Άγημα από τεταρτοετείς Ευέλπιδες

 Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

 

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία αγήματος της Σχολής Ευελπίδων για πρώτη φορά στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, κατά την τελετή υποδοχής του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Δεν ήταν λοιπόν, από την προεδρική φρουρά, όπως είχαμε συνηθίσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό είναι κάτι που θα γίνεται από εδώ και πέρα κάθε φορά που υπάρχει επίσκεψη ενός ξένου ηγέτη, προκειμένου το άγημα  της Σχολής Ευελπίδων να του αποδίδει τις τιμές.
Για το συγκεκριμένο θέμα, υπήρξε προεργασία και εισήγηση από το υπουργείο Εξωτερικών και από εδώ και στο εξής αυτή η “καινοτομία” θα υιοθετηθεί.

αναδημοσίευση από το  http://press-gr.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1157.html 

13 comments

 1. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Με όλο το σεβασμό προς τις ένοπλες δυνάμεις της Πατρίδας μας, χωρίς να έχω την πρόθεση να υποτιμήσω τη αξία της απόδοσης τιμών από τεταρτοετείς Ευέλπιδες, άλλωστε θεωρώ ότι είναι καθ’ όλα άξια τέκνα της Ελλάδας μας και αποτελούν ύψιστη τιμή για όλους μας, θα ήθελα εάν είναι εύκολο από τους αρμόδιους, μερικές απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα, για να λύσω κάποιες απορίες που μου δημιουργήθηκαν.
  Σε τι εξυπηρετεί, ιδιαίτερα στην παρούσα φάση, που κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί να κάνει τους δικούς του συνειρμούς, η αντικατάσταση του καθιερωμένου αγήματος τιμών των Ευζώνων, με Ευέλπιδες ;
  Η σχετική αντικατάσταση, μήπως έχει σαν στόχο, την σταδιακή αποδόμηση της παραδοσιακής εικόνας της Πατρίδας μας, στα πλαίσια της σαλαμοποίησης των Εθνών, που εξυπηρετεί την παγκόσμια διακυβέρνηση ;
  Μήπως η παρουσία των Ευζώνων μας, δημιουργεί περίεργους συνειρμούς, σε αυτούς που κάποτε εξ’ αιτίας τους, έχασαν την ευκαιρία να υποδουλώσουν για μία ακόμη φορά, την Ευρώπη και όχι μόνο ;
  Μήπως η αντικατάσταση αυτή, γίνεται κατ’ εντολή και καθ’ υπαγόρευση των “Φίλων” και “Εταίρων” μας, με στόχο σιγά σιγά, να αποκτήσουμε ένα πιο συμβατό προφίλ, που να ταιριάζει καλύτερα στο αναπτυσσόμενο προτεκτοράτο ;
  Η μήπως ήλθε η ώρα, να μάθουν επιτέλους οι Έλληνες, ότι έγιναν “Ευρωπαίοι”, με Βιοτικό επίπεδο υποδεέστερο των τριτοκοσμικών χωρών ;
  Τελικά, τίνος ιδέα ήταν, τι είχε στο μυαλό του όταν τη σκέφτηκε και πόση σχέση έχει με την Ελλάδα μας αυτός ;
  Και εν πάση περιπτώσει, ρώτησε τον Ελληνικό Λαό για την πρωτοβουλία που πήρε, η ο κάθε τυχάρπαστος, αποφασίζει ότι του κατεβάσει η γκλάβα και το εφαρμόζει με το έτσι θέλω ;
  Οι Τιμημένοι Εύζωνοι, αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδας μας, τους οποίους όταν αντικρίζουμε, ανατριχιάζουμε από υπερηφάνεια και δέος!!!!!!
  Ο κάθε τυχάρπαστος πολιτικάντης, εάν θέλει να κάνει αλλαγές, να τις κάνει στα τσιφλίκια του πατέρα του η του παππού του και ΟΧΙ στην εικόνα της Πατρίδας μας!!!
  Αυτά και αναμένω εάν υπάρχουν πειστικές απαντήσεις.

  • Πετροβούβαλος /

   Μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό καθεστωτικής παραπληροφόρησης, με το δουλικό που έχουμε για πρωθυπουργό και τη γελοιότητα της όλης επίσκεψης, ομολογώ πως αυτη η λεπτομέρεια μου διέφυγε! Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες!

   Βρίσκω τις επισημάνσεις σου εξαιρετικά καίριες αγαπητέ Μαχητή!

   • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

    Φίλε Πετροβούβαλε καλημέρα.
    Είμαι πλέον σε μία ηλικία, που αναγκαστικά, αυτού του είδους οι λεπτομέρειες, δεν περνούν από μπροστά μου απαρατήρητες.
    Κάποτε, όταν αναφερόμουν σε λεπτομέρειες, που όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, είχαν σχέση με τη σημερινή μας κατάντια, κάποιοι με ονόμαζαν γραφικό, άλλοι φαντασιόπληκτο, και μερικοί συνωμοσιολόγο!
    Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται, οι πραγματικοί συνωμότες εις βάρος της Πατρίδας μας και του Έθνους μας.
    Η φαινομενικά γραφική λεπτομέρεια, σε συνδυασμό με τη γελοιότητα που χρησιμοποιούν για να πετύχουν το στόχο τους, απαξιώνεται συνήθως από όσους δεν αναλύουν εις βάθος τα τρέχοντα γεγονότα και είναι πάρα πολύ αργά όταν γίνει αντιληπτή, αφού πλέον έχει επιτευχθεί το αποτέλεσμα!!!
    Για όσους δεν το γνωρίζουν η το ξεχνούν, το ραδιούργο σχέδιο για την αποσύνθεση των Εθνικών μας στοιχείων που ζούμε και το σημερινό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα μας, είναι προσχεδιασμένα και δρομολογημένα, πριν από τουλάχιστον σαράντα πέντε με πενήντα χρόνια και αν επιχειρήσουμε να του δώσουμε το όνομα του επινοητή του, θα το ονομάσουμε… Henry Kissinger!!!
    Τελικά, δώσαμε καθώς φαίνεται θάρρος στο χωριάτη και μας ανέβηκε στο κρεβάτι… αλλά νομίζω πως ήλθε η ώρα να αλλάξουν οι ρόλοι και να σφίξουν οι κ…
    Ούστ απ’ ιδώ σαφρακιασμένα παλιουζάγαρα!!!

 2. Γιώργης /

  Λυπᾶμαι πού θά σᾶς στεναχωρήσω ἀλλά ἔχω τήν αἴσθησι ὅτι δέν ϋπῆρχε ποτέ ἄγημα στά σκαλιά τοῦ Μαξίμου. Πόσο μᾶλλον ἀπό τήν Προεδρική Φρουρά.
  Ὀ ἐκάστοτε Πρωθυπουργός, πέραν τῶν ὑπαλλήλων τοῦ Γραφείου του καί ἀναλόγως τό πρωτόκολλο, ὑποδέχεται ὅ ἴδιος τούς ἐπισήμους στήν εἴσοδο τοῦ Μεγάρου. Μέ λίγη ἔρευνα ἤ καί… μέ μιά ἐρώτησι ἀπ’ εὐθείας στο Γραφεῖο τοῦ Πρωθυπουργοῦ λύνουμε ἀμέσως τό θέμα.
  Ἤ μήπως ντρεπόμαστε νά ρωτήσουμε ἐμεῖς οἱ ἴδιοι καί στηριζόμαστε μόνο σέ δημοσιεύματα…;

  • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

   Γιώργη μου γεια σου.
   Λυπάμαι εγώ που θα σε στενοχωρήσω… αλλά το γεγονός ότι εάν πράγματι ήταν τεταρτοετείς, όπως έχει αναφερθεί σε όλα τα ΜΜΕ που έχω παρακολουθήσει και μέχρι στιγμής δεν έχει διαψευστεί, που σημαίνει ότι δεν ήταν καν ορκισμένοι στρατιωτικοί και απέδιδαν τιμές σε αρχηγό κράτους, δεν έχει καμία σημασία;;;
   Και αν πράγματι όπως μας ενημερώνεις, δεν συνηθίζεται να παρατίθεται άγημα απόδοσης τιμών στο Μαξίμου, γιατί άραγε σπεύσαμε να το κάνουμε μόνο για τον Φρανσουά Ολάντ;;;
   Και αν τώρα αποφασίσαμε να κάνουμε την αρχή, γιατί δεν το κάνουμε δια του παραδοσιακού αγήματος, αυτό που μας διακρίνει και το αναγνωρίζουν σε όλο τον πλανήτη;;;
   Ας μη ξεχνάμε ότι οι Εύζωνοι, αποτελούν αναπόσπαστο σύμβολο της Ιστορίας της Ελλάδας μας!!!
   Το έχουν καταλάβει ακόμη και στην Ταϊβάν, που έφτασαν εκμεταλλευόμενοι την ιστορία μας, να κατασκευάζουν και να πωλούν ευζώνους, ως Ελληνικά παραδοσιακά ενθύμια!!!
   Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω την πρόθεση να υποτιμήσω τους καθ’ όλα άξιους Ευέλπιδές μας, αλλά νομίζω πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα απολύτως, να αποκαθηλώνει ένα ένα, τα Εθνικά μας σύμβολα!!!
   Εάν κάποιος από αυτούς τους αχρείους, αισθάνεται ότι δεν τον αντιπροσωπεύουν, τότε ας πάει στον… αγύριστο (για να μην πω τίποτε βαρύτερο και βγει ακατάλληλο δι’ ανηλίκους το σχόλιο) και να είναι σίγουρος, πως δεν θα στεναχωρηθούμε από την… ευχάριστη απουσία του…
   Στα τσακίδια και γρήγορα.

   • Γιώργης /

    Δέν μέ στεναχωρεῖς καθόλου ἐμένα Γιάννη. Ἁπλῶς, δέν θέλω νά πέφτω θῦμα τοῦ ἐκάστοτε «ἄσχετου» ἤ χρήσιμου ἠλίθιου… Γιατί εἶναι προφανές ὅτι αὐτός πού ἔγραψε καί οἱ ὅσοι ἄλλοι τό ἀναμάσησαν κυκλοφορώντας το, δέν ἔκαναν τόν παραμικρό κόπο νά κοιτάξουν τί προβλέπει τό αὐστηρότατο πρωτόκολλο. Προεδρική φρουρά στήν ὑποδοχή στό Μαξίμου δἐν προβλέπεται καί δέν ὑπῆρξε καί ποτέ. Οὖτε συνηθίζεται. Ἡ Πρ. Φρουρά ἔχει σαφεῖς καί αὐστηρότατες ἁρμοδιότητες. Σωστοί οἱ συνειρμοί σου, ἀλλά εὐτυχῶς γιά μᾶς, δέν ἔφτασαν μέχρι ἐκεῖ τά ζωντόβολα…!
    Ἀπό τά λίγα πού ξέρω ἐγώ αὐτή εἶναι ἡ στολή Νο1 τῶν Εὐελπίδων, ἡ έπίσημη στολή τελετῶν, πού προέρχεται ἀπ’ εὐθείας ἀπό τήν ἀντίστοιχη Γαλλική σχολή…! Μήν ξεχνᾶμε ἐπίσης ὅτι ἡ ὅλη δομή τοῦ Στρατοῦ Ξηρᾶς στηρίχθηκε και αὐτή στήν δομή τοῦ Γαλλικοῦ στρατοῦ. Ὁ -προφανῶς συμβολικός- λόγος τῆς παρουσίας τῶν 6 ὺπολοχαγῶν στά σκαλιά τοῦ Μαξίμου ἦταν -συμφώνως μέ τόν ΥΠΕΞ, πού ἔχει καί τήν εὐθύνη καθορισμοῦ τοῦ ἐθιμοτυπικοῦ- νά δοθῆ ἔμφασι στίς μακρόχρονα καλές σχέσεις Ἑλλάδος-Γαλλίας καί νά ἐκφραστῆ ἔτσι ἡ ἐκτίμησι πρός τόν Πρόεδρο τῆς Γαλ. Δημοκρατίας καί γιά τήν φανερή στήριξί του πρός τήν Ἑλλάδα τούς τελευταίους μῆνες.
    Ἐκεῖ πού διαφωνῶ ἐγώ εἶναι στήν πρόθεσι Αβραμόπουλου νά τό καθιερώση στό ἐξῆς ὼς μέρος τοῦ πρωτοκόλλου ὑποδοχῆς στό Μαξίμου… Δέν ἔχει κανένα λόγο κατά τήν γνώμη μου ή Εύελπίδων νά ἀποδίδη τιμές ὅσο …τιμητικές κι ἄν εἶναι αὐτές.
    Ἀπ’ ὅτι φαίνεται ὅμως, τό ἔχει ἤδη προωθήσει.

 3. Ανδρεας /

  Καλησπέρα φίλοι μου.
  Γιάννη σωστά παρατήρησες ακόμα μια “λεπτομέρεια”, από αυτές που ύπουλα και αισχρά, οι κάθε λογής με καλπονοθεία και τρομολαγνεία ηγετίσκοι, που διοικούν αυτόν τον δύσμοιρο τόπο, προσθέτουν καθημερινά πλέον, τις ασκήσεις βιασμού του πνευματικού μας επιπέδου.
  Κάποιος επιτέλους, πρέπει να τους ενημερώσει πως μόνο στην φαντασία τους είμαστε ηλίθιοι και μόνον επειδή και διότι είναι οι κρατούντες αποκτηνώνουν το σώμα μας.
  Σε όσα αναφέρεις στα σχόλια σου Γιάννη, ένα θέλω να προσθέσω ως ερώτηση.
  Ξέρεις ποιός είναι αυτός ο “πεφωτισμένος” άπατρις, που έβαλε σκοπό της ζωής του την εξυπηρέτηση των αφεντάδων του???
  Υ.Γ. Σαν συμβουλή προς αυτόν τον ευλύγιστο “κύριο”, θα ήθελα να ενημερώσει τα τσιράκια του, τους καναλάρχες, να μην αναφέρουν στα δελτία την πρόταση, [είμαστε στον “ΑΕΡΑ”].
  Η παραπάνω πρόταση, δημιουργεί στους αφέντες του, “λέγε με Γερμανία”, περίεργους συνειρμούς σοκ και δέος.
  φιλικά Ανδρέας Αέναος.

  • Γιώργης /

   Αὐτή εἶναι «τεχνική» ἔκφρασι πού χρησιμοποιεῖται σέ τηλεόρασι καί ραδιόφωνο, Ἀνδρέα.
   Ἄλλη εἶναι ὴ ἔκφρασι πού μπορεῖ νά ακούσουν σύντομα καί θά τούς πιάσει… σύγκρυο:

   _Ἀέρααα…!
   _Ἀααεεέρραααααααα….!!!!!

 4. φωτεινη /

  καλησπερα σε ολους.
  εγω νομιζω οτι η κυβερνηση στα τεσσερα,απεδειξε για αλλη μια φορα την δουλοπρεπεια της.
  δουλοπρεπεια απεναντι σε αυτους που δεν κανουν αλλο, απο το εποφθολιουν τον πλουτο της.
  πλουτο,ειτε υλικο,ειτε πνευματικο ,ειτε πολιτιστικο.

  • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

   Καλησπέρα και σ’ εσένα Φωτεινή μου.
   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και επαυξάνω.
   Όχι μόνο δουλοπρεπείς, αλλά και υποχθόνιοι εις βάρος της Ελλάδας μας…
   Αλλά που θα πάει;; θα ξεριζωθεί η αγριάδα του δοσιλογισμού, που έχει διαβρώσει τα θεμέλια της άτυχης Πατρίδας μας!
   Υπομονήηηηη…. επιμονήηηηη…. και οργήηηηηηη….

 5. Αέναος Έλληνας Μαχητής /

  Γιώργη σε βρίσκω εξαιρετικά μελετηρό!
  Οφείλω να σου το αναγνωρίσω αυτό θετικά!!!
  Η ανταλλαγή απόψεων, θεωρείται γόνιμη, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν διαφωνίες! Αρκεί να γίνεται καλοπροαίρετα.
  Δεν ήθελα να μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες, για τη στολή του αγήματος, αλλά μιας και το έθιξες το θέμα, αφού γνωρίζεις για τη στολή Νο.1, ίσως γνωρίζεις ότι αυτή την επίσημη στολή, την φορούν μόνο όσοι υπηρετούν στη σχολή Ευελπίδων και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, σε εκδηλώσεις που έχουν σχέση με τη σχολή, (όπως είναι η ορκωμοσία των νέων αποφοίτων) και στις παρελάσεις. Στη προκειμένη περίπτωση, η εκδήλωση δεν διέθετε τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά. Επίσης, ο κανονισμός της σχολής δεν, (πρόσεξε τη λέξη που θα χρησιμοποιήσω), προβλέπει, την παράσταση αγήματος απόδοσης τιμών, σε εκδηλώσεις που δεν έχουν σχέση με τη σχολή, (σύμφωνα με πληροφορίες που έχω από άνθρωπο που υπηρετεί στη σχολή) και αν είναι λάθος, ας με διορθώσει κάποιος που γνωρίζει από πρώτο χέρι.
  Την προέλευση του μοντέλου της στολής τη γνωρίζω, όπως και ποιες άλλες στολές είναι κατασκευασμένες με το ίδιο στυλ.
  Εάν θέλεις τη γνώμη μου για την εικόνα που παρουσιάσαμε προς τον Γάλλο Πρόεδρο, αυτή δεν ήταν η εκτίμηση μας προς τη Χώρα του και δείγμα φιλίας, όπως “ευγενικά” εκείνος ανέφερε στις δηλώσεις του, αλλά δείγμα δουλοπρέπειας και υποταγής, από (θα δανειστώ τη φράση του φίλου Πετροβούλου και ας με συγχωρήσει), ξεπεσμένο δουλικό χωρίς αξιοπρέπεια. Με λίγα λόγια ήταν… βαθειά επίκυψη… μετά συγχωρήσεως… από εύκαμπτο… άσε μην το πω και βγει ακατάλληλο δι’ ανηλίκους το σχόλιο…
  Αλλοίμονο αν κάθε φορά που μας επισκέπτεται ένας, ομολογουμένως φίλα προσκείμενος προς τη χώρα μας, ηγέτης μιας άλλης χώρας, προσαρμόζουμε το Εθνικό μας πρωτόκολλο στα πρότυπα της δικής του, για να του δείξουμε τη φιλία μας, επειδή ο αχαΐρευτος Αβραμόπουλος, (σύμφωνα με τις πληροφορίες σου), έμαθε να έρπει και να γλύφει σα γυμνοσάλιαγκας, ότι βρίσκεται εμπρός του.
  Δεν θέλω να σκεφθώ… με τίποτα όμως… τι θα κάνουμε, αν μας επισκεφθεί γεμάτος φιλικά αισθήματα ο… “γείτονας”…τσούζειειειειειειει….
  Τώρα μεταξύ μας, εάν έκανε του κεφαλιού του ο κάθε ένας από τους υπουργούς, δεν νομίζω ότι θα υπήρχε λόγος ύπαρξης… Πρωθυπουργού!
  Φυσικά τα ερωτήματά μου, θεωρώ ότι παραμένουν αναπάντητα μέχρι της παρούσης στιγμής…

  • Γιώργης /

   Βλέπω ὅτι τώρα μετέφερες τήν ἔνστασί σου ἀπό τούς Εὐζώνους στούς Εὐέλπιδες… Ἐγώ τουλάχιστον Γιάννη μου, δέν χρειάζεται νά μελετήσω τίποτα γιά κάτι πού ξέρω άπό πρῶτο χέρι…, οὖτε εἶναι «δικές μου» οἱ πληροφορίες.
   Αὐτά ἦταν οἱ αἰτιολογήσεις πού ἔκανε τό ἴδιο τό ΥΠΕΞ στίς πάμπολλες ἐρωτήσεις καί διαμαρτυρίες τοῦ κόσμου, γιά τήν παρουσία τοῦ «ἀγήματος» τῆς Εὐελπίδων.
   Ὀ ΥΠΕΞ μίλησε γιά ἐκσυγχρονισμό τοῦ πρωτοκόλλου (καί κολοκύθια στό πάτερο, …μάθαμε τώρα) καί σκοπεύει -λέει- νά τό καθιερώση… Ἐάν αὐτό δέν προβλέπεται ἀπό τόν κανονισμό τῆς Σχολῆς καί ἐπιμένει ὁ ἴδιος νά τόν καταστρατηγεῖ, τότε φαίνεται τό μέγεθος τῆς ἀλαζονείας πού κουβαλάει τό ζωντόβολο.
   Τώρα, πού βλέπεις ἐσύ διαφωνίες, μᾶλλον δέν καταλαβαίνω.

   • Αέναος Έλληνας Μαχητής /

    Οι “διαφωνίες” που αναφέρω Γιώργη, δεν έχουν να κάνουν με το δικό μας διάλογο.
    Το αναφέρω γενικότερα, για τους διαλόγους που αναπτύσσονται μεταξύ μας και με τους φίλους επισκέπτες της σελίδας μας.
    Εάν έγινε έτσι αντιληπτό, τότε είναι δικό μου λάθος στη διατύπωση.
    Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ χρήσιμη την ανταλλαγή των απόψεών μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *