Έλεος!!! Τόση Δημοκρατία;;;

Αθήνα 8/10/2013

Παρακολουθώ άφωνος και με δέος, αλλά χωρίς να νοιώθω έκπληξη, ολόκληρη την δραματική διαδικασία των εξελίξεων, σε όσα και πέρα από την σωματική και βιοτική εξαθλίωση, που προσπαθούν να επιβάλλουν στο μυαλό και στην σκέψη μας.

Ξάφνου (και με τον μανδύα της διαδικασίας του, “άπλετο φώς”-”το μαχαίρι στο κόκκαλο” και διάφορων άλλων τροφαντών και με ζήτηση στην αγορά!), εμφανίστηκαν στον ορίζοντα “μύριοι όσοι” να μας εξηγήσουν τις συνταγματικές, νομικές και ηθικές “πραγματικότητες”, να μας διαπαιδαγωγήσουν στο τί ακριβώς πρέπει να σκεπτόμαστε και να πράττουμε ως νόμιμοι και ηθικοί πολίτες, ενός νόμιμου και ηθικού κράτους!

Εάν και εφόσον προσπαθήσω να θίξω την “πραγματικότητα”, όλων αυτών που με ύφος και “ήθος” ανώτερου διδασκάλου και δικαστού μας παραδίδουν Δημοκρατία, θα σκοντάψω σε “μύριους όσους” θα δικαιολογούν τα λεγόμενά τους και σε “μύρια όσα” θα δικαιώνουν το ύφος τους.

Ως εκ τούτου λοιπόν, είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ σε παραδείγματα και να περιμένω (ίσως) απαντήσεις.

Είναι γεγονός, για εμένα μάλιστα και κατάπτυστος η συμπεριφορά, το να βλέπουμε φωτογραφίες Έλληνα βουλευτή όπου σε νεαρή ηλικία και ντυμένος με στολή γερμανών ναζί και έχοντας την σβάστικα στο μπράτσο, να χαιρετάει ναζιστικά.

Βεβαίως έχει “κερδίσει” την απέχθειά μου και την κατακραυγή μου, πλην όμως δεν τελειώνει εδώ η σκέψη μου, η απέχθειά μου και η κατακραυγή μου.

Αυτοί όλοι που εμφάνισαν στην δημοσιότητα αυτές τις φωτογραφίες και αποδίδουν μομφή, δεν είναι οι ίδιοι που καλύπτουν έναν άλλο βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου, ο οποίος επέδειξε στα νιάτα του την ίδια και χειρότερα ελεεινή συμπεριφορά;

-”Κύριοι;” που ακριβώς έχετε αποθέσει την σπουδή σας για νομιμότητα και Δημοκρατία, στις ανάλογες φωτογραφίες του νεανία μάκη βορίδη με το τσεκούρι;

Ποιός ή τί ακριβώς είναι αυτός ή αυτό που δικαίωσε τον τσεκουροφέροντα βορίδη, ώστε σήμερα “άσπιλος” και “άμωμος” να παραδίδει μαθήματα Δημοκρατίας;

Παρακολούθησα, με δέος, παρελαύνοντες στα Μ.Μ.Ε. να κατακεραυνώνουν την κραυγή μιχαλολιάκου ( ζήτω η νίκη-ζιγκ χαιλ) και πάρα πολύ καλά έκαναν, πλην όμως……

Πού ακριβώς βρίσκονταν, οι ίδιοι παρελαύνοντες και πού ακριβώς είχαν αποθέσει τα “δημοκρατικά τους ιδεώδη”, όταν η αρχηγός του κομμουνιστικού κόμματος-παπαρήγα- και η βουλευτής κανέλη ζητωκραύγαζαν εις την Ελληνική γλώσσα το “μπερούς φερμπότεν”;

Όταν η αρχηγός και η βουλευτής ζητούσαν δημοσίως να απαγορευτεί σε έναν ποδοσφαιριστή το δικαίωμα της εργασίας (μπερούς φερμπότεν εις την γερμανική και έχει χρησιμοποιηθεί για πολιτικές διώξεις αντιπάλων), εσείς όλοι με τα “δημοκρατικά ιδεώδη” αγρούς αποψιλώνατε;

Με σοκ και δέος και χωρίς να πιστεύω σε όσα άκουγαν τα αυτιά μου, παρακολούθησα να κατακεραυνώνουν τους χρυσαυγίτες διότι δεν “εμπιστεύονται” την ιστορική αλήθεια του ολοκαυτώματος.

Μα!……. μα, αλήθεια όλοι εσείς δεν αντιληφθήκατε-δεν ακούσατε ποτέ σας τα όσα αισχρά και κατάπτυστα “ξέρασε” το στόμα όψιμης “ιστορικού;”, “πολιτευτού;;” και “υπουργού;;;”(ρεπούση), για τον “συνωστισμό” στην Μικρά Ασία και για τα “να αφήσουν ήσυχη την ιστορία, οι Πόντιοι και οι Αρμένιοι και να μην λένε ψέματα για γενοκτονίες”;

-”Κύριοι;”;… που ακριβώς βρίσκονταν, εκείνες τις ημέρες, οι “ευαισθησίες” σας;

(Διαφωνώ κάθετα με τους χρυσαυγίτες, τους απομονώνω από το Δημοκρατικό γίγνεσθαι, αλλά το τι ιδεολογικά πιστεύει ο καθένας, δικαίωμά του αρκεί να μην το επιβάλλει με βίαια μέσα).

Όλοι αυτοί που, με λυγμούς και κλάματα κόπτονται δια Δημοκρατίαν, δεν “πρόσεξαν τάχα μου” ότι η διερεύνηση των εγκλημάτων-εγκληματιών της χρυσής αυγής, είχε “περίεργες” προεκτάσεις και “περίεργη” οσμή!

Κανένας τους δεν “πήρε είδηση” ότι, πρώτα και δημοσίως ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί συνέλαβαν, δίκασαν και καταδίκασαν και κατόπιν άρχισαν οι συλλήψεις και οι έρευνες;

-Φαίνεται ότι μόνον εγώ το κατάλαβα αυτό, πιθανώς να είναι στην φαντασία μου!

Σύσσωμο και συσπειρωμένο το “δημοκρατικό; τόξο” οδύρεται και κλαίει ενάντια στην βία και τον φασισμό της χρυσής αυγής!

Όμως και ω του θαύματος κανένας δεν αντελήφθη ότι έχουμε κυβέρνηση νοθείας και βίας, όπου εμφανώς στηρίζεται στην νομιμοφάνεια και στην βία των Μ.Α.Τ.

Από που τους προκύπτει το γεγονός του, ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του να τους απαξιώνει και αυτοί να κυβερνούν διότι υπογείως τα “βρήκαν” μεταξύ τους;

Οι Έλληνες ψηφοφόροι και κατά την διενέργεια των εκλογών εψήφισαν (με χαμηλότατα πάντα ποσοστά), την Νέα Δημοκρατία για τα “Ζάππειο” και τα “18 σημεία”, τα οποία και αναγράφονται στο προεκλογικό τους πρόγραμμα και είχαν τις δεσμεύσεις δημοσίως και του αρχηγού αλλά και των υποψηφίων για βουλευτών.

-Είδε κανένας να υλοποιείται έστω και ένα από αυτά τα “18 σημεία”;

-Είδε κανένας να αλλάζει κάτι, εκτός του ότι αυτά που καταψήφισε ο Ελληνικός λαός εφαρμόζονται με πιό βίαιο τρόπο;

Οι Έλληνες ψηφοφόροι καταψήφισαν με εξευτελιστικά νούμερα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και προκειμένου να απαλλαγούν από αυτό.

-Στον αντίποδα;…… πάλι ξανά-μανά κυβέρνηση το ΠΑ.ΣΟ.Κ.!!!

-Και για να γίνουν πιο απροκάλυπτα αστείοι και επιβλητικοί, συμπλήρωσαν τον αχταρμά της νοθείας τους με την “αριστερή;;;” Δημαρ!

Ερχόμαστε λοιπόν στο “δια ταύτα”.

(Και για όλους εσάς που “κόπτεστε για δημοκρατία”, αλλά και για τους αρμόδιους θεσμικούς, Πρόεδρος- δικαστές και λοιπούς).
Μόνος εγώ αντιλαμβάνομαι ότι, νομιμοφανές είναι να συνεργασθούν τα κόμματα και προκειμένου να μην μείνει ακυβέρνητη η χώρα, πλην όμως το νόμιμο θα ήταν να παρουσιάσουν γραπτώς τις συγκλήσεις στο πολιτικό πρόγραμμά τους που τους οδήγησαν στην συνεργασία.

-Μην και είδε κανείς τέτοια κείμενα; Μήπως διέγνωσε κάποιος όποιεσδήποτε δεσμεύσεις;

Αυτά τα “περίεργα” δεν προκαλούν εντύπωση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
– Ή απλά “είδε φώς και μπήκε”!

Αυτά τα “περίεργα” δεν προκαλούν εντύπωση στον θεσμό της Δικαιοσύνης;
– Ή απλά “παρίσταμαι κύριε πρόεδρε”!

Αυτά τα “περίεργα” δεν προκαλούν εντύπωση στον λειτουργό δημοσιογράφο;
– Ή απλά “ο δημοσιογράφος μεταφέρει την είδηση”!

Στην ευγενή χορηγία του ” δημοκρατία έχουμε όταν και όπου με βολεύει”, παρακολούθησα με αισθήματα που δεν πρέπει να εκφράσω, παρακολούθησα και την ευγενή χορηγία του “κλήρου”!

Αρμόδιος ρασοφόρος και με τον “ευγενή” τρόπο του (κατά την διάρκεια του αγιασμού της βουλής), μας υπέδειξε την γνώμη της εκκλησίας για τους βουλευτές που έχει εκλέξει ο Ελληνικός λαός!

– Ω! Πόση δημοκρατία Θεέ μου!

-Μάλλον και αυτό της φαντασίας μου είναι.

Όλοι αυτοί που, με πυγμή και σθένος αξιώνουν Δημοκρατία, δεν παρατήρησαν (και παρά που το παραθέτουν και το αναφέρουν πολλές φορές) το γεγονός πως η αστυνομία λειτουργεί και δρα πολλάκις “υπερβάλλοντας εαυτόν”!

– Όταν βλέπουμε ( και νοιώθουμε) καθημερινά τον θεσμό αστυνομία, που έχει ορκισθεί να προστατεύει την ζωή του πολίτη και την νόμιμη έκβαση αυτής, να επιδίδεται σε πράξεις καταστολής των αιτημάτων των πολιτών.

– Όταν βλέπουμε (και νοιώθουμε) καθημερινά τον θεσμό αστυνομία, που έχει ορκισθεί να προστατεύει τον πολίτη, να χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά απέναντι στους πολίτες και στους πολιτικούς.

– Όταν το μόνο φανερό ενδιαφέρον της αστυνομίας είναι, να την απασχολεί μόνο το βιοποριστικό της επίπεδο.

Όταν λοιπόν βλέπουμε ( και νοιώθουμε) αυτά τα τόσο απλά να τα αντιληφθείς, πώς και τί να υποθέσουμε και να σκεφθούμε;

Όλοι αυτοί, που ξάφνου “πλημμύρισαν” Δημοκρατία, δεν έχουν αντιληφθεί ότι με “την Δικαιοσύνη στην χώρα μας, κάτι το περίεργο διαφαίνεται”;

Όλοι λοιπόν αυτοί δεν πήραν είδηση τα τελευταία χρόνια πως, η Δικαιοσύνη επίσημα μόνον τις μισθαποδοχές της έχει καταστήσει συνταγματικά κατοχυρωμένες και νόμιμες!

(Το αν σε επιμέρους και σε δικαστικές υποθέσεις, οι Δικαστές στηρίζουν τα φτωχά και ανήμπορα μέλη της κοινωνίας μας, δεν θα το έλεγα και επίσημη θέση της Δικαιοσύνης αυτό και… συμπαθάτε με).

Όλοι λοιπόν αυτοί, που λατρεύουν Δημοκρατία, δεν πήραν είδηση το γεγονός να καταλύεται επίσημα και δημόσια κάθε έννοια Δικαίου και νομιμότητας ( πρωθυπουργός και υπουργοί και πριν ακόμα συμβεί δίκη, έβγαλαν καταδικαστική απόφαση), δεν πήραν λοιπόν είδηση ότι αφού συνέβη αυτό η Δικαιοσύνη ψέλλισε κάτι μισόλογα για κάποιους μεγαλοδημοσιογράφους;;;!!!

-Γιατί και ως τι ακριβώς να τα εκλάβω αυτά…… εγώ ο απλός πολίτης;

Με όλα λοιπόν τα παραπάνω, δίκαια ο κάθε απλός Έλληνας πολίτης μπορεί να αναρωτιέται…………

….Πού ακριβώς και με ποιόν τρόπο υπάρχουν και εκδηλώνονται οι θεσμοί;

….Πού ακριβώς και με ποιόν τρόπο υπάρχει και εκφράζεται η πολιτική και πολιτειακή νομιμότητα;

….Τι ακριβώς είναι αυτό που πρέπει να φοβόμαστε ότι μας επιφυλάσσει το κοντινό μέλλον;

….Ποιός και με ποιόν τρόπο θα προστατέψει τα πολιτειακά μας δρώμενα;

Με πάθος δηλώνω ότι θέλω, από την πολυτάραχη και πολύ ταλαιπωρημένη ζωή μας, να εξαφανισθούν τα απεχθή φασιστικά μορφώματα τύπου χρυσής αυγής.

Ακριβώς όμως για αυτόν τον λόγο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί (διότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα), πρέπει να είμαστε σίγουροι πώς όταν εξαλείψουμε αυτά τα μορφώματα, δεν θα τα έχουμε αντικαταστήσει με άλλα εξ ίσου ή και χειρότερα αποτρόπαια!

-Και το χειρότερο; …… με την θέλησή μας!

18 comments

 1. Κώστας Ναξάκης /

  Ανδρέα καλησπέρα.

  Σοβαρά και καυτά τα ερωτήματα που θέτεις προς κάθε μορφή εξουσίας.

  Σχετικά με τα πολιτικά ερωτήματα απαντάει ο Πλάτων που χρησιμοποίησες στο άρθρο σου. ¨Κάθε Λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν¨.

  Επίσης για τον ρόλο της δημοσιογραφίας ο ίδιος φιλόσοφος αναφέρει: ¨Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι¨.

  Για τις υποσχέσεις, προεκλογικές «δεσμεύσεις» ή την σύγκριση συμπεριφορών δηλώσεων και δεσμεύσεων, η απάντηση που περιμένεις έρχεται από το γνωμικό: ¨ Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους πολύ κατώτερούς τους¨.

  Τι θα μπορούσε να απαντήσει κανείς για τον κλήρο; Υποτίθεται ότι η επίσημη θρησκεία μας διακηρύσσει την αγάπη. Υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για τον απολωλότα και για την επανένταξη αυτού θυσιάστηκε το σφάγιο.

  Όμως φίλε Ανδρέα κληρικός ήταν ο γέρων με τα δις που δήλωσε ότι μάζευε για τα γεράματά του, όπως δικαστικός ήταν η πρόεδρος που δήλωσε ότι οι αποφάσεις των δικαστικών εξαρτώνται από την αμοιβή τους.

 2. Κώστας Ναξάκης /

  Ανδρέα καλησπέρα.

  Και συνεχίζω επειδή δεν έθιξα καθόλου το θέμα της δημόσιας τάξης. Γνωρίζεις ενδεχομένως καλλίτερα από εμένα ότι διαχρονικά τα σώματα ασφαλείας εξέθρεψαν παράνομες συμπεριφορές. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα υπέθαλψαν εγκληματίες με την ανοχή της ηγεσίας τους και του πολιτικού προϊσταμένου τους. Η δράση μάλιστα των προστατευόμενων από τα σώματα ασφάλειας, ήταν γνωστή και στις μυστικές υπηρεσίες. Αναρωτιέμαι γιατί περίμενες διαφορετική αντιμετώπιση στο «φαινόμενο» Χρυσή Αυγή;

 3. Ανδρέας Αέναος /

  Καλησπέρα σας.
  Κώστα φίλε μου πιστεύω ότι και εσύ και όσοι διαβάσουν το άρθρο, θα αντιλαμβάνεστε πως δεν πρόκειται για κάποιες ρομαντικές αμφιβολίες (εξ άλλου και φανερά δεν έχω το ρόλο του πληρωμένου βαστάζο(υ)ντα κονδυλοφόρο, ούτε κατέχω περίοπτη μιντιακή καρέκλα ώστε να παριστάνω τον ηλίθιο), ως εκ τούτου λοιπόν θα σου επισημάνω να προσέξεις ότι, τα παραδείγματά μου και παρά που αναφέρονται και σε πρόσωπα, δεν είναι προσωπικές αντιπαραθέσεις.
  Επίσης θα ήθελα να σου επισημάνω πως, το παράδειγμά σου για τους δημοσιογράφους είναι λάθος.
  – Ο Πλάτων το γνωμικό το εξέφρασε για “όσους πιστεύουν εσφαλμένα ότι είναι ελεύθεροι”.
  Να με συγχωρεί λοιπόν η χάρη σου, αλλά οι δημοσιογράφοι πληρώνονται για να πιστεύουν “εσφαλμένα” ότι είναι ελεύθεροι!
  Τέλος και κλείνοντας αναρωτιέμαι, εάν τα όσα μου απαντάς αποτελούν πλέον το καθημερινό μας γίγνεσθαι, …τι περιμένουμε;

  • Κώστας Ναξάκης /

   Φίλε Ανδρέα.

   Κατά την διάρκεια που έγραφες το σχόλιό σου, με πήραν από εταιρία δημοσκοπήσεων, με ερωτήματα σχετικά με την Χρυσή Αυγή και τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα.

   Όπως αντιλαμβάνεσαι οι ερωτήσεις είχαν τα εξής χαρακτηριστικά:
   • Κλειστές υποχρεωτικές απαντήσεις.
   • Αντιμετωπίζουν το έκτρωμα της Χρυσής Αυγής, σαν να γεννήθηκε, εδραιώθηκε, έδρασε, την ημερομηνία της δολοφονίας του άτυχου συμπολίτη μας στη Νίκαια.
   • Οι Δημοκράτες που κατ΄ εντολή τους διενεργείται η δημοσκόπηση, έχουν το θράσος να ερωτούν τους πολίτες, το κόμμα που ψήφισαν τις τελευταίες εκλογές.
   • Συνεχίζοντας με το ίδιο θράσος, ερωτούν τι θα ψήφιζαν οι πολίτες, αν ΣΗΜΕΡΑ γίνονταν εκλογές.

   Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, ότι η απάντησή μου δεν εκφράζει την πλειοψηφία, και για τον λόγο αυτό «περιμένουμε».

   • Ανδρέας Αέναος /

    Καλημέρα σας.
    Κώστα φίλε μου, πολύ σωστά παραθέτεις ένα ακόμα παράδειγμα της “ασύστολα ασύδοτης” “δημοκρατίας;” μας.
    Σίγουρα πλέον, όποιος “υποθετικά” ακόμα τους εμπιστεύεται;…εεε…ε χαλάλι του!
    Πάντως και για διευκρίνηση το, “τι περιμένουμε” που έγραψα δεν το έγραψα ως ερώτηση αναμονής, αλλά ως ερώτηση προσμονής.
    ” Τι άλλο να περιμένουμε ότι θα μηχανέψουν; “

 4. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Ανδρέα μου καλησπέρα!

  Γράφεις:

  “Με σοκ και δέος και χωρίς να πιστεύω σε όσα άκουγαν τα αυτιά μου, παρακολούθησα να κατακεραυνώνουν τους χρυσαυγίτες διότι δεν “εμπιστεύονται” την ιστορική αλήθεια του ολοκαυτώματος.

  Μα!……. μα, αλήθεια όλοι εσείς δεν αντιληφθήκατε-δεν ακούσατε ποτέ σας τα όσα αισχρά και κατάπτυστα “ξέρασε” το στόμα όψιμης “ιστορικού;”, “πολιτευτού;;” και “υπουργού;;;”(ρεπούση), για τον “συνωστισμό” στην Μικρά Ασία και για τα “να αφήσουν ήσυχη την ιστορία, οι Πόντιοι και οι Αρμένιοι και να μην λένε ψέματα για γενοκτονίες”;

  -”Κύριοι;”;… που ακριβώς βρίσκονταν, εκείνες τις ημέρες, οι “ευαισθησίες” σας;”

  Η εντολή από το διευθυντήριο των απανταχού διεστραμμένων ανεγκεφάλων της γης, προς τις εγχώριες εύκαμπτες αλλοεθνείς μαριονέτες, υπαγορεύει να αλληθωρίζουν πάντα σε ότι βλέπουν η ακούν, το οποίο ευθυγραμμίζεται προς την κατεύθυνση αλλοίωσης (σαλαμοποίησης) του Έθνους μας και βοηθά στην άλωση της Ελλάδας μας, προκειμένου να επιτύχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα!
  Γράφεις επίσης:

  “-”Κύριοι;” που ακριβώς έχετε αποθέσει την σπουδή σας για νομιμότητα και Δημοκρατία, στις ανάλογες φωτογραφίες του νεανία μάκη βορίδη με το τσεκούρι;

  Ποιός ή τί ακριβώς είναι αυτός ή αυτό που δικαίωσε τον τσεκουροφέροντα βορίδη, ώστε σήμερα “άσπιλος” και “άμωμος” να παραδίδει μαθήματα Δημοκρατίας;”

  Και ποιο κάτω:

  “Όλοι αυτοί, που ξάφνου “πλημμύρισαν” Δημοκρατία, δεν έχουν αντιληφθεί ότι με “την Δικαιοσύνη στην χώρα μας, κάτι το περίεργο διαφαίνεται”;

  Όλοι λοιπόν αυτοί δεν πήραν είδηση τα τελευταία χρόνια πως, η Δικαιοσύνη επίσημα μόνον τις μισθαποδοχές της έχει καταστήσει συνταγματικά κατοχυρωμένες και νόμιμες!”

  Ένα είναι απολύτως σίγουρο με τη δικαιοσύνη στην Ελλάδα μας:

  Την “τυφλότητα” που έχουν ως έμβλημα και που θεωρητικά υποτίθεται πως εγγυάται την αντικειμενικότητα με την οποία εκδίδονται οι αποφάσεις της, την μετάλλαξαν σε βαριάς μορφής κατ’ επιλογήν στραβισμό, ο οποίος ενίοτε είναι και μεταδοτικός, για να εξυπηρετούν πρωτίστως τα δικά τους και κατόπιν των εντολέων τους τα συμφέροντα!

  Εάν η δικαιοσύνη επιτελούσε ως όφειλε λειτούργημα και δεν ασκούσε επάγγελμα, από αυτά που περιγράφεις στο άρθρο σου, τουλάχιστον δύο περιπτώσεις θα είχαν αντιμετωπισθεί εγκαίρως και θα είχαμε τα εξής ωφέλημα αποτελέσματα!

  1) Δεν θα είχε φουντώσει σε τέτοιο βαθμό η χρυσή αυγή, ώστε να απειλείται η κοινωνική ηρεμία!

  Και το σημαντικότερο;;;

  2) Δεν θα είχαμε υπουργό, (ούτε καν βουλευτή), τον όψιμο “δημοκράτη” – τσεκουροφόρο, μάκη βορίδη, ο οποίος με περισσό θράσος και αυστηρό ύφος, αρέσκεται να μας παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας!!!

  Υ.Γ. Και μία “άσχετη” πληροφορία που συμβαίνει να γνωρίζω μιας και η γιαγιά μου, (μητέρα της μητέρας μου), είχε χάσει το φώς της!

  Παρά το γεγονός ότι δεν έβλεπε καθόλου, αναγνώριζε δια της αφής όλα τα νομίσματα, μεταλλικά η χάρτινα και ιδιαίτερα… όσα είχαν μεγαλύτερη αξία!!!

  Βρε τι μου θυμίζει αυτόοο… βρε τι μου θυμιζειειειει;;;

 5. Έλλην /

  Εγώ προσωπικά περιμένω την αριστερά να νικήσει τον φασισμό σε κάθε γειτονιά, τον Τσίπρα να μάθει αγγλικά, τον Κουφοντίνα να ηγηθεί του νέου ΕΛ.Α.Σ., τον Βένιο Αγγελόπουλο(στέλεχος Διοικούσας Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ) να απελευθερώσει το ίνδαλμα του τον Γιωτόπουλο, τον Κουτσούμπα να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας, την Παπαρήγα αρχηγό της Αστυνομίας, το έγκλημα της Marfin να παραγραφεί, οι Σ. Πυρήνων της Φωτιάς να τιμηθούν με το μετάλλιο pour le merite, οι ψηφίσαντες Χρυσή Αυγή να φυλακισθούν σε ισόβια, οι λέξεις Φασίστας και Ρατσιστής να γραφτούν με πυρωμένο σίδερο σε όποιον είναι εθνικιστής, και όσοι αρνηθούν να σταλούν στην Ζιμπάμπουε να κάνουν αέρα στους μαύρους για παραδειγματισμό.

  Επίσης περιμένω την Δευτέρα Παρουσία……του Στάλιν, όπου οι πάντες θα κριθούν, και αυτοί που θα βρεθούν ένοχοι για τον μη συμβιβασμό τους με τον Μαρξισμό να καούν στην κόλαση, που τελικά δεν έχει φωτιές και τέτοια χαζά….αλλά χιόνια και κρύο. Ψόφος! Κάπου στη Σιβηρία είναι άκουσα…

  Περιμένω…για να μην το ξεχάσω, να παίρνουν άδεια παραμονής οι Έλληνες, και οι Πακιστανοί να διαδηλώνουν: “Έξω οι ξένοι απ’ το Ελλάντα!”

  Αυτά περιμένω. Θα περιμένω πολύ? Τι λέτε?
  Θέλω να ζήσω σε αυτήν την ιδανική κοινωνία. Η ολοκλήρωσή μου θα επέλθει τότε και μόνο τότε.

  Γιατί εγώ δεν πιστεύω στην θεωρία των δύο άκρων. Δεν θα συγκρίνω τους φασίστες με τους ιδεολόγους της αριστεράς. Γιατί και ληστεία με kalasnikov αν κάνουμε εμείς οι αριστεροί, όπως ο σύντροφος Βούτσης, την κάνουμε για να δώσουμε τα λεφτά στους φτωχούς.
  Είμαστε οι καλοί εμείς….οι άλλοι είναι οι κακοί. Εμείς δεν φταίμε πουθενά. Οι άλλοι τα κάνουν όλα.
  4% παίρνουμε γιατί είναι κωλοφασίστες του κερατά και δεν μπορούν να εκτιμήσουν το έργο μας.

  • Ανδρέας Αέναος /

   ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  • ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

   Φίλε Έλληνα.

   Καλό το ανέκδοτο. Αυτό το έχεις ξανακούσει;

   http://www.youtube.com/watch?v=gfPLRIU-d20

  • Βελζεβούλης /

   Γεια σου Έλληνα.
   Άδικα περιμένεις τη Δευτέρα παρουσία… του Στάλιν…
   Αυτός την έχει καταβρεί εδώ πάνω κοντά μου και ουδόλως ενδιαφέρεται να επιστρέψει κάτω, αφού δεν σκέφτεται όπως λέει ο ίδιος, να διακόψει τις αιώνιες… “διακοπές” του, τώρα που βρίσκεται στο καλύτερο… “θέρετρο” του σύμπαντος!
   Συχνά πυκνά τον ακούς να μονολογεί πως ζεστάθηκε το… κοκαλάκι του!
   Λάθος σε “πληροφόρησαν” πως εδώ πάνω έχει χιόνια κρύο κλπ.
   Αφού μου έστειλε αίτηση για μόνιμη εγκατάσταση, ακόμη και ο επίγειος διάολος, γνωστός και ως… “επίτιμος”, αλλά αναβάλω όσο μπορώ να τον… προσκαλέσω, γιατί φοβάμαι ότι όταν έλθει, (γιατί θα έλθει… που θα πάει), θα μας τα κάνει όπως και στη γη… δηλαδή… κόλαση!!!
   Μούρλια σου λέω, μούρλια… μμμμμμμουτς!
   Σε διαβεβαιώ εγώ ο… Βελζεβούλης…

 6. Κώστας Ναξάκης /

  Καλώς τον Έλληνα.

  Καιρό είχαμε να σε ¨δούμε¨. Ελπίζω να είσαι καλά στην υγεία σου και η απουσία σου να μην σχετίζεται με κανένα πρόβλημα. Το χιούμορ σου καλό όμως πιστεύω ότι άδικα περιμένεις.

 7. Βελζεβούλης /

  Φίλε Ανδρέα καλησπέρα.
  Εξέτασα το… γραπτό σου και το βρήκα… δαιμόνιο!
  Σε ανακηρύσσω επάξια… “επίτιμο” βελζεβούλη!!!
  Άντε και… σ’ ανώτερα!!!

  • Ανδρέας Αέναος /

   Καλησπέρα σας.
   Φίλε Βελζεβούλη, με τιμά ιδιαιτέρως ( ολόκληρος βελζεβούλης να ασχολείται μαζί μου!) να με ανακυρήττεις “επίτιμο”.
   Όμως τα όσα αναγράφονται στο άρθρο, είναι ερωτήματα και σκέψεις αρκετών συμπατριωτών μας οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βρέθηκαν στην “κόψη του ξυραφιού”.
   Εγώ πάλι και με τον τρόπο μου προσπαθώ να τακτοποιήσω τις σκέψεις μου και να αποδώσω μιάν άλλη διάσταση, στα όσα και πώς τα βλέπουμε-κρίνουμε.
   Όσο για το “επίτιμος”, ούτε στους πιό αισχρούς εφιάλτες μου δεν θα ήθελα τους τίτλους που με συνοδεύουν, να μοιάζουν με τους τίτλους του μόνου εν ζωή σήμερα προδότη της νεώτερης (δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος έως και πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα μας) ιστορίας.
   Υ.Γ. Θα σε παρακαλέσω, το παραπάνω, να μην το διαβάσεις ως μομφή σε αυτά που γράφεις, αλλά ως “πικρό αστεϊσμό”.

 8. Βελζεβούλης /

  Αντρίκο μου τα… “μασάς”…
  Για “επίτιμο”, πολύ “μαζεμένο” σε… “σακουλεύομαι”!
  Δεν αποκλείω αυτά που “κελαηδάς” να αποτελούν… κοινές σκέψεις με άλλους συμπατριώτες μας… αλλά…
  …αλλά μη μου πεις ότι όλοι αυτοί που ακούω και διαβάζω στα… ΜΜΕ, η στο διαδίκτυο… δεν τα αναφέρουν για να μην… σου κλέψουν τον τίτλο “τιμής” που σου απένειμα???
  Εάν όπως λες…
  “Όμως τα όσα αναγράφονται στο άρθρο, είναι ερωτήματα και σκέψεις αρκετών συμπατριωτών μας οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βρέθηκαν στην “κόψη του ξυραφιού””…
  …τότε ας βγουν στο “μπαλκόνι” που τους προσφέρεις, (το οποίο όπως το κόβω, μόνο “καγκελόφραχτο” δεν το λες) και ας “κράξουν” δυνατά, (έστω και φάλτσα… δεν τους καλέσαμε δα και στο Xfactor) το “κρανιοεγκεφαλικό” τους “σάλτο” και τις προτάσεις που κατεβάζει η γκλάβα τους, για το πώς μπορούμε όλοι μαζί να στείλουμε τις “σκουληκαντερομαριονέτες” στη… μάνα μου…
  …και ας μην ανησυχούν… θα έχουνε και τον… βελζεβούλη με το μέρος τους, (δηλαδή εμένα)!
  Τώρα όσο για το “επίτιμος”, το κέρδισες με το… “δαιμόνιο πνεύμα” σου και δεν μπορείς έτσι απλά να το… “αποτάξεις”!
  Πρέπει να σου αρκεί το ότι στο απένειμα με… αγκύλες και πάψε να “σκούζεις” για να μας πείσεις ότι δεν το… αξίζεις…
  …σκέψου μόνο, πως όλα τα ρίσκα που αναλαμβάνεις, έχουν και ένα τίμημα…

  • ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

   Ρε φιλαράκι

   Μιας και δεν αποδέχεται ο φίλος τον τίτλο, δεν τον απονέμεις σε μένα, μπας και κονομήσω και τα χρόνια του.

   • Βελζεβούλης /

    Όπα ρε φίλε… Καχύποπτε… παρ’ το αλλιώς γιατί… μ’ “ακούμπησες”!
    Για να κονομήσεις τα χρόνια του όπως μου γράφεις, πρέπει να διαθέτεις και τη… διαολιά του!
    Όπως γράφω στον Ανδρέα:
    “Τώρα όσο για το “επίτιμος”, το κέρδισες με το… “δαιμόνιο πνεύμα” σου και δεν μπορείς έτσι απλά να το… “αποτάξεις”!”
    Δεν σακουλεύτικες λοιπόν ότι οι τίτλοι, αν και απονέμονται, για να έχουν πέραση στην πιάτσα, πρέπει να τους κερδίσεις με τα… “γράδα” σου?
    “Σπάστα και ξαναρίχτα”…
    … και να είσαι σίγουρος πως αν “κιαλάρω” και το δικό σου… “δαιμόνιο πνεύμα”, τη… “σπίτωσες” τη διάκριση!
    Εγώ δεν μοιράζω τίτλους όπως μοιράζετε εσείς εκεί πάνω τις… βολευτικές έδρες!
    “Σκληβώνεις” 50 (πενήντα) με το “Σόι” σου, παίρνεις κι άλλες 70 (εβδομήντα) “ρεγάλο” για τη… “νοστιμιά” σου…
    Εσείς δεν έχετε βουλή μωρ’ αδερφάκι μου… την πιτσαρία του Αντώνη έχετε… και πάλι αμφιβάλω…
    Με πιάνειειειεις???

    • ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ /

     Σε ¨πιάνω¨ φίλε μου αλλά έπρεπε να έχεις ¨ανθιστεί¨, ότι η πίτσα έβγαλε τον πρώτο. Άλλωστε την πρωτιά εμείς πάντα την παίρναμε ή από φρύδια, ή από … πίτσα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *