Έσπασε για μία ακόμη φορά το… “Ξευτιλόμετρο”!

     Αθήνα  17/6/2014

     Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι αν και η ξευτίλα “ευδοκιμεί” στη Χώρα μας διαχρονικά και καλλιεργείται με ιδιαίτερη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα και βαθμίδες των διακριτών και μη εξουσιών που επικρατούν, εντούτοις τα τελευταία τέσσερα τουλάχιστον χρόνια, έχει γνωρίσει τέτοιες “δόξες” που την απογείωσαν κάθετα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται ειδικό όργανο μέτρησης προκειμένου να διακρίνεις τον βαθμό της ξευτίλας που “αποπνέει” ο εκάστοτε ξευτιλισμένος.

     Δεν έλειψαν μάλιστα οι περιπτώσεις που το όργανο έσπασε στην προσπάθειά μας να μετρήσουμε ασυνήθιστα υψηλά νούμερα ξευτίλας που κατέγραψαν συναγωνιζόμενοι ιδιοτελείς (αν)“εγκέφαλοι” επιβήτορες της εξουσίας!

     Μία από αυτές, η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για την αναστολή της εφαρμογής της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου που έκρινε παράνομη την απόλυση των καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών και διέτασσε την επαναπρόσληψή τους, κατά την οποία το “ξευτιλόμετρο”, στην απεγνωσμένη προσπάθειά μας να καταγράψουμε την ιλιγγιώδη άνοδο των μετρήσεων, έσπασε για μία ακόμη φορά, αφού μπορεί να είναι το ειδικό όργανο που προορίζεται για να μετρά το μέγεθος της ξευτίλας των “αξιοπρεπών” εύκαμπτων δοσιλόγων της δικτατορικής εξουσίας… έχει όμως προφανώς κι αυτό τα όριά του.

     Βλέπεις, σε αντίθεση με τους “άτεγκτους” “θεματοφύλακες” της “δημοκρατίας”, της “ισονομίας” και “ισοπολιτείας” στη Χώρα μας, που για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των αφεντικών εντολέων τους, την ματαιοδοξία τους και τα προσωπικά οικονομικά τους συμφέροντα είναι έτοιμοι να απαρνηθούν ακόμα και τη μάνα που τους γέννησε, επικαλούμενοι συνήθως προσχηματικά, λόγους “υπέρτερου εθνικού συμφέροντος” και την ανάγκη διατήρησης του κύρους τους και της αξιοπρέπειάς τους, (τρομάρα τους, που θεωρούν εαυτούς άξιους να τα διαθέτουν αμφότερα), αυτό δεν αντέχει να ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές του οι μετρήσεις της απύθμενης ξευτίλας, που κατοικοεδρεύει στα κενά έμψυχου και πνευματικού περιεχομένου τομάρια, των ανθρωπόμορφων μελών της πολυδικτυωμένης και πολυπλόκαμης σπείρας σε όλα τα επίπεδα της σάπιας εξουσίας, που καταδυναστεύει τη Χώρα μας και τον Ελληνικό Λαό επί τέσσερις τουλάχιστον δεκαετίες!

     Το γεγονός ότι στην απόφαση του Αρείου Πάγου που εκδόθηκε την Πέμπτη 12/6/2014 δεν υπάρχει σκεπτικό όπως προβλέπεται στις διαδικασίες αναστολής, (μάλλον θα “σκεφθούν” αργότερα για πιο λόγο αποφάσισαν την αναστολή, η θα τους χορηγηθεί “φρέσκο” εισαγόμενο εκ Βερολίνου “σκεπτικό” να το επισυνάψουν), αντικατοπτρίζει την “ανεπηρέαστη κρίση” των λειτουργών της “δικαιοσύνης” και την “ακεραιότητα” που πρυτανεύει, στέλνοντας κατά τ’ άλλα ένα σαφές μήνυμα στην κοινωνία, ότι πρέπει να “εμπιστεύεται” τις αποφάσεις τους και να αισθάνεται ασφαλής!

     Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που παρακολουθούμε τον “αποκεφαλισμό” χαμηλόβαθμων λειτουργών της δικαιοσύνης που τιμούν πραγματικά τον όρκο τους, από υψηλόβαθμους “συναδέλφους” τους οι οποίοι δίνουν εξετάσεις για τις προαγωγές τους, αναστέλλοντας η ακυρώνοντας εμπεριστατωμένες πρωτόδικες αποφάσεις που δικαιώνουν αδικημένες από το κράτος ομάδες πολιτών, προσφέροντας εκδούλευση προκειμένου να αποκτήσουν η  να διατηρήσουν την εύνοια των “κριτών” που θα τους οδηγήσει στα ύπατα αξιώματα της δικής τους… “ανεξάρτητης” εξουσίας!

     Στον αντίποδα της αναστολής της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου για τις καθαρίστριες, ήλθε η καθ’ όλα “δίκαιη” απόφαση, (με σχεδόν ομοφωνία), του Σ.τ.Ε που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών των ενστόλων και επιβάλλει την επαναφορά τους στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012, επιδικάζοντας να επιστραφούν αναδρομικά και όλες οι περικοπές που έχουν γίνει από τότε!

     Ούτε αυτή η απόφαση μας ξενίζει, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι ανάλογες αποφάσεις έχουν ληφθεί κατά το παρελθόν, κάποιες εκ των οποίων “δικαίωσαν” την “συμπαθή” συντεχνία του δικαστικού κλάδου και αποκατέστησαν τις “άδικες” περικοπές των αποδοχών τους, επανορθώνοντάς τες αναδρομικά!

…(Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει)!!!

.

     Σύμφωνα με το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο :

     «Οι αποδοχές των ενστόλων πρέπει να είναι επαρκείς για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους αλλά και ανάλογες της σημασίας της αποστολής τους για το κράτος». (Το επιχείρημα της “αξιοπρεπούς” διαβίωσης είχε επικαλεσθεί και ο δικαστικός κλάδος… τι σύμπτωση;;;)

     Και “ακούτε” τώρα ποιοι μιλούν για αξιοπρέπεια!!!

     Όλοι αυτοί που για να ζουν αξιοπρεπώς, λήστεψαν και συνεχίζουν να ληστεύουν καθημερινά με την ύποπτη ανεπάρκειά τους, την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου Λαού που στενάζει κάτω απ’ την μπότα των κατοχικών δυνάμεων που του επέβαλαν, άλλοι με τις πράξεις τους, άλλοι με τις παραλήψεις τους και άλλοι με την ένοχη ανοχή τους!!!

     “Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί”

     Συνωμοτείτε μεταξύ σας εις βάρος ενός ολόκληρου Λαού και έχετε αναγάγει την αξιοπρέπεια σε προνόμιο των πάσης φύσεως… Κηφήνων Αγυρτών, Λαμογίων και “Γιάπηδων”!!!

     Σε άλλο σημείο των αποφάσεων αναφέρεται ότι :

     «Οι περικοπές που επιβλήθηκαν με τον επίμαχο μνημονιακό νόμο, υπερβαίνουν «το όριο που θέτουν οι συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη».

     Ακούστε ποιοι επικαλούνται τις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη!!!

     Οι “βιαστές” του συντάγματος!!!

     Αυτοί που έχουν επιτρέψει, (ειδικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια), να μετατραπεί το σύνταγμα σε χαρτί “υγείας”…

…αυτοί που θυμούνται το σύνταγμα όπου και όταν τους συμφέρει και πάντα και μόνο για να το στρέψουν τεχνηέντως παρερμηνεύοντάς το εις βάρος των πολιτών…

…αυτοί που τα μόνα που αναγνωρίζουν ως συνταγματικά, είναι όλα όσα εξυπηρετούν τα ιδιοτελή τους και μόνο συμφέροντα!

     Αυτοί που έχουν γονατίσει ένα ολόκληρο Λαό επιτρέποντας την αβάσταχτη και ληστρική υπερφορολόγηση των μισθωτών, των μικροσυνταξιούχων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών κλπ., και τον οδήγησαν στην ανεργία, στην πλήρη εξαθλίωση, στην πείνα, στην αυτοκτονία, την ίδια ώρα που οι μιζαδόροι ομολογούν τις μίζες που έπαιρναν η μετέφεραν και κυκλοφορούν ελεύθεροι, την ίδια ώρα που οι απατεώνες πολιτικοί, νομοθετούν και απαλλάσσουν τους διαπλεκόμενους τραπεζίτες που έδιναν τα θαλασσοδάνεια στις ποικιλόχρωμες εγκληματικές οργανώσεις, (κόμματα), την ίδια ώρα που οι υπόγειες διαδρομές του μαύρου χρήματος πάνε κι έρχονται αλλά οι επιτήδειοι παραμένουν ατιμώρητοι!!!

     Επίσης :

     Η Ολομέλεια έκανε δεκτές τις προσφυγές των στρατιωτικών, ενώ παράλληλα έκρινε ότι η επίμαχη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών είναι παράνομη και αντισυνταγματική!

     Είναι παράνομη και αντισυνταγματική η απόφαση του Υπουργού να κάνει περικοπές μισθών που περιορίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση των ενστόλων…

…αλλά καθ’ όλα νόμιμη και συνταγματική η απόφασή του, να εκπαραθυρώσει τις καθαρίστριες και να τις οδηγήσει στην πλήρη ανεργία και εξαθλίωση για λόγους “υπέρτερου εθνικού συμφέροντος” όπως επικαλέστηκαν, μιας και αυτές δεν προσφέρουν τις “ωφέλιμες” για τους ίδιους “υπηρεσίες” των ενστόλων…

.

…καθαρίστριες είναι βρε αδελφέ… σε τι θα τους χρησιμεύσει τέλος πάντων η αξιοπρέπεια;;;

.

     Ακούστε καλά καθαρίστριες για να γνωρίζετε…

…“γεννηθήκατε” άτυχες και αδικείστε γιατί συμβαίνει να φοράτε ποδιά εργασίας και όχι στολή, μαντίλι (φακιόλι) και όχι κράνος, συμβαίνει να κρατάτε σκούπες και όχι γκλόπς, φαράσια και όχι ασπίδες, σφουγγαρίστρες και όχι όπλα, κουβάδες και όχι φυσούνες, χλωρίνες για να καθαρίζετε βλαβερά μικρόβια και όχι χημικά για να “καθαρίζετε” ενοχλητικούς και “επικίνδυνους”, (για την εξουσία), πολίτες…

…διαθέτετε κεφάλι με μυαλό που σας επιτρέπει να σκέπτεστε και όχι “γκαζοτενεκέ” με στόκο που γεμίζει τα κενά του για να “κοσμεί” τους ώμους σας…

…και προπαντός δεν είστε επαρκώς ευλύγιστες ώστε να σκύβετε και να αποδέχεστε αδιαμαρτύρητα “ό,τι προορίζει” η εκάστοτε δωσίλογη εξουσία γι εσάς!

.

     Με λίγα λόγια είστε τουλάχιστον πνευματικά… Ελεύθερες και αυτό…

.

…είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο… γι’  Αυτούς!!!

.

     Άρα δεν διαθέτετε τα απαραίτητα εχέγγυα για την προστασία των τομαριών της δωσίλογης εξουσίας, που ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν από την οργή του Λαού που μπορεί να ξεσπάσει αιφνίδια εναντίον όλων τους και συνεπώς σας… Θυσιάζουν!

     Έτσι ακριβώς όπως δεν δίστασαν να θυσιάσουν, (και το επικαλούνται οι άθλιοι ενίοτε στα τηλεπαράθυρα, όταν ομιλούν για τις θυσίες των πολιτών που έπιασαν τόπο), έναν ολόκληρο Λαό, στον βωμό των έξωθεν και εγχώριων βρώμικων συμφερόντων τους.

.

     Γιατί μην ακούτε που λένε ότι οι πολίτες θυσιάστηκαν για το καλό της πατρίδας…

.

…τα Ρεμάλια τους θυσίασαν για το καλό της παρτίδας τους…

.

…και αυτό δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να το ξεχνάμε!

.

     Αυτή είναι η πικρή αλήθεια!!!

.

.

Ιωάννης Αχιλ. Χάρχαλος

Αέναος Έλληνας Μαχητής

3 comments

 1. Ανδρέας Αέναος /

  Καλησπέρα σας.
  Φίλε μου Γιάννη, ο λόγος και η γραφή σου είναι σωστός καταπέλτης για όλο αυτό το σάπιο συνονθύλευμα που αποτελεί και απαρτίζει τον “χώρο” της υψηλόβαθμης “δικαιοσύνης;;!;;” στην κατεχόμενη Ελλάδα μας.
  -Και για να μην έχουμε και αμφιβολίες περί τίνος και ποιών πρόκειται, ήλθε και η νέα απόφαση του Σ.της Ε. για κατασχέσεις μισθών και συντάξεων χωρίς καν έλεγχο και προειδοποίηση!!!
  -Έτσι βρέ αδελφέ…. διότι οι “συνταγματικά κατοχυρωμένες”-παχυλότατες-αμοιβές τους, από κάποιους πρέπει να τις εισπράττει “το κράτος” νταβατζής και προκειμένου να τους τις αποδίδει, ώστε να συνεχίζουν- “με αξιοπρεπή διαβίωση”-το “έντιμο” έργο που ανέλαβαν κατ αντιπαροχή και εντολή από τα ξένα αφεντικά τους.
  ……. της “δικαιοσύνης;;!;;” ή ή ήλιε;;;;; νοητέ εεε;;;;;;;;
  … Και πάμε και στην συνέχεια….
  Των “συγκλονιστικών” αποφάσεων του “θεσμικού” αυτού “κολοσσού” στην χώρα μας ( Σ.της Ε. και του Α.Π.), είχαν προηγηθεί δύο “συνταρακτικές” ανακοινώσεις-αποκαλύψεις, δύο άλλων “κολοσσών” της “δικαιοσύνης” στην χώρα μας.
  Οι “συνταρακτικές” ανακοινώσεις της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών και της Ένωσης Εισαγγελέων όπου, άκουσε-άκουσε, αφού παραθέτουν στοιχεία από γεγονότα και αποφάσεις της κυβέρνησης και της βουλής, εγκαλούν την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς βολευτές γιά: Παράνομες δραστηριότητες, Παρέμβαση στην δικαιοσύνη, Εκβιασμό της δικαιοσύνης, Καταστρατήγηση του Συντάγματος, Ψήφισμα “καρμπόν” νομοσχεδίων διαπλοκής με το έγκλημα και διάφορα άλλα τροφαντά!!!!!!!
  – Και μάλιστα κατά ομολογία, ομόφωνη, όλων των αληταράδων της 5ης φάλαγγας της δημοσιογραφίας, αρκετά σκληρές ανακοινώσεις!!!
  Τώρα, κάποιος αθώος ή¨”αθώος”, μπορεί να με ρωτήσει τι ακριβώς μου “φταίει” στις ανακοινώσεις και τις σχολιάζω ειρωνικά, την στιγμή μάλιστα που οι “εντιμότατοι” δικαστές και εισαγγελείς είναι τόσο αποκαλυπτικοί και δεν “μασάνε” τα λόγια τους;
  Ε λοιπόν πραγματικά θλίβομαι γιατί νομίζουν, όλοι αυτοί, ότι όλοι είμαστε ανεγκέφαλοι και δεν έχουμε κριτήριο!
  Με τις λίγες μαθητικές-σχολικές γνώσεις που διαθέτω…. αναρωτιέμαι… η “δουλειά” του δικαστή και του εισαγγελέα, δεν είναι το να κρίνει υποθέσεις-βάση στοιχείων και να εκδίδει αποφάσεις, καταδίκης είτε αθώωσης;
  Όπως όμως “αποκαλύπτουν” οι αποκαλυπτικές ανακοινώσεις τους (των διοικητικών δικαστών και της ένωσης εισαγγελέων), η δουλειά τους είναι να δημοσιοποιούν τα στοιχεία που διαθέτουν,για τους παρανομούντες δοσίλογους επιστάτες, “στοχεύοντας” με την ανακοίνωση των στοιχείων να ΑΝΑΛΆΒΩ ΕΓΩ πλέον την διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης και αυτοί να έχουν “καθαρίσει” ( νίπτοντας τας χείρας των), αφού μας ενημέρωσαν-βρέ κουτά-για τις ανομίες και την αντισυνταγματική δράση του κυνοβουλίου, του Π.της Δ. και του επιστατικού-κυβερνητικού επιτελείου!!!!!!!!!!!!
  – ΡΕ ΜΕΓΑΛΟΙ!…..ΣΠΟΥΔΑΣΑΤΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΣΗ ΕΞΥΠΝΑΔΑ;;;

 2. Ναξάκης Κώστας /

  Καλησπέρα
  Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Νομπελίστα συγγραφέα, θα χρησιμοποιήσω ως σχόλιο δήλωσή του σχετική με την πολιτική τους.

  «Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα.
  Ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός.
  Ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας.
  Ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος.
  Ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο.
  Ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.
  Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…

  Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε».

  Ζοζέ Σαραμάγκου (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998)

 3. ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

  Άκου φιλαράκι γιατί πέφτεις σε λάθη. Αυτό το ανώτερο τελοσπάντων δικαστήριο, αποφάσισε με μοιρογνωμόνιο που λένε το γενικό συμφέρο. Γιατί όπως σωστά λέει και ο Καμπουράκης άμα είσαι δικαιομένος, κλείνεις δρόμους, εμποδίζεις τους καταναλωτές να ψωνίσουνε (ανέκδοτο αλλά καλό), δεκατέσερεις 50αρες καθαρίστριες δέρνουν δέκα 25αρηδες ματατζήδες και άλλα.

  Μετά από πολύ ώριμη (μέχρι σαπίλας) σκέψη το λοιπόν είπανε. Ρε θέλεις και τα υπόλοιπα όρνια που κάθονται κουρνιασμένα να ξυπνήσουν αφού δούνε ότι οι ματατζήδες είναι ένα μάτσο βλαμένοι που δείχνουνε τα μπράτσα τους και δεν μπορούν να διαχειριστούν την αγανάκτηση και μας πάρουνε όλους φαλάγγι! Τράβα λοιπόν μια απόφαση που θα στέλνει και αυτές τις σαματατζούδες μαζί με τους άλλους, που δικαιώνει τον Καμπουράκη, εξοφλεί και ένα από τα γραμμάτια που χρωστάμε. Να νοιόσουνε και οι υπόλοιποι ότι καλώς κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, αφού πίστεψαν ότι δίκαιο είναι να κολυμπάνε ΟΛΟΙ στα σκατά χωρίς αντίδραση. Και στο τέλος τέλος ποιός χέζει τη διεθνή κατακραυγή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *