ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

 Αθήνα 26. Ιουνίου 2013

Το 1949, όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο του Τζωρτζ Όργουελ μεγάλος αδελφός, η παγκόσμια κοινότητα, ανησύχησε και αντιμετώπισε το έργο ως πολιτικό μανιφέστο κατά του ολοκληρωτισμού, της χαμένης ατομικότητας και ελευθερίας και καταγραφή των μεθόδων του ψυχρού πολέμου. Η προφητεία του συγγραφέα έγινε πραγματικότητα με αφορμή την επίθεση κατά της Αμερικής το Σεπτέμβριο του 2001.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ με την δικαιολογία ότι υπηρετούν την μάχη κατά της τρομοκρατίας εγκατέστησαν συστήματα παρακολούθησης συνομιλιών και θεωρούσαν θανάσιμο αμάρτημα την ελευθερία, τη σκέψη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και συναισθήματα, καθώς και την έκφραση. Κατηγορήθηκαν ¨λέξεις κλειδιά¨, οι οποίες ενεργοποιούσαν τα συστήματα παρακολούθησης, καθώς και ημερομηνίες ή σχήματα που μεταδίδονταν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η αντίδραση της παγκόσμιας κοινότητας ήταν άμεση και σε όλες της επικοινωνίες της όσο αδιάφορες και αν ήταν χρησιμοποιούσε τις λέξεις αυτές ή ημερομηνίες και σχήματα εκφράζοντας την αντίδρασή της.

Στο μεσοδιάστημα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι που χαράχτηκε από τις μυστικές υπηρεσίες. Η παγκόσμια κοινότητα εθίστηκε στις αμερικάνικης έμπνευσης  εκπομπές κλειδαρότρυπας. Έμαθε να παρακολουθεί και να παρακολουθείται χωρίς να θίγεται. Θυσίασε την ατομικότητά της, τις προσωπικές ελευθερίες και την ιδιωτική  της ζωή στο βωμό της προβολής της ματαιοδοξίας και του εύκολου τρόπου διαβίωσης.

Τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τις αποκαλύψεις στελέχους αμερικάνικης υπηρεσίας πληροφοριών (NSA), πάρα πολλά έχουν γραφτεί για τις μεθόδους παρακολούθησης, τα μέσα που χρησιμοποιούνται και τις μεθόδους που ακολουθούνται. Η αμερικανική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι τα τελευταία 6 χρόνια συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικές με πολίτες μη αμερικάνους. Με μεγάλη θρασύτητα ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε «παρακολουθούμε τηλέφωνα είναι αλήθεια». Δικαιολογεί δε την αυταρχική, φασιστική, απαράδεκτη και απάνθρωπη ενέργεια της κυβέρνησής του λέγοντας «δεν μπορεί να υπάρξει ασφάλεια, όταν υπάρχει ιδιωτικότητα».

Το πρόγραμμα παρακολούθησης ελέγχει όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη χώρα της ¨ελευθερίας¨ έγινε δημοσκόπηση σχετική με το βαθμό ενόχλησης των ¨ελεύθερων¨  πολιτών από την παρακολούθησή τους. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Ξαφνικά εμφανίστηκαν bloggers που δηλώνουν ότι ουδόλως ενοχλούνται που παρακολουθούνται σε όλες τις φάσεις της ζωής τους.

Θεωρώ ότι ο υπάλληλος της μυστικής υπηρεσίας,  λειτούργησε ως υπηρέτης της ¨μιας και μοναδικής αλήθειας που πρεσβεύει η αμερική η οποία χρησιμοποιεί τον μηχανισμό του μεγάλου αδελφού¨. Η ¨αποκάλυψη¨ των μεθόδων παρακολούθησης ήταν εσκεμμένη. Ο παγκόσμιος χωροφύλακας επιβάλλει το δόγμα του.

Πρέπει να εξαλειφθεί ότι οδηγεί στο έγκλημα της σκέψης με έλεγχο της ελευθερίας και οι εγκληματίες σκεπτόμενοι πρέπει να θανατώνονται.

Πρέπει να παραδοθούμε εξαγνισμένοι στον μεγάλο αδελφό που μας βλέπει.

Ναξάκης Κώστας

2 comments

 1. Ανδρέας Αέναος /

  Φίλε μου Κώστα.
  Δεν γνωρίζω εάν τα στοιχεία, που παραθέτεις, είναι προσωπικής δικής σου ενημέρωσης ή τα συγκέντρωσες από διάφορες πηγές.
  Εκείνο που θα ήθελα να διορθώσω, στις αναφορές σου, είναι τον χρόνο έναρξης των διεργασιών, ο οποίος μας πάει πολύ πίσω από το-την δεκαετία του 2000.
  Αν ψάχνεις για περισσότερα, επί αυτού, σε παραπέμπω να διερευνήσεις την-πονηρή-πενταετία 1980-1985.
  Και εάν θέλεις να σκαλίσεις και τα σκατά, δεν έχεις παρά να κάνεις έναν έλεγχο στα χρόνια 1969-1973.
  -Τα παραπάνω τα προσθέτω απλώς ως συμπλήρωμα, στο πλήρες άρθρο σου.
  “Από νεαρός ισχυρίζομαι ότι, δεν μας ντρέπονται δεν μας φοβούνται, μας ανακοινώνουν την αλήθεια φάτσα φόρα”.
  -Ε…εάν υπάρξει και κάποιος, όπου διακινδυνεύουν, να κάνει πιστευτή αυτήν την αλήθεια και στους υπόλοιπους…..τον παροπλίζουν πανεύκολα…..του κολλάνε ένα ταμπελάκι (αριστερός,δεξιός,φασίστας κλπ)και άστον να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.
  -Και τις καινούριες ημέρες, έχουν βρεί και καινούριο τρόπο παροπλισμού.
  Χρησιμοποιούν τα καλοπληρωμένα παλικάρια της “σάτιρας” και εύκολα σε αναδεικνύουν ως γραφικό περίγελο.
  -Ξέρεις, κάτι λαζόπουλους-κάτι αρβύλες και διάφορα άλλα τέτοια πρωτόζωα, για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους.
  -ΓΙΑΤΙ, τι πίστευες, το θέατρο δεν είναι ΘΕΣΜΟΣ????????

  • Κώστας Ναξάκης /

   Ανδρέα καλημέρα
   Είναι αλήθεια ότι αναζητώντας περισσότερα για το ¨μάτι¨, έπεσα σε κάποιον McNamara. Κυνικός, ολοκληρωτικός, έπαιζε το παιχνίδι της παραπληροφόρησης και του ελέγχου με μεγάλη επιτυχία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *