έννοιες.
  Σε αντίθεση με τη Γερμανία, που η μόνη “προσφορά” της στην Ανθρωπότητα, ήταν και είναι να ματοκυλίσει επανειλημμένα τους Λαούς της Ευρώπης, η Ελλάδα, δίδαξε και πρόσφερε τα φώτα του πολιτισμού σε όλο τον πλανήτη.
  Το αντάλλαγμα που έλαβε κατά τη βάρβαρη εισβολή σας, ήταν η εκτεταμένη γενοκτονία, η ισοπέδωση των υλικών υποδομών της, το πλιάτσικο του πολιτιστικού της πλούτου, η ληστεία του οικονομικού της πλούτου, την οποία ονομάσατε κατοχικό δάνειο και μέχρι τώρα που μας κουνάς με θρασύτητα το δάκτυλο, δεν τον έχετε επιστρέψει, ίσως γιατί αισθάνεστε ότι στα βρώμικα χέρια σας, είναι “ασφαλέστερος” και “χρησιμότερος”.
  Βέβαια πρέπει να σου υπογραμμίσω, πως τα χρήματα αυτά, μαζί και τις αποζημιώσεις που έχουν εκδικαστεί αλλά δεν έχετε καταβάλει, είναι απαιτητά από τους Έλληνες πολίτες και θα διεκδικηθούν μέχρι τελευταίας δεκάρας, αμέσως μόλις αποκατασταθεί η πραγματική Δημοκρατία στη Χώρα μας.
  Ίσως ακόμη, μπορώ να κατανοήσω τις συκοφαντικές ύβρεις που εξαπολύεις κατά καιρούς εναντίον μας, εξ αιτίας των συμπλεγμάτων που σε διακατέχουν, αφού δεν κατάφερες ποτέ να ξεπεράσεις το γεγονός, ότι η μικρή σε έκταση και πληθυσμό, αλλά τεράστια σε ψυχή Ελλάδα μας, έγινε απροσπέλαστο εμπόδιο στις επιδιώξεις των βάρβαρων προγόνων σου.
  Σίγουρα δεν ευθύνεσαι εσύ, που ο θεός σε έπλασε Γερμανό και όχι Έλληνα Άνθρωπο!!!
  Αλλά βάλε καλά στο “μυαλό” σου, πως κανένας γνήσιος Έλληνας, δεν θα ζήλευε και δεν θα επιθυμούσε ποτέ να γίνει Γερμανός, σε αντίθεση με εσένα, που όσο και αν προσπαθήσεις, δεν θα καταφέρεις ποτέ… μα ποτέ να γίνεις… Έλληνας!!!
  Αυτές είναι οι μικρές λεπτομέρειες, που αναδεικνύουν την τεράστια απόσταση χρόνου, που πρέπει να διανύσει η Γερμανία, για να καταφέρει να αντικρίσει μόλις και μετά βίας από μακριά, την πλάτη της Ελλάδας μας!!!
  Καλό… κουράγιο…

  • Γιώργης /

   … 😎 😈 😎 …

   (καὶ νὰ μὴ ξεχνάει τήν πρωϊνὴ του δόσι ἀπὸ βίδες καὶ παξιμάδια, ἀπαραιτήτως!
   Ἄ! Καὶ τὶς βαλβολίνες του…, αὐστηρά μετὰ ἀπὸ κάθε γεῦμα! 😉 😈 )

 2. Έλλην /

  Η καλύτερη διπλωματία ήταν, είναι και θα είναι η στρατιωτική ισχύς.

  Οι Ρωμαίοι εφάρμοζαν το ρητό «si vis pacem, para bellum», που σημαίνει αν θες ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο.

  Αν το αρπακτικό μυρίσει αίμα, τότε ορμάει…είναι η στιγμή που το θύμα έχει τραυματιστεί και είναι ανήμπορο να αμυνθεί.

  Βασικός κανόνας—> Οικονομία + στρατιωτική ισχύς = ανεξαρτησία

  Η Ελλάδα με διαλυμένη οικονομία και χωρίς πολεμική βιομηχανία, δυστυχώς εξαρτάται από τους άλλους.

  Δεν θα γίνουμε ποτέ υπερδύναμη, αλλά στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό επιβάλλεται να σταθούμε γρήγορα στα πόδια μας, χτίζοντας ισχυρή οικονομία και στρατό, γιατί οι προκλήσεις του μέλλοντος και ειδικά στην περιοχή της Μεσογείου θα είναι πολλές. Και το μόνο σίγουρο είναι αυτό που πιστεύει ο Σόιμπλε. Ο αδύναμος χάνει.

  Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τα πάντα από τους άλλους. Από την Ευρώπη, το ΝΑΤΟ κτλ…η Κύπρος το έχει πληρώσει ακριβά. Οι σύμμαχοι είναι στην θεωρία. Στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι αν δεν είσαι ικανός να υπερασπιστείς την πατρίδα σου, δεν θα σε βοηθήσει κανένας.

  Ο Κολοκοτρώνης είπε: Αν λαχταράς την λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις,μόνος σου πάρτειν αν μπορείς..αλλιώς δεν την αξίζεις..

 3. Κώστας Ναξάκης /

  Υποκλίνομαι
  Μήπως κανείς άκουσε «ΟΧΙ»? «ΑΕΡΑ» ΙΣΩΣ?
  Όσον αφορά την απόστασή μας δεν είναι χρονική γιατί ο μέσος Έλληνας ΖΕΙ (ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΠΟΥΛΑΣ Ιδιωτικός υπάλληλος):
  «Όταν ένα γεράκι θέριζε με πολυβόλο, έκλαψα για το Σαντιάγκο.»
  «Όταν σιδερένια πουλιά πετούσαν φλόγες έκλαψα για το Βελιγράδι.»
  «Όταν καίγονταν παιδικά ιπτάμενα χαλιά έκλαψα για τη Βαγδάτη.»
  Τώρα που η απελπισία των λαών στρέφεται ενάντιά σου, κλάψε μονάχη Γερμανία δεν έχω δάκρυα να χάσω.
  Θυμήσου. Έβλεπες τους καπνούς να γεμίζουν τον ουρανό. Μύριζες την καιόμενη σάρκα. Λιπόσαρκοι αιχμάλωτοι σε υπηρετούσαν. Κανένα συναίσθημά σου δεν ερεθίστηκε. Αυτή είναι η διαφορά μας.

 4. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Ελλιπής ως προς το πρώτο συνθετικό, κατά τη γνώμη μου, ο βασικός κανόνας που παραθέτεις.
  “Πατριωτισμός + Οικονομία + στρατιωτική ισχύς = ανεξαρτησία”
  Έχω την εντύπωση, ότι μάλλον αυτή η σύνθεση, είναι ορθότερη.

  Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από τους Γερμανούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν τον “βασικό κανόνα”, με τεράστιες αποκλίσεις από αυτό που εσύ εννοείς.

  Π.χ. Αντί για Πατριωτισμό, χρησιμοποιούν με την ευρύτερη έννοια και όλα του τα “αμαρτήματα” τον Σοβινισμό.

  Η “μασκέ οικονομία” τους, στηρίζεται εφ’ όσον εμείς τους το επιτρέψαμε και τους βοηθάμε, στις Χώρες της Νοτίου Ευρώπης, δηλαδή, σ’ εκείνες που ξεσπούν με μανία, τον άκρατο Σοβινισμό τους. Λέω “μασκέ οικονομία”, γιατί δεν νομίζω να αμφιβάλει κανείς, πως η ισχυρή κατ’ ευφημισμό οικονομία τους, στέκει επί πήλινων ποδών;

  Την στρατιωτική τους ισχύ, την οποία παρεμπίπτοντος, επίσης οφείλουν σε μέγιστο βαθμό στις Χώρες της Νοτίου Ευρώπης, την χρησιμοποιούν, όπως μας διδάσκει η ιστορία, πάντα και μόνο επιθετικά, εις βάρος των Λαών που τους “στηρίζουν”, έμμεσα η άμεσα, για να τους επιβληθούν εντελώς Αυταρχικά.

  Εάν αυτό είναι το μοντέλο, που θεωρεί κατά τη γνώμη του, ότι εμείς όλοι ζηλεύουμε από τη Γερμανία, τότε σκέπτεται εντελώς Γερμανικά, με… ότι αυτό συνεπάγεται για το δείκτη νοημοσύνης που διαθέτει.

  Ευτυχώς για τους γνήσιους Έλληνες, έχουμε στην ιστορία μας χιλιάδες χρόνια πολιτισμού, για να επιστρέψουμε στην εποχή των άναρθρων κραυγών, όπου αυτός βρίσκεται

  Δεν νομίζω ότι μας αξίζει αυτή η… εικόνα και η… κατάντια.
  Καλησπέρα Έλληνα.

 5. Έλλην /

  Καλημέρα.

  Το να αγνοείς λογικές και τακτικές που έχουν επιβεβαιωθεί στο πέρασμα των αιώνων, δεν νομίζω ότι βοηθάει. Οφείλουμε να γνωρίζουμε πως χτίστηκαν μεγάλες αυτοκρατορίες, και πως γκρεμίστηκαν.

  Οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί. Δεν είναι φήμες. Ούτε πλάκα μας κάνει κάποιος.

  Έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ του κομπάρσου που τα υπομένει όλα και του ισχυρού παίκτη. Αν θέλουμε το πρώτο, ας τα αφήσουμε όλα στην τύχη….και το τέλος θα έρθει. Μοιραία.

  Μην νομίζετε ότι μας κάνουν πλάκα για τα πετρέλαια ή το φυσικό αέριο…τα θέλουν. Όλα. Η Γερμανία έκανε δύο παγκόσμιους πολέμους για τον ορυκτό πλούτο.

  Χτες ο Νταβούτογλου μίλησε για συνεκμετάλλευση ή για διχοτόμηση της Κύπρου. Θεωρείτε πως είναι πλακίτσα? Ρωτήστε τους Κύπριους.

  Όπως θα γνωρίζεις Αέναε, μετά από οικονομική κρίση έρχεται πόλεμος. Η ιστορία αυτό δείχνει. Αν εμείς αντί για όπλα αντιτάξουμε…βιβλία, θα χάσουμε. Ή θα πέσουμε ηρωικά μαχόμενοι…

  Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο πάντως.

  Ας είμαστε ρεαλιστές. Ας προετοιμαστούμε και μακάρι να μην γίνει ποτέ πόλεμος. Δεν έχουμε το δικαίωμα να παραδώσουμε τα χώματα τα οποία οι πρόγονοί μας τα υπερασπίστηκαν με την ίδια τους τη ζωή.

 6. Έλλην /

  Ξέχασα να γράψω ότι συμφωνώ με την διόρθωση της εξίσωσης. Χαχα!
  Δεν είμαι καλός στα Μαθηματικά.

  Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το σχόλιό σου το πρώτο, απλά η ένστασή μου είναι ότι πρέπει να σταματήσουμε να κοιτάμε και να βρίζουμε τους άλλους για το κακό που μας βρήκε, και μιλάω για την Γερμανία και τις λοιπές χώρες.

  Πρέπει κάποια στιγμή να δικαιολογήσουμε το όνομα των προγόνων μας και να χτίσουμε κάτι αντάξιο, συνυπολογίζοντας βέβαια και τα δεδομένα της εποχής.

  Το παρελθόν είναι παρελθόν. Θα ασχοληθούμε ποτέ με το μέλλον? Ή θα η ιστορία μας τελείωσε πριν 70 χρόνια?

  Ας αποφασίσουμε?

 7. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Καλημέρα Έλληνα.

  Από τη διόρθωση της εξίσωσης και μόνο, έπρεπε να αντιληφθείς ότι δεν διαφωνούμε, αφού εγκρίνω και επαυξάνω!

  Φυσικά τα βιβλία, είναι για να θυμόμαστε εμείς την Ιστορία μας, και τα όπλα, για να την προστατεύουμε και να την θυμούνται… οι άλλοι… πικρά!!!

  Απλώς επισημαίνω πως οι Έλληνες, δεν χρησιμοποιούν τον “βασικό κανόνα” επιθετικά και αυταρχικά εναντίον των υπολοίπων Λαών, όπως ακριβώς κάνουν οι βάρβαροι, χωρίς αυτό να σημαίνει, πως είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε στις ακατάπαυστες επιθέσεις τους εις βάρος μας.

  Εάν διαβάσεις τα άρθρα μου, θα καταλάβεις πως όταν επικαλούμαι το παρελθόν μας, το κάνω μόνο και μόνο, για να αυξήσω το βάρος της υποχρέωσής μας να το τιμήσουμε επάξια, αντιδρώντας και προστατεύοντας την Ελλάδα μας, το Έθνος μας, τα ιδανικά μας, και ότι ιερό μας άφησαν κληρονομιά οι Άξιοι πρόγονοί μας, όσο το δυνατό γρηγορότερα… Τώρα!!!

  Το σύνθημα πρέπει να είναι ένα!

  “Έλληνες γρηγορείτε, η Πατρίς και το Έθνος μας κινδυνεύουν”!!!

  Διαφορετικά θα είμαστε ανάξιοι να δηλώνουμε… Έλληνες!

 8. Κώστας Ναξάκης /

  Καλησπέρα σας
  «……………..Καθένας από τους ηγέτες, με πρώτον – πρώτον τον ίδιο τον αρχιραββίνο Σεβή Κόρετζ, φροντίζοντας να γλυτώσει το τομάρι του, τσακιζότανε να γλείφει τους γερμανούς, να εκτελεί τυφλά και με υποβάλλοντα ζήλο τις διαταγές τους ή να συνεργάζεται ανοιχτά μαζί τους και, σε μερικές περιπτώσεις να γίνεται τύραννος των ομοθρήσκων του…….»
  (Σωτήρη Πατατζή, Ματωμένα χρόνια, Η τραγωδία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης).
  Είναι γνωστό ότι πολλοί «Έλληνες» «ηγέτες» συνεργάζονται (όχι απαραίτητα μόνο με γερμανούς) με κίνητρα ανθελληνικά. Τα βιβλία είναι χρήσιμα στην προετοιμασία μας για το κλείσιμο όποιας κερκόπορτας και απομόνωσης εφιαλτών και πηλιογούσηδων. Η εγρήγορση των Ελλήνων πατριωτών προϋποθέτει ευθύνη όχι μόνο στη δράση αλλά και τη σκέψη. Η ανάλυση υποθέσεων εργασίας αντιμετώπισης των κινδύνων που απειλούν τη χώρα και το έθνος είναι υπόθεση όλων μας. Η επίσκεψη της σελίδας από 190.000 Έλληνες (ο αριθμός των ψηφοφόρων για τις γερμανικές αποζημιώσεις) καταδεικνύει των βαθύτατο σκεπτικισμό του Ελληνικού λαού. Χρειάζεται νηφαλιότητα και κίνητρο προκειμένου να στρατευτούμε όλοι στην προσπάθεια σωτηρίας της πατρίδας. Μην βιαστούμε να συμπεράνουμε ότι οι συμπολίτες μας που ψήφησαν έτυχε να πέσουν πάνω στη σελίδα. Αποφάσισα να ενώσω τη φωνή μου με τη δική σας, όταν θυμήθηκα ότι η εξέγερση των μαύρων στην Αμερική ξεκίνησε από το γεγονός ότι μια δεκαοχτάχρονη μαύρη δεν έδωσε τη θέση της στο λεωφορείο σε λευκό επιβάτη.
  Γιάννη μην φωνάζεις θέλω να πιστεύω ότι οι συμπατριώτες μας γρηγορούν, σκέπτονται και αναμένουν.
  Επειδή θα με ρωτήσετε «Μα τι αναμένουν;». Σας απαντώ «Την ενέργεια μιας δεκαοχτάχρονης».

  • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

   Καλησπέρα Κωστή μου!
   Συγχώρησέ με που είμαι λιγάκι… φωνακλάς…
   Δεν επιθυμώ να γίνω και δεν θεωρώ πως είμαι εγώ ο κατάλληλος κριτής κανενός, για το τι είναι σωστό και τι όχι, μεταξύ όσων αποφάσισε να κάνει, η να μην κάνει κάποιος…
   Αυτό θα κριθεί εν ευθέτω χρόνο, εκ του αποτελέσματος που θα προκύψει.
   Άλλωστε πως θα μπορούσα να διεκδικήσω το αλάθητο, τι στιγμή που ακόμη, ούτε καν έχουν γεννηθεί οι… γονείς του;;;
   Τον τελάλη παριστάνω και… “γκαρίζω” λιγάκι περισσότερο μήπως δεν ακούγομαι, για όσους έτυχε να έχουν κλειστά τα παράθυρά τους, πίνοντας το φραπέ τους και βλέποντας καθήμενοι στον καναπέ τους, την… “φατμαγκιούλ”…; καλά το είπα;;; γιατί δεν είμαι και γνώστης των σήριαλ…

 9. Κώστας Ναξάκης /

  Γιάννη καλημέρα.
  Σήμερα ξαναδιάβασα τις δηλώσεις Σόιμπλε, χωρίς να διαβάσω το σιχτίρ που του έσουρες. Διαπίστωσα ότι εκτός από υπερόπτης και θρασύς είναι και κυνικός. Εκνευρίστηκα τόσο που αν μπορούσα αυτό το δάχτυλο, θα το έκοβα και θα το έβαζα εκεί που ο προ-προπάπους μου, (Καπετάν Ματσόλας, Αγωνιστής για τα δικαιώματα των κολίγων του Θεσσαλικού κάμπου), έβαλε το όργανο εκείνου που υπερηφανεύτηκε ότι θα μακελέψει το σόι του.
  Ο κυνισμός του είναι τέτοιος που δήλωσε “Eμείς σας δανείσαμε. Τώρα εσείς έχετε την υποχρέωση να αποπληρώσετε το χρέος σας σύμφωνα με τους όρους που εμείς βάζουμε”.
  Το κόστος που μας λέει ότι πρέπει να επωμιστούμε είναι μόνο χρηματικό;
  Αλήθεια ξέρει κανείς πόσα ακριβώς έχει μέχρι σήμερα κερδίσει η Γερμανία από την δήθεν μεγαλοψυχία της;

  • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

   Καλημέρα Κωστή μου!
   Επίσης, για όσους δεν γνωρίζουν, (εσύ λόγω της πρώην θέσεώς σου, μάλλον γνωρίζεις), σύμφωνα με πληροφορίες που έχω, το 2008, η “οικονομικά ισχυρή” Γερμανία, αναγκάστηκε να πάρει ενίσχυση, περίπου 550 δις δολάρια, για να σώσει το τραπεζικό της σύστημα και αν αληθεύει, μέσα σε πέντε χρόνια, κλονίζεται συνθέμελα! (εάν έχω λάθος πληροφορίες, σε παρακαλώ διόρθωσέ με).

   Ένας από του λόγους λοιπόν που καλλιεργεί προς όφελός της και εις βάρος των υπολοίπων Λαών την κρίση, είναι γιατί κερδίζει δισεκατομμύρια ευρώ και ευελπιστεί να σωθεί, ισοπεδώνοντας όλους τους Λαούς της Ευρώπης, η τουλάχιστον της Νοτίου Ευρώπης.

   Αλλά διαισθάνομαι, ότι η καταστροφή της πλησιάζει και θα είναι πολλαπλάσια σε μέγεθος από αυτήν που έπαθε στον 2ο. παγκόσμιο πόλεμο, αφού η υπερμεγέθης αλαζονεία την τυφλώνει και δεν αντιλαμβάνεται ότι φτωχοποιώντας τους βασικούς της πελάτες, πυροβολεί τα ήδη “σακατεμένα” πόδια της οικονομίας της!

   Και όλα αυτά με την αρωγή, όλων όσων έχει κατά καιρούς καταστρέψει, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας μας!

   Εάν αποφασίσει ο Νότος, να σχηματίσει συμπαγές μέτωπο για την προστασία και την ανάπτυξή του, τότε να δεις πόσο ισχυρή είναι η Γερμανία και αν θα αναγκαστεί σε άτακτη υποχώρηση και προσαρμογή στα νέα της δεδομένα!

   Αλλά τι τα θες Κώστα μου… την Οχιά την πατάς στο κεφάλι, όσο είναι μικρή, η αδύναμη αλλιώς… θεριεύει και σε τρώει.

   Αλλά ας σταθούμε στο ύψος μας… ποτέ δεν ξέρεις…
   Αύριο ξημερώνει μια νέα μέρα και πρέπει να μας βρει αισιόδοξους και προπαντός… μαχητικούς!!!

 10. Κώστας Ναξάκης /

  Καλημέρα και πάλι
  Θα επιμείνω στο κυνικός και θα προσθέσω και αισχρός αφού αυτά που γράφεις επιβεβαιώνει ο ίδιος. Αυτή «η αλληλεγγύη είναι προς το συμφέρον μας (σ.σ εννοεί την Γερμανία)….». Σαφέστατα κουνάει το δάχτυλο στους νότιους Ευρωπαίους. Προκαλεί την τύχη της χώρας του, προφανώς γιατί δεν πιστεύει ότι όλοι οι νότιοι αντιλαμβανόμαστε τις προκλήσεις.
  Οπότε όχι μόνο πρωινό Γιώργη μου αλλά και δείπνο.

  • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

   Μάλλον δεν θα καταφέρει να τα αποφύγει.
   Ειδικά ο συγκεκριμένος, θα χρειαστεί να προσθέσει στη δίαιτά του και… ολίγα ρουλεμάν… βεβαίως… βεβαίως!

  • Γιώργης /

   Νά σοῦ πώ Κώστα…, ἄν ἡ κατάστασίς του ἀπαιτεῖ βεβαίως καὶ νά ἀνταποκριθοῦμε! Ὁ …μάγειρας ἀπό πάνω ἤδη προτείνει βελτίωσι στό μενοῦ! Ἐγώ ὑπενθυμίζω αύστηρότατα: «νά παίρνει τὶς βαλβολίνες του…, αὐστηρά μετὰ ἀπὸ κάθε γεῦμα!» 😉 😈 😈

 11. Κώστας Ναξάκης /

  Καλημέρα
  Των θέσεων το αληθές επιβεβαιώνεται από τους ίδιους τους Γερμανούς, που φαίνεται ότι διαισθάνονται την απέχθεια από τους λαούς και αναγκάζονται να κάνουν έρευνες.

  http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/292956/misos-kai-antipatheia-gia-toys-germanoys-se-olo-ton-kosmo

 12. Κώστας Ναξάκης /

  Γιάννη
  Διαβάζοντας σήμερα ειδήσεις θυμήθηκα ότι στην ερώτησή σου για τα κέρδη της Γερμανίας, σου απάντησα υπαινικτικά και όχι αποδεικτικά. Διάβασε σημερινό σχετικό δημοσίευμα.
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63701529
  Πληθώρα δημοσιευμάτων έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, επιβεβαιώνουν τις μεταξύ μας πληροφορίες.
  http://www.capital.gr/Markets.asp?id=1761380
  http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/kosmos/pano-apo-15-dis-eyro-to-germaniko-kerdos-logo-eyrokrisis#.UVrF7KJmBPg
  http://www.enikos.gr/politics/96705,Ta_germanika_kerdh_twn_daneiwn_sthn_Ell.html
  Και για να μην σε κουράζω με άλλες διευθύνσεις, σε πληροφορώ ότι όταν αναζήτησα πληροφορίες σχετικές με το θέμα και λέξεις «κλειδιά» ¨Γερμανικά κέρδη¨ οι σελίδες που εμφανίστηκαν ξεπέρασαν τις 30!
  Καλό κουράγιο, αν και άλλο έπρεπε να γράψω

  • Γιώργης /

   «Η «Sueddeutsche Zeitung» τονίζει ότι τα επιτόκια του πρώτου πακέτου βοηθείας ήταν εξοντωτικά για την Ελλάδα, και ξεπερνούν το κόστος δανεισμού της Γερμανίας, επειδή δεν υπήρχε ακόμη μηχανισμός διάσωσης. Οπότε, καταλήγει η εφημερίδα, το Βερολίνο ουσιαστικά δανείζεται χωρίς να πληρώνει τόκους, αφού αυτούς τους «αναλαμβάνει» η Ελλάδα. Η μόνη περίπτωση που θα έχει σοβαρές απώλειες της τάξης των 74 δισ. ευρώ η Γερμανία, θα είναι εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει.»

   Χά!
   Ὑπάρχει καὶ μὶα ἄλλη… περίπτωσι, ἐπίσης μοναδικὴ. Ἡ Γερμανία θά χρεωκοπήσει ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ, μόλις ἠ Ἑλλὰς ἀξιώσει τἰς Πολεμικὲς Ἀποζημιώσεις καὶ τὸ Κατοχικὸ Δάνειο. Πρίν κὰν εἰσπράξει μία δραχμή… 😈

 13. Έλλην /

  Καλησπέρα.

  Όταν καταλάβουμε γιατί τα 6 ν.μ δεν γίνονται 12 που το επιτρέπει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας…

  Όταν καταλάβουμε γιατί μετά από τόσες επίσημες μελέτες-έρευνες για τον τεράστιο ορυκτό πλούτο δεν κάνουμε εξόρυξη…

  Όταν καταλάβουμε γιατί ο Τουρκικός στρατός Κατοχής παραμένει στην Κύπρο….

  Όταν καταλάβουμε γιατί μπαίνουμε στην συζήτηση για τον προσδιορισμό που θα υπάρχει πριν από την λέξη Μακεδονία και που θα είναι το νέο όνομα της FYROM…..

  Όταν καταλάβουμε την βρώμικη δουλειά του Τουρκικού προξενείου στη Θράκη….

  Όταν καταλάβουμε γιατί η κυβέρνηση Καραμανλή εισήγαγε νόμο στη Βουλή και ψήφισε την ”αναστολή διώξεως εγκληματιών πολέμου”…

  Όταν καταλάβουμε τι έγινε στα Ίμια και πώς παραχωρήθηκε εθνικό έδαφος….

  Όταν καταλάβουμε γιατί η Γερμανία εφοδίαζε με οπλισμό τα στρατεύματα του Κεμάλ κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία…..

  Όταν τα καταλάβουμε όλα αυτά, τότε θα καταλάβουμε γιατί δεν ζήτησε ποτέ το Ελληνικό Κράτος πολεμικές αποζημιώσεις και Κατοχικό δάνειο……

  Το δίκαιον του ισχυρού κύριοι. Μεταφράζεται είτε σε casus belli είτε σε άτακτη χρεωκοπία….

  • Γιώργης /

   Ἐσφαλμένα πιστεύεις ὅτι τό Ἑλληνικὸ Κρὰτος δέν ζήτησε ποτὲ τὶς Ἀποζημιώσεις.
   Ἠ προπαγάνδα πού ἔχει διασπαρεῖ μὲ ὅλους τούς τρόπους γύρω ἀπ’ τό θέμα αὐτό εἶναι τεραστίων διαστάσεων, ἀκριβῶς γιὰ τοὺς λόγους ποὺ ἀναφέρεις.
   Ἐάν ἤταν ἔτσι τά πράγματα, δέν θά ἐτίθετο ὡς ἀναγκαστικός καὶ πρωτεύων ὅρος τοῦ σιχαμένου «μνημονίου» ἡ «μή δυνατότητα συμψηφισμοῦ τυχόντων ὀφειλῶν πρός τό ἐλληνικό κράτος σέ σχέσι μὲ τὴν παροῦσα σύμβασι»…. Τί φοβοῦνται οἱ …ἰσχυροὶ;
   Σὲ παραπέμπω νὰ διαβάσης τὴν συνέντευξι Ρίτσελ. Θά δεῖς πολλές ἀπορίες σου νά λύνονται… καὶ ποιὸς φοβᾶται ποιὸν τελικά… 😉

 14. Έλλην /

  Ξέρεις τι είπε Αθηναίος στρατηγός σε στρατηγό της Μήλου πριν την καταστροφή του νησιού? (Θουκυδίδης)

  -ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμη του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του.
  – Δεν μας βλάπτει τόσο η έχθρα σας όσο η φιλία σας που θα ερμηνευόταν σαν τεκμήριο αδυναμίας μας, ενώ το μίσος σας είναι, για τους όσους εξουσιάζουμε απόδειξη της δύναμης μας.

  Αν ζητήθηκαν, ο οφειλέτης δεν τα έδωσε γιατί έτσι γούσταρε(να το πω λαϊκά) και εμείς το δεχτήκαμε χωρίς αντίρρηση…….αυτό Γιώργη λέγεται δίκαιον του ισχυρού.

  Ας μην διαγράψουμε την λέξη εκβιασμός από το λεξιλόγιό μας.

  • Γιώργης /

   Ἔννοια σου Ἕλληνα καὶ δὲν διαγράφουμε τὸ παραμικρὸ ἀπ’ τὸ λεξιλόγιὸ μας καὶ πολύ περισσότερο ἀπ’ τήν μνήμη μας. Ὑποψιάζομαι ὅμως, ὅτι δὲν «διάβασες» ἀρκούντως τήν συνέντευξι Ρίτσελ.

 15. Κώστας Ναξάκης /

  Καλημέρα.

  Χαίρομαι για το ύφος και ύψος του διαλόγου, που από τη μια μεριά «φοβίζει» την έκφραση και άλλων απόψεων (πιστεύω ότι πολλοί συμπολίτες μας θα επιθυμούσαν να εκφράσουν τις ίδιες ανησυχίες λίγο ¨χαλαρότερα¨), αναγκάζει όμως όσους συμμετέχουν σε αυτόν, με ιδιαίτερη προσοχή και ιστορικές αναφορές να στηρίζουν τις θέσεις τους. Την σκέψη αυτή καταθέτω, με αφορμή την διατύπωση.

  «ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμη του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του.»

  Κατά την πλοήγησή μου σε διάφορες σελίδες, διαπιστώνω ότι ο αδύναμος στην περίπτωσή μας, δεν έχει υποχωρήσει τόσο όσο επιβάλλει με τις προκλήσεις του ο γερμανός.
  Συγκεκριμένα αναφέρομαι σε αντίστοιχες προκλητικές δηλώσεις του γερμανού υπουργού τον Απρίλιο του 2012, οι οποίες κατά πολλούς ήσαν άθλιες όσο και σκόπιμες αφού έγιναν την ημερομηνία εισόδου των στρατευμάτων κατοχής στην Ελλάδα.

  http://www.koutipandoras.gr/18288/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CF%8C%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5.html

  Άλλοι χαρακτήρισαν τις δηλώσεις «ωμή παρέμβαση» στα εσωτερικά της χώρας και προπαγάνδα της γερμανίας (το γ με σκοπιμότητα) υπέρ συγκεκριμένου πολιτικού.

  http://olympia.gr/2012/05/14/mega-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%8C-2/

  Από τις θέσεις των Ελλήνων Πατριωτών όπου και αν εκφράζονται αυτές, ¨βγαίνει¨ αβίαστα το συμπέρασμα ότι υπάρχει διάθεση προβολής αντίστασης στη δύναμη του ισχυρού. Η διαπίστωση είναι ότι οι Πατριώτες ζητούν εναγωνίως τον εκφραστή τους, με σκεπτικισμό βεβαίως, προκειμένου να τεθούν στην υπηρεσία της Πατρίδας με όποιο αντίτιμο. Διαπιστώνω ζυμώσεις προετοιμασίας της Ελληνικής κοινωνίας για «το πρώτο βήμα εμπρός» με το μυαλό στις επισημάνσεις
  «Πατριωτισμός! Ομοψυχία! “Πλήρης αχρωματοψία”! Ηθικόν ακμαίο! Εγρήγορση! Αντίδραση! Αλλά μην ξεχνάμε… Νηφαλιότητα!!!»
  (σχόλιο του Αέναου Έλληνα μαχητή)

  • Γιώργης /

   Εἶπε ὁ τενεκές ὁ ξεγάνωτος:
   «Εγώ απλώς προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε να υποτάξουμε κάποιο λαό. Η Γερμανία προσπάθησε να το κάνει αυτό στο παρελθόν και δεν πέτυχε, αλλά δεν θέλει να το επαναλάβει».
   Σκ@τ# μέ ρίγανη…!
   Τὰ ἴδια καὶ χειρότερα θά κάνουν καὶ θά πάθουν.

   😈 Ὁ καθένας μὲ τὰ κουσούρια του…! Ἔ…; 😈

 16. Έλλην /

  Καλησπέρα.

  Το θέμα με τις αποζημιώσεις μου θυμίζει τα γκάλοπ…που υπάρχει η πρόθεση ψήφου και η παράσταση νίκης.

  Στο πρώτο λες τι θα ψηφίσεις και στο δεύτερο τι πιστεύεις ότι θα βγάλει η κάλπη.

  Το ίδιο είναι και οι αποζημιώσεις-Κατοχικό δάνειο. Όλοι μας θέλουμε να μας τα επιστρέψουν(πρόθεση ψήφου) αλλά κανένας δεν το πιστεύει ότι θα γίνει(παράσταση νίκης).

  Άποψη μου. Πείτε με απαισιόδοξο, δειλό…

  Νομίζω ότι στην γεωπολιτική σκακιέρα μας έχουν κάνει ρουά ματ…ποτέ δεν είμασταν καλοί στο σκάκι.

  Μέχρι και στη Ρωσία που έδωσαν αποζημιώσεις, υπήρχε λόγος. Διότι εξαρτάται ενεργειακά από την συγκεκριμένη χώρα.

  Και για να πετύχει την απεμπλοκή της από τον ‘αιώνιο’ αντίπαλο, αποφάσισε να διαλύσει εμάς και να τα πάρει όλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *